Forum » Zvok in slika » [Hi-Fi] - O zvočnikih
[Hi-Fi] - O zvočnikih
Saladin ::
Imam vprašanje glede zvočnikov:
Imam trenutno receiver Marantz SR4300, Tannoy MX1 surrounda ter MX-C center in JAmo E350 sprednja zvočnika.
Razmišljam da bi vzel 4 rabljene Tannoy Mercury 4 zvočnike (pomeni JAmote stran) in imel tako 7.1 komplet Tannoyev.
JE to dobra nadgradnja ion kakšen zvok lahko pričakujem (v planu je še močnejši receiver, recimo SR8500)
Imam trenutno receiver Marantz SR4300, Tannoy MX1 surrounda ter MX-C center in JAmo E350 sprednja zvočnika.
Razmišljam da bi vzel 4 rabljene Tannoy Mercury 4 zvočnike (pomeni JAmote stran) in imel tako 7.1 komplet Tannoyev.
JE to dobra nadgradnja ion kakšen zvok lahko pričakujem (v planu je še močnejši receiver, recimo SR8500)
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
jRk0 ::
Pyrobeast, od kod si ti? Se da zmenit da mi malo v avtu pomeris zvocnike? Da vidim koliko mam trenutno kaj not. Sicer ni velik, sam vseeno me zanima :) Bi se dalo zmenit?:D
You fuck up once, you loose two teeth.
Pyr0Beast ::
Novo mesto
uff, v avtu,.. hmm težka bo, ne vem če bo zdržalo.
uff, v avtu,.. hmm težka bo, ne vem če bo zdržalo.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Trancedeejay ::
Saladin, ti raje nabavi vse kvalitetne zvocnike 5.1, ne pa da hoces imet srot 7.1 - s tem bos najbolj pridobil na zvoku.
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Brez zamere, ampak za 150k sem nabavil trenuten 5.1 komplet, skupaj z wooferjem in receiverjem, kar pa bi tebi zadostvovalo kvečjemu za en par zvočnikov.
Še vedno sem v poziciji, ko moram gledat cena/kakovost in ne le kakovost.
In varijanta o kateri govorim me stane 50k, kar tebi še za en kabel ni dovolj.
brez zamere
Še vedno sem v poziciji, ko moram gledat cena/kakovost in ne le kakovost.
In varijanta o kateri govorim me stane 50k, kar tebi še za en kabel ni dovolj.
brez zamere
Aja, pa
sodeč po odzivih na Audioreview in
TUKAJ
se gre za dober "šrot" za svojo ceno.
Torej končni sistem bi bil
Marantz SR4300 (kasneje SR8500)
2x Front Tannoy Mercury M4
Center Tannoy Mx-C
2x Srednji Surround Tannoy Mercury M4
2x Back Surround Tannoy MX1
Subwoofer Mordaunt Short MS 907W (kasneje Acoustic Research AR Helios 30A)
Bom imel s tem 10-20 let poštenega zvoka?
sodeč po odzivih na Audioreview in
TUKAJ
se gre za dober "šrot" za svojo ceno.
Torej končni sistem bi bil
Marantz SR4300 (kasneje SR8500)
2x Front Tannoy Mercury M4
Center Tannoy Mx-C
2x Srednji Surround Tannoy Mercury M4
2x Back Surround Tannoy MX1
Subwoofer Mordaunt Short MS 907W (kasneje Acoustic Research AR Helios 30A)
Bom imel s tem 10-20 let poštenega zvoka?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Saladin ()
HI
Malo poglej na link
http://www.geocities.com/trancedeejay20...
Dobri zvocniki za svojo ceno, samo hotel sem ti le povedat, da namesto tolikih zvocnikov, ki jih ne bos nikoli rabil, raje daj v kvaliteto ne kvantiteto. Koliko DVD-jev je posnetih v tolikih kanalih? Bistvo mojega posta je da je tvoj sistem nametan skupaj. Raje prodaj zvocnike Mx serije, ker so slabsi od M, kupis si lahko boljsi center in vsaj normalne kable. Kar se subwooferja priporocam Mirage Omni serijo(najcenejsi je Mirage Omni S-8). Torej na podrobnosti se skoncentriraj, na razporeditev zvocnikov, vsaj normalne kable. Jaz sem z danasnjim dnem za nekaj casa zakljucil s HI-FIjem(nabavil sem sub - sedaj bo pa lakota do novega leta:) Moj sistem je sicer za odtenek drazji a vseeno se da iz tvojih stvari kar zelo soliden surround narest. Moj sistem pa izgleda takole:
-NAD T753 V2(edini v SLO)
-System Audio SA 1280 MK 2(edini v SLO)
-System Audio SA 210 AV(Edini v SLO)
-System Audio 905
-Mirage Omni S-10
-Onkyo DV-SP501
S tem HT sistemom sem cisto zadovoljen, stereo se pa nahaja v drugem koncu sobe
Have a nice Day
Matt
Malo poglej na link
http://www.geocities.com/trancedeejay20...
Dobri zvocniki za svojo ceno, samo hotel sem ti le povedat, da namesto tolikih zvocnikov, ki jih ne bos nikoli rabil, raje daj v kvaliteto ne kvantiteto. Koliko DVD-jev je posnetih v tolikih kanalih? Bistvo mojega posta je da je tvoj sistem nametan skupaj. Raje prodaj zvocnike Mx serije, ker so slabsi od M, kupis si lahko boljsi center in vsaj normalne kable. Kar se subwooferja priporocam Mirage Omni serijo(najcenejsi je Mirage Omni S-8). Torej na podrobnosti se skoncentriraj, na razporeditev zvocnikov, vsaj normalne kable. Jaz sem z danasnjim dnem za nekaj casa zakljucil s HI-FIjem(nabavil sem sub - sedaj bo pa lakota do novega leta:) Moj sistem je sicer za odtenek drazji a vseeno se da iz tvojih stvari kar zelo soliden surround narest. Moj sistem pa izgleda takole:
-NAD T753 V2(edini v SLO)
-System Audio SA 1280 MK 2(edini v SLO)
-System Audio SA 210 AV(Edini v SLO)
-System Audio 905
-Mirage Omni S-10
-Onkyo DV-SP501
S tem HT sistemom sem cisto zadovoljen, stereo se pa nahaja v drugem koncu sobe
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Pozabil sem poudariti, da kupujem rabljene zadeve (torej kvalitetni budžet zvočniki po še nižji ceni) zato izbiram komponente, ki so pač na voljo.
Vedno imam vse zvočnike v uporabi. Bodisi PC audio, radio,TV, Video, Sat, kasetnik, mp3 player,... Vse gre preko receiverja na zvočnike. Zato obstaja Dolby Prologic ali pa multi-stereo. Če je signal Dolby Digital je to le bonus, ne pa nuja. 7.1 mi porazdeli zvok po celi sobi, je futureproof in seveda tudi kul faktor šteje. Razumem, da so razlike. AMpak za tistega, ki si to komaj lahko privošči, je stereo sistem za 400k nesmisel, da ne rečem kaj hujšega. Sam pa lahko imam soliden 7.1 za manj kot 200k. V tem je poanta. Imam pač svoje prioritete.
Z kabli sem opravil. 10 metrov 6mm kabla po 300 SIT, 30 metrov 4mm kabla po 250 SIT ter 20 metrov 2.5mm kabla po 150 SIT, položenih pod tepih in po kotih sobe, da jih ne vidiš.
Torej 60 metrov zvočniškega kabla za cca 20.000 SIT. Drugače ne gre, nočem kablov sredi sobe. In povej mi minimalni strošek 60m "poštenega kabla"? Pod 300k verjetno ne bi šlo, kajne.
Čista logika.
Razporeditev zvočnikov? Imam le eno mesto za subwoofer in za vse zvočnike. Misliš, da bom zdej ekstra pohištvo kupoval ali sobo rihtal samo za zvočnike? Spet, kje je logika za tistega, ko je srečen, da sploh ima zapolnjeno sobo. Narediš kompromis, ne pa da ti je zvočnik kralj in se mu podrejaš.
Tukaj pa še moj sistem (oz. že po sobi boš videl mantaliteto ;) )
Vedno imam vse zvočnike v uporabi. Bodisi PC audio, radio,TV, Video, Sat, kasetnik, mp3 player,... Vse gre preko receiverja na zvočnike. Zato obstaja Dolby Prologic ali pa multi-stereo. Če je signal Dolby Digital je to le bonus, ne pa nuja. 7.1 mi porazdeli zvok po celi sobi, je futureproof in seveda tudi kul faktor šteje. Razumem, da so razlike. AMpak za tistega, ki si to komaj lahko privošči, je stereo sistem za 400k nesmisel, da ne rečem kaj hujšega. Sam pa lahko imam soliden 7.1 za manj kot 200k. V tem je poanta. Imam pač svoje prioritete.
Z kabli sem opravil. 10 metrov 6mm kabla po 300 SIT, 30 metrov 4mm kabla po 250 SIT ter 20 metrov 2.5mm kabla po 150 SIT, položenih pod tepih in po kotih sobe, da jih ne vidiš.
Torej 60 metrov zvočniškega kabla za cca 20.000 SIT. Drugače ne gre, nočem kablov sredi sobe. In povej mi minimalni strošek 60m "poštenega kabla"? Pod 300k verjetno ne bi šlo, kajne.
Čista logika.
Razporeditev zvočnikov? Imam le eno mesto za subwoofer in za vse zvočnike. Misliš, da bom zdej ekstra pohištvo kupoval ali sobo rihtal samo za zvočnike? Spet, kje je logika za tistega, ko je srečen, da sploh ima zapolnjeno sobo. Narediš kompromis, ne pa da ti je zvočnik kralj in se mu podrejaš.
Tukaj pa še moj sistem (oz. že po sobi boš videl mantaliteto ;) )
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Saladin ()
HI
Ja kot prvo, sprednje zvocnike moras zamenjat in pa postavitev zvocnikov je bohpomagej. Ce bi bil jaz malo na tvojem mestu bi tudi sobo malo spedenal(ni treba kaj prevec dnarja vlagat) - je pa res da tisti cegli za dimnik malo zajebavajo. Mislim, da nimas nic manj denarja kot jaz, le da sem jaz bolj freak in je vcasih totalna kriza(beri ni dnarja niti za deci gostga). Sem pa zdej koncno zakljucil za kar nekaj casa, ker mislim da imam nadpovprecna sistema, glede na to da sem student in bi za vrednost obeh sistemov dobil kar soliden avto. Gre se samo zato da bi ti lahko s tvojim financami, kot jih je namenjenih za HI-FI in nekaj vlozenega truda veliko izboljsal sistem. Sam sem vlozil kar nekaj truda v to in mi ni zal, po novem letu pa normalno zadiham in so na vrsti sedaj bolj pomembni plani. Vabljen si na Multimedia Show. bo veliko zanimivega za videt, slisat in pa se veliko znizane promocijske cene artiklov bodo.
Have a nice Day
Matt
Ja kot prvo, sprednje zvocnike moras zamenjat in pa postavitev zvocnikov je bohpomagej. Ce bi bil jaz malo na tvojem mestu bi tudi sobo malo spedenal(ni treba kaj prevec dnarja vlagat) - je pa res da tisti cegli za dimnik malo zajebavajo. Mislim, da nimas nic manj denarja kot jaz, le da sem jaz bolj freak in je vcasih totalna kriza(beri ni dnarja niti za deci gostga). Sem pa zdej koncno zakljucil za kar nekaj casa, ker mislim da imam nadpovprecna sistema, glede na to da sem student in bi za vrednost obeh sistemov dobil kar soliden avto. Gre se samo zato da bi ti lahko s tvojim financami, kot jih je namenjenih za HI-FI in nekaj vlozenega truda veliko izboljsal sistem. Sam sem vlozil kar nekaj truda v to in mi ni zal, po novem letu pa normalno zadiham in so na vrsti sedaj bolj pomembni plani. Vabljen si na Multimedia Show. bo veliko zanimivega za videt, slisat in pa se veliko znizane promocijske cene artiklov bodo.
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Kar se tice kablov bi na tvojem mestu kupil za povsod 2,5mm kabel Profigold. Cena metra kabla pa bi bila malo nad 300sit/m. Glede na to da nimas izkusenj s kabli in pravis da ni razlike, zakaj si sploh kupoval za sprednje zvocnike kabel preseka 6mm. Ne bos verjel, tudi sam imam pri svojem HT tak kabel za surrounde(2,5 Profigold)in je uredu, za to ceno pa sploh. Pri meni potem se nekaj nanesejo banance, ker jih imam na vseh kablih. Najdrazji kabel, ki ga imam doma pa je Nordost blue Heaven, pa se tega imam 1 meter, tako da malo pretiravas s ceno 300 jurjev za kabel.
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
glinik ::
Ne bom vaju motil v tem vnetem pogovoru .
Samo eno malenkost bom dodal. Saladin - vidim, da nimaš neke velike sobane, (tako kot večina od nas). Kako velika soba je, 20 m^2 ? Toplo ti odpriporočam 7.1 sistem, še z 5.1 sistemom imaš dovol težav. Tako kot ti praviš, da je nesmisel vlagat v drago audio opremo, tako ti jaz pravim, da je nesnisel postavljat 7.1 sistem v tako malo sobo. Sploh ni pomembno, kako kvalitetne zvočnike imaš. V 20 m^2 sobi 8 zvočnikov ne more igrat dobro! Zvok rabi prostor, da se razvije in "diha". Pa še subwofer imaš, ... Misliš imet svoj privatni disko? Se zavedaš koliko basa že imaš in koliko ga boš še imel?
Samostoječi zvočniki so za sobe od 25 m^2 naprej. Pazi to je stereo. Kaj šele, ko se odločiš za 5.1 sistem? Tam moraš imeti vsaj 30 m^2 sobo. 5.1 PC sistemi so čisto druga zgodba, "te malčke" lahko postaviš v male sobe, saj je edini izvor "srednih" in nizkih tonov subwofer. Pri hi-fi 5.1 sistemu pa imamo 5 izvorov srednjih tonov in 6 izvorov nizkih tonov.
To je samo moj nasvet...
Lp
Samo eno malenkost bom dodal. Saladin - vidim, da nimaš neke velike sobane, (tako kot večina od nas). Kako velika soba je, 20 m^2 ? Toplo ti odpriporočam 7.1 sistem, še z 5.1 sistemom imaš dovol težav. Tako kot ti praviš, da je nesmisel vlagat v drago audio opremo, tako ti jaz pravim, da je nesnisel postavljat 7.1 sistem v tako malo sobo. Sploh ni pomembno, kako kvalitetne zvočnike imaš. V 20 m^2 sobi 8 zvočnikov ne more igrat dobro! Zvok rabi prostor, da se razvije in "diha". Pa še subwofer imaš, ... Misliš imet svoj privatni disko? Se zavedaš koliko basa že imaš in koliko ga boš še imel?
Samostoječi zvočniki so za sobe od 25 m^2 naprej. Pazi to je stereo. Kaj šele, ko se odločiš za 5.1 sistem? Tam moraš imeti vsaj 30 m^2 sobo. 5.1 PC sistemi so čisto druga zgodba, "te malčke" lahko postaviš v male sobe, saj je edini izvor "srednih" in nizkih tonov subwofer. Pri hi-fi 5.1 sistemu pa imamo 5 izvorov srednjih tonov in 6 izvorov nizkih tonov.
To je samo moj nasvet...
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Zvočnike moraš zamenjat?
Sej o tem govorim SPrednja fronta - Tannoy (in to le, da se bo zvok bolj ujemal)) . Ko gre harmonika stran gre levi malo bolj sredi sobe in sčasoma bo center direkt na omarici pod TVjem (znači v isti višini samostoječih zvočnikov), ampak to bo tudi to. Bolj ne bom kompliciral.
Že sedaj sem preveč vložil za moj okus, pa me še čaka DVD player, receiver in par zvočnikov.
Za kable mi je res žal, da jih nisi omenil prej, ko sem spraševal po njo njih. AMpak kaj je, je. 6 in tudi 4mm je futureproof, če bi se spomnil dati kaj močnejšega skozi njih. Pa tudi kmečka logika mi govori, da je debelejši kabel v nečem boljši od tanjšega, sploh pri takih razdaljah.
Glinik:
7.1 je futureproof. In gre se za to, da nimam ene fiksne točke poslušanja v sobi, ampak 3: Za računalnikom, na fotelju in na vzglavju postelje. Pri zadnjem pa pridejo v veljavo zadnja surrounda. Srednji surroundi pa gredo na vsako stran naslonjačev, obrnjeni proti televiziji.
Zavedam se, da bo soba malo prenatrpana in da je to malo veliko za tako sobo. Ampak ne kupujem sistem samo za to sobo, ampak za bilokje v hiši. Za večjo sobo je to original, za manjšo pa bo dovolj 5.1 in zvežeš kak stereo sistem v drugi sobi. Boljši receiver je tudi tega zmožen. Znači fleksibilnost.
Basi so pomembni. Mogoče ne poslušam dance glazbe, ampak rad imam, da mi kakšen folk ali alternativa trese sobo. Oz. glazba z malo basi v takem sistemu zveni bolje (naraven zvok mi ni prioriteta, ampak da vse dobro zveni).
7 basov pa ni mus - daš pač speaker size na small, če bi res bilo preveč. Ali pa night mode, kakor hočeš.
In ja, Ooomph faktor JE pomemben. ne nabijam veliko, ampak imam rad možnost, da lahko. Sčasoma kupim kak dober 300W sub in lahko iskreno rečem, da imam 1000W sinusa v sobi.
Za 250k. 250k stane en par B&W. Jaz pa imam dober komplet 7.1 sistem iz komponent. za isti denar. Zame je tistih 250k za zvočnike enostavno preseravanje. Mogopče razlika v zvoku odtehta razliko, ampak ne v moji denarnici.
Tako pač razmišljam.
Sej o tem govorim SPrednja fronta - Tannoy (in to le, da se bo zvok bolj ujemal)) . Ko gre harmonika stran gre levi malo bolj sredi sobe in sčasoma bo center direkt na omarici pod TVjem (znači v isti višini samostoječih zvočnikov), ampak to bo tudi to. Bolj ne bom kompliciral.
Že sedaj sem preveč vložil za moj okus, pa me še čaka DVD player, receiver in par zvočnikov.
Za kable mi je res žal, da jih nisi omenil prej, ko sem spraševal po njo njih. AMpak kaj je, je. 6 in tudi 4mm je futureproof, če bi se spomnil dati kaj močnejšega skozi njih. Pa tudi kmečka logika mi govori, da je debelejši kabel v nečem boljši od tanjšega, sploh pri takih razdaljah.
Glinik:
7.1 je futureproof. In gre se za to, da nimam ene fiksne točke poslušanja v sobi, ampak 3: Za računalnikom, na fotelju in na vzglavju postelje. Pri zadnjem pa pridejo v veljavo zadnja surrounda. Srednji surroundi pa gredo na vsako stran naslonjačev, obrnjeni proti televiziji.
Zavedam se, da bo soba malo prenatrpana in da je to malo veliko za tako sobo. Ampak ne kupujem sistem samo za to sobo, ampak za bilokje v hiši. Za večjo sobo je to original, za manjšo pa bo dovolj 5.1 in zvežeš kak stereo sistem v drugi sobi. Boljši receiver je tudi tega zmožen. Znači fleksibilnost.
Basi so pomembni. Mogoče ne poslušam dance glazbe, ampak rad imam, da mi kakšen folk ali alternativa trese sobo. Oz. glazba z malo basi v takem sistemu zveni bolje (naraven zvok mi ni prioriteta, ampak da vse dobro zveni).
7 basov pa ni mus - daš pač speaker size na small, če bi res bilo preveč. Ali pa night mode, kakor hočeš.
In ja, Ooomph faktor JE pomemben. ne nabijam veliko, ampak imam rad možnost, da lahko. Sčasoma kupim kak dober 300W sub in lahko iskreno rečem, da imam 1000W sinusa v sobi.
Za 250k. 250k stane en par B&W. Jaz pa imam dober komplet 7.1 sistem iz komponent. za isti denar. Zame je tistih 250k za zvočnike enostavno preseravanje. Mogopče razlika v zvoku odtehta razliko, ampak ne v moji denarnici.
Tako pač razmišljam.
jure55 ::
Kupujem 5.1 ozvočenje. Imam sobo 30m^2. Kolko močne zvočnike bi potreboval? Se da dobiti kaj "dokaj" dobrega do 50.000 - 100.000 SIT(zvočniki in ojaćevalec) Je mogoče kdo kupil kaj pod 100.000SIT in mi lahko priporoča?
strictom ::
Če bi bil kdo tako vredo pa mi povedal če so tile zvočniki vredo. Ponekod jih hvalijo ponekod pa kurčajo v nulo.
Prosim no.Hvala :)
Prosim no.Hvala :)
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
filtr ::
Runnagain
Jes imam jamo 507 samostoječa zvočnika in sem zelo zadovolen znjima! Imam tudi sub jamo, jamoX5sub:) zelo lepo pasejo skupaj in jih morm prou pohvalt. spilajo mi na harman kardon avr 4550 in vse skupaj da res krasen zvok vn Jamo x5sub pa doda se rusiln potres zravn
Imajo zelo lep cist zvok in tudi zelo fajn mehk bas. Da se dubit cist iste zvocnike kot so moji 507 ne...vendar da so novi Jamo D570! karakteristike so enake kot pri 507 slabsega ni nic, edino kar je so le izboljsave Jamo D570
Drgac pa nasplosno jamo zna zlo fajn narest:)
Jes imam jamo 507 samostoječa zvočnika in sem zelo zadovolen znjima! Imam tudi sub jamo, jamoX5sub:) zelo lepo pasejo skupaj in jih morm prou pohvalt. spilajo mi na harman kardon avr 4550 in vse skupaj da res krasen zvok vn Jamo x5sub pa doda se rusiln potres zravn
Imajo zelo lep cist zvok in tudi zelo fajn mehk bas. Da se dubit cist iste zvocnike kot so moji 507 ne...vendar da so novi Jamo D570! karakteristike so enake kot pri 507 slabsega ni nic, edino kar je so le izboljsave Jamo D570
Drgac pa nasplosno jamo zna zlo fajn narest:)
jah takle mamo, talke se gremo, pa nkar ne porajtj:)
Jaz bi predlagal da se ne zaletite prehitro v nakup ampak prej dobro prestudirajte in preposlusajte, saj kmalu nanese kar nekaj denarja. Predlagam da se udelezite najvecje audio&video prireditve pri nas, kjer se po dalo marsikaj kupit po promocijskih cenah. Zacne se pa ze v petek 7.10.2005. Tam bo mogoce videti marsikaj, polno demonstracij, dogajanje v treh nadstropjih..........
www.multimediashow.net
Pa lep dan se naprej - se vidimo na Multimedia Showu
Matt
www.multimediashow.net
Pa lep dan se naprej - se vidimo na Multimedia Showu
Matt
Music is the key
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stepni Volk ()
Tomaz27 ::
Pozdravljeni, zanima me kaj naj si zberem za sprednje zvocnike, Dali concept 2 ali
Mission m32, ti od mission so nekje 15.000 cenejsi, so pa malo manjsi po visini in malo
bolj ven potegnjeni, torej imajo vecjo globino.
Zanima me kaj se mi bolj splaca, imam pa ze od dali concept center zvocnik.
Ali moram potem dokupit nujno se sprednja 2 dali concept ali lahko recimo mission m32
zraven, pa keri so bolj kvalitetni?
Hvala
Tomaz
Mission m32, ti od mission so nekje 15.000 cenejsi, so pa malo manjsi po visini in malo
bolj ven potegnjeni, torej imajo vecjo globino.
Zanima me kaj se mi bolj splaca, imam pa ze od dali concept center zvocnik.
Ali moram potem dokupit nujno se sprednja 2 dali concept ali lahko recimo mission m32
zraven, pa keri so bolj kvalitetni?
Hvala
Tomaz
OwcA ::
Poslušaj obojne in vzemi tiste, ki za tvoja ušesa lepše igrajo. Če že hočeš brezpredmeten nasvet, sam bi vzel Dali.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
AnubisOfDoom ::
sorry, ker se enkrat postam, ampak v tej temi se zgleda zdruzuje vec avdiofilov.
se oproscam za dvojni post, ampak upam da bo kdo znal odgovoriti
zanima me, kje dobim iglo za gramofon Sansui FR-D25, zanima me tudi cena...
se oproscam za dvojni post, ampak upam da bo kdo znal odgovoriti
Stepni Volk ::
Ja kaksno glavo pa imas gor- a ni kaksna standardna. Slikaj in prilepi sliko. V Audio Clubu imajo Ortofon igle in glave, lahko tudi tja odneses in bojo pogledal ce pase na tvojo rocko.
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
emc2 ::
Kupujem 5.1 zvočnike, ki jih bom priklopil na yamahin reciver. Ali obstaja kak komplet zvočnikov ki bi imel zadnja dva zvočnika brezžična (ir...). Ker ne bom direkt čez sredino dnevne sobe vlekel kablov. Videl sem jih že v kompletu z dvd playerji. posebej pa še nisem videl da bi jih prodajali.
b0B3k ::
Hotel sem nekaj vprašati, vendar, ko sem malo bral tole temo si skor ne upam več. Pa vseeno, ker ne gre zame, kolega si je nabavu set zvočnikov Magnat motion 990 set, zraven pa še ojačevalec KRF-V5090D-S.
Sedaj mu manjka še subwoofer oz. nizkotonec za dober audio užitek. Kaj mu svetujete, kateri bi bil njegovemu sistemu najbolj primeren?
ST-Kolega Trancedeejay mi je že svetoval SUB 1810, vendar je kolega že v stiski z denarjem in bi rad nekaj cenejšega.
Zdaj pa me zanima, ali ima smisel kupovati ceneni sub. Glede na to da tud celoten sistem ni bore kaj ...
Sedaj mu manjka še subwoofer oz. nizkotonec za dober audio užitek. Kaj mu svetujete, kateri bi bil njegovemu sistemu najbolj primeren?
ST-Kolega Trancedeejay mi je že svetoval SUB 1810, vendar je kolega že v stiski z denarjem in bi rad nekaj cenejšega.
Zdaj pa me zanima, ali ima smisel kupovati ceneni sub. Glede na to da tud celoten sistem ni bore kaj ...
hm ja....ja takle woofer k ga je trancedeejay predlagou je tko rekoc se najmn kar more clouk uzet ce se je ze spustu v nakupovanje hi-fi-ja. Ker pod 60 jurji nedubis suba primerne kvalitete... Tako da za zravn teh zvocnikou je (ce tako trancedeejay prav) nesmes vzeti cenenega subwooferja....ker to je potem vseeno ce ga sploh nima!!
LP FiLTR
LP FiLTR
Lahko kaksnega rabljenega, samo ker ne vem kako zveni ta sistem od kolega(ne deluje mi kaj prevec kvalitetno, mogoce se pa motim)......zakaj ne bi prej probal kaksnega cheap varianto z bolhe.
Pri subih je tko da za 60 jurjev dobis subwoofer,ki mu lahko to reces, ker tisto kar je manj pa ne vem ce je za kupit(vcasih te kaksen cheap izdelek preseneti in deluje bolje kot kaksen drazji......samo to se ne dogaja pogosto), pa se marsikdo s povprecnim sistemom ne bo zadovoljen s takim subom za 60 jurjev. Glede na to da bi kupil sub za okoli 30 jurjev...,vcasih se kdaj kaksen prodaja za ugodno ceno. Vprasaj v Audio Club koliko bi stal samo aktivni subwoofer od System Fidelity, glede na to da za malo visjo ceno dobis cel komplet, mogoce se pa da samo subwoofer kupit. Sem imel SF 2030 doma in basi so bili taki da so rukali 4x5m sobo, tko da bi bilo mozno da bi ta aktiven sub znal presenetit. Lahko pa jaz vprasam v tvojem imenu.
Have a nice Day
Matt
Pri subih je tko da za 60 jurjev dobis subwoofer,ki mu lahko to reces, ker tisto kar je manj pa ne vem ce je za kupit(vcasih te kaksen cheap izdelek preseneti in deluje bolje kot kaksen drazji......samo to se ne dogaja pogosto), pa se marsikdo s povprecnim sistemom ne bo zadovoljen s takim subom za 60 jurjev. Glede na to da bi kupil sub za okoli 30 jurjev...,vcasih se kdaj kaksen prodaja za ugodno ceno. Vprasaj v Audio Club koliko bi stal samo aktivni subwoofer od System Fidelity, glede na to da za malo visjo ceno dobis cel komplet, mogoce se pa da samo subwoofer kupit. Sem imel SF 2030 doma in basi so bili taki da so rukali 4x5m sobo, tko da bi bilo mozno da bi ta aktiven sub znal presenetit. Lahko pa jaz vprasam v tvojem imenu.
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Border ::
System fidelity
Na strani sem opazil posodobitve in nove proizvode... http://www.systemfidelity.com/
SF 2070:
Na strani sem opazil posodobitve in nove proizvode... http://www.systemfidelity.com/
SF 2070:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Border ()
Pujcek ::
nekako sem se odlocil za bose 901. studiram da bi si privoscil nove in glej ga zlomka, cena na bose.com je 1.398 us$ oz. 290.000, cena slovenskega zastopnika lorex.com pa je 514.000 SIT. od kje cez 220.000 jurjev razlike, matr to je 70 % provizije na ceno. majkicu jim... a kej cudnega da zivijo od tega ce ene zvocnike pa en televizor na mesec prodajo...
beda, bo treba iz tujine narocit...
lp
lp
:)
Welcome to reality ...
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Na kaksno frsterkarijo jih pa mislis priklopit. Za ta denar se pri nas da dobit kar dobre zvocnike.
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
audiofill ::
Si se pozanimal koliko na dano ceno 1400$ v primeru naročanja iz amerike dodatno nanesejo transportni stroški do Slovenije, carina in davek? Le daj, prej ne boš vedel koliko boš profitiral, če boš sploh kaj profitiral. Pozanimaj se tudi kako je z garancijo, glede na to da bi bila roba uvožena mimo uradnega uvoznika. Da je v primeru okvare/reklamacije slučajno ne bi moral pošiljat nazaj v Ameriko na zamenjavo oziroma brezplačen servis. Če je tako, bi znal sam kriti še stroške pošiljanja...
Dobro preštudiraj
Si se pozanimal koliko na dano ceno 1400$ v primeru naročanja iz amerike dodatno nanesejo transportni stroški do Slovenije, carina in davek? Le daj, prej ne boš vedel koliko boš profitiral, če boš sploh kaj profitiral. Pozanimaj se tudi kako je z garancijo, glede na to da bi bila roba uvožena mimo uradnega uvoznika. Da je v primeru okvare/reklamacije slučajno ne bi moral pošiljat nazaj v Ameriko na zamenjavo oziroma brezplačen servis. Če je tako, bi znal sam kriti še stroške pošiljanja...
Dobro preštudiraj
Bose 901 imajo še en problem: Equalizer. Ta bo v ameriški različici namenjen za njihovo napetost 110V. To pomeni minimalno zamenjavo napajalnega dela ali nakup EU verzije.
Imajo tudi prednost: nima kretnice (nekaj manj za skuriti).
Bose 901 so tudi IZREDNO PROSTORSKO ZAHTEVNI za postavitev. Stena proti kateri so obrnjeni (da 8 od 9 membran v vsakem zvočniku je obrnjenih stran od poslušalca), mora biti prazna. Kar si seveda ni moč privoščiti v vseh prostorih. V nasprotnem primeru "onasnežuje" odboj in poanto teh zvočnikov je izničena.
OK. Lahko jih poslušaš na japonski način. Obrneš jih.
Imajo tudi prednost: nima kretnice (nekaj manj za skuriti).
Bose 901 so tudi IZREDNO PROSTORSKO ZAHTEVNI za postavitev. Stena proti kateri so obrnjeni (da 8 od 9 membran v vsakem zvočniku je obrnjenih stran od poslušalca), mora biti prazna. Kar si seveda ni moč privoščiti v vseh prostorih. V nasprotnem primeru "onasnežuje" odboj in poanto teh zvočnikov je izničena.
OK. Lahko jih poslušaš na japonski način. Obrneš jih.
Zgodovina sprememb…
Pujcek,
zakaj pa glih Bose? Za tak denar imaš na raspolago ogromno druge robe ... Povej kaj poslušaš in kakšen tip glasbe ti je všeč, pa ti bomo mogoče lahko pomagali.
Lp
zakaj pa glih Bose? Za tak denar imaš na raspolago ogromno druge robe ... Povej kaj poslušaš in kakšen tip glasbe ti je všeč, pa ti bomo mogoče lahko pomagali.
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
kupujem ravno zaradi prostora ki ga imam. velika dnevna soba z nekaj slikami, kavcem, mizico in tv+ostalo kramo. skratka kolikor sem prebral o zahtevnosti postavitve teh zvocnikov bi moglo bit tole skor idealno. kar se pa glasbe tice pa se bo poslusalo stari rock, nekaj bluesa, mogoce tudi kaksna elektronika. klasika, jazz, opere odpadejo tako da bi bila tole mogoce kar prava izbira.
mejl na bose je poslan tko da se cakam odgovor (bom sporocil). kaksen nasvet glede kupovanja rabljenih 901???
lp
ps: ojacevalo bo zaenkrat nad c272 (kupil za malo cez 400 eur pri sosedih v avstriji).
mejl na bose je poslan tko da se cakam odgovor (bom sporocil). kaksen nasvet glede kupovanja rabljenih 901???
lp
ps: ojacevalo bo zaenkrat nad c272 (kupil za malo cez 400 eur pri sosedih v avstriji).
Kako pa je s predojacevalcem? Bos kar direkt na koncno priklopil source z moznostjo stelanja glasnosti? Glede na to da se da pri nas dobit hude zvocnike za ta denar, primerne za veliko sobo,meni lepse kot pa te gajbe........pa se slisal jih nisi. Kolk mas veliko sobo?
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
http://www.audiofil.net/oglasnik/defaul...
Evo ti link ce ze isces rabljene Bose 901, samo meni s zdi da bi za tak denar bilo mozno dobiti kaj boljsega.
Have a nice Day
Matt
Evo ti link ce ze isces rabljene Bose 901, samo meni s zdi da bi za tak denar bilo mozno dobiti kaj boljsega.
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Pujcek, glede na zvrst glasbe bo to čisto pravi model. Rock glasba je pisana na kožo 901kam.
Če kupuješ rabljene 901, vedi, da je do sedaj 6 serij. Med ljubitelji boš našel navdušence za različne serije. Moj oče prisega na serijo II. Verjetno zaradi nostalgije :)
Ima še III in IV.
Osebno bi kupil "serijo VI black piano finish limited series". Na ameriškem ebayu, jih kar mrgoli.
Zaradi aktivnega equalizerja moraš imeti ločeno pred in končno stopnjo (komponenta vsaka zase ali pa mostiček zadaj na integriranemu ojačevalcu oz. receiverju). Zaradi equalizerja posledično ne more priklopiti drug tip zvočnikov oz. lahko, če signal napelješ s pred ojačevalca direktno na drugo končno stopnjo.
Postavitev 901k mora biti:
20-45 cm od zadnje stene
45-120 cm od bočne stene
45-91 cm nad tlemi (najbolje je kupiti original "tulipan podstavek") oz. enako oddaljenost od stropa, če jih obešeš pod strop.
1,2 - 3,6m naj bi bilo med obema zvočnikoma.
Razmerje presek/dolžina kablov je prav tako predpisana:
0.75 mm2 do maksimalno 9 m
1.5 mm2 do maksimalno14 m
2.0 mm2 do maksimalno21 m
Prednost 901k je tudi relativna neizbirčnost končne stopnje. Serijo VI naj bi poganjala končna stopnja od 10 do 450W RMS. Oče jih poganja s 2x500W profi končno stopnjo, se ne spomnim več imena, nekaj Kanadskega. Zadeva je tako požrešna, da če obe končni vklopiš naenkrat vrže ven varovalko. Zato se ta končna stopnja prižiga po stopnjah. Ena in dve.
Aja, takrat smo jih "testirali" z Metaliko, Justice for all. Zaradi sosedov si nismo upali prbiti do konca, Stekli smo v 3 nadstropje hiše in "poslušali" base v tilniku :).
Še dve anekdoti, ko smo stanovali v bloku, jih je oče uporabljal, kadar sva z bratom odtavala na kakšno igrišče ali dve naprej.
Drug užitek mu je bil, da je ob polnoči predvajal zvonenje cerkvenih zvonov. Ker so bili še socialistični časi, je bilo potem še zelo pestro.
Sam sem jih tudi uporabljal za "vojne s sosedi", dokler sem jih imel. Sosedi so odnehali :) Tako, da jih lahko mirno uporabljaš tudi za teroristične namene.
Kaj čem... sem Bose fetišist.
Če kupuješ rabljene 901, vedi, da je do sedaj 6 serij. Med ljubitelji boš našel navdušence za različne serije. Moj oče prisega na serijo II. Verjetno zaradi nostalgije :)
Ima še III in IV.
Osebno bi kupil "serijo VI black piano finish limited series". Na ameriškem ebayu, jih kar mrgoli.
Zaradi aktivnega equalizerja moraš imeti ločeno pred in končno stopnjo (komponenta vsaka zase ali pa mostiček zadaj na integriranemu ojačevalcu oz. receiverju). Zaradi equalizerja posledično ne more priklopiti drug tip zvočnikov oz. lahko, če signal napelješ s pred ojačevalca direktno na drugo končno stopnjo.
Postavitev 901k mora biti:
20-45 cm od zadnje stene
45-120 cm od bočne stene
45-91 cm nad tlemi (najbolje je kupiti original "tulipan podstavek") oz. enako oddaljenost od stropa, če jih obešeš pod strop.
1,2 - 3,6m naj bi bilo med obema zvočnikoma.
Razmerje presek/dolžina kablov je prav tako predpisana:
0.75 mm2 do maksimalno 9 m
1.5 mm2 do maksimalno14 m
2.0 mm2 do maksimalno21 m
Prednost 901k je tudi relativna neizbirčnost končne stopnje. Serijo VI naj bi poganjala končna stopnja od 10 do 450W RMS. Oče jih poganja s 2x500W profi končno stopnjo, se ne spomnim več imena, nekaj Kanadskega. Zadeva je tako požrešna, da če obe končni vklopiš naenkrat vrže ven varovalko. Zato se ta končna stopnja prižiga po stopnjah. Ena in dve.
Aja, takrat smo jih "testirali" z Metaliko, Justice for all. Zaradi sosedov si nismo upali prbiti do konca, Stekli smo v 3 nadstropje hiše in "poslušali" base v tilniku :).
Še dve anekdoti, ko smo stanovali v bloku, jih je oče uporabljal, kadar sva z bratom odtavala na kakšno igrišče ali dve naprej.
Drug užitek mu je bil, da je ob polnoči predvajal zvonenje cerkvenih zvonov. Ker so bili še socialistični časi, je bilo potem še zelo pestro.
Sam sem jih tudi uporabljal za "vojne s sosedi", dokler sem jih imel. Sosedi so odnehali :) Tako, da jih lahko mirno uporabljaš tudi za teroristične namene.
Kaj čem... sem Bose fetišist.
Zgodovina sprememb…
od bose se ni odgovora... carina iz zda znasa 4.5 % za zvocnike + 20 ddv, postnina pa v vsakem primeru pod 300 us$. tko da verjetno ce se ne bo dal iz bosa narocit pade pa iz ebaya.
Stepni Volk hvala, po moje te bom se uporabil
lp
Stepni Volk hvala, po moje te bom se uporabil
lp
Bose te bo napotil na uradnega predstavnika podjetja pri nas: Lorex d.o.o.. Če torej želiš kupiti in uvoziti zvočnike boš moral posikati kakšnega drugega on-line trgovca.
aleksander69 ::
Pujcek, poglej si to stran, našel boš kup mnenj in odgovorov.
http://www.audioreview.com/cat/speakers...
Za foro si poglej še to.
Za foro si poglej še to.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: aleksander69 ()
Dusan_HD ::
Fantje, problem imam! Barvni!
Stereo, center in sorround zvočnike imam Infinity Beta serijo BUKEV barve. BIG BANG ima sedaj akcijo -40%, a ima SWOOFER Beta SW10 le v ČREŠNJA BARVI.
Zanima me ali bi kdo menjal SW10 BUKEV za "mojo" SW10 ČREŠNJA?
Ali pa je mogoče kdo videl v BOF / BIGBANGu kjer BUKEV variano. Po njihovem računalniku je razvidno da je ni nikjer, ampak to seveda ponavadi ne drži.
raY_
Stereo, center in sorround zvočnike imam Infinity Beta serijo BUKEV barve. BIG BANG ima sedaj akcijo -40%, a ima SWOOFER Beta SW10 le v ČREŠNJA BARVI.
Zanima me ali bi kdo menjal SW10 BUKEV za "mojo" SW10 ČREŠNJA?
Ali pa je mogoče kdo videl v BOF / BIGBANGu kjer BUKEV variano. Po njihovem računalniku je razvidno da je ni nikjer, ampak to seveda ponavadi ne drži.
raY_
raY_
Zakaj misliš imajo takšno znižanje cen? Ker imajo "pomanjklivo" robo oz. v tvojem primeru paleto barv zvočnikov. Sicer se za sub. ne rabiš kaj preveč sekirat. Lahko ga pokriješ, ali ga postaviš v nepregleden kot, skratka - možnosti imaš ogromno.
Lahko pa si najdeš kakšnega dobrega mizarja, ki bi ti zvočnik po želji "pošlihtal" (skrajni primer ) .
Lahko pa si najdeš kakšnega dobrega mizarja, ki bi ti zvočnik po želji "pošlihtal" (skrajni primer ) .
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Dusan_HD ::
No, SW10 češnja je doma. Igra.
Sedaj pa .... tehtam .... če ga res tako nujno rabim? a ni škoda denarja?(lol me)?
In poslušam dvd/mp3/filme malo pogledam.
Prodajalec pa mi je obljubil, da če mu do torka nazaj prinesem, da denar da nazaj. Baje, da me ne bo nazaj.
Sedaj pa .... tehtam .... če ga res tako nujno rabim? a ni škoda denarja?(lol me)?
In poslušam dvd/mp3/filme malo pogledam.
Prodajalec pa mi je obljubil, da če mu do torka nazaj prinesem, da denar da nazaj. Baje, da me ne bo nazaj.
raY_
Če ga rabiš je 1000% samo tvoja odličitev
Lp
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
aleksander69 ::
Kot je rekel Glinik, postavi ga v kot in ne boš ga videl ampak samo poslušal. Čez čas se ga boš itak navadil in te ne bo motilo več. Če pogledaš, imamo vsi sestavljene stolpe iz različnih enot, tako barv in oblik. Pa se noben ne sekira preveč. Važno je, da se super sliši in da je zvok pravi.
To je moje mnenje.
To je moje mnenje.
cojss ::
Da še jaz vprašam, kar me zanima. Imam sobo veliko 4.5 x 3.5 m in bi si rad postavil 5.1 sistem. In sicer malo cenejšega, ker me niti ni toliko doma, da bi se splačalo vlagat ne vem koliko denarja. Imam receiver Yamaha RX-V 440 (naj bi imel 65 W na kanal). Gledal sem zvočnike različnih razredov od Jamo serije 6 in Infinity Beta HCS in Primus HCS (okoli 150.000 sit) pa do raznih cenejših varjant kot so Jamo E310, System Fidelity SF-2305 in System Fidelity SF-2505, ki stanejo nekje tretjino prvih treh kompletov. Najraje bi imel Beta HCS ampak so malo predragi ta trenutek, zato me zanima, kako se obnesejo System Fidelity in Jamo e310, ki zgledajo kar obetavni za dokaj nizko ceno.
Nabavi si nekaj takega....4xdali 1001 1x dali c1000 ter en sub za okoli 50 tisocakov....imam jes jamo x5 ki ti ga lahko prodam za 50tisocakov, ker ga nerabim vec, ker imajo jamo 507 ze tako zadosti basa, vecino poslusam muske in je to cez glavo! Nov stane 120.000 oz. pa ga ne prodajajo vec so pa samo 3 v slo!. Ja ce gledas tako nizko ceno, so mogoce teli malce predragi!
dali 1001 4 skupaj stanejo 120 tisoc
dali c1000(center) 55.000
sub jamo x5 50.000
za ta denar skoraj nemors dubit bols.... se splaca...za tvoje potrebe pa nevem cist tocn....
ce pa res nemisls dat tolk za zvocnike jih pejt pa poslusat, pa svoj frsterkr sabo mej, pa se poi udloc keri ti pac leps igrajo.
dali 1001 4 skupaj stanejo 120 tisoc
dali c1000(center) 55.000
sub jamo x5 50.000
za ta denar skoraj nemors dubit bols.... se splaca...za tvoje potrebe pa nevem cist tocn....
ce pa res nemisls dat tolk za zvocnike jih pejt pa poslusat, pa svoj frsterkr sabo mej, pa se poi udloc keri ti pac leps igrajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: filtr ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Zvok in slika | 76103 (1808) | dvihtelic |
» | Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 29868 (15192) | CoolBits |
» | 5.1 receiver in dva zvočnika?Oddelek: Zvok in slika | 2731 (2601) | Trancedeejay |
» | Polariteta zvočnikov (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9996 (8976) | Trancedeejay |
» | Racunalnik -> Reciver (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 4956 (4499) | filtr |