Forum » Zvok in slika » [Hi-Fi] - O zvočnikih
[Hi-Fi] - O zvočnikih
glinik ::
Se ve, kdo je na tem forumu BOSE fetišist (en moderator)
Lp
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Vanquish ::
Doma mam od B&W 602S3 in sprednji center lcr60 prav tako s3. Sedaj pa me zanima, kje sploh še kupiti ugodno v Slovenija/Austria/Croatia b&w zvočnike? Pri nas so jih baje vrgli ven iz prodaje, kr je b&w postavil pogoje da se prodaja zraven še rotel, kar naš uvoznik ni pristal.
Se pravi kje kupiti 600 serijo zvočnike.
Ps: kaj bi bilo boljše za satelite zraven, 600 ali 601?
Lp
Se pravi kje kupiti 600 serijo zvočnike.
Ps: kaj bi bilo boljše za satelite zraven, 600 ali 601?
Lp
perci ::
Se ve, kdo je na tem forumu BOSE fetišist (en moderator)Jst mam bose doma - sam najbrz nisi name mislil .
AnubisOfDoom ::
sicer si videl, da sem zacetnik in ti ne morem pomagat, vendar je tema res super :D bi vas ophvalil
Saj veš, za dobro debato je potrebnih več
aljo, povej nam kar si dosedaj slišal in kaj so tvoji zaključki. Si šel poslušat rurround reciver in stereo ojačevalec (upam da si tisti, ki je to spraševal)?
Lp
aljo, povej nam kar si dosedaj slišal in kaj so tvoji zaključki. Si šel poslušat rurround reciver in stereo ojačevalec (upam da si tisti, ki je to spraševal)?
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Venturer ::
Imam NAD 712 (2X25 W 8Ohm) in Jamo 32 zvočnika(60W na 6 Ohmih), potrebujem pa še en okrog 60-70W woofer, da bi se lepo ujel z zvočniki, in pa center zvočnik. Za zadnje zvočnike imam pa en starejši amp z 40W na 8 ohmih, pa dela solidno.
Najprej imam namen kupit woofer, gledal pa sem Yamaho YSTSW015 v BigBangu cena 39k(16cm woofer, 10 kg), in pa Jamo E3 cena 34k(samo 10 cm woofer, 7kg). A kdo ve še za kaj podobnega tej Yamahi, pa cenovno še ugodnejšega?
Potem pa še vprašanje za Yamaho AX 592 (2x120W rms) skupaj z B&W DM 602 (100W na 8 Ohmih), ker sub priporočate zraven? Ta zadnji sistem je za muziko in ne za filme.
l.p.
Najprej imam namen kupit woofer, gledal pa sem Yamaho YSTSW015 v BigBangu cena 39k(16cm woofer, 10 kg), in pa Jamo E3 cena 34k(samo 10 cm woofer, 7kg). A kdo ve še za kaj podobnega tej Yamahi, pa cenovno še ugodnejšega?
Potem pa še vprašanje za Yamaho AX 592 (2x120W rms) skupaj z B&W DM 602 (100W na 8 Ohmih), ker sub priporočate zraven? Ta zadnji sistem je za muziko in ne za filme.
l.p.
jRk0 ::
10 in 16cm sub? :D
sub mas da je 25,30,38 cm. ne pa 16 :)
no v glavnem, boljsi zvocniki ziher da jo vec basa iz sebe ko pa ta 10 in 16cm "sub woofer".
sub mas da je 25,30,38 cm. ne pa 16 :)
no v glavnem, boljsi zvocniki ziher da jo vec basa iz sebe ko pa ta 10 in 16cm "sub woofer".
You fuck up once, you loose two teeth.
Rabim woofer ki se lepo ujame z obstoječimi zvočniki in da ni preveč glasen ampak ravno tolk da da mal več basa. Kar se tiče unga druzga sistema tam bi pa dal kakšnga ornk sam trenutno bi rajši tega ki ga uporabljam za filme.
lDam pa max 40k.
l.p.
lDam pa max 40k.
l.p.
hum. 40k verjetno ne bo kaj dobrega lih. :) ker mores gledat je to z ojacevalcem vred. pa verjetno ti bo tu mariskdo rekel da rajsi vlozi v boljse zvocnike. pa bi se celo strinjal, ker tak mali woofer bo bo bolj tak. kaj pa vem, saj mogoce pa bo:D
Hmm, potem mi pa prosim predlagajte zvočnike ki bi se kar najbolje ujeli z NADOM 712, in sicer gre za stereo receiver ki ima karakteristike podobne ojačevalcu NAD 312, ima zelo realnih 25W RMS na 8 Ohmih, vendar čudežev vseeno ne dela. B&W DM 602 ne zmore niti približno dovolj dobro poganjat, tako da morajo biti zvočniki temu primerni. Razmišljal sem o kakšnih Miragih , prosim svetujte kakšne idealne zvočnike za primerno ceno.
hvala in l.p.
hvala in l.p.
Trancedeejay ::
HI
Kateri pa so Jamo 32?
A si probal, da ne more poganjat 602-k? Meni jih je NAD 304 za salo poganjal. Ce si kje iz okolice KR se lahko oglasis pri meni in lahko probava kaksne druge zvocnike - jih imam doma nekaj parov:)
Have a nice Day
Matt
Kateri pa so Jamo 32?
A si probal, da ne more poganjat 602-k? Meni jih je NAD 304 za salo poganjal. Ce si kje iz okolice KR se lahko oglasis pri meni in lahko probava kaksne druge zvocnike - jih imam doma nekaj parov:)
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Ne NAD 32, se opravičujem so JAMO 38 , stari okrog 7 let , tko manjši 60W na 6Ohmih(takrat je bla cena 33000sit za par), 602-ke sem sprobal na NAD-u pa ni blo kul. Imam pa na NAD priklopjen še en par stropnih zvočnikov JAMO(vklopim le občasno) tako da bolje da niso prepožrešni.
Če resno misliš s preiskusom zvočnikov sem za.
l.p.
Če resno misliš s preiskusom zvočnikov sem za.
l.p.
NAD 32 ne obstaja - si mislil NAD 302?
Jamo 38 poznam(eden izmed modelov serije 8), v bistvu poznam skoraj vse Jamo-te.
Ni problema za sprobat zvocnike - upam da je komponenta ispravna.
Have a nice Day
Matt
Jamo 38 poznam(eden izmed modelov serije 8), v bistvu poznam skoraj vse Jamo-te.
Ni problema za sprobat zvocnike - upam da je komponenta ispravna.
Have a nice Day
Matt
Music is the key
Stepni Volk ::
perci - preberi na 2 strani te teme, moj prvi prispevek in še nekaj nadaljnih... ti bo kuj potegnilo, kaj in kdo je "fetišist" :)
BTW v času pisanja, sem bil še "normalen" član foruma...
BTW v času pisanja, sem bil še "normalen" član foruma...
Posici ene zvocnike ki majo precej visoko obcutljivost, da jih lahko cimbolj izrabis. 9
90+dB/W
pomoje vsaj:)
90+dB/W
pomoje vsaj:)
glinik zdaj mam bolj malo casa med tednom, pa sem sele dons prsu do racunalnika, doma imam ze enega DENONa, ki sicer dela v stereo nacinu z Se..... (ne vem naprej) zvocniki. Zvok ni pretirano dober, je dober, vendar bi se dalo iztisniti boljsega, sicer imam slab CD predvajalnik, vendar mislim, da se da se vseeno iztisniti vec. nisem se nasel casa za poslusanje tiste opreme in ja jaz sem spraseval...
Vucko ::
Naj mi nekdo pomaga.. če ima izkušnje..
Odločam se med zvočniki Jamo E855 in Dali Concept 6 ... ali pa mogoče Tannoy iz istega cenovnega razreda (~100kSit).
Že nekaj tednov sem v dilemi in se nikakor ne morem odločiti. Receiver pa bo počasi prišel zvočnikov pa še vedno nisem nabavil.. Naročen imam namreč Sony 790 QS.
Vsakršnega nasveta oz. komentarja glede teh zvočnikov bi bil zelo vesel.
Najlepša hvala.
Vučko
Odločam se med zvočniki Jamo E855 in Dali Concept 6 ... ali pa mogoče Tannoy iz istega cenovnega razreda (~100kSit).
Že nekaj tednov sem v dilemi in se nikakor ne morem odločiti. Receiver pa bo počasi prišel zvočnikov pa še vedno nisem nabavil.. Naročen imam namreč Sony 790 QS.
Vsakršnega nasveta oz. komentarja glede teh zvočnikov bi bil zelo vesel.
Najlepša hvala.
Vučko
Airness
KTr1sk ::
Mene pa samo zanima pri reciverju če lahko imam prikljopljeno TV anteno na tunerju, gor na priključku piše 75Ω. (trenutno imam prilkjučeno gor in kr dobr vleče samo ne vem če je lahko kaj narobe) (aja nimam pa kabeljske Tv ampak imam strešno anteno)
lp
thx
lp
thx
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
japi low fi ::
Hi hi, mislim, da se tu preveč kregate glede vse te fersterkerije. Po moje je to podobno kot prepir katero umetniško delo je lepše od drugega. Eni stari mami je njen predvojni tranzistor poslednji mejnik v perfekcionizmu akustike, nekomu pa ni dovolj niti najhujša oprema, ki jo v Slo. skor ni mogoče dobavit (v resnici ma pa pokvarjena ušesa, ampak pustimo to:)) Mislim, da med audiofila sodi že nekdo, ki karnaprej spremlja novosti na tem področju in je pripravljen za feršerkerijo, ki mu odgovarja plačat tudi malo več od najcenejšega stolpa. Meni osebno s cenovnega stališča za muziko najbolj odgovarja kombinacija malo boljšega Harman Kardona in Sonus Fabra Concerto, za kino pa kombinacija istega verstarkerja s KEF KHT 2005. Za DVD player še nimam favorita, ker po pravici povedano še nisem imel prilike poslušat kakšnega Voyagerja od Thete Digital. Ta moment je za moja ušesa optimum kakšen boljši Brystonali pa kakšna kombinacija od Thete Digital, pa od zvočnikov Nautilusi od B&W ali pa od Sonus Fabra Cremona. Moram povedat, da če me je Sony očaral na področju televizorjev, ne sprejmem zvočnikov ali verstarkerja te firme niti, če mi kdo plača. To velja tudi za vse ideje raznih Jamo, Bose, NAD, Philips in podobnih kao ful kvalitetnih, v resnici pa čip potrošnih variant. No, če gre človek ful v detajle pri muziki, vedno konča na štromu:)
BlazP ::
Hi hi, mislim, da se tu preveč kregate glede vse te fersterkerije. Po moje je to podobno kot prepir katero umetniško delo je lepše od drugega. Eni stari mami je njen predvojni tranzistor poslednji mejnik v perfekcionizmu akustike, nekomu pa ni dovolj niti najhujša oprema, ki jo v Slo. skor ni mogoče dobavit (v resnici ma pa pokvarjena ušesa, ampak pustimo to:)) Mislim, da med audiofila sodi že nekdo, ki karnaprej spremlja novosti na tem področju in je pripravljen za feršerkerijo, ki mu odgovarja plačat tudi malo več od najcenejšega stolpa.
Svaka cast!
pblaz ::
To velja tudi za vse ideje raznih Jamo, Bose, NAD, Philips in podobnih kao ful kvalitetnih, v resnici pa čip potrošnih variant.
ne vem, zakaj si v ta spisek vtaknil tudi NAD? lahko malo argumentiraš?
japi low fi ::
Ok, Nad je recimo na meji, ker mi je ful všeč njihov dizajn Pa recimo, da znajo njihovi verstarkerji definitivno boljše reproducirat muziko kot potrošniško usmerjene nekatere firme, osebno sem se le ful hitro naveličal poslušanja te firme. Začuda se mi to pri Harman Kardonu še ni zgodil. Niti pri Beckerju, ki je Harman Kardonova blagovna znamka za avtoradije. Pa ne znam čist razložit. Mogoče je k temu prispeval tudi estetski vtis ali pa zanimiva izdelava, mogoče pa celo ful visoko vzorčenje al kaj. Drgač pa bi lahko iz prejšnjega seznama robe, ki je ne bi preveč pogrešal, mogoče res izvzel le NAD. Drugače pa o različnosti med firmami. Če mi kot avto ni všeč niti katra, niti hrošč, sta zame oba v istem razredu:)
Dečki, ne smete bit tako kritični do takšnih firm, katere so za povprečnega uporabnika OK. Sevda se njihova filozofija razlikuje, tako pač stvari stojijo. Marantz da dosti na videz, medtem ko NAD da dosti na kvaliteto zvoka. Ljudje se med sabo tudi razlikujemo, zakaj se pol komponente ne bi smele?
Za nekoga je NAD ničvredna siva škatla . Tukaj se moramo zavedat, da se nahajamo v tistih "visokih" vodah (finančnih seveda). Za takšnega so komponente, kot Bow Tehnology, Gryphon, Vaic, Lumen White, Clase, Briston in še mnoge druge ...
Saj vas komponente ne prosijo, da jih kupujete. Zato se tudi dostikrat pojavi odgovor, pojdi v trgovino in poslušaj kaj ti je všeč.
aljo: Saj je lepo da sodeluješ, ampak Philipsa res ne moreš sodit v dober audio. Tudi to ne moreš rečt, da so Bose, Nad in ... razred zase. Niso, drugače bi vsi kupovali v določenem cenovnem razredu samo Nade in Bose.
P.S. Upam, da bom imel kdaj priliko slišat te tako opevane Bose zvočnike
Lp
Za nekoga je NAD ničvredna siva škatla . Tukaj se moramo zavedat, da se nahajamo v tistih "visokih" vodah (finančnih seveda). Za takšnega so komponente, kot Bow Tehnology, Gryphon, Vaic, Lumen White, Clase, Briston in še mnoge druge ...
Saj vas komponente ne prosijo, da jih kupujete. Zato se tudi dostikrat pojavi odgovor, pojdi v trgovino in poslušaj kaj ti je všeč.
aljo: Saj je lepo da sodeluješ, ampak Philipsa res ne moreš sodit v dober audio. Tudi to ne moreš rečt, da so Bose, Nad in ... razred zase. Niso, drugače bi vsi kupovali v določenem cenovnem razredu samo Nade in Bose.
P.S. Upam, da bom imel kdaj priliko slišat te tako opevane Bose zvočnike
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: glinik ()
Glinik, primerjaj philipsa 963 in svojega Sony-a
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt
Music is the key
glinik tega sploh nisem rekel :) brez zamere, ampak rekel sem, da izmed teh firm ne moramo vseh tlaciti v isti razred, philips sigurno ne dela tako dobrih ojacevalcev kot NAD, sicer ne poznam najbolsih vendar je bilo to misljeno s take strani, da katra ni isti razred kot hrosc ;) . meni tudi ni vsec rols royce, pa je se vseno drug razred kot smart :D
Trancedeejay: Mi posodiš Philipsa? Tale moj Sony res ni ne vem, kaj ... njegova cena je bila tudi temu primerna.
Zdaj je je moja pozrnost usmerjena na ojačevalec. Elektronke bodo počasi menjale lastnika, tako da si bom moral nekaj novega zrihtat. Namen imam narediti home made ojačevalec z 2X40-50W. Samo na slušni test še čakam. Da ojačevalec sam ocenim in si naredim pravo sliko o stvari. Govorice so več kot obetavne. Apak, saj vete kolk so vredne govorice ... Najbolše pri tej stvari je, da je celotna "mašinca" zelo poceni. Material ne bi smel stat več kot 10-15ksit.
Kaj pravite moderatorji, bi lahko dal sem noter načrt vezja ali to ne paše v to temo? Seveda je pogoj, da ojačevalec dela PIKO, BELO Sem prepričan, da bi tako ta tema pridobila še več rednih bralcev
Lp
Zdaj je je moja pozrnost usmerjena na ojačevalec. Elektronke bodo počasi menjale lastnika, tako da si bom moral nekaj novega zrihtat. Namen imam narediti home made ojačevalec z 2X40-50W. Samo na slušni test še čakam. Da ojačevalec sam ocenim in si naredim pravo sliko o stvari. Govorice so več kot obetavne. Apak, saj vete kolk so vredne govorice ... Najbolše pri tej stvari je, da je celotna "mašinca" zelo poceni. Material ne bi smel stat več kot 10-15ksit.
Kaj pravite moderatorji, bi lahko dal sem noter načrt vezja ali to ne paše v to temo? Seveda je pogoj, da ojačevalec dela PIKO, BELO Sem prepričan, da bi tako ta tema pridobila še več rednih bralcev
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
japi low fi - poslušajte ga... posamezni sestavni deli vaši čislanih in osovraženih komponent pogosto prihajajo iz istih tovarn in tekočih trakov... (kitajskih ) in predvsem kupujte za svoje oči, svoja ušesa in za "tuj" denar :))
Lampe večino prihajajo iz Rusije, kjer so audifilske firme odkrile lepe zaloge lamp in celo delujoče proizvodne tekoče trakove :)
NAD filozofija mi je všeč, design prav tako... (narejeni so tako ali tako po Aziji)
Marantz = preoblečeni "fancy" Philips...
Harman Kardon je v lasti JBL-a, ki je "uničil" tudi moje ljube mi Infinity-e... Kolega, ki sem mu prodal še pravi HarmanKardon, ga še vedno z zadovoljstvom uporablja... design novih mi je všeč... in tu se neha. JBL-u nekako uspe odvrniti me od njegovih naprav... zato ne bi nikoli mogel imeti BMW-ja, ki uporablja njihov audio sistem... :)
Bose = v Evropi in posebej pri nas PRECENJEN... V resnici so te zadeve čisto poceni (preverite na www.bose.com). In kar se tiče napredka v smislu Divx, MP3... je Bose še bolj konzervativen kot Sony... izgleda se Amar že stara in drugi vodijo podjetje :(
Zvočniki... predvsem 901... to je druga pesem (glej 2 str te teme)
Me like it!
Ko kupuješ moraš v bistvi mižati... pozabiti na ono in drugo firmo... samo problem, je ker sem že deformiran... vem kaj je Bose in kaj ni... kaj je Stari Infinity... (kot rečeno, ga zavoham - kalifornijski hrast)...
Tako, da dragi "sveži" odvisniki... ne računajte na nas... mi smo že okuženi.
Lampe večino prihajajo iz Rusije, kjer so audifilske firme odkrile lepe zaloge lamp in celo delujoče proizvodne tekoče trakove :)
NAD filozofija mi je všeč, design prav tako... (narejeni so tako ali tako po Aziji)
Marantz = preoblečeni "fancy" Philips...
Harman Kardon je v lasti JBL-a, ki je "uničil" tudi moje ljube mi Infinity-e... Kolega, ki sem mu prodal še pravi HarmanKardon, ga še vedno z zadovoljstvom uporablja... design novih mi je všeč... in tu se neha. JBL-u nekako uspe odvrniti me od njegovih naprav... zato ne bi nikoli mogel imeti BMW-ja, ki uporablja njihov audio sistem... :)
Bose = v Evropi in posebej pri nas PRECENJEN... V resnici so te zadeve čisto poceni (preverite na www.bose.com). In kar se tiče napredka v smislu Divx, MP3... je Bose še bolj konzervativen kot Sony... izgleda se Amar že stara in drugi vodijo podjetje :(
Zvočniki... predvsem 901... to je druga pesem (glej 2 str te teme)
Me like it!
Ko kupuješ moraš v bistvi mižati... pozabiti na ono in drugo firmo... samo problem, je ker sem že deformiran... vem kaj je Bose in kaj ni... kaj je Stari Infinity... (kot rečeno, ga zavoham - kalifornijski hrast)...
Tako, da dragi "sveži" odvisniki... ne računajte na nas... mi smo že okuženi.
gregor000 ::
Neki me zanima. Kupil sem yamaho rx-v550 pa se nikakor ne morem odločt ktere zvočnike bi vzel. V navodilih piše, da če so zvočniki 4ohmski pol jih lahko poženem do 135W, če pa so 8ohmski pa do 90W. Katere zvočnike priporočate (cena tja do 50.000sit)?
pblaz ::
če kupuješ v tem rangu, pojdi poslušat zvočnike Athena, imajo jih v Avdioclubu. Mislim, da za svojo ceno dajo od sebe kar soliden zvok.
Poglej še za Dali zvočniki, stanejo cca. 54k
Lp
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Žal še home made ojačevalca nisem mogel slišat, za katerega sem najavil, da bom poročal. Človeka pač nisem dobil in tako je svar stekla po vodi.
Nekdo je omenjal aktivne zvočnike, kako je to in kaj si mislimo o njih ... Danes sem imel možnost poslušat aktivne PMC satelite AML1 (ne vprašajte za ceno - www.avitech.at). Zadeva igra dobesedno LIVE. Odprt zvok, fenomenalna hitrost, visokotonec da iz sebe vsako malenkost, se pravi izredna resolucija. Zame je zadeva preveč divja. Predvidevam, da na podoben način igrajo aktivni zvočniki tudi drugih proizvajalcev.
Domov sem dobil upgrade verzijo modela DB1, torej DB1+. Vsem ki iščete DOBRE zvočnike do 250k in imate sobo veliko cca. 15 m^2, jih toplo priporočam. Z njimi ne morete falit!
Lp
Nekdo je omenjal aktivne zvočnike, kako je to in kaj si mislimo o njih ... Danes sem imel možnost poslušat aktivne PMC satelite AML1 (ne vprašajte za ceno - www.avitech.at). Zadeva igra dobesedno LIVE. Odprt zvok, fenomenalna hitrost, visokotonec da iz sebe vsako malenkost, se pravi izredna resolucija. Zame je zadeva preveč divja. Predvidevam, da na podoben način igrajo aktivni zvočniki tudi drugih proizvajalcev.
Domov sem dobil upgrade verzijo modela DB1, torej DB1+. Vsem ki iščete DOBRE zvočnike do 250k in imate sobo veliko cca. 15 m^2, jih toplo priporočam. Z njimi ne morete falit!
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Kaj mislite o teh 5.1 sistemu TANNOY FX 5.1 za 49.900 SIT
jih dilajo v Big Bangu...poganjala bi jih bi jih kakšna Yamahca RVX-450 al pa kak tamal Denonček....v podolgovati sobi 3x5,5m. Za stereo mam svoj sistem(Marantz, Genesis zvočniki, Denon CD...staro med 10 in 22 let) , muziko itaq največ poslušam v avtu in na PCju na 5.1 Creativu , tako da sem že čisto slušno deformiran ...
2.varianta pa je enostavno kupit PC 5.1 zvočnike a la Genius SW 5.1 al pa Logitechove in ušparati muchos dinaros...
Vem, da bi jih moral prej slišat, samo trgovci pr nas rajše leporečijo kot pa da bi to kam priklopili, velja tako za Tannoye kot za tamale Geniuse ali Logiteche.Buhnedej da bi mel med cca 30 dvd/divx playerji, ki jih majo na stalažah, enega priklopljenega na kak 5.1 sistemček.
Upam, da nisem nivoja debate spustil prenizko v Lo-Fi, sicer pa odlična debata o zvočnikih in ostalih audo napravah...
cya
k.
jih dilajo v Big Bangu...poganjala bi jih bi jih kakšna Yamahca RVX-450 al pa kak tamal Denonček....v podolgovati sobi 3x5,5m. Za stereo mam svoj sistem(Marantz, Genesis zvočniki, Denon CD...staro med 10 in 22 let) , muziko itaq največ poslušam v avtu in na PCju na 5.1 Creativu , tako da sem že čisto slušno deformiran ...
2.varianta pa je enostavno kupit PC 5.1 zvočnike a la Genius SW 5.1 al pa Logitechove in ušparati muchos dinaros...
Vem, da bi jih moral prej slišat, samo trgovci pr nas rajše leporečijo kot pa da bi to kam priklopili, velja tako za Tannoye kot za tamale Geniuse ali Logiteche.Buhnedej da bi mel med cca 30 dvd/divx playerji, ki jih majo na stalažah, enega priklopljenega na kak 5.1 sistemček.
Upam, da nisem nivoja debate spustil prenizko v Lo-Fi, sicer pa odlična debata o zvočnikih in ostalih audo napravah...
cya
k.
...obsolete...
Če jih ne bodo priključili, boš pa šel v BOF. Tako se dela .... Slušni test moira bit. Saj ne kupuješ hladilnika iz kataloga ...
Lp
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Kaj pravite na te zvočnike http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/... ??
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gregor000 ()
OrlyTM ::
bom kr tuki vprasal ...
iz racunalniske zvocne karte 7.1 bomo priklapljali sorround sistem (najbrz kak onkyo oz. nad) ... na kaj moramo biti pozorni pri nakupu receiverja, da bomo lahko zadevo normalno priklopl, da bo delal sorround pri gledanju filmov? ...
kako je z sorroundom pri divx in xvid filmih?
tnx
lp
OrlyTM
iz racunalniske zvocne karte 7.1 bomo priklapljali sorround sistem (najbrz kak onkyo oz. nad) ... na kaj moramo biti pozorni pri nakupu receiverja, da bomo lahko zadevo normalno priklopl, da bo delal sorround pri gledanju filmov? ...
kako je z sorroundom pri divx in xvid filmih?
tnx
lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>
Burek: zelo vredu zvocniki za ta denar! jst imam eno serijo nazaj (e610) in mi v sobici 4*3m zelo lepo sluzijo ... tudi zvok je za moj okus zelo prijeten .. edino mogoce jim malo zamerim, da pri nizjih glasnostih ne reproducirajo zvocne slike najbolje ... se pa okrog 30-60% moci zadeva obcutno popravi ...
v kombinaciji z kaksnim aktivnim subwooferjem znajo bit ze kr konkretni sobotres :)
lp
OrlyTM
v kombinaciji z kaksnim aktivnim subwooferjem znajo bit ze kr konkretni sobotres :)
lp
OrlyTM
Zdej se pa ne morem odločt kteri zvočniki bi bili boljši. e610 (večji nizkotonec) http://www.avdion.com/shopping/product_... , al pa e805 http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/... .
sj pravim ... jst mam e610 in sm zelo zadovoljen z njimi! Se posebi bas, je res dobr definiran ... (seveda za zvocnike tega cenovnega ranga, da ne bos prevec pricakoval) .... ce mas pa opcijo, da jih postavis nekam v kot med dve steni, pa se bass reflex nardi svoje, tko da je bas lahko ze kar impresiven (pustimo, da ob pretiravanju mal podre zvocno sliko, ampak ob rahli meri tolerance izpade zlo dobr) ...
vsekakor veliko muzike za ta denar! Mors jih pa seveda peljat z enim primernim ojacevalnikom! :)
pa preden kupis si pejt poslusat ... najboljsi sodnik so tvoja usesa .... v Corrado v Kranju imajo na zalogi skor vse modele Jamo!
lp
OrlyTM
vsekakor veliko muzike za ta denar! Mors jih pa seveda peljat z enim primernim ojacevalnikom! :)
pa preden kupis si pejt poslusat ... najboljsi sodnik so tvoja usesa .... v Corrado v Kranju imajo na zalogi skor vse modele Jamo!
lp
OrlyTM
[MYTiX] ::
No jst se ne spoznam lih vredu na te audio zadeve. Zdej me pa zanima kej priporočate za recimo 50k. Precej me mikajo 5.1 sistemi vendar poznam sam računalniške variante (Logitech, Genius,..). Me pa moti da manjka tem sistemom srednjih tonov.
podpis
Če slišiš pomanjkanje srednjih tonov, pomeni da nisi navaden povprečneš. Se mi že smili tvoja denarnica . Žal je stanje takšno, da imajo vsi rač. zvočniki ta "velik" manko. Raje se ozri za pravo avdio opremo. Samo za 50k ne boš nič našel, žal. Si pa eden redkih na tem forumu, ki ga pomanjkanje srednjih tonov moti
Lp
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
"Računalniškim sistemom" ne da manjka srednjih, manjka tudi visokih in nizkih... in potem ugotoviš, da pravzaprav vse manjka.
Kaj torej slišiš?
Za 50K sit se dobi kakšen soliden zvočniški par... ne pa vrhunski seveda. Rabljeno - je čarobna beseda.
Kaj torej slišiš?
Za 50K sit se dobi kakšen soliden zvočniški par... ne pa vrhunski seveda. Rabljeno - je čarobna beseda.
Evo en zvočniški par, ki stane le 9'000 SIT več od tvoje cenovne limite: KLIK
Točno takšne sem pustil bivši... samo ne me sedaj skupaj s Perci-jem tlačit :)
Tole sporoči cenovni primerjalnik zvočnikov do 200 EUR (48'000 SIT)= KLIK
Točno takšne sem pustil bivši... samo ne me sedaj skupaj s Perci-jem tlačit :)
Tole sporoči cenovni primerjalnik zvočnikov do 200 EUR (48'000 SIT)= KLIK
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stepni Volk ()
AUDIOFILSKO VPRAŠANJE:
V kopalnici hočem dobre zvočnike... in verjetno bodo to Bose 131 ali 151... preganjal jih bo NAD3020i... kabel bo navadna bakrena žica.
Problem je v kopalni kadi, ki stoji ob steni (strop ja padajoč - podstrešje z oknom na sredini)...
Naj jo prestavim v sredino ali ne? (kad namreč)
Če jo ne prestavim, sem obsojen na slušalke... v nasprotnem primeru bo kad pod oknom... ta je sicer pod kotom, drugače bi mi ša kakšno stoječe valovanje ustvarilo... pa vendar?
Ploščice tudi preveč poudarjajo visoke tone... tako da bi morda tudi te zamenjal z industrijsko gumo (uporablja se v laboratorijih), ki ima tudi to prijazno lastnost, da je na otip mehka in topla...
Ste se kdaj že spoprijeli s tako resnim problemom?
Rešitev?
Aja, ploščice so zelene barve... strop lesen, pobarvan na belo... kopalna kad tudi bela :)
Jaz bi si na tvojem mestu zgradil novo kopalnico. Oblepil bi jo z škatlami za jajca, ki jih plastificiraš, da ne bojo od vlage sprhnele. Al pa si bano neseš v dnevno sobo. Seveda si moraš zato zvočnike na novo postavit
Lp
Lp
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
VS ::
Stepni Volk kopalnico ima, kopalnico ima ...
Do tu vse lepo in prav. Ampak manjka ti se LCD ekran, da se bo lahko sel karaoke medtem, ko se tusiras ali kopas.
Kako velika je kopalnica? Kako veliko je/bo zrcalo v kopalnici? Kje bos postavil zvocnike? Nad kopalno kadjo? Ali na drugem koncu kopalnice? A lahko vidis zvocnike v zrcalu, ko si v kopalni kadi? Kaj pa ostale ravne, gladke povrsine? Najenostavneje je, da na stropu oznacis, kje bos imel zvocnike, se vlezes v kopalno kad, medtem ko tvoja pomocnica prestavlja eno srednje veliko zrcalo (kakih 30x50cm bo dovolj) s stene na steno, vsakic za velikost zrcala. S tem vidis, kje se bodo visokotonci direktno odbijali s stene do tebe. Na teh mestih postavi karkoli, kar bo zvok vsaj malenkost zadusilo (stojalo za brisace, odprta omara z veliko nepravimi koti, grelec za brisace, ...) oziroma razprsilo direktne odboje.
Vse to je seveda le kompromis, ampak imam obcutek, da bo tvoja boljsa polovica bolj zadovoljna s takimi kompromisi, kot pa s cim bolj radikalnim.
A ima tudi 'seal of approval' tvoje najdrazje?
Da.
Moja resitev je v skladu z okoljem, v katerem zivim: tusiranje vzame izredno malo casa, sum prhe pa pomirjujoce deluje tako zgodaj zjutraj kot pozno ponoci.
Ajoj, ne bo slo. Zelene ploscice odbijajo predvsem visje srednjetonce, bela kad pa vse, kar je nad okoli 5kHz. Slabo bo to, slabo. Na tvojem mestu bi zamenjal belo kad za kako bolj temne barve, po moznosti crno, ce pa to ni mogoce, pa vsaj bordo rdeco ali temno violicno ali kaj podobnega. Le-te namrec bolje vsrkajo vse, razen zelo nizkih tonov, ki jih tvoji zvocniki itak niso sposobni predvajati.
LP,
V kopalnici hočem dobre zvočnike... in verjetno bodo to Bose 131 ali 151... preganjal jih bo NAD3020i... kabel bo navadna bakrena žica.
Do tu vse lepo in prav. Ampak manjka ti se LCD ekran, da se bo lahko sel karaoke medtem, ko se tusiras ali kopas.
Problem je v kopalni kadi, ki stoji ob steni (strop ja padajoč - podstrešje z oknom na sredini)...
Naj jo prestavim v sredino ali ne? (kad namreč)
Če jo ne prestavim, sem obsojen na slušalke... v nasprotnem primeru bo kad pod oknom... ta je sicer pod kotom, drugače bi mi ša kakšno stoječe valovanje ustvarilo... pa vendar?
Kako velika je kopalnica? Kako veliko je/bo zrcalo v kopalnici? Kje bos postavil zvocnike? Nad kopalno kadjo? Ali na drugem koncu kopalnice? A lahko vidis zvocnike v zrcalu, ko si v kopalni kadi? Kaj pa ostale ravne, gladke povrsine? Najenostavneje je, da na stropu oznacis, kje bos imel zvocnike, se vlezes v kopalno kad, medtem ko tvoja pomocnica prestavlja eno srednje veliko zrcalo (kakih 30x50cm bo dovolj) s stene na steno, vsakic za velikost zrcala. S tem vidis, kje se bodo visokotonci direktno odbijali s stene do tebe. Na teh mestih postavi karkoli, kar bo zvok vsaj malenkost zadusilo (stojalo za brisace, odprta omara z veliko nepravimi koti, grelec za brisace, ...) oziroma razprsilo direktne odboje.
Vse to je seveda le kompromis, ampak imam obcutek, da bo tvoja boljsa polovica bolj zadovoljna s takimi kompromisi, kot pa s cim bolj radikalnim.
Ploščice tudi preveč poudarjajo visoke tone... tako da bi morda tudi te zamenjal z industrijsko gumo (uporablja se v laboratorijih), ki ima tudi to prijazno lastnost, da je na otip mehka in topla...
A ima tudi 'seal of approval' tvoje najdrazje?
Ste se kdaj že spoprijeli s tako resnim problemom?
Rešitev?
Da.
Moja resitev je v skladu z okoljem, v katerem zivim: tusiranje vzame izredno malo casa, sum prhe pa pomirjujoce deluje tako zgodaj zjutraj kot pozno ponoci.
Aja, ploščice so zelene barve... strop lesen, pobarvan na belo... kopalna kad tudi bela :)
Ajoj, ne bo slo. Zelene ploscice odbijajo predvsem visje srednjetonce, bela kad pa vse, kar je nad okoli 5kHz. Slabo bo to, slabo. Na tvojem mestu bi zamenjal belo kad za kako bolj temne barve, po moznosti crno, ce pa to ni mogoce, pa vsaj bordo rdeco ali temno violicno ali kaj podobnega. Le-te namrec bolje vsrkajo vse, razen zelo nizkih tonov, ki jih tvoji zvocniki itak niso sposobni predvajati.
LP,
Saso
--
Povsem nekompetentna oseba.
--
Povsem nekompetentna oseba.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: VS ()
BlazP ::
glinik:
Ka mi lahka zaupas kater ojacevalc za 10-15k mislis nardit, ko ti bo 2x40-50W ven spravu?
Ka mi lahka zaupas kater ojacevalc za 10-15k mislis nardit, ko ti bo 2x40-50W ven spravu?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Hi-Fi] - Oprema / naprave (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Zvok in slika | 75955 (1660) | dvihtelic |
» | Kako je folk naiven - ne vedo kaj kupujejo (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 29778 (15102) | CoolBits |
» | 5.1 receiver in dva zvočnika?Oddelek: Zvok in slika | 2724 (2594) | Trancedeejay |
» | Polariteta zvočnikov (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9970 (8950) | Trancedeejay |
» | Racunalnik -> Reciver (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 4934 (4477) | filtr |