Forum » Zvok in slika » [DivXviD] Yamada predvajalniki
[DivXviD] Yamada predvajalniki
new kid ::
Evo, sem naložila nov FW od JAE in težav z zatikanjem pri FF in RW ni več.
Še nkrat hvala.
Še nkrat hvala.
Mikka ::
Jaz sem dal nazaj prejšno verzijo fw (JAE), ker mi je bolj pomembno da delajo vsi filmi tekoče.
Drugi teden bo itak novi fw od umaxa in pa še na PYPS računam.
Drugi teden bo itak novi fw od umaxa in pa še na PYPS računam.
Primoz78 ::
Tudi jaz sem dal nazaj stari firmware JAE... Sem vceri mal probal, pa res stekajo nekateri filmi...
Lp Primoz
Lp Primoz
RokDaKirba ::
Se opravičujem za svoj prejšnji post. Me pa še nekaj zanima. A je treba nujno ko zapečeš FW na cd, ta cd zaključiti, oz. a je možno zapeči FW na CDr/W? Ker potem če se človek igra in preizkuša različne FW-je, mu gre veliko cdjev v nič...
I Tie A Rope Around My Penis And Jump From A Tree!
Don't You Wanna Grow Up To Be Just Like Me?
e-marko ::
Večina nas peče na CD-RW. Logično, da ne boš pekel na cd-r in uničeval cd-jev.
LP
LP
...somebody, somewhere...
RokDaKirba ::
Aha... No to sem zato vprašal, ker sem v navodilih od JAE prebral, da je treba cd nujno zaključiti. A če cdrw zaključiš, se potem še da pečt nanj?
LP
LP
I Tie A Rope Around My Penis And Jump From A Tree!
Don't You Wanna Grow Up To Be Just Like Me?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RokDaKirba ()
majstor ::
Ce CD zakljucis, je zakljucen in se ne da vec pect nanj. Tako da je treba dat obvezno opcijo disc-at-once da zakljuci CD. Na RW peci!
Jan(JAE) ::
Načeloma cdja tud zaključit nebi bilo treba. Problem je v tem da nezaključenih včasih ne bere.
Glede CDRW pa tako: itak lahko cel CDRW erase narediš (se pravi pobrišeš), tako da ga boš lahko posnel na novo.
Glede CDRW pa tako: itak lahko cel CDRW erase narediš (se pravi pobrišeš), tako da ga boš lahko posnel na novo.
www.jae.si
Blacky 13 ::
ehmmmm:) lol
Hvala vseeno :) prepogosto postavljena ampak jih ne vidim ker so izbrisana, lol lol lol, kako nej pol izvem?hahahaha, lol, tale forum mi že všeč postaja, če ne druzga vsaj nasmejim se lahko.
lepo se imej, ciao
p.s.
sem pogledal ''samojeda'' in....ja oky recimo da bi potem zame bila primerna verzija JAE najnovejša, I guess? Oky, ne bom več ''moril''. Hvala ker si si vzel čas.
Hvala vseeno :) prepogosto postavljena ampak jih ne vidim ker so izbrisana, lol lol lol, kako nej pol izvem?hahahaha, lol, tale forum mi že všeč postaja, če ne druzga vsaj nasmejim se lahko.
lepo se imej, ciao
p.s.
sem pogledal ''samojeda'' in....ja oky recimo da bi potem zame bila primerna verzija JAE najnovejša, I guess? Oky, ne bom več ''moril''. Hvala ker si si vzel čas.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blacky 13 ()
mihec87 ::
Hm moj sosolc je med upgradom cd vn dal zdj pa mu gori sam zelena lucka pa nic druga niti display ne dela pa nic.A je kaka moznost to kak zrihtat al je se sam za v kos?
Stepni Volk ::
Blacky13 - vidiš le prvo postavljeno vprašanje... vsa ostala ponavljajoča vprašanja, ki se tipa:
Na pomoč, Kje dobim FW, Kateri FW... gredo v izbris... tako, kot so šla tvoja 3. Poglej pravila zakaj je temu tako,
mihec87 - [divXvid] Popravilo zaflashane divx komponente in flashanje
Na pomoč, Kje dobim FW, Kateri FW... gredo v izbris... tako, kot so šla tvoja 3. Poglej pravila zakaj je temu tako,
mihec87 - [divXvid] Popravilo zaflashane divx komponente in flashanje
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stepni Volk ()
rpalcic ::
No, pa sem le našel čas za DivX Test CD na Yamadi 6700.
Rezultati pa sledeči:
Resolucija
480x204 -> ok
496x208 -> ok
512x220 -> ok
528x220 -> ok
544x236 -> ok
560x236 -> ok
576x248 -> ok
592x248 -> ok
608x260 -> ok
624x260 -> ok
640x272 -> ok
656x276 -> ok
672x288 -> ok
688x288 -> ok
704x296 -> ok
720x308 -> ok
DivX3
fast3k-DivXTon -> slika ok/ Ton ok
fast3k -> slika ok / Ton ok
fast6k -> slika ok/ Ton ok
low3k-DivXTon -> slika ok/ Ton ok
low3k -> slika ok / Ton ok
low6k-320 -> slika ok / Ton ok
low15k -> slika ok (zatika se s CD-R) / Ton ok (zatika se s CD-R)
DivX5
1k-bf -> slika ok / Ton ok
1k-gmc -> slika ok / Ton ok
1k-qpel -> slika ok / Ton ok
2pass15k -> slika ok / Ton ok
2pass3k -> slika ok / Ton ok
6k-320 -> slika se zatika/ Ton se zatika
6k-gmc-bf-320 -> slika se zatika / Ton se zatika
JPG
1000 -> ok
1500 -> ok
2000 -> ok
4000 -> ok
Glasba
Test.ac3 ->ne pokaže
Test.ogg ->ok
Test.wma -> ok
Test-CBR-128.mp3 -> ok
Test-CBR-320.mp3 -> ok
Test-VBR.mp3 -> ok
Muxing
avimux+ac3 -> ok
avimux+cbr -> ok (bolj glasen audio)
avimux+vbr -> ok (bolj glasen audio)
nandub+ac3 -> ok
nandub+cbr -> ok (bolj glasen audio)
nandub+vbr -> ok (bolj glasen audio)
vdub+ac3 -> ok
vdub+cbr -> ok (bolj glasen audio)
vdub+vbr -> ok (bolj glasen audio)
Zvok
1xAC3-448 -> ok
1xCBR-MP3 -> ok (bolj glasen audio)
1xVBR+1xAC3 -> ok
1xVBR-MP3 -> ok (bolj glasen audio)
2xAC3-448 -> ok
2xCBR-MP3 -> ok (bolj glasen audio)
2xVBR-MP3 -> ok (bolj glasen audio)
XviD
1k-gmc -> slika se zatika (prehiteva) /Ton ok
2pas15k -> slika ok / Ton ok
6k-320 -> slika ok / Ton ok
6k-gmc-bf-320 -> slika se zatika (prehiteva) /Ton ok
Kar v redu, ne?
P.S.: Kako se v poste napiše link na spletno stran?
Rezultati pa sledeči:
Resolucija
480x204 -> ok
496x208 -> ok
512x220 -> ok
528x220 -> ok
544x236 -> ok
560x236 -> ok
576x248 -> ok
592x248 -> ok
608x260 -> ok
624x260 -> ok
640x272 -> ok
656x276 -> ok
672x288 -> ok
688x288 -> ok
704x296 -> ok
720x308 -> ok
DivX3
fast3k-DivXTon -> slika ok/ Ton ok
fast3k -> slika ok / Ton ok
fast6k -> slika ok/ Ton ok
low3k-DivXTon -> slika ok/ Ton ok
low3k -> slika ok / Ton ok
low6k-320 -> slika ok / Ton ok
low15k -> slika ok (zatika se s CD-R) / Ton ok (zatika se s CD-R)
DivX5
1k-gmc -> slika ok / Ton ok
2pass15k -> slika ok / Ton ok
6k-320 -> slika se zatika/ Ton se zatika
6k-gmc-bf-320 -> slika se zatika / Ton se zatika
JPG
1000 -> ok
1500 -> ok
2000 -> ok
4000 -> ok
Glasba
Test.ac3 ->ne pokaže
Test.ogg ->ok
Test.wma -> ok
Test-CBR-128.mp3 -> ok
Test-CBR-320.mp3 -> ok
Test-VBR.mp3 -> ok
Muxing
avimux+ac3 -> ok
avimux+cbr -> ok (bolj glasen audio)
avimux+vbr -> ok (bolj glasen audio)
nandub+ac3 -> ok
nandub+cbr -> ok (bolj glasen audio)
nandub+vbr -> ok (bolj glasen audio)
vdub+ac3 -> ok
vdub+cbr -> ok (bolj glasen audio)
vdub+vbr -> ok (bolj glasen audio)
Zvok
1xAC3-448 -> ok
1xCBR-MP3 -> ok (bolj glasen audio)
1xVBR+1xAC3 -> ok
1xVBR-MP3 -> ok (bolj glasen audio)
2xAC3-448 -> ok
2xCBR-MP3 -> ok (bolj glasen audio)
2xVBR-MP3 -> ok (bolj glasen audio)
XviD
1k-gmc -> slika se zatika (prehiteva) /Ton ok
2pas15k -> slika ok / Ton ok
6k-320 -> slika ok / Ton ok
6k-gmc-bf-320 -> slika se zatika (prehiteva) /Ton ok
Kar v redu, ne?
P.S.: Kako se v poste napiše link na spletno stran?
GaS ::
pod HTML oznake mas moznost povezava ...
Kaj pomenijo te oznake gmc,bf,6k? V kaksnem formatu je film kompresiran ali kaj?
Kaj pomenijo te oznake gmc,bf,6k? V kaksnem formatu je film kompresiran ali kaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GaS ()
rpalcic - pohvaljen, bom prenesel tvoje delo na prvo stran.:)
Povezavo do strani najhitrje narediš takole:
* ko si na strani, ki bi jo rad posredoval, v zgornji vrstici Internetnega pregledovalnika kopiraš naslov (CTRL + C)
* v vnosu sporočila pritisneš na gumb "povezava"
* odpre se ti pogovorno okno, v katerega potem skopiraš Internetni naslov (CTRL+V)
* odpre se ti drgugo pogovorno okence v katerega lahko vtipkaš poljuben tekst ( ponavadi KLIK) ali še enkrat skopiraš Internetni naslov.
Voila :)
Lahko pa narediš zadevo ročno: (st.povezava http://www.slo-tech.com) - kjer moraš namesto okroglih oklepajev uporabljati oglate (CTRL+F, CTRL+G).
Povezavo do strani najhitrje narediš takole:
* ko si na strani, ki bi jo rad posredoval, v zgornji vrstici Internetnega pregledovalnika kopiraš naslov (CTRL + C)
* v vnosu sporočila pritisneš na gumb "povezava"
* odpre se ti pogovorno okno, v katerega potem skopiraš Internetni naslov (CTRL+V)
* odpre se ti drgugo pogovorno okence v katerega lahko vtipkaš poljuben tekst ( ponavadi KLIK) ali še enkrat skopiraš Internetni naslov.
Voila :)
Lahko pa narediš zadevo ročno: (st.povezava http://www.slo-tech.com) - kjer moraš namesto okroglih oklepajev uporabljati oglate (CTRL+F, CTRL+G).
rpalcic ::
Hvala obema za namig (pač mora človeško oko prebrat tudi drugo vrstico ikon, to pa je zahtevno opravilo ) ... in pohvale, hehe.
Glede GMC-jev in podobnega predvidevam, da so 'formati kodekov'.
Glede GMC-jev in podobnega predvidevam, da so 'formati kodekov'.
Uporabniki Yamade 6700
Poglejte na prvo stran, predvsem kako je predstavljena Yamada 6600. Opišite razlike do 6600 in mi jih pošljete na ZS (zasebna sporočila), da potem vključim v FAQ 6700. Sam namreč ne posedujem 6700 in tega ne morem postoriti.
Na ta način se bomo izognili nenehnim postavljanjem enih in isth vprašanj.
LP, moderator
Han ::
Jan(JAE) & PYPS: še vedno čakam, da iz firmwara umaknete okvirček, ki se pojavi po pritisku na zoom tipko med predvajanjem DVD filma. Hvala!
piki64 ::
HI!
Nova stran skupine PYPS je sedaj na naslovu:
http://voyager222.no-ip.com/pyps
Ob tem še moram povedati, da so se pri firmi JAE držali obljube in dobavili eno Yamado6700,. Rezultat je viden na naši novi strani.
LP
Nova stran skupine PYPS je sedaj na naslovu:
http://voyager222.no-ip.com/pyps
Ob tem še moram povedati, da so se pri firmi JAE držali obljube in dobavili eno Yamado6700,. Rezultat je viden na naši novi strani.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stepni Volk ()
gaso ::
sem zadevo takoj naložil pa imam s tem FWjem mnogo več težav kot z original naloženim ob nakupu. Podnapisi so rumeno vijolični, pri previjanju yamada zmrzne -> pomaga samo ročni izklop.
Samoyed ::
Pozor velja samo za PYPS firmware za 6700 V2!
Tudi jaz sem preskusil novi fw V2 in mi tudi povzroča hude težave s playerjem. Kar lahko rečem ot V2 fw je:
+ vsekakor kompletni meniji v slovenskem jeziku
+ mirnejši OSD (vsaj subjektivno se mi tako zdi)
+ možnost nastavitve fontov v meniju (super zadeva napram kompliciranemu sistemu, ki ga zaenkrat imajo pri MTZ - bravo PYPS)
+ meni med predvajanjem filmov (zelo zanimiva rešitev, je pa od začetka malo komplicirano saj se funkcije izpisujejo spodaj in nato možne izbire na istem mestu - se opravičujem PYPS če kaj rečem na pamet kot laik - če bi šlo da bi se glavni meni in podizbire odpirale naprej torej npr. GENERAL SETUP - TV DISPLAY in če bi izbral tv display bi potem imel v tisti vrsici TV DISPLAY - NORMAL/PS in bi potem izbiral)
- pozdravni zaslon in meniji niso kaj bistveno spremenjeni od originalnih Yamadinih (ker ne vem kako je v V1 in pa za 6600 se opravičujem, če je tam to spremenjeno - za prepoznavnost PYPS bi bile tudi spremembe izgleda dobrodošle kot npr pri MTZ in ne bi se nič branil kakšnega PYPS logota za startup zaslon)
- fonti v menijih so bolj nemirni kot pri MTZ (se mi zdi pa bo to tud najbrž bolj osebna ocena, da so meniji pri MTZ mehkejši in mirnejši)
- težave s predvajanjem
Torej upgrade je bil brez problemov in prvi film LOTR Fellowship of the Ring je laufal OK (vse funkcije, previjanje, zoom, meni,pavza itd. brez problemov). Pri drugih dveh filmih (Casshern z .srt podnapisi in Spirited Away z .sub) pa so se žal pojavljale hude težave. Yamada se je kar naprej obešala - film se je zagnal deloval nekaj sekund potem je zvilo sliko in je zmrznila. Domnevam sicer, da ima to nekaj opraviti s podnapisi saj se je to zgodilo (predvsem pri Casshern), da je zmrznila takoj ko se je začel govor in s tem tudi podnapisi. Ker je Yamada, ko se mi je zadnjič obesila, tako predirljivo piskala (kar se mi do zdaj ni zgodilo) sem se raje iz previdnosti vrnil na prejšnji fw. Tisti, ki radi testirate poskusite in javite (predvsem če vam dela OK), tisti, ki pa ne marate testiranja (vsaj zaenkrat) vam V2 fw ne morem priporočit.
Tudi jaz sem preskusil novi fw V2 in mi tudi povzroča hude težave s playerjem. Kar lahko rečem ot V2 fw je:
+ vsekakor kompletni meniji v slovenskem jeziku
+ mirnejši OSD (vsaj subjektivno se mi tako zdi)
+ možnost nastavitve fontov v meniju (super zadeva napram kompliciranemu sistemu, ki ga zaenkrat imajo pri MTZ - bravo PYPS)
+ meni med predvajanjem filmov (zelo zanimiva rešitev, je pa od začetka malo komplicirano saj se funkcije izpisujejo spodaj in nato možne izbire na istem mestu - se opravičujem PYPS če kaj rečem na pamet kot laik - če bi šlo da bi se glavni meni in podizbire odpirale naprej torej npr. GENERAL SETUP - TV DISPLAY in če bi izbral tv display bi potem imel v tisti vrsici TV DISPLAY - NORMAL/PS in bi potem izbiral)
- pozdravni zaslon in meniji niso kaj bistveno spremenjeni od originalnih Yamadinih (ker ne vem kako je v V1 in pa za 6600 se opravičujem, če je tam to spremenjeno - za prepoznavnost PYPS bi bile tudi spremembe izgleda dobrodošle kot npr pri MTZ in ne bi se nič branil kakšnega PYPS logota za startup zaslon)
- fonti v menijih so bolj nemirni kot pri MTZ (se mi zdi pa bo to tud najbrž bolj osebna ocena, da so meniji pri MTZ mehkejši in mirnejši)
- težave s predvajanjem
Torej upgrade je bil brez problemov in prvi film LOTR Fellowship of the Ring je laufal OK (vse funkcije, previjanje, zoom, meni,pavza itd. brez problemov). Pri drugih dveh filmih (Casshern z .srt podnapisi in Spirited Away z .sub) pa so se žal pojavljale hude težave. Yamada se je kar naprej obešala - film se je zagnal deloval nekaj sekund potem je zvilo sliko in je zmrznila. Domnevam sicer, da ima to nekaj opraviti s podnapisi saj se je to zgodilo (predvsem pri Casshern), da je zmrznila takoj ko se je začel govor in s tem tudi podnapisi. Ker je Yamada, ko se mi je zadnjič obesila, tako predirljivo piskala (kar se mi do zdaj ni zgodilo) sem se raje iz previdnosti vrnil na prejšnji fw. Tisti, ki radi testirate poskusite in javite (predvsem če vam dela OK), tisti, ki pa ne marate testiranja (vsaj zaenkrat) vam V2 fw ne morem priporočit.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samoyed ()
Marvin ::
Vsi ki imate probleme z zmrzovanjem/sesuvanjem enote s PYPSom - naložite FW, nato RESETIRAJTE vse vrednosti na default v meniju, nato ponastavite ročno vse vrednosti v Mpeg4 meniju.
Ko sem testiral PYPS se mi je na začetku dogajalo isto (zmrzovanje etc.), po resetu pa ni bilo več nobenega problema. Sploh ni dvoma da je PYPS spet najboljši fw. Premikanje podnapisov kot mi paše direktno iz menija je noro kul, da vseh ostalih bonbončkov sploh ne omenjam.
Ko sem testiral PYPS se mi je na začetku dogajalo isto (zmrzovanje etc.), po resetu pa ni bilo več nobenega problema. Sploh ni dvoma da je PYPS spet najboljši fw. Premikanje podnapisov kot mi paše direktno iz menija je noro kul, da vseh ostalih bonbončkov sploh ne omenjam.
nosferatu666 ::
Mene pa zanima sledeče (in upam, da kdo pozna odgovor)...
Imam Yamado 6600 in bi jo priklopil na kak računalniški 5.1 sistem (Creative, Altec-Lansing...).
Kolikor sem gledal, imajo vsi taki sistemi 3 vhodne kable, Yamada pa ima 6 izhodov.
Sledi vprašanje:
1. Obstaja kak 5.1 sistem, ki ima 6 vhodov ali pa spdif (cena do cca. 25k)
2. Kje dobiti prilagoditvene Y-kable (2 Yamadina izhoda -> en kabel, da lahko priklopim običajen sistem)
Imam Yamado 6600 in bi jo priklopil na kak računalniški 5.1 sistem (Creative, Altec-Lansing...).
Kolikor sem gledal, imajo vsi taki sistemi 3 vhodne kable, Yamada pa ima 6 izhodov.
Sledi vprašanje:
1. Obstaja kak 5.1 sistem, ki ima 6 vhodov ali pa spdif (cena do cca. 25k)
2. Kje dobiti prilagoditvene Y-kable (2 Yamadina izhoda -> en kabel, da lahko priklopim običajen sistem)
piek ::
No ja, linka za Yamada 6700 firmware preprosto ne delata. Ju je kdo uspel sneti, pa bi bil tako dober, da jih da na splet? Ali pa PYPS popravi povezavo...
Lp,
piek
Lp,
piek
---
Finish it off if you started it!
---
MarkoMan ::
sj imam yamado 6600.
do sedaj sem uporabljal stari fw(mislm da v5) in directsub 1.30. in sem zelo zadovoljen z ucinkom.
pred kratkim sem pa videl p.y.p.s. fw in pisal je da so podnapisi ze centrirani.
se pravi da ne rabim vec centrirat podnapisov z directsubom? a to drzi?
do sedaj sem uporabljal stari fw(mislm da v5) in directsub 1.30. in sem zelo zadovoljen z ucinkom.
pred kratkim sem pa videl p.y.p.s. fw in pisal je da so podnapisi ze centrirani.
se pravi da ne rabim vec centrirat podnapisov z directsubom? a to drzi?
vsak zacetek in zacetnik je tezek
aljo00 ::
Glede novega FW PYPS :
- podnapisi niso horizontalno centrirani (po defaultu)
Po kar nekaj poizkusih in casu sem ugotovil da moras nastaviti po X okoli 90
- Verikalno so optimalno (cisto spodaj) ZELO OK !!!
Kolega pa ko je upgrade-al je zaflasal Yamado 6700 ??!?
se mu niti ne prizge (tudi po posegih iz elektrike, ...)
- podnapisi niso horizontalno centrirani (po defaultu)
Po kar nekaj poizkusih in casu sem ugotovil da moras nastaviti po X okoli 90
- Verikalno so optimalno (cisto spodaj) ZELO OK !!!
Kolega pa ko je upgrade-al je zaflasal Yamado 6700 ??!?
se mu niti ne prizge (tudi po posegih iz elektrike, ...)
lp!
Aljosa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: aljo00 ()
Yossarian ::
Kje pa vidim, ali je V1 ali V2? Sem pregledal in embalažo in player, pa tega nisem nikjer našel.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
demag ::
Zdravo !
Piki64 ,prosim če mi lahko pošlješ shemo ,kako povezati yamado6700 z PC.
Imam vso opremo in tudi elektonika mi ni tuja-profi,vendar majhno pomanjkljivost,modemska povezava.
Če mi lahko pošlješ shemo ni problema,bomo zlotali ta kabel!
Piki64 ,prosim če mi lahko pošlješ shemo ,kako povezati yamado6700 z PC.
Imam vso opremo in tudi elektonika mi ni tuja-profi,vendar majhno pomanjkljivost,modemska povezava.
Če mi lahko pošlješ shemo ni problema,bomo zlotali ta kabel!
Ni vse zlato,kar se zlato sveti!
Venturer ::
Nosferatu, maš dost teh 5.1 sistemov moj oče je nabavil v Mercatorju Črnuče Enzer sistem za 21k pa je za ta dnar res super, okol 8W sateliti, center mal več, woofer ene 60W, z daljincem z vsemi funkcijami in še tremi dodatnimi vhodi AUX,CD,TV samo mislm da jih nimajo več, majo pa zdej ene Matrix-e za 25k, ma pa tut Genius en komplet cene od 25 do 31 k sit odvisno kje kupuješ v BigBangu je 31k sna spletnih prodajalnah pa mislim da najcenejš 24k, to je pomoje še najboljš,majo cinche pa zadeve tut dejansko čist kul pa dost glasno špilajo.Če pa boš kupil sisteme ki imajo po tri izhode pa enostavno kupiš kabel ki ima na eni strani bananco na drugi pa dva cincha, seveda krat 3.
l.p.
l.p.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Venturer ()
Fury ::
Nosferatu.. jest mam genius 5.1 home theater lesene pa delajo ful lepo z yamado :) Uvaza jih avtera, prodajajo pa jih marsikje.
Tist kabel iz 2 cincov na bananco pa dobis prakticno povsod.. big bang, bof itd.. kjerkol majo audio opremo.
Tist kabel iz 2 cincov na bananco pa dobis prakticno povsod.. big bang, bof itd.. kjerkol majo audio opremo.
Runnagain ::
@edenpač:
kar se tiče verzij V1 in V2; to nista dve različni verziji playerja, ampak dve uradno izdani verziji FW-ja; piki je predelal obe in tako ena predelana izhaja iz V1 (ni zatikanja filmov, sranje s podnapisi), V2 pa ima zatikanje, pa v redu podnapise. Izbira je kajpak tvoja.
Lp, Runnagain!!
kar se tiče verzij V1 in V2; to nista dve različni verziji playerja, ampak dve uradno izdani verziji FW-ja; piki je predelal obe in tako ena predelana izhaja iz V1 (ni zatikanja filmov, sranje s podnapisi), V2 pa ima zatikanje, pa v redu podnapise. Izbira je kajpak tvoja.
Lp, Runnagain!!
sam nekaj me zanima; pri verziji V1,ki naj bi imela tezave s podnapisi? A je to ta fora ko ne dela z FPS-ji razlicnimi od 25 za .sub format? Al je se kej drugega narobe?
Runnagain ::
@GaS:
ce me spomin ne vara, je problem tudi pri fast forward in back forward (torej hitro previjanje nazaj in naprej). Očitno je, da če je podprt Packer bistream, to mal spremeni funkcije za previjanje, kar pa niso popravili.
Lp, Runnagain!!
ce me spomin ne vara, je problem tudi pri fast forward in back forward (torej hitro previjanje nazaj in naprej). Očitno je, da če je podprt Packer bistream, to mal spremeni funkcije za previjanje, kar pa niso popravili.
Lp, Runnagain!!
Ni nobenih problemov z fast forward pa to.
Drugač bo pa pyps fw v1 tud pri nas na FTP seveda z našim boot screenom, tko da če bodo kakšni problemi za pageom lahko dobite FW na ftp.jae.si
Drugač bo pa pyps fw v1 tud pri nas na FTP seveda z našim boot screenom, tko da če bodo kakšni problemi za pageom lahko dobite FW na ftp.jae.si
www.jae.si
hiper ::
Zal je moderator zaprl mojo temo oz. tezavo ker naj bi resitev obstajala na forumu kar pa ni res saj sem si podrobno ogledal vse o Yamada predvajalnikih . Naj ponovim in ponovno prosim kdor koli ima in pozna resitev, da mi jo sporoci. Pred dnevi sem kupil Yamado 6700 in cca. 180 Divx filmov na CD medijih. Zal so podnapisi v txt. formatu in predvajalnik jih ne prepozna. Glede na dokaj velik financni vlozek (SIT 18,000 + 18,000) vas vse prosim, da mi pomagate ali obstaja kakrsna koli resitev, da bi predvajalnik pognal podnapise.
Hvala za pomoc.
Hvala za pomoc.
lordgreg ::
pozdravljeni...
par dni nazaj sem se odločal o nakupu divx predvajalnika. izbiral sem med yakumo, yamada in yamakawa. na koncu sem prisatal pri yamadi 6700 (dobil sem eno zadnjih v slo - 1. posiljka).
danes sem stvar sprobal. nalozil sem PYPS-ev firmware v2. resda sem se skoraj posral, ko je naenkrat predvajalnik zastekal in to tocno takrat, ko bi se naj prikazali podnapisi, ceprav sem vedel, da moram resetirati stvari ipd.
no, po resetu in rocnih ponastavitev v MPEG4 meniju sem POZITIVNO presenecen nad delovanjem predvajalnika. prekleto dober firmware in hudo dobra reklama za jae ;DDD
prekleto vsec mi je izbira fontov, izbira ozadja podnapisov, barve le-teh, ter stelanje pozicije podnapisov. nobenega zatikanja ob previjanju ali izgube podnapisov.
ce zeli kdo imeti divx predvajalnik PREKLETO priporocam UMAX Yamada 6700!!!
par dni nazaj sem se odločal o nakupu divx predvajalnika. izbiral sem med yakumo, yamada in yamakawa. na koncu sem prisatal pri yamadi 6700 (dobil sem eno zadnjih v slo - 1. posiljka).
danes sem stvar sprobal. nalozil sem PYPS-ev firmware v2. resda sem se skoraj posral, ko je naenkrat predvajalnik zastekal in to tocno takrat, ko bi se naj prikazali podnapisi, ceprav sem vedel, da moram resetirati stvari ipd.
no, po resetu in rocnih ponastavitev v MPEG4 meniju sem POZITIVNO presenecen nad delovanjem predvajalnika. prekleto dober firmware in hudo dobra reklama za jae ;DDD
prekleto vsec mi je izbira fontov, izbira ozadja podnapisov, barve le-teh, ter stelanje pozicije podnapisov. nobenega zatikanja ob previjanju ali izgube podnapisov.
ce zeli kdo imeti divx predvajalnik PREKLETO priporocam UMAX Yamada 6700!!!
Klemenn ::
verjel ali ne.....txt podnapisov ne boš predvajal!ni možnosti!
zdj pa prašaj še ene parkrat če _res_ ni nobene možnosti več
zdj pa prašaj še ene parkrat če _res_ ni nobene možnosti več
e-marko ::
hiper: txt podnapise bi naj bral xbox, torej poglej v temo o xbox-u kot predvajalniku... Pa še kakšen špil boš lahko odigral.
lordgreg: prekleto lepo, da si zadovoljen.
LP
lordgreg: prekleto lepo, da si zadovoljen.
LP
...somebody, somewhere...
Samoyed ::
@vsi ki imajo .txt podnapise
Pri meni je pomagalo da sem spremenil končnico .txt v .sub in jih je Yamada brez težav predvajala. Ne pozabite omogočiti opcije v Windows Explorerju, da vam prikaže končnice datotek!
Pri meni je pomagalo da sem spremenil končnico .txt v .sub in jih je Yamada brez težav predvajala. Ne pozabite omogočiti opcije v Windows Explorerju, da vam prikaže končnice datotek!
aden ::
Rešitev za Yamado 6700, ko se film po 10 sec (včasih tudi več) ustavi in se vrne v meni ali začen z drugim filmom (če so divx posneti na DVD):
z AVI-muxom odstraniti open_DML output in ponovno zapeči film - preverjeno deluje.
Ne vem pa,če se da to z firmwarom odpravit - če kdo ve, da je z novim PYPS firmwarom to odpravljeno naj napiše.
Kako pa je z številom znakov v novem PYPS firmwaru, ali še vedno prikazuje 60 znakov in če jih kaj lahko storim, da bom videl celotne podnapise - da mi jih ne bo rezalo.
lp
z AVI-muxom odstraniti open_DML output in ponovno zapeči film - preverjeno deluje.
Ne vem pa,če se da to z firmwarom odpravit - če kdo ve, da je z novim PYPS firmwarom to odpravljeno naj napiše.
Kako pa je z številom znakov v novem PYPS firmwaru, ali še vedno prikazuje 60 znakov in če jih kaj lahko storim, da bom videl celotne podnapise - da mi jih ne bo rezalo.
lp
Jaz si se ne lastim 6700-tke, vendar kakor sem po zadnjih postih ugotovil, deluje tudi V2 od PYPSa v redu. Se pravi da se nastimajo nastavitve za MPEG4 pa ni nobenih tezav s podnapisi in stekanji filma..Deluje tako kot V1 plus da so podnapisi v redu? Ali sem narobe kej razumel?
Pa se nekaj me zanima..Imam xvide na dvdjih in me zanima ce je kaksen problem pri branju le-teh. Ker sem zasledil da stvar preskoci na naslednji film po parih sekundah..Ima kdo kaksne informacije o tem (da to ni res )?
Pa se nekaj me zanima..Imam xvide na dvdjih in me zanima ce je kaksen problem pri branju le-teh. Ker sem zasledil da stvar preskoci na naslednji film po parih sekundah..Ima kdo kaksne informacije o tem (da to ni res )?
sportbil ::
Pozdravljeni! Mene pa zanima, če bo kdaj FW za Yamado 6600 takšen, da bo podpiral tudi .sub podnapise kot jih 6700? Ali se da nadgraditi 6600 kar s FW od 6700 ali bo treba še počakat?
PeternelM ::
Mene zanima kje bi se dalo dobiti navodila za Yamado 6700. Zanimajo pa me navodila za setup parametre. Zraven sem dobil samo osnovna navodila.
hiper ::
PeternelM tudi jaz jih nisem dobil (in verjamem, da tudi vsi ostali ponosni lastniki Yamad 6700 ne) zato sem pisal na support od umax a sem dobil le tehnicne podatke, ki pa so ze bili v paketu . Tako da lahko le dodam, da bo preteklo se ogromno casa, da bo lahko Yamada vsaj malo konkurirala ostalim znamkam tudi po tej plati. Se posebej pa ce si preberes kako je njihov zastopnik v Sloveniji (JAE) podkovan o znanju slovenscine , ki je tako vehementno razkazuje na tem forumu...katastrofa (blago receno).
Lp.
Lp.
ta podkovanost je moja lastna če pa ČEŠ MET leporečje si ga pa sam NARED.
Bi se pa neglede na to da se yamade prodajajo pri nas upal trdit, da so za kanjček boljše od ostalih divx predvajalnikov v tem cenovnem razredu. Naprimer y6600 ima optiko, obe imata 6 činč izhodov za 5.1audio itd.
Sama navodila bi bla pa odvisna od FW
Bi se pa neglede na to da se yamade prodajajo pri nas upal trdit, da so za kanjček boljše od ostalih divx predvajalnikov v tem cenovnem razredu. Naprimer y6600 ima optiko, obe imata 6 činč izhodov za 5.1audio itd.
Sama navodila bi bla pa odvisna od FW
www.jae.si
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jan(JAE) ()
yayo ::
lastim si yamado 6700, naložil sem v2 fw od PYPS. opažam, da nekateri filmi izgubljajo avdio video sinhronizacijo, ko jih predvajam. začnejo se lepo, kasneje pa pride do zamika med zvokom in sliko, posebno če uporabim funkcijo hitro prevrtevanje. mi kdo zna povedati (ali me napotiti do topica) zakaj do tega pride in ali je to odvisno od fw'ra?
yayo ::
Aja, kar sem opisal se mi je zgodilo pri dveh filmih, Braindead in Cannibal Ferox. Pri obeh je video codec Divx 3 Low-Motion, Audio pa WAVE_FORMAT_MPEGLAYER3 (MP3) (po GSpotu). Je kaj znanega o podobnih problemih?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 24840 (9454) | bizi72 |
» | [DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Zvok in slika | 71723 (19542) | koks2005 |
» | Yamada 6800 X PLUSOddelek: Zvok in slika | 5059 (3150) | pingec |
» | [DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 26357 (13692) | podtalje |
⊘ | Yamada 6700Oddelek: Kaj kupiti | 2277 (1903) | Stepni Volk |