» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
35 / 93
»»

GaS ::

@mazy

Tudi meni ta film ne dela kot bi moral. Na zacetku ce dobro pogledas, se prvih 4-5 sekund zvrti zelo hitro, sama slika pa normalno. Tako da takrat pride do tega zaostajanja. Ne vem kva bi bilo lahko narobe, ker na PCju cist ql dela.

Aha, ubistvu tudi v Virtual Dubu stvar zaostaja. Tako da ni nic narobe z Yamado. Bo treba popravit film.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GaS ()

Burek14 ::

No, moj problem pa je "hardwarski". In sicer se zatika pladenj (tray) za diske. Pri pritisku na eject pogleda ven do "prozornega" dela, nato pa se zaustavi. Klical sem na servis (sem malce oddaljen od servisa, pa še brez prevoza), kjer sem dobil kratka navodila: odstrani pladenj in ga potem počasi vstavi nazaj. No zanima me, če se je kdo že tega lotil, ali moram odpreti predvajalnik, kaj lahko polomim... V glavnem malo bolj podrobna navodila kot sem jih dobil od servisa. Hvala že vnaprej!

mazy ::

@GaS

zgleda je res tako. sm se že neki v virtualDubu muču pa mi ni nč ratal. mal sm smotan zgleda :)

Ma cudno je..V BSju pa MediaPlayerju dela cist ql, v VD oz. NanDubu je pa nesinhronizirano..

podtalje ::

BS in MediaPlayer uporabljata DirectShow, VD oz. NanDub pa VideoForWindows.

Prilepi sliko iz Gspot 2.52, pa ti povem, kaj je problem.

evo

Vidim, da je uporabljen packed bitstream, kar zna biti problem. Odstrani ga z MPEG4Modifier.

Drugače zgleda ostalo v redu. VBR audio drugače ne paše v .avi, vendar v večini problemov dela.
Mislim, da bi pomagalo že, če bi film spustil skozi AviMuxGui.

Če hočeš biti pa 100%, da bo delalo, pa v VDUbu pretvori zvok v CBR.

OK bomo probali..Thanx zaenkrat;)

PB zgleda ni problem, skozi AVIMuxGUI sem ga tudi dal, pa stvar se zmeram ne dela kot bi morala..Zdej me samo se zanima, kako pretvorit v CBR? Namrec to tudi napise pri VDubu 'improper VBR encoding..' in da naj kompleten audio posnamem v uncompressed wave in nato nazaj v CBR. Vendar ko dam Save WAV mi shrani v mp3, ce se ne motim, s koncnico .wav. Ker je tudi velikost okoli 80MB, tako da to obicni PCM wave ni pomoje;)

Probaj z VirtualDubMod.

batista ::

gas pri video nastavi na direct stream copy, na audio pa full processing mode, s tem da pri compression izbereš PCM. Potem pa še enkrat ceu film kompresiraš v mp3, nardiš isto ko prej, razen da zdaj namesto PCM izbereš Mp3.

batista to sm probu, nč haska.

Skoky ::

Živjo vsem!

No en problem. Lotil sem se nadgradnje moje Yamade.
Na CD sem dal image New Age V3A.
Dal v Yamado.
Začelo je nalaganje
po parih sekundah mi je izvrglo CD ( seveda sem ga odstranil )
tako kot piše vsepovsod.
potem je sicer pisalo da traja približno 2 minuti da se zadeva update-a.
Jaz sem vmes skočil ven, ko sem prišel nazaj se je pladenj za CD zaprl.
Na displeyu sedaj piše CLOSE, na zaslonu pa je že približno 20 minut
siva slika kjer je narisana Yamada in napisi kaj vse podpira, ampak
se nič ne dogaja.
Ma kdo kakšno idejo?
Oz. če kdo ve a to pomeni da se je uspešno nadgradil al ne.
Vsepovsod piše NE IZKLOPIT NO MATTER WHAT........
Čakam na odgovore....:\
CARPE DIEM!

IČA ::

@Skoky
Če malo pogledaš na prejšnjo stran, je bila debata ravno o tem (FW NA V3a zmrzne v osnoven zaslonu), ugasni iz elektrike (potegni ven vtikač) za cca 5-10 min, pa bo zadeva zalaufala. Ti pa zaenkrat NA V3a še ne priporočam, ker se ti bo zamrzovanje še vnaprej pojavljalo po daljšem stand by (takrat po navadi zadošča že izklop na gumbu on/off levo za cca 1min.). Sam trenutno poskušam s testiranjem ugotoviti za kakšen bug gre, če bom kaj ugotovil bom javil.
LP
IČA

Najlepša hvala za odgovor. Sicer sem vmes že sam prišel do enakega zaključka.
Na On/OFF ni trzalo, potem sem pa za minuto iz napajanja dal in je bila stvar rešena.

No bom še poročal, kaj se bo z zamrzovanjam dogajalo.
Tiste poste prej sem pa bral sam nisem vedu, a je stvar zalaufala do konca al ne.
Glede na to da je vsepovsod na veliko pisalo, da ne smem pod nobenim pogojem odklopit napajanja sem pustil ene pol ure zadevo pol sem pa ugasnil vse skup.

A tisto tud velja, da je potrebno vse nastavitve zamenjat pri subtitles, pa vmes ugašat.
( tko kot za PYSP al kaj je že.)

Hvala ICA vseeno.
CARPE DIEM!

Redman ::

Torej fotr ma yamada6700 divx player..Zdej me pa zanima naslednje..On gleda filme v stilu..play nato da na 2 krat play da gre hitr naprej nato spet play, 2x in tako skozi cel film prevrtava hitr in ustavla....

A je to lahko nevarno za player?A se kej več uničuje?

hvala...

majstor ::

@Redman: NE.

pykyca ::

ojla! :D :D :D :D js mam tut doma yamado 6700, sicer je vse ok in prov, sam podnapisi so MIKROSKOPSKI!:'( res so fuuuuuuuul mejhni. Kako nej spremenim velikost podnapisov?!
*********čaw!en velk huuuuuuuuuug za vse fane charmed*************

Nemelk ::

tile FWi rastejo kot gobe po dežju. katerega priporočate? pomembno je da podpira čšž in da bodo delal filmi tut s packetbitsream (torej verzijo A, ane?)
Nemelk ™

Res bi bilo lepo in fer do drugih, da prej vsaj prelistate malenkost gor, mogoce stran, dve nazaj in z lahkoto boste ugotovili da je bilo ze vse nevemkokrat na lep in razumljiv nacin razlozeno. Pa se kej novega boste spoznali. Ker najlazje je samo uleteti na forum in BUM to me zanima, ne glede na to da o stvari pise 10cm visje. Brez zamere.:\

aja, FW priporocen iz moje strani: NewAge V2a oz. V3a

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GaS ()

Nash ::

Hotel sem nadgraditi Yamado6700 na New Age V3a, upošteval sem nasvet Mirkume (1.5.2005, na str.32) da je dobro najprej naložiti osnovno verzijo - zato sem naložil mtk6700v1x (link je v istem postu).

Po pravilih zapečem, dam v yamado, se upgrada, pladenj se odpre in nato vse crkne. Player se ne odziva več. Probal sem vse, izklopil iz elektrike za celo noč, vendar ne pomaga. Kaj lahko naredim? A se zadevo sploh še da popravit?

Kako je lahko crknila, če sem se natančno držal vseh navodil??

Prosim za pomoč.
Hvala

mirkuma ::

Si pocakal 2-3 min, da se je pladenj zaprl nazaj? Sele potem lahko izkljucis yamado. Kateri fw si imel nalozen prej? Mimogrede, kontaktiraj piki64 iz PYPS grupe, da ti proda kabel za zbudit zafleshano yamado, bo ceneje kot servis in se naucil se bos kaj, ter bil brez strahu pred naslednjimi upgadi. Vseraj sem sam s pomocjo pikijevega kabla uspesno zbudil zafleshano yamado6600, pri yamadi6700 je postopek se lazji, saj ni treba nic ciniti, vsi prikljucki so ze na vezju.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

Nash ::

Hja, nekaj časa sem čakal in upal, ampak verjetno res ne 2-3 minute. Sem v službi, tako da ne vem katero verzijo sem imel prej naloženo. Bom sporočil.

Najlepša hvala za pomoč. Sem se oddahnil, ker vidim, da bomo Yamado še lahko uporabljali...

Ocitno je odvisno od komponete do komponete, ker jaz sem preprosto iz NewAge V2A nalozil kar prek te verzije NewAgeV3A brez nobenega kompliciranja, pocakal sem 1 min. in zadeva prepsrosto deluje...:)

@MAJSTOR:
Tebi iz stand by-a potem nič ne zmrzuje?

LP
Iča

@IČA: kako to mislis iz stand-bya? Ce je OFF in gori zelena lucka, ali mislis ko je vklopljen screen saver?
Nisem probal ce je vkljucen screen saver, do zdaj mi je zmznilo samo pri enem filmu ko ga hocem predvajal (50 dates), takrat ga moram rocno izklopit na gumb na komponeti.

@MAJSTOR:
Mislim, če ti ne zmrzuje, če imaš npr.izklopljenega čez noč, oz. po cca 8 urah (z POWER gumbom na daljincu), pa ga potem prižgeš z daljincem. Pa če ti je pri prvem rebootu po nadgradnji zmrznil (ne trza na nobene komande z daljincem), tako da si ga moral ugasniti iz elektrike. To se, če pogledaš par strani nazaj, dogaja večini (tudi NASH ga je zaradi tega zaflešal), ki so nalagali NewAge V3a. Če je pri tebi vse vredu si mogoče nehote odkril rešitev problema.
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
IČA

Ce je na off na daljincu, vseeno pa gori zelena lucka na Yamadi...to je stand-by. Ce tako pustis jamado cez noc se ti zjutraj s pritskom na "on" na daljincu povsem zbudi in tudi nalozi CD/DVD?

@IČA: tako je player mi NE ZMRZUJE v stand-by nacinu. Niti pri prvi nadgradnji mi ni zmrznil, ce se dobro spomnim. Postopek nadgradnje pa sem napisal malo zgoraj. Upam da sem kaj pomagal.:\

@mirkuma: deluje normalno. Bom poizkusil se nekaj krat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: majstor ()

pykyca ::

ojla!
spet js...ok, mam isto vprašanje kot vedno... na moji yamadi 6700 so podnapisi fuuuuuuul majhni, res mini. Prosiiiiiiiim, nej mi kdo svetuje kaj nej naredim. Pa še neki, ne govort v teh šifrah. ;) Počas in razločno mi odgovorte. :)) :)) :)) :)) :\ 0:) OK? Prooooooosm, pište mi.
MEJTE SE RADI PA UŽIVITE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
*********čaw!en velk huuuuuuuuuug za vse fane charmed*************

@pykyca citaj stran 32 te teme bog te nima rad!

@Mirkuma:
NO-NO ne se tako razburjat, škodi...
Si videl kaj pravi majstor? Menda imaš kabel za direktni upgrade (za ziher), pa bi bilo fajn, če bi probal direkt z V2a na V3a. Če ti kaj rata poročaj - se slišima.
Hvala.
LP
IČA

Zgodovina sprememb…

• spremenil: IČA ()

Živjo!

Poročilo testa :
- zmrznilo mi je pri nalaganju NewAge V3A čez FW od JAE ( verzija je bla 14.XU.CO.K1 ) in melo tist ozadje....
- zadevo rešil s tem da sem za 1 minuto vzel napajanje
- zmrznil če sem ga dal na standby brez CD ( reši se s pritiskom na ON/OFF na komponenti )
- zmrznil če sem ga dal na standby s CD ( reši se s pritiskom na ON/OFF na komponenti )
Tolk zaenkrat, ampak je pa res OK tale FW razen tegale zmrzovanja.
Mogoče bo pa majstor še kej na to temo povedu.
Domnevam da se tega problema še ni rešlo.
A to ste že probal V2a pol pa V3a čez?
CARPE DIEM!

@GaS:
Prosim, če javiš na kakšen način oz. čez katero verzijo si ti nadgradil na NewAge V3a. Mogoče tako kot Majstor?
Hvala za odgovor.
LP
IČA

Pravkar sem odkril še en 'bug'.

Pri pregledovanju slik z DVD-ja daljinc kr neki šteka.
Včasih dela vse, pol pa kr šteka.
Npr. Stop bi moral pokazat tumbnaile pa kar nekak ne gre na vsake tolk časa
pa tut slideshow mi ni ratal zrihtat vedno.
Če zašteka je edina uporabna tipka MENU, s katero greš čist ven.

(S)MEJTE SE!
CARPE DIEM!

V verziji V2a in V3a ne deluje avtomatski slideshow slik, po prikazani prvi sliki je potrebno pritisnit tipko stop in izbrati slideshow. Zabilo mi med predvajanjem slik se ni, se pa vcasih cez sliko pojavi transparento okno za izbiro slik v slideshowu...vsaj pri V3a sem to zapazil...Trenutno sem sel na orig.V1 ter na lastno modan V2a (NewAgeV2a+SLO OSD+PYPS font3)...preizkusam, ce tudi tu zabija yamada na stand-by...Jutri grem direktno iz V2a na V3a in cez vikend javim ce to resi problem zmrzovanjea pri V3a...

@Mirkuma:
Hvala za info, držim pesti da bo delovalo. Če se ti bo, že kar jutri sporoči, če je šel upgrade z V2a na V3a brez problemov.
LP
IČA

Edit k zadnjem postu:
Moj mod NewAge V2a fw deluje povsem normalno, brez vsakrsnih zamrzovanj v stand-by nacinu...
Kdor ga bi zelel preizkusiti naj mi poslje e-mail....
Jutri grem se zadnjic na NA V3a, ce bo se vedno zamrzoval...ve vrnem na V2a!

@mirkuma: vceraj in danes zjutraj sem spet probal in videl da player NE ZMRZNE, do zdaj se mi to ni zgodilo nikoli razen ko sem hotel predvajat en divx film, vendar to mislim da nima veze z drugim zmrzovanjem.
Tako da ne vem v cem je finta. Kaj noben ni probal se tega, kar sem naredil jaz iz NewAgeV2A direkt na NewAgeV3A?

Kar se tiče transparentnega okenca pri V3A ko pregledujes slike, sem tudi jaz to opazil in ti tudi napisal več kot teden dni nazaj...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: majstor ()

@majstor
Se nekaj je mozno. Kdaj si kupil Yamadao, v prvi seriji ko je bila potem razprodana, ali v zadnjem casu, ko je ponovno na zalogi? Mozno je da se serije med seboj razlikujejo in od tu bug, pri dolocenih serijah. Iz V2a na V3a grem jutri in porocam...ampak mislim da sem tudi to ze storil...ne spomnim se... ker sem, ko sem ustvarjal prevod veliko velikokrat fleshal yamado da bi videl ce je s prevodom vse ok. Zaenkrat hvala...

@IČA

Iz NewAge V2a sem nadgradil na V3a. Pred V2a sem imel pa zadnji PYPS FW. Vse deluje normalno, nic se ne zablokira v standby-ju in te fore..

lp

@MAJSTOR:
Hvala za trud. V navodilih za upgrade piše, da je pred nalaganjem potrebno obvezno iti na original V1 ali pa vam player lahko umre, tako da verjetno res ni veliko takih, ki so tako nadgrajevali.
LP
IČA

@mirkuma: kupil sem jo nekje decembra.

@GaS:
Hvala za prompten odgovor. Če lahko še mogoče odgovoriš na zgornje vprašanje Mirkume, da poskušamo ugotoviti kakšno pravilo. Če bo laufalo mate vsi PIR v dobrem.
LP
IČA

Aha majstor, torej je tvoja Yamada iz prve serije ki se je prodajala pri nas, jaz sem svojo kupil konec marca oz. v zacetku aprila torej ko je ponovno prisla na police. ICA kdaj si jo ti nabavil in GaS prav tako kdaj ti? Cez vikend grem se iz V2a na V3a in cebo se vedno zmrzovalo je lahko razlog, zelo verjetno, v razlicnem hardwar-u pri Yamadah6700 iz prve in druge serije...

Kar se moje Yamade tiče, sem jo kupil v začetku maja.
Zmrzovanje daljinca je pri slikah kar hudo.
STOP tipka včasih dela včasih ne.
Ko vse zablokira se ob vsakem pritisku na tipko pojavi prečrtan o v zgornjem levem kotu,
kar verjetno pomeni not available.
Se pa vidi maska od thumbnailov pa tudi premikas se lahko tako kot pri thumbnailih
le da je vse skupi na sliki cez cel zaslon.
CARPE DIEM!

@Mirkuma:
moj je star cca 1 mesec.

Kratek povzetek
Mirkuma- fw1 > fw NAV3a- druga serija- zamrzuje v stand-by nacinu
ICA- fw1 > NAV3a- druga serija- zamrzuje v stand-by nacinu
majstor- fw NAV2a > NAV3a- prva serija- brez zmrzevanja
GaS- fw NAV2a > NAV3a- ????? serija- brez zmrzevanja
Skoky- fw JA > NAV3a - druga serija- zamrzuje v stand-by nacinu

Hm upam da GaS nima Yamade iz prve serije...ce jo ima pomeni da so tezave z drugo serijo/posiljko Yamad in ne z nacinom kako je bil fw nadgrajen...

@mirkuma:
Sem pogledal par strani nazaj (str.27, 28) in sem našel, da je GaS svojega nabavil okoli 20.2.2005, takrat jih koliko lako razberem že ni bilo na zalogi.Upam da ta info kaj pomaga.
LP
IČA

Zgodovina sprememb…

• spremenil: IČA ()

@mirkuma:
Jedi master Yoda ima enak problem z zmrzovanjem kot mi, yamado pa ima vsaj od začetka leta (torej zagotovo prvo serijo). Kolikor pa sem lahko prebral, pa ni NA V3a nalagal čez V2a, tako po vsej verjetnosti ni hardwar-ski problem. Grem probat V1>NA V2a>NA V3a.
LP
IČA
««
35 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14725523 (10137) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35873007 (20826) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

425163 (3254) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

14527033 (14368) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302386 (2012) Stepni Volk

Več podobnih tem