» »

[Hi-Fi] - O zvočnikih

[Hi-Fi] - O zvočnikih

««
8 / 31
»»

Poldi112 ::

StepniVolk, a se ti ne smilijo zvocniki, da bi jih imel v tako vlaznem prostoru, kot je kopalnica?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

VS ::

Poldi112 pravi:
StepniVolk, a se ti ne smilijo zvocniki, da bi jih imel v tako vlaznem prostoru, kot je kopalnica?

Bom kar jaz odgovoril, pa ceprav ne maram Bose (razen, seveda, QuietComfort 2 slusalk). Bose 131 in 151 so namenjeni za zunanje okolje, se pravi dez, mraz, sol, ... V kopalnici se jim ne bo prav nic hudo godilo, res ne.
Saso
--
Povsem nekompetentna oseba.

glinik ::

BlazP
Čakam, čakam , da me dečki polličejo na test. Tusi sam sem zelo nestrpen, da slišim zadevo.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Stepni Volk ::

VS - vidiš kako sva si različna :) Bose slušalk ne maram... tudi HI-FI sistemov ne (visoka cena, manjko podpore MP3 in Divx, ter novim tehnologijam: trdi disk, mrežna kartica)...
Pri Bose hvalim samo 901 srijo II in zadnja VI tudi ni slaba... Je pa zvočnik preveč zahteven za postavitev v prostoru...
S 301 sem bil tudi ćisto zadovoljen. Acusticmass imajo pa tako veliko konkurence pri vseh ostalih proizvajalci in grem stavit za nekaj prstov na roki, da najdem boljši in cenejši satelitski sistem kot Bose-ov.

Problem zvočnikov je vedno prostor... veliko preden na zvok vplivajo ojačevalci, kabli... in za Bose 901 potrebuješ prazno steno... 1m stran od vogalov... in ženska potem hoče vmes imeti kamin... (če hoče imeti samo sliko ali vazo je to že ženska za oženit>:D) ker ne razume, da to potem čisto "z**be" zvok... in ker ti nočeš imeti "z**..." življenja, potem tam stoji kamin... in presedlaš na konvencioanlne zvočnike :)

KOPALNICA
je žal tako neakustična, da bom ostal na slušalkah... bom pa dodal kakšna zunanja "jetrca", da ne bodo ostali člani trpeli, ko bom prepeval pod prho :)
Seveda bom potem preizkusil tudi Bose... samo zaradi omejitev samega prostora nekako ž vnaprej pričakujem izid. :)

VRT ali IZVEN STANOVANJ
je pa zanimivo, da čisto poceni... recimo kakšen navaden stereo računalniški sistem zveni neverjetno dobro... tako, da audiofilsko gledano, je ceneje živeti nomadsko življenje :)

VS ::

SV (Stepni Volk) pravi:
VS - vidiš kako sva si različna :) Bose slušalk ne maram... tudi HI-FI sistemov ne (visoka cena, manjko podpore MP3 in Divx, ter novim tehnologijam: trdi disk, mrežna kartica)...

No, ja, niti si nisva tako zelo razlicna. Tudi jaz imam rad le QC2 slusalke, pa se to predvsem v dolocenih pogojih, kjer je glasen sum v ozadju izredno motec (na letalu, delo z racunalom doma, ...)

Kar se tice slusalk na splosno pa ze raje posezem po kakih Stax8-), Grado, Sennheiser.
Saso
--
Povsem nekompetentna oseba.

Zanima me mnenje katerega od "gurujev" o B&W DM 305...dobim jih za 110 EUR rabljene in ohranjene, poslušal sem jih samo na receiver(radio) in si nisem mogel ravno ustvarit nekega mnenja...po tujih forumih jih uporabniki kar hvalijo. Uporabljal bi jih za sprednji par pri surroundu in za muziko...

cya
...obsolete...

iration ::

Nisem "guru" in ne želim biti, samo B&W DM 305 so zakon za svoj denar. En glas ZA :)
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

sesko2 ::

ka kdo ve ce se da creativove zvocnike 7.1 prklucit na yamado.Kr js mam iz zvocne kartice do wooferja 3 kable, iz yamade do wooferja so pa 4-je.A ve kdo ce se da to kok zrihtat?

karma - HI-FI in zvočniki nimajo "gurujev"... Guruji so namreč tisti, ki jih proizvajajo... (Kuzma, Amar Bose...).
Guru kupec?
Nc, nc... vse mora biti včšeč tebi in za refernco vzameš prijatelja ali dva... da te ne premami kakšna stvar... predvsem mora zadeva funkcionirati v prostoru, ki ga imaš.

sesko2 - vprašaj v [DivXviD] Yamada predvajalniki

oke,oke...guruji al pa ne , včasih smo jim rekli hi-fi friki...mislim: kupujem to pr enmu, ki ima oba zvočnika v kotu drug zravn drugega, priklopljenega na receiver, kjer je tuner edini izvor zvoka, pa ni glih situacija, da bi mu kište prestavljal po sobi :D ...v glavnem: želel sem vprašati za mnenje nekoga, ki je preposlušal že maso zvočnikov in hi-fi sistemov...

cya
k.
...obsolete...

Če boš dobil te B&W za 100EUR, jih kar vzami. Tu nimaš kaj falit.

Lp

Je vredno razmisleka ...

OrlyTM ::

Če boš dobil te B&W za 100EUR, jih kar vzami. Tu nimaš kaj falit.

Se strinjam!

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Mlchk ::

Crknili so mi zvočniki, nekaj se da prebrati tudi v tej temi.

Sedaj bi kupil nove. V cenovnem razredu do 50k. Imam pa rad čist zvok in pa predvsem kvaliteten. Priklopljeno bi pa bilo na tole stvarco:

Technics Sa-Ex120

Ta link sem priložil zato, da boste hi-fi guruji lahko povedali katere zvočnike se mi sploh splača (da ne nabavim res hudih, ki pol ne bodo izkoriščeni), ipd.

Prosim pomagajte.

Pozdrav,
Mlchk

Poglej za kakšnimi zvpčniki Dali ali Chario. Priznaj, da to ne slišiš prviš :) . Želim ti, čimmanj stresen nakup zvočnikov :)

Lp

Je vredno razmisleka ...

Mlchk ::

Ja. Sam se ne spoznam na specifikacije, torej mi moraš pomagati..sam sem imel v mislih Dalije AXS8000, a jih ni več dobiti v SLO..kateri so njihovi nasledniki..še enkrat cenovni rang je do 60k..

gorann ::

zdravo!
vsem srecn nov let kot prvo:)
zanima me par stvari, imam malo sobico 2.7x 3m, tm nek:)
notr mam tv 72cm 100Hz.torej je kr velk ekran ce gledam glede na sobico:)
mam yakumo dvd predvajalnik, ki ga povezem preko scarta na tv
imam elta 8887 clsa 5.1 zvocnike, kao hisni kino, cena je bla 14ksit, malo zato pa tud slabo dela.
s temi zvocniki imam yakuma povezanega preko navadnega kabla ki ima bel in rdec cinch ce se tako temu rece, za levo in desno stran, ceprav imajo zvocniki, oz. ojacevalec vufr moznost priklopa surround, to sm ze nekj caral prek pcja pa ni nevem kaksne kvalitete.
yakumo nima moznosti 5.1 izhodov, ampak ima pa koaksialni izhod? sm prav rekel? kam gre ta izhod a treba nabavt prvo ojacevalc pa yakuma nanjega prvezat s koaksialnim kablom? a sm prav napisal?:) pa potem da bi dal 5.1 izhod preko ojacevalca, torej ojacevalc plus 5 zvocnikou in vufer dodatno?? torej kar dosti dnarja za malo sobico.
zdaj me pa zanima ce je kaksna stvar hi fi kjer bi lahk jest yakumo dx4 povezal kakorkoli da bi surround res delal za poceni denar tja do 30ksit?
sem gledal zvocnike genius za domaci kino pr kolegu pa ma povezanga na matrix 2600 dvd predvajalnik, prek izhodov 5.1 iz predvajalnika v genius zvocnik, natancneje ojacevalc z vuferjem.
pa mu spila super zvok, vsak sum se slisi iz drugega zvocnika kar da vedt da se surround dogaja:))
a jest lahk na taksne zvocnike povezem svoj yakumo? sem gledal pa nikjer ni bil koaks priklop na geniusovih zvocnikih samo 5.1 surround priklopi kot 1. moznost, kot druga moznost je bil pa se en vhod kot 2. moznost surround, podoben je bil pa tistim vhodom kot imajo graficne kartice za tv izhod. malo povecan vhod je bil, menda veste kaj mislim, jaz nevem tocno kak se mu rece.
pa se rajs vidim, da mi napisete kaj se mi najbolj splaca nabavt da bi imel hisni kino s solidnim mocnim zvokom, da bi mi omet padu s stropa, heh, ne dobesedno, ampak mocn cist zvok, kvaliteten bi mi res prav prisel, vse bi pa povezal skupaj z yakumo dx4 predvajalnikom, prosim prosim za odgovore, ne me napizdevat, kao da to ni taprava tema, jest mislim da je, pa sam tisti ki mate res v glavi dosti o teh stvareh, neumni posti me ne bojo ganil:)
hvala lepa vnaprej, Goran!

Si nisi že delno sam odgovoril, katere zvočnike bi imel? Genius so ti všeč, kaj še čakaš :) ?

Lp

Je vredno razmisleka ...

ja povrsno si bral:) so mi vsec, ampak kaj pa povezava kablov z zvocniki in mojim yakumom?
ker to me zanima kak naj bi jih povezal:)

Po moje je to najmanjši problem. Se morda motim? Malo samoiniciative ne bo škodlo :) . Ti imaš player, tvoj kolega pa zvočnike. Kje je zdaj tukaj problem?

Lp

Je vredno razmisleka ...

Trancedeejay ::

Glinik ocitno res ne zastopis.
Mi lahko poves kako bos povezal omenjene geniuse na DVD, ki ima samo digital out za zvok? To je clovekovo vprasanje pa ocitno ne zastopis.
Yamada ima za sprednji, zadnji, center...itd izhod, ce tega nimas pa? Potem je bols na dvd-rom pa tako zvocno kartico s toliko izhodi, drgac ne gre.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Trancedeejay ::

Zadnja moznost je receiver - sam potem je brezveze k majo geniusi ze ojacevalc......kupis receiver in za zacetek 2 zvocnika, samo glede na to da si kupoval tak poceni player to najbrz ne pride v postev.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

Saj sem mislil, da lahko človek sam pogleda če pašejo zadeve skupaj. Zato sem napisal, da naj pokaže malo samoinicijative, štekaš :) ?

Lp

Je vredno razmisleka ...

dobro, zvedel sem ze nekaj kar sem vedel:)
no pa se nekj, ce se pa da prek digitalnega izhoda prklopt na receiver pa naj bi mel sam dva zvocnika bi bil zvok dober?naprimer filmi preko dvd iz yakuma v ojacevalc in iz tega v dva zvocnika solidne kvalitete, kaksen je zvok? kateri so solidni ojacevalci z dvema zvocnikoma, ki naj bi bila mocna kot sam hudic:)) da je cena nekje od 30-50ksit, se taksne poceni sploh splaca nabavlat, ali pa naj dam yakumo dvd svoji punci sam pa nabavim genius hisni kino pa se povezem preko pcja ki ima 5.1 karto, pa bi bil volk sit in koza cela:)?
no kaksni so dobri ojacevalci katere bi lahk uporabu za priklop tvja, dvdja? in se marsikaj bi prklopu ce bi se le dalo:)

spet jest!
spet bom opisal svojo malo sobico:) 3x 2.7 m2 je velka hocem en sistem 5.1 zvocnikov ki bi priklopil preko pcja ampak, da bo zvok resnicno dober ter da majo po moznosti daljinca, prebral sem dosti od logitechovih zvocnikih tja do 90ksit, zato kateri od logitecha so za mojo ogrooooomno sobico vec kot zadovoljivi, pa da ne spusca vufer nikakrsnih sumov in brnenja, pa da niso glasni kot da bi se pregrevali,da se pac slisi zvok in samo zvok, nic drugega
prosim logitech poznavalce, da pisejo, pride pa v postev nakup tja do 60ksit, itak bi na obroke uzel:) tud druga firma zvocnikov je dobrodosla;)

hakul ::

Odločam se za nakup zvočnikov, in sicer:

Infinity BETA50(spredaj)

Infinity BETAC350 (center)

Infinity BETA40 (Zadaj)
in
Infinity BETASW12 (woofer)

Zanima me vaše mnenje o teh zvočnikih in kje najceneje kupiti (v Sloveniji) Infinity zvočnike.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hakul ()

iration ::

Jaz si 15 let lastim Infinity Reference 11i in mi (jasno!) še vedno super delujejo, spekter imajo super, globine tudi, tako da ti Infinity lahko priporočim, če so še vedno vsaj približno tako dobri. Kupil pa sem jih pri UBIQ.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Izvedli smo test sledečih zvočnikov s pomočjo ADCOM-ovega preklopnika, kanadske končne stopnje, katerega imena se ne spomnim, Carver CT6 predojačevalec, Carcerjev CD:
Bose 901 series IV
Allison IC-20
Allison CD-9
Allison CD-8
Allicon CD-7
Boston Acoustics T-930

Prisotnih 5 oseb. Nekako smo soglašali:
Najslabši na testu: Boston Acoustics 930... medel, neprepričljiv.
Najboljši: Allison IC-20 (cca. 15x dražji od 901 in torej izven dosega smrtnikov)
Allison CD-9 in 8 sta Bose 901 povozila tudi v akustični glasbi, dočim pri rock-u nista prišla zraven.

Primerjali smo še manjše svočnike:
Boston Acoustics Bookshelf
Allison CD-6
Allison MS-200
Bose Acousticmass 5
In se nismo mogli zediniti z oceno, vsak je preferiral drug "zvok".

In ko smo prešaltali na do neke mere "blind test", ko je eden izmed nas preklapljal, drugi smo poslušali in osenjevelai, večino zvočnikov nismo znali določiti... in se je zgornja ocenjevalna tabela popolnoma sesula :)
Enkrat samkrat so se vsi ocenjevalci zedinili, da je zvok najboljši (kretničar sem bil ravno jaz): vklopil sem namreč vse zvočnike naenkrat :)
Enako, ko smo primerjali TEAC digitalno tračno enoto,Casio DAT in omenjeni CD... vse skupaj se je odvijalo na začetku 90-tih. Prazgodovina torej. :)

Če bi kdo želil zadevo ponoviti.. ADCOM-ov preklopnik lepo čaka :)

CaqKa ::

to bi bila zelo zanimiva teorija, da z različnimi zvočniki, torej takimi ki imajo različne karakteristike, dobiš zelo veren zvok. kar enemu manjka drugi doda.
zanimivo :)

Srchko ::

To sem že enkrat vprašal, pa so mi odgovorili, da s tem izgubiš stereo sliko.

Doma imam sicer že kaka 3 leta na ta način vezane neke 20 let stare in ne ravno kvalitetne jugoslovanske zvočnike. En par ima globok in izrazit bas, drugi par precej bolj izražene višje frekvence. Ko postaviš slednji par na prvega, se sliši ohoho bolje...pa tudi manjša obremenitev ojačevalca je, ker sta vezana zaporedno.
In niti se mi ne zdi neka izguba stereo slike. Pač podobno kot pri samostoječih. Ne vem pa kako je pri dražjih in kvalitetnejših zvočnikih.

In tudi nisem ekspert za te zadeve, zato jemljite to bolj z rezervo. Osebno pa sem za to kombinacijo.

CaqKa ::

in na podlagi česa bi pa naj stereo sliko izgubil?

Pyr0Beast ::

Po mojem mnenju ne izgubiš stereo sliko. Kvečjemu je še bolša.
Hitachi je mel na podobej način "kvadrofonsko" ozvočenje.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

PyrOBeast - kvadrofonija je nekaj popolnoma drugega... to je bil poiskus nadgraditi navaden stereo... zelo poenostavljeno rečeno je današnji Surround 5.1, 7.1 "potomec" kvadrofonije.

Zgodovina sprememb…

No dobiš OBČUTEK kvadrofonskega ozvočenja.
Da ti razložim malo vezje, recimo levi kanal.
Pride iz stk-ja, se razdeli in gre en del v sprednji zvočnik, drugi del pa kre čez NF kretnice in nekaj uporov v zadnji zvočnik. Tako je zvok še vedno stereo, ampak kvaliteta je pa dost boljša. Ja sej tut STK-ji niso tolk pocen. ;((

metalheart ::

Tole je mau offtopic. Blo je ful debat o zvočnikih, pa me zanima vase mnenje o JBL-ih...

angello ::

venturer B&W DM 602 so zelo obcutljivi brez skrbi da jih nadov ojacevalec dobro poganja. vem te zvocnike smo meli doma nekaj let nazaj pa so sli od hise, ker je bla premajhna soba za te zvocnike...

perci ::

Kaj si mislite o temle paketu?

Zadevco sem par minutk poslusal v Big Bangu in sem bil kar navdušen. V primerjavi z recimo tannoy fx 5.1 imajo IMO precej boljšo stereo sliko (ne slišiš od kje prihaja bas) kar me je motilo pri tannoyih.

V bistvu sem že kar mal odločen, glede na to, da je cena ugodna - za 120k dobiš ojačevalc, zvočnike in dvd player, me pa zanima, če kdo pozna zadevco in lahko svoje mnenje poda.

Paketi vedno vsebujejo kompromise... če si z zadevo zadovoljen tudi v domačem prostoru, jo pač obdrži. Pravzaprav je vsak sistem kompromis, da ne bo pomote >:D

Ethical ::

en lep pozdrav vsem skupej!

jst mam tud velik zvočnikov doma,med drugimi jmlab-focal serije chorus 725 ,in sm zelo zadovoljen z njimi,ker spilajo res lepo,na te mam prkloplen 400w rotlov ojacevalc,za mehek in sunkovit zvok,integriran sevede,..poleg tega mam pa za predvajanje sonyov sacd predvajalnik...hotu sm pa tud dobit hdcd...sam kasna je pa razlika med hdcd pa sacd?..ce kdo ve bi blo fajn ce bi mi sporocu...za povezavo zvocnik-amop mam kabl van den hul,za amp-cdplayer pa quenx mislm d serije 2..drgac mam se dvd predvajalnik od rotla..sam je mal zastarel k s ga kupu ..takat ko so prhajal taprvi dvd-predvajalniki vn..ok to bi blo zaenkat use...have a nice day!

cau
Unigraphic NX4, ME10.45 powered by AMD Opteron 165 DC, GPU X1900XT-R580

Zgodovina sprememb…

Po naklučju sem 11. februarja okoli 19-te ure preklopil na PRO 7. Prispevek, ki mi je pritegnil pozornost je bil podan znotraj oddaje Gallileo. Seveda je bilo govora o zvočnikih, točneje so prikazovali rojstvo in izdelavo modularnih zvočnikov Sehring System 500.
Televizija je bolj "počasen" medij, tako da zvočniki obstajajo na tržišču že nekaj časa.
Dodatno je tu še moj eno dnevni zamik, ker včeraj njihova Internetna stran ni bila dostopna: kvota dostopov presežena. Kar si lahko predstavljam: nekaj stotisoč Nemcev, ki drvi na njihovo Internetno stran: http://www.sehring-audio.com/index.php
Zamisel, ideja in oblika samih zvočnikov so mi všeč, preprosto povedano: LEGO kocka zvočniški sistem, ki mu poljubno dodajamo sestavne dele. Zvočniki so zelo plitvi in so namenjeni stenski montaži. V montažni hiši bi se jih verjetno dalo vgraditi kar v steno samo. Kako je z dejanskim zvokom, bo potrebno preveriti z lastnimi ušesi. Vsak s svojimi seveda :)
Drug zanimiv podatek je, da je osnovni zvočnik (system 500) sestavljen iz 126 posameznih delov. Poleg metrov navadne trde "telefonske" bakrene žice, torej še 125 delov!!
To oddajo bi morali videti vsi pripadniki zvočniškim kablom (glej temo: [Hi-Fi] - Debata: Kabli, kabli, kabli ...). 126 sestavnih delov in potem najbolj vpliva kabel za povezavo med zvočnikom in ojačevalcem??
A o tem sem že... v omenjeni temi. Moj pogled na te zadevice je na 2. str. te teme.

Merlin_1 ::

Moram priznati, da sem prebral celo temo. Zelo zanimivo. In dodal bi svoje opažanje. Nisem nek Audiofil vendar sem poslušal, kar nekaj sistemov. Zame je edin pomemben podatek o sistemu je to kaj slišim. Res je da več denarja pomeni več "muzike", vendar stalno ni tako. To si upam trditi. Najboljše kar sem slišal do sedaj ni bilo vredno več kot morda 200kSit. Zvok pa ki je prihajal ven pa se ne da opisat. Postavil te je dobesedno v dogajanje. No pa, da opišem sitem. Dva široko tonska zvočnika vgrajena v ogromni troblji. Vse skupaj obešeno na verigah. Ojačevalnik na 2 "lampi" iz Ruskih migov. Vse skupaj napajano z veliko akumulatorji. Kabli (če jih lahko tako imenujem) srebrna folija. (baje poceni pri zlatarju). Izvor zvoka predelan Sonyev CD plejer. Ojačevalnika pa sta zmogla le pičla 2W. Ja vse razen zvočnika in pleyerja "home made". Pa da ne pozabim soba je namenjena izključno glasbi. Pa še to sistem se neprenehoma preureja namenjeno spoznavanju novega še ne odkritega.
Ps.To je izjava lastnika.

Ne svetu je še ogromno takih in drugačnih modelov in konceptov zvočnikov. Jaz dam na to malo pozornost, preden zadeve ne slišim. Je pa čisto možno, da zadeva igra, kaj veš ???

Saj bi lahko tudi naredili eno oddajo o zvočnikih B&W (Nautilus serija), katera je za 98% ljudi najvišja referenca kar obstaja! Pravi stručkoti pa vedo, da B&W nikakor ni vreden naziva "najvišja referenca". Zvokovno to ni to.

Lp

Je vredno razmisleka ...

No B&W sem že slišal. Ampak to ni niti senca slišanega. Pa mimogrede B&W sploh ne špilajo dobro so le lepi. (vsaj zame)

Ups, da dodam k prejšnjemu postu. Nanašalo se je glede na ceno in renome. Prav bi bilo, da bi zata denar morali igrati bolje.

Hehe, potem si eden redkih, ki to pravi. Ampak se popolnoma strinjam s tabo :) .

Ampak tale sistem z horni in lampami bi enkrat rade volje slišal. Res me zanima kako "visoko seže".

Lp

Je vredno razmisleka ...

Merlin_1, kot si že omenil srebrne kable. So poceni, pa še igrajo kot šus. Jih je tudi kolega nabavil od Zlatarne Celje, za majen denar (še posebej majhen denar, če gledamo kako igrajo).

Te kable priporočam vsem, ki imajo malo bolši sistem. Razlika bo več kot očitna :D . Za tak majhen denar ne narediš večjega efekta, kot je ta!

Lp

Je vredno razmisleka ...

Kok pa kej koštajo te srebrni kabli?

Pa lučke iz migov = zakaj bi se uporabljale (v migih) Al je to mišljeno kot taprave luči in ne elektronke.

Ampak tale sistem z horni in lampami bi enkrat rade volje slišal. Res me zanima kako "visoko seže".

Mislim, da se bo dalo dogovorit. Bom malo povprašal pa javim.
««
8 / 31
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Zvok in slika
74375961 (1666) dvihtelic
»

Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )

27429784 (15108) CoolBits
»

5.1 receiver in dva zvočnika?

122724 (2594) Trancedeejay
»

Polariteta zvočnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
769970 (8950) Trancedeejay
»

Racunalnik -> Reciver (strani: 1 2 )