Forum » Zvok in slika » [DivXviD] Yamada predvajalniki
[DivXviD] Yamada predvajalniki

Venturer ::
Samo eno me še zanima, ali je update možen tudi z dvd+-r ali z cd-rw? Ker trenutno nimam nobenega cd-ja.
l.p.
l.p.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Venturer ()

brabos ::
Yanez
Dobro delo.Glede na to da imam najverjetneje tudi sam 4mb 6600 me samo še zanima...
problem podnapisov ko ime ni isto kot film....jih pri tebi predvaja ali ne?
lp brabos
Dobro delo.Glede na to da imam najverjetneje tudi sam 4mb 6600 me samo še zanima...
problem podnapisov ko ime ni isto kot film....jih pri tebi predvaja ali ne?
lp brabos

e-marko ::
Sem vam kar malo fauš... Jaz se pa zajebavam s to svojo Elto.
LP

LP
...somebody, somewhere...

KleBac ::
@Yanez in ostali
Yamada 6600 !!!
Vsaketoliko grem na podstreho, vzamem Y6600, položim na tla, priključim na moj 16:9 TV in naložim FW s prekrižanimi prstki......
Tako je bilo z NewAge v.15 MOD z yamada.co.uk foruma - Podanpisi izginjali vendar pa je PBS bil porihtan (ni bilo šumnikov)
Potem nazaj na podstreho (vmes sem pač nabavil QUADRO 705 - vendar pogrešam dodatne funkcije - večji podnapisi)
In potem pride tisti FW nekaj+nekaj+nekaj+15+pbs+mod in so Šumniki in PBS ampak podnapisi še kar zginjajo.....je pa near O.K. FW.
Pa spet nazaj na podstreho.....
Ampak danes je pa en poseben dan: Yanez FW MOD 15 in nek g. s Finske - To je pa to, si rečem. Po prvih testih skoraj da je.....skoraj....mogoče ne bo motilo vseh, ampak samo tiste, ki imamo 16:9 TV-je ( al pa tiste s plazmami itd.)
Še razlaga v sliki:
Uredu zazširitev na 16:9 s črnimi robovi za ohranitev razmerja-PYPS zadnji:
Zoom od roba do roba - ni v redu razmerje za filme, ki niso 16:9 - Zadnji Yanez FW
Yamada 6600 !!!
Vsaketoliko grem na podstreho, vzamem Y6600, položim na tla, priključim na moj 16:9 TV in naložim FW s prekrižanimi prstki......
Tako je bilo z NewAge v.15 MOD z yamada.co.uk foruma - Podanpisi izginjali vendar pa je PBS bil porihtan (ni bilo šumnikov)
Potem nazaj na podstreho (vmes sem pač nabavil QUADRO 705 - vendar pogrešam dodatne funkcije - večji podnapisi)
In potem pride tisti FW nekaj+nekaj+nekaj+15+pbs+mod in so Šumniki in PBS ampak podnapisi še kar zginjajo.....je pa near O.K. FW.
Pa spet nazaj na podstreho.....
Ampak danes je pa en poseben dan: Yanez FW MOD 15 in nek g. s Finske - To je pa to, si rečem. Po prvih testih skoraj da je.....skoraj....mogoče ne bo motilo vseh, ampak samo tiste, ki imamo 16:9 TV-je ( al pa tiste s plazmami itd.)
Še razlaga v sliki:
Uredu zazširitev na 16:9 s črnimi robovi za ohranitev razmerja-PYPS zadnji:
Zoom od roba do roba - ni v redu razmerje za filme, ki niso 16:9 - Zadnji Yanez FW
In my life....I should do what I could !

Sem naložil FW (sem šel ob 10pm na črpalko po prazne cd-je) in sem zelo zadovoljen z dosedaj videnim. Yamada se odziva hitreje, imena datotek so zelo dolga, vse dela , mp3-predvajanje je zelo enostavno in pregledno,skratka super.
l.p.
l.p.

myname2to2 ::
@mirkuma: predvajalnik se izklaplja tudi neglede če je ohranjevalnik zaslona vklopljen ali izklopljen. Zgleda da je taka lastnost predvajalnika in se bo treba s tem sprijazniti. Vseeno hvala za trud.
l.p.
l.p.

Če bo 6800 naslednik 6700 , kaj je potem Yamada Chili 7200?n Ima kdo izkušnje s tem predv., ali je bolje počakati na 6800?
l.p.
l.p.

Realman ::
Jaz imam naslednji problem, yamada 6700, se mi enostavno noce upgradat.Rad bi dal najnovejsi firmware, seveda prvo original V1 potem pa novi Newage4.Ceprav posnamem vse kot treba iso file brez map v TAO nacinu, cd zakljucen.Ko dam stvar v predvajanik, cdja ploh ne najde.Ima kdo idejo kaj bi lahko bilo narobe, ker meni nic jasno.

KleBac ::
@Raan
ISO je image/slika CD-ROMa in ne datoteka, ki jo zapečemo na cd-rom kot datoteko/file....
@Yanez in ostali glede Y6600
Ali res nihče ne opazi problema z razmerjem na 16:9 TV-ju in nastavitvjo WIDE/široki in ne 4:3 PS ali letter box ?
Namreč, ni v redu s tem zadnjim FW-jem.....
lp, Klemen
ISO je image/slika CD-ROMa in ne datoteka, ki jo zapečemo na cd-rom kot datoteko/file....
@Yanez in ostali glede Y6600
Ali res nihče ne opazi problema z razmerjem na 16:9 TV-ju in nastavitvjo WIDE/široki in ne 4:3 PS ali letter box ?
Namreč, ni v redu s tem zadnjim FW-jem.....
lp, Klemen
In my life....I should do what I could !

OuterSpace ::
Baje da je le namesto Yamada 6800 oznaka 7200.
Tud na JAE pravijo da nimajo pojma kaj je to za ena oznaka - 7200, razen če so 6800 preimenovali. Pustimo se presenetiti :)
Drugače pa lih kupujem nov DIVX player in me zanima če z zadnjim firmwareom pri Yamadi 6700 delajo dobro podnapisi.
Ali se bolj splača Xoro 4000 vzet al pa Pioneer DV-2850-S. Če se kermu sanja mogoče, kaj je najbolj podrpto s podnapisi in upgrade-i.
lp, thx
Tud na JAE pravijo da nimajo pojma kaj je to za ena oznaka - 7200, razen če so 6800 preimenovali. Pustimo se presenetiti :)
Drugače pa lih kupujem nov DIVX player in me zanima če z zadnjim firmwareom pri Yamadi 6700 delajo dobro podnapisi.
Ali se bolj splača Xoro 4000 vzet al pa Pioneer DV-2850-S. Če se kermu sanja mogoče, kaj je najbolj podrpto s podnapisi in upgrade-i.
lp, thx

Alexius Heristalski ::
Raan: citat iz navodil, ki jih najdeš na mirkumini strani
Če ni kaj jasno, vprašaj.
ISO datoteko s programom Nero zapiši z ukazom "Zapiši sliko" pri najnižji hitrosti na CD-RW plošček v načinu "Disk naenkrat" ter "Zaključi CD".
Če ni kaj jasno, vprašaj.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Če daš veliko na kvaliteto same izdelave, izgled, tiho delovanje, konkreten daljinec, zanesljivost in ti ni žal 5.1 dekoderja, jaz priporočam Pioneerja, ker so menuji in ostalo še korak naprej. Moti me edino to, da pri zadnjem Fw-ju iz 1.12.2005, kdaj če so podnapisi predolgi odreže del zadnje besede, podnapisi so v tem FW v max dveh vrsticah. Kar sem testiral filmov mi je predvajal enega, ki mi ga tudi Yamada 6600 z zadnjim Fw-jem ni predvajala s podnapisi. Drugače pa ima pri nas kot lahko vidiš na forumu Yamada največjo podporo in tudi z nakupom le te , že zaradi pridnih razvijalcev FW-jev, ki se nenehno trudijo, ne moreš zgrešiti, velika prednost pred Pioneerjem je pa če to potrebuješ vgrajen 5.1 dekoder z izhodi.
l.p.
l.p.

cirecire ::
Naložil sem zadnjo verzijo firmwara za Yamado 6700 od Mirkume, vedndar mi po nadgradnji ne dela zvok pri filmih. Naredil sem vse po navodilih in tudi po nadgradnji imam nastavitve nastavljene na "privzeto".
Ne vem kje naj bi bil problem, ker pri vseh drugih verzijah firmwara mi je zvok pri privzetih nastavitvad delal normalno. Zanima me, če je slučajno potrebno pri tem firmwaru kaj drugače nastaviti pri nastavitvah za zvok?
Ne vem kje naj bi bil problem, ker pri vseh drugih verzijah firmwara mi je zvok pri privzetih nastavitvad delal normalno. Zanima me, če je slučajno potrebno pri tem firmwaru kaj drugače nastaviti pri nastavitvah za zvok?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cirecire ()

cirecire ::
Že dela...
Nekdo doma mi je očitno po nesreči istaknil činč kabel iz DVDja in mi po nepotrebnem povzročil preglavice. Vseeno hvala za nasvete....
Drugače pa ta firmware od Mirkume seka. Mirkuma hvala ti za tvoj trud.
Škoda edino, da ima Yamada 6700 to omejitev, da firmware ne more biti večji od 1 MB in se ne da vključiti tudi pozdravnega ozadja.
Lp
Nekdo doma mi je očitno po nesreči istaknil činč kabel iz DVDja in mi po nepotrebnem povzročil preglavice. Vseeno hvala za nasvete....
Drugače pa ta firmware od Mirkume seka. Mirkuma hvala ti za tvoj trud.
Škoda edino, da ima Yamada 6700 to omejitev, da firmware ne more biti večji od 1 MB in se ne da vključiti tudi pozdravnega ozadja.
Lp

ru7 ::
Bolj ko berem, manj mi je jasno. Kolebam med Xoro 415 in pa Yamado 6700. Iščem neki da bo delal (podnapisi, tudi ne istoimenski), da ni predrago. Mislu sem vzet Xorota sam zarad tega, ker je pr Yamadi cela zbrka okol Firmwarov. A mi zna kdo po domače povedat "zmagovalno kombinacijo" kere Firmware naložit. Ker ko bereš te teme tu ti ni dosti jasno.

batista ::
Ja sej to je dobr da maš več firmware na izbiro
Yamada je dosti bolj podprta z FWji, tko da se jaz za xorota nebi odločil, še posebno zdaj ko so prišli novi FWji za 6700.
Drugače pa glede na to da je nova yamada pred vrati bi se splačalo še malo počakati z nakupom.

Drugače pa glede na to da je nova yamada pred vrati bi se splačalo še malo počakati z nakupom.

ru7 ::
Sam bo pa verjetno od začetka bolj slaba podpora. Ma sej, tok bom počaku, da vidim, kaj bo novga Yamada prinesla
. Da ne bo pol kaka glupa firmaware zaščita alpa kej podobnga. Kdaj se pričakuje prihod novejšega modela?

OuterSpace ::
Venturer: Hvala za namige ! Kaj je tale 5.1 dekoder drugače - a to za kakšen sound? Nisem čist v tej temi, pa še ne vem.
Drugače pa najbolje da počakam še ta nov model od Yamade, pa potem vidim al se bolje splača to ali pionirja ;)
thx,
Drugače pa najbolje da počakam še ta nov model od Yamade, pa potem vidim al se bolje splača to ali pionirja ;)
thx,

Ja 5.1 izhodi pomenijo to , da jo lahko priključiš na 5.1 zvočnike ki nimajo dolby dekoderja vgrajenega.
Imam problem z novim FW in Yamado 6600, na eni mi dela vse super, ko sem pa danes nadgradil še drugo 6600 mi pa nagaja, in sicer so podnapisi skrajno desno in namesto čžš mi skrajša besede, pa tudi toliko so podnapisi desno zamaknjeni da se kdaj tudi prvih črk ne da prebrati? Ima kdo podobne probleme, kaj je narobe, kaj na storim?
l.p.
Imam problem z novim FW in Yamado 6600, na eni mi dela vse super, ko sem pa danes nadgradil še drugo 6600 mi pa nagaja, in sicer so podnapisi skrajno desno in namesto čžš mi skrajša besede, pa tudi toliko so podnapisi desno zamaknjeni da se kdaj tudi prvih črk ne da prebrati? Ima kdo podobne probleme, kaj je narobe, kaj na storim?
l.p.

A mi zna kdo po domače povedat "zmagovalno kombinacijo" kere Firmware naložit.
Najnovejšega z mirkumine strani, povezava je v mojem prejšnjem prispevku, pa tudi na prvi strani te teme.

Glede mojega problema, zdaj sem ga izklopil z daljincem za 10 min in ponovno vklopil in zdaj podnpisi delujejo normalno, le v kazalu filmov na dvd-ju ali mp3-jev je v prvem okencu, tam kjer bi moral biti napisano ime mape ali datoteke ki se predvaja so eni čudni znaki, v večjem spodnjem okencu, kjer so datoteke pa vse normalno piše, dela tudi normalno. Kaj bi pa to bilo?

Yanez ::
@Venturer
V meniju resetiraj na default nastavitve. Izklopi Yamado za nekaj minut (na stikalu in ne na daljincu). Prižgi Yamado in v meniju nastavi na svoje nastavitve. Po potrebi še enkrat izključi Yamado.
Verjetno je ob nadgradnji v epromu ostalo še nekaj od prejšnje nadgradnje, kar pa se tepe z nastavitvami novega FW-ja.
Sicer je pa zgoraj opisana praksa potrebna pri vsaki nadgradnji.
V meniju resetiraj na default nastavitve. Izklopi Yamado za nekaj minut (na stikalu in ne na daljincu). Prižgi Yamado in v meniju nastavi na svoje nastavitve. Po potrebi še enkrat izključi Yamado.
Verjetno je ob nadgradnji v epromu ostalo še nekaj od prejšnje nadgradnje, kar pa se tepe z nastavitvami novega FW-ja.
Sicer je pa zgoraj opisana praksa potrebna pri vsaki nadgradnji.
Omnia mea mecum porto

symbolman: vem kaj je ISO image, samo tako je treba zadevo namrec zapect gor.
Sem ze nadgrajeval prej, potem mi pa je crknil, se je neki skadilo iz njega, sedaj ko pa je prisel iz servisa, pa ne pusti vec upgrada, imam obcutek, da niso kaj na servisu gor dali, da se ne da vec firmware nalagat.
V glavnem vse zapecem po navodilih, v TAO nacinu, cd zakljucen.Samo yamada, ne najde cdja, ko ga vstavim notri.Ce ima kdo se kaksno idejo kaj bi lahko bila resitev, naj prosim javi.
Sem ze nadgrajeval prej, potem mi pa je crknil, se je neki skadilo iz njega, sedaj ko pa je prisel iz servisa, pa ne pusti vec upgrada, imam obcutek, da niso kaj na servisu gor dali, da se ne da vec firmware nalagat.
V glavnem vse zapecem po navodilih, v TAO nacinu, cd zakljucen.Samo yamada, ne najde cdja, ko ga vstavim notri.Ce ima kdo se kaksno idejo kaj bi lahko bila resitev, naj prosim javi.

@Yanez, hvala sem naredil tako in dela normalno. Sem sicer nekaj na default dajal samo ne ravno v pravem vrstnem redu. Še enkrat čestitke za dobro delo.
l.p.
l.p.

Raan, preberi si še enkrat, kaj sem ti zgoraj napisal.

basko ::
Pravkar sem sprobu novi FW za 6600.Dela res PB,sam men ne podpira drugih podnapisov kot srt..Saj ne,da bi me motil sam probu senm ker je glih pisal da sedaj podpira tud sub in txt.A vam delajo te formati podnapisov?

brabos ::
Yanez in ostali uporabniki Yamada 6600
Vse ki imate naložen zadnji FW za 6600 sprašujem:
Ali Vam podpira podnapise z drugačnim imenom kot film?
Meni namreč ne,čeprav naj bi ta FW to omogočal.......Vse ostalo pa dela BP....
lp brabos
Vse ki imate naložen zadnji FW za 6600 sprašujem:
Ali Vam podpira podnapise z drugačnim imenom kot film?
Meni namreč ne,čeprav naj bi ta FW to omogočal.......Vse ostalo pa dela BP....
lp brabos

Zer0 ::
Naložil sem tale zadnji firmware in sem res presenečen. Kot je napisal že nekdo pred mano, zdaj Yamada 6600 ni več samo najlepša
Zdaj dela vse normalno, tudi sub podnapise mi normalno predvaja. Opazil sem le eno napako, vsake 6-7 minut film za kakšno sekundo zmrzne in potem normalno predvaja naprej. Malce moteča zadeva ampak ne toliko, da film ne bi bil gledljiv. Se to dogaja še komu? Je to možno kako odpraviti?

An opinion is like an asshole, everybody's got one.

Zufer ::
Nekako sem se prebil čez to gromozansko temo in se navdušil nad Yamado 6700, ki pa je žal nikjer več ni mogoče kupiti. Zdaj pa potrebujem ekspertno mnenje: se mi namesto tega splača kupiti Yamado 7200 pri mimovrste? Lahko še kje kupim 6700? Kako je s firmware za 7200 - ali deluje tale, ki ga hvalite na tukaj za 6700?
Tema je odlična, vendar zame, ki sem uporabnik tipa "ubaci cd in glej film" skoraj malo preveč strokovna. Morda velja navodila napisati tudi bolj po kmečko.
Tema je odlična, vendar zame, ki sem uporabnik tipa "ubaci cd in glej film" skoraj malo preveč strokovna. Morda velja navodila napisati tudi bolj po kmečko.

ge ::
Khm, imam prošnjo
.
Imam Yamado 6600 ki ji je 100% odpovedala optika (update uspešen prek kabla = elektronika OK) !
Ko daš notri CD-DVD (mp3,dvd,divx,slike) se samo vrti in spušča "čudne zvoke" ne najde pa nič.
Torej če imaš kakšno Yamado 6600 z crkjeno elektroniko in jo imaš namen vrči v koš, se priporočam za optiko
LP
limel@email.si

Imam Yamado 6600 ki ji je 100% odpovedala optika (update uspešen prek kabla = elektronika OK) !
Ko daš notri CD-DVD (mp3,dvd,divx,slike) se samo vrti in spušča "čudne zvoke" ne najde pa nič.
Torej če imaš kakšno Yamado 6600 z crkjeno elektroniko in jo imaš namen vrči v koš, se priporočam za optiko

LP
limel@email.si
Ge

mirkuma ::
Zamenjati so upeli DSP del firmwara za Yamado 6700 z manjsim, tako je vec prostora v NAv4 tudi za prvo stran in pregledovalnik :-) Testiranje v teku...zaenkrat kaze dobro...slo mod z poboljsano kvaliteto ozadij jutri ako bo vse ok.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

basko ::
Zakaj pa men pol ne delajo sub podnapisi na Yamadi 6600?Da bi se kaj zatikal nisem opazu,vse dela OK.

AtaStrumf ::
Raan ne TAO ampak DAO in na najnižji hitrosti pa zaključi (finalize) pa bi moralo delat ;-)
To Yanez končno je nekdo nekaj porihtal tudi za 6600. Grem kar takoj update-at.
To Yanez končno je nekdo nekaj porihtal tudi za 6600. Grem kar takoj update-at.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AtaStrumf ()

Crimson_Shadow ::
Ima Yamada 7200 še kakšno reč več kot pa 6700? A je 7200 le "revision" starega modela z USB priključkom in za spominske kartice?
We create worlds
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Crimson_Shadow ()

mirkuma ::
Dokler je nekdo ne kupi in stestira ter preveri okoli katerega chipu je grajena...tega pac ne bomo vedeli...
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mirkuma ()

Je to nov čip za video dekodiranje? Pa ne me poslat ne google, ker mi časa primankuje še za druge stvari kaj šele, da bi za vsako stvar googlal.
Po temle kar je Stepni povedal, me zanima če je ta čip že 4 generacija?
Po temle kar je Stepni povedal, me zanima če je ta čip že 4 generacija?
We create worlds
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Crimson_Shadow ()

Alec999 ::
Ne čip ni nov je že dolgo na sceni samo ni tolk množičen in poslednično manj poznan.
Obstajajo:
MTK, ESS, Zoran, SUNPLUS pa še kaj bi se našlo
Obstajajo:
MTK, ESS, Zoran, SUNPLUS pa še kaj bi se našlo

We create worlds

majstor ::
@Mirkuma: na tvoji strani bi lahko zraven zadnjega FW, ki je za pobrat napisal tudi datum kdaj je bil popravljen oz. posodobljen.
Drugace hvala za trud :)
Drugace hvala za trud :)

AtaStrumf: sem posenl DAO TAO, pri min. hitrosti na cd-rw na cd-r.Vse zivo sem probal, sam nobenega ceja yamada ne zazna.Posenta seveda samo iso datoteka, tako kot pise v vseh navodilih.MAm obcutek, da so na servisu neki gor dali, da noce vec upgredat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 25497 (10111) | bizi72 |
» | [DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 72968 (20787) | koks2005 |
» | Yamada 6800 X PLUSOddelek: Zvok in slika | 5155 (3246) | pingec |
» | [DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 27010 (14345) | podtalje |
⊘ | Yamada 6700Oddelek: Kaj kupiti | 2383 (2009) | Stepni Volk |