» »

[DivXviD] Yamada predvajalniki

[DivXviD] Yamada predvajalniki

««
25 / 93
»»

rpalcic ::

Pa napotek za tiste, ki se izgovarjajo na švoh internet povezavo zato, da ne berejo prejšnjih strani in vzročno postavljajo vprašanja, ki te strani samo po nepotrebnem povečajo, grr;( :
vsako stran shraniš na disk z "Save As" in potem v miru pregleduješ, ko si offline!!
Zdaj najdi kakšen drug izgovor.
lp od uporabnika z analognim modemom!

dejanm ::

imam Yamado 6600 in je doslej delala brez težav, čeprav podnapisov ne kunzumaram, saj filme gledam brez njih, pa so se sedaj pojavile težave. Vstavim en novejših filmov (King Arthur), ki je ima takšno ime "king.arthur.cd2-postx", a mi po 2 ali 3 sekundah ustavi in noče iti naprej. Če po eni sekundi predvajanja pritisnem FWD, se pravtako po dveh sekundah ustavi in noče več naprej niti nazaj, kaj šele Play. :\
Probal sem več filmwarov. Tako tistega od PYPS Work Group, kot tistega od Mtz in taga, ki ga je Ge predlagal (Mod: New Age v14), pa še vedno ne dela. Ima kdo kakšno idejo. Upam, da sem dal dovolj podatkov, če pa je treba še kaj dodat, pa kar povejte.

Hvala,
:)

ge ::

@OSA

Novosti so označene z krepkim tiskom (bold), ne nisem ga še sprobal ker trenutno ni cajta (zimske aktivnosti,hehe).
Saj ni problem zadevo dati na RW, sprobati, če ti ni všeč pa daš nazaj prejšnji FW.
Ge

dejomar ::

mene pa zanima zakaj mi pri divx filmih podnapisi v .sub formatu prehitevajo?
Imam yamado 6700
stay cool

Fury ::

Preber temo! Vsaj ene par strani!

Sem preizkusil še par drugih filmov (divX oz. xVid, da ne bo pomote) z Vob-Sub podnapisi (na moji yamadi) in ugotovil, poleg tega da jih sploh predvaja tudi to, da v primeru da je znotraj teh tudi več podnapisov predvaja le enega. Torej, če ima Vob-Sub recimo vgrajene 3 podnapise (angleške, španske in francoske), ki jih vidim na PC-ju če film gledam z BSPlayerjem, na Yamadi predvaja le enega in sicer po ugotovitvah zadnjega, ki je bil na PC-ju predvajan. Torej, če bi na PC-ju gledal nazadnje z španskimim podnapisi, bi na yamadi kazalo samo španske podnapise. To velja samo za Vob-Sub.

@dejomar
zakaj to dela je razloženo na mislim 17. strani, na 16. se je 1. pojavilo to vprašanje, na 18. ali 19. pa piše tudi kako ukrepat. Torej na delo!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: rpalcic ()

krneki ::

Mene pa zanima kako je z barvo pri VobSub podnapisih. Pri Philipsu in Pioneerju more biti barvna paleta v YPbrCr (YUV), po defaultu pa so v RGB in je treba spremeniti (obstaja ena aplikacija, ki dela prav to), če hočeš, da so barve normalne med predvajanjem.

Blazs ::

Mene pa zanima kdaj bo prisel ven ksn nov firmware za yamado 6700 k bo imel dolga imena fileov?

Fury ::

Sej ma PYPS dolga imena.. al sem jest slep? :)

sergejp ::

YAMADA 6700 NOVI URADNI FW V3

dolpoteg tukaj: http://www.yamada.de/ftp/mtk6700v3.zip

- the V3 has NO Packed Bistream Support
- V3 is posible to have more than 60 (min 72) characters/subtitle

--------------------------------------------------------------------

MTZ 6700

YAMADA 6700 v3 RC1.

After upgrading, reset the player to the default settings.

Based on the latest official firmware V3.

What is solved:
- allowed up to 124 characters/subtitle. (the old limit was 60)
- bug with MicroDVD subtitles (.sub) when movie was not 25fps.
- selection between DivX subtitles bug
- FF/RW bug
- the bug when the first character from some subtitles that was not showed
- increased area for subtitles which allow max. 3 lines properly.

What I did:
- white subtitles outlined with black
- retranslated some parts from menu and few minor hacks for OSD menu.
- added new fonts. Small Medium and Big.
- lowered and extended area for subtitles. Up to 50 characters/line for big fonts.
- subtitles are displayed from the bottom of the TV screen.
- same postion for subtitles in NTSC and PAL mode.
- because of changing the OSD font, the menu is no more flickering.
- removed from TV screen the Zoom Icon.

Not solved:
- packed bistream

več na softpediinem forumu.

----------
tiste --- in link sem ti skrajsal

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Predator ()

CaqKa ::

dejomar: preberi prvo stran tote teme.

lordgreg ::

gad demet :'(

zdaj še samo packed bitstream. prej ne grem na novi firmware..

KontraCepec ::

Kje se da pa Yamado 6700 dobit te dni v sloveniji?:\ :\

Baje da jih sploh več ni (in da bojo kao če 14 dni, ampak saj vemo kako je s tem)!
Krijejtiv

Zgodovina sprememb…

GaS ::

pa mislite da je mozn zdruzit V3 in packed bitstream? zgleda ni nc odvisn od hardvera..sam nevem a je mozno ta dobre lastnosti V1 in V3 zdruzit:\

mrTwelveTrees ::

tele yamade so za en ku*ac ! sej se ve MALO denarja malo muske
podnapsi kar naprej izginejo, po določenem času, pol pa moraš pritiskat tipko slow pa enter, dela, včasih zamrzne...

to sranje bom prodal pa kej drugega kupu ;((

osebno ne bom nobenmu več priporočal yamado ! ;(

Klemenn ::

al maš prov

eno staro kišto okol 500mhz, pa en 14 monitor, tolk da naštimš..pa zravn tvja...pa je dost boljš kot pa tole sranje...

jz sem si sprintau podnapise....pa polgledau kolk jih je dejansko prkazanih....jako malo :\

pa še packed bitstream pa itd...sm da mi pride ena kišta pod roke, grr ;(

e-marko ::

Malo poglejte v temo, ki govori o x-box-u kot predvajalniku divx.
Zanimivo!

LP
...somebody, somewhere...

Jaz ne vem kaj se tle jočete! Če hočeš met podporo za packed bitstream pač daš V1 gor in to je to. Kaj ti pa ploh rabijo 3 vrstice za podnapise, kaj pa je problem pretvorit SUB v SRT podnapise, kaj pa sploh je problem z DirectSub-om prilagodit podnapise (F9). Pa si le nabavte kišto PC za ta dnar, da vam bo predvajala divx-e če vam rata! Za 18 jurjev dobiš le monitor!! Zato nehajte stokat in jokat, ker nas je še kar nekaj tuki, ki smo z svojimi Yamadami (z PYPS-ovimi popravki) zelo zadovoljni!

@
Vob-Sub podnapisi se mi sicer na nekaterih prikažejo rumeni drugje beli z črno obrobo. Edino kar bom še preskusu če bere hkrati (poleg Vob-Sub) tudi običajne za isti film.

eh, sej ne rečem da fantje ne delajo dobrih stvari, ampak jz zamenam jamado z enim švoh pcjem tkoj ko ga dobim :\

KontraCepec ::

V kleti se mi prah nabira na starem PII400. Pa si bom kljub vsemu nabavil Yamado ker:
-vsak računalnik oddaja neprijetno brenčanje ventilatorjev
-za zagon računalnika in potem še filma rabiš vedno vsaj 3 min. Pa še dodatne nastvaitve v programih -> vsaj 15min.
-je bolj enostavno posnet cd, ga vstavit v komponento in si ga ogledat, kot nastavljat kup parametrov v bsplayerju.
-pa še grdo zgleda bela kišta v dnevni sobi

Kje so časi, ko si vstavu kaseto in se nisi rabu trest, če bo stvar delala al ne...
Krijejtiv

ga zamenjaš za yamado6600?

Kavbojc ::

Hi
Imam Yamado 6700 in sem nalozil tazadni firmware iz P.Y.P.S. strani.
Nalozil sem ga kot zahtevajo navodila na tej strani. Sprobal sem kr nekaj divx-ov in za enkrat vse deluje brezhibno! Nic zaostajanj itd, res hvale vredno delo HVALA VAM!
Vendar pa mi ta firmware ne resi tega problema:
"solved problem with annoying character when zoom-ing (2x, 3x, 4x, etc.)"
se vedno mi ostaja okvircek pri predvajanju DVD-jev, ceprav pise da naj bi ta firmware ta problem resil ce sem prav razumel.
No saj to me niti ne moti tako samo me pa zanima ce mogoce kdo ve vzrok tega in ce se komu podobno dogaja.
Adios

majstor ::

Yamada6700_1250_V3RC2_Mtz

MTZ YAMADA 6700 - V1_RC3 1250
:\

tony10 ::

kaj bodo pyps-jevci kmal tole V3 prevedl?

piki64 ::

Hi!

Verzije 3 ne bomo predelali, ker nima bistvebih prednosti pred verzijo V2 (razen večje število znakov v podnapisih). Vendar če ima kdo V2 ali V3 mora tako ali tako, skozi MPEG4 Modifierja spustiti film da se znebi packed bitstreama.

@kavbojc: 100% ni onih okvirčkov, vrjetno si si narobno verzijo naložil. Ne vem kako bi bili če je routina, ki jih riše izklopljena????

Tako, da ne vem, kaj toliko stokate, saj je verzija V1 dosedaj še vedno najboljša. Morda za tiste, ki imajo en kup filmov na CD-jih pa imajo sub podnapisi, tisti si res bolje da nalažijo verzijo V2.

LP, Piki64

aden ::

Ali se je komu že zgodilo, da pri filmu zaostaja slika za cca 1-2 sekundi - zvok in podnapisi so usklajeni, slika malo zaostaja. Zanimivo prvi fajl na DVD je ok, drugi pa ne. Je mogoče slabo zapečeno ali je problem z samim fajlom.

Prosim za pomoč

lp

batista ::

Zgleda da je to okoli packed bitstreama samo marketinška fora. Najprej izdajo 6700 ki prebavi PB da folk pokupi 6700, potem pa začnejo spet jebarit. Pomoje bodo vlekli PB problem do naslednjega modela.;(

Ne razumem; ce je fora samo v FWju, a se ne da samo ugotovit nekak razlike med V1 in V2 (verjamem da je tezko brez source-a)? A je kdo ze pisal umaxu in jih povprasal kaj se grejo?

KleBac ::

:( Na pomoč !

Ali ima kdorkoli kakšno idejo, kaj mi je storiti ?

Imam Yamado DVX-6600 in do danes je vse špilalo ( DivX-i, XviD-i, kakšen DVD in MPEG)

Rukne zvečer ven DVD "Straight story" - Mladina in vtaknem en DVD-RW.
Pa pravi "NO DISC" pa dam en DVD+R (ki sem ga že uspešno gledal) spet isto "NO DISC"
pa dam nazaj DVD Film od Mladine in isto.

Ugasne, prižgem.....isto. Kakšna ideja, preden me zagrabi panika ( FW ni original, kupil pa v ENAA.COM - Gambit )

lp, SymbolMan

In my life....I should do what I could !

@Gas: če z lahkoto pišeš takšna vprašanja, potem bi vrjetno tudi z lahkoto našel razliko!!!!!!!

Raje preusmeri energijo v bolj smoterna vprašanja, ne pa da take bedarije pišeš. Ker mi gredo ljudje, ki postavljajo takšna vprašanja ful na .......

LP, Piki64

@Symbolman:

Ja saj je v garanciji. Daj da ti ga zamenjajo, če ne pač narediš upgrej preko povezave s PC-jem in bi moralo delovati. Če rabiš kabel, ga lahko dobiš pri meni. Emaila vrjetno ne rabim pisat.

LP, Piki64

KleBac ::

@piki64

Hvala za odgovor. Upam, da mi ne bojo težili, ker ni orig.FW gor. Sicer pa, ali misliš, da je problem v FW-ju ? Namreč, vse je delalo, potem pa kar naenkrat ne dela več....niti ga nisem ugasnil vmes. Samo EJECT, nov DVD in ne dela več.....:'(

lp, SymbolMan

In my life....I should do what I could !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KleBac ()

@Piki64

Verjamem da ti taka vprasanja grejo na... Samo poskusal sem razmisljat z zdravo kmecko logiko:)

delfin71 ::

Pozdravljeni,

to pomoč sem prosil že pod drugim imenom na forumu, vendar mi do danes ni še nihče odgovoril zato ga še enkrat postam tu:

Piki64 ali ostali POOMOČ !!!!:O

Na Yamado 6600 sem updejtal nov FW (18.01.2005) pa še vedno mi pri filmih z AC3 zvokom ne "tečejo" podnapisi- " jih sploh ni "- prosim za rešitev...

PS

Pa da ne boste rekli da nisem prebral foruma, sem probal vse tiste "variante" (SLOW+ Play) pa spreminjanje z AVI-muxom- ne DELAAAAAA!!!!!:( ;(

Hvala za odgovor in LP
Delfin71

@Delfin: A mpeg4 modifier si uporabil? Pa si siguren da je s podnapisi vse vredu. Najbolje je če mi pošlješ svoje podnapise in pa slikico iz GSpota na moj email, pa ti lahko potem podrobneje povem kaj bi lahko bil vzrok.

LP, Piki64

Hi!

Novi FW za yamado6700.

Kaj je novega:
- baziran na V1
- 124 znakov v podnapisih
- 3 vrstice podnapisov
- ni motečega okenca pri 2x,3x,4x zoomu

LP, Piki64

kokodajska ::

Pozdravljeni vsi skupaj! Najprej hvala skupni PYPS za tako dobere FW, posedujem Y6600.

Se mi pa poraja vprašanje, mogoče je tudi kater drug naletel na podobne probleme, in sicer:

- v meniju mi ne prikazuje dolgih imen pač pa ga skrajša in dopolni ž1 oz. ž2, če je privih 6 znakov enakih.
- opazil sem pa tud pri podnapisih, da jih ne izpisuje v treh vrsticah, pač pa v dve. V prvi je kar precej znakov (ne vem natančno), drugače sem pa opazil, da so tudi porezani.

FW mi je lepo naložil, da so se nastavitve relaizirale, sem pa uporabil napisan postopek (nekaj postov višje).

Ima kdo odgovore na moj vprašnje in pa predlog kaj naj naredim.

Hvala za odgovore, lp k.
kokookooodaaaaaak

Jedi Master Yoda ::

Piki64, kje maš ta nov firmware? Link?

Runnagain ::

FW bo na voljo na PYPS Site-u, in to v roku recimo dveh ur.

Naslovi:
Glavni server
http://pyps.aventurahost.net/
Pomozni mirror
http://voyager222.no-ip.com/pyps/

Lp, Runnagain!!

Super!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GaS ()

@Piki64

Se pravi si ze izboljsal V1 z elementi V2..Res zelo pohvalno! Verjetno je ostal problem le se s podnapisi, katerih framerate je razlicen od 25? Pa se to verjetno samo za .sub..

Modrijan2001 ::

Prosim za pomoč!
Poskušam si naložit FW_050118 za Yamado6600. Ko odzipam datoteko, mi pokaže dva fajla: Dummy in ZDVX6600. Težava se pojavi, ko ta dva fajla poskušam zapeči na CD. Namreč, ko v Nerotu izberem Disc image or saved project in izberem tudi te dve datoteki, ni napiše: Unexpected file format in me vrže ven.
Kaj naj storim?

Že vnaprej hvala!

Runnagain ::

Novi FW-ji na voljo.

Lp, Runnagain!!

bmen ::

@ Modrijan2001

Ti ta dva fileja ZDVX6600.bin in dummy lepo posnami kot podatkovni CD(nobenih iso slik in ostaleha ne potrebuješ)

samo nero - nova - preneseš oba fileja - zapiši - in to je to.
... B ...

Modrijan2001 ::

A je kaj važna hitrost zapisa?

Hvala in LP!

Penderecki ::

Nekaj ne štima z MTK.bin datoteko ??
CD-ja enostavno ne prepozna.
Izkušnje ostalih ?

tony10 ::

Penderecki in ostali: MTK.BIN mora bit napisan z veliko, CD kompilacija mora bit brez dosnemavanja in zaključena in pa ime CD-ja mora bit MEDIATEK
Lp

Dgrač jw pa tale FW v redu, podpira cele podnapise, ne reže jih več pr koncu (je blo kr moteče), delujejo vsi šumniki, edin z postavitvijo je mau drgač zdej, mora bit Y postavitev tam okol 40, ne pa 80 kot prej..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony10 ()

Skodilak ::

Pri meni isto. Ne prepozna medija.....

Isti postopek isti rw vedno delalo sedaj pa ne...

Back to the drawing board :o)

LP

Ja v ISO fajlu je vse z veliko...

Bomo probali še ročno.

OK najdu moja napaka oz. napačn fw odpakirou... :o)))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skodilak ()

Dela ko šus. Hvala tony10.

LP
««
25 / 93
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
14724900 (9514) bizi72
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35871822 (19641) koks2005
»

Yamada 6800 X PLUS

425068 (3159) pingec
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

14526406 (13741) podtalje

Yamada 6700

Oddelek: Kaj kupiti
302281 (1907) Stepni Volk

Več podobnih tem