» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
50 / 93
»»

Dr.S ::

Ja tkoj prov.
1m snega zmatal, kaminček zakuru, dalinca v roke in hišni movie se začne.
??

bradek ::

Kateri je najnovejsi firmware za yamado 6700 (po verziji kodekov)? Imam problem s predvajanjem xvida, prvic se mi je zgodilo da sem naletel na film kjer zvok deluje brez problema, slike pa ni. Kje bi lahko bil problem?

brabos ::

OSA
Kje pa si dobil ta FW za 6600?
Bi ga tudi jaz probal.

LP Brabos

OSA ::

brabos in vsi ostali...

tole je link do firmware za yamado 6600:

http://home.planet.nl/~feer0011/yamadaV...

priporocam pa tudi branje tegale forum pred uporabo, potrebno se je registrirat za branje...

http://www.my-yamada.co.uk/phpBB/viewto...

nadgradnja na lastno odgovorsnost...

lp
OSA

Pyerro ::

mirkuma muchos gracias za to, kar delaš z Yamada fw!

Dol sem si potegnil in namestil New Age V3a/Hej456 V4a mod by Mirkuma in zaenkrat mi še nič ni zmrznilo. Z originalnim fw so mi nekateri divx 'štekali' oz. jih Yamada 6700 ni gladko predvajal (npr. Lost 202), zdaj pa dela tako kot je treba. Tnx za slo menuje pa tnx za možnosti spreminjanja nastavitev za mpeg4 podnapise!! To sem ful pogrešal.

Me pa zanima, če se da še kaj novega vgradit v fw. Na primer možnost ročnega prestavljanja podnapisov, recimo s korakom +- 1s? Nekateri podnapisi še vedno niso sinhroni, kot da film teče pri drugih FPS, čeprav je na računalniku sinhrono.

Zafrkaval mi je tudi en Xvid film. Prvih nekaj sekund sta zvok in slika bila še normalna, potem pa je tako zaštekalo, da si lahko samo ugasnil komponento. Mislim, da imam gor enega (trenutno) najnovejših fw, bo verjetno potrebno počakat na novo verzijo fw.

IČA ::

@Pyerro
Imaš pa res srečo. Kolikor sem lahko razbral iz tvojega pisanja si verjetno imel prej naloženo original V2.
V2 (oz. b verzije modificiranih FW) ne podpira/jo PBS od tod "štekanje". Za V1 oz. a verzije je potrebno podnapise spraviti v .srt format (SubRip) pa bo teklo tako kot je treba (t.i. NTSC bug).

LP
IČA
Če gre vse v redu, si očitno nekaj prezrl.

BAJZI ::

> mirkuma< Torej, potrplenje...če mi uspe mi bo moralo do konca tedna, pozneje nimam vec casa..pac konec dopusta...
Konec tedna gre h koncu! Ti je morda uspelo??
Ne vedel bi, kako se v strup preobrača vse , kar si človek slatkega obeta!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BAJZI ()

mit3k ::

Kak je kaj z temi zadnjimi pošiljkami yamade nekje sem slišal da so zelo pogosti neki problemi... zdaj pa nevem če je res al ne?

Gooodspeed ::

Sem nov lastnik Yamada 6700 predvajalnika pa me zanima kateri fw če sploh keri se najbolj splača?

@Gooodspeed
Par postov nazaj je link do zadnjih modifikacij, ki jih je napravil Mirkuma. NA V2a toplo priporočam.

Tud jaz sem dal gor zadnjo 2-ko od Mirkuma in Yamada končno dela tako kot je treba!

Mirkuma to mi deli! :D
Danke IČA za info! ;)

1. Na Yamada 6700 imam naložen V3a od mirkuma (u r d men). Bral sem nekaj o 'zmrzevanju' s tem fw - kdaj naj bi zamrznila komponenta? Kako pogosto? Meni zaenkrat še nič ni zamrznilo, je pa res, da imam ta fw gor komaj 2 dni.

2. Ali Yamada predvaja Xvid? Naletel sem na en Xvid film, ki ga mi ni hotelo lepo predvajat. Prvih nekaj sekund je bilo OK, potem pa je začelo štekat. In če slučajno zaenkrat ne predvaja, ali je za pričakovat nove kodeke pri novem fw? Recimo tudi predvajanje Divx6?

1.Zmrzuje po daljšem stand by-u, recimo čez noč. Počakaj še kak dan pa boš vedel ali bo vredu ali ne.

2.Xvid predvaja, DivX 6.0 predvaja. Res pa ne vseh kombinacij kodiranj. Nove kodeke???-ne verjamem, da bo to v kratkem!!!

LP
IČA

Zgodovina sprememb…

• spremenil: IČA ()

Saladin ::

Pravkar sem instaliral MTZ 1250 v15 firmware in me še vedno muči zvok.
Priklopljene imam Creative Inspire P5800 ampak ne morem osposobiti zadnja surround zvočnika. AC3 filmi ne dajo nobenega zvoka ven iz njih, test signal v meniju pa tudi ne.
Kaj je narobe?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Hvala IČA.

Res sem opazil, da zamrzne čez noč. Če hočeš zjutraj pognat enoto, moraš za nekaj sakund pritisnit gumb za izklop na komponenti, znova vklopit, potem pa dela.

Pri v2 menda ni tega. Če grem iz v3a na v2a ali bom kaj pogrešal? Recimo velikost 3 napisov, slo menuje, mi bo še vedno gladko predvajalo, bodo noter č,š,ž, itd. ?

Razen samodejnega prelamljanja podnapisov ni bistvenih razlik.

LP
IČA

Geniusslo ::

Imam Yamado 6700.

Gor sm naložu firmware od Jae-a.

Divx mi delajo super... problem je pa v tem da mi za vsak Originalni dvd napise Wrong Region.

Zdej nevem kaj je narobe... Original dvdji so pred novim FW-jem delal normalno...

Kaj bi blo lahko narobe ???

Mandrake ::

Poskusi nastaviti Region Code na 0 ali na tisto, kot piše na DVD-ju. Slovenija je v Regiji 2.

Sicer imam tudi sam težave z predvajanjem DVD-jem.
Kupil sem DVD Robots oz. Roboti. Supe zadeva tudi za malo večje otroke.
Težava je v tem, da slika ves čas poskakuje, kar je zelo moteče. Dal sem gor Jae fw in ni boljše. Sicer pa ostali DVD-ji delujejo bp (npr. tisti, ki si jih lahko kupil zraven časopisa Delo).
Napaka sigurno ni v DVD-ju - preverjeno na ta "pravem" DVD predvajalniku.
Sicer sem poskusil še na računalniku z PowerDVD predvajalnikom, kjer pa je slika sicer malo boljša, vendar pa zvok prekinja.
Ima kdo kakšen dober nasvet, kako rešiti težave, razen nakupa novega predvajalnika.
Morda kakšen fw rešuje te težave.

MTm2H37rqt7B ::

mene zanima kje bi se dal dobit kabel za flashat yamdo 6700, da nebi vsakic ko je kaj narobe nesel na servis in dal tistga tisocaka pa pol (+benz).

LP

e-marko ::

piki64 ali pa si sam napravi. Opisano pa je bilo že nevemkolikokrat. Malo poišči.

LP
...somebody, somewhere...

Skoky ::

@bradek: film ima preveliko resolucijo (jaz sem naletel na isti problem, k je mel 720Xneki).
CARPE DIEM!

-MiTjA- ::

Najprej en lep pozdrav vsem na forumu. To je moj 1. post in ker še ne vem kje naj kaj iščem bom poprosil za nasvet kar tukaj.

- kupil sem predvajalnik Yamada 6700 in mi v originalu ni bral podnapisov (če gledam divx filme v AVI formatu).
- malo sem brskal po forumih in sem zasledil tele FW je za upgrade in kot laik teh predvajalnikov sem si naložil že ene štiri (enega čez drugega) in mi sedaj še vedno ne dela-nevem če sem sedaj zbrkljal kaj. Nekaj sem gledal že ono temo o yamadi ampak ima čez 50 strani ter nisem nič našel...
- Zato bi poprosil enega, ki se spozna na zadeve, da mi pove točno pot kaj in kako, da bi mi bralo podnapise (AVI+srt,sub podnapisi). Res sem obupan glede tega zato nebi rad nekaj brkljal naprej in še naredil kakšno večje sranje.
- No če bo kdo mi pomagal naj upošteva dejstvo da sem že nalagal nekaj-pomagajte mi od tugaj naprej. HVALA!!

p.s. upgraidat znam (samo nevem če točno, zato mi napišite tudi to)
Mitja

Jan987 ::

podnapisi morajo biti enako poimenovani kot film

PIII850 ::

Zanima me če se že kaj ve, kdaj pridejo nasledniki yamade 6700 in ostalih modelov.?

MITJA! Glej tako je to! Če bereš te poste tu, boš videl da tudi ena Yamada ne dela enako in da vsak drugače čara s temi firmwari! No tu ti bom napisal kak sem jaz naredu de smo doma zdej končno vsi zadovoljni! Probi pa povej!
V tej temi na nevem ravno kateri strani sem poiskal "dol povlek" za NewAge V1A........
Posnev sem si ga v Nero exspres-u 4xhitrost. Vtaknu" plošek" v" ploščkosuk" in prtisnu PLAY
Po ene 20 sek mi je ploščkosuk odprlo, ven sem vzel CD ter pustil odprt ploškosuk. Ta se je po kakih 10 sek sam zaprl in tako tud mora bit! Potem sem Predvajalnik ugasnil in izklopil iz prav iz omrežja. Čez čas sem ga prižgal.
Nato sem na 49 strani poiskal post od MIRKUMA iz dne 28. 9.o5.Tam sem poiskal dolpovlek za NewAgeV2aSLO osp..............ga zapekel in naložil po istem sistemu, nakar sem šel na predvajalniku v nastavitve in tam spremenil menu na slo.
Po tej varjanti mi bere vse podnapise, do zdaj so mi delali vsi filmi, prikazuje mi vse slike in špila vsa muska! Podnapisi ne rabjo istega imena kot film, kar mi je najbolj pomembno!
Sepravi da če je ime filma naprimer; Franci .Na.Balanci UNRATED DVDrip.XviD avi.
se podnapis lahko imenuje; Franci.Na.Balanci by BAJZI srt.pa bo vseeno špilal, ko prej pa sm mogu ime filma in podnapisa spremenit tako da sta si bila do pikce enaka, pa še je blo vprašanje če je špilal! Sam so se mi pa pol naprimer na kompu podnapisi podvajal!
Evo probi tak, čene pa mal drgač.............SREČNO!.

@MiTjA
Originalni V1 firmware se priporoča naložiti pred vsako nadgradnjo. Dobiš tukaj.
Nadalje pa priporočam, kot je že omenil BAJZI, Mirkumin mod New Age V2a, ki po novem predvaja tudi podnapise z neenakim imenom.

LP
IČA

Hm... Jaz sem si kr naložil New Age V2a pa do sedaj še ni bilo kakšnih težav,plejerja nisem niti izklopljal...
Zanima me pa kje se dobi začetni(orginalni fw), oz. če lahko novejšega prepišem z starejšim?

majstor ::

Yamada 6700!

Imam jo od decembra 2004, nalozen imam firmware NAV3A in vse deluje brez problema, tako da ne vidim kako nekaterim non stop nekaj dela slabo, zmrzuje. Meni player ne zmrzuje, niti v standby mode. :D

Tako da priporocam nakup te komponente, nato pa nalozit NAV1A, nato pa prek te NAV3A pa bo vse lepo delalo.:))

OOTBOXZY ::

Mene pa zanima ce kdo ve, zakaj imam pri nekaterih filmih (do sedaj pri treh) na Yamadi nesinhroniziran zvok s sliko, na PC-ju pa stvar dela normalno. Ali kdo pozna resitev. Poizkusil sem z Virtualdub-om, pa mi filmov sploh ne odpre.
LP

OOTBO XZY

Jaz imam podoben problem, NAv2A by Mirkuma fw (yamada 6700), film dam not, in se ob random casih video/slika zasteka ali pa pocasi odvija (zvok in podnapisi ostanejo uredu) in se cez par sekund vse nazaj sinhronizira. Je to problem nastavitev yamade ali problem video datoteke?

Zgodovina sprememb…

misso ::

Jest mam pa sledeči problem.

Kupil sem si ta predvajalnik in zdaj če dam podnapise mi jih vrže v spodnjo levo stran, podnapisi niso čez celo stranjo razpotegnjeni, imajo zdečo podlago. Ko sem ga kupil v je so mi rekli da je gor naložen tazadnji irmware.

Saladin ::

Če ima kdo (ali je imel) Yamado 6600 in nanj priklopljene Creative Inspire zvočnike (P5800), naj se mi prosim javi na PM.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

fitipaldi ::

BAJZI po tvojem receptu sm vse naredu pa mi dvd-je normalno bere,ko pa sem zapeku divx film (naredu sem direktorij) mi ga pa noče odprt

sry zdej mi dela prosim povejte mi kako imate naštimane podnapise ,da se normalno vidijo,da so na sredini,barve....

barca ::

Ce poberem ta fw: NewAgeV2a-SloOSD-PYPSfont3-SRTfix-idxColorFix-AutoLoadAllSubsFix.rar
kaj se ga instalirala po istih navodilih kot za vsak fw ? Pa lohk kar direkt tega instaliram al moram se ki drugega prej ?
ale ale terror boys ale ale terror boys ale ale terror ale ale boys ale ale terror boys

hooger ::

Mene pa zanima v čem bi bil tu problem. Ko gledam na računalniku film mi podnapisi tečejo normalno, ko pa jih dam v predvajalnik mi pa prehitevajo? Mam pa NewAgeV2a.

FITIPALDI!! Pejt na "heblnu" na SETUP in tam mal pobrskej po vseh menijih! Tam not maš vse za nastavt rečmo velikost podnapisov pa kje naj stojijo.......... . Sam se mi pa čudno zdi da te tako heca, ko jaz nisem imel takih problemov kot ti!
Pozdrav!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BAJZI ()

soti ::

@barca:

A se norčuješ? Nekaj postov viši je napisan kaj je treba nardit! Mal si preber preden kar takoj zapacaš forum z vprašanjem, ki je postavljeno skoraj na vsaki strani!

@hooger

Zate vela isto. To kar si vprašal je bilo že vsaj stokrat razloženo. Preber par postu al pa strani nazaj in boš imel odgovor!:\
LP Jernej

gorann ::

zdravo!
me dolg ni blo sem pa nisem na tekocem za nekatere stvari.
1.nabavil sem yamado 6700 in sem nalozil predzadnji fw newage v3 (menda je taprav) iz spletne strani os stepnega volka( upam da se nisem zmotil)
no fw je bil dober ampak nikakor nisem mogel usposobit genius 5.1 home theater, da mi spila surround , tud stereo nacin,premikal sem vse nastavitve v meniju, ampak samo prednja dva zvocnika sta spilala, ne glede kaj sem nastimal v meniju
s tastarim original fw od yamade ki je bil gor pa je spilal vse, tud 5.1 zvok na divxih
z newage v3 mi je tudi zamrznil po krajsem casu v stand by poziciji.
zdaj bom nalozil v2 od mirkume najnovejso verzijo in upam da se bo vse popravilo.
kaj pa storiti v primeru da zvocniki ne bojo delal v surround in stereo nacinu, katere nastavitve je treba nastimat v meniju za 5.1 oz. za stereo nacin?

2.na 5.1 home theater od geniusa imam priklopljen tudi pc na kanal od 5.1, yamado pa preko kablov tudi na 5.1 v genius home theater.ko je pc prizgan in zaseda isti kanal mi se preko yamade skoraj da nic ne slisi tudi ce glasnost zvocnikov navijem do konca.
ko pa izklopim kabel od pcja iz zvocnikov se pa glasnost poveca
a je kaksna resitev da bi lahk normalno delala pc in yamada brez da bi pc ugasal oz. kabel iztikal iz vufrja?
a je kaksna nastavitev na racunalniku kjer se izklopi izhod na zvocnike(v gonilnikih od zvocne kartice)?
lep pozdrav, Goran!

Marpa ::

Mitja,

Nekaj o Yamadi 6700 in podnapisih, kar je meni delalo težave:

1. načelno delata OBA brez problemov, .sub in .srt, čeprav priporočajo .srt

2. ime datoteke s podnapisi mora biti popolnoma enako, kot ime filma ( velike/male črke, presledki ipd ), razen pripone, jasno

3. pri downloadanju datotek s podnapisi se je dogajalo, da so nekatere datoteke označene s .srt, čeprav so VSEBINSKO .sub in obratno. Yamada namreč ne razlikuje vsebine, ampak se ravna po priponi datoteke s podnapisi. Največji problem je, da pri priparvi in pečenju CDja računalnik dela drugače in ti lepo predvaja podnapise ne glede na morebiten konflikt vsebine s pripono datoteke. Zato si s kakšnim editorjem oglej ( in zapomni, zapiši ) pravilno vsebino/strukturo datotek .srt in .sub, da boš lahko vsakič pred pečenjem preveril, če vsebina datoteke ustreza priponi. Če ne ustreza lahko zamenjaš/preimenuješ datoteko na pravilno pripono in potem spraviš na CD.

Upam, da sem zapisal dovolj razumljivo.

Drugače, tale YAMADA TOTALNO SUX. Jaz je sploh ne uporabljam, doma mi žena in otrok nenehno jamrata, da ta zadeva dela in ne dela. Najprej sem obtoževal zgonjene DVDje, potem njiju, da ne znata :) Danes sem ga ornk stestiral in vidim, da je dejansko koma, škriplje, šlojdra , malo dela, potem išče pa se ustavi, potem spet išče nekaj v tri krasne.
Čisto nov DVD iz današnje Mladine sem rabil 10 minut, da se je privlekel do začetka filma in je potem iskal....

Bež, bež. Težek shit, pa tolk hvalospevov po forumih. Jutri ga nesem na JAE, ali v kontejner ( ponoči).

Če kdo ve kaj je dober DVD/DIVX predvajalnik, po možnosti z FM, naj mi prosim sporoči:

Marijan
palcom@palcom.si

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Marpa ()

ynos ::

Pomojem je Yamada kar dobra...edini problem je ko so zadnje pošilje za en drek. Vse crkuje...vsem po vrsti...

Pelji na servis. Tvoja zadeva se mi je že dvakrat dogajala. Dobil sem novo. Zaenkrat še dela.

Drugače pa... Ni potrebno več da so enako poimenovani filmi in podnapisi. ;)

joyo ::

:( Mogoče kdo ve, zakaj mi je pri nalaganju MTZ-jevega firmwera(V3) zamrznil Yamada 6700!!!
Pri nalaganju se enostavno vratca niso več zaprla, počakal sem več kot pol ure, nato pa ga izklopil. Seveda se več ne odziva.

Kako naj ga zopet spravim med žive??

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: joyo ()

pegaso ::

Kot sem opazil, so sedaj te 6700 malo drugačne na zunaj (drugi napis). Ali kdo kaj ve o tem?
npr. YAMADA DV6700X
CHILI

(mislim da je tako), kaj pa ta CHILI pomen? Je to kaka podružnica Yamade al kaj drugega?

lp Pegaso

gregy ::

zdravo fantje .. prosim ne me križat .. ampak res se mi ne da brati zadnji 30 strani .. lahko bi dali kaksen sticky na zacetek, kjer bi bile vse novosti ..

simple question i have :)

Ali ze delajo podnapisi z AC3 zvokom (ne prekinjajo?) in kje lahk dolpotegnem tozadevni filetek :)

hvala vnaprej

lp
gregor

JOYO -ni druge kot da ga neseš na servis ,da ti ga odflešajo.Mislim da je cena okrog 1500 sit

Marpa ::

Par postov nazaj sem pisal o težavah z Yamado6700

Včeraj sem jo nesel v JAE na servis in par ur potem so mi po mailu sporočili, da je zadeva popravljena ( bravo servis ). Danes sem jo prevzel in ugotavljam:

1: Gor so naložili P.Y.P.S FW, mislim da sem prej imel V2 od Yamade, ne vem točno.
( v razmislek tistim, ki govorijo, da ne velja garancija, če naložimo drug FW )

2: Prej sem s podnapisi bil manj, ali več zadovoljen, ni bilo posebnih problemov.

3. Zdaj imam podnapise RDEČE barve na rumeni podlagi, vse precej zmaličeno
Jasno, da sem prečekiral setup in probal druge nastavitve, ki se v setupu dajo spreminjati, le da delujejo ne. Tudi spremembe fonta/tipa črk ne.

Ima mogoče kdo kakšno idejo, drugače moram jutri spet v Črnuče. :)

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Marpa ()

bandidos1 ::

Yamada 6600
A je že kdo probal tole:

Lepo bi prosil,če lahko kdo opiše mal;kaj je novga,kaj pridobiš,kaj zgubiš,ali je postopek nadgradnje isti...
Hvala tudi v imenu vseh ostalih,ki jim bo odgovor prau pršou.

lp
Bandidos1

Sem ponosni lastnik Yamada DV6700X (Chili), nalozen imam NewAgeV2a by Mirkuma. Zadeva deluje zelo spodobno (nic ne skripa, jamra, brenci).

Edino vcasih se mi zgodi (mogoce zaradi encodinga filma DivX/XviD) da zacne slika malo pocasneje laufati (zvok in pondapisi ostanejo sinhronizirani) in se cez par sekund nazaj sinhronizira. Zdej nevem kje je napaka, ampak resnicno sumim encoding filmov, ker DVDji in DVD-+Rji lepo delujejo, pravtako vecina DiVX/XviDov... Pozna kdo mogoce ta problem?

Drugace sem pa zelo zadovoljen.:D

Edit: Na Yamado imam priklopjene Genius SW5.1 Home theater zvocnike, zadeva dobesedno rocka. Opazil sem da enim ne dela surround, meni tudi ni, dokler nism v nastavitvah zvocnik izklopil DOWNMIX.

Za testiranje sem pa na internetu nasel AC3TEST.VOB datoteko (legalno! - free), ki ti na vsak kanal/zvocnik spusti pisk/zvok in pove ker zvocnik je (v anglescini). Tako da ste lahko 100% prepricani da je vse pravilno zvezano.

Zgodovina sprememb…

myk ::

Yamado 6600 nadgradil po klasičnem postopku brez problemov. Preizkusil nekajh starejših filmov (drugačno ime podnapisov, niso *.SRT) in vse razen črke č dela ok. Občasno se predvajanje filma malo upočasni, vendar to ni pretirano moteče.
Pri predvajanju MP3 v izbornem meniju ne kaže imena skladb.

Na splošno lahko rečem da 6600-tka pridobi na uporabnosti, vsaj kar se videa tiče.
Nadgradnja pa seveda na lastno odgovornost.

LP
myk
««
50 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14725493 (10107) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35872959 (20778) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

425155 (3246) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

14527006 (14341) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302383 (2009) Stepni Volk

Več podobnih tem