Forum » Zvok in slika » [DivXviD] Yamada predvajalniki
[DivXviD] Yamada predvajalniki
mirkuma ::
Zaenkrat ne vem bom vprasal NewAge-a. Na uradni strani Yamada.de tega uradnega V4 ni!
Mozno je da so ga s kablom pobrali z novih Yamad, bom vprasal. Mimogrede NewAge V3A fw je itak baziran na V4 verziji...del fw 3A ki skrbi za tekoce predvajanje fw z packet bitstreamom, pa je vzet iz V1.
Mozno je da so ga s kablom pobrali z novih Yamad, bom vprasal. Mimogrede NewAge V3A fw je itak baziran na V4 verziji...del fw 3A ki skrbi za tekoce predvajanje fw z packet bitstreamom, pa je vzet iz V1.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...
boris22 ::
Fateh hvala ti za informacijo.Mirkuma kaj si mogoče stestiral novi fw od newage-ja.Danes bom preveril kateri fw imam, pa se bi počasi lotil nadgradnje fw.
podtalje ::
@smrkecXY: Za Yamado 6700 je firmware, ki bere vse podnapise, že narejen, za 6600 pa verjetno kmalu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: podtalje ()
Jp, preizkusil, deluje normalno z vsemi bomboncki vred.
Mirkuma, se pravi da je zdej ta najbolj priporočljiv fw od vseh, tudi od tistih 2 ki si mi jih prej priporočal.
zile ::
Nisem več toliko na tekočem. Ali xvid + ac3 še vedno povzroča, da podnapisi izginejo "all of the sudden".
majstor ::
Jaz sem presnel en DL 8,5GB DVD in mi dela na YAMADI 6700!
Tako da...posnel sem ga na DVD DL znamke verbatim.
Kaj je stestiral kdo NewAge V3?
Ali je treba nalozit spet original V1 prej updajtom?
Tako da...posnel sem ga na DVD DL znamke verbatim.
Kaj je stestiral kdo NewAge V3?
Ali je treba nalozit spet original V1 prej updajtom?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: majstor ()
Ja madona a se res ne da nekaterim prebrati odgovore par postov nazaj, ce je odgovor nikalen, od kje vam potem energija in volja za postavljat vedno ista vprasanja....
@majstor ce si imel prej nalozen fw ki bazira na originalnem V1 fw potem ne, sicer tudi ne kot pravi NewAge, ce pa hoces biti 100% pa nalozi najprej orig fw V1 in potem NewAge V3A....Meni deluje brez tezav, pa sem ga nalozil vsaj 5x ko sem prevajal SLO menije. Prej sem imel NewAge fw V2A pred tem pa zadnji PYPS fw, baziran na V1 fw.
@majstor ce si imel prej nalozen fw ki bazira na originalnem V1 fw potem ne, sicer tudi ne kot pravi NewAge, ce pa hoces biti 100% pa nalozi najprej orig fw V1 in potem NewAge V3A....Meni deluje brez tezav, pa sem ga nalozil vsaj 5x ko sem prevajal SLO menije. Prej sem imel NewAge fw V2A pred tem pa zadnji PYPS fw, baziran na V1 fw.
Joj, kombinacija tipk 1379 je za menjavo regije in ne za ugotivit kateri fw je gor.Kaj res noben ne ve kombinacijo tipk za verzijo fw?
@boris22 in vsi ostali ce greste v meni Preferences page (na tisti meni kjer nastavljas tip/standard TVja: PAL,MULTI,NTSC) in vtipkas 1,3,7,9 dobis moznost zamenjave regijske kode. Ce pa gres na meni General setup page (to je tisti meni kjer lahko nastavljas OSD jezik) pa z isto kombinacijo dobis informacijo o nalozenem fw!
Moj trenutno nalozen fw NewAge V3A:
VERSION: 14.XU.C0.V1
Seb-Ver: 26.35.03.03
8032: 05.00.04.01
Servo: 23.06.00.00
Risc: 05.00.05.01
Dsp: 03.06.01.92
Region Code: 0
Kakor sem opazil se cez vse verzije niso menjavali Servo in 8032/Risc verzije, ostalo pa. Mi pa MTK ReMake pokaze drugacne cifre istega fw ki je v Yamadi nalozen kot Yamada.
Moj trenutno nalozen fw NewAge V3A:
VERSION: 14.XU.C0.V1
Seb-Ver: 26.35.03.03
8032: 05.00.04.01
Servo: 23.06.00.00
Risc: 05.00.05.01
Dsp: 03.06.01.92
Region Code: 0
Kakor sem opazil se cez vse verzije niso menjavali Servo in 8032/Risc verzije, ostalo pa. Mi pa MTK ReMake pokaze drugacne cifre istega fw ki je v Yamadi nalozen kot Yamada.
smrkecXY ::
@mirkuma
sorry k sem tečen, sam k player ni moj, pa me je mal strah da ne bi kej zaj... pa rajši vprašam.
sej veš boljš preventiva kot kurativa ;)
se pravi je zdej čist frišn tale FW; NewAge V3 Yamada6700_NewAge_v3_SLO.rar in tale mi bere tut podnapise z drugačnim imenom od filma?
ta FW je sestavljen iz A in B fajla, kak zdej oba naložim na player? je treba vsakega posebej zapečt na cd kot image, al lahk oba skupi?
če bi ti kak lahko dau ti takoj dam za pijačo!!
sorry k sem tečen, sam k player ni moj, pa me je mal strah da ne bi kej zaj... pa rajši vprašam.
sej veš boljš preventiva kot kurativa ;)
se pravi je zdej čist frišn tale FW; NewAge V3 Yamada6700_NewAge_v3_SLO.rar in tale mi bere tut podnapise z drugačnim imenom od filma?
ta FW je sestavljen iz A in B fajla, kak zdej oba naložim na player? je treba vsakega posebej zapečt na cd kot image, al lahk oba skupi?
če bi ti kak lahko dau ti takoj dam za pijačo!!
če ne najdeš, še ne pomeni, da ne obstaja
Doc ::
Pozdravljeni !
Kupil sem si Yamado 6700 (še nič updatan firmware) in imam nekaj problemov, pa bi vas prosil da mi poveste katere se da rešiti in kako:
1. Zelo majhni podnapisi. V Setupu nisem nikjer našel nobene nastavitve za podnapise. Kako jih povečam?
2. Č-ji so E-ji s strešico, Ž-jev pa sploh ni. Š-ji so normalni.
3. V nekaterih filmčkih je zvok zelo hroščat. Pri divx filmih bolj redko, medtem ko pri recimo videospotih in Avdio cdjih skoraj vedno. Kaj je vzrok temu?
4. Pri vrtenju nekaterih (manjšina) CDjev/DVDjev mašina brenči. A je to normalno?
Ali katere od teh problemov popravi firmware in kater? in pa a se še kako drugače lahko reši druge?
Hvala
Kupil sem si Yamado 6700 (še nič updatan firmware) in imam nekaj problemov, pa bi vas prosil da mi poveste katere se da rešiti in kako:
1. Zelo majhni podnapisi. V Setupu nisem nikjer našel nobene nastavitve za podnapise. Kako jih povečam?
2. Č-ji so E-ji s strešico, Ž-jev pa sploh ni. Š-ji so normalni.
3. V nekaterih filmčkih je zvok zelo hroščat. Pri divx filmih bolj redko, medtem ko pri recimo videospotih in Avdio cdjih skoraj vedno. Kaj je vzrok temu?
4. Pri vrtenju nekaterih (manjšina) CDjev/DVDjev mašina brenči. A je to normalno?
Ali katere od teh problemov popravi firmware in kater? in pa a se še kako drugače lahko reši druge?
Hvala
@smrkecXY
Preberi si ReadMe.txt
A in B sta razlicna fw, nalozis samo enega. A ima podporo za packet bitstream, B je brez PB podpore a s podporo SUB podnapsom, sam izberi katerega bos nalozil. Tisti dve datoteki sta ze ISO datoteki in ju samo zapeces z Nerom: "Burn Image". Pred nadgradnjo je vejetno priporocljivo iti na originalni yamada V1 fw. Nobena verzija NewAge fw zaenkrat se ne podpira predvajanja podnapisov, ki imajo drugacno ime od filma. Tisto glede razlicnih imen podnapisov, kar je omenil podtalje bo verjetno v PYPS fw.
@Doc preberi zadnjih par strani
P.S. Ne da se mi ves razlagat vedno enih in istih stvari, ki so napisane ze par postov nazaj....nic vec ne bom odgovarjal, ce je ze bilo odgovorjeno oz, se da odgovor razbrati med obstojecimi sporocili.
Preberi si ReadMe.txt
A in B sta razlicna fw, nalozis samo enega. A ima podporo za packet bitstream, B je brez PB podpore a s podporo SUB podnapsom, sam izberi katerega bos nalozil. Tisti dve datoteki sta ze ISO datoteki in ju samo zapeces z Nerom: "Burn Image". Pred nadgradnjo je vejetno priporocljivo iti na originalni yamada V1 fw. Nobena verzija NewAge fw zaenkrat se ne podpira predvajanja podnapisov, ki imajo drugacno ime od filma. Tisto glede razlicnih imen podnapisov, kar je omenil podtalje bo verjetno v PYPS fw.
@Doc preberi zadnjih par strani
P.S. Ne da se mi ves razlagat vedno enih in istih stvari, ki so napisane ze par postov nazaj....nic vec ne bom odgovarjal, ce je ze bilo odgovorjeno oz, se da odgovor razbrati med obstojecimi sporocili.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mirkuma ()
@podtalje a lahko poveš kater FW je to in kje ga dol potegnem, ki podpira podnapise z drugačnim imenom?
pa ima ta FW tut podporo za PB in podnapisi so dost veliki, pa AC3 zvok dela?
@mirkuma thx!
pa ima ta FW tut podporo za PB in podnapisi so dost veliki, pa AC3 zvok dela?
@mirkuma thx!
Link za download lahko najdeš na:
http://my-yamada.co.uk/phpBB/viewtopic.php?t=2005 (potrebna registracija)
Firmware je pa zadnji NewAge V3, samo je za 1252, tako da bi bilo treba zamenjat še fonte,
kar ti pa vzame 5 minut časa.
http://my-yamada.co.uk/phpBB/viewtopic.php?t=2005 (potrebna registracija)
Firmware je pa zadnji NewAge V3, samo je za 1252, tako da bi bilo treba zamenjat še fonte,
kar ti pa vzame 5 minut časa.
Vec o PATCHU za podnapise tudi tukaj:
Klik
Sklicujejo se na podtaljev link, vendar je govora tudi o mrtvih Yamadah (zaenkrat 6600), po posegu, zatorej previdno!
Klik
Sklicujejo se na podtaljev link, vendar je govora tudi o mrtvih Yamadah (zaenkrat 6600), po posegu, zatorej previdno!
Zgodovina sprememb…
bostjan44 ::
prosim če mi kdo lahko pomaga, pri treh filmih se sliši samo zvok, slike pa ni samo prva stran od yamade
Vceraj sem nadgradil Yamado6700 z NewAge V3, vse dela lepo in prav, pogledal sem tudi film, podnapisi delajo lepo, v prejsnjem FW mi jih je rezalo, sedaj je zelo dobro narejeno da ce ne pridejo na celoten zaslon jih malo skrci. ČĆŽĐŠ dela pravilmo, prvo crko v drugi vrstici podnapisov ne reze vec.
mirkuma: edino kar se mi zdi cudno je to da ne morem zamenjat regijo. Namrec napise mi da imam regijo t'.
Kaj naj bi to pomenilo ne vem. Na splosno FW dela dobro.
Nalozil sem ga kar prek starega NewAge V2 in player je nadgradilo normalno.
mirkuma: edino kar se mi zdi cudno je to da ne morem zamenjat regijo. Namrec napise mi da imam regijo t'.
Kaj naj bi to pomenilo ne vem. Na splosno FW dela dobro.
Nalozil sem ga kar prek starega NewAge V2 in player je nadgradilo normalno.
Fonti se zamenjajo z MTKRemaker.
Branje vseh podnapisov pa trenutno deluje samo na Yamadi 6700.
Branje vseh podnapisov pa trenutno deluje samo na Yamadi 6700.
Okram2 ::
bostjan44,
nekje sem zasledil, da se to dogaja pri filmih s preveliko resolucijo (več kot 750 x nekaj). Sam sem problem rešil s prekodiranjem filma v programu VirtualSubMod (filter) - je pa trajalo kar nekaj časa da sem se znašel.
nekje sem zasledil, da se to dogaja pri filmih s preveliko resolucijo (več kot 750 x nekaj). Sam sem problem rešil s prekodiranjem filma v programu VirtualSubMod (filter) - je pa trajalo kar nekaj časa da sem se znašel.
@majstor
Cudno, sam nimam teh problemov. Probaj it na originalni fw1 in se enkrat na V3. Kako si zadovoljen s prevodom, kaksni popravki, komentarji.
Cudno, sam nimam teh problemov. Probaj it na originalni fw1 in se enkrat na V3. Kako si zadovoljen s prevodom, kaksni popravki, komentarji.
okram
ja filma imata res večjo resolucijo 800x336 in 736x400, bom poizkusil z tem programom, ali je možno ta postopek na forumu že kje napisan
ja filma imata res večjo resolucijo 800x336 in 736x400, bom poizkusil z tem programom, ali je možno ta postopek na forumu že kje napisan
mirkuma: prevod bom pregledal, pa ti sporocim, ce zasledim kaksno napako, ali kaksen predlog. Drugace FW je OK.
bostjan44,
poskusi
[DivXviD] filmi na Divx predvajalnikih brez problemov
resolucijo popraviš z add filter
poskusi
[DivXviD] filmi na Divx predvajalnikih brez problemov
resolucijo popraviš z add filter
OKRAM2
odprl sem program gspot v2.52..., vendar tam ne najdem nobene tipke add filter, ali sem v pravem programu
odprl sem program gspot v2.52..., vendar tam ne najdem nobene tipke add filter, ali sem v pravem programu
bostjan44,
filme moraš prekodirati, kar je kar dolgotrajen postopek (lahko nekaj ur, odvisno od računalnika). Potrebuješ program VirtualSub, poglej navodila v linku iz prejšnjega posta.
filme moraš prekodirati, kar je kar dolgotrajen postopek (lahko nekaj ur, odvisno od računalnika). Potrebuješ program VirtualSub, poglej navodila v linku iz prejšnjega posta.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Okram2 ()
@majstor
Probaj po nadgraditvi nerediti tole.
Probaj po nadgraditvi nerediti tole.
saturn ::
Mogoče za marsikoga malo trivialno vprašanje pa vendarle. Zanima me, kakšen je grafični vmesnik pri NewAge V3? Je kaj bugast, je dodelan? Kakšen je izgled recimo če ga primerjate s tistim originalnim, zapečenim v novi Yamadi 6700? Hvala!
Izgled NewAge V3 je zelo lep, fonti lepsi, barve, ozadje, ikone. Skratka graficni vmesnik je zelo lepo dodelan. Tukaj je samo slikica (MTZ FW ki je ze ta lepsi od originala) filebrowserja KLIK vendar je V3 lepsa....Skratka 100% boljsa od originala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: majstor ()
Jedi Master Yoda ::
No pa sem ga zaflashal, in to z New Age V3. Sicer ne vem kako, vse sem naredil kot je treba. Najprej sem naložil original verzijo 1, ugasnil, nato sem dal naložiti verzijo New Age V3. Naložilo jo je, komponenta se je resetirala in prižgala, nato pa je vse obstalo. Prižgem jo lahko, prikaže se slika, vendar komponenta se ne odziva več. Sedaj pa bo verjtno treba z kablom pa računalnikom falshat, vendar nimam pojma, kje kabel dobit, pa kako priklopit.
Jaz imam čisto frišen 6700 brez updatanega firmwara. Ali naj kar naložim New Age v3 ali je bolj varno da da m taprvo uradnega? Ker piše da neuradne flashaš samo na lastno odgovornost. Kolikšen je rizik?
@Jedi Master Yoda izkljuci jo iz omrezja fizicno, da sploh ne bo pod tokom za 5min in ponovno poizkusi. S kateri verzijo si fleshal A, B, z SLO OSD, ali tisto NA V3 ki podpira podnapise ne glede na ime datoteke. Sam sem NA fw V3A namestil v Yamado vsaj 6x brez problemov.
Tukaj si lahko ogledate izgled NA fw file browserja.
Tukaj si lahko ogledate izgled NA fw file browserja.
Zgodovina sprememb…
mazy ::
js sm pa dans dobil nove 5.1 zvočnike (geniusovi za 25k) in sm jih nekak pripravo do delovanja na yamadi sam woofer mi ne dela. vsi drugi zvočniki delajo le woofer ne. je pa isto pri filmih in mp3jih.
kak nej to rešim...
kak nej to rešim...
IČA ::
@DOC
Za NewAge FW še raje malo počakaj, da se stestira na več mašinah, spremljaj na forumu. Priporočam za začetek PYPS (poglej na prejšno stran, kaj je priporočal Mirkuma). Dobro preberi navodila (PYPS im zelo dobro napisana - samo pazi če še nisi nadgrajeval CD izvrže po nekaj sekundah-odstrani ga), riziko je verjetno najbolj v nepravilnem postopku oz. če ti sfali štroma. Veliko uspeha.
Za NewAge FW še raje malo počakaj, da se stestira na več mašinah, spremljaj na forumu. Priporočam za začetek PYPS (poglej na prejšno stran, kaj je priporočal Mirkuma). Dobro preberi navodila (PYPS im zelo dobro napisana - samo pazi če še nisi nadgrajeval CD izvrže po nekaj sekundah-odstrani ga), riziko je verjetno najbolj v nepravilnem postopku oz. če ti sfali štroma. Veliko uspeha.
Na P.Y.P.S. strani ne najdem navodil za samo upgradanje. Predvidevam da je postopek same nadgradnje isti pri vseh firmwarih (kot piše na uradni Yamada strani na linku na prvi strani) le da moraš opravit še dodatne stvari pred in po nadgradnji kot piše tukaj http://pyps.aventurahost.net/yamada6700...
Ali imam prav?
Ali imam prav?
@mirkuma hvala! Sem že prej to storil in hvalabogu se je le nekak bootal. Dal sem gor newage v3 slo, pa mi je zaštekalo, ampak zaj zopet dela.
PS: zopet sem naložil New Age V3 SLO in spet ne dela, tako da pozor pri nalaganju tega firmwarea!!! Navaden New Age V3 CP1250 pa dela normalno!
PS: zopet sem naložil New Age V3 SLO in spet ne dela, tako da pozor pri nalaganju tega firmwarea!!! Navaden New Age V3 CP1250 pa dela normalno!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jedi Master Yoda ()
Skoky ::
Živjo!
Jaz razmišljam da bi nabavil 6700 pa me zanima, če kdo ve, kje v LJ se jo da dobit?
Pa ne mi rečt JAE, ker jih dobijo šele čez 1-2 tedna.
LP
Jaz razmišljam da bi nabavil 6700 pa me zanima, če kdo ve, kje v LJ se jo da dobit?
Pa ne mi rečt JAE, ker jih dobijo šele čez 1-2 tedna.
LP
joze ::
Za vse ki imate na 6600 težave s predvajanjem posnetih dvd-jev informacija, da posnetki na dvd+rw delajo brez težav za razliko od dvd+r in dvd-r vsaj pri meni.
shakal ::
Pozdrav! Zanima me ali ima kdo predvajalnik in rekorder DVR YAMADA 8400x.
Sicer me zanima, ali obstaja slo Firmware in kako se pogleda verzija le tega na predvajalniku. Zagotavljam da ni isto kot na yamada 6600.
Sicer me zanima, ali obstaja slo Firmware in kako se pogleda verzija le tega na predvajalniku. Zagotavljam da ni isto kot na yamada 6600.
VanGog ::
Pozdravljeni,
že nekaj mesecev spremljam tale topic, pa še nisem naletel na ta problem, če sploh to je:). Imam Yamado 6700, uporabljam NewAge-ov firmware v2 A, zdaj v3 A. Zanima me, če imate vi tudi "prelomljen" FileBrowser na dva dela (tako kot windows explorer)? Na New Age-ovi strani, kjer so slike filebrowserja, pa je v enem delu (čez cel zaslon). S tem se tudi vidijo daljši naslovi filmov...
Je to v kakšnih nastavitvah ali v samem firmware-u?
Haval za pomoč,
že nekaj mesecev spremljam tale topic, pa še nisem naletel na ta problem, če sploh to je:). Imam Yamado 6700, uporabljam NewAge-ov firmware v2 A, zdaj v3 A. Zanima me, če imate vi tudi "prelomljen" FileBrowser na dva dela (tako kot windows explorer)? Na New Age-ovi strani, kjer so slike filebrowserja, pa je v enem delu (čez cel zaslon). S tem se tudi vidijo daljši naslovi filmov...
Je to v kakšnih nastavitvah ali v samem firmware-u?
Haval za pomoč,
Jst ga še nisem imel časa testirat, ča ga bo kdo drug, bi ga prosil, če pove kak se obnese in če dela. baje naj bi podpiru podnapise z drugačnim imenom in šumnike.
v3 A 1250 added too.
(right click save target as):
ftp://150.208.177.20/Yamada6700_NewAge_v3_Type_A__CP1250_mod.rar%20
v3 A 1250 added too.
(right click save target as):
ftp://150.208.177.20/Yamada6700_NewAge_v3_Type_A__CP1250_mod.rar%20
New Age v3a podpira tudi podnapise z dugačnim imenom kot film. Samo pri flashanju je včasih problem da se noče bootat, zato ga je treba za najmanj 5 minut izključiti iz omrežja, če se to zgodi!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 24905 (9519) | bizi72 |
» | [DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 71825 (19644) | koks2005 |
» | Yamada 6800 X PLUSOddelek: Zvok in slika | 5072 (3163) | pingec |
» | [DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 26412 (13747) | podtalje |
⊘ | Yamada 6700Oddelek: Kaj kupiti | 2281 (1907) | Stepni Volk |