» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
56 / 93
»»

gkovac ::

preden znorim mi prosim obrazložite tole.

Moja Yamada 6700 me dobesedno j#$e v glavo. IZkušnja pa je sledeča:
Kupim Yamado in si pogledam Mr. and Mrs. Smith brez podnapisov brez problemov. Potem pa si zaželim podnapisov in jih najdem za dva res stara filma. Na računalniku mi delata brezhibno, ampak sta v SUB formatu pa jih prekodiram v SRT in spet delujeta brez problema. Filma zaženem in glej vraga... zvok mi prehiteva in seveda ni podnapisov :'( rečem OK.. najbrž staro kodiranje filma in tako naprej pa si dons priskrbim nov film, novejše kodiranje, vse preverim na računalniku, imam SRT podnapise, dela ko šus.

Zadevo zapečem na CD, film zalaufa ampak ni podnapisov! človk bi se kar zjokal.

Kupil sem si to Yamado, ker sem mislil, da bo vse teklo brez problemov mi pa samo žre živce, ker niti enga filma še nisem normalno odprl in pogledal (seveda z podnapisi).

Imam NA3b firmware in zdej se počasi začenjam verjet, da sem jest res tolk glup, da ne dojamem kaj je treba narest. Je lahko nekdo tako prijazen, da mi po kmečko razloži v čem bi lahko bil problem? moj IQ mogoče? firmware? kodiranje filmov? predvajalnik sam? gremlini?

Kakšen mora film biti, da mi bo delal? Tukaj dajem link na sliko iz GSpota za moj film na katerem mi ne delajo podnapisi sploh. Prosim če mi poveste kaj se vidi iz teh podatkov in kaj bi lahko bilo narobe.
HVALA!

dodatek: vzel sem še en film, spet dodal podnapise, zapekel kot se spodobi in dela! 8-O zdej mi pa res ni nič jasno!
lp,

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gkovac ()

piki64 ::

@SULC

Glej zadeva je takšna. Kot sam vidiš si porabil ogromno časa in živcev s vsem tem pa napredka ni. Naj še bo tako vredu FW, včasih kaj zajebava.
Jaz preden zapečem kakšen film, si vzamem dodatne 3 minute in jih pripravim tako da laufa na 99% playerjev. Kako in kaj pa več najdeš na

http://pyps.aventurahost.net/content/
Pod Download/programi boš našel zip, si DL-aš in najdeš noter vse potrebne programe in navodila.

LP

everyone ::

Že nekaj časa nazaj sem spraševal glede 1G omejitve na predvajalniku Yamada DVX-6700. Mene osebno precej moti, saj snemam po 2-3 filme (DivX) na 1 DVD medij (dobra kvaliteta slike in prostorski zvok za lastno videoteko). Torej so datoteke velike 1,5G ali 2,2G. Pri testiranju sem prišel do naslednjih ugotovitev:

1. če pri snemanju uporabim ISO format (Mode 1, ISO 9660 + Joliet) dobim naslednje
- datoteke so lahko velike največ 2G (omejitev ISO formata zapisa na mediju)
- yamada predvaja filme BP (te ne vrže ven ob velikosti 1G, ampak dela do konca)
- šumniki v imenih datotek so lepo vidni
- MP3 tag-i delajo in tudi šumniki v njih so lepo vidni

2. če pri snemanju uporabim UDF format dobim naslednje
- pri velikosti DVD medija v bistvu ni omejitve velikosti datoteke (lahko ena datoteka zasede cel medij)
- rezultati so zmeraj enaki, ne glede katero verzijo UDF formata izberemo (1.02, 1.5, 2.0, 2.1)
- yamada predvaja filme dokler ne doseže pozicije v datoteki, ki predstavlja 1G točko
- šumniki v imenih datotek se ne vidijo
- MP3 tag-i NE delajo

ZAKLJUČEK: Tako imenovana 1G meja (testi kažejo, da ji bi rekli lahko tudi 2G) ni odvisna samo od predvajalnika, ampak tudi od formata zapisa na mediju (ISO/UDF). Je pa zanimivo, da določene stvari ne delujejo, ko uporabimo UDF zapis (še posebno prikazovanje MP3 tagov). Datoteke so lepo vidne in vse deluje normalne (razen seveda zgoraj naštetega in mogoče še česa, kar nisem opazil).

Če zna mogoče kdo razložiti zgoraj naštete rezultate testiranja, pa prosim na dan z besedo....

tsh2 ::

zaigral sem MPEG2 film velik nekaj čez 2 GB in res mi je pri 28 minuti ven vrglo film. yamada je tudi kazala dolžino narobe, 28 minut namesto 1:10 kolikor je bil film res dolg.
problem bom rešil tako da bom nastavil v programu s katerim snemam filme da seka na vsak 1 GB. snemal na DVD sem pa v UDF formatu v nerotu.

e-marko ::

piki64 je napisal:
http://pyps.aventurahost.net/content/
Pod Download/programi boš našel zip, si DL-aš in najdeš noter vse potrebne programe in navodila.

Tukaj jaz žal ne najdem ničesar. Pod Downloads je prazno. In ja, sem se registriral.:)

LP
...somebody, somewhere...

jerry2000 ::

Ali je še kje Yamada 6700 na prodaj? Povsod je zmanjkalo zalog :-(
Jerry and Tom

joroko ::

Mislim, da je še vedno na voljo v Šentjurju v Akvoniju. Sicer pa, zakaj bi kupoval star model, ko pa v začetku januarja izide nov.

Potem pa naj že nekdo napiše nekaj o tem novem modelu! Samo neke obljube... Dajte prosim kakšen link ali kaj. Hvala.

LP

batista ::

kako to, nov model pred vrati pa se na netu ne da dobit nobenih informacij.
U glavnem zanima me samo če bo mela 6800-tka VGA out?? Drugače ostanem na 6700, ji skoraj nič ne manjka :)

jerry2000 ::

A je to normalno, da ko daš DVD v Yamado da ful ruži, pol ko pa film začne pa neha? Samo vic je ker včasih ne neha in tudi med predvajanjem ruži, kot če snemaš z računalnikom na najvišji hitrosti... To po mojem ni ok ne?

Jerry
Jerry and Tom

piki64 ::

@e-marko:
Ja ker si nisi vrjetno prebral prve strani, komu je stran namenjena.

Dostop do Download direktorija imajo le tisti, ki so kakorkoli prispevali k našemu delu (donacije, znanje,...). V kolikor nam želite sami pomagati in se pridružiti kotaktirajte na: pyps@medvedek.org

To je samo izsek iz teksta.

LP

No, ja ker tukaj si napisal kot da so orodja dostopna vsakomur. Sam ne potrebujem fw, ker se Elti pač ne posvečate. Hvala za obrazložitev.

LP

mirkuma ::

New Age v4 fw je zunaj! Za vse ki potrebujete slovenske menije (SLO OSD) pocakajte do vecera...prevod je v polnem teku..edini problem je da bo potrebnih veliko okrajsav, saj je prostora v fw premalo in bom pac prevode ustrezno skrcil, da pridejo lepo v fw.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

misso ::

Mam en majhen problem z yamado :8)

Pred dvema dnevoma sem lepo gledal filem, in zdaj se mi pa kar noče prižgati predvajalnik (ekranček je mrtev) ali je šel rakom žvižgati ali ga lahko poravim.

Ali je kakšna opcija, če mi je črknil da dobim ven dvd.
Fireware je originaler gor takega kot sem ga dobil

lp misso

Po prvem testranju...deluje vse....tudi sinhronizacijski problemov ni vec, stand-by problema ni vec...sub NTSC problema ni vec, nastavitveni menu se sedaj prikazan v celoti medtem ko film teče....skratka do tu sami plusi....

Moteci dejavniki, ki so vsi posledica pomankanja prostora v fw:
- majhni podnapisi...vecjih se zal zaradi omejitve velikosti fw (1MB) ne da vstaviti...
- ni zacetne slike...namesto nje tema
- grdo ozadje kjer izbiras filme (pac na minimum zreducirana slika ozadja...vec spet ne gre)
- v fw ki omogoca ogled slik JPEG se majsi fonti!

Predvajalnik je sedaj končno brez hroščev, deluje tako kot je treba, vizuelno pa ne zgleda najbolje zaradi pomankanja ozadja...vsega pač ne moremo imeti...največja hiba bo vejetno majhen font, ki je vsaj za 55cm ekran premajhen za 70+cm TV bo verjetno še šlo...

Edit:
Prevod je koncan, z malo truda se bo dalo vnesti vecji font, na racun ikonic in ostalih malenkosti...mod sledi cez praznike..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mirkuma ()

zile ::

Grrr, jest bom kr svojo 6600 flešnu s tvojim modom, Mirkuma....>:D Good job.

mojega moda se ni..trenutno je samo new age v4 ki pa vsebuje tudi moj prevod...vendar je vse to zal samo za 6700. Ima pa namen NA narediti tudi mod za 6600, ki pa ji ne primanjkuje flash spomina, tako da lastniki 6600 potrplenje in verjetno bo vas predvajalnik spet Nr.1.
:-)
P.S.
Ali kdo ve za kaksno stran z brezplacnimi true type CE fonti (čim višji ter čim ožji)?

b0B3k ::

@mirkuma
Sicer ne vem, če bo zadovoljivo, lahko pa kaj tukaj poiskusiš srečo...
BTW, hvala za prevode in ostalo delo na FW-jih.
Pa vesele praznike ;)...

IČA ::

@mirkuma:
MTZ-jevi veliki fonti so zelo všečni (ozki in visoki), jih imam trenutno na Philipsu in zelo dobro zgledajo.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

ZDEAN ::

Zdravo

Sem čisto nov uporabnik foruma in razlog zakaj sem se prijavil je sledeči

Za novo leto sem kupil sinu nov DVIX predvajalnik YAMADA DVD-6700X, oziroma na navodilih in predvajalniku piše CHILI (gre se pa za Yamada model)
Problem je sledeči:
Delajo samo diski z originalnimi DVD ji ter diski ki so posneti z AVI končnico. Ne predvaja DVIX filmov kakor tudi audio CDjev. Ko se vstavi disk napiše LOADING .... čez nekaj časa pa javi NODISK.
Ali ima kdo na tem forumu rešitev, ker tudi ob poskusu nalaganja dodatnih programov (firmware) napiše NO DISC

za rešitev se vam že vnaprej zahvaljujem

Dejan

Tako mod novega NAv4 fw je na moji strani.

AtaStrumf ::

Kdaj lahko pričakujemo mod še za 6600?

Citiram NewAge-a:

Currently I have my shedule regarding mediatek firmware mod releases:

Yamada 6700
Xoro HSD400 Pro (for 2 servo version)
Philips DVP720SA
Philips LX3900SA
Yamada 6600

So I don't know when will I reach the time when I can start the Y6600 mod. For 4MB players there is a fine RISC (3 arm codes) with lot of features and for 8MB players seems like this new generation RISC with Nero Digital support works just fine.

Torej potrpljenje...

AtaStrumf ::

Tokrat bom naredil nekaj čemur se sicer izogibam, a res ni časa da bi šel zdele čez par strani foruma in rabim vedet do jutri, tako da dom kar vprašal. Katera Yamada je trenutno na tržišču in ali je pri tej verziji sedaj FW doteran do te meje, da ni več večjih težav? Trenutno imam sicer namen kolegu svetovati nakup Quadro-ta 705 oz. 707, ampak zadnjih nekaj postov v tej temi mi je dalo vtis, kot da so sedaj vse težave Yamad bolj ali manj rešene. Je to torej res, ker naša 6600 ga še pošteno serje, res pa da ji nismo posodobili FW-ja že lep čas.

Sjerdzho ::

Lep pozdrav
Nujno vprašanje: Imam Yamado 6700. Kako kljub .srt podnapisom nekateri filmi ne delujejo oz. se logaritemsko zamikajo???? Imam FW NA v2 fixed by Mirkuma. Tudi s prejšnjim FW v1 od Pypsa je bila zadeva identična! Obstaja mogoče v Subtitle Workshopu kakšen čudežen ukaz ("zlimaj film in podnapise" npr.), ki reši te probleme, kajti zadeva je res zoprna.

100 krat hvala za odgovor že vnaprej.

P.S. + točke za Mirkumo (dober FW in prijaznost do nas - tečnežev)
Računalniški bumber

A res noben ne ve rešitve za moj problem ?
Pls. help me !!

*TV* ::

zdean

daj najnovejsi uradni firmaware gor pa probaj (ne dat od new age al pa mirkume, ker ti v primeru okvare garancija ne bo delovala). ce ne dela, vrni oz. zamenjaj yamado!

mora ti delat pa vse razn wmv, real media files, pa high definiton videjev!

podtalje ::

@ZDEAN:

.avi je format, znotraj katerega so lahko različni kodeki, med katerimi je tudi divx.
Povedal si, da ti .avi datoteke predvaja, ne predvaja ti pa DIVX filmov. Ali imajo ti filmi končnico .avi ali kaj drugega?

Praviš tudi, da ti ne predvaja Audio CDjev. Ali se to dogaja samo s kopijami CDjev ali tudi z originalnimi CD-ji?
Res je, da Yamada nima vgrajene najboljše enote za branje CD/DVD-jev, vendar bi ti tudi brez nalaganja
novejšega firmware-ai morala predvajati DVD in audio CD-je.
Če ti tudi z novim (brez prask, originalni) audio CD-jem ne dela, bi jo jaz lepo nesel nazaj na servis.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: podtalje ()

zuz3k ::

Citiram:
Tako mod novega NAv4 fw je na moji strani.

veliko ljudi nevem al je to mmod za yamado 6600 ali 6700, nebi bilo slabo če bi
zrawen dopisal za katero yamado gre..

mene zanima še.. mam yamado 6600 in poslušu bi rad musko ter gledu TV .. zdej sm flešu z V4
in sm sklopu downmix sam še zmer i dela sma lev pa desn zvok 5.1 ne dela .. pa mam sam 1 zvočnik ampak usen ne da glasa ven na 5.1 prklučkih.. na stereo dela lev sam ZELO potiho tud če dam na 20 glasnost
kko to uštimat da bo delal praw?

Lp
Life is a psychological game.

Ne delajo mi popolnoma novi (originalni CDji) kakor presneti. Pri filmih mi odpre končnico .avi medtem ko .wma in video clip noče odpreti.
Pri nekaterih DVD (filmi posneti s kamero) filme z video clip celo prikaže, vendar jih noče odpreti.
Očitno bom moral nesti zadevo nazaj in si omisliti kaj drugega.

lp

GaS ::

No koncno smo docakali hud FW! Res carsko! Bravo NewAge in mirkuma! Se pravi, lahko so podnapisi s .srt koncnico, format je pa sub, plus da je razlicen ime filma in podnapisa, in vse skupaj se deluje? Super! Kaj pa .txt? Uglavnem, zgleda da bom lahko zdaj brezskrbi vstavil film iz leta 2000 zapecen z nevemkaksnimi podnapisi, in bo skorajda moralo delovati;)

Super in hvala se enkrat!

edit: sem videl da podpira tudi .txt in to..res svaka vam cast!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GaS ()

_swift_ ::

no jst mam pa en problem oz. vprašanje. sem si naložu New Age 4 FW ( 6700 ) in še čez mod od Mirkume, kjer so večji podnapisi. vse deluje super vendar se mi podnapisi ne predvajajo če nimajo enakega imena kot film. Je to napaka pri mojem playerju ali je to edina pomankljivost FW?
its not just the way you move its the way of life

brabos ::

Na Yamado 6700 naložil New Age 4 FW mod od Mirkume in zadeva do sedaj špila brez problemov.Bere srt. txt in sub (peverjeno) prav tako ni treba da je podnapis enako imenovan kot film (preverjeno).Je pa res da player uporabljam samo za predvajanje Divx in pa Dvd filmov tako da mi ta FW zadostuje.
Tako da se zahvaljujem vsem akterjem tega FW.Kapo dol.Res ste carji.
Sedaj pa komaj čakam še FW za 6600 potem smo pa zmagali.
Vsem pa lepe praznike.......

Lp Brabos

Yossarian ::

Ali je potrebno najprej naložit originalni FW ali pa lahko kar tega takoj gor naložim (sedaj imam enega od podtalja izpred kakšnega enega leta)?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Yossarian ::

Mirkuma: glede na odzive uporabnikov Yamade (očitno si tokrat naredil odličen FW) vzamem nazaj tisto, kar sem enkrat navedel (takrat je bilo mogoče upravičeno, sedaj pa ni več pomembno).
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

_swift_ ::

sm pol opazu uno funkcijo da izbereš kok znakov se mora ujemati v imenu podnapisa in imenu filma tako da tudi men dela brez problema. kapo dol vsem ki so pripomogli k nastanku tega FW-ja
its not just the way you move its the way of life

mene neki zanima.. js bi kupu 5.1 zvočnike za yamado 6600 sam k zadi prklopm navadn zvočnik dela sam lev, desn stereo.. uglavnem ne usi prklučki zadej.. zdej kko to uštimat nadgradu sm V4 sam še zmer isto.. k pol če mi 5.1 ne dela je brezveze kupt :\

Za odgovor se že v naprej zahvaljujem.

Lp

Ali tisto, kar predvajaš, dejansko vsebuje 5.1 zvok? Če si izklopil "downmix to stereo", bi moralo delovati.

Si ti mogoče na Yamado 6600 naložil firmware V4 od Yamade 6700?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: podtalje ()

ne, na uradni strani sem naložil od yamade 6600 V4
hočem reč da ko predvajam musko ne da zvoka niti z 5.1 priključkow razen iz levega, pa ona 2 priključka
k sta samo za stereo :\ pa full potiho

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zuz3k ()

daiwa ::

lepo prosim če bi svetujete od kje si naj snamem kakšen novejši firmvare od Yamade 6600,iščem iščem pa ne najdem.

KLIK
js sm si skinu od tu, uradna .de stran od yamade :D

tapek ::

daiwa,menim, da pri tebi ni problem v FW-ju, temveč v optiki Yamade, sam sem imel isti problem (škrtanje v notranjosti ter neprepoznavanje medija), popravilo te pride 6000,00 SIT8-O tako da ne vem če sse ti popravilo izplača

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tapek ()

daiwa ::

Kolega im tudi en problem z Yamado 6600, ko vstaviš cd ali dvd slika kar naprej skače iz razmarja 16:9 v 4:3 to se ponavlja kar naprej tako da ne moreš normalno gledati filma. Kaj bi lahko bilo narobe?

mene samo zanima zakaj dela zvočnik zelo potiho na ozadej prklučkih stereo al pa levi pa desni 5.1
priključen je direkt.. ker če kupim 5.1 zvočnike bo shit če bojo delal tko potiho :\

schurda ::

@mirkuma: Naložil firmware. Zaenkrat dela vse super. Samo to bi vprašal: ker je slovenski in nikjer ne vidim nastavitve OSD language, kako bom ob naslednji nadgradnji nalagal, če ne morem jezika dati nazaj na angleškega?
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

@daiwa: Problem je¸ ker naj bi prek SCART vmesnika Yamada sporočala, ali je film v 4:3 ali 16:9. To je po standardu
narejeno tako, da se na enem pinu pojavi napetost 9,5-12V oz. 5-8V. Problem pri Yamadi je, da ne da polne napetosti 12V
ampak nekje okoli 9V, kar večina TVjev interpretira kot visoki (12V) signal. Nekateri TVji pa imajo s tem probleme.

Delno naj bi problem rešili s firmware-om V4 oz. novejšimi.

Najprej preveri če imaš gor novejši firmware. Če so kljub temu težave, je druga možnost, da fizično prekineš
povezavo do tega pina na SCART vmesniku (pin 8) ali pa namesto SCART kabla uporabiš Svideo povezavo.

brabos ::

compman
Ali ta verzija FW V4 ki ga imaš naloženega na 6600 podpira PB in pa izginjanje podnapisov v kombinacij AC3 un XVID?

LP brabos

Zakri ::

Ali ima še kdo podoben problem? Včeraj sem naložil nov FW New Age v4 na yamado 6700 , po samem nalaganju sem si ogledal še dva filma in je delovalo vse uredu. Zvečer sem yamado postavil v standby in nato še ugasnil z gumbom. Ko sem jo zjutraj prižgal se zadeva ne pobere več. Prižge se samo zelena lučka nobena tipka pa ne prime. Tudi več urni izklop iz elektrike ne pomaga.
Mi lahko kdo pomaga ?
lp saso

PB?
Trenutno nimam filma doma z podnapisi, ti bom ju3 sporočil. Ozadje je ql k mi je tisti JAE ze mal dopi**il sam sm upisu kodo za SLO jezik pa ne spremeni ampak ni dalo na SLO :\ sj itq je ANGL jezik bol ql.
««
56 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14725493 (10107) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35872960 (20779) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

425155 (3246) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

14527006 (14341) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302383 (2009) Stepni Volk

Več podobnih tem