» »

[Hi-Fi] - O zvočnikih

[Hi-Fi] - O zvočnikih

««
15 / 31
»»

Trancedeejay ::

Ce bi prodal Yamaho in kupil integrirca in dva normalna zvocnika, bi bilo bolje pomoje.Seveda pa lahko receiver odneses v AC in sprobas kako se slisi na tvoj receiver.Ni to BB,kjer je res problem kaj sprobat.
filtr - kje si pa staknil ceno 120 jurjev za X5SUB? Se ti ne zdi da je nekaj previsoka?
Have a nice Day

Matt
Music is the key

cojss ::

Te jamo 5 sem videl v enaa pred časom in je stal nekaj čez 1oo.ooo sit z malimi sateliti in malim sub-om, mislim da je bil e500pdd.2. Je pa res da najbrž sploh ne potrebujem surrounda, tako da bi bil potem stereo precej bolj primeren zame. Bom še malo premislil. Ker nameravam zvočnike kupiti enkrat drugo leto, se mi ne mudi in bom še malo spremljal ponudbo in si en dan vzel čas ter šel z yamaho do AC-ja da sploh vidim kako se kaj sliši in ali je ta receiver za kaj ali ga bilo res pametneje prodati.

filtr ::

ja takrat ko sem ga hotel kupt, kak let pa pol nazaj sm mal na netu gledu, je biu 120cukou. Poi pa nevem...pa sej woofer sploh ni slp, sam jes sm ze dost zbircn ratu, k sm se druge zadevce poslusu:)

A mogoce kdo ve ke je neki u lublan k lohka poslusas JMLAB utopia 1000BE
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)

LordWorm ::

A ima kdo iskusnje z mocnim subwooferjem (z 12ko) v majhni sobi (v mislih imam od 10 do 15 kvadratov)?

Jst imam 12.5 kvadratov in 3m visine sobo in razmisljam da je premajhna za sub z 12 incnim driverjem (wooferjem).
K zdele mam en dober sub pa se ne slisi ok:
http://www.svsound.com/products-sub-box...

Res pa je da se nisem nabavil bass trape, a kdo pozna koga ki dela kake dobre (debele s stekleno volno)?

SVS sub bom vrnu pa probal kake zaprte Dynaudio sube.
SVS suba nima se noben v slo, ampak zgooglejte za mnenja o teh subih, ker naj bi bili "the best".

Saladin ::

Če maš malo sobo in hočeš močan woofer, si nabavi kompresijskega in ne bassreflex, ker ti bo vse donelo.
Kompresijski so lažji za kontrolirat.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Lordworm do mene ga prinesi, bova sprobala v cem je problem.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Tocno tako, sej z "zaprtim" sem mislu na kompresijskega.Zdej pa uprasanje, al je 10ka bols za mojo sobo kot 12ka, al ne.Bom si sposodu kazga pa vidu.

Trancedeejay problem je samo v tem da sem vse pred nakupom uprasu ce bo to slo skupi in so vsi rekli ja, brez da bi si tocno pogledal kaj imam pa ceprav sem jim dau linke od komponente.Ko sem koncno ugotovil da je problem ker nimam predojacevalca sem si ga sposodu in ugotovu da ta sub ni za mojo sobo oz ni po mojem okusu.

Sicer pa nisem edini ki je bil razocaran nad SVS subom.Te subi so bol za filme (in velke sobe), imajo pa nek tak poseben bas ki se imenuje "SVS bass" k ga kr tko v hlacah cutis.

Heh sub je ogromen in tezek (sam ga ne morem nosit) tko da bo teska.Hvala vseen!

Zadevo lahko izbolsam s kakimi nastavitvami (ima PEQ gor), ampak minimalno ker je bass dalec od tega kar iscem.
Bom probu se neki z balansirami kabli.

Skoda, sem pa ze mislil da bi ga orenk pretestirala in vidla na cem sva - pa se lahko bi ga primerjala z mojim. A v avto ne gre? Res me zanima kaksna bi bila razlika pri filmih s tvojim subom - mogoce bi pa moj tebi bolj odgovarjal.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

pismo men je pa tale x-5 sub cist usec...:P a je to drgac tko ugrom razlike med svs basom in obisnim wooferjem? Jes bi tut neki taga da ga u hlach cust...>:D

Pa a ma mogoce kdo ksne jamo 407 za zdilat za rear chanell??

LP FiLtR

Zgodovina sprememb…

• spremenil: filtr ()

Mogoce brez skatle, kar je riskantno s skatlo pa zihr ne.Zal res bi bla teska, pa skos bi mogu frendu morit da mi ga pride pomagat nest.

Drgac je ena prednost SVS subov da so poceni glede na zmogljivosti, kar pa ne velja vec za evropejce, sploh pa ne za nas.Sam prevoz me je stal 60k, poleg tega pa se davek ki ga se nisem placu (norocu iz Norveske).
Drgac so pa "wow" subi, ker grejo res nizko za primerno ceno.

Jst mislm da ce bi imel velko sobo s HiFi opremo, namenjeno filmom bi zihr imel SVS sub in to cylinder obliko, ki je na voljo samo americanom:
http://www.svsound.com/products-sub-cyl...

Kupu sem pa tuki:
http://www.lsound.se/index.php?setlang=2

Ce kdorkol pozna se kako stacuno z balansiranimi kabli naj pove, ker morm probat se par stvari predno ga vrnem (so zadnje upanje)!

Zdravo mene pa zj neki zanima...ane...

Zj jes mam jamo 507 pa jamo x5 sub ane, receiver pa je harman kardon av4550.

Ce jes woofer na frsterkrju izklopm, se mi zdi kokr da jamo 507 brez wooferja, ful lep bas dajo vn prot wooferju. zdi se mi lepsi no....res da nimajo tko mehkga kokr woofer,pa ne spustijo se tko nizko. drgac zaigra no, neznam povedat....kokr da je bl mogocen!:\ res pa je da je woofer menda iz iverke, zvocniki pa iz lesa! Trancedeeyaj bo bl vedu k pozna te zvocnike...:P a drgac je to mozn? A bi poi rabu za lepsi bas bolsi woofer...sm gldu enga jamo sw 505E kokr sm jes gledu po netu, se mi zdi kr sulidn woofer. en mudel ga prodaja za 58jurjou na bolhi...se ga splaca kupt?

LP FiLtR

Zgodovina sprememb…

Verjetno imaš tako naštimano, da gredo ob vklopljenem wooferju vsi nizki toni samo na woofer, medtem ko ti sprednja igrata ostali spekter.
Slabši zvok bi v tem primeru pomenil slab prehod iz območja zvočnikov na območje wooferja
Ko pa izklopiš woofer, ti sprednja igrata cel frekvenčni spekter, ki je seveda že uglašen.

Preveri, če sta samostoječa zvočnika vedno naštimana na LARGE ter kako ti receiver ureja prehode med samostoječimi zvočniki ter wooferjem

lahko pa da enostavno woofer ni na pravem mestu oz. ni uglašen. Poskusi prestavit woofer, preveri fazo, če jo lahko, poskusi spreminjat crossover (za začetek ga daj na 50Hz in ga počasi dviguj tam do 90 - pač kaskor ti zvok odgovarja), pa tudi samo glasnost woofeja je težko pogodit.

Vedi, da je woofer zelo težko zbalansirat v ostalem sistemu

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Saladin ()

bertolucci ::

dragi poznavalci

zanima me ce ima kdo kaksno informacijo glede zvocnikov ONKYO SKF-3600,
seveda pa me zanima tudi cena pri nas,

tnx za info, bert

Za info kontaktiraj Technotop
Have a nice Day

Matt
Music is the key

hvala sem klical, ampak imajo cene cist prevec navite, (napram tujini)

sedaj pa vprasanje!
kaksne so izkušnje kupovanja komponent v tujini, (hi-fi, zvocnikov),

v nemciji so cene priblizno 1/3 nizje (PRIBLIZNO),
pa me zanima ce je ze kdo kupoval tm kje?? in seveda izkuznje glede garancije
ali pac cesarkoli??

anyone??

bert

codegen ::

Jz sm kupu slušalke sennheiser online , sem nakazu denar in jih v parih dneh dobil bile so pa 40000sit cenejše kot v bofu npr...8-O Sicer so zvočniki večji in bi te poštnina pršla več mene je pršla 20 eurov!

hvala, jaz bi pa opravil nakup kar tam, bi naredu kksn izlet..

pa ostali, je se kdo kej kupoval v tujini, so cene res nizje??

tnx, bert

ian wolf ::

Pozdrav vsem,

lahko še jaz eno vprašanje, da ne bi nove teme odpiral ?

Je mogoče na stereo ojačevalec priklopiti subwoofer? Aktivnega ali pasivnega ? Kako ? Ojačevalec ima izhod za 2 zvočnika.
Imam namreč Marantz PM66SE stereo ojačevalec in 2x B&W DM 601S2 zvočnika. Za domači kino bi potreboval še kakšen manjši subwoofer, da bi basi prišli do izraza. Kakšen predlog?

Hvala za nasvete.
Errare humanum est...

Ja nabavs si pasivn woofer, umes pa das stereo kretnco! pa dela:P Ampk se zmer naus mu kina...pa tut woofer pride sele do taprauga izraza ko imas ti vsaj 5.1 sistem...
ce imas 2.1 je cist drgac...sm probu pr sep:>
Mas bl ubcutk da se use trese, neslis ga tko direkt ampk bl po uvinkh po dumac povedan:) neznam drgac povedat:P(pri 5.1)

LP FiLtR

Zgodovina sprememb…

mene pa samo zanima ker woofer je bolsi...oz katere so slabosti oz dobre stvari pri enem in pri drugem? Jamo X5sub VS Jamo SW505E? menda 505e ful hvaljo koi hut pa to...aja pa kolk nej bi biu usak posebej vredn kesa ce sta ubadva stara 4 leta pa dobr uhranjena v vseh pogledih?

Hvala za odgovore
LP FiLtR

Kupovanje v tujini zna bit ceneje ampak 20% VAT in dostava ostajata kljub EU.
Jst sem en sub kupu prek neta in sem jim isto najprej nakazu denar preko SWIFTa in potem dobu sub.Ce mi ga nebi poslal bi imel dokaz da sem jim nakazal denar in tozbo bi dobu.

filtr: sub prav lepo sede v 2.1 sistem mogoce si pa kej zaj glede nastavitev.
Men se zdi 2.1 se najbols ker ti ni treba veliko zvocnikov kupovat in vec vlozis v tista 2 in sub.3D sound itak pride najbol do izraza pri spilih.
Pr filmih imam pa rajs 2.1 in kvalitetno.

jes mam ze zaenkrat 4.1 sistem, sam se centr mi manka...
mam jamo x5sub, pa me zanima ce je jamo sw505e kj bolsi...ker ga dubim ud strica....pa mam tut jamo 507 uzad pa ene ud stolpa glih za silo pr filmh.

LP FiLtR

vem da tole ne spada glih med zvocnike...mogoce pa le

1. imam sobo 4x5m, strop pa je znizan (priblizn 2.3m)
in zadeva bi bila predvsem namenjena za kino pa tudi musko (50%./50%)

2. v mislih imam kupit ONKYO HTE503 (7.1) ali HTE303 (5.1),

in sedaj vprasanje glede zvocnikov.
- v mislih imam kupit nekaj glede JAMO ali ONKYO zadev
ali kdo ve kaksni so kaj ONKYO zvocniki in kaksni bi sploh prisli prav glede na dokaj majhno sobo.

- in kje bi zvok prisel bolj do izraza (pri digitalnem 5.1 ali 7.1 ali se vedno prisegate na stereo)??

torej kaksni zvocniki bi sli najbolj zraven mojih bodočih komponent??

hvala hvala za kakrsnkoli info, bert

gumby ::

za domaci kino si obvezno zrihtaj (vsaj) 5.1 sistem...
ce pa hoces dober zvok pri poslusanju glasbe, si pa omisli malce boljsi sprednji par zvocnikov - ojacevalec lahko vedno preklopis v stereo nacin;)

zanima me kaksne zvocnike bi predlagali k sistemu
- Marantz SR4600 in
- Marantz DV4600

cena za zvocnike (7.1 ali 5.1??) okol 100k (more or less)

tnx, bert

jes bi dau dali sistem....

dali back and front 2002, center c1000, in subwoofer od dali...
srednja varjanta ki bi bila podobna najdrazji, odvisno od velikosti sobe.
(ker 1001 in 2002 so bookslef zvocniki 5005 pa so prostostoječi)

dali 5005front, dali 2002back, center c1000, subwoofer od dali.... najdrazaj ter najbolj ucinkovita varjanta...

dali 1001center,back,front en subwoofer
najcenejsa ter najmanj ucinkovita varjanta....
zej je pa sam se uprasane kok kesa mas....

LP FiLtR

glinik ::

Toplo priporočam 5.1. Najprej naj do potankosti porihtajo 5.1 zvočne efekte ... Tudi s finančnega vidika, se mi zdi brezveze kupovat dva zvočnika več. S to razliko si raje nabavi bolši oz. bol kvaliteten reciver.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Stepni Volk ::

7.1 je vsekakor boljlši sistem. Ponuja tako center, spredaj levo-desno, sredina levo-desno in zadaj levo-desno + SUB (če je potrebno). 5.1 nima sredine, dokaj pomembno tako pri simuliranju različnih prostorov za poslušanja glasbe, kot tudi za filmske zvočne ekfekte.
Gledano iz audiofilskega kota, kar v bistvu simuliranje prostora ni, so zvočniki za sredino in zadaj nepomembni, ker simulirajo odboje. Iz filmskega aspekta naj bi bili vsaj približno enaki paru spredaj.
Filmsko/audio kompromis: dober sprednji par, povprečna para sredina in zadaj
Filmski: čim boljši vsi trije pari zvočnikov+ center

Vse skupaj je odvisno od prostorskega procesorja v samih naparavah. Ena izmed referenc na tem področju je: Lexicon.

Vse skupaj seveda "reže" še boljša polovica, ki se ponavadi pritožuje nad vsemi ožičenji in zvočnimi omaricami, ki so v napoto njenim rožam. :)

omeni ji, da magnetno polje zvocnikov skoduje rozam, in jih bo preselila...

ali pa ti zvocnike>:D

V vsakem primeru je bolj pametno dat denar za dober 5.1 sistem kot pa slabsega 7.1, pa itak je vecina filmov posneta v DD in DTS. Vsi zvocniki v ht so zelo pomembni. To slisis ko imas en par zvocnikov slabsi, recimo surrounde, ko ti potem res pokvarijo vzdusje. Pri surroundih je pomembno da so dovolj odmaknjeni od poslusalca(to se pozna v kaksnih manjsih sobah ko je surround zvocnik skoraj pri usesu). Nekateri tut na napacnih stvareh sparajo, recimo hud receiver in par kvalitetnih sprednjih, center in surrounda pa nikakva. Vglavnem vse mora bit poslihtano, pa se z nastavitvami se je na kaksnem receiverju treba kar zavzet da se nastela kot je treba. Bertolucci na hrvaskem imajo akcijo, kupi ze tist receiver, so take cene kot pri nas se nikoli niso bile. Kontaktiraj me za naslov ce ces.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Zakaj noben ne poudarja, da je 7.1 futureproof?

Eno vprašanje: Ali obstajajo receiverji, pri katerih se da za vsak kanal posebej naštimat glasnost zvočnikov? Sprašujem ker je težko naštimat eno glasnost wooferja za digitalen kot analogen vir.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Saladin ()

Zato, ker 5.1 sistem, 7.1 sisem za enako vsto denarja zvokovno "nadmudri" ... Ko bodo 7.1 sistemi odrasli in nekaj povsem normalnega bo še minilo nekaj časa ...

Lp

Je vredno razmisleka ...

Ja itak da obstajajo receiverji, pri katerih se da vsak kanal posebej nastelat, Onkyo, NAD.......
Have a nice Day

Matt
Music is the key

perci ::

A se ne da to ze pri vsaki yamahi za 60 jurjev?

Moj Marantz SR4300 jih ne zna. Zapomni si vrsto dekodiranja za vsak kanal, glasnost zvočnikov pa je enaka za vse kanale.

Ja, se mi zdi da je bolj malo receiverjev, ki nebi imeli tega.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Tomaz27 ::

Moj Marantz 5500 zna, ostali pa pomoje tudi vsi malo novejsi receiverji

kenwood krf-v7050d ima tud nastavitev za vsak kanal posebej... glasnost, delay

Ja moi harman kardon avr4550 ima tudi za vsak kanal/zvočnik posebej nastimas glasnost, oddaljenost zvočnika/delay...

a kdo ve ce ima to marantz sr4600??

lp bert

delfinus ::

Bertolucci: Da.

aha, fino

ker Saladin prav de njegov Marantz SR4300 tega ne zna!

drgac pa se vedno nevem kere zvocnike za v sobo 5x4x2,3
-receiver Marantz SR4600
okol 100k pac tm nekje (Dali, Infinity, Jamo..)
kaj bi vi,

lp bert

delfinus ::

SR4500 in SR4600 sigurno to znata. Lahko za vsak zvocnik posebej stelas v razponu +- 10dB, poleg tega pa imas se pozicioniranje v prostoru. TO se pravi ti Recieverju poves koliko stran je tvoja glava od vsakega zvocnika posebej. Sicer pa imas na http://www.marantz.com tudi Manuale v PDF obliki. Tam notri bos nasel podroben opis kaj vse ta ojacevalec ima. No sam imam Marantz SR5500, poganja pa Sony SA-VE 835ED, filmi pa se predvajajo iz XboX-a.

r5r ::

Nameravam kupiti nove zvočnike za dnevno sobo, saj stari zvočniki niso primerni za poslušanje elektronske glasbe, ker te glasbe v letu nastanka zvočnikov še niso poznali, saj zvočniki neuspešno predvajajo tone pod 50Hz(preverjeno z generatorjem sinusnega signala). :D

Gledal sem trosistemske stereo zvočnike, vendar so vsi stari zvočniki s trdo vpeto membrano, tej novejši pa imajo gumo ob robu. Razlike zakaj trdo/mehko vpetje ne poznam, in bi prosil, če mi kdo to razloži.

Iščem ojačevalec, ki imajo največ 2 gumba(eden za levi kanal, drugi za desni), saj jih več ne potrebujem, ker imam za ta namen kupiti predojačevalec, kjer lahko prilagajam skupno glasnost, barvo tona, izbiro vira.
Kasneje bi na predojačevalec vezal še 2 ojačevalca in tako dobil 5.1 sistem, torej mora predojačevalec podpirati sistem 5.1. Nočem pa integriranih rešitev, kjer je ojačevalec 5.1 v samem predojačevalcu.

Kaj torej izbrati v črni barvi?

Koliko $$ je v igri?

Lp

Je vredno razmisleka ...

r5r ::

Nekje do 200kSIT

Zgodovina sprememb…

• spremenil: r5r ()

Zj sm mal pogledu za tele mirage sube. Pa me zj zanima:
sobo mam tm ukol 16-17kvadratou. Kasen sub bi jes poi mogu uzet? OMNI s8, s10 ali s12? Bi pa rd da mi bajto zruka tutalno!!>:D Pa sub bi biu ud nasprotne stene oddaljen 4.5metre:>

"OMNI S10 to play lower with greater output and fidelity than the competition." -->to nej bi kao pomenil, ce mas mocnejsi signal iz receiverja, bo bols spilou?:>

LP FiLtR

Za tako kvadrature je 10-ka cist ok(oz.trpijo doloceni predeli nosilnih sten) - priblizno na taki kvadraturi jo imam jest, samo je trenutno pomanjkanje teh subov pri nas, ce dobis kaksnega bo zadnji kos ali pa med zadnjimi. Kot si pa ti zastopil tisti stavek, si ga pa cisto mimo.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

aha...sm pa cist zajebou:P lol...okj..sej navadn...am ja no v katerih stacunah se pa prodaja mirage ozvocenje?

LP FiLtR

www.audioclub.si
Edin plac kjer Mirage lahko sprobas
Ti imas zelo blizu.
Have a nice Day

Matt
Music is the key
««
15 / 31
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Zvok in slika
74376136 (1841) dvihtelic
»

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

27429948 (15272) CoolBits
»

5.1 receiver in dva zvočnika?

122737 (2607) Trancedeejay
»

Polariteta zvočnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
7610005 (8985) Trancedeejay
»

Racunalnik -> Reciver (strani: 1 2 )