» »

Ne bojte se, mi smo vasi prijatelji, odresili vas bomo muslimanskega mucenja!

Ne bojte se, mi smo vasi prijatelji, odresili vas bomo muslimanskega mucenja!

««
5 / 10
»»

attackiko ::

Kdo je ze uvedu embargo?

Združeni narodi, ker se Sadam ni hotel razorožiti?

Drugače pa ne razumem ljudi, ki mislijo da smrti od eksploziva štejejo več kot tiste zaradi pomanjkanja zdravil in hrane. Res v enem primeru lahko gledaš ognjemet, vendar je končni rezultat povsem enak.
Sicer pa, koliko od vas je na teh konferencah odpiralo teme in protestiralo proti sankcijam, ko je po nepotrebnem umiralo cca. 5.000 otrok na mesec? Nihče? Se mi je zdelo.

Kar se pa tiče mučenja, pa lahko pričakujemo objavo novih slik. Bomo videli, če se bo Rumsfeld obdržal.

jype ::

Videt je, da ce hoces resiti zivljenja 5000 otrok na mesec, je cisto OK ce streljas po njihovih starsih.

Clovekove pravice?

1. clen, po ZDA: "Vsak clovek ima pravico, da ga oborozene sile ZDA sesekajo na koscke ali kako drugace umorijo, ne glede na okoliscine."

Meni se zdi grozno, da hodis po enem polju, okol enga traktorja, zaslisis, da nekdo strelja nate, dvignes roke in mahas (brez puske), in potem se vsuje pekel. Bezis, se skrijes, ampak ko ti odtrga nogo malo obmirujes, se se malo plazis po tleh, potem te pa zadanejo. Nihce nic ne vprasa, niti vidis ne tistega, ki strelja nate, nimas kaj dost moznosti mahat z belo zastavo, ali pa se predat.

In ce to pocne okupacijska sila, ki pravi, da je drzavo zasedla zato da bi branila clovekove pravice, hkrati pa ne zagotavlja niti osnovnih clovekovih pravic (niti svojim drzavljanom, kaj sele drzavljanom dezele, ki so jo okupirali), potem je tu nekaj narobe.

Se mi zdi, da so Iracani v podobni situaciji kot smo bili juzni slovani v zacetku okupacije med drugo svetovno vojno. Imajo kolaboracionisticno vlado, ki je nihce ne mara, in imajo organiziran oborozen odpor, ki je brez resnih moznosti za kakrsenkoli uspeh. In ce ne bo kdo resno posredoval proti okupatorju, potem bodo vsi mrtvi, ker ce se poskusijo predat, jih ustreljio, ali pa jih najprej se malo mucijo po zaporih, pa jih potem ustrelijo. Talcev pa itak ne potrebujejo, ker imajo take helikopterje in tanke, proti katerim uporniki ne morejo prakticno nic.

To bo res super za zmerne arabske skupnosti, ki se bodo morale podrediti arabskim nacionalisticnim skupinam, ker je pac jasno, da s kolaboracionisti se ne sodeluje, ker so navadne svinje, ki se imajo se kar fino, medtem ko njihove rojake mucijo in koljejo na razlicne moderne nacine. Namesto da bi politicni moment dobila gibanja, ki zagovarjajo modernizacijo druzbe, bodo vsi navduseni nad mini islamskimi Musoliniji in Hitlerji, ki bodo s populisticnimi fintami podzigali ze itak goreco narodno in versko zavest Iracanov. Tako kot je IRA z bloody sunday dobila najvec privrzencev, bodo zdaj islamski skrajnezi dobili najvecji val novih samomorilskih napadalcev. Alternativa temu da se razstrelis pred okupacijskimi vojaki ali kolaboracionisti ocitno ni vec mamljiva.

Upam da ne. Upam, da bo nekdo poslal tja veliko modrih celad, pa da se bodo "zavezniki" umaknili cimprej. Upam, da bodo modrim celadam dovolili, da resno opravljajo svoje delo, da ne bo tako sranje kot v Ruandi. Upam, da bodo muslimanom pustili, da so muslimani, pa da jim bodo namenili dovolj denarne pomoci, da se bodo izkopali iz bede, ki jo je ustvarilo vec kot desetletje "zavezniskega" bombardiranja in unicevanja infrastrukture, ki seveda OCITNO ni prizadelo nikogar, ki je v prejsnjem rezimu uzival na racun naroda. Vsi smo videli slike palac v Bagdadu, ki so jih americani pozabili cenzurirat, ker naj bi mednarodni embargo in stalne vojaske operacije tam zelo otezili uzivanje prasicku Sadamu in njegovim sinkotom, kolegom in znancem. Pa niso. Videt je blo, kot da jim je slo do zadnjih trenutkov zelo dobro.

cirecire ::

Se mi zdi, da so Iracani v podobni situaciji kot smo bili juzni slovani v zacetku okupacije med drugo svetovno vojno


Mogoče res. Samo v Sloveniji 27.4. 1941 komunisti ustanovijo po ukazu Stalina Proti-imperialistično fronto in se ne uprejo nemškim okupatorjem. Takrat sta bila Hitler in Stalin še zaveznika. Tudi slovenski komunisti so v tihem zavezništvu z Nemci. Ni jim bilo mar za Slovenijo in so čakali na ukaze Stalina.


Upam, da bo nekdo poslal tja veliko modrih celad, pa da se bodo "zavezniki" umaknili cimprej. Upam, da bodo modrim celadam dovolili, da resno opravljajo svoje delo


Kaj si arabci mislijo o modrih čeladah so pokazali, ko so raztrelili sedež OZN in ubili visokega predstavnika OZN. Modre čelade bodo samo topovska hrana za arabske teroriste.

Če še niste slišali je Osama bin Laden na glavo Kofija Anana in posebnega odposlanca OZN Brahimija razpisal nagrado v zlatu. Slabo opremljene in slabo izurjene Modre čelade bodo kot glinasti golobi za arabske teroriste.

Thomas ::

Kaj si arabci mislijo o modrih čeladah so pokazali, ko so raztrelili sedež OZN in ubili visokega predstavnika OZN. Modre čelade bodo samo topovska hrana za arabske teroriste.

Če še niste slišali je Osama bin Laden na glavo Kofija Anana in posebnega odposlanca OZN Brahimija razpisal nagrado v zlatu. Slabo opremljene in slabo izurjene Modre čelade bodo kot glinasti golobi za arabske teroriste.


Poboldal v znak svojega strinjanja. Tudi v znak "A mar kdo tega neve!?".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Aha. Potem pa naj grejo tja dobro opremljene in dobro izurjene modre celade, ne pa dobro opremljeni in izurjeni teroristi, poslani tja od krscanskega fundamentalista in ameriskega kapitala, lacnega po se vec profita.

In zal mi je, narobe si slisal. Stalin ni imel nikakrsne veze s slovensko OF. Ja, ziher je bil kaksen Stalinov simpatizer za tisto mizo v Vidmarjevi bajti, ampak dejstvo je, da so se takrat SLOVENCI (ja, najvec je bilo komunistov, ki so bili takrat pac najbolj pogosti politicni zaporniki, bili pa so tudi krscanski demokrati in seveda manj skrajni socialisti, ce slucajno nisi vedel) odlocili, da se okupaciji ne bodo uklonili, saj fasisticne in nacisticne oblasti niso bile ravno naklonjene "untermensch" ki so ziveli tukaj. Zal Stalin takrat ni nic ukazoval Slovencem, sicer bi se bolje koncalo: postali bi satelit Sovjetske Zveze in bi bili danes srecni v vsemogocnem komunizmu (ki ga FLRJ in SFRJ, btw, nista nikoli zares poznali). Tale zadnji stavek je sarkazem, da ne bo kdo mislil, da sem nor.

Komunisti iz Jugoslavije so se zelo uspesno uprli Stalinovemu prodoru proti zahodu, in zavarovali suverenost in ozemeljsko celovitost takratne Jugoslavije pred Sovjetsko okupacijo. To omenim za vsak slucaj, ce kdo ne pozna zgodovine po 2. svetovni vojni, ker je knjige nehal brat tam, ko so komunisti pomorili ogromne stevilke nedolznih in zgresili vecino tistih, krivih za kolaboracijo z okupatorjem. Madzarska, Ceska, Slovaska, Romunija in Bolgarija niso imeli te srece. Seveda se imamo zahvaliti tudi zahodnim zaveznikom, saj bi nas brez njihovega posredovanja sovjetska vojaska masinerija zgazila v enem tednu. Tito je bil pac zvit diktator in ceprav si jaz o njem mislim reci, ki bi sle marsikateremu komunistu na jetra, se mi zdi, da je bil manjse zlo kot nekatere druge opcije v tistem casu. Ja, morda bi lahko bilo bolje za Jugoslovane, ampak Slovenci smo jo v tistem casu ziher odnesli zelo dobro.

Pa to je cisto off-topic. Dejstvo je da so se tako Slovenci pocutili zatirane, kot se zdaj Iracani. In dvomim, da bodo Iracani tako navduseno streljali na modre celade, ki jim bodo nosile hrano in zivljenske potrebscine, kot streljajo na ameriske vojake, ki streljajo na vsakogar in brez opozorila, kadar se jim zazdi, da je to prav.

Vsem Iracanom zdaj ze jasno, da so zavezniki prisli zavarovat ameriske strateske interese, ne pa da bi jih osvobodili tirana in resevali zivljenja otrok.

Me zanima, koliko novih rekrutov bo Bin Laden dobil v svojo fundamentalisticno teroristicno organizacijo zdaj, ko tisoce Iracanov z gnevom gleda slike ameriskega teroristicnega klanja po njihovi dezeli, in jim bo razumno odlocitev, da bi sodelovali z Americani in klali svoje rojake, zameglila zelja po samomorilskih napadih na njihove odresitelje.

Blazno smesno, celo malce predrzno se mi zdi, da si kdo upa omeniti, da je mucenje v ameriskih zaporih samo "osamljen primer", hkrati pa posplosi teroristicni napad na sedez OZN v Iraku na splosno voljo in zavest vseh arabcev in/ali muslimanov.

Brane2 ::

Kar se Kofija tice, je baje groznje vzel zelo resno. Ne ve se sicer v katerem smislu- a se boji za zivljenje ali pa razmislja, da bi se za 10kg zlata lahko pocil kar sam...


Kar se Amerov tice, je bilo to vse predvideno. Ce kdo tega ni videl pred zacetkom vojne, je naiven. Jasno je, da imajo Ameri precej visok zivljenjsi standard in da za drobiz ne gredo kar takko delat, kaj sele da bi se pustili ustrelit.
Tuja delovna sila daje vecjo vrednost za dolar. Zakaj bi bili vojaki izjema ?

Poslali so 100.000+ ljudi na tuje. Tezko je verjet, da gre za tezke intelektualce, ki so obenem se specialisti za orozje.

Gre za Yankeeje, ki so malo vec ko zdresirane opice. Pri takem spektru folka ni potrenbo ugibat, kaj se bo dogajalo v zaporih. To se je vedelo.

Le govorilo se ni o tem.
Ameri imajo vse druge za opice, to je znano, le se CNN ne govori o tem.

Kar se pa Arapov tice, se pa delajo malo prevec fine.
Na usenetu sem snel fino karikaturo.
Debeli arap sedi na nagrobnem kamnu zrtev koalicije sredi pokopalisca prepolnega Saddamovih zrtev in je "zgrozen in sokiran nad koalicijskim nasiljem".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Thomas ::

Kar piše yupe tudi ni brez soli. Samo da ne napravi logičnega sklepa.

Po nekaterih Izraelcih zdej tudi jest prihajam do tega edino možnega zaključka.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

iration ::

Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: iration ()

Thomas ::

To, da so Arabci pobili že nekaj milijonov Arabcev po 1950, vsi drugi so jih pa komaj 1% tega in da se samo Arabski "učinkovitosti" lahko zahvalimo, da niso (Arabci) pobili še vsaj nekaj milijonov neArabcev ... to je bistveno vedet, preden se gre sploh razpravljat o čemerkoli na Bližnjem in Srednjem Vzhodu.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Brave new world. Na sreco smo nekateri slovani tudi blond in visoki, tako da lahko mirno pricakujem, da se bom klasificiral v arijsko raso, ostale bodo pac zazgali, da ne bo vec tezav po svetu.

A je to tvoj logicni sklep, Thomas?

Ne, meni se ne zdi fajn, da bi arabce samo zato ker so cisto normalni ljudje, z malce drugacno indoktrinacijo, lahko kar pobili, ali pa, da se ne bi preslabo pocutili, zapakirali v bliznjevzhodni ekvivalent rezervatov in jih pustili da opravijo sami s seboj, tako kot to pocnejo "first nation" plemena v Ameriki (v Kanadi jim ni treba, ker jim pripadajo pravice, ki zagotavljajo cloveka dostojno zivljenje, tudi za njihova prepricanja in vero).

Malce bom sarkasticen.

Mislim, da bi sedanjo krizo lahko resili tako, da bi na ameriske bombnike nalozili "osnove trznega gospodarstva", "kratka zgodovina evrope v 20. stoletju z izdelano analogno zgodbo za bliznji vzhod v 21. stoletju" in "religije sveta" in jih stresli na Irak in druge dezele v regiji. Potem bi te iste knjige podarili se vsakemu prebivalcu ZDA, ker ce jih je res polovica volila Busha jim ocitno ni jasno, da to ni trzno gospodarstvo, ne demokracija, ne socialno ali pravno gledano varna drzava, ampak zivijo v Teksasu (figurativno receno, nic nimam proti prebivalcem dejanskega Teksasa, ZDA).

Kriza se sploh zacela ne bi, ce bi demokratska struja v ZDA zmagala in bi se Americani vsaj priblizno pretvarjali, da ne zelijo posilit celotnega sveta z njihovim nagravznim hamburger-and-stale-french(no,freedom)-fries-we-need-more-
cheap-oil-for-our-SUVs-although-everybody-is-already-obese-
and-we-have-the-most-dangerous-military-in-the-world-
but-terrorists-are-worse odnosom do vsega ostalega sveta.

Zgodovina sprememb…

cirecire ::

Oil-for Food=Oil-for-Terror

Sej to ni vse kar počne OZN. Prejšni mesec so v komisijo OZN za človekove pravice izvolili Sudan. Lansko leto pa Libijo.

Res zanimivo. Pa se evropski socialisti niso preveč pritoževali.

BigWhale ::

> french(no,freedom)-fries

Vecina americanov, no, vecina ljudi, da ne bom posploseval, tako ali tako ne ve, zakaj se rece french fries... Potem se gredo pa traparije z freedom fries... Buhtli...



webster.com

Main Entry: french
Pronunciation: 'french
Function: transitive verb
Usage: often capitalized
1 : to trim the meat from the end of the bone of (as a chop)
2 : to cut (green beans) in thin lengthwise strips before cooking

Barakuda1 ::

Ostanite v okvirih naslovne teme prosim

Hvala

MadMicka ::

cirecire, kako bi pa ti državo (človeka) spreobrnil? Tako, da bi ga tepu do nezavesti, ali bi ga raje sprejel medse in ga asimiliral? To, da Sudan predseduje nečemu, je lahko močno pozitivno, če zaradi tega pride tudi do ustreznih premikov v sami (kvazi) državi.

Kaj pa evropski desničarji, so se pritoževali? Ti zdrahar...

p.s.: taki, bolj preprosti ljudje morajo imeti vse po predalčkih (levi, desni, itd:), sicer postanejo stvari zanjih preveč zapletene in jih potem ne razumejo :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

jype ::

Nihce ne oporeka temu da z OZN ni vse v redu. Kritizirat OZN ni noben problem, ker so notri pac vse vrste prisklednikov in ja, ce si glavni v drzavi je cisto vseeno ce vsak dan za zabavo pobijes 100.000 ljudi, kot mednarodno priznani clanici OZN tvoji drzavi pripada sedez, ki ga lahko poljubno uporabis. Demokracija pac ne deluje tako idealno, kot si to ljudje predstavljajo. Pravila se zelo pogosto da zlorabit in to pac pocnejo. Jaz ne bi, ampak niso vsi taki angelcki kot sem jaz.

Oporekamo temu, da je zunanjo politiko ZDA vse v redu. Spet problem demokracije, ki ne deluje.

Jaz mam rad krompircek s francozom :)

TheJack ::

Nekje na začetku tele teme sem (kot odgovor cirecireju) napisal, da dvomim, da Američani po pravilu vse vojaške ujetnike takole mučijo. Da je bilo to, kar se je dogajalo v tem zaporu, ena velika izjema, napaka.

Pa sem se izgleda v pretežni meri motil. Na žalost.

Me pa po drugi strani silno veseli, da ameriška javnost ni šla po poti cirecireja ter demonizirala novinarjev ki so reč objavili, ampak so zadevi namenili pozornost ki si jo zasluži. In da se danes opravičujeta Bush in Rumsfeld, ne pa Rather.

A. Smith ::

Po mojem bi v preteklih vojnah težko našli kakšno, kjer se kaj takega ni dogajalo. In ker se je tega zavedal ameriški vojaški vrh ter vse skupaj pustil pri miru, je bilo treba pač spravit zadevo na plano, pa se ne bo nadaljevalo.

Me pa res moti, kako američani spreminjajo Izrael. Vsi, ki se na to spoznajo, pravijo, da bi morali postaviti na noge šolstvo in spremeniti narodno ideologijo, ki jim ni preveč naklonjena. Če bi na svojo stran pridobili ljudstvo, bi se število teroristov hitro zmanjšalo.
Ampak ne, je boljše vsiliti drugo oblast, naj se tolče s teroristi, američani jim bodo pa malce puške prodajal.
Problem američanov je, da je Busheva administracija izrabila podporo ljudstva za vojno, pridobljeno ob dogodkih kot so 11. September za vojno, ki bo okrepila njihovo ekonomijo, ne pa direktno kaznovala in uničila teroristov. Če bi se jim šlo samo za to, bi bilo vojne že konec.

Odin ::

> Me pa res moti, kako američani spreminjajo Izrael.

Si mislil rect Irak?

Thomas ::

Mnja. Sem zvedu za eno SL4 pojasnilo tegale dogajanja.

V naši evolucijski preteklosti, se je razvil takoimenovan Stockholmski sindrom. To pomeni, da se talci emocionalno vežejo na ugrabitelje, jetniki pa ječarje.

Ker kdor je v Kameni dobi, v kateri smo zevoluirali, imel sposobnost tega čustvenega prehajanja na stran plemena, ki ga je ujelo, je imel veliko večje šanse da preživi, kot pa vsak "trmoglavec".

To pojav opažamo še danes in ima ime Stockholmski sindrom. To je POL zgodbe.

Druga polovica je pa ta, da se je po dolgem času, ko je bil SS že dodobra ulaufan, začelo splačati pri ujetnikih ta sindrom sprožati. Pleme je pridobilo nove člane, kdor je povzročil (s svojim brutalnim obnašanjem) S-sindrom pri ujetnikih, je precej verjetno dobil dodatne potomce, ali vsaj zaveznike.

Tako smo zevoluirali mučenje ujetnikov.


Link.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Jst ::

In to bi bilo potrebno revolirati...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Intifada ::

ﻝﻌﻔ ﻰﻔﻨﻤ ﻰﺴﻴﻠﮔﻨﺩﻭﺨ ﺎﺒﻔﻠﺍ ﻑﺭﺤ ﻥﻴﻤﻬﻨ ﺩﻭﺨ ﻊﻘﻭﻤﺒ ‘ﻡﻜﻡﻜ

SS nastane ko ugrabitelj začuti, da nima več potencialov za uspešno realiziranje svojih ciljev... To je znak šibkosti, menjave mislenih vzorcev, nekaksne tranzicije, ko človek uvidi, da so bila njegova pota napačna in neizvedljiva.

Thomas ::

> SS nastane ko ugrabitelj začuti

Mau slabo zastopiš! Ko ugrabljeni začuti. Da je ugrabljen in da je čas zamenjati strani.

Ugrabitelj bo (kot evolucijsko je programiran), skušal to vedenje pri ugrabljenem (ujetem, zaprtem) sprožiti.

To seveda ne opravičuje, samo pojasnjuje. In je samo še dodaten argument za prevlado civilizacijskih norm nad "naravnostjo".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Kakšne bale!

Takoj, ko daš iz takega ali drugačnega razloga (ali pa zaradi mene brez razloga) dva človeka skupaj in morata hočeš nočeš skupaj bivati in se gledati dan in noč, se potencirajo čustva, takšna ali drugačna.

Če bi tista evolucijska bajka držala, potem bi v veliki večini ugrabitev in kar je teh situacij imeli Stockholmski sindrom, pa temu ni tako. In nadalje, če še nekateri niste opazili, ljudje ne živmo več v votlinah.

kuglvinkl ::

To o navezovanju ugrabljenega na ugrabitelja so pozneje aplicirali na pretepene ženske. Samo to, da ne zaidemo.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

Zgodba, ki je dala ime Štokholmskemu sindromu:

Link.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kuglvinkl ::

Madona, da grem pogledat v bukle. brb.
Your focus determines your reallity

kuglvinkl ::

Da ne zaidem preveč. Zadeva je bila razložena že zgoraj, tko da se bom verjetno ponavljal. Imamo torej dva dejavnika: neravnotežje oči in občasna narava zlorabljanja.

1. Ko je v razmerju neravnotežje oči, posameznik z manj moči o sebi razvije negativno samopodobo, vedno manj se čusti sposobnega za odločanje o sebi in tako se oblikuje in veča potreba po razmerju z osebo, ki ima več moči. Ta krog odisnosti in nizke samozavesti se vedno znova pojavlja in lahko oblikuje močno čustveno več z "močnejšo" osebo.

2. Občasna narava zlorab, pri katerem je značilno normalno razmerje med dejanji zlorab (v različnih oblikah). Žrtev takrat čuti olajšanje. In ravno ta položaj proizvaja oblike vedenja, ki so povezane z močno čustveno vezjo med nasilnežem in žrtvijo.

Ta sestavek je potrebno brati previdno, ker gre za aplikacijo.
Your focus determines your reallity

Thomas ::

kuglvinkl je prenežen s tipkami. "oči" = "moči"!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kuglvinkl ::

Ja, thnx.
Your focus determines your reallity

Brane2 ::

Samo obglavljenje je na internetu, sicer pa bi reku, da se je Alkaida s tem ustrelila v nogo.

Obglavili so sicer zida, vendar tipa ki je znana dobricina in humanist.

Stem so se pokazali kot revezi, ki sicer lahko semtertja ugasnejo kakega GIja, vendar se velikkoo raje spravijo na civiliste- ne glede na to ali so sovrazni ali ne.

MadMicka ::

Njihov cilj je, da spravjo tujce vn iz Iraka. Tako vojake, kot civiliste. In takšnele usmrtitve so učinkovit način, da se rešjo vsaj civilistov. Mislm, kdo bo pa v takšnih razmerah še šol delat v Irak, pa čeprav bo zlo dobr plačan?

ferdo ::

Thomas, zakaj sploh nekoga podcenjuješ? Zgoraj v enem od svojih komentarjev si zapisal, da SI PODCENJEVAL ARABCE "njihovo iracionalnost" ... A ?

Arabci so ljudje tako kot jaz in ti, vendar z drugačnimi navadami. Ker pa za nekatere te navade niso sprejemljive jim hočejo nekaj drugega vsilit "demokracijo" ali zahodnjaške smernice živlenja " treba nekam izvažat zahodno kulturo - biznis " to je podlo, po drugi strani pa, sej drug drugega bozurirajo, samo eni tako drugi pa spet drugače, in namesto da bi živeli v miru se bozurerajo zaradi kapitala...in zemeljskega olja.

Lahko se gremo picajzlaste policaje in se spuščamo v podrobnosti, ampak slabih je več na kvazi koalicijski strani..bluzijo na celi črti. Se vidi kako so nekateri pokvarjeni, eni pa to zagovarjajo, še pljunka si na zaslužijo...

bradek ::

Upam da je vsem jasno, da je govora o dveh razlicnih skupinah "Arabcev". In tiste druge, ki prelivajo kri, dvomim da kdorkoli tukaj zagovarja, pa naj bo (po Thomasovi lestvici) še tako skrajen levičar.

cirecire ::

In takšnele usmrtitve so učinkovit način, da se rešjo vsaj civilistov

Res zanimiv je ta levičarski pogled na svet.

Ali niste nekateri cel prejšnji teden tukaj zganjali histerije, kako američani kršijo človekove pravice.

Sedaj pa arabski teroristi pred kamero civilistu odsekajo glavo in to naj bi bil "učinkovit način, da se rešijo civilistov".

Sicer pa kakšnih obsodb arabskih teroristov človek tudi ne more pričakovati. Saj je jasno za koga bije levičarsko srce.

Brane2 ::

Cirecire: Se strinjam 100.00%

A je bil arabski svet "sokiran" tud ob tem obglavljenju ?

MadMicka ::

Dejstvo je, da s takšnimi dejanji odganjajo tuje civiliste. Kot npr. pomor cca. 70 nemških turistov pred leti v Egiptu. Dejstvo je, da takšno dejanje odganja turiste, itd.

Ampak, človek božji, kje pa sem zapisal, da je super, če nekomu glavo odsekaš????

Mislim, cirecire, a si ti mal neumn? Al si mogoče desničar?

Kar se pa zgražanja tiče, je pa zadeva takšna: če npr. evropejec pretepe ženo, se bom nad takšnim dejanjem neprimerno bolj zgražal, kot če bi to storil arabec. Zakaj? Zato, ker so standardi oz. kultura drugačni tam, kot tukaj. Kar pa še zdaleč ne pomeni, da arabec lahko tepe svojo ženo!

p.s.: tole o desničarju in stavek pred tem je zapisan zato, ker nekateri (tudi cirecire) skoz in skoz nabijajo in blejejo o levičarjih

perci ::

OK, zdej mi bo pa počas film poču. ;((
Še enkrat slišim za levičarje, desničarje in kakršnekoli ostale označbe ali žaljivke, pa bo šla tale tema v pozabo.
Če se niste sposobni kulturno pogovarjat, se pač ne boste.

Brane2 ::


Upam da je vsem jasno, da je govora o dveh razlicnih skupinah "Arabcev". In tiste druge, ki prelivajo kri, dvomim da kdorkoli tukaj zagovarja, pa naj bo (po Thomasovi lestvici) še tako skrajen levičar.


Zakaj naj potem ne bi bilo denimo tako jasno tudi, da gre ya dve skupini Americanov- slabe, ki mucijo ljudi v zaporih in dobre- preostale americane.

In se en point glede Abu whatever zapora. Ne jemljem ga kot referencnega, le videti je, da tip ve nekaj o zadevi:

NYT Editor (well, one of them)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

kopernik ::

Morda se postavlja napačna vprašanja o tej vojni (in drugih vojnah, kjer američani rešujejo zatirane ljudi). Nekje sem bral en blog nekega američana, ki pravi nekako takole (po spominu):


Kaj mi pomaga, če živim v najbolj svobodni državi na svetu in če naši voditelji osvobodijo toliko ljudi izpod tiranije, če sem na vsakem svojem potovanju po tujini osovražen ali vsaj nezaželjen. Zakaj me povsod sovražijo, če naj bi USA delala dobro in humano ?

Brane2 ::

Update:

Ocitno je tale Amer, ki so ga obglavili, bil bolj puhloglave sorte.
Tip je sel v Iraq na svojo zeljo. Mod pohajkovanjem po Bagdadu ga je vklenila najprej legalna milica oblasti, ker se jim je zdel tip sumljiv in verjetno tudi nor.

Predali so ga US vojski, ki ga je pridržala, ker ocitno ni vedela kam z njim. To je trajalo, dokler ni njegovca druzina v US VLOZILA TOZBE proti vojski in zahtevala da naj ga ta izpusti nemudoma.

Izpustili so ga. Dan za tem je bil ujet in pozneje obglavljen.

perci ::

Kaj mi pomaga, če živim v najbolj svobodni državi na svetu in če naši voditelji osvobodijo toliko ljudi izpod tiranije, če sem na vsakem svojem potovanju po tujini osovražen ali vsaj nezaželjen. Zakaj me povsod sovražijo, če naj bi USA delala dobro in humano ?
Jah, to je pa mal tut zarad fousije. Ameriki gre v svetu pac najbolje in normalno je, da smo jim drugi nevoscljivi. Zato jih pa ne maramo.

Zakaj naj potem ne bi bilo denimo tako jasno tudi, da gre ya dve skupini Americanov- slabe, ki mucijo ljudi v zaporih in dobre- preostale americane.

Mislim, da nam je to vecini jasno.

Izpustili so ga. Dan za tem je bil ujet in pozneje obglavljen.

Si predstavljam, da so ga izpustili kje v blizini uporniskih baz? >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

cirecire ::

Ne vem zakaj se nakateri tako sekirate za američane, če jih že tako sovražite.

Saj EU je prejšnji teden ustanovila z arabci nekakšen mediteranski "pakt", kjer se je jasno postavila v arabsko-izraelskem konfliktu na stran arabcev.

EU (sedaj tudi Slovenija) podpira arabce, američani pa Izrael.
Večina vas nasprotuje Izraelu in ZDA. Bodite hvaležni EU, da je sklenila pakt z arabci.


P.S.
Tudi 6 izraelskikih vojakov so včeraj obglavili teroristi iz Hamasa. Z njihovimi glavami v rokah so paradirali po ulicah Gaze.

kopernik ::

Jah, to je pa mal tut zarad fousije. Ameriki gre v svetu pac najbolje in normalno je, da smo jim drugi nevoscljivi. Zato jih pa ne maramo.


Ja, to je deloma res. Ampak sem mnenja, da je glavni krivec za to ameriška zunanja politika. Dejstvo (če že gledamo komu gre dobro) je tudi to, da gre še kaki državi dobro, ne samo ZDA.

kopernik ::

>Ne vem zakaj se nakateri tako sekirate za američane, če jih že tako sovražite.

Hja, napisal sem samo pogled nekega američana. Očitno se sam sekira.

perci ::

Dejstvo (če že gledamo komu gre dobro) je tudi to, da gre še kaki državi dobro, ne samo ZDA.

True.

Caligula ::

Sej pr Americanih ni problem nic drugega kot njihova idiotska zunanja politika. Tok k je CIA idiotsko realne situacije ocenjevala pa zafurala svasta,... jao.

To sam Bush rad rece Americanom-da jih sovrazijo, ker jim zavidajo.
Arabce boli k za Americane dokler ne pridejo v regijo raztura delat.

Kdaj so pa ekstremisti prvi udarili po ameriskih ciljih ne, da bi se jim CIA al pa kaj takega prej dodobra zamerila ali pa so jih hotli sesut, odstranit,..?

Americani pac povsod nekaj strudlajo in je jasno ,da si s tem ustvarjajo sovraznike in te nihove agencije so nesposobne v nulo.
Clintonu je CIA zatrjevala, da se bodo, ce zacnejo bombardirat civilne cilje v Srbiji, folk iz jeze obrnil proti Milosevicu. Drnovsek, ki je bil takrat zelo cenjen s strani Clintona in ga je veliko spraseval ravno o tem mu je pa povedal, da bi reagirali drugace (tocno tako kot kasneje dejansko so). Clinton je bil takrat v dilemi ampak je na koncu pac verjel CII.

To je zahojen folk, ki je pac sprogramiran, da ustvarja okoliscine v katerih so potrebni.

Bush je tipicen serif, ki povzroca samo vec kriminala in se potem predstavlja kot edina resitev za to.

yabadak ::

A ma kdo kak[en link do obglavljenja_:D
Poletje je toplo in zima je hladna

TheJack ::

Res odličen članek (po moje) o vojni v Iraku tule.

Brane2 ::

Jaz ga mam, pa ga ne bi postal.

Posnetek je ful slab. V glavnem od tiste objavljene fotke ma tip se ene 10 sekund zivljenja.

Centralni tip potegne velik, verjetno vojaski noz iz obleke, podre ujetnika na desno stran in zasne rezati, kar traja 30 sekund. Tona nisem imel vklopljenega, bi pa verjel da je blo nekaj vpitja vmes..

V glavnem odreze mu glavo, jo dvigne pred seboj in zdeklamira kar je imel do konca.

Double_J ::

Link!

Sicer so usmrtitve tam pogoste kot topli obroki. Je pa res, da je tale ena najmanj bolečih.
Kakšne so pa resnično svinjske.

Uglavnem, če bi kdo šel rad v Arabijo, nej pazi, da ima spravljen strup, ki ga samo pregrizne in je mrtev. Če ne ga lahko doleti pekel.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()
««
5 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"samostojna država" Irak (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
577240 (6072) Hayabusa
»

Štirje slovenski vojaki gredo v Irak. (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
48329282 (17289) upirna
»

Vojna v Iraku (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Loža
175348148 (28710) gfighter
»

Bush in njegove križarske vojne (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15312484 (9645) Luka Percic
»

Iraq - Vietnam 21ega stoletja?

Oddelek: Problemi človeštva
432461 (1695) DavidJ

Več podobnih tem