» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
36 / 93
»»

IČA ::

@mirkuma:
Upgrade uspešno opravljen (kot opis na prejšnji strani), brez zamrznitve pri prvem rebootu. Testiram in javim kako se obnaša.
LP
IČA

Zgodovina sprememb…

• spremenil: IČA ()

Skoky ::

Naložil nazaj V1 in potem NewAge2A. Malo testiral in zaenkrat deluje vse BP.
Slike še vseeno zmrzujejo ( ko pritisneš STOP ne prikaže Thumbnailov
ampak vse naredi čez sliko )
Po standby preko daljinca in brez CD/DVD-ja mi ni zmrznil.

Pa še nekaj sem se spomnil. Ko mi je po nadgradnji JAE v NAv3a zmrznil je bila
slika za ozadje črnobela ( ne vem če je še kdo to opazil ) Kadar je kasneje
zmrznil zaradi stand-by je bila slika vedno barvna.
CARPE DIEM!

GaS ::

Ja sori za delay... Nabavil sem pri JAE ko so jih jovonanovo dobili. Uglavnem ni iz prve serije.

@GaS:
Hvala, smo že pogruntali, najbrž ni problem v serijah, ampak v nalaganju FW.

@Skoky:
S slikmi se še nisem kaj ukvarjal, tako da ne vem kako se pri temu obnaša. Se mi je pa zdaj normalo zbudil.
Probaj sledeč upgrade postopek:
-RESET na tovarniške nastavitve, naloži original V1, RESET na tovarniške nastavitve, ugasni-prižgi
-naloži NewAge V2a, RESET na tovarniške nastavitve, ugasni-prižgi
-naloži NewAge V3a, nato postopek resetiranja, prižiganja-ugašanja in spreminjanja nastavitev kot pri PYPS-u

Meni deluje, še javim kako se bo naprej obnašal, mislim pa da ne bi smelo biti več problema z zmrzovanjem.

LP
IČA

Sem že včeraj to naredil.
Guess what: Stvar deluje.
Ko sem naložil V3 je šlo normalno naprej in ni zmrznil.
Zvečer sem ga dal v standby danes zjutraj pa prižgal in sedaj
deluje normalno.

Slik še nisem probal, tko da bom še poročal.

Tko da resnično pomaga, da naložiš V1->NAv2 ->NAv3
CARPE DIEM!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Skoky ()

mirkuma ::

Cudovito, kot je razbrati iz yahoo groups za mt13x9, se je ze nasla resitev za tezave z podnapisi srt (neupostevanje stotink pri prikazovanju srt podnapisov)...samo se malo potrplenja bo potrebno da bo kdo to impementiral v fw...
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

mircho ::

Halo majstori!
Imam problem z Yamado 6600. Na prejšnjih straneh nisem zasledil tega problema.
Odkar sem naložil novi FW od P.Y.P.S. z dnem 15.2.2005 mi ne bere več doma posnetih dvd-jev ampak samo originale. Kakšen predlog, rešitev?
Hvala in lp M

Na žalost tudi postopek V1->NAv2a->NAv3a vsaj pri meni ni deloval.
Sicer zdaj rabi več časa da zmrzne ampak vseeno zmrzne. Testiral sem s CD/DVD
not in brez njega rezultat je bil pa enak.

@Stepni Volk
Sorry ampak se mi res ni dal brat vseh 36 strani postov.
Sem štartal šele pri 20 pagu, pa je blo že tuki dovolj dela, da sem
se prebil skozi. Vsekakor pa hvala za namig. Bom šel pogledat.
CARPE DIEM!

maco88 ::

Naj mi nekod pove kaj naj nareditm...

mam yamado 6700 pa mi noče odpret vratic.....
Sem jo nadgradil po tistem opisu k je na tej strani..
Zdej pa je tak k da bi vse zmrznal...

No lepo to slisat za SRT podnapise.. Mogoce bomo pa koncno lahko gledali tako, kot v predogledu na BSPlayer-ju;)

@maco88:
Kateri FW si naložil? Kdaj? Če imaš New Age V3a, ugasni na POWER gumbu na playerju za nekaj sekund.

Zgodovina sprememb…

@Skoky:
Praviš, da ti še vedmo zmrzne, jaz zaenkrat še nimam teh problemov (3x uspešno bujenje), še testiram, pa sporočim če bodo problemi. Mogoče pa je težava še v nastavitvah.

GaS in Majstor:
Če vama ne bi bilo pretežko, bi prosim napisala kakšne natavitve imata in pa tudi točno kateri FW sta naložila.
Hvala.

LP
IČA

Zgodovina sprememb…

Danes zmrznil!!!

majstor ::

@IČA: V1 --> NAV2A --> NAV3A. Tovarniske nastavitve. To je to.

To se tut men dogaja, tko da bom verjetno kar na NAv2a šel nazaj.
Je pa res da nisem z v2a probal daljši čas če tut zmrzne.

@majstor pa Gas, v bistvu vsi :D
A postopek spreminjanja vseh nastavitev pri subtitlih ste delal
ko ste nadgrajevali FW ?
Pa ugašanje pa tko naprej?
CARPE DIEM!

Z NA V2A preverjeno ne zmrzuje, tudi pri 3 dneh in vec na stand-by!
@majstor: imas prikljuceno yamado z RCA ali SCART kablom?
@Skoky: MTK1389, natancneje gre pri yamadah za verzijo DE, torej MTK1389DE (in je na prvi strani omenjeno)
EDIT: Ce se ne bo resitve, bom dal link do NA V2A+SLO OSD+ PYPS font3+mogoce v kratkem SRT fix patch.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mirkuma ()

@ Stepni Volk

Prebral sem prvi dve strani tega posta in nikjer nisem našel omembe kateri procesor
je v Yamadi. Tako da če me lahko še malo bolj natančno usmeriš oz.
mi kar poveš kaj je notri.
CARPE DIEM!

@mirkuma: SCART.
@IČA: pred upgradom sem dal reset vedno pred novim FW. Samo to.

schurda ::

Meni zaenkrat ne zmrzuje NAV2A. Downgrade Pyps 1.3 -> Mtz1, upgrade -> NAv2A, po navodilih za Pyps firmware.
@Skoky slika je bila prvič ČB, po ugasnitvi pa je barvna. Nikoli ne ugašam, samo off na daljincu.
Kupljena je bila v drugi rundi pri JAE.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

@Schurda:
Za FW NA V2a vemo, da dela brez problemov. Si pa mogoče že imel naloženega NA V3a? Ta pa dejansko zmrzuje iz stand by-a.

@Mirkuma:
Še nekaj, pri zabijanju zgleda da je problem, da spoh ne zažene CD-ja ki je v mašini (se ne prikaže znak v levem kotu zgoraj in tudi slišati ni kaj).
Počasi mi že zmanjkuje idej, vseeno pa mi ne da mira zakaj pri vragu pa pri enih dela BP.

Edino kar dela je da izpisuje Loading oz. Open na displayu.
Tko kot si rekel dela pa nič.

Še eno vprašanje:
Določeni CD/DVD mi brenčijo in sicer originalni in tudi nekaj posnetih.
Drugi pa mi manj brenčijo.
Ali je to razlog da se nese nazaj DVD enota al je to mogoče od CD/DVD odvisno
(zaukrivljenost ipd.)?
AMpak čudno mi je da to pri originalnih CD-jih dela.
CARPE DIEM!

maco88 ::

No sem nasu nazaj pa so mi zamenjal...

mal sem se botastga naredu pa je šlo. :D

Drgač pa zdej ne bom nč nadgrajeval..

Razn če mi poveste kera je najboljša varjanta pa kok neki sem gledu tut na www.jae.si morm naštimat..

New Age V3a mod by Mirkuma:
- slovenski meniji (dodatni prevodi in popravki napak)
- veliki font pisave 3 (PYPS font)
- popravljena napaka pri predvajanju .srt podnapisov (prehitro izginjanje)
- ostalo kot pri NAV3a fw

Dolpovlek: NewAgeV3a-SloOSD-PYPSfont3-SRTfix.rar

Ce bo vse po sreci kmalu tudi NAV2a mod...

P.S.
FW je testiran z moje strani, nalozen cez NAV3a in deluje PB, ne vem pa kako je z zmrzevanjem, ki se pojavlja ze pri NAV3a (glej par postov nazaj)...se testiram, bom javil.

@IČA

Tocno tak postopek kot ga je navedel majstor.

@mirkuma

A to zdej pomeni da se subsi predvajajo tako kot na PCju? Je problem s stotinkami oz. netocnostjo resen?

Jp, spodnapisi ki naj se prikazejo 0s in 999 stotink sedaj resnicno trajajo 1s in se ne samo prikazejo ter takoj izginejo.
Preizkusi!

EDIT:
Sam sem testiral takole:
1
00:00:03,099 --> 00:00:04,999
Test1 1s

2
00:00:05,089 --> 00:00:07,089
Test2 2s

3
00:00:11,000 --> 00:00:11,999
Test3 1s

4
00:00:15,989 --> 00:00:16,489
Test4 ~1/2s

Pri Yamadi6700 sedaj Test3 res prikaze 1s, Test4 pa 1/2s!
Sem probal isti test tudi pri Yakumu:
Test3 takoj izgine, Test4 se sploh ne prikaze....

Torej zadeva deluje!

Zgodovina sprememb…

Super, super! Car! Bom sprobal pomoje se dons..Hvala ti!

Vendar zal tako kot NAV3a zmrzuje po dolocenem casu stand-by-a!
Bom probal nadgradit se preko serijskega kabla in porocal...

Zgodovina sprememb…

Ed ::

...za vse, ki nam je ugasnila luč...kateri je najnovejši in najboljši (če je) F/W za 6600 (ali so rešene težave kot...prehitro izginjanje SUB, delovanje SUB z neenakim imenom...), trenutno imam naložen FW_050209... Hvala

Ne vem ce sem ze napisal da jaz imam NAV3A z angleskimi menuji. Da ne bo pomote in kdo mislil da imam slovenske. (zaradi zmrzovanja pravim).

@MAJSTOR:
Hvala za informacijo, bomo videli če bi lahko bil problem tudi v verziji, ker mi imamo slovensko. Ti imaš 1250?

@GaS:
Katero verzijo pa imaš ti?

@Mirkuma:
Se ne spomnem več točno a smo probali z 1250, mislim pa da smo.

LP
IČA

@IČA: 1250 anglesko imam, mislil sem da ste ves cas poizkusali z anglesko verzijo. Ze nekaj casa nazaj je bilo govora o tem da slovenski FW zmrzuje, zato ga nisem sploh namestil. Kot sem povedal meni player ne zmrzuje.

@majstor:
Škoda, da tega nisi prej omenil, bi nam prišparal par dni živcev (HA-HA), hvala bomo probali če je mogoče težava v prevodu. Mislim, da je Mirkuma že nekaj omenjal, da so prevedeni fajli nekaj večji od 1250 (če se prav spomnem pa je imel tudi naloženega).
Upam, da bo še GaS povedal katero verzijo ima, da dobimo potrditev te teze.
Hvala.
IČA

Jaz sem isto preiskusal CP1250 anglesko verzijo.. Zdej imam pa od mirkume in dela res dobro. Glede zmrzovanja pa se ne vem.

@GaS:
Hvala za prompten odgovor.
Ta zadnja SLO verzija po postu od Mirkume zgoraj zmrzuje. Počakaj vsaj 2-3 dni, da vidiš kako se bo obnašal. Za vsak slučaj si zapiši oz. zapomni postopek upgradea, če ti slučajno uspe.

@mirkuma:
Mogoče bi bilo smiselno probati 1250 V3a samo s PYPS fonti, ker NA V3a SLO OSD smo že probali pa ne deluje. tako bomo lahko izločili tisti faktor ki povzroča frizanje.

LP
IČA

Sem probal NAV3a 1250 najprej, to je bila prva stvar na katero sem pomislil, da je kaj s prevodom ali fonti narobe...to ze v teku prevoda, torej tudi nemodificiran NAV3a 1250 zmrzuje...vsaj pri meni....

Malo se potrpimo fantje, tudi piki64 dela nekaj na novem fw za 6700...prav tako pravi tudi NewAge, da takoj ko bo imel vec casa se bo ponovno lotil dodelave fw....samo nestrpni ne smemo biti...

Zgodovina sprememb…

@mirkuma:
verjetno pa z 1250 nisi šel preko V2a.

O.K., vejt end si.

Zgodovina sprememb…

zagotovo ne, ceprav ne vem vec...do konca tedna ne bom imel vec casa probavat, ker imam guzvo, probajte se to varianto (Ampak V2a je mocno odvisna od orig.V1, torej je downgrade potreben na V1 in potem naprej).
Samo za info: Mi pa NAV2a v katero vnesem svoj OSD prevod in PYPS fonte nikoli ne zamrzne, tako da ne verjamem, da je problem v prevodu ali fontih...

@mirkuma:
Tudi jaz pred koncem tedna ne bom imel časa za nove probe, bom pa poskusil verjetno v petek ali soboto.
Pa še ena zanimivost:
Pred yamado sem imel več kot 4 leta star DVD player Skymaster, ki pa na daljincu ni imel ON/OFF gumba (so že vedli zakaj HA-HA).
LP
IČA

megy ::

Evo tudi jaz sem čist nov lastnik yamade 6700. Takoj na začetku so se pojavile težave. Prebral sem večino tukaj napisanega, vendar mi še ni vse jasno.

Imam kar lepo zbirko filmov, vendar mi pri redkokaterem podnapise prikaže. A se da to kako urediti al mi ti podnapisi pač ne bodo delali. Večinoma so .sub ali .srt, vendar imena niso povsem enaka. Kaj lahko storim?

Imam tudi nekaj filmov na dveh CD-jih. Prvi CD mi lepo dela, na drugem pa mi podnapisov ne prikaže.

Pri nekaterih mi podnapisi malo zaostajajo, prehitevajo. Se da to kako popraviti?

@megy:
Imas dve moznosti:
Tip A s podporo za PBS (brez zatikanja s PBS kodiranih filmov) podpira podnapise ne glede na ime, izberes jih s tipko subtitles, vendar podnapisi ne delajo lepo z SUB formatom ce film ne tece z 25fps...deluje samo za prvih 5 podnapisov...
Tip B brez podpore za PBS podpira podnapise ne glede na ime, izberes jih s tipko subtitles, delajo vsi podnapisi....deluje samo za prvih 5 podnapisov...

Ustrezne fw ki podpirajo bilokatere podnapise si lahko DLjas tule:
(podpirajo sumnike in so mod NewAge fw V3a, zaenkrat se brez srt-timing fixa)

v3 Type A CP1250:
(right click save target as):
ftp://150.208.177.20/Yamada6700_NewAge_v3_Type_A__CP1250_mod.rar%20

v3 Type B CP1250:
(right click save target as):
ftp://150.208.177.20/Yamada6700_NewAge_v3_Type_B__CP1250.mod.rar%20

Koncnico dobljene datoteke spremeni v rar. Za vse ostale informacije si preberi zadnjih 5-10 strani, da ne bos spraseval ze povedanega...

bigbug ::

Yamada 6600---->kaj je bolje DVD-R oz DVD+R?

Pri meni je itak vseeno, ce zmrzuje, ker player ugasam na tipko..Filme pa itak gledam najvec 2x tedensko. Tako da ce med filmom in samim delovanjem ne zmrzne, je ql:D Je pa res, da jih ima vecina v StandBy-ju..Kakor se kdo navadi:P Se mi zdi da so(ste) tale FW za 6700 ze kr zelo dobro izpopolnili glede na zacetno verzijo..Zares pohvalno! Pravzaprav bi bilo potrebno samo se zdruziti delovanje SUB in SRT podnapisov..Kar tako naprej!:D

Gas malo te moram prestrasit...sam presodi ali je to slucaj ali ne...
Danes je nisem mogel nikakor zbuditi, nic ni pomagalo...moral sem jo zbudit s kablom in downgrade-om na NAv2a...
Ce se ti pojavijo zmrzki pogosto...pojdi raje preventivno nazaj, ali pa si v NAV3a spremeni vsaj zacetni zaslon v originalnega Yamadinega, da ne bo tezav z garancijo...
EDIT:
Nalozen sem imel originalni NAV3a fw, brez vseh svojih in tujih modov, ko se mi ni vec po prihodu iz sluzbe zbudila.

Zgodovina sprememb…

Kar se mene tiče sem mel vedno NAv3a SLO verzijo in zmrzuje.
Probal tudi downgrade na V1->NAv2a SLO->NAv3a pa isti šit.

A ja danes sem nesel mojo Yamado nazaj, ker je več kot pol CD/DVD brenčalo
ampak res ornk.
No pa so mi pladenj zamenjal, zdej pa dela k urca. Tko da če komu
preveč ropota ko se CD/DVD suče kar lepo enoto pod pazduho pa gas na servis.
Tko da zdej dela k urca.
Sam zdej so mi spet un JAE firmware gor dal.

Se bom mal poigral zdej s temle verzijam.
CARPE DIEM!

bauci ::

Če koga zanima kako deluje firmware, ki ga dobiš pri firmi JAE.
Tam sem prejšnji teden kupil Yamado 6700 in nadgradili so mi jo kar v trgovini. Čez vikend sem preizkusil cca 60 filmov. Probleme sem imel samo z dvema in sicer Constantin - ni bilo slike, imel sem pa zvok in podnapise in The Interpreter - nikakor ne morem pripraviti mašine, da bi prebrala podnapise (tudi obdelava z Subtitle workshopom ne pomaga, z neta pa sem dol potegnil 5 različnih str podnapisov pa mi nobeden ne dela).
Slovenski meni in slovenske črke v podnapisih.
Podnapisi morajo imeti enako ime kot film in ne sme biti predolgo (še nisem probal koliko znakov prebavi). Delujejo SRT in SUB podnapisi. Pri SRT je lahko odvisno od tipa pisava nekje okoli 45 znakov v vrstici. Ali delujejo podnapisi v treh vrsticah še nisem probal. Pri SUB podnapisih, v drugi vrstici ne prikaže prve in zadnje črke. Delujejo tudi podnapisi tipa SUB IDX (upam, da sem prav napisal - grafični podnapisi).
Po previjanju podnapisi normalno delujejo.
Začetna stran in stran, kjer prikazuje vsebino ploščka je obupna ampak saj gledam filme in ne naslovno stran.
Vsake toliko časa je mašina kar malo preveč glasna za moj okus.
V glavnem: če imaš podnapise v SRT obliki in z istim imenom kot film, zadeva deluje skoraj 100% (tudi če je na DVD 26 epizod neke serije). Slika in zvok sta veliko boljša kot na PC.
Lep pozdrav, Bauci

Constantin ti ne dela, ker je prevelika resolucija filma (domnevam, da slišiš samo zvok).
A ja sej vidm da si napisu.

Prva stran je res obupna.
Kar se glasnosti tiče pa kot sem že napisal. Men je 50% ploščkov brnelo kot avion
(ampak res sem dal CD z musko gor, pa sem moral dat do fula musko, da me ni
motilo brenčanje).
Tko da sem danes nesel nazaj in so mi mehaniko zamenjali
A ja BTW sem še mal pogledu v notranjost pa ni skor nič not.
Pladenj za CD-je pa en mali PCB-jčič. :-)
Še mal pa bomo sam škatle kupoval:D
CARPE DIEM!

@mirkuma

se pravi teb se je zastekala z originalnim NewAge V3a FWjem in ne tvojim modom? Dobro, bom malo pocekiral kako deluje..Tako kot sem ze dejal, ce mi dela med predvajanjem filma, bom naceloma cisto zadovoljen, ker ga v standby-ju ne puscam.

Hvala za notice;)

@Gas
Kolkr sem jaz zastopil mu je zaštekal njegov mod,
ki ga je postal nekaj postov nazaj
( fonti iz PYPS, tisočinke pri SRT ipd.)
Vsaj jaz sem to tko zastopil.
Itak mu je pa že prej štekal originalni NewAge V3a.
CARPE DIEM!

Fantje moj mod nima nikakrsne zveze z zmrzevanjem.
New Age mi je odpisal, da ima NAV3a, ki je mod in kombinacija originalnih yamadinih V1 in V4 (V1 zaradi podpore PBS) zaradi hroscev v originalnih fw probleme z zbujanjem in ugasanjem, prav tako pa se pojavljajo tezave od originalnega V2 naprej z zafleshanjem. Torej nismo osamljeni s problemi zmrzevanja pri startu iz stand-bya. Na nekaterih Yamadah stvar deluje, na drugih ne, pac kompatibilnost ni velika. Z verzijo NAV3b ki povsem temelji na V4 ni tezav, vendar pa ne podpira PBS.
Torej freezanje nima veze s tem, da so dodani sumniki in SRTfix-i itd, saj je meni friznil z originalnim NA3a, brez vseh mojih modov (preizkusal sem ali so krivi moji modi, zato sem nalozil nazaj NAV3a-1250)! Komur deluje NAV3a mu bo tudi modan NAV3a, komur ne, mu ne bo nobena verzija ki temelji na NAV3a.
Bom pozneje prilepil se njegov odgovor v anglescini...

Jaz sem stvar resil tako da sem sel nazaj na NAV2a (mod kombo orig.V1+V3), ki z zbujanjem pri meni nima tezav in ga priredil po svoje: SLO OSD, veliki PYPS fotnt 3, SRT-fix...Zadeva mi deluje brez problemov in pri tej verziji bom tudi ostal, dokler Yamada ne izda novega fw, ali NA novega moda, ki bi ga bilo vredno preizkusiti...Vsi tisti ki vam freeza in bi radi sli na NAV2 mi lahko pisete in svoj mod vam bom rade volje poslal.
Upam da je to konec debate o zmrzevanju...

saturn ::

Govori se o verziji V4. A je to proizvajalčeva originalna verzija? Če je, a kdo ve kje jo dobim, ker na uradni strani imajo samo verziji V1 in V2?
Lahko mi jo kdo pošlje tudi na mail: saturnxy@gmail.com

Hvala!
««
36 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14725523 (10137) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35873007 (20826) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

425163 (3254) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

14527032 (14367) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302386 (2012) Stepni Volk

Več podobnih tem