» »

[Hi-Fi] - O zvočnikih

[Hi-Fi] - O zvočnikih

««
29 / 31
»»

Trancedeejay ::

HI
A to jih misles nastimat v kot?

www.audio-kontakt.com
Music is the key

mare1411 ::

ne ne pridejo v kot. oddaljen od druge stene cca 1,5m

damirez ::

Najdu sem en tak domač kino za fotra, ki ne rabi ravno glasne zadeve, pa rabi bl pocen
tole:http://www.electronic4you.at/WebShopAT/...
Samo mam eno vprašanje a so zvočniki zamenljivi se pravi, da bi mel te male za front in te stoječe za surround?
mislim bi blo kaj slabši zvok al pa kej?

Trancedeejay ::

HI
Je tale link za lokacijo trgovine Majdic v avstriji oz. zraven?
Drugace pa na linku ni videti tocno tiste stvari, ki si jo gledal ampak index site.
LP
Matej
Music is the key

mulc-slo ::

živjo, trenutno imam nek 5.1 sistem, ki mi ne igra zadovoljivo glasbo, pripravljam se za nakup novih zvočnikov, nek ojačevalec pa že imam. zanima me če ima kdo kaj izkušnje, s avtoakustičnimi wooferji, zmontirani v hiši, ki bi jih poganjal avtoojačevalec ali pa standardni reciever. Imam reciever Sherwood, ki je sicer stabilen na 8ohmih in ima 80W RMS po kanalu, a po tednu prebiranja forumov ne koristi kaj dosti za tak woofer. Torej zanimajo me vaše izkušnje s tem, oziroma mnenje če raje na to varianto pozabim in kupim nov yamaha reciever in infinity primus zvočnike - (slednje sem slišal, in igrajo zelo dobro, vendar niso najboljši za glasbo...)

HeMan ::

Pozdravljeni,

razmišljam o nakupu aktivnega nizkotonca. Trenutno imam doma mission m51 zvočnike priklopljene na NAD C 320 ojačevalec. Zapravil bi max tja do 200€. Zanima me predvsem katere firme se kaj priporoča in v katerih trgovinah naj pogledam stvari. Poslušam večinoma glasbo (elektronsko - trance) in to vse iz računalnika, tko da ne rabim vrhunske kvalitete :) Vseeno pa hočem, da bremza računalnik oz. mp3 kot nizkotonec. Z zvočniki, ki jih mam sem zelo zadovoljen sam preal basa ven spustijo. Hvala v naprej za nasvete.

P.S.: Živim pa v bloku in tud soba ni neki velika (3,2m x 5,5m), tko da tud ogromne moči ne rabi zadeva :)

Andrej_ID ::

zivjo!

iscem sistem za domaci kino. rad bi imel 5.1, pa ce se da bi rabil zadnje zvocnike wirelees, al to ni prioprocljivo. tam nekje do 1000€. kaj vam pride na misel? :)

AlesSLO ::

Pozdravljeni!

Nameravam kupiti en kvaliteten subwoofer, tako da bi imel 2.1 sistem (trenutno mam Mission zvočnike in Pioneer ojačevalec na lampe). Gledal sem predvsem DALI SWA 12.
http://www.dali.eu/int/page213.aspx?sub...
Dobim ga lahko za 400€. Še je kaj podobnega oz. boljšega v tem rangu?

Hvala za odgovore

LP

Trancedeejay ::

HI
Nekaj je bilo o tem govora na naslednjem linku:
LINK
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Zgodovina sprememb…

ss02 ::

LP

Odločil sem se kupit neke nove zvočnike, imam star ojačevalec ki sem ga pred kratkim vzel iz omare technics SU-500 new class A, in gor priklopljene zvočnike od mini stolpa aiwa BMZ-K1. Zdaj pa rabim pomoč, rabim neke kvalitetne zvočnike predvsem za glasbo in tu pa tam kakšni film, dam okrog 300€, razmišlam da bi dal štiri zvočnike vsakega v en kot, HECO Victa 300 sem gledal, baje da dobro igrajo po testih, zanimajo me vaša mnenja in nasveti, edino kar hočem je da je zvok pol in močni bassi. Zdaj pomoje za ojačevalec ni straha, da bi bil premalo močen, saj sem mel gor prikloplen pioneer sub 200RMS in en veliki yamaha zvočnik, nwm vem kolko rms.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ss02 ()

papasmrk ::

Pozdravljeni,

ima kdo izkušnje z zvočniki Mission M32i ali pa M60i. Se splača, kupiti ? Če ne, kaj se splača kupiti pod 400 € ?

lp

PacificBlue ::

Z Mission nimam izkušenj,mislim pa da imajo podoben laid back zvok kot Wharfedale. Je pa Wharfedale pred pol leta dal ven novo serijo 10,ki je požela kr dobre kritike.

Tule imaš en predlog:

WHARFEDALE DIAMOND 10.2
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

zavajon ::

Kot kaže, gredo moji 28 let stari zvočniki h koncu in si bom moral omisliti nove.
Glede na budget, reviewe in dostopnost (internetni nakup žal ne pride v poštev, ker jih moram poslušati), sem v nabor potencialnih dal te:
B&W 685
B&W DM602 S3
KEF Q300
KEF iQ30
Monitor Audio Silver RX2

Priklopljeni bodo na NAD C720BEE, ki zmore 50W RMS pri 8 Ohm.
Ima kdo izkušnje s katerimi izmed teh? Še kakšen predlog?
Raje imam mehkejši zvok, ker sem se pač na takega navadil. Obvezno morajo biti bookshelf.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zavajon ()

streki ::

@zavajon
moj glas gre MA RX2,sam poganjam z istim ojačevalcem starejše in večje brate(RS6)

delfinus ::

Hoj, ne vem kaksen imas budzet za zvocnike. Ampak poglej se za kaksnimi bookshelfi od Opera ali pa Sonus Faber. Oboji so znani po taksnem zvoku, ki ga zelis ti. Ce bi jaz jemal bookshelfe bi sedaj vzel second hand Sonus Faber Cremona Auditor M ali pa se starejse in legandarne Sonus Faber Electa Amator II. Oba izjemno muzikalicna in neutrudljiva zvocnika. Ampak so dragi. Cenejsa kolekcija je kak Liuto ali Domus serija od Sonus Faberja. Opera zvocniki prihajajo iz istega kraja kot Sonus Faber in ga tudi odlikuje bolj topel pristop pri podajanju glasbe. So tudi cenovno mal bolj ugodni. Glej Prima in Opera Mezza. Za njih je znacilno, da niso toliko kirursko analitici in svetli, kar je vsaj meni dobra lastnost in so zato na dolgi rok bolj poslusljivi. Monitor Audio je bil zame mal presvetel, ko sem jih poslusal in to ta velike. Lahko bi ga porihtal z izbiro pravega ojacevalca in pa kablov. Vendar se mi zdi, da bi se prevec namatral. Na Hi-Fi sejmu letos v Ljubljani so me izjemno presenetili tudi System Fidelity zvocniki, ki pa so plod slovenskega znanja. So pa tudi cenovno zelo zelo ugodni. Se jih splaca poslusat. Sploh te novejse serije.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

Spy ::

zavajon je izjavil:

Priklopljeni bodo na NAD C720BEE, ki zmore 50W RMS pri 8 Ohm.
Ima kdo izkušnje s katerimi izmed teh? Še kakšen predlog?


Predlagam, da vzemeš s seboj ojačevalec in greš okoli po trgovinah poslušat izdelke, ki si jih dal v ožji izbor.

Pred cca. enim mesecem sem bil v podobnem položaju - iskal sem zvočnike za domači mini-office, največji pomen sem dal na soundstage - nearfield listening. Izbral sem KEF IQ-30 (čeprav ti moram resnično priporočati, da prisluhneš tudi manjšim bratcem IQ-10 - ko jih boš slišal, boš razumel..., se mi zdi, da imajo še en par v digitaliji) in zvok je spodoben. Seveda daleč od hi-end omaric (niso sposobni reproducirati fine detajle, ki jih izkušeni audiofil pričakuje) ampak očarajo z odličnim sound stageom, kar ni hec, saj to pomeni, da zahtevajo zelo stabilno pre stopnjo. Nepričakovano za ta cenovni razred. In daleč od v prejšnjih postih omenjenih Sonus Faber.

LP, Spy.

Trancedeejay ::

HI
V kolikor bi želel, lahko pri meni poslušaš nekaj parov zvočnikov, ki jih imam naprodaj na svojem receiverju. Navoljo imam Opera Mezza, Klipsch RF 52, Monitor Audio RS1, System Audio 905, System Audio 5010 Signature...
Music is the key

Zgodovina sprememb…

All ::

mal pomoči :-))

trenutno mam system fidelity.... pa so mi visokotonci mal ....premehki. Zadnjič sem poslušal Energy ne vem točno kere..sam..visokotonci so me čist prevzel.
Ker nebi menjal vseh zvočnikov, me zanoma..kje dobiti bolše..(podobne ) visokotonce.



http://www.energy-speakers.com/images/c...

zavajon ::

Spy je izjavil:

Predlagam, da vzemeš s seboj ojačevalec in greš okoli po trgovinah poslušat izdelke, ki si jih dal v ožji izbor.

Ja, saj to nameravam narediti. Ta post sem objavil zato, da dobim še kakšno informacijo, kajti gotovo nisem vsega pogooglal. Digitalijo poznam, na netu sem našel tudi Video PC center v Cerkljah, ki ima (vsaj na netu) tudi spodoben izbor. Pripravljen sem zapraviti cca. 500 EUR, če bi mi bili kateri res všeč, lahko tudi kakega stotaka več. Glede na to, da sem 28 let shajal z enimi zvočniki (Wharfedale Laser Range, ki takrat gotovo niso bili hi-end klasa, kajti bil sem še skoraj mulc in sem jih financiral sam), nisem neki hi-fi freak. Res pa da glasbo poslušam skoraj vsak dan in zvočnikov ne kupujem le za leto ali dve, zato se mi ne zdi smiselno prav preveč škrtarit pri tej investiciji. Kakorkoli, hvala za vsak predlog.

Hvala Matt, te bom kontaktiral, ko bom resneje "zagrizel" v to. Trenutno sem še v fazi "tipanja terena" ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zavajon ()

Mare3 ::

A mogoče kdo ve kaj bi lahko bilo narobe z hišnim kinom da nekaj brenči čisto po tiho ko je izklopljena muzika se sliši ko zvišam glasnost se brenčanje poveča pa ne vem zakaj prej to ni delalo zdaj pa na enkrat.

Spy ::

zavajon je izjavil:

Ta post sem objavil zato, da dobim še kakšno informacijo, kajti gotovo nisem vsega pogooglal.

To stran tu poznaš?
Tu pa tam se dobi kaj zanimivega. Med mojimi dobrimi nakupi na tej strani štejem MusicStreamer+ za 120 EUR :)
LP, Spy.

delfinus ::

Sicer to ni ravno prava tema Mare, a vseeno, za foro povleci anteno iz vticnice in povej, ce ti se brenci. V mojem primeru sem kupil v big bangu Vivanco "hum filter". Cena okrog 8EUR. Zgleda kot antenski kabel dolzine 20cm. V njem je en kondic, ki odpravlja brum.

lp, d.

Mare3 ::

Hvala problem rešen. ;)

xice5 ::

zdravo mene kopujem dva zvočnika za tv mislo audioegine a2 ali a5 kaj kej priporočate lp

filtr ::

Zdravo,
Mene zanima sledeče:
Imam receiver Yamaha DSP A-1 in trenutno nimam se nobenih zvocnikov. Mogoce ima kdo izkusnje s tem receiverjem in lahko pove kateri zvocniki se naprimer lepo ujamejo z A1 ali pa z kaksnim drugim yamaha receiverjem? Vem da je treba preposlusat marsikaj da se potem lahko odlocis za nakup, je pa fajn slisat kaksna mnenja:D

LP Matej
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

Janac ::

Kateri aktivni nizkotonec priporocate?

L.p

SuperVeloce ::

Jaz sem na Yamahi AX (stereo ojačevalec) uporabil Monitor Audio (takrat bronze serijo). Zelo dobro so špilali, s precej polnim tonom in natančnostjo, je pa res da so mi sedaj na Marantzu še bolj všeč (bolj svetel ojačevalec, po mojem okusu)... Če imaš možnost kje probat, ti priporočam. Imajo tudi 5.1 komplete...

wale ::

Zdravo!
Mene pa zanima kakšno mnenje imate oz. iskušnje z zvočniki Wharefedale daimond 10.6.

Hvala za odgovore.

SuperVeloce ::

Jaz jih na žalost še nisem imel priložnosti preizkusit, ti pa lahko začneš pri branju preizkusov znanih kvalitetnih hi-fi revij
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

jest10 ::

A pozna mogoče kdo zvočnike Sonab? Bolj točno model Sonab C32 XL.

Trancedeejay ::

Pejt jih poslušat. Sonab se da slišat v Pear Audio.

---------
Oglaševanje - odstranjena povezava
Music is the key

Zgodovina sprememb…

jest10 ::

Trancedeejay je izjavil:

Pejt jih poslušat. Sonab se da slišat v Pear Audio.

www.audio-kontakt.com


To jih lahko. No, vsaj približno, ker nimam na voljo pametnega ojačevalca.;((
Hec je v tem, da naj bi se jih prodajalo, pa nimam pojma kam sodjo in kakšno ceno naj jim dam.

Janac ::

mi lahko poveste kaksno glasbo poslusate na high end Hi-Fi sistemih?

black ice ::

Večina posluša klasiko, jaz pa raje posežem po kakšnem jazz albumu.

Je pa res, da nimam high end sistema, kvečjemu spada v vstopni razred. Dvomim, da boš našel na tem forumu koga, ki si res lasti high end sistem vreden te oznake

BTW zakaj mora biti ravno high end sistem? A je vsebina nekega albuma drugačna kot na low end sistemu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: black ice ()

Janac ::

ne ni drugacna, samo tako me zanima.

Kaksen sistem pa imas?

black ice ::

Imam dva poceni receiverja System Fidelity DVDR-150 (model, na katerega je opozoril Okapi) ter zvočnike B&W 685.
To je zgolj začasna konfiguracija, v kratkem nameravam kupiti eno dobro zvočno kartico (in/ali squeezebox) potem pa sledi menjava ojačevalca.

SuperVeloce ::

Če prebereš dovolj priznanih revij, izbereš opremo, katera paše skupaj, paše v tvojo sobo, paše tvoji muzki in ušesom, si vzameš veliko časa za postavitev v sobi, izolacijo in nastavitve, potem lahko prideš za smešno nizko ceno skozi in vseeno rečeš da imaš HI-FI oz. high end. Sem slišal veliko sistemov za velike pare, pa zaradi nekaterih neupoštevanih spremenljivk zvok pri nekaterih ni bil vreden niti delčka vloženega denarja. Nekdo, ki ve kako se stvarem streže, lahko za ceno dveh do treh mesečnih povprečnih plač pokaže sistem, katerega bi s prevezo na glavi z veseljem in užitkom poslušali tudi najbolj zagreti audiofili (ne vem, so za to besedo mogoče primerni narekovaji :)?).
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Zgodovina sprememb…

black ice ::

Verjamem. Koliko takšnih mojstrov imamo na ST?

My point exactly.

SuperVeloce ::

Ne pravim, da moraš biti ravno "what hi-fi" ocenjevalec, da bi znal z omejenim budgetom karkoli narediti, ampak bolj to, da ljudje zmečejo denar za nekaj, ker ga pač imajo na voljo. Nima pa nobene želje se v stvar poglobiti tudi iz vidika akustike in podobno. Nekako kot večina mulcev s preveč denarja konča z najdražjimi procesorji ali grafičnimi, na koncu pa računalnik stoji, ker niti sistema ne zna pravilno naštimat, kaj šele uravnoteženo izbrati komponent.

Nakup novega sistema ni samo 1x prebiranje revije in skok v bigbang / na spletno prodajalno, ko pa pride vsa ta random izbrana oprema na dom pa zmontirat na hitro, da se čimprej slišijo basi... ti nič ne nuca, če si prodal avto za to...
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Brias ::

ah audiofili ...

ko imajo enkrat sistem za 100k+, potem sele sledi zabava ...

najprej 1 set lamp za vsako zvrst glasbe ...


po enem letu ...


nato 1 set lamp za vsakega main izvajalca posebej ...


po dveh letih ...


nato 1 set lamp za vsak LP ki ga poseduje ...


po dveh letih ...


nato 1 set lamp za vsak track na vsakem LPju ki ga poseduje ...


po petih letih ...


nato na vse lampe 1 set lamp za vsakih 10% pada vlage v flatu ...


po se nadalnjih 5 letih ...


se dodani vsi seti lamp krat 4 za vsak letni cas ...


pol je pa ze treba kaksno komponento zamenjat, pa je itak tistih 25.000 lamp pr bajt ze brezveze ker na to novo komponento ne delajo dobro ...

vres.ales ::

ker še delam dnevno sobo bom vse kable za zvočnike dal v steno. Kabli bodo 100%, ali sekali pot, ali potekali vzodlž omrežne napeljave.
Zanima me, če bi raje dal v stene oklopljene zvočniške kable ali lahko dam navadne. In kje jih lahko sploh kupim, če jih sploh kdo prodaja

vres.ales ::

pa če mi nekdo še spravi skupaj sistem za 1k€ z receiverjem, da vem pri čem sploh sem
vem, da ni veliko denarja vendar bo zaenkrat dovolj

Janac ::

vzemi Denon avr 1913 in pa 5.1 komplet system fidelity serija 3000

to te bo prislo okoli 800eurov

zvocnike ti priporocam system fidelity lahko vzames tudi serijo 4000 ali 5000

vres.ales ::

kje pa vi to kupujete?

Janac ::

system fidelity mas v corradu

receiver pa tam kjer je najceneje

Trancedeejay ::

vzemi Denon avr 1913 in pa 5.1 komplet system fidelity serija 3000

to te bo prislo okoli 800eurov

zvocnike ti priporocam system fidelity lahko vzames tudi serijo 4000 ali 5000


Običajno je tako, da začetniki svetujejo začetnikom, tako da vse poste jemljite z rezervo in se ne zaletite v prvo stvar, ki vam je svetovana, ampak malo preposlušajte zadeve. Preiščite Slo-tech, je o tem že veliko napisano. Glede na to, da vam je bila omenjena serija 5000, pa je tukaj krajši članek o teh zvočnikih.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Janac ::

to leti name?

PacificBlue ::

Za 1000 evrov pač ne moreš kupit prve zvocnike, ki ti padejo v uč ali ti jih nekdo priporoča, ampak mors si vzeti malo časa in vse skupaj pregledati in tudi poslusati. Ušesa in oči imajo različne okuse.
Ko sem si jaz kupoval hifi zvocnike in ojacevalec sem rabil za to več kot en mesec.
Kripto nasveti žal niso več zastonj!
0.0005 $BTC per advice!
bc1qj2hpx76zdq45kkv0vq0z4u690egrt0r8qurrl6

PlayRoom_si ::

Živjo

sicer po forumih ne maram veliko filozofirati, ker se ti to velikokrat vrne nazaj kot bumerang, vendar vseeno nekaj napotkov...

Ljudje smo različni, percepcije dojemanja zvoka prav tako.
Nekaterim je pomembno, da zadeva igra na glas, drugi iščemo v glasbi detajle, nekaterim igra sistem za 500 eur nad vse odlično, drugi sistemu pod 5000 eur sploh ne dajo priložnosti za poslušanje...

Če se odločaš za hišni kino moraš vedeti, da je kvaliteta reprodukcije zvoka že v osnovi manjša v primerjavi s stereo sistemom (tu smo se že vrnili pod drugo točko), praviloma pa AV sprejemniki omogočajo mnogo širši izbor možnosti priključkov, predvajanje internetnih radiev, upravljanje s pomočjo mobilnikov itd...

Pri stereo sistemu podobne zadeve obstajajo vendar se dokupujejo ločeno kar dviguje ceno, seveda se kvaliteta naprav primerno odraža pri ceni.

Če si se odločil za HK je prva odločitev povezana z vrsto zvočnikov, ki bi se nabolje podali prostoru (samostoječi, kompaktni ali stenski) - seveda če nimaš namena prilagoditi prostora avdio opremi.
Samostoječi praviloma zaradi večjega volumna ponujajo širši frkvenčni spekter in več ter bolj poln zvok, seveda ne gre podcenjevati tudi dobre kompaktne zvočnike, seveda pa le-ti velikokrat dosežejo ceno samostoječih zvočnikov nižjega razreda. Stenski zvočniki iz sebe največkrat ne izstisnejo nekaj veliko basa, zato je subwoofer obvezen dodatek.
Subwoofer ima seveda efekt tudi pri drugačni konfiguraciji zvočnikov, predvsem ob gledanju dobrega akcijskega filma.

Ko se odločiš za zvočnike je čas za kable. V idealnih pogojih naj se kabli nebi sekali oz. se stikali z napajalnimi vodniki. Ker je to velikokrat neizbežno jih poskusi prljati tako da se med seboj križajo pod kotom 90 stopinj.
Če jih daješ v steno ti priporočam uporabo kanalov, saj se zgodi da premakneš omarico, zamenjaš setup in s kabli ne moreš storiti ničesar.

Dobri kabli imajo dobro zaščito (proti mehanskim poškodbam, vibracijam, visoko-frekvenčnim motnjam) ter konfiguracije prepletenih vodnikov. Cene takšnih vodnikov se ponavadi pričnejo pri 8 eur za meter, je pa uporaba takšnega vodnika priporočljiva vsaj za prednje tri zvočnike. Ali je bogokletno zapravljati toliko denarja za vodnik ali ne; v to debato se ne bom spuščal.

AV sprejemnik; v začetku je poplava le-teh ogromna, ko pa jih nekoliko spoznaš vidiš da se vse vrti okrog 4 komercialnih znamk (onkyo, denon, pioneer, yamaha), vsaka znamka ima različne serije, ki po funkcijah in zmožnostih zelo sovpadajo z drugimi znamkami; manjše variacije so vedno prisotne, nekateri ponujajo aplikacijo več, drugi nekaj wattov moči več, tretji izhod za zono 2... Pri vsem bi njamanj kompliciral pri moči... podatki ki jih podajajo so različni dejstvo pa je pa nek soliden stereo ojačevalnik z 2x 60W pri 8 ohmih krepko poseka 7x 160W pri 6-ih ohmih kar bi zneslo preračunano okrog 110 - 120W pri 8 ohmih... skoncentrirajte se na serijo ta največkrat pove koliko naprava stisne iz sebe.

V debato kako zvenijo ojačevalci določenih proizvajalcev se prav tako ne bom spuščal, sam načeloma prisegam na Denon in Onyko. Se pa da s primernimi zvočniki dobiti zadovoljiv zvok tudi pri specifičnih konfiguracijah.

Glede budgeta si zapomni da bo imelo v razredu do 1000 eur vsakih 200 nadaljnjih evrov konkreten doprinos k kvaliteti zvoka ali na strani boljšega ojačevalnika oz. na strani boljših zvočnikov. Vsak pa pozna svoje opcije in zmožnosti in se odloča na podlagi njih...

Upam, da bo ta "vodnik" pomagal začetnikom najti vsaj osnovno pot po kateri se bodo lahko orientirali pri nakupu in postavitvi avdio opreme.
Spletna trgovina PlayRoom.si - http://playroom.si
ALS avdio.video - http://als.si

Okapi ::

ko pa jih nekoliko spoznaš vidiš da se vse vrti okrog 4 komercialnih znamk (onkyo, denon, pioneer, yamaha),
No ja, imaš vsaj še Marantz, Sony, Harman Kardon, Panasonic, ki v resnici nič ne zaostajajo.

Tudi to, da so AV receiverji na splošno slabši od stereo ojačevalnikov, je bolj predsodek starih avdiofilov. Je pa seveda res, da lahko (ni pa nujno) za 300 evrov dobiš boljši stereo ojačevalnik kot AV receiver. Ampak s stereo ojačevalnikom ne moreš poslušati originalnega kvadrofonskega posnetka Dark Side of the Moon z DVD-A;)

O.
««
29 / 31
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Zvok in slika
74073128 (5091) MaStr
»

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
27428348 (13672) CoolBits
»

5.1 receiver in dva zvočnika?

Oddelek: Zvok in slika
122595 (2465) Trancedeejay
»

Polariteta zvočnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
769448 (8428) Trancedeejay
»

Racunalnik -> Reciver (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
534546 (4089) filtr

Več podobnih tem