» »

V Kiberpipi ta teden:

V Kiberpipi ta teden:

Startup Night, 22. Feb 2010

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 12.4., ob 19h bo na Pipinih odprtih terminih predaval Igor Kolar, ki bo predstavil kako pripraviti kopijo videoposnetka z večjih slovenskih medijskih portalov ali si jo ogledati brez nadležnih oglasov. Istočasno bomo preverili, pod katerimi pogoji je tovrstno početje sploh zakonito. Sledi še diskusija o smiselnosti tehničnih ukrepov (DRM), ki se seli nadstropje više, na pivo. Predavanje ne bo snemano.



V četrtek, 14.4., ob 19h vas vabimo na Večer za inovativne in podjetne, kjer nam bo predaval Vladimir de Franceschi o ustanavljanju in financiranju Start-upov v Silicijevi dolini, nanizal bo tudi kopico svojih izkušenj, nakazal vzporednice med prakso v Sloveniji in Ameriki, pri tem pa boste dobili tudi vi možnost, da ga povprašate za kakšen praktičen nasvet. De Franceschi, čigar izziv je zgraditi most med Slovenijo in ZDA, ima obsežne izkušnje v zastopanju tehnoloških podjetij in njihovih investiorjev od vstopa do izhoda v podjetje, še posebej pa je specializiran v korporacijskem pravu in zaščiti intelektualne lastnine. Predavanje bo potekalo v angleščini.

Če ste bolj tehnični tip in še ne razmišljate o ustanovitvi svojega podjetja, vam kot alternativo prav tako v četrtek, 14.4. ob 19:30 priporočamo obisk OpenLab-a v Kranju, kjer boste lahko poslušali predavanje na temo varnosti jedrskih elektrarn. V predavanju bo Dr. Marko Čepin predstavil princip delovanja jedrskih elektrarn s poudarkom na vprašanjih povezanih z zagotavljanjem varnosti. Glede na aktualne dogodke na Japonskem bo podan tudi kratek pregled dogajanja na področju jedrske varnosti v zvezi z enim največjih potresov v zgodovini človeštva, ki je povzročil težave v več jedrskih elektrarnah in nesrečo v elektrarni Fukušima. Prikazana bo varnost sedanjih in prihodnjih jedrskih elektrarn s poudarkom na naši jedrski elektrarni v Krškem, ki je izjemnega pomena za našo elektroenergetiko in tudi za Slovenijo.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Zakaj jedrske elektrarne niso prava stvar (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
463113405 (107038) bluefish
»

"Jedrska energija: prihodnost ali zabloda?" - okrogla miza (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
244101011 (95158) gruntfürmich
»

Črv Stuxnet napadal iranski jedrski program?

Oddelek: Novice / Varnost
2612208 (10203) WarpedGone
»

Benchmark maraton

Oddelek: Novice / Procesorji
231873 (1873) l-note

Več podobnih tem