Forum » Zvok in slika » [DivXviD] Yamada predvajalniki
[DivXviD] Yamada predvajalniki
yayo ::
Yup, da bi novi firmware cd "delal" sem moral ročno iz .iso fajla estrahirati tri pomembne fajle (readme sem izpustil hehe) ter MTK.bin preimenovati v MTK.BIN, zapeči vse skupaj kot podatkovni zaključeni cd in ga seveda pred peko imenovati MEDIATEK. Toliko, da bodo tisti, ki ne morejo nikakor updejtati najnovejši PYPS fware vedeli.
Sedaj pričakujmo vprašanja v stilu "Kako se preimenuje končnico fajla?"
Sedaj pričakujmo vprašanja v stilu "Kako se preimenuje končnico fajla?"
tony10 ::
ni za kaj Skodilak
btw - mene zanima kak je pr tej ta novi verziji fw s packed bitstream? je vključen, glede da je fw na v1 delan..?
btw - mene zanima kak je pr tej ta novi verziji fw s packed bitstream? je vključen, glede da je fw na v1 delan..?
Amitri ::
Mene pa zanima, a je kdo poskušal z novim FW_050202 za 6700 predvajati filme z DVD.
Vprašujem, ker mi jih ne predvaja, ne najde medija. 3 različni filmi - originali (ne DVD-R),
na 6600 in v PC delujejo brez problemov. Zanima me, ali je kaj z FW ali je moja 6700 fuč .
Hvala.
Vprašujem, ker mi jih ne predvaja, ne najde medija. 3 različni filmi - originali (ne DVD-R),
na 6600 in v PC delujejo brez problemov. Zanima me, ali je kaj z FW ali je moja 6700 fuč .
Hvala.
Skodilak ::
@tony10
Ja je PBS vključen in dela prav tako kot v originalni V1.
@Amitri
Meni DVD film iz zbirke vrhunci bla bla bla (Cube) dela bp.
LP
Ja je PBS vključen in dela prav tako kot v originalni V1.
@Amitri
Meni DVD film iz zbirke vrhunci bla bla bla (Cube) dela bp.
LP
Primoz78 ::
Nov FW dela tudi meni OK...sam nastavitve za Y visino podnapisov sem moral nastavit na tam okrog 40, drugace jih sploh ni bilo videt. Good work P.Y.P.S.!
Lp Primoz
Lp Primoz
@Amitri
verjetno se ti je regijska koda resetirala na region 1, ko si updejtal fware. nastavi jo na region o
Codefree Information on DVX-6700
1. Remove CD/DVD
2. Press „Setup“ and move with arrow keys to “Preference Page” option
3. Press 1,3,7,9 on remote control
4. Now use Up/Down keys to select the regioncode you like, „0“ means codefree
5. Press “Play/Select” to save
6. Press “Setup” to leave setup
verjetno se ti je regijska koda resetirala na region 1, ko si updejtal fware. nastavi jo na region o
Codefree Information on DVX-6700
1. Remove CD/DVD
2. Press „Setup“ and move with arrow keys to “Preference Page” option
3. Press 1,3,7,9 on remote control
4. Now use Up/Down keys to select the regioncode you like, „0“ means codefree
5. Press “Play/Select” to save
6. Press “Setup” to leave setup
ge ::
Yamada 6600
Eno ?
Kak s programom MtkWindows spraviti "Subtitle Area in Subtitle Window" nižje dol ?
Pri prejšnjih FW se je zadeva dala pošlihtat z programom MTKSubXY kar pa ne pali pri novem FW.
-moje prejšnje (zaželene) nastavitve;
Y2-Position=513
Y1-Position=418
X2-Position=684
X1-Position=36
Eno ?
Kak s programom MtkWindows spraviti "Subtitle Area in Subtitle Window" nižje dol ?
Pri prejšnjih FW se je zadeva dala pošlihtat z programom MTKSubXY kar pa ne pali pri novem FW.
-moje prejšnje (zaželene) nastavitve;
Y2-Position=513
Y1-Position=418
X2-Position=684
X1-Position=36
Ge
iztokizi ::
haj mam yamado 6700 pa me zanima kako priklopiti zvočnike, ker mi sorround speakersi ne delajo te woofer in center, se kje morajo nastavitve na DVDju spremeniti ali kaj??
iztokizi
edy_slo ::
Hello
tud sam sem nabavu 6700 in danes veselo (dooooooolllllgo) bral ta forum.
Ali ima zadnji FW od pyps, ki je baziran na V1 še vedno isti problem pri podnapisih .sub, če niso v 25 framih.
tud sam sem nabavu 6700 in danes veselo (dooooooolllllgo) bral ta forum.
Ali ima zadnji FW od pyps, ki je baziran na V1 še vedno isti problem pri podnapisih .sub, če niso v 25 framih.
edy_slo
@edy_slo...ce je baziran na verziji 1 ima!...ce hoces, da ti bere SUB podnapise naloziv V3...ta verzija pa ne podpira PBS!...zato, je se vedno najboljsa izbira V1!
Lp Primoz
Lp Primoz
everyone ::
Ali kdo ve, ali ima Yamada 6700 kako omejitev glede velikosti datotek DivX. Zgodi se, da se predvajanje filma ustavi po približno uri in nekaj minut, preračunano v velikost datoteke je to 1GByte. To se mi dogaja na vseh filmih. Probal sem različne formate AVI datoteke (nov in star format, packed in unpacked bitstream,..). Filmi so kodirani v DivX formatu z AC3 zvokom, zdravem pa so podnapisi SUB ali SRT.
piki64 ::
hi!
VSI, ki potrebujete kabel za nadgradnjo svojega playerja preko PC-ja pišite na piki64@medvedek.org
LP, Piki64
VSI, ki potrebujete kabel za nadgradnjo svojega playerja preko PC-ja pišite na piki64@medvedek.org
LP, Piki64
@Primoz78
THX bom kar probal kar mi svetuješ. Mislim da je bolje, da se ne zatika kot sub.
@GaS:
nakupi.net
Videl sem zelo veliko škatel, samo vse so imele take liste gor kot moj, kar je pomenilo rezervacijo. Lahko pa vprašaš tudi po telefonu, 01 5116 042 ali e-mail
THX bom kar probal kar mi svetuješ. Mislim da je bolje, da se ne zatika kot sub.
@GaS:
nakupi.net
Videl sem zelo veliko škatel, samo vse so imele take liste gor kot moj, kar je pomenilo rezervacijo. Lahko pa vprašaš tudi po telefonu, 01 5116 042 ali e-mail
edy_slo
Modrijan2001 ::
Hello!
Še nekaj me zanima, če ima kdo odgovor.
Kako se na Yamada6600 z GOTO pri gledanju DIVX premakneš naprej. Napisano je takole -:--:-- pa ne vem kaj moram vpisati. Sem probal več kombinacij pa ne gre.
Prosim pomoč!
Še nekaj me zanima, če ima kdo odgovor.
Kako se na Yamada6600 z GOTO pri gledanju DIVX premakneš naprej. Napisano je takole -:--:-- pa ne vem kaj moram vpisati. Sem probal več kombinacij pa ne gre.
Prosim pomoč!
Kavbojc ::
Vpisati mores stevilke npr. 1:10:30 to te pomakne na zeljeni cas predvajanjega filma
prva cifra pomeni 1 ura nato 10 minut in 30 sekund
Meni to deluje normalno (no mi vsaj je dokler se mi ni po nalaganju FW yamada sesula )
tako da bi tud teb moglo delovati.
prva cifra pomeni 1 ura nato 10 minut in 30 sekund
Meni to deluje normalno (no mi vsaj je dokler se mi ni po nalaganju FW yamada sesula )
tako da bi tud teb moglo delovati.
@modrijan2001
in kaj si ti to probavu
fora je v tem, da začneš z uro, pol z minutami in sekundami... izi
in kaj si ti to probavu
fora je v tem, da začneš z uro, pol z minutami in sekundami... izi
Sem srečen človek, ker mi je uspelo naložiti FW (P.Y.P.S.), brez zapletov, samo navodila sem upošteval.
Zdaj je gledanje divx filmov užitek.
P.Y.P.S. dobili ste že veliko pohval pa še mojo si zaslužte. Bom tud z donacijo uredil.
Zdaj je gledanje divx filmov užitek.
P.Y.P.S. dobili ste že veliko pohval pa še mojo si zaslužte. Bom tud z donacijo uredil.
edy_slo
blagor tebi edy, morda si tudi opazil, da ti je ratalo ker so nekateri ravno v tem topicu opozorili, da z iso fajlom nekaj ni bilo v redu...
GaS tako je!...deluje vredu tudi ce so v SUB formatu...ampak mora film obvezno bit 25FPS!
Lp Primoz
Lp Primoz
Še nekaj o premiku na DIVX z GOTO.
Probaval sem tako kot ste vi napisali, pa ne gre nikamor. Pusti mi, da napišem npr.1:12:32 ne premekne se pa nikamor. Tudi ko probam npr. 0:52:00 obstane tam kjer je.
Ne vem kaj je narobe.
Lp,
modrijan
Probaval sem tako kot ste vi napisali, pa ne gre nikamor. Pusti mi, da napišem npr.1:12:32 ne premekne se pa nikamor. Tudi ko probam npr. 0:52:00 obstane tam kjer je.
Ne vem kaj je narobe.
Lp,
modrijan
@modrijan2001
pa to pr enem ta istem filmu al pr vseh?
men se je že zgodil, da pr določenem filmu ni hotl it na željeno, prav tko je bil problem z 2x, 4x...hitrostjo. sam to edin pr enem filmu, drugje gre bp..
btw - pr temle tazadmu fw sem opazu, da ma mau probleme s playlisto pr MP3-jih... ko greš v podmapo na ekranu ostanejo še prejšnji naslovi, v glavnem zbrka...
pa to pr enem ta istem filmu al pr vseh?
men se je že zgodil, da pr določenem filmu ni hotl it na željeno, prav tko je bil problem z 2x, 4x...hitrostjo. sam to edin pr enem filmu, drugje gre bp..
btw - pr temle tazadmu fw sem opazu, da ma mau probleme s playlisto pr MP3-jih... ko greš v podmapo na ekranu ostanejo še prejšnji naslovi, v glavnem zbrka...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony10 ()
Kavbojc ::
ZAHVALA PIKI-ju in vsem zasluznim
Namrec sesula se mi je yamada6700 seveda zaradi "fleshanja"
Piki64 mi je poslal kabl in vsa navodila za "fleshanje" prek PC-ja, tako da zdaj vse deluje normal!
Res najlepsa hvala.
Sem pa za foro sel na servis vprasat koliko bi stalo ce bi dal njim v popravilo. So rekli okoli 10K-13K SIT ! Ne vem al ne vejo da se da tudi drugace popraviti ali pa enostavno hocejo cim vec zasluziti.
iHa
Namrec sesula se mi je yamada6700 seveda zaradi "fleshanja"
Piki64 mi je poslal kabl in vsa navodila za "fleshanje" prek PC-ja, tako da zdaj vse deluje normal!
Res najlepsa hvala.
Sem pa za foro sel na servis vprasat koliko bi stalo ce bi dal njim v popravilo. So rekli okoli 10K-13K SIT ! Ne vem al ne vejo da se da tudi drugace popraviti ali pa enostavno hocejo cim vec zasluziti.
iHa
miki76 ::
Imam en problem.
pred časom sem naložil FW V2. slika se je zatikala podnapisi so bili v redu. sedaj pa sem naložil FW V3. vse je super le en problem se pojavi. ko nastavim kakšne podnapise bi imel (črna obroba, beli podnapisi, sivo ozadje velikost 2) dela vse brez problema. ko pa izklopim Yamado pa vse ostane enako samo ozadje podnapisov samo skoči na transparentno in imam nek čuden rumeni rumeni okvir okoli njih pa tudi pisava je rumena.
za vsak odgovor se vam zahvaljujem.
pred časom sem naložil FW V2. slika se je zatikala podnapisi so bili v redu. sedaj pa sem naložil FW V3. vse je super le en problem se pojavi. ko nastavim kakšne podnapise bi imel (črna obroba, beli podnapisi, sivo ozadje velikost 2) dela vse brez problema. ko pa izklopim Yamado pa vse ostane enako samo ozadje podnapisov samo skoči na transparentno in imam nek čuden rumeni rumeni okvir okoli njih pa tudi pisava je rumena.
za vsak odgovor se vam zahvaljujem.
bassie ::
Vprašanje za PYPS - a je možno spremeniti multiplikator za ZOOM. Zdi se mi, da bi pri veliko bolj prav kot npr. 4x zoom prišel prav npr. 1,5x. Bi se to dalo modificirat v FW?
miki76 ::
@Fury
resetiral sem na tovarniško nastavitev (zdaj ne vem če more to bit zadnji FW na osnovne nastavitve?), jezik v menijih se mi je spremenil iz slo na eng, pri podnapisih je ostalo vse enako, sam pa še enkrat potrdil vse, tako kot pise. je mogoče kje kaksen ukaz za shranjevanje nastavitev?
resetiral sem na tovarniško nastavitev (zdaj ne vem če more to bit zadnji FW na osnovne nastavitve?), jezik v menijih se mi je spremenil iz slo na eng, pri podnapisih je ostalo vse enako, sam pa še enkrat potrdil vse, tako kot pise. je mogoče kje kaksen ukaz za shranjevanje nastavitev?
fateh ::
Hi, Nova Yamada 6700, Prosim za pomoc!
03.feb.05. sem kupil Yamado 6700 preko Enaa. Ker sem bil nestrpen (napaka) nisem pogledal verzije ampak sem ga kar nadgradil. Seveda z zadnjim FW Pyps. Pojavi se naslednji problem, kar se tice filmov Divx in DVDje vse O.K.. Problem pa je pri MP3 menujih v prvem meniju kjer kaze mape z bendi so nekatere od map popacene, se vecji pa je problem, ko grem v mape s komadi, tam je videt pol imena komada, druga polovica pa se notri pojavijo tudi napisi iz predhodne mape torej z bendi.
Ker sem mislil, da je problem z FW-jem sem poskusil tudi Fw od JAE. Tam je bil sele problem v vseh podmapahmapah je bilo videti logotip Jae in cel prvi meni, vse se je prekrivalo. poskusil sem vse mozno. Nalozil sem tudi FW-je: 050111 v 1, 050202, zmeraj ta problem. Ali je kriva nova verzija predvajalnika? So pa v nalozenem FW-ju bili podnapisi ze centrirani, ce to kaj pomaga. Prosim za pomoc. Lahko prilozim kako fotko.
L.P.
03.feb.05. sem kupil Yamado 6700 preko Enaa. Ker sem bil nestrpen (napaka) nisem pogledal verzije ampak sem ga kar nadgradil. Seveda z zadnjim FW Pyps. Pojavi se naslednji problem, kar se tice filmov Divx in DVDje vse O.K.. Problem pa je pri MP3 menujih v prvem meniju kjer kaze mape z bendi so nekatere od map popacene, se vecji pa je problem, ko grem v mape s komadi, tam je videt pol imena komada, druga polovica pa se notri pojavijo tudi napisi iz predhodne mape torej z bendi.
Ker sem mislil, da je problem z FW-jem sem poskusil tudi Fw od JAE. Tam je bil sele problem v vseh podmapahmapah je bilo videti logotip Jae in cel prvi meni, vse se je prekrivalo. poskusil sem vse mozno. Nalozil sem tudi FW-je: 050111 v 1, 050202, zmeraj ta problem. Ali je kriva nova verzija predvajalnika? So pa v nalozenem FW-ju bili podnapisi ze centrirani, ce to kaj pomaga. Prosim za pomoc. Lahko prilozim kako fotko.
L.P.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fateh ()
maf ::
mene pa sam zanima če lahko pri fw-jih skačeš iz novejše verzije na starejšo. npr. rad bi si podledal film s sub podnapisi a imam verzijo bazirano na V1 -- tazadnjo, k ma problem z njimi, V2 jih pa nima a je starejša. Lahko nadgradin brez da bi blo kej narobe s playerjem??
bushi ::
problemcek...
Imam en problem, vsasih ko vklopim podnapise na na Yamadi 6700 mi zasteka film (poglej sliko) ali pa ko vrtim naprej film vcasih film z podnapisi naprej mi tudi zasteka... te probleme imam samo pri divx-ih, DVD-je bere normalno.... nalozeni pa imam najnovejsi P.Y.P.S. firmware...
lp, bushi
Imam en problem, vsasih ko vklopim podnapise na na Yamadi 6700 mi zasteka film (poglej sliko) ali pa ko vrtim naprej film vcasih film z podnapisi naprej mi tudi zasteka... te probleme imam samo pri divx-ih, DVD-je bere normalno.... nalozeni pa imam najnovejsi P.Y.P.S. firmware...
lp, bushi
... In den Tränen suchen wir Beweise unserer Sehnsucht und geben uns nicht dem Schmerze hin sondern zeigen sie vor. ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bushi ()
@bushi
beri 25 stran! ko naložiš nov fw morš v setup-u v mpeg4 nastavitvah vse še enkrat nastavit...
beri 25 stran! ko naložiš nov fw morš v setup-u v mpeg4 nastavitvah vse še enkrat nastavit...
tony10 imam vprasanje zate, a si resu prekrivanje napisov v menijih MP3 . Imam isti problem (Y6700), je kak FW s katerim ni teh problemov.
Pa se vprasanje glede ugotovitve kaksen FW je nalozen za (Y 6700) Setup- Preferences 1-3-6-9 ne da rezultata.
Hvala za odgovore in lep dan.
Pa se vprasanje glede ugotovitve kaksen FW je nalozen za (Y 6700) Setup- Preferences 1-3-6-9 ne da rezultata.
Hvala za odgovore in lep dan.
@Toni10
Prav imaš - zafrkava samo na enem filmu. Sem sedaj probal na drugih - in dela normalno.
Hvala.
Prav imaš - zafrkava samo na enem filmu. Sem sedaj probal na drugih - in dela normalno.
Hvala.
@fateh
ne, nisem rešu težav z MP3, pa tud neki se nisem posveču temu...
za videt podatke pa morš vtipkat 1-3-7-9, v Setup-u...
ne, nisem rešu težav z MP3, pa tud neki se nisem posveču temu...
za videt podatke pa morš vtipkat 1-3-7-9, v Setup-u...
OSA ::
Mene pa zanima kako si priredite podnapise v Subtitle Workshopu za zadnji fw od PYPS yamada 6600, uporabljam srednjo velikost podnapisov in sicer:
- nastavitev samodejnega preloma: dve vrstici, ce je ena daljsa od......?
- deljenje vrstic: razdeli vrstico po.......?
- najvecja dolzina vrstice
Torej zanimajo me te tri cifre, sedaj imam nastavljeno na 30, 44 in 44. Zanima me pa kako je najbolj optimalno, da nimas tezav z predolgimi vrsticami, ki jih ne prikazuje celih in podobno. FW pa naj bi podpiral 3 vrstice....
upam da ste razumeli kaj me zanima...
thx
- nastavitev samodejnega preloma: dve vrstici, ce je ena daljsa od......?
- deljenje vrstic: razdeli vrstico po.......?
- najvecja dolzina vrstice
Torej zanimajo me te tri cifre, sedaj imam nastavljeno na 30, 44 in 44. Zanima me pa kako je najbolj optimalno, da nimas tezav z predolgimi vrsticami, ki jih ne prikazuje celih in podobno. FW pa naj bi podpiral 3 vrstice....
upam da ste razumeli kaj me zanima...
thx
tony10
Hvala za odgovor, ja 1-3-7-9 sem poskusu ze prej, pa mi pokaze le regijo, ne pa tudi FW-ja?
Llep vecer.
Hvala za odgovor, ja 1-3-7-9 sem poskusu ze prej, pa mi pokaze le regijo, ne pa tudi FW-ja?
Llep vecer.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fateh ()
Yossarian ::
Imam Yamado 6700. Naložil novi FW od PYPS. Odlično. Le ena pripombica. Opažam, da včasih v spodnji vrstici, če je več znakov, izgine prednja črka, torej na levi strani spodaj. Meni se zdi, da sem problem nekje že videl, pregledal kar nekaj strani, vendar nisem mogel več najti. Sicer ni hudo moteče, pa vendar, če bi mi kdo kaj svetoval.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
ge ::
New FW za Yamado 6600 !
stran na gyk.myip.hu
stran na groups.yahoo.com
Novosti;
Glavna novost + MP3 TAG Info display (ID3V1) !!!!!!!!!!!
Končno
Zadevo sem sprobal in zaenkrat vse deluje OK.
Za moje potrebe sem malo prilagodil že vgrajene SLO menije (potrebno je bilo zamenjat font - velikost+vsi šumniki)
Pa tudi črke (Font 17-18) sem zamenjal ker mi vgrajene niso bile všeč (malenkosti ).
stran na gyk.myip.hu
stran na groups.yahoo.com
Novosti;
Glavna novost + MP3 TAG Info display (ID3V1) !!!!!!!!!!!
Končno
Zadevo sem sprobal in zaenkrat vse deluje OK.
Za moje potrebe sem malo prilagodil že vgrajene SLO menije (potrebno je bilo zamenjat font - velikost+vsi šumniki)
Pa tudi črke (Font 17-18) sem zamenjal ker mi vgrajene niso bile všeč (malenkosti ).
Ge
podtalje ::
Edenpač: Zmanjšati moraš širirno polja za podnapisie. Lahko probaš z MTKSubXY.exe od Piki64-ja.
OSA: Vrednosti, ki te zanimajo, niso odvisne od števila znakov ampak od dejanske širine znakov v pikslih. Probaj DirectSub.
OSA: Vrednosti, ki te zanimajo, niso odvisne od števila znakov ampak od dejanske širine znakov v pikslih. Probaj DirectSub.
pia2001slo ::
Eno vprašanje glede YAMADE 6600, ki ga še nisem zasledil...
Imam DVD samo z DTS zvokom..ker nimam zunanjega dekoderja mi zvok seveda ne dela..ali bo kdaj možno na YAMADI spraviti DTS zvok preko stereo kanalov na zvočnike (seveda bo kvaliteta primerno slabša)..nekje sem prebral da nekateri playerji bazirani na Mediatek čipu to podpirajo (mislim da XORO) preko firmware upgrade-a...
hvala za ves trud in lp
Jolly
Imam DVD samo z DTS zvokom..ker nimam zunanjega dekoderja mi zvok seveda ne dela..ali bo kdaj možno na YAMADI spraviti DTS zvok preko stereo kanalov na zvočnike (seveda bo kvaliteta primerno slabša)..nekje sem prebral da nekateri playerji bazirani na Mediatek čipu to podpirajo (mislim da XORO) preko firmware upgrade-a...
hvala za ves trud in lp
Jolly
KleBac ::
@ge
Ali mi lahko pošlješ tvoj predelani FW NeAge15 (fonti, SLO menu....) ???
Prosim !
Sem ti poslal privat sporočilo..... z mojim email-om.
lp, Klemen
Ali mi lahko pošlješ tvoj predelani FW NeAge15 (fonti, SLO menu....) ???
Prosim !
Sem ti poslal privat sporočilo..... z mojim email-om.
lp, Klemen
In my life....I should do what I could !
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 24900 (9514) | bizi72 |
» | [DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 71823 (19642) | koks2005 |
» | Yamada 6800 X PLUSOddelek: Zvok in slika | 5068 (3159) | pingec |
» | [DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 26406 (13741) | podtalje |
⊘ | Yamada 6700Oddelek: Kaj kupiti | 2281 (1907) | Stepni Volk |