Forum » Zvok in slika » [Hi-Fi] - O zvočnikih
[Hi-Fi] - O zvočnikih
Bessie ::
Prosil bi za mnenje, imam ojačevalec Sony TA-FE370 rad bi kupil nove zvočnike za malo denarja, prvi komplet bi bil Sony SS-MB250H (vem da je splošno mnenje da japonci ne znajo delati zvočnikov) drugi komplet, ki bi prišel v poštev so pa Mission m30i ali pa morda Dali 1001 trenutno pač ni $ in iščem poceni varijanto, predvsem bi rad argumentirano pljuvanje po Sony-u, ker se mi dopadejo, še posebej zaradi cene. V čem so Sony-ji slabši od dražji (do 50K sit) zvočnikov?
glinik ::
Jaz sem poslušal Concept 1, in nad njihovim zvokom za takrat 54k sit (za par), nimma niti ene pripombe. Serija Blue 1001 je razred višje, mislim da je Dali dober nakup za takšen denar. Drugače pa, primerjaj Missiona in Dalija, potem boš takoj videl kaj je zate Tile Sony zvočniki so že tako grdi, da jih jaz nebi mel. Njihovega zvoka ne morem komentirat. Ampak mislim, da je Sony močnejši na drugih področjih (če me razumeš).
Merlin_1: Čekam na tvoje povabilo
Lp
Merlin_1: Čekam na tvoje povabilo
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: glinik ()
Jah vem da je fiksna ideja da Sony ne zna delat zvočnikov ampak karakteristike in pa cena 17K SIT za par, me zelo mikajo, nisem nikjer opazil kaj podobnega za to ceno. Morda kdo ve če so tiste cene za Dalija, na Big-bangu za par ali za kos?
Bessie: To so cene za kos, na BB strani !! Nekje od 50k sit dalje so Dalijevi zvočniki (par).
Mene to blih nebi mikalo... Zvočnika za 17k sit ne moreta niti v SANJAH igrati tako, kot zvočnika za 55k sit. Ti ni to logično. Tiste karakteristike, ... pustmo raje to ... To je samo bluzenje. Ti bom kar en primer povedal. Imaš Cliota in BMXja. Oba imata motor 1.8L. Po vseh podatkih je bolši Clio. Manj kg ima, torej bol leti. Ker je lažji ima manjšo porabo. Lažje ga parkiraš v mestum, ker je manjši. Kaj bi še lahko rekel ... A, pa 3X manj stane kot BMW. Tako kot zvočniki. Zdaj mi povej, kateri avto je bolši ?
V življenju je tako, nobena stvar ali izdelek se ne more niti v sanjah primerjat z stvarjo, ki je 3X dražja. To je menda vsakemu jasno.
Lp
Mene to blih nebi mikalo... Zvočnika za 17k sit ne moreta niti v SANJAH igrati tako, kot zvočnika za 55k sit. Ti ni to logično. Tiste karakteristike, ... pustmo raje to ... To je samo bluzenje. Ti bom kar en primer povedal. Imaš Cliota in BMXja. Oba imata motor 1.8L. Po vseh podatkih je bolši Clio. Manj kg ima, torej bol leti. Ker je lažji ima manjšo porabo. Lažje ga parkiraš v mestum, ker je manjši. Kaj bi še lahko rekel ... A, pa 3X manj stane kot BMW. Tako kot zvočniki. Zdaj mi povej, kateri avto je bolši ?
V življenju je tako, nobena stvar ali izdelek se ne more niti v sanjah primerjat z stvarjo, ki je 3X dražja. To je menda vsakemu jasno.
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Stepni Volk ::
Bessie - japonci ne znajo narediti zvočnikov. To ni fiksna ideja, temveč dejstvo. Zakaj?
Angleži, Francozi, Italijani, Nemci... vsi proizvajajo različne zvočnike, morda kupujejo dele celo pri istem proizvajalcu, toda tisto, kar bodo spravili ven bo "nacionalno obarvano". Vsak narod ima nek svoj temperament, strast, ki jo prenese tudi na izdelavo zvočnikov.
Japonski in nemški zvočniki so tu nekje, za moja ušesa: po tehničnih podatkih v redu, po priklopu na izvor zvoka: banalni. Japonska filozofija je daleč proč od nas in se obnese pri audio napravah, le pri zvočnikih in slušalkah nikakor ne. Tako kot se japonski avtomobili ne obnesejo pri nas (tisto, kar prodajajo pri nas je narejeno posebej za Evropo). Tako je Toyota Corrola Verso narejena v oblikovnem centru na jugu Francije, Yarisa je zrisal Grk (novega žal ne in je temu primerno grši)...
Japonski zvočniki dodatno v nobeni od audio / HI-FI revijah ne posegajo po lovorikah... To prepustijo ameriškim, angleškim, francoskim, italijanskim, danskim... zvočnikom. Lahko bereš angleške, ameriške, nemške, italijanske ali naše revije... japonci so vedno pri dnu... zato obstaja razlog: ušesa.
Ljudje namreč to razliko slišijo in japonske zvočnike uporabljajo le, če jim jih "podtaknejo" skupaj z audio / video sistemom :)
V prevodu: če te HI-FI ne zanima, bodo delovali čisto solidno... v kolikor pa stopiš v vode audiofilstva in boš začel primerjati različne proizvajalce... verjami, da se bodo japonci znašli v kanti za smeti... in to je tudi njihova naravna lega... vračajo se domov, ko jih za tistih par 10m zakopljemo globlje - nazaj proti drugi strani sveta
Pravijjo, da je ljubezen slepa... in ko sem tako zaljubljen hodil k svoji punci... nisem nikoli "preslišal" japonskih jetrc... ker sem bil "slep" jih nisem videl... sem le slišal popolnoma neživljenski izvor zvoka... tako, da očitno tudi v ljubezni: slišiš japonsko nezvenenje... ali po domače JAPOČNIKE...
Tako, da je na tebi... ali si kupiš ZVOČNIKE ali JAPOČNIKE...
Angleži, Francozi, Italijani, Nemci... vsi proizvajajo različne zvočnike, morda kupujejo dele celo pri istem proizvajalcu, toda tisto, kar bodo spravili ven bo "nacionalno obarvano". Vsak narod ima nek svoj temperament, strast, ki jo prenese tudi na izdelavo zvočnikov.
Japonski in nemški zvočniki so tu nekje, za moja ušesa: po tehničnih podatkih v redu, po priklopu na izvor zvoka: banalni. Japonska filozofija je daleč proč od nas in se obnese pri audio napravah, le pri zvočnikih in slušalkah nikakor ne. Tako kot se japonski avtomobili ne obnesejo pri nas (tisto, kar prodajajo pri nas je narejeno posebej za Evropo). Tako je Toyota Corrola Verso narejena v oblikovnem centru na jugu Francije, Yarisa je zrisal Grk (novega žal ne in je temu primerno grši)...
Japonski zvočniki dodatno v nobeni od audio / HI-FI revijah ne posegajo po lovorikah... To prepustijo ameriškim, angleškim, francoskim, italijanskim, danskim... zvočnikom. Lahko bereš angleške, ameriške, nemške, italijanske ali naše revije... japonci so vedno pri dnu... zato obstaja razlog: ušesa.
Ljudje namreč to razliko slišijo in japonske zvočnike uporabljajo le, če jim jih "podtaknejo" skupaj z audio / video sistemom :)
V prevodu: če te HI-FI ne zanima, bodo delovali čisto solidno... v kolikor pa stopiš v vode audiofilstva in boš začel primerjati različne proizvajalce... verjami, da se bodo japonci znašli v kanti za smeti... in to je tudi njihova naravna lega... vračajo se domov, ko jih za tistih par 10m zakopljemo globlje - nazaj proti drugi strani sveta
Pravijjo, da je ljubezen slepa... in ko sem tako zaljubljen hodil k svoji punci... nisem nikoli "preslišal" japonskih jetrc... ker sem bil "slep" jih nisem videl... sem le slišal popolnoma neživljenski izvor zvoka... tako, da očitno tudi v ljubezni: slišiš japonsko nezvenenje... ali po domače JAPOČNIKE...
Tako, da je na tebi... ali si kupiš ZVOČNIKE ali JAPOČNIKE...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stepni Volk ()
Pyr0Beast ::
Japonke
Sicer imajo japonci majhna ušesa
Mam jst dojč zvočnike Regent 600/1000 x 2 in delajo emmm, . . . zelo dobro.
Sicer imajo japonci majhna ušesa
Mam jst dojč zvočnike Regent 600/1000 x 2 in delajo emmm, . . . zelo dobro.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
VS ::
Stepni Volk spet siri neresnice
Bessie: le en nasvet: bezi dalec vstran od ljudi, ki ti prodajajo custveno obarvana 'dejstva'.
In tu je problem vecine teh zvocnikov: zvok, ki ga proizvedejo je obarvan. Za vse tiste, ki se bodo obesali na prejsnji stavek: rekel sem vecine, ne vseh. Ce ti je ta obarvan zvok custveno blizje, potem ga bos slisal kot boljsega, brez da bi vedel obrazloziti zakaj.
In tu lezi razlog, zakaj nekateri smatrajo, da so japonski zvocniki inferiorni, ne da bi kadarkoli zares slisali dobre japonske zvocnike. Misljenje tipa: kar ni nase, ali pa vsaj nam podobno ni dobro -- kar je povsem clovesko. Ze parkrat smo govorili o placebo efektu. In tu je dober primer le-tega.
To je tako, kot da bi italijansko avto industrijo ocenjeval na podlagi Fiatovega cinquecento (1100), njihovo oblikovanje pa na podlagi Multiple. Ah, no, tudi stari Echo (Yaris pri vas) je bil strasno grd. O novi Corolli pa raje ne bi izgubljali besed.
Slusalkah? Hmm, Stax SR 007?
Pa se nekaj japonskih zvocnikov iz dalnjih 70ih in 80ih, ki se vedno drzijo svoje z najboljsimi:
Pioneer HPM 200
Technics SB8000
In pa meni najdrazji: Yamaha NS-1000M.
Revije so zadnja stvar, kjer bi clovek iskal zares nepristranske podatke. Se posebej taki prodajalci pticjega mleka, kot so Anglezi. "Blimey, me Metaxas are the finest amps I've ever had."
Aha. Placebo efekt 101 v prenekaterem primeru.
Ce ljudje razliko slisijo, potem se ne bodo pustili tako zlahka in jim nihce ne bo 'podtaknil' slabih zvocnikov. Sicer pa, ce zares merimo proizvajalce zvocnikov po tem, kaj dajejo v teh novih" AV sistemih", potem lahko recemo, da so tudi angleski, ameriski in kar jih je se proizvajalcev, vsi zanic. Povsem enostavno: zanic. Podn. Nula.
Hmm, to bo nekje blizu Nove Zelandije, potemtakem.
Bessie - japonci ne znajo narediti zvočnikov. To ni fiksna ideja, temveč dejstvo. Zakaj?
Bessie: le en nasvet: bezi dalec vstran od ljudi, ki ti prodajajo custveno obarvana 'dejstva'.
In tu je problem vecine teh zvocnikov: zvok, ki ga proizvedejo je obarvan. Za vse tiste, ki se bodo obesali na prejsnji stavek: rekel sem vecine, ne vseh. Ce ti je ta obarvan zvok custveno blizje, potem ga bos slisal kot boljsega, brez da bi vedel obrazloziti zakaj.
Japonska filozofija je daleč proč od nas [...]
In tu lezi razlog, zakaj nekateri smatrajo, da so japonski zvocniki inferiorni, ne da bi kadarkoli zares slisali dobre japonske zvocnike. Misljenje tipa: kar ni nase, ali pa vsaj nam podobno ni dobro -- kar je povsem clovesko. Ze parkrat smo govorili o placebo efektu. In tu je dober primer le-tega.
in se obnese pri audio napravah, le pri zvočnikih in slušalkah nikakor ne. Tako kot se japonski avtomobili ne obnesejo pri nas (tisto, kar prodajajo pri nas je narejeno posebej za Evropo). Tako je Toyota Corrola Verso narejena v oblikovnem centru na jugu Francije, Yarisa je zrisal Grk (novega žal ne in je temu primerno grši)...
To je tako, kot da bi italijansko avto industrijo ocenjeval na podlagi Fiatovega cinquecento (1100), njihovo oblikovanje pa na podlagi Multiple. Ah, no, tudi stari Echo (Yaris pri vas) je bil strasno grd. O novi Corolli pa raje ne bi izgubljali besed.
Slusalkah? Hmm, Stax SR 007?
Pa se nekaj japonskih zvocnikov iz dalnjih 70ih in 80ih, ki se vedno drzijo svoje z najboljsimi:
Pioneer HPM 200
Technics SB8000
In pa meni najdrazji: Yamaha NS-1000M.
Revije so zadnja stvar, kjer bi clovek iskal zares nepristranske podatke. Se posebej taki prodajalci pticjega mleka, kot so Anglezi. "Blimey, me Metaxas are the finest amps I've ever had."
Ljudje namreč to razliko slišijo [...]
Aha. Placebo efekt 101 v prenekaterem primeru.
in japonske zvočnike uporabljajo le, če jim jih "podtaknejo" skupaj z audio / video sistemom :)
Ce ljudje razliko slisijo, potem se ne bodo pustili tako zlahka in jim nihce ne bo 'podtaknil' slabih zvocnikov. Sicer pa, ce zares merimo proizvajalce zvocnikov po tem, kaj dajejo v teh novih" AV sistemih", potem lahko recemo, da so tudi angleski, ameriski in kar jih je se proizvajalcev, vsi zanic. Povsem enostavno: zanic. Podn. Nula.
Hmm, to bo nekje blizu Nove Zelandije, potemtakem.
Saso
--
Povsem nekompetentna oseba.
--
Povsem nekompetentna oseba.
O.K. razumem, japočniki niso O.K. kaj je pa potem alternativa za to ceno, se pravi kateri zvočniki za 17k in so boljši od japočnikov. Pa ne začet z malo denarja malo muzike, ker bi pač rad čim več musike za malo denarja.
Za 17K bo z novimi težka... preveri ebay...
VS - živiš preblizu japsov... zato tudi ne vidiš kako je z vremenom pri nas in posledično s slovenskim pregovorom: ena lastovka ne prinese pomladi
Pri Cabasse je večna pomlad... vzhajajoče sonce pa samo vzhaja, nič kaj prida ne sveti :)
BTW - Govora je o Sony zvočnikih za 17K SIT... to je cca. 90 US... Spregledal?
Za ta denar je verjetno edina izbira DIY - Do It Yourself, po možnosti les za zvočno omaro dobiš podarjen :))
VS - živiš preblizu japsov... zato tudi ne vidiš kako je z vremenom pri nas in posledično s slovenskim pregovorom: ena lastovka ne prinese pomladi
Pri Cabasse je večna pomlad... vzhajajoče sonce pa samo vzhaja, nič kaj prida ne sveti :)
BTW - Govora je o Sony zvočnikih za 17K SIT... to je cca. 90 US... Spregledal?
Za ta denar je verjetno edina izbira DIY - Do It Yourself, po možnosti les za zvočno omaro dobiš podarjen :))
Zgodovina sprememb…
Bessie
Če bi kupoval PC sistem za 17k, bi te še nekakor razumel. A zvočnikov za 17k, jaz ne poznam (novih). Žal, za tak majhen denar, pač nebo nič. To ti je isto, kot če grem zdaj jaz kupovat nov avto za 500k sit. Potem bi pa tako noro vprašal, katerega mi priporočate? Kaj misliš, kaj bi mi rekel folk? Na bolhi se malo pozanimaj.
Ti bom povedal en primer. Je kolega dobil ponudbo, da dobi ene rabljene zvočnike za 20k sit, neke (Angleške-sem pozabo kere,Celestion???). No, potem se on odpravi v BB in se tam pogovarja s prodajalcem, ali bi lahko svoje zvočnike primerjal z DALIji Concept 1. Čež nekaj dni pride on v BB (svojih zvočnikov ni imel s seboj), in poslušata s kolegom. Nato ga jaz kličem čez nekaj dni, če je bil v BB? Rekel je, dobro da nisem svojih zvočnikov tja nesel, ker so 0 proti DALIjem.
Zato, če je le možno, daj malo še našparaj in si kupi ene normalne zvočnike.
LP
Če bi kupoval PC sistem za 17k, bi te še nekakor razumel. A zvočnikov za 17k, jaz ne poznam (novih). Žal, za tak majhen denar, pač nebo nič. To ti je isto, kot če grem zdaj jaz kupovat nov avto za 500k sit. Potem bi pa tako noro vprašal, katerega mi priporočate? Kaj misliš, kaj bi mi rekel folk? Na bolhi se malo pozanimaj.
Ti bom povedal en primer. Je kolega dobil ponudbo, da dobi ene rabljene zvočnike za 20k sit, neke (Angleške-sem pozabo kere,Celestion???). No, potem se on odpravi v BB in se tam pogovarja s prodajalcem, ali bi lahko svoje zvočnike primerjal z DALIji Concept 1. Čež nekaj dni pride on v BB (svojih zvočnikov ni imel s seboj), in poslušata s kolegom. Nato ga jaz kličem čez nekaj dni, če je bil v BB? Rekel je, dobro da nisem svojih zvočnikov tja nesel, ker so 0 proti DALIjem.
Zato, če je le možno, daj malo še našparaj in si kupi ene normalne zvočnike.
LP
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
perci ::
Kaj pa recimo tam nekje do 70k? Bose 201 pridejo tam nekje v ta rang, sam mam filing (sem poslušal), da so mal šibki pri nizkih frekvencah. Kaj je še za pogledat v tem rangu?
Hmm evo neki sem našel kar bi cenovno skoraj ustrezalo samo kje bi za to ceno dobil te zvočnike Paradigm Atom??? Kakšno je vaše mnenje o Athena Audition AS-B1 zvočnikih?
Trancedeejay ::
Ti rajs napis kaksno mas elektroniko in kaj hoces od zvocnikov, za kaksno musko....
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
V prvem postu ti piše, muska bo pa različna od Rocka, tehna do klasike in jazza, od zvočnikov pa želim predvsem naraven zvok.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bessie ()
Kaj misliš, da smo mi tukaj svetovni hi-endaši, ki poznamo vsak zvočnik na svetu? Kje si sploh dobil te Paradigm Atom, jih ima kateri tvoj znanec? Mi ti lahko svetujemo za zvočnike, ki se v Sloveniji prodajajo. Npr. Mission, Dali, Jamo, itd. Žal, audio ni poceni in denarja tudi ni. Misliš da si edini, ki stoka za denarjem?
perci, kaj sprašuješ to? Idi v trgovino in sprobaj. Saj jih boš ti gledal in poslušal vsak dan, štima?
Lp
perci, kaj sprašuješ to? Idi v trgovino in sprobaj. Saj jih boš ti gledal in poslušal vsak dan, štima?
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Zvočniki ki jih prodajajo pri nas so v veliki večini precenjeni (v tujini so dosti cenejši) zato sem malo pogledal po svetu (webu) in prišel do čisto drugih znamk, sem mislil, da je pač kdo tudi svetovno razgledan in mi bo svetoval tudi v tej smeri a ne, konec koncev mamo tudi avstralca kle gor in če ni poštnina previsoka marsikaj kupim tudi "čez lužo".
glinik: A nej sprobam vsak zvočnik pod soncem? Zanima med katerimi naj izbiram v tem cenovnem rangu. Ko bom enkrat vedel katere, se bom pa ze sam med njimi odločil.
Pač kle sprašujem, ker prodajalcu v BigBangu (BTC) je težko karkoli povedat, deluje tko zdolgočasen, in potem ko ga kej vprašaš, ti tko zdolgočaseno odgovori, da raj nič več ne sprašuješ.
Pač kle sprašujem, ker prodajalcu v BigBangu (BTC) je težko karkoli povedat, deluje tko zdolgočasen, in potem ko ga kej vprašaš, ti tko zdolgočaseno odgovori, da raj nič več ne sprašuješ.
Mislim da nekam previsoko ciljas glede na to da mislis poganjat s Sony-evim ojacevalcem. Nekateri zvocniki so res precenjeni, vendar to se ponavadi zacne v malo visjih cenovnih razredih. Pri nas so dolocene cene visje, se pa marsikaj da dobiti ceneje kot v tujini. Najbolj neumno se mi pa zdi kupovati stvari po misljenjih clanov na forumu. Pri nas imas vsaj moznost sprobat. Raje prodaj Sony-a pa si omisli kaksen boljsi ojacevalec. Za 50 jurjev lahko dobis NAD C320BEE ojacevalec(meni se zdi super ojacevalec za ta denar, seveda je treba sprobat ce tebi odgovarja), ostalo pa nameni za zvocnike - bo cisto druga zgodba,seveda zvocnike primerne ojacevalcu. Ce hoces zadevo osebno slisat, se lahko oglasis pri meni in lahko prineses svojega Sony-a pa bos slisal razliko.
Po izgledu kupit bi se meni zdelo riskantno. Postnina iz tujine(npr. Danske) te pride okol 13 jurjev - odvisno od teze, skoraj tolk kot si ti mislil na zacetku namenit za zvocnike.
Have a nice Day
Matt
Po izgledu kupit bi se meni zdelo riskantno. Postnina iz tujine(npr. Danske) te pride okol 13 jurjev - odvisno od teze, skoraj tolk kot si ti mislil na zacetku namenit za zvocnike.
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Heh perci. Ma ne mi rečt, da je tako velika izbira zvočnikov do 70k sit? Če so leni prodajalci, jim jaz nisem nič kriv. Kolko zvočnikov te imamo v Sloveniji, ki stanejo do 70k sit? Ne vem če je več kot 10-20 modelov. 10 modelv sprobat, to imaš dela za nekaj ur, torej v enem dnevu! Sicer pa je tako, da ko slišiš en model npr. Missiona in ga primerjaš z Dalijem, boš po tem testu brez težav vedel katera firma ti je bliže. S tem si že eliminiral 3 modele.
Lp
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Do 70 jurjev se da dobit Jamo,Dali,Mission,JBL,Audio Epilog,Chario,B&W,Tannoy,Energy,Mirage,Athena,Infinity,Mordaunt Short.....in se polno enga sranja......20 znamk sigurno, ne samo modelov......
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Imas internet - poisci malo. Sicer pa to itak niso v tvojem rangu za 17 jurjev imas ravno za stojala, ne pa za zvocnike.
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Torej glinik, ce ne mislis odgovoriti, bodi raje tiho. Trance, kaj bi mi ti priporočil za testiranje?
Poslušam kompleten spekter, od drum'n'bass do rock and rolla (metala ne). Trenutno imam BOSE 301 series III direct/reflecting speaker system in so mi zlo všeč, fora pa je, da se selim in teh boxov ne bom mogel s seboj vzet, ker jih fotr ne da, tko da bo treba neki novga nabavt. Nove 301ke so pa malo nad mojim budgetom.
Poslušam kompleten spekter, od drum'n'bass do rock and rolla (metala ne). Trenutno imam BOSE 301 series III direct/reflecting speaker system in so mi zlo všeč, fora pa je, da se selim in teh boxov ne bom mogel s seboj vzet, ker jih fotr ne da, tko da bo treba neki novga nabavt. Nove 301ke so pa malo nad mojim budgetom.
V bistvu se nimam fersterkerja. Mislu sem pa kupit receiver, ker rabim tut radio.
Zdej pa nisem čist ziher a nej kupm stereo al 5.1 receiver, ker mogoče bi čez kake dve leti dodal še ostale zvočnike v 5.1 sistem.
A se full range zvočnike sploh lahko ponuca kot del 5.1 sistema?
Kater receiver bi mi priporočal? Enih 60 jurjev sem mislil namenit za to, soba je pa 20 kvadratov velika. Mal sem Yamaha 5.1 receiverje gledal, je pa res, da nimam pojma, če so te poceni modeli sploh vredni tega denarja al nej pol raj nabavim stolp, tako kot ti praviš (in ne, nočem stolpa)
Mal sem zmeden...
Zdej pa nisem čist ziher a nej kupm stereo al 5.1 receiver, ker mogoče bi čez kake dve leti dodal še ostale zvočnike v 5.1 sistem.
A se full range zvočnike sploh lahko ponuca kot del 5.1 sistema?
Kater receiver bi mi priporočal? Enih 60 jurjev sem mislil namenit za to, soba je pa 20 kvadratov velika. Mal sem Yamaha 5.1 receiverje gledal, je pa res, da nimam pojma, če so te poceni modeli sploh vredni tega denarja al nej pol raj nabavim stolp, tako kot ti praviš (in ne, nočem stolpa)
Mal sem zmeden...
Takole ti bom povedal, ce ne mislis dat kaksne vecje vsote za zacetek, ti bolj priporocam kaksen ojacevalc stereo za ene 50 jurjev(imam slucajno eno ugodno ponudbo). Poslji mi mail ali me kontaktiraj na msn. Za radio se splaca staknit tuner od kaksnega NAD-a(jaz sem k sreci dobil najvisji model 414RDS),al pa mogoce marantza - sam ga nikoli nisem sprobal. Sem imel prej Onkyo T-4211 in nisem bil zadovoljem, podobno kot kaksna Yamaha,se prej pa sony in je bilo se slabse. Ce potem k stereo sistemu dokupis 2 zvocnika, ju kasneje se vedno uporabis v HT sistemu(pa se stereo ojacevalec imas lahko kot koncno stopnjo), ampak pri dobrem stereu se DVD se vedno zelo dobro slisi napram slabemu surroundu. Za 60 jurjev kar se HT receiverjev tice ne dobis nic pametnega - vsaj tako je moje mnenje, s stereo ojacevalcem v tem cenovnem razredu zacnes s HI-FI-jem na veliko visjem zvokovnem nivoju.Vglavnem kontaktiraj me, lahko pa se tudi oglasis in poslusas zadeve in sam presodis.
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
perci - Kot Bose fetishist, Bose fetišistu... Bose ni tako dober kolikor za zvočnike hočejo naši trgovci. Cene pri nas pa so naravnost nesramne. Vrsto let že "uspešno" živim brez Bose-ov (očitno se da tudi brez njih).
Moje 301-ke sem namreč pustil prejšnji punci, nimam pojma kaj je z njimi naredila... 800-ke podaril sodelavcu glasbeniku, ki jih lahko uporablja zato, kar so bili namenjeni... tako, da ti ostane ebay... ali nekdo, ki potuje preko luže, da ti prinese nove. Zadeve so v sedaj osovraženi domovini grmičevja drastično cenejše kot pri nas v EU. Drastično.
O ostalem HI-FI-ju teče debata tule: [Hi-Fi] - Oprema / naprave
Veliko zvočnikov za 17K na svetu ni zato, ker bi trgovci z njimi premalo zaslužili. Morate se zavedati, da so marže zeloooo visoke. Ko smo kupovali pri generalnem zastopniku za Boston Acoustic, Bayer Dynamic, Carver, Adcom, Air Tight, Allison, Fostex, Teac... v Švici, so bile naše cene od 40-60% nižje od priporočenih prodajnih cen... in nismo bili nek velik kupec! Povedano drugače: poceni zvočnikov je veliko, samo po tovarniški ali vsaj grosistični ceni jih moraš kupiti.
Merkur je zadeve naprej prodajal s 100-200% maržami... potem si zamislite koliko cene posameznega zvočnika plačate proizvajalcu in koliko ostalim "zajedalcem".
BTW že na začetku leta so bili pri nas prodani Gryphon Poseidoni... KLIK, ki jih žal nisem imel prilike tudi slišati... a trgovec verjetno za letošnje leto ne potrebuje več prodati ničesar več
VS - sem se spomnil tudi mojih lastnih Yamahinih studijskih monitorjev, takole za večjo človeško glavo veliki... solidni a nepresunljivi.
Umetnine so vedno bolj cenjene v lastni domovini, kot na tujem. Poleg tega je zahodna civilizacija ena bolj agresivnih, zato so naši proizvodi marsikje na svetu. Tako je tudi z zvočniki.
Indijci prav gotovo proizvajajo zvočnike... a jih še nisem slišal. Večino vseh zahodnjaških zvočnikov pa z veliko verjetnostjo nastane v Kitajski.
A o tem ne vemo nič... vidimo le značko na zvočniku... in družbeni pogojenosti...
Če pride na obisk 20 kolegov in prijateljve in vsi pohvalijo zvočnike... boš z njimi zadovoljen... če jih vsi spluvajo, jih boš hitro prodal... verjetno kar pod ceno in kupil nekaj takšnega, da boš bolj "sprejemljiv"... a je tu še nekaj: vprašanje čemu si bil "izpostavljen" kot otrok in kasneje... ker so to v mojem primeru bili Bose in Infinity zvočniki (preden jih je kupil in "uničil" JBL), so moja ušesa od nekdaj pro-ameriška... edini, ki so me vrgli iz ravnovesne lege so francoski Cabasse... a o tem sem že.
Na zadevo lahko gledaš politično... kar so Japonci počeli pred in med II SV po aziji, mi ni čisto nič všeč... prav tako ne Nemci in Italijani... Francozi še vedno delajo atomske poizkuse na atolih... Britanci so imeli svoj imperij: "Sun never sets on British Empire" in so tudi marsikaj postorili na svetu... sedaj jih nadomeščajo Američani... Kdo ti potem še ostane?
Danci... ne... bljak...
Švicarji?
Ja... nevtralnost ino to... Revox, Piega... zelo dobri zvočniki, zeloooo dragi... toda pre-nevtralni... Zvočniki in HI-FI so kot ljubezen... ali se zaljubiš na "prvi zvok" ali pač ne... seveda imajo vmes veliko vlogo še oči in takoj zatem denarnica... a konec je takšen, kot sam želiš... za ženo si ne boš izbral neko nevtralno bejbo... neizrazito... hočeš iskre in kemijo...
Tako si tudi zvočnike izberemo vsak zase... kjer nas poleg denarja ovira še prostor in njegove realne ovire.
Nasveta na tem področju ni... gre le zato, kdo bo bolj barvito znal opisati svojo ljubezen... za Primičevo Julijo vemo vsi... toda neka prava ljubezen to ni bila...
Femme fatale zame so Bose 901... toda za njih bi moral zgraditi popolnoma drugo hišo (v trentunih prostorih so popolnoma neuporabni)... zato fatalke prepustim sonetnim vencem...
Pravi zvočniki bodo ostali zvesti vašim letom in ušesom, včasih tihi in neopazni, drugič glasni, polni energije in popolnoma vas prevzemajoči v svojem objemu glasbe... zame so to Allison CD8...
Za vas... zate... je to nek drug zvočniški par.
Najdite jih!
Moje 301-ke sem namreč pustil prejšnji punci, nimam pojma kaj je z njimi naredila... 800-ke podaril sodelavcu glasbeniku, ki jih lahko uporablja zato, kar so bili namenjeni... tako, da ti ostane ebay... ali nekdo, ki potuje preko luže, da ti prinese nove. Zadeve so v sedaj osovraženi domovini grmičevja drastično cenejše kot pri nas v EU. Drastično.
O ostalem HI-FI-ju teče debata tule: [Hi-Fi] - Oprema / naprave
Veliko zvočnikov za 17K na svetu ni zato, ker bi trgovci z njimi premalo zaslužili. Morate se zavedati, da so marže zeloooo visoke. Ko smo kupovali pri generalnem zastopniku za Boston Acoustic, Bayer Dynamic, Carver, Adcom, Air Tight, Allison, Fostex, Teac... v Švici, so bile naše cene od 40-60% nižje od priporočenih prodajnih cen... in nismo bili nek velik kupec! Povedano drugače: poceni zvočnikov je veliko, samo po tovarniški ali vsaj grosistični ceni jih moraš kupiti.
Merkur je zadeve naprej prodajal s 100-200% maržami... potem si zamislite koliko cene posameznega zvočnika plačate proizvajalcu in koliko ostalim "zajedalcem".
BTW že na začetku leta so bili pri nas prodani Gryphon Poseidoni... KLIK, ki jih žal nisem imel prilike tudi slišati... a trgovec verjetno za letošnje leto ne potrebuje več prodati ničesar več
VS - sem se spomnil tudi mojih lastnih Yamahinih studijskih monitorjev, takole za večjo človeško glavo veliki... solidni a nepresunljivi.
Umetnine so vedno bolj cenjene v lastni domovini, kot na tujem. Poleg tega je zahodna civilizacija ena bolj agresivnih, zato so naši proizvodi marsikje na svetu. Tako je tudi z zvočniki.
Indijci prav gotovo proizvajajo zvočnike... a jih še nisem slišal. Večino vseh zahodnjaških zvočnikov pa z veliko verjetnostjo nastane v Kitajski.
A o tem ne vemo nič... vidimo le značko na zvočniku... in družbeni pogojenosti...
Če pride na obisk 20 kolegov in prijateljve in vsi pohvalijo zvočnike... boš z njimi zadovoljen... če jih vsi spluvajo, jih boš hitro prodal... verjetno kar pod ceno in kupil nekaj takšnega, da boš bolj "sprejemljiv"... a je tu še nekaj: vprašanje čemu si bil "izpostavljen" kot otrok in kasneje... ker so to v mojem primeru bili Bose in Infinity zvočniki (preden jih je kupil in "uničil" JBL), so moja ušesa od nekdaj pro-ameriška... edini, ki so me vrgli iz ravnovesne lege so francoski Cabasse... a o tem sem že.
Na zadevo lahko gledaš politično... kar so Japonci počeli pred in med II SV po aziji, mi ni čisto nič všeč... prav tako ne Nemci in Italijani... Francozi še vedno delajo atomske poizkuse na atolih... Britanci so imeli svoj imperij: "Sun never sets on British Empire" in so tudi marsikaj postorili na svetu... sedaj jih nadomeščajo Američani... Kdo ti potem še ostane?
Danci... ne... bljak...
Švicarji?
Ja... nevtralnost ino to... Revox, Piega... zelo dobri zvočniki, zeloooo dragi... toda pre-nevtralni... Zvočniki in HI-FI so kot ljubezen... ali se zaljubiš na "prvi zvok" ali pač ne... seveda imajo vmes veliko vlogo še oči in takoj zatem denarnica... a konec je takšen, kot sam želiš... za ženo si ne boš izbral neko nevtralno bejbo... neizrazito... hočeš iskre in kemijo...
Tako si tudi zvočnike izberemo vsak zase... kjer nas poleg denarja ovira še prostor in njegove realne ovire.
Nasveta na tem področju ni... gre le zato, kdo bo bolj barvito znal opisati svojo ljubezen... za Primičevo Julijo vemo vsi... toda neka prava ljubezen to ni bila...
Femme fatale zame so Bose 901... toda za njih bi moral zgraditi popolnoma drugo hišo (v trentunih prostorih so popolnoma neuporabni)... zato fatalke prepustim sonetnim vencem...
Pravi zvočniki bodo ostali zvesti vašim letom in ušesom, včasih tihi in neopazni, drugič glasni, polni energije in popolnoma vas prevzemajoči v svojem objemu glasbe... zame so to Allison CD8...
Za vas... zate... je to nek drug zvočniški par.
Najdite jih!
Zgodovina sprememb…
perci, perci, zakaj se jeziš? Sam moraš slišat zadeve. En dan reskiraš, in stestiraš (skoraj) vse zvočnike. Na relaciji Lj - KR imaš vso to robo. Kje je pol problem? Če razlike med njimi ne čuješ, pol je itak vseeno kaj kupiš.
Zakaj misliš ti Trancedeejay ne navaja določenih modelov zvočnikov? Ker ne pozna tvojega okusa.
Če se lahko tako izrazim in kot rad reče en stari maček audia ... Audio je kot sex, vsak ima drugačen način
Lp
Zakaj misliš ti Trancedeejay ne navaja določenih modelov zvočnikov? Ker ne pozna tvojega okusa.
Če se lahko tako izrazim in kot rad reče en stari maček audia ... Audio je kot sex, vsak ima drugačen način
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Stepni Volk, ko si že omenil Poseidone. Tudi Gryphonove Cantate so našle novega lastnika. Po moje se v prekmurju lepo počutijo s celotno Gryphonovo elektroniko Nekje mi podatek, da dobi prodajalec 30-40% vrednosti zvočnika. Zdaj ne vem, če je to res
Huh, nehajmo sanjat ...
Lp
Huh, nehajmo sanjat ...
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
glinik, sam dobro veš, da prepričat prodajalca, da ti bo dal stestirat vse zvočnike v tem rangu, se mu v sanjah ne bo dalo - zato sem mislil, da bi mi nasteli par modelov iz BB par modelov v KR itd...
Poleg tega sam veš tudi, da mi jih bodo v vsaki štacuni priklopli na drug fršterkar in kaj mi pol ostane. Saj sam praviš, da je fršterkar pomembnejši od zvočnika.
glinik, kdo se jezi?
Poleg tega sam veš tudi, da mi jih bodo v vsaki štacuni priklopli na drug fršterkar in kaj mi pol ostane. Saj sam praviš, da je fršterkar pomembnejši od zvočnika.
glinik, kdo se jezi?
Heh, mogoče nisi imel pravega nastopa, ko si prišel v trgovino (npr. BB). Meni takoj vse priklopijo, malo se zrihtaj in se naredi pomembnega. Boš videl, kako bojo letali okoli tebe (žal ti samo tako dobro ustrežejo). Saj veš, obeka dela človeka. Sicer so dečki v Mariborskem BB zelo marljivi in korektni, kapa dol.
To, da ima vsaka štacuna svoje ojačevalce imaš prav. Ne vem če ti bo to kaj pomagalo, kar ti bom zdaj rekel? Ena možnost je, da si od kolega ali znanca izposodiš nek soliden ojačevalec in ga nosiš s seboj. To je še najbol "sigurna" rešitev.
Ko sem jaz kupoval zvočnike, nisem dolgo mučkal. Enostavno sem vprašal največjega audio "guruja" v Sloveniji in zadeva je bila rešena. Potem sem še samo denar skupaj krampal . Ko sem že pri tem človeku ... on je postavljal Gryphonov sistem na letošnjem audio sejmu CES, ki je vsako leto v Las Vegasu.
perci, ti samo idi v BB, se bojo že malo potrudli zate. Drugače ti lahko v tej stvari res najbol pomaga Trancedeejay
Lp
To, da ima vsaka štacuna svoje ojačevalce imaš prav. Ne vem če ti bo to kaj pomagalo, kar ti bom zdaj rekel? Ena možnost je, da si od kolega ali znanca izposodiš nek soliden ojačevalec in ga nosiš s seboj. To je še najbol "sigurna" rešitev.
Ko sem jaz kupoval zvočnike, nisem dolgo mučkal. Enostavno sem vprašal največjega audio "guruja" v Sloveniji in zadeva je bila rešena. Potem sem še samo denar skupaj krampal . Ko sem že pri tem človeku ... on je postavljal Gryphonov sistem na letošnjem audio sejmu CES, ki je vsako leto v Las Vegasu.
perci, ti samo idi v BB, se bojo že malo potrudli zate. Drugače ti lahko v tej stvari res najbol pomaga Trancedeejay
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Ko sem jaz kupoval zvočnike, nisem dolgo mučkal. Enostavno sem vprašal največjega audio "guruja" v Sloveniji in zadeva je bila rešena
Sam ti pa si smešn. Že cel cajt mi govoriš kako naj vse sprobam, ti si pa vprašal guruja in je bil problem rešen ;).
Drugač je govora o BB v BTC.
perci - še en problem je... s seboj ne moreš nesti prostora v katerem boš zvočnike poslušal...
Moj predlog je tako: v trgovini eliminiraj zvočnike, ki ti niso všeč (oblika, barva, cena in seveda zvok v točno določeni skladbi / skladbah, ki jih poznaš)... postopek ponavljaj toliko časa, dokler ti ne ostaneta dva modela.
Za ta dva izposluj reverz oz. test doma... hkrati ju lahko primerjaš še z Bose 301 in najbolj simpatičen par obdržiš.
Bose 301 series V so v US = 295,20 $ (x 181,4) = 53'549 SIT KLIK
Street price verjetno še nižja... :)
Kolegi, prijatelji, sorodniki v Ameriki?
Moj predlog je tako: v trgovini eliminiraj zvočnike, ki ti niso všeč (oblika, barva, cena in seveda zvok v točno določeni skladbi / skladbah, ki jih poznaš)... postopek ponavljaj toliko časa, dokler ti ne ostaneta dva modela.
Za ta dva izposluj reverz oz. test doma... hkrati ju lahko primerjaš še z Bose 301 in najbolj simpatičen par obdržiš.
Bose 301 series V so v US = 295,20 $ (x 181,4) = 53'549 SIT KLIK
Street price verjetno še nižja... :)
Kolegi, prijatelji, sorodniki v Ameriki?
Stepni Volk: nekaj takega bom naredil - ampak najbrz bom res feršterk prej kupil, ker s tem, ki ga imam sedaj (sony TA-F419R klik) najbrz ne bom dobil prave slike.
A prodajalci radi dajejo zvočnike na reverz?
Kolegov v Ameriki ni, pa tudi če bi bili, poštnina vseen ni pocen, da bi jih pa kdo na letalo vzel pa najbrz tut ni sprejemljivo.
A prodajalci radi dajejo zvočnike na reverz?
Kolegov v Ameriki ni, pa tudi če bi bili, poštnina vseen ni pocen, da bi jih pa kdo na letalo vzel pa najbrz tut ni sprejemljivo.
DObro kaj pa potem teli Jamo E500, a je to že kolikor tolk zadovoljivo al je le malo bolš kot Sony japočniki?
perci - poštnina ni tako ubijalsko draga, problem je le, da ti naša carina na skupno vrednost (cena + poštnina) pribije carino :( A o tem smo v neki drugem oddelku in temi... se ne spomnim več naslova... eBay o BOse 301:
*pošiljajo širom po svetu: US Worldwide
*znotraj EU D - Evropa
*če imaš sorodnike v Nemčiji še: KLIK, KLIK2
Prodajalci bodo verjetno dopustili testiranje doma... še posebej, če jim poveš kakšen je tvoj namen. Zvočniki pač zvenijo v trgovini drugače, kot doma... specializirane trgovine, ti bodo z veseljem odstopile razstavni model... glede večjih trgovin je to bolj spretnost pogajanja :)
Alternativno jih lahko kar kupiš in jih v zakonskem roku 8 dneh vrneš, ter zamenjaš za ojačevalec (sam imam raje Reciver-je, glej debato: [Hi-Fi] - Oprema / naprave).
Glede ojačevalcev sem namreč najmanj izbirčen... prostor in zvočniki sta mi najbolj pomembna, vse ostalo "zanemarjam"... še posebej kable :)
Bessie - zvočniki so izredno nehvaležna roba za predloge, daj lahko oba stojiva v nekem prostoru in bodo tebi zvočniki všeč, meni ne... in če se boš odločal, se poskušaj zavezanih oči... in če bodo tvoja ušesa rekla, da so Sony-evi boljši... jih kupi, ne glede nato, kaj ti mi na forumu pravimo... to je le naše mnenje, ki ni nujno tudi dejstvo in še manj tisto, kar je tebi resnično všeč... poglej še na 2.str te teme, moj prvi prispevek.
*pošiljajo širom po svetu: US Worldwide
*znotraj EU D - Evropa
*če imaš sorodnike v Nemčiji še: KLIK, KLIK2
Prodajalci bodo verjetno dopustili testiranje doma... še posebej, če jim poveš kakšen je tvoj namen. Zvočniki pač zvenijo v trgovini drugače, kot doma... specializirane trgovine, ti bodo z veseljem odstopile razstavni model... glede večjih trgovin je to bolj spretnost pogajanja :)
Alternativno jih lahko kar kupiš in jih v zakonskem roku 8 dneh vrneš, ter zamenjaš za ojačevalec (sam imam raje Reciver-je, glej debato: [Hi-Fi] - Oprema / naprave).
Glede ojačevalcev sem namreč najmanj izbirčen... prostor in zvočniki sta mi najbolj pomembna, vse ostalo "zanemarjam"... še posebej kable :)
Bessie - zvočniki so izredno nehvaležna roba za predloge, daj lahko oba stojiva v nekem prostoru in bodo tebi zvočniki všeč, meni ne... in če se boš odločal, se poskušaj zavezanih oči... in če bodo tvoja ušesa rekla, da so Sony-evi boljši... jih kupi, ne glede nato, kaj ti mi na forumu pravimo... to je le naše mnenje, ki ni nujno tudi dejstvo in še manj tisto, kar je tebi resnično všeč... poglej še na 2.str te teme, moj prvi prispevek.
Sem prebral in je pač tako da sem prvo točko že izpolnil drugi se pa počasi bližam tako, da je odločitev glede zvočnikov pristala pri Mission m30i vendar pa jih pri nas še nimajo (prodajajo model brez i, v čem je razlika?) tako, da iščem po netu kako ugodno ponudbo, v angliji jih dobiš že za okoli 70 funtov, vendar dostavljajo samo po otoku.
No vidiš, kupil si en zelo soliden zvočnik. Kako si kaj zadovoljen z zvokom?
Lp
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Za kok veliko sobo pa je sploh tale zadevca? Mal razmišljam, da bi večjega brata (concept 2) preizkusil.
Zvok se mi zdi odličen, razdalja do zvočnikov in med zvočniku je cca. 3m, se pravi da kar idealen trikotnik. Predvsem sem pa z njimi zadovoljil boljšo polovico, ker niso veliki in so v barvi češnje tako kot pohištvo zdaj je pa še na vrsti bitka za največjo jakost poslušanja glasbe
Zgodovina sprememb…
Poglej, BB jih prodaja. cca. 50-55k sit so stali prej
Lp
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
AntiFriz ::
Mene pa zanima, katere zvočnike bi kupil za tam do oz. okoli 100.000 pa ne neke za 150 in vec..
soba je tam 26m2 reviever pa je marantz 5400ose?
Gledall sem dali 5005, concept6, Jamo E680, E855, B&W603s2 ipd.
zanima me še vaš predlog, sem se pa pogovarjal z nekom ki ima o tem veliko več pojma kot jaz pa je rekel da bi bilo dobro imeti notri 20cm za nizkotonca, ker ima v stereu lep zvok...
če lahko kdo kaj več napiše o tem kaj naj bi bilo in kaj ne..:>
soba je tam 26m2 reviever pa je marantz 5400ose?
Gledall sem dali 5005, concept6, Jamo E680, E855, B&W603s2 ipd.
zanima me še vaš predlog, sem se pa pogovarjal z nekom ki ima o tem veliko več pojma kot jaz pa je rekel da bi bilo dobro imeti notri 20cm za nizkotonca, ker ima v stereu lep zvok...
če lahko kdo kaj več napiše o tem kaj naj bi bilo in kaj ne..:>
glink: cca 37k. ne vem točno ker sem še kable zraven kupil.
Zgodovina sprememb…
AntiFriz:
To ne bo držalo. Od basa pa res ni odvisno ali boš imel dober stereo zvok. Bas je za nizkotonsko področje in nič drugega. En nasvet ti dam. Probaj v trgovini vse te modele ki si jih naštel, z istim reciverjem kot je tvoj, seveda. Iz vseh teh modelov izlušči, dva ali tri modele in si jih domov pelji. Le tako boš našel nabolši zvočnik za tvoje potrebe in okus.
Če se ti zdi to brezveze, pa razmisli malo kako dolgo boš imel zvočnik? Ko kupuješ avto, ga tudi ne kupiš v enem dnevu. To je stvar, ki jo boš dolgo časa gledal in poslušal. Zato si vzami tisti dan ali dva in preposlušaj vsak posamezen model.
Lp
To ne bo držalo. Od basa pa res ni odvisno ali boš imel dober stereo zvok. Bas je za nizkotonsko področje in nič drugega. En nasvet ti dam. Probaj v trgovini vse te modele ki si jih naštel, z istim reciverjem kot je tvoj, seveda. Iz vseh teh modelov izlušči, dva ali tri modele in si jih domov pelji. Le tako boš našel nabolši zvočnik za tvoje potrebe in okus.
Če se ti zdi to brezveze, pa razmisli malo kako dolgo boš imel zvočnik? Ko kupuješ avto, ga tudi ne kupiš v enem dnevu. To je stvar, ki jo boš dolgo časa gledal in poslušal. Zato si vzami tisti dan ali dva in preposlušaj vsak posamezen model.
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
AntiFriz - stereo basovska slika je nekoliko paradoksalna, saj je večji del basovskega valovanja takšno, da je valovanje večje od razdalje med razdaljo med človeškima ušesoma... Posledica je, da ne veš, od kje basi pravzaprav prihajajo (ni stereo). To človeško fiziološko slabost izkoriščajo satelitski sistemi, ki imajo visoko in srednjetonce lepo v satelitu, bas pa producira ena sama škatla: subwoofer... Posledično so te sistemi lahko manjši (na velik užitek nežnejšega spola) in cenejši, ker ne potrebujejo dveh basov... seveda bi Kite tak bas zelooo motil, ker za njih ne bi bil stereo :)
Audio fili pa v svojih sposobnostih tako ali tako prekašajo tako kite, kot netopirje in so seveda s satelitskimi sistemi izredno nezadovoljni (na žalost svojih boljših polovic)...
Več kot očitno si svojega kolega napačno razumel. Večji basovski del zvočnika običajno pripomore bolj linearnemu doseganju globin... a vse skupaj s stereo zvočno sliko, zaradi znanih fizičnih lastnosti našega telesa, nima nič skupnega.
Res močne base tako čutiš v zatilju in trebuhu... z ekstremno nizkimi toni so nekaj časa poskušali tudi v različnih vojskah... a uradno k sreči niso prišli do masovnega orožja :)
Audio fili pa v svojih sposobnostih tako ali tako prekašajo tako kite, kot netopirje in so seveda s satelitskimi sistemi izredno nezadovoljni (na žalost svojih boljših polovic)...
Več kot očitno si svojega kolega napačno razumel. Večji basovski del zvočnika običajno pripomore bolj linearnemu doseganju globin... a vse skupaj s stereo zvočno sliko, zaradi znanih fizičnih lastnosti našega telesa, nima nič skupnega.
Res močne base tako čutiš v zatilju in trebuhu... z ekstremno nizkimi toni so nekaj časa poskušali tudi v različnih vojskah... a uradno k sreči niso prišli do masovnega orožja :)
Zgodovina sprememb…
AntiFriz ::
Še vprašal bi, kakšno menenje imate vi o zvočniku JBL Northridge E60, E80,E90? Pa me zanima, če jih je kdo slišal kje, ker jaz jih nisem še nikjer videl razen na internetu.
Pyr0Beast ::
Some nanoparticles are more equal than others
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Zvok in slika | 75964 (1669) | dvihtelic |
» | Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 29787 (15111) | CoolBits |
» | 5.1 receiver in dva zvočnika?Oddelek: Zvok in slika | 2724 (2594) | Trancedeejay |
» | Polariteta zvočnikov (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9970 (8950) | Trancedeejay |
» | Racunalnik -> Reciver (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 4935 (4478) | filtr |