» »

[DivXviD] Philips predvajalniki

[DivXviD] Philips predvajalniki

««
36 / 60
»»

frenkb ::

Jaz sem sprobal kar nekaj teh FW, več ali manj je ista zadeva, razlike so samo v velikosti podnapisov.Če boš dal gor original FW, bo zvok 5.1 delal , samo podnapisi so obupno majhni.
S tistim FW,ki sem ga že v prejšnjih postih navedel sem kar zadovoljen, podnapisi so mogoče mal manjši, ampak so debelejši in se dajo lepo brat.
Zakaj ti pa 5.1 zvok ne dela, pa ne vem.Mogoče moraš v Setup od plajerja nastavit, da pošilja digitalni avdio signal na coax.Se pa ne spomnim točno kje se to nastavlja.

Frenky ::

Ma saj mam pri digital zvoku na all v setupu. Pojma nimam zakaj ne dela. Misliš da zato, ker sem ta fw ki ga imaš ti inštaliral direktno na Kn3dlov, pa bi moral prej dat originalnega gor?
Pa nekje sem tudi bral, da ima player probleme z 5.1 zvokom, če je slika na tv speljana preko HDMI kabla, kar v mojem primeru je. (čeprav mi je prej z originalnim fw delalo bp -> tako pri divx, kot pri dvd.

A te pri tistem fw ki ga uporabljaš ne moti pozicija podnapisov, ki so rahlo previsoko na ekranu?

Jaz sem imel najprej gor enega od tistih FW, ki so na tisti Punkyfish strani, in ko sem nabavil 5.1receiver, mi jasno ni delal digital zvok.Potem sem naložil gor original Philips, je vse delalo razen grdih podnapisov.Potem sem pa naložil gor ta FW in mi vse dela.Je pa res, da uporabljam digital audio preko coax kabla in ne prek HDMI (ker pač nima take TV).
Velikost podnapisov imam zbrano na srednje in ne na velike, ker so srednji boljši (vsaj zame),pozicija je pač taka, kot je.
Je pa res, da zadnje čase bolj gledam DVD filme kot pa dvix, ker je pač zvok Dolby Digital in ne MP3 kot jih ima večina dvix filmov.

Hm, hm... bom probal še jaz inštalirat najprej originalni Philipsov FW, potem pa istega kot ga imaš ti. Mogoče je pa v tem catch;)

Sem probal. Ko sem naložil originalni FW, je 5.1 zvok delal normalno na divx in DVD.
Ko sem inštaliral tistega, ki si ga ti predlagal, 5.1 crkne.

Ja, potem pa ne vem več, kaj je narobe.Jaz mam gor tisti FW, za katerega sem dal link in meni dela.Ali si probal digital zvok peljat preko coax kabla in ne preko HDMI ?

Ja. Saj ti pravim; z originalnim fw, dela ko urca, ko dam tisti fw (ob enaki postavitivi kablov - zvok preko koaksalca) mi 5.1 ne dela.

Slidy ::

Včeraj sem kupil 5960/12 in nadgradil z MTZ-jevim fw-jem in deluje tako pb ter digital coax 5.1, pa še podnapisi so berljivo veliki. Zaenkrat sem zadovoljen.

Lahko daš točen link do točno tega fw ki si ga dal gor? Da vidim če bo tudi meni delalo, ker imam še vedno problem z 5.1
Hvala...

Tale fw mi deluje kot je treba.
http://www.phunkyfish.com/file_download...

Ma meni zaboga ne dela. Razen z originalnim FW mi dela 5.1 zvok. Pa sem že ene 3 različne druge probal. Matr sem jezen.

Hm ne vem kaj naj ti rečem. Tudi pri filmu na dvd-ju ti ne dela 5.1 zvok?

podtalje ::

Povej še, če si po upgrade-u resitiral nastavitve na privzete ter ponovno nastavil nastavitve za zvok.
Če ostalim deluje, je to trenutno edini razlog, ki mi pade na pamet.

Heh, vidiš... Tega pa nisem probal. Se pravi ko nadgradim moram it v setup in povrniti na tovarniške nastavitve, potem pa še enkrat nastaviti digitalni izhod za zvok?

Evo bom probal, samo da s šihta domov pridem.

edit:
Evo, še 1x sem naložil fw, ki ga je postal Slidy
[quote]Tale fw mi deluje kot je treba.
http://www.phunkyfish.com/file_download...
[/quote]

Po upgredanju sem šel v 'Setup' in dalje v 'Preference Page', ter izbral 'Default' in kliknil 'Reset'.

Potem sem šel v 'Audio Setup Page' in pri Digital Output nastavil na 'All'. Pa mi še vedno ne dela 5.1
Ne divx, ne dvd. Imam en dvd in ko izberem ali Dolby 5.1 delata samo prvi levi in prvi desni zvočnik. Pri izbiri DTS je kakopak tišina. Pa sem spreminjal tudi na recieverju možnosti signala, in vse kar pljune ven je PCM 48.

Preklet zakurnk!!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Frenky ()

waters ::

Philips HTS 3115

DOBRA NOVICA

Danes sem sformatiral en externi disk 80GB na FAT32 ga delno nafilal priključil na HTS 3115 in zadeva špila. Filmi se lepo predvajajo. Zadeva se da kljub velikosti diska. Po forumih sem gledal da se da na FAT32 konvertirat do 1 TB.

LP

crnski ::

Živjo! zanima me če si že dobil firmware za HTS 3115. Jst ga žal ne morm nikakor tukaj na forumu dobit. Če ga maš bi te prosil če bi mi ga poslal.Najlepša hvala pa lep pozdrav!

waters ::

crnski

Vidim da premalo uporabljaš ta forum. 1.Če je tema že odprta ne odpiraj nove. 2. kam naj ti pošljemo če nimaš pod osebno niti emaila niti ga ne objaviš. Skratka malo se bo treba bolj potrudi in kaj narediti. Ne pa da samo tuliš kako kaj nujno rabiš.

Pa lep pozdrav

mitko25 ::

Firmware DVP Philips 5960/12
Fantje inu seveda dekleta!
Dva dni sem se matral, da sem naredil firmware po svoji meri..;)

......Slovenski meni.....
.......PB podpora.........
.......avtomatsko nalaganje podnapisov pri divix-ih...
.......spremenjena podoba....

V kratkem lahko pričakujete tudi funkcijo GO TO..

Zahvala gre MtZ-ju, Porkupanu, Daniju...
Mogoče sem koga pozabil, upam, da ne bo zamere.

Če bi ga kdo imel, naj mi piše na: mitja_bevc@t-2.net

Preverjemo dela na mojem playerju! ;)

L.p.M.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mitko25 ()

crnski ::

Lep pozdrav še enkrat!Ma dobite za pivo če mi kdo pošlje firmware za HTS 3115....lahko mi pošljete na email: Crnski@gmail.com MA face ste če če mi bo kdo poslal k je tok zoprno gledat filme k so tok majnhi podnapisi.Prou za nikamor. HVALA pa lepo se mejte še naprej!Crnski

OldskulCar ::

Danes sem kupil nov 5960 in sem upgradal firmware iz http://www.phunkyfish.com/file_download... in se mi je vmes nekaj naredilo in se mi sesulo. In zdaj imam samo plavi ekran, nobena tipka ne dela. Ali se sploh še da kaj naresti (na servisu al jaz osebno) ali je zdaj ta player samo še za stran? :( :( :(

Zgodovina sprememb…

hodu63 ::

Odnesi ga na servis in uveljavljaj garancijo. Philips sploh ne komplicira pri dvd predvajalnikih, dobiš kar novega (no, nekaj časa bo trajalo, da servis dobi novega).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hodu63 ()

Takole....

Firmware za Philipsa 5960/12 je skoraj popolen.
--Uredil sem slovenski meni
--Podnapisi so spuščeni
--Avtomatsko nalaganje podnapisov
--Funkcija GO TO (tipka TITLE)
--spremenjeno ozadje in ikonce

Firmware si lahko potegnete na tem linku:
http://www.sendspace.com/file/2dfjfm

Vsa opažanja, pohvale in graje napišite tukaj gor.

Zahvala gre: Porkupanu, Temiju, Daniiju in meni :).
L.p.M.

KleBac ::

Pozdravljeni!

Kje lahko najhitreje nabavim 5960/12 in na kaj moram paziti, da bo RES 5960/12 in ne mogoče 5960 brez 12 (je to sploh možno?) In pa mogoče okvirne cene?

Hvala, dobri ljudje!

In my life....I should do what I could !

MPM ::

mitko25, a podpira digital coax 5.1?

Če si iz Lj potem probaj pri Eltusu (http://www.eltus.si/modules.php?name=ar..., drugače, pa vidim, da naj bi ga imeli tudi na mimovrste. Kolikor vem, se pri nas prodaja samo 5960/12, drugače pa poglej na zadnji strani plajerja predno ga kupiš.

EvilDare ::

Firmware od mitko25 je sedaj popolen. Edina funkcija (GO-TO), ki je še manjkala je tukaj. Coax 5.1 izhoda nisem testiral, ker ga ne rabim. Podnapisi se pravilno predvajajo, edino v nastavitvah ne moraš nastaviti velikosti, samo zame je ta velikost perfektna. Tudi pozicija je v redu, nekje na sredini črnega roba če gledaš 2.35:1 film.

Hvala vsem, ki ste prispevali v nastanek

Živjo!
Opazil sem, da meni za prestavljanje divx podnapisov ni viden. Kljub temu se, da predstavljati velikost podnapisov. (na slepo) Malo truda je potrebno in gre. Torej se postaviš na meni Divx podnapisi, nato stisneš desno in se prestavljaš gor ali dol. Poiskusite.
L.p.M.

MPM

Tudi coax 5.1. deluje. Sam imam povezavo s Coax kablom na ojačevalec in mi prepozna kadar je film posnet v Dolby načinu. Res pa nisem poiskušal z HDMI kablom na TV, če deluje 5.1.
L.p.M.

Zgodovina sprememb…

oblak111 ::

nekaj vprašanj glede philipsa dvp 5960/12
ali se da s FW spremeniti tudi način gledanja slik, slike se pomoje izrisujejo prepočasi?
ali obstaja kakšna varianta, da bi lahko gledal avi format z resolucijo 720p? kaj pa mkv format?
pri nastavitvi slike imam onemogočen prvi izbor tip tv uporabljam pa hdmi povezavo s philipsovo lcd televizijo?

hvala in lp

mitko25

Sem probal ta tvoj FW, lepo deluje.GOTO funkcijo sem pa res pogrešal, no, sedaj jo imam.
Tudi 5.1 zvok preko coax kabla na receiver dela.Hvala.:D

Boter3 ::

Ali ima kdo kakšne informacije o modelu DVP5160, ki ga zdaj prodaja BOF?
Zgleda, da je nekaj med 5140 in 5960. A obstaja že kakšen firmware?

bojci ::

mitko 25

Čestitam za firmware, ki je odličen... zdaj je zadevca super..

Imam eno varašanje za te in za tvoje soizdelovalce.. a je možno naredit firmware, ki bi podpiral več črk preko USB-ja... (diski, flash itd..)

Sedaj jih 8 .. naslednji pa so ... frka..

Hvala še enkrat vsem ki so zadevo porihtali..

Ali obstaja kakšnen način za nastavitev glasnosti (volume) na predvajalniku 5960? Nightmode sem izklopil, pa se mi vseeno zdi prepotiho.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Slidy ()

kocbek ::

Mitko25
Ali morajo biti pri tvojem FW-ju enako poimenovani kot filme ali ne.
Drugače pa čestitke in vse pohvale za vložen trud.
?????

Glede zankov preko USB priklopa še ni nič novega, se pa dela na tem! ;)
Glede podnapisov: Podnapisi MORAJO biti poimenovani ISTO kot film, če ne jih player ne prepozna.
Glede novosti! Delam na tem, da bom izklopil funkcijo Power off. Zame je to zelo moteče. Npr. film dam na pavzo in se mi po cca. 15 min izklopi celoten player.
Stay tuned.
L.p.M.

Zgodovina sprememb…

MPM ::

res super FW mitko25. Boš lahko v naslednji verziji popravil tudi (ne)vidnost nastavitve glede velikosti podnapisov?

Jaz ne morem verjet, kako imam jaz lahko edini probleme s 5960/12.
Vse možne verzije FW sem probal, pa mi razen z originalnim nikakor ne uspe nastavit 5.1 zvoka;((
Sliko imam preko HDMI, zvok preko koaksalca, pa mi s razen z originalnim zvok ostaja zgolj stereo;(

Frenky...Hdmi + koaksialec je problem, ki je že dalj časa pereč glede zvoka.
Sam imam povezavo RGB (scart) + koaksialec - vezan na 5.1. Harman/Kardon reciver in zadeva špila kot mora.

MPM...glede Divx menija. Zadevo sem že popravil in deluje. Ubadam se samo še z ''Power off'' funkcijo.

Ko bom uredil vse, če bom lahko, bo now firmware objavljen tukaj gor!
Stay tuned.
L.p.M.

Zgodovina sprememb…

:)
Najnovejši firmware za dvd Philips 5960/12!
Vsebuje:
- PB podporo
- Slovenski meni
- Samodevno predvajanje divx podnapisov (film in podnapis MORATA biti enako imenovana)!
- Funkcija GO TO (tipka TITLE)
- Viden meni za določitev velikosti podnapisov (MAHJNI, SREDNJI, VELIKI)
- Funkcija samodejega izklopa playera je izključena! (Kadar želite film dati na pavzo, se po petih minutah vklopi screensaver, vendar se player ne izključi samodejno).

Link: http://www.sendspace.com/file/ptfsh7

Obilo užitka ob gledanju filmov! :)

Pohvale in opažanja sporočajte tukaj.

L.p.M.

lipa ::

Eno vprašanje za poznavalce Philipsov, predvsem za mitka25. Imam HTS 6510/12 in me zanima ali bi lahko kaj od teh dobrot, katere ima tvoj firmware, vkomponiral v firmware od tega hišnega kina, kajti sam DVD del je baje zelo podoben 5960-tki. Kje moram biti pozoren pri predelavi firmwara, ali bi morda lahko uporabil podnapise od 5960 na 6510-tki. Ali ni nobenega lastnika 6510-tke na tem forumu, da bi se lahko malo posvetoval, saj še nisem popravljal firmwara, pa se malo bojim, da nebi kaj zamočil. Osnovna znanja okrog teh stvari so mi malo jasna, ampak vseeno.. Malo sem proučeval program MTK ReMaker. Ali so fonti, katere se zamenja nahajajo tukaj? Prilagam sliko. Če bi se dalo napisat na forum kaj navodil za predelave firmwara, bi bilo super.
Lep pozdrav
MTKReMaker.jpg
Originalen firmware od 6510 je tale:
Firmware HTS6510/12

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lipa ()

Lipa..
Pri modificiranju moraš biti zelo pazljiv.
Glede fontov mislim, da ne bi smelo biti težav. Tisti fonti, ki si mi jih pokazal na sliki, so za glavni meni (najvejetneje ti ne izpiše črke Č pravilno) Pri dvd 5960/12 so fonti za predvajanje podnapisov pri Font5[07-08].

Pri meni je verjetno za podnapise Font 7 [0C-0D] in je Max Width = 20, Height = 28, pri tebi pa je Max Width = 28, Height = 43, pri meni niso na modri podlagi, ampak obrobljeni. Prilagam ti sliko mojih.
Fonti

lipa, malo sem se poigral s tvojim firmwarom. Zamenjal sem OSD in fonte za PODNAPISE. Prav tako sem zamenjal background podobo.
Poiskusi in mi poročaj kako deluje.
link: http://www.sendspace.com/file/ge0375

Zgodovina sprememb…

OK najlepša hvala, ko pridem domov bom poskusil.
Lp

bojci ::

ta pa res dolgo hodi domov :P

OldskulCar ::

mitko25.
Mene samo zanima, če se bo dalo kdaj pri 5960 podnapise izbirati pri Divx-ih, ker ene Divx-e imam tudi že precej dolgooo in jih takrat nisem enako imenoval kot film. (npr. SLO, SER,...)

Seveda sem poskusil takoj, vendar nisem uspel odgovorit na forumu. Mitko25, seveda deluje, podnapisi so v redu čitljivi in vse deluje brezhibno. Saj dosedaj nisem opazil kakšne težave. Še enkrat hvala, če se ti pa še kaj zdi dodat v firmware, se pa priporočam.

sejmon ::

imam dvp-5960/12
player mi zazna wd320gb.
gor imam mapo/podmapo/podmapo...
ampak zazna samo prvo mapo.
kdo ve kaj bi bilo narobe?
formated in fat32-primary

lp

Gogo ::

@Mitko25
Tvoj FW je zelo dober, vse pohvale. Vendar pa mi ne prikaže šumnikov v imenu fajlov. Sem naredil dve fotki, kako to zgleda in tule so linki:
Slika 1
Slika 2
Se da kaj naredit, zdi se mi na ne prepozna CP 1250.

LP
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

@mitko
Ma škoda mi je imeti preko RGB povezavo, če ima player HDMI. Tako ali tako imam pa že rgb na tv-ju zaseden. Samo še navaden scart je na voljo. Komponetnega zaseda pa x360.

A je občutna razlika v kvaliteti slike na LCD, če bi vseeno dal na RGB namesto na hdmi, za kompromis, da bi mi delal 5.1 zvok?
««
36 / 60
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[divXvid] Yamaha predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16027676 (7208) monaco
»

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

2209325068 (50412) cryptozaver
»

Kateri DVD + Divx predvajalnik do 15K SIT? (strani: 1 2 3 )

14724906 (9520) bizi72
»

Phoilips 42PFL7404H/12 in podnapisi iz USB diska - KAKO?

198318 (7822) ta_ki_tke

[DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

1531463 (14716) Stepni Volk

Več podobnih tem