» »

[5.1] Genius zvočniki

[5.1] Genius zvočniki

1
2
3

e-marko ::

Če sem prav razumel ti potem levi zvočnik ne dela, woofer je očitno ok, saj dela potem levi zvočnik, če uporabiš desnega na levi strani... Mogoče kabli fuč?

LP
...somebody, somewhere...

kataklysm ::

Prosim, če lahk ker pomaga. Na matiplato NF7 mam prklučene geniuse in mi ne špilajo usi zvočniki. Banance mam uštekane po barvih torej črna, zelena in rdeča/roza. Sm tut preklaplu te banance in ni blo nič bolš. V špilih se čuje samo grmenje iz basovca pri mp3 pa špila samo center in front right. Možno, da mam tudi v teh gonilnikih za soundstorm kej napačn naštiman ampak ne najdem napake. Ko v gonilnikih probam čarovnik za zvočnike je namesto centra neko piskanje in zvok, ki bi se naj slišu iz sprednjega levega satelita se sliši iz zadnejga levega zelo potiho....ne vem več kok še naj naštimam. Lepo bi prosu nekoga, ki ma isto plato in iste zvočnike, da mi pove kak ma nastavlen v gonilnikih, da mu špila tak kot je treba:8)

Hvala in lep pozdrav!
ESi

blaz13 ::

kako pa ti geniusi predvajajo samo glasbo iz playerja? na samo dva zvočnika, 2 zvočnika + sub ali na vseh?

enako vprašanje tudi za TV?

Euro99 ::

jz imam pr teh zvočnikih sledeč problem in sicer ko prižgem subwoofer iz njega prihaja nekakšno brnenje oz tuljenje tudi ko ga odklopim iz računalnika se sliši isto...Me zanima če ma kdo kak predlog al pa mogoče podobne iskušnje s tem in kako se jih da rešit ??

ginekolog ::

imam te zvočnike, model 5000 in so za ta denar odlični. Pomanjkljivost je pa glasen trafo, zaradi katerega ne morem spat, če jih ne odklopim. Seveda pa se podnevi trafa ne sliši, le v popolni tišini je moteč.

Zvok je dober, bas pa še posebno.
Divers do it deeper.

smirnof ::

mi lahko kdo pove, s čim naj "štukam" zvočne kable od satelitev, saj so serijski prekratki- se dobi v kakšni elektronski trgovini kak posebej za to namenjen "štukač" ?
EJ6

Ted ::

Kaj pa če kar nov kabel nabaviš?
Mah...

smirnof ::

doma se mi glih valajo podalški, ki bi bili za to prekratki. No najbrž bi me cenej prišlo da kupim nove kable, ja :D
EJ6

TOP ::

Pozdravljeni.Jaz mam tud te zvočnike že 2 leti.Imam jih v dnevni sobi vezane na Dvix predvajalnik,ko sem jih danes prižgal je samo nekaj zabrenčalo v zvočnikih in SUB se je man ugasnil.Sedaj ko jih hočem prižgati ne sveti nič,kot da ni elektrike not.Kaj bi lahko bilo narobe.HVALA

e-marko ::

A ni bila ena varovalka zraven? Lahko, da je pregorela. Jaz jih nisem sedaj nekaj časa uporabljal, bom pa pogledal, če se da kakšna varovalka menjati.

LP
...somebody, somewhere...

TOP ::

Ej e Marko čakam na tvoj odgovor in kje je ta varovalka,kaj je treba kaj odvijačit.Čakam na tvoj odgovor.HVALA

TOP ::

e-marko HVALA ti za tvoj namig res je varovalka je zgorela.Hvala ti še enkrat.LP

e-marko ::

No, super. Samo, da zopet dela. :)

LP
...somebody, somewhere...

TOP ::

Ne nedela sem menjal varovalko pa je sam počilo,mi je skurlo dijode 2.

e-marko ::

U, fak! Varovalko si dal enako kot je bila original ali močnejšo? Bo verjetno potrebno nesti na servis ali pa povprašati tukaj v oddelku kjer so bolj elektroniki doma, če se da kaj pomagati.

LP
...somebody, somewhere...

TOP ::

Potem sem opazu da sem dal 4A namesto2A tako da bo najbolje vse skup tja na servis ali pa v smeti

kornjace ::

Pozdravljeni....
Mene bi nekaj zanimalo. Mam zvočnike Genius 5000 pa imam občutek da woofer ne dela tako močno (70w) kot bi moral.. Saj če primerjam moje zvočnike s prejšno različico istih 4500 je moj woofer dosti bolj potiho... Tako potiho da me skor moti, ker 70w mora že fanj razbivat... A je to kaka napaka ali so pač tako naredili ta sistem??? A bi kdo vedel???

Ted ::

Si dal med kabel za sub in zvočno en ojačitveni kabel ki ga dobiš zraven? Ker pri meni se že na 50% wooferja pri normalni glasnosti cela soba trese:D .
Mah...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ted ()

kornjace ::

Ma tisti orančen kabelček ti samo zamenja med center in woofer. To rabiš če maš tako zvočno da ma pač zamenjano na jack izhodu center in woofer...
Kako zvočno imaš ti? lahko da je tu pri meki kaj narobe... Jaz ma Creative Live pa mam na nadzorni woffer do konca zvišan in nič... ne trese :)

e-marko ::

Najbolje, da priklopiš zvočnike na kakšno dvd/divx komponento in preveriš ali je tam vse ok. Potem boš videl, ali je nekaj narobe z zvočno ali pa z zvočniki.

LP
...somebody, somewhere...

kornjace ::

Hja dober nasvet marko... Z sistemom je vse u redu, zgleda da z zvočno ni. Kaj ti misliš, bi kaj pomagalo, če bi now software dal in drajverje al ne. Sploh pa je uprašanje kaj je lahko narobe z zvočno. Kaj ti misliš? Pa še to, v primeru nakupa nove zvočne, kaj svetuješ... Hvala

e-marko ::

Vsekakor poskusi najprej z novimi driverji in programjem, saj je prav gotovo ceneje malo preizkušati kot pa kupiti novo zvočno. Glede nakupa zvočne ti bolj težko svetujem, ker sploh ne sledim novostim.

LP
...somebody, somewhere...

Tac20 ::

mam te zvočnike Genius SW-5.1 Home Theater pa mi ne dela več levi zvočnik (front left) če pa priklopim obratno tako da zamenjam levi in desni zvočnik pa dela spet sam levi, se pravi, da more bit neki z wooferjem narobe notrk pri priključkih, a kdo ve a bi še lahk blo kej drugega, ko če ne bom ga dau nazaj sj je še garancija??:\ :( :'( ;((

Ronaldinjo men se je zgodila ista stvar, sem preveril s preklapjanjem zvočnikov in je zvočnik ok, nekaj je narobe z izhodom iz wuferja...


Si našel kakšno rešitev?

damirez ::

Lahko da so drajverji, oziroma nastavitve od zvočne kartice, lahko da je šel stereo izhod na zvočni. V najslabšem primeru je pa šel izhod na zvočnikih oziroma na wooferju.

dukenukem ::

men se je na teh( bivših) zvočnikih odlimala membrana od wooferja,zalepil z navadnim neostikom, pa je delalo ok :))

bosta92 ::

mam te zvočnike 2 meseca.
zvok je vredu tudi pri višji obremenitvi(pri mp3-ju s 56kb/s ne moreš veliko pričakovati, čez 128kb/s pa je že kul)

edini dve stvari ki me motita je, da gumb za vklop včasih ne prime(se zaskoči) ma ni problemovs tem in da včasih, ko vključim hrešči, vendar jih izklopim in nazaj upalim pa dela vse ok.

lp

Ted ::

Hm, meni nič ne hrešči, si razmišljal kaj o uveljavljanju garancije?
Mah...

Tac20 ::

Zvočnike imam priklopljene na yamado tako da ziher je šeč izhod, kakor sem predvideval. Sedaj pa mogoče kdo ve če se da to popravit in ima kakšne izkušnje s tem? Kam bi se splačalo to nest da ti popravijo?

Lp

bosta92 ::

ne nočem niti težit jim
saj se zgodi mogoče na usakih 30-40 vžigov enkrat tako da ni problem:)

MesniBurek ::

Mene pa zanima kje bi se dalo dobiti kabel ali pa pretvornik ki je
priložen kot original in sicer za AC3(5.1) INPUT 2 ker sem izgubil original?
Hvala za vse odgovore!
.: Tutiturumtutu :.

JanezM ::

Danes sem dobil moje prve 5.1 zvočnike Genius SW-HF5.1 5000 , in imam en problem.
Ob predvajanju mp3jev in gledanju divx filmov mi ne dela sub-woofer,medtem ko vsi ostali zvočniki delajo normalno. (če pa izklopim cmss3d, pa mi delujeta samo FRONT zvočnika )

Woofer in ostale zvočnike sem tud sprobal tle v driverjih od zvočne (X-Fi XM) in dela vse tako kot mora.. ,

http://shrani.si/?xfi14thl.jpg
Prikloplen je pa tud use tako kot na tej sliki kaže ..

Nastavitve v AC3 Filter imam pa takole:

http://shrani.si/?ac3setup14thk.jpg

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JanezM ()

M-man ::

Mogoče boš kaj našel tukaj.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

poly_salama ::

Imam zvocnike SW-5.1 Home Theate in se mi zdi, da wofer ni v redu. Zdej ne vem kako je pri drug ampak kamokoli priklopim zvocnike wofer dela cudno. Ko daje bass od sebe ga spremlja zraven se en cuden in nadlezen ton. Kot neko ojacano, globoko brnenje. Uveljavitev garancije?

jimyboy ::

Meni tudi ni igral wufer dobro, dokler nisem priklopil še priloženega ojačitvenega kabla. Res mi je zamenjal signlal med centrom in wuferjem, vendar sem v gonilnikih od zvočne nastavil Center/Bass Output Swap. Morm pa še nastaviti AC3 filtre saj mi v filmih zadnji zvočniki igrajo veliko glasneje ko sprednji. Pri MP3 in DVD pa mam dober zvok.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jimyboy ()

Hister ::

Pozdravljeni!

Imam komplet zvočnikov 5.1 Genius SW-HF5.1 5000 ter matično ploščo Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition, AM2, ki ima integrirano zvočno čipovje ADI 1988B 8-channel High Definition Audio CODEC.

Imam sledečo težavo: Ne delata mi centralni ter zadnji levi zvočnik.

Naložil sem gonilnike za integrirano zvočno kartico. V čarovniku (program, ki je prišel z zvočnimi gonilniki) sem nastavil sistem na 5.1 ter tudi v samih windowsih na nadzorni plošči.

Ko igram igre, poslušam glasbo in gledam filme mi centralni in zadnji levi zvočnik ne delata. Tudi, ko dam testirati vse zvočnike (v čarovniku priloženem z driverji) zvok na centralnem in zadnjem levem zvočniku ne dela. Iz njiju prihaja samo zelo tiho šumenje, ki ga slišiš, če prisloniš uho na zvočnik.
Poskusil sem tudi ponovno vstaviti kabla na oba nedelujoča zvočnika za primer, da bi bilo kaj narobe vstavljeno vendar je vse isto.
Siguren sem, da sem vse pravilno povezal ne spoznam pa se dosti na softwersko nastavitev na PC-ju. Mogoče kaj nisem prav naredil?

Zvočnike rabim za igranje iger, poslušanje glasbe ter gledanje filmov.

Mi mogoče na tem forumu lahko pomaga s kakšnim nasvetom?

P.S. Ali se splača kupiti katero izmed zvočnih kartic Creative X-Fi kljub moji integrirani zvočni kartici? Je razlika občutna? Privoščim si lahko tam nekje do 100 EUR nekje.

Se vnaprej zahvaljujem za morebitno pomoč in mnenja, lep pozdrav,

Hister

e-marko ::

Na tvojem mestu bi najprej preveril kable in same zvočnike tako, da bi tega nedelujočega zadnjega levega priklopil na kabel od desnega in tako preveril, če ni slučajno fuč. Enako stori s centrom. Potem pa bi reševal z gonilniki in šele nazadnje bi kupoval novo karto.

LP
...somebody, somewhere...

Hister ::

Hvala za odgovor e-Marko. Ja sm poskusil tud to pa ni nič bolje. Občasno se zgodi, da zvok, ki se predvaja postane popolnoma slab - neke vrste hreščanja dokler ne spremeniš jakosti zvoka, potem dela spet normalno. Kot kaže bo treba uveljavljat garancijo ;(
Jih bom probu še na en drug računalnik prpet, da preverm če ni kaj z mojo matično narobe. Če še vedno ne bojo delal pa pokličem prodajalno.

Ashrack ::

Imam Genius SW 5.1 5000 zvocnike. In imam surround zvocnike postavljene okrog sobe.
Woofer imam pod mizo nad wooferjem pa imam center.

1. Ali s tem zadusim zvok ker je Woofer pod mizo ob steni in ne na prostem ob steni?
2. Ali je to slabo da je center postavljen na WOOFERJU in zakaj?
....

Good Guy ::

kter woofer priede zraven genius 6.1 č kdo ve
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

madog ::

Sam mam tele zvočnike že 2 leti in moram rečt da sm meu problem samo prvič ko sm prklopu, k ni delal popolnoma nč. Nesu nazaj in dobu ta glavno kišto drugo, od takrt ni važn kaj dam gor vse špila BP.


Ashrack

Po moje ne bo dobr da maš oba skup že samo zarad tresljajev k se kr lepo trese stvarca, drugo pa zarad razporeditve kompletnih zvgočnikov. Surround + center naj bi bili za maksimalno kvaliteto prinešega zvoka do ušes na višini nekje 100 - 120cm.

Ashrack ::

MADDOG
Ali mora biti razlika med wooferjem ter centrom 100-120cm v višini ali mora biti woofer dvignjen za 100-120cm v višini se pravi bi ga dal na mizo, za boljši zvok?
....

e-marko ::

globokotonec na tleh, ostali zvočniki nekje v višini ušes.

LP
...somebody, somewhere...

Ashrack ::

e-marko

1. ali globokotonec kaj zadusi ce je pod mizo? Ta miza je odprtega tipa kar pomeni da ima 4 noge in in samo zadnjo planko zaprto zaradi stene :)
2. Kako bi lahko navadne stereo MP3 predvajal v Winampu? Saj mi jih predvaja samo na front 2 speakers. Zacasno uporabljam BSPLAYER tudi za igranje MP3 saj sem nastimal AC3 da mi MP3 lepo razporedi po zvocnikih.
....

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ashrack ()

e-marko ::

Nič ne bo zadušilo globokotonca. Enako imam jaz in je ok.
Glede winampa pa boš moral preveriti nastavitve, ker ga sam skoraj ne uporabljam in nisem niti preverjal. Verjetno pod Options-->Preferences--> Output. Ali pa ti bo kdo drug pomagal glede te težave.

LP
...somebody, somewhere...

madog ::

1. Poslušaj e-markota

2. Glede winampa
Options -> Preferences -> Output -> Direct sound output -> Device -> izber svojo audio kartico -> pod info bi ti mogl nato napisat da je device oz speaker setup 5.1

Če ni naštimi še v winsih 5.1 + če maš še kšn program za svojo audio kartico še tm naštimi k po navad je default 2ch

Ashrack ::

Pod INFO pise da podpira 5.1. Ampak zvok pride samo skosi prednja dva zvocnika. Imam pa ASUS A7n8x-x z NFROCE2 chipsetom ter zvocno
....

e-marko ::

Tudi sam imam nforce2 čipovje (Abit NF7-S ver. 2.0). Bom pogledal kako je pri meni in če uspem usposobiti ti javim.

LP
...somebody, somewhere...

Ashrack ::

e-marko
to bi bilo odlicno.

Uporabil tale plugin za output in zvok je odlicen tudi center dela:
http://www.andrewlabs.com/

Kaj pravite nanj?
....

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ashrack ()

e-marko ::

Super, da si sam našel. Sem preveril in tudi meni pomaga. Hvala.

LP
...somebody, somewhere...

Ashrack ::

E-MARKO
Zanimivo da so tako dober plugin nehali izdelovati/

ps. Kako ti pa zvok deluje brez tega plugina, ali na vseh 6 zvocnikih ali ne?
....
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[5.1] multimedijksi zvočniki 10k - 30k SIT (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
19926624 (10710) Hrenowsky
»

Nakup 5.1 zvočnikov, če imam zvočno Creative sound blaster 5.1 live!

Oddelek: Kaj kupiti
282461 (1723) Tic
»

katere zvočnike ?

Oddelek: Kaj kupiti
333216 (2483) amper
»

Genius ali Logitech 5.1 zvočnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
666696 (5576) boštjan
»

5.1 sistem zvočnikov

Oddelek: Kaj kupiti
332699 (2009) partysound

Več podobnih tem