» »

OS za domači kino,mp3-je,mreža

OS za domači kino,mp3-je,mreža

HyperKiller ::

helou
1. OS za predvajanje videa.
-rad bi naredil domači kino v denvi sobi, a zmgoljiv računalnik se nahaja nadstropje više.
zamislil sem si tako da bi film razvozlavala moja kišta, in ga pošiljala po LAN do stare kište ob TVju.zdej: a se to da ali je predvajanje dvd-jev, div-x ov tekoč tudi na stari kišti.
-zadeva bi lahko predvajala tudi mp3-je iz mreže.mela bi IR daljinsko upravljanje, in sistem bi bil naložen preko diskete na lan.(teoretično bi bli lahko to samo drajverji za lan in osnovne zadeve, ostalo pa vse iz mreže.
:::oboje, samo prvo ali samo drugo; kaj gre in kaj ne?(in zakaj)
2.Os za file server in mp3 player na lanu.
okej vem da je tega ful na netu ampak nevem niti kaj naj napešem guglu.
in.še: mašina 1 bi imela prostorsko zvočno.

in še še zvočne ko so SB 5.1 imajo več izhodov prav z a prostorski zvok.
ampak na trgu so kao profesionalne kartice z več vhodi in izhodi.(slednja mi bolj koristi ker bi jo rabil za večkanalno snemanje- garage band ) ali je mogoče kakšno fora da profi ne zna prostorsko? Kaj pomeni sploh 5.1 ?

to bo zaenkrat vse, pa hvala za odgovore in predvsem IZKUŠNJE.
Pri Microsoftu uspešno izrezujejo varnostne luknje.

Bakunin ::

marS ::

lahk vzameš ta mini distro linuxa FLONIX, alpa kako komercialno rešitev npr. MediaMVP, ki ima v boxu tudi za server prirejen linux.
...no more heroes...
https://ilbis.com/

zlobcek ::

Hm če prav razumem, boš napeljav zvok iz zgornjega štuka v nižji? Pojavil se ti bo problem brnenja. Pri predvajanju filmov iz računalnika morajo biti vse komponente na isti vtičnici, da ne pride do razlik pri nuli, kar za sabo potegne toliko brnenja, da ne boš nič slišal. - s tem problemom sem se ubadal lep čas, ker sem imel podobno idejo kot ti vendar sem hotel tudi Tv signal vleči iz sosednje sobe. No nazadnje sem setavil povsem svoj kompjuter, ki je sposoben dekodirati divx (800Mhz athlon), ga utišal, notri spravil audigy-ja enko, mrezno ter 80g disk in sedaj lepo služi svojemu namenu. (naložene mam pa winXP na 800x600)

No toliko o tem vem povedat jest.

M-man ::

Ne vem zakaj bi bil problem z dekodiranjem. Sam doma uporabljam za gledanje filmov poslušanje mp3-jev še vedno 5 let star celeron 400 + enako star WD 8GB WD disk in to na OS windows XP.

Če imaš star računalnik hitrejši od 400mhz se ne izplača komlicirati. Lepo mu dodaš še eno zvočno 5.1 ter ga utišaš in je zadeva rešena.

LP
M

Bakunin ::

windows 2000 delajo enako dobro oz. se hitreje od XP in porabijo manj pomnilnika.

Whatkoli ::

Stari ejga kako ti rata gledat filme na takem rač? Men deluja vse lepo počasi, tak da film ni za gledat. Pa še W2k imam. (v čem je skrivnost)

M-man ::

Kakšen sistemm pa imaš? Do sedaj sem imel le en film, ki se je nekoliko zatikal pa še to šele ko sem šel iz Win ME na XP.

HyperKiller ::

wiessy:
ne mislim pošiljat zvoka analogno po kablih ampak po lan mreži.
Pri Microsoftu uspešno izrezujejo varnostne luknje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wd TV Live (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Zvok in slika
1173213659 (57122) scipascapa
»

HTPC sestava in programska oprema (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

41760342 (22408) umexteacher
»

[5.1] Genius zvočniki (strani: 1 2 3 )

11016642 (10581) FlamE#7
»

P3 650Mhz,2x128mb, za internet in multimedio@keri OS izbrat

Oddelek: Operacijski sistemi
261510 (1178) AndrewSmith
»

Logitech Z-5500 ali Creative S750 ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
746106 (4898) ganzi

Več podobnih tem