» »

V Kiberpipi ta teden: 3fs in Infinum; Scala, Googlovo poletje kode in Akki; Future Friendly web; Minecraft, Pipacraft

V Kiberpipi ta teden: 3fs in Infinum; Scala, Googlovo poletje kode in Akki; Future Friendly web; Minecraft, Pipacraft

POT: Izdelava video igralnega avtomata / video arcade machine in mini turnir, Izidor Makuc, 11. Nov 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 14.11. ob 19h, bomo na Mobile Monday Slovenia začeli v domačem duhu, z enimi od najboljših v regiji, slovenskim 3fs d.o.o. in hrvaškim Infinum d.o.o.. Po njihovih koristnih izkušnjah in nasvetih boste nastopili vi! Pridite, povejte svoje mnenje in komentarje, želimo slišati vaše želje, da bi v nadaljevanju sezone lahko priredili noro dobre dogodke.

V torek 15.11. ob 19h, se bo na Pipinih odprtih terminih zopet odvijal Cafebabe, tokrat s predavanjem, ki bo sestavljeno iz dveh delov in sicer o Scali ter Googlovem poletju kode in Akki. V prvem delu si bomo pogledali, kako lahko Scalo dodamo v obstoječ Javanski projekt. V nadaljevanju bo avtor, Alen Vrečko, predstavil Googlovo poletje kode na splošno ter konkretno o njegovi izkušnji. Spoznali bomo tudi orodjarno Akka, ki nam omogoča pisanje visoko skalabilnih, napakam odporne, izjemno sočasne distribuirane sisteme.

V sredo 16.11. ob 19h, vas vabimo na predavanje, ki ga bo vodil Brad Frost o Future-friendly webu. Predavanje bo v angleškem jeziku.

V petek 18.11. ob 18h, vas na dan uradnega Minecon-a vabimo v Kiberpipi, kjer bo potekal “Minecraft launch party”, na katerem se bo prvo nekaj povedalo o samem Minecraft-u potem pa še predstavilo najnovejši Slovenski Minecraft strežnik http://minecraftserver.si. Nato pa vas vabimo da se pomerite v igri. Turnir Deathmatch in Build challenge bosta potekala na strežniku Minecraftserver.si, tako da je zaželjeno, da se udeleženci enega ali obeh tekmovanj vnaprej registrirajo na http://minecraftserver.si/, zaradi lažjega poteka tekmovanj. Po razglasitvi zmagovalcev pa ne preostane drugega kot žur ob dobri glasbi za katero bo poskrbel DJ “Andrew L.”. Vstopnina je poln “inventory” dobre volje.

V nedeljo 20.11. ob 17h, bomo prenašali živi prenos zaključka letošnje MLG sezona v kategoriji Starcraft 2, ki bo doživela svoj vrhunec v Providence na Rhode Islandu (ZDA) s trodnevnim turnirjem "MLG Providence" in nagradnim skladom $120 000. Prenos bo potekal z začetkom ob petih popoldan in koncem nekje med pol eno in drugo uro zjutraj. Če se nabere dovolj interesentov, bomo pred in med ogledom organizirali tudi Starcraft 1 turnir v naši učilnci. Seveda ste dobrodošli tudi s svojim prenosnikom, namizne računalnike pa tokrat raje pustite doma.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Kiberpipi ta teden: Coursera Python meetup, Ada Lovelace, Slovenski startupi, o del

Oddelek: Novice / Kiberpipa
53709 (3247) Andrejpan
»

V Kiberpipi ta teden: Spletno nakupovanje, Socialnumbers, nadgradnje sposobnosti člov

Oddelek: Novice / Kiberpipa
73606 (2508) Tear_DR0P
»

V Kiberpipi ta teden: Izdelava video igralnega avtomata, Minilo je 10 let, VIP z Milo

Oddelek: Novice / Kiberpipa
134065 (2902) Tear_DR0P
»

V Kiberpipi ta teden

Oddelek: Novice / Kiberpipa
52638 (2283) cholt45
»

Android hekaton, Glasba & internet, Interaktivno oblikovanje & Poetika vsakdanjih pre

Oddelek: Novice / Kiberpipa
52787 (2404) Tear_DR0P

Več podobnih tem