» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
51 / 93
»»

bubanstix ::

evo kupil sm si čist novo Yamado 6700, ni nc flashana al pa kej, kak firmware mi priporočate?

thx za odgovore

Faust ::

Kar se mene tiče definitivno tole "Yamada6700_NewAge_v3_Type_A__ENG-SLO".
Dobiš pa ga tukaj:
http://newage.mpeg4-players.info/yamada/6700/NAv3/slo/NAv3.slo.html

Seveda po predhodnem Downgrade na Official verzijo 1 .. za vsak slučaj.
Meni omenjena verzija deluje super, pa sem jih pretestiral že mnogo.
Če ti po naloženem FWju Yamada zmrzne jo za cca 10-15 minut fizično izklopi iz elektrike.
Po ponovnem vklopu bo vse OK.

Preizkušeno 3x. Deluje 3x .. :)

lp, ...Andrej

Se pravi najprej si instaliram tegale

"Yamada6700_NewAge_v3_Type_A__ENG-SLO".
http://newage.mpeg4-players.info/yamada...

al si najprej butnem gor Official verzijo 1 pa šele potem zgoraj omenjeno?

8-)

Pyerro ::

Imam Yamada 6700 + NewAgeV3a. Zanima me, kako si naj nastavim nastavitve slike. (ostrina, zasičenost, gamma, itd.)

Motijo me predvsem črnine/sivine, ki jih praktično ni. Prvo sem mislil, da je kriva TV (plazma 107 cm), pa sem probal še na enem 55cm TVju, pa je bilo isto. Slika je VELIKO boljša, če imam PC priključen na TV in gledam film.
S temi nastavitvami sem se nekaj zafrkaval in ne vem... morda sem zbrkljal vse skupaj.

Če ima kdo kak nasvet plz help.

bubanstix:
Ne, najprej na V1 šele potem na V3a !
Tole so nekako izbrana navodila:

====================================================================
How to burn Firmware image on CD(-RW)?
-----------------------
- No multisession
- Finalize CD
- TAO (Track-at-once)
- Maximum 4x Speed
1) Downgrade to Offical V1 firmware - http://newage.mpeg4-players.info/yamada/6700/mtk6700v1x.zip
2) Reset to defaults
3) Upgrade to New Age V1 firmware using instructions inside README.TXT

ALWAYS do this kind of upgrade procedure when upgrading from V2, V3 official
or some modded firmware based on these!

It could happen that after firmware upgrade the player seems to be dead.
In that case unplug the player and wait about 5 minutes and try again !!!

!!!!!!!! AFTER UPGRADE RESET THE PLAYER WITH "LOAD FACTORY DEFAULTS" !!!!!!!!!

!!!!!! since the player now remembers the volume level if you turn off !!!!!!!!
!!!!! after upgrade it will be zero so you have to set the volume level !!!!!!!

- pred nadgradnjo nastavite OSD jezik na angleškega,
- vstavite firmware (ki je na cd-ju) v predvajalnik, pritisnite play in počakate 2 min,
dokler se ne prikaže slika. Ko predvajalnik izvrže vložišče za medij, iz njega odstranite medij.
Pod nobenim pogojem predvajalnika ne ugašajte, dokler le tega ne naredi sam
in se znova prižge!!!!!!!!!!!!
- po nadgradnji ponastavite predvajalnik na tovarniške nastavitve to naredite tako,
da se pomaknete v meniju Setup na ikono Perference Page,Default in izberete Reset!
- nato ugasnite Yamado 6700,
- zopet jo prižgite in pojdite v MPEG4 Subtitles Page,
- nato vsako nastavitev spremenite na eno izmed drugih in jo potrdite,
- ugasnite Yamado6700 in jo prižgite nazaj ter pojdite ponovno v MPEG4 Subtitles Page,
nato nastavite vse nastavitve na svoje željene
- še enkrat ugasnite predvajalnik in ga prižgite nazaj,
- s tem bi moral vaš Yamada 6700 predvajalnik delovati pravilno.

Pyerro:
Načeloma je problem v tem da Yamada nima Progresive out in YUV (komponentnega) izhoda!!! Recimo Xoro ga ima. In slika sploh na plazmah je neprimerno boljša.

Ker imam sam Yamado6700 se ravno ukvarjam z idejo kako jo predelati, da bi znala prav to.
Če koga zanima več je tale link ZELO zanimiv http://newage.mpeg4-players.info/documents/How_To_Create__simple__YUV_output_for_non_YUV_output_MTK_1389_players.txt

Očitno Yamada 6700 zna oboje, vklopiti Progresive scan in oddajati YUV čez SCART konektor. Prepreka je le v tem kako to vklopiti. Ali preko menujev ali preko predelanega daljinca!

Če ima kdo (mogoče tudi kdo iz PYPS skupine) kako idejo bi lepo prosil za nasvet.

hvala.
lp, ...Andrej

peaks ::

Živjo !

Mam novo 6k-sedemstotko in bom zdej naložu najprej off V1 potem pa čez od mirkuma V2a. A so potem kaksni problemi ce bi sel recimo na trojko V3a !
A je potem spet treba V1 uradno gor dat, pa potem V3a ?

tnx in lp

rorcange ::

zanima me kako na dvx 6600 player naložim tovarniške nastavitve preden ga upload-am?:8)

matoslav ::

serbus kupu sm si novo yamado 6700 kateri firmware si morm najprej gor nalozit? bral sm da so ti new age postimani

http://newage.mpeg4-players.info/yamada...

a naprej si nalozim

official v1
potem pa new age1
pa sele pol new age 3

plis odgovori

ok deafult nastavitve mi je uspel rešit...zdej me pa zanima če lohka player nadgradim kr z update version 4(6600r4) al se to počne postopoma??;)
Player sam nima zadnje verzije firmwear-a.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: rorcange ()

Pyerro ::

Faust:

Torej Yamada že ima ves hardware, ki ga potrebuje za te funkcije o katerih govoriš?
To je treba samo nekako vklopit?

Če bi se to dalo vklopit (recimo nov fw), potem bi bila slika 'lepša' oz. ne bi bilo težav pri teh temnih odtenkih?

lp

ok uspelo mi je nalozit na new age2b, kako se pa obnese new age3? se pravi zdej če hočem nalozit gor new age3, morm najprej official v1 gor dat pa default settings pa šele pol new age3?

OK ne komplicirat !
Tole spodaj so uradna priporočila!
1) Downgrade to Offical V1 firmware - http://newage.mpeg4-players.info/yamada/6700/mtk6700v1x.zip
2) Reset to defaults
3) Upgrade to New Age V1 (oz.V2 aliV3) firmware using instructions inside README.TXT

ALWAYS do this kind of upgrade procedure when upgrading from V2, V3 official
or some modded firmware based on these!

Da PREVEDEM, če je to problem!
Če imate trenutno naložen kateri koli FW baziran na V2 ali V3 in želite narediti upgrade na verzijo "NewAge.V3a" je najprej potreben downgrade na Official.V1 in iz te direkt na NewAge.V3a !

To je vsa znanost. In deluje. Če pa vseeno kdo zafleša, pa jebiga in goto RS-232.

lp, ...Andrej

Pyerro:

Ja iz tega članka sodeč je očitno temu tako.
Mojster je sicer to delal na Philipsu ampak glede na to, da je vse to MTK čip bi se verjetno dalo narediti enako.
Če odpreš kak FW za Yamado 6700 z MTKremakerjem boš videl, da so kode za "p-scan" in "YUV" že vpisane in v SLO verziji celo prevedene.
Torej je po mojem zadeva samo v modifikaciji FWja.

AMPAK ČE LAHKO KDO OD FW MOJSTROV TO POTRDI BI BILO SUPER :)

YUV oziroma komponentni izhod (ima ločene komponente Y,Pb,Pr oz RGB) je najboljša možna varianta od ANALOGNIH video izhodov SPLOH! Boljši video izhod po kvaliteti je samo še DIGITALNI (DVI oz.HDMI). Je pa razlika v kvaliteti med YUV in HDMI dokaj minimalna.
Torej YUV rullzzzz, jasno če imaš TV s takim vhodom (večina plazem ga ima).

lp, ...Andrej

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Faust ()

hvala za pomoč....dela super!!!:)

IČA ::

Počakaj še dan ali dva pa potem komentiraj.
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

evo nalozu sm si New Age v3 in mi je zmrznal, ampak sm ga ugasnu za 5 min in je blo ql, zdej mam pa en drug problem, volume morm dat do konca tako kot pri yamadi kot pri Tv-ju da sploh kej slisim, a je mel ze kdo take probleme?

ok sm že ustimu, nalozu sm gor official v1 dal default settings, pol sm dal pa volume na 0, upgrade na new age 3, default settings in laufa tk ko prej 8-)

emc2 ::

Imam firmware new age v2, probal pa sem tudi že druge. Vglavnem od približno 100 filmov ki jih mam mi jih približno 40 ne predvaja vredu. Pri vseh je napaka ta da zvok in slika nista vsklajena (na pc-ju pa sta). Mislim da ni problem v kodekih ker se to dogaja pri vseh vrstah filmov (divx3, xvid, ac3, mp3....)...
help!!

kekc ::

Pa tut mene zanima, kak naj si pogledam film, ki ma zvok kodiran v AC3, ki ga zgleda Yamada ne prepozna?

DCP ::

Mene pa zanima če ima kdo z yamado povezan 5.1 sorround sistem? Yamada ni neka najbol kvalitetna zadeva, zato me zanima če se mi sploh splača nanju priklučit zvočnike Logitech z 5500 ali je vseeno če prikopim neke cenejše kot so genius 5.1 home teatre? Poleg tega bi gledal večinoma divixe in poslušal mp3 prek yamade, pa me zanima še to če se za divixe in mp3 je sploh splaša imet nek drag 5.1 sorround sistem?

BigFoot ::

Ja sam imam Z-5500 priklopljene na Yamado 6700 in zadeva špila super. :D
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

hamurabi ::

Mam en problemček. Sem posnel s fotoaparatom par filmčkov, jih zapekel na cd-jko in jih želel predvajati na Yamadi 6700. Predvajalnik prepozna .avi file vendar ga noče predvajati. Imam pa naložem FW NA-V2a mod by Mirkuna. A je potrebno slučajno kaj posebej nastaviti...

jure55 ::

Big Foot: A maš te zvočnike skos prkloplene na yamado , ali si jih mogoče probal priklopit tudi na računalnik? Razlika? A v divix zvok je zadovoljiv?

BigFoot ::

^ Ja, zvocnike imam priklopljene tako na PC (preko opticnega) kot na 6700 (preko coax) in zadeva preko obeh spila super. Zvok so od Yamade do Z-5500 itak prenasa preko digitalnega izhoda (neprocesiran) tako da Yamada prav veliko vpliva na kvaliteto nima.
Tudi DivXi spilajo BP, je pa res da vecino itak predvajam filme na DVDjih.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

riba43 ::

Kateri FW naj naložim Type A ali Type B ???

Type A-podpira PBS

zmaki ::

Yanez :
> Upanje umira zadnje !

> S Pikijem sva v zaključni fazi testiranja izpopolnjenega FW-ja tudi za Yamado 6600 z vsemi priboljški iz zadnjega časa (SUB, TXT, PBS, prikaz dolgih imen z vsemi našimi šumniki v File Browserju, etc. etc.)
Moram reči, da zadeva na moji Yamadi 6600 lepo špila.

> Mogoče pa bo ta FW le zagledal luč dneva...

Tole je bilo 20.09.2005.

Zdaj smo 20.10.2005

Upanje počasi umira...

zmaki

riba43 ::

Ali mi lahko kdo pove kakšna je razlika med pyps v. 1.3 ter NewAge v. 3. Naložil sem FW, ki je bil zraven YAMADE ( pyps v1.3) Zadeva dela v redu. Preden bi poskusil z NA bi bil rad siguren, da je zadeva boljša - v čem??

Nekaj odgovorov boš dobil na tej strani

japke ::

sem updatal iz V1.3 na V3a. sledil navodilom (spremenis na angleski jezik, vstavis cd, pocakas da se sam ugasne...)
tu pa se je zalomilo. pokazala se je nova slika in tako je ostalo ene 10 minut. Na displayu je pisalo loading...
medtem nobena tipka ni prijela.
nakar sem ugasnil yamado, in ponovno prizgal. isto. Pokaze sliko, pise loading... in ne dela nobena tipka. niti ne morem odpret cd pladnja.

kaj bi blo za narest? če sam ne bom mogu popravt.. kam bi to sploh lahko nesel popravit? (okolica celja)

hvala!!

Potegni kabel iz štroma za 5-10 minut (idi na en čik), pridi nazaj vtakni kabel v štrom in prižgi. Ubogaj in plačaj pivo.

zeeero ::

Eno vprašanje, mogoče čist mimo...
Ali bomo kdaj videli podporo italic fontu (govorim o Yamadi 6700), če je to sploh mogoče, ali pač?
One Step Closer To Oblivion...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zeeero ()

Po moje je to čisto možno, samo nekdo se mora odločiti in vstaviti fonte v FW. Lahko pa se tudi sam lotiš tega. Vstavljanje fontov ni preveč zahtevno. Sem pred časom odprl temo o predelavah z MTKRemakerjem in je tam nekaj linkov o tem.

japke ::

ok.. hvalabogu je začel delat po eni uri, ko sem ga imel izklopljenega.

samo še vedno pa ni izpolnil namena... ne podpira podnapisov z drugačnimi imeni okt je film.

katero verzija to sploh podpira?

thx

hamurabi ::

NA V2a mod by mirkuna...potegni si zadnjo verzijo, ki jo najdeš par strani nazaj

morano ::

Pozdravljeni,
pred kratkim sem kupil DVD/DivX predvajalnik Yamada 6700X. Naložil sem New2a FW po navodilih, ki sem jih dobil na forumu. Vse dela brez težav, razen digitalne audio povezave. Če namreč Yamado povežem z navadnim stereo kablom (analagno), je vse v redu, če pa uporabim digitalno povezavo od Yamade do dekodirnika 3D zvoka (koaksialni kabel), do ojačevalca audio signal ne pride. V navodilih za Yamado sem prebral skopa navodila, kako predvajalnik prepričati, da daje digitalni izhod. V navodilih piše Set the DIgital Out to SPDIF on OSD. V menijih pa take možnosti žal ne najdem. Mi lahko kdo pomaga?

Hvala lepa,

M

alioni ::

Imam model 6700 z osnovnim fw 1.3. Hotel sem ga nadgraditi z drugim fw, vendar mi ne uspe, predvajalnik vedno javi da je cd neznan. Edino mi prepozna cd od obstoječega fw 1.3. Kaj naj storim, poskušal sem vse mogoče, prej sem imel model 6600 in sem ga nadgrajeval brez problema, ali je pri 6700 kaj drugače, ali pa moj model ne dovoljuje nadgradnje?

Verjetno napačno zapečen CD. navodila

tiktak ::

Mene zanima kako se ta model obnese kot predvajalnik avdio cd, kakšna je kvaliteta (za navadnega uporabnika)
zvoka
in ali ima navaden stereo izhod za na mikser

Hvala

bm0267 ::

Imam en čuden problem z Yamado....vsi divx-i mi špilajo vredu, tudi skoraj vsi DVD-ji, razen nekateri, ti al imajo pomešan naslovni meni oz. če stisnem title na daljincu me vrže kar nekam v meni od chapterjev in podobno. Zgleda kot da je vse pomešano... Na računalniku deluje ta DVD čist v redu...na Yamadi pa nikakor. Imel sem prej instalirane upgrade od Yae, pa ni delalo...zdaj pa sem instaliral NewAge 1 in nato NewAge2 pa dela enako...a je kdo že imel tak problem?

Hvala
BoSko

alioni ::

Iča:

Hvala, prav si imel. Je pa le dobro, da se vsake toliko spet prebere navodila. Smo se kar navadili, da včasih prehitro kaj vprašamo, ne da bi se prej malo sami pomatrali.
Pa še eno vprašanje s katerim se že dolgo ubadam. Ali ima 6700 podporo DTS zvoku? Imam film posnet v tem zvoku, vendar mi predvajalnik ne da glasu. Poskusil sem vse možne nastavitve, tudi na servisu sem že bil, venda mi niso znali pomagati. CD je drugače v redu, ker na drugem predvajalniku, ki ni Yamada, dela.

Pidalc ::

Zanima me če ima kdo izkušnje: če bi na isti cd posnel fotke in mp3 musko, kako bi to lahko predvajal na Yamadi 6700 iztočasno - gledal fotke ob muski.
Življenje je bilo lepše v kameni dobi!!!

Stepni Volk ::

Hkrati ne bo šlo. Posebej vedno.

Dusan_HD ::

Gre slike in muziko naenkrat.
En program za DVDje delat si zvameš. Recimo Ulead DVD movie factory ali kaj je že. Pač v DVD formatu zapečeš (kot film).
Začetne menuje si urediš, muziko izbereš, čas in načine prehodov. Potem si zgenerira VOB datoteke, kar zapečeš in potem gledaš.
raY_

Pidalc ::

Hvala za odgovore. To da fotke spremeniš v film mi je poznano. Vendar bi bilo fino če bi arhiv fotk na dvd-ju lahko opremil z musko. Dobr bom musko pa kje drgje usput poslušal!
LP
Življenje je bilo lepše v kameni dobi!!!

Dr.S ::

Ima kdo mogoče Fw za yamado 6600, da podpira pb, različne subtitle in kodirni zvok ac3. Eno verzijo imam samo ne dela o.k (film se zatika, blokira,...)

NUJNO!

xxx-man ::

Živjo!

Imam en problem in ga nikakor ne znam rešiti, pa čeprav sem prebral zadnjih 20 strani te teme in uničil že 5 CD-jev pri snemanju fw-ja!

Imam Yamado 6700 in je še nisem nadgrajeval razen tistega kar mi je naložil trgovec ko sem ga kupil!
No zdaj se mi je pa začelo pojavljat, da ko zaženem divx z DVD-ja, mi noče predvajat slike ampak sam zvok in zato sem mislil da bi si omislil nov FW!

No tu se je pa zalomilo, namreč najprej sem dol potegnil V1 in kasneje še NewAgeV2, pol sem V1 razpakiral in v mapi našel štiri fajle in sicer DUMMY, DUMMY2, MTK in TARGET!No pol sem vse te fajle posnemal z nerotom na CD (navadno kot podatkovni disk) in ga zaključil!Edino kar nisem naredil, je to da nisem snemal z 4X hitrostjo ampak z 8X, ker mi snemalnik omogoča najmanjšo hitrost le 8X!
No, ko sem tole posnel sem nastavil OSD na angleškega in vstavil plošček v Yamado in tedaj mi javi UNKNOW DISK in to je tud vse, dalje ne morem!

V čem je problem?Mogoče nisem dobro posnel CD-ja?A moraš posnemat vse 4 fajle al sam tista z pripono .bin (MTK in TARGET)!

Hvala za pomoč in LP,
xxx-man!

soti ::

@xxx-man:

Pa le nisi vsega prebral.:D

Preden boš zapeku fw na cd poimenuj ime cd-ja z "MEDIATEK", tam kjer ti piše "NEW" ali "NOVO".
Pa sporoč kaj bo!
LP Jernej

xxx-man ::

Živjo!

Jap očitno sem res nekaj spregledal:\ , ker zdaj namreč gre, jap ravno tako kot si rekel, sam medij moraš poimenovat MEDIATREK in deluje, tko da thanks za to Soti!
No zdaj sem vse skupaj nadgradil na New Age V2a, ampak imam še vedno probleme z filmi, namreč zvok je, slike pa ni, al pa začne vse delovati, ampak sam za nekaj sekund, pol me pa vrže na začetni meni!
Mogoče kak nasvet?

Hvala za pomoč in LP,
xxx-man!
««
51 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14725491 (10105) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35872957 (20776) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

425155 (3246) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

14527003 (14338) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302383 (2009) Stepni Volk

Več podobnih tem