Forum » Zvok in slika » [DivXviD] Yamada predvajalniki
[DivXviD] Yamada predvajalniki

[ecstazy] ::
Živjo
Imam novo Yamado 6700 + NA V2a mod by mirkuna in zaenkrat dela v redu. Zanima me če se da predvajati podnapise če so v drugi mapi. (Film v eni mapi in podnapisi v drugi)?
Lp
Imam novo Yamado 6700 + NA V2a mod by mirkuna in zaenkrat dela v redu. Zanima me če se da predvajati podnapise če so v drugi mapi. (Film v eni mapi in podnapisi v drugi)?
Lp

_Matej_ ::
Imam yamado 6700 in sem čez original software naložil NA V3a mod by mirkuna. Od sedaj mi podnapisov ne prikazuje pravilno, prehitevajo za približno 5 sekund. Obstaja kakšna rešitev za ta problem?

fitipaldi ::
Mene pa zanima zakaj sub podnapisi ne pašejo ko gledam film na pc-ju pa pašejo.Če pa z subtitle workshopom spremenim sub v srt pa spet ne pašejo.A mogoče kdo pozna odgovor.
Hvala
Hvala

aks_! ::
Tudi jaz bi imel eno vprašanje, in sicer me zanima, če se da spremeniti pozicijo podnapisov za dvd filme. Imam namreč widescreen TV in podnapisi ne pridejo v sliko temveč v tisto črno območje pod sliko, tako da v bistvu moram filme gledat v 4:3 načinu. Imam pa NaV2a by mirkuma.
Vsak nasvet bi prišel prav
.
thx
Vsak nasvet bi prišel prav

thx

IČA ::
Seveda se da, ve meniji za podnapise imaš možnost nastavitve položaja okna za podnapise, pa se malo poigraj, da najdeš ustrezno nastavitev.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

@_Matej_ in fitipaldi:
tako imenovani NTSC bug pri A verzijah ni odpravljen, tako da podnapisi .sub tečejo pravilno samo pri 25 FPS. Uporabljaj .srt format podnapisov kjer ni teh problemov. Paziti, da se pri delu s Subtitle Workshopom naloži tudi pravilni fomat (FPS).
tako imenovani NTSC bug pri A verzijah ni odpravljen, tako da podnapisi .sub tečejo pravilno samo pri 25 FPS. Uporabljaj .srt format podnapisov kjer ni teh problemov. Paziti, da se pri delu s Subtitle Workshopom naloži tudi pravilni fomat (FPS).

Iča-kako to misliš jest sm naštimam da mi odpre podnapise pa shrani kot subrip.A morem še kej drugega naštimat.
hvala za odgovor
hvala za odgovor

e-marko ::
Če ti film in sub podnapisi na pc-ju delajo ok, potem poglej kakšen framerate ima film (23.976, 25 ali 29 fps). Potem pa ko odpreš sube v workshopu moraš imeti naštiman tisti fps. Nato samo shraniš v srt in to je to...
LP
LP
...somebody, somewhere...

Njaprej odpri subtitle workshop in naštimaj tam, ko imaš input framerate (Input FPS) na pravo vrednost. Sube daj v svoj direktorij (ne v istega kjer imaš film, ker drugače ti menda vzame fps iz filma).
Nato pa šele odpri sube. Če so v txt obliki je to verjetno preimenovan sub. Preimenuj v sub in nato obdelaj z workshopom in bi moralo delati.
Jaz sicer ne uporabljam workshopa, ampak SubResync (http://www.videohelp.com/forum/archive/...
LP
Nato pa šele odpri sube. Če so v txt obliki je to verjetno preimenovan sub. Preimenuj v sub in nato obdelaj z workshopom in bi moralo delati.
Jaz sicer ne uporabljam workshopa, ampak SubResync (http://www.videohelp.com/forum/archive/...
LP

Pa ti naloži film oz. FPS iz filma?
Probaj še s kakšnim drugim urejevalnikom podnapisov (TA 2.9, Direct Sub...) ali pa jih sinhroniziraj, mislim da bi moralo laufati.
Probaj še s kakšnim drugim urejevalnikom podnapisov (TA 2.9, Direct Sub...) ali pa jih sinhroniziraj, mislim da bi moralo laufati.

označi podnapis, pritisni F2 in preimenuj iz npr. Film.txt v Film.sub. Nato pa pretvarjaj v srt z workshopom ali s SubResync...
LP
LP

Čist enako je ,če pretvorim z workshopom ali sub resync pa naštimam frame je potem file z 32 velik 52 in podnapisi ne pašejo

sweety ::
Mam en problem.... ko sem spekla divx filme na DVD mi jih je začelo normalno predvajat (yamada 6700 brez fw) dokler ni minlo 8 sekund, ko mi je vrglo film ven v začetni meni. edino film,ki je prvi posnet igra normalno. vsi filmi so avi tak da to nebi smel bit problem. pol pa sem vsakega prepekla na navdani cd pa normalno špila. v čem je fora?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sweety ()

fitipaldi, ali imaš probleme samo pri enih podnapisih ali pri večih?
Ker sploh ne vem kako dobiš neke 52 in podobne cifre (=potem file z 32 velik 52)
To imaš fps-je ali kaj?
Drugače pa napiši kateri podnapis ti dela težave (daj link), povej koliko fps ima film in ti bom jaz pretvoril in poslal. Pa lahko nato preveriš, če dela.
LP
Ker sploh ne vem kako dobiš neke 52 in podobne cifre (=potem file z 32 velik 52)
To imaš fps-je ali kaj?
Drugače pa napiši kateri podnapis ti dela težave (daj link), povej koliko fps ima film in ti bom jaz pretvoril in poslal. Pa lahko nato preveriš, če dela.
LP

cbelica ::
A tale Yamada podpira SVCD standard? meni ga ne predvaja... FW je newAge V2b
98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

Zer0 ::
Pozdravljeni!
Nekaj strani nazaj sem opazil da za Yamado 6600 obstaja nov firmware in sicer tale
http://home.planet.nl/~feer0011/yamadaV...
glede na to, da zdaj podpira packed bitstream in sub podnapise me resno mika, da bi flashal mojo Yamado, me pa še nekaj zanima:
kaj je glede tistega zatikanja, se to dogaja pogosto?
je meni v slovenskem jeziku?
Nekaj strani nazaj sem opazil da za Yamado 6600 obstaja nov firmware in sicer tale
http://home.planet.nl/~feer0011/yamadaV...
glede na to, da zdaj podpira packed bitstream in sub podnapise me resno mika, da bi flashal mojo Yamado, me pa še nekaj zanima:
kaj je glede tistega zatikanja, se to dogaja pogosto?
je meni v slovenskem jeziku?

jest sm danes updajtal yamado z newage 3 vse sm pravilno naredil in ko mi je cd vrgel ven sem ga vzel ven,nato je še nekaj delal in ko jo je samo resetiral mi piše samo loading -eject pa ne prime več.Ali sm jo zaflešal?

Bilo bi lepo, če bi prej tudi prebral navodila. Lepo piše, ugasnite iz štroma za cca 5 minut.

sand ::
Lep pozdrav. Imam bellagijota ad 2020 in ne vem kaj je narobe skratka neha mi brati podnapise po cca 10 minutah kaj naj naredim imam pa noložen zadnji FW od PYPS. Že vnaprej hvala za ogovore.

Sicer nisi vprašal ravno na pravem mestu, ampak vseeno predelaj tole.

morano ::
Iča, kot vidim, pogosto odgovoriš na vprašanja, zato postavljam vprašanje tebi. V naprej hvala za pomoč
pred kratkim sem kupil DVD/DivX predvajalnik Yamada 6700X. Naložil sem NewAge2a FW po navodilih, ki sem jih dobil na forumu. Vse dela brez težav, razen digitalne audio povezave. Če namreč Yamado povežem z navadnim stereo kablom (analagno), je vse v redu, če pa uporabim digitalno povezavo od Yamade do dekodirnika 3D zvoka (koaksialni kabel), do ojačevalca audio signal ne pride. V navodilih za Yamado sem prebral skopa navodila, kako predvajalnik prepričati, da daje digitalni izhod. V navodilih piše Set the DIgital Out to SPDIF on OSD. V menijih pa take možnosti žal ne najdem. Mi lahko kdo pomaga?
Hvala lepa,
M
pred kratkim sem kupil DVD/DivX predvajalnik Yamada 6700X. Naložil sem NewAge2a FW po navodilih, ki sem jih dobil na forumu. Vse dela brez težav, razen digitalne audio povezave. Če namreč Yamado povežem z navadnim stereo kablom (analagno), je vse v redu, če pa uporabim digitalno povezavo od Yamade do dekodirnika 3D zvoka (koaksialni kabel), do ojačevalca audio signal ne pride. V navodilih za Yamado sem prebral skopa navodila, kako predvajalnik prepričati, da daje digitalni izhod. V navodilih piše Set the DIgital Out to SPDIF on OSD. V menijih pa take možnosti žal ne najdem. Mi lahko kdo pomaga?
Hvala lepa,
M

Hojne ::
Ima kdo narejen kabel za flashanje in če bi bil pripravljen pomagati?
Kje dobiti čip max3232? V kateri trgovini?
Kje dobiti čip max3232? V kateri trgovini?

Stepni Volk ::
piki64 dela tovrsnte kable. Navodilo za flashanje in izdelavo kabla se nahaja tudi v tem oddelku, pod iskanje vtipkaj: "popravilo" in si oglej temo Popravilo zafleshane komponente.

bush ::
Imam Yamada DVX 6700. Pri gledanju DivX, DVD, ... mi ob normalnem zoom-u
obreze sliko na TV. Video povezava je narejena preko chinc-ov na Yamadi in TV.
A kdo ve v cem je fora ?
obreze sliko na TV. Video povezava je narejena preko chinc-ov na Yamadi in TV.
A kdo ve v cem je fora ?

Izdelal sem kabel po shemi iz te strani Shema
Ko probam uploadadt firmware na player gre vse po načrtu.. počakam da pride do 100% in nato odklopim vse, in probam ampak je še vedno tema.
MKT tools mi javi te vrstice:
LOG: Start to upgrade
LOG: Flash Type - SST(SST39LF/VF080)
LOG:Check & Backup...
LOG: Erasing....
LOG:Restore...
LOG: Updating....
LOG: begin : Thu Nov 03 07:58:19 2005
LOG: end : Thu Nov 03 08:00:37 2005
Finished!(3D56)
Vse zgleda, da je v redu, samo zadeva se ne pobere.. kaj mi je storiti?
Je napačen kabel? Bom moral res narediti kabel z max3232 vmesnikom (dražje je kot varianta iz zgornje sheme)?
Ko probam uploadadt firmware na player gre vse po načrtu.. počakam da pride do 100% in nato odklopim vse, in probam ampak je še vedno tema.
MKT tools mi javi te vrstice:
LOG: begin : Thu Nov 03 07:58:19 2005
LOG: end : Thu Nov 03 08:00:37 2005
Finished!(3D56)
Vse zgleda, da je v redu, samo zadeva se ne pobere.. kaj mi je storiti?
Je napačen kabel? Bom moral res narediti kabel z max3232 vmesnikom (dražje je kot varianta iz zgornje sheme)?

Jaz imam narejen kabel po tej shemi in deluje bp. Nekajkrat sem flashal Elto 8883 in vedno brez problemov. Paziti moraš edino, da vtakneš zadaj v pravi priključek. Na moji NF7-S v.2 sta namreč COM 1 in 2 ravno zamenjana in sem imel podobne težave.
Player imaš prižgan?
LP
Player imaš prižgan?
LP

Na plošči imam samo 1x com port, player je prižgan.. če ni prižgan potem v mtk tool ne naredi nič.

@e-marko: ali delaš z verify obkljukano? Če imam jaz obkljukano potem dobim:
LOG: begin : Thu Nov 03 14:13:49 2005
process 1
process 2
process 3
process 4
process 5
ERR: verify flash failed!
Fail Addr : 0
retry 5

@e-marko: ali delaš z verify obkljukano? Če imam jaz obkljukano potem dobim:
LOG: begin : Thu Nov 03 14:13:49 2005
process 1
process 2
process 3
process 4
process 5
ERR: verify flash failed!
Fail Addr : 0
retry 5
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Hojne ()

Najprej sem napravil backup:
LOG: Start to backup
LOG: Init OK
LOG: Flash Type - Hynix(HY29F800(A)B)
LOG: Reading....
LOG: Finished!(4A97)
Nato pa update z tem backupom:
LOG: begin : Thu Nov 03 15:08:12 2005
LOG: end : Thu Nov 03 15:10:41 2005
Finished!(79E1)
Kot vidiš se razlikuje Flash Type. Uporabljam MtkTool 1.29.
Verify je obkljukan.
Imaš priklopljene vse 4 kable na predvajalnik? Sicer pa drugače tako menda ne bi sploh delalo...
To je vse kar ti lahko pomagam.
LP
LOG: Start to backup
LOG: Init OK
LOG: Reading....
LOG: Finished!(4A97)
Nato pa update z tem backupom:
LOG: begin : Thu Nov 03 15:08:12 2005
LOG: end : Thu Nov 03 15:10:41 2005
Finished!(79E1)
Kot vidiš se razlikuje Flash Type. Uporabljam MtkTool 1.29.
Verify je obkljukan.
Imaš priklopljene vse 4 kable na predvajalnik? Sicer pa drugače tako menda ne bi sploh delalo...
To je vse kar ti lahko pomagam.

LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: e-marko ()

Priklopljene imam 3 kable, brez 3.3V (to naj bi player dovajal sam???).
Nimam pojma kaj naj še naredim.
Nimam pojma kaj naj še naredim.

Dr.S ::
Stepni Volk ti gotovo veš če je kaj novega glede FW za yamado 6600?
A bomo za božič že gledali filme tekoče, brez poprejšnjih obdelav in priprav?
A bomo za božič že gledali filme tekoče, brez poprejšnjih obdelav in priprav?

Stepni Volk ::
ŽAl moram sporočiti, da je moja 6600 v zadnjih dnevih oktobra odpovedala poalušnost.Garala je kot nora. Slava ji.
Tudi sicer ne bi vedel ali ima kdo v pripravi "popoln" firmware. Verjetno ne.
Tudi sicer ne bi vedel ali ima kdo v pripravi "popoln" firmware. Verjetno ne.

Mirtma ::
Težave. Yamada 6700. Praktično nova (garancijsko zamenjana). Nekateri DivX filmi in DVDji ob predvajanju zamrznejo (slika, ton in števec časa). Nato (čez 5-10 sec, lahko tudi dalj - 30 sec) gre predvajanje naprej - vendar ne iz ustavljenega mesta, temveč tudi časovno naprej. Preizkusil sem razne FWje (NAV1, NAV2A, NAV3A, HEJ4A, HEJ4B). Prišel sem do enega zaključka: če je film s PBS, ne zmrzuje (vendar cuka na tistih FW, ki nimajo PBS fixa). Dobro. Naložim pač tisti FW, ki ima PBS fix. Vendar predno sem dobil 6700, sem vsem filmom predno sem jih zapekel, odstranil PBS!!! Enako se dogaja tudi z nekaterimi DVD filmi. Ima kdo podobne izkušnje?
...
Nekaj kasneje...
Ne morem verjeti! Ker sem opazil, da so CDji in DVDji na zunanjem robu obdrgnjeni in sem se spomnil, da sem bral na tem forumu nekaj o kablu, ki se odlepi, sem se odločil, in Yamado odprl (sem si rekel - k vragu garancija...). In sem res našel tisti kabelček, ga malo lepše zložil in s selotejpom prilepil na dno. Po priklopu nazaj, me dela DVD (ki mi je prej vedno zmrzoval na začetku) in DivX filmi, brez težav. No, bom videl še čez nekaj dni, vendar je že to velik uspeh!! Ne morem si misliti, da bi tisti kabelček povzorčal takšne težave...
...
Nekaj kasneje...
Ne morem verjeti! Ker sem opazil, da so CDji in DVDji na zunanjem robu obdrgnjeni in sem se spomnil, da sem bral na tem forumu nekaj o kablu, ki se odlepi, sem se odločil, in Yamado odprl (sem si rekel - k vragu garancija...). In sem res našel tisti kabelček, ga malo lepše zložil in s selotejpom prilepil na dno. Po priklopu nazaj, me dela DVD (ki mi je prej vedno zmrzoval na začetku) in DivX filmi, brez težav. No, bom videl še čez nekaj dni, vendar je že to velik uspeh!! Ne morem si misliti, da bi tisti kabelček povzorčal takšne težave...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mirtma ()

Kato ::
Ja jaz mam tut 6600 pa ma zadeva težave s podnapisi, sej zame to niti ni tak problem sej gledam večinoma filme v angleščini, ampak mi gre pa na jetra ko se kdaj malce potrudim pa dam zraven podnapise za fotra in zadeva učasih dela učasih ne, kdaj se tudi podnapisi kar sredi filma nehajo prikazovati. Pa ta srt mi gre tudi na jetra , a res ne morejo narediti predvajalnika , ki bi vrtel sub?

Mogoče se nam želje uresničijo. Poglej v temo o Quadro predvajalnikih.
LP
LP

desmill ::
jest pa imam težave pri 6700 in sicer z podnapisi. Sem na dvd posnel več filmov in sem vsem dal srt subtitle. Ni mi pa jasno zakaj mi nekatere bere nekaterih pa noče. Imam pa gor firmware Newage2.
Hvala za pomoč.
Hvala za pomoč.

KleBac ::
Parta:
Včeraj zamenjal Yamada DVX-6600 za Quadro 705 DivX
Zaenkrat vse O.K.
Včeraj zamenjal Yamada DVX-6600 za Quadro 705 DivX
Zaenkrat vse O.K.
In my life....I should do what I could !

Yossarian ::
mrepovz, če imaš več kot dva filma, moraš dati vsk film s podnapisom v svojo mapo.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

davidtu ::
nebi se strinju edenpač
jz mam vseh 6 fajlov skupi...
sam pr men je bla fora da sm mel predolga imena :)
jz mam vseh 6 fajlov skupi...
sam pr men je bla fora da sm mel predolga imena :)

Yossarian ::
Pri vseh playerjih je tako: če imaš na enem DVD-ju 6 filmov s podnapisi in niti enega v mapah, ti bo bralo samo prva dva, ostalih pa ne več. Mislim, da je bilo o tem govora tudi na teh straneh. Vsaj do zdaj je bilo tako, ne vem pa, kako je s temi novimi FW-ji.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil

mirkuma ::
Niti pod razno ne: Yamada6700 za NAv2a in navzgor teh tezav preverjeno nima ce je DVD posnet brez multisesiona in kot disc at once. Sam na DVD-RW pecem po 6 filmov in nimam nikakrsnega problema s predvajanjem subsov.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

Tudi Philips HTS 3500 preverjeno nima teh težav.13 delov serije na 1 DVD in vsi podnapisi delajo BP.

japke ::
imam 6700 in V2a new age.
kar naenkrat so zaceli podnapisi in zvok prehitevati. kaj naj storim?
prej sem imel V3a in sem ga zamenjal za v2a, ker ta verzija ni podpirala podnapisov z drugačnim imenom.
ali obstaja se kaka verzija ki ima vse to porihtano?
lp
kar naenkrat so zaceli podnapisi in zvok prehitevati. kaj naj storim?
prej sem imel V3a in sem ga zamenjal za v2a, ker ta verzija ni podpirala podnapisov z drugačnim imenom.
ali obstaja se kaka verzija ki ima vse to porihtano?
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 25490 (10104) | bizi72 |
» | [DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 72957 (20776) | koks2005 |
» | Yamada 6800 X PLUSOddelek: Zvok in slika | 5155 (3246) | pingec |
» | [DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 27001 (14336) | podtalje |
⊘ | Yamada 6700Oddelek: Kaj kupiti | 2383 (2009) | Stepni Volk |