»

Sobotni programerski zalogaji

Sobotni-programerski-zalogaji

vir: Računalniški muzej
Računalniški muzej -

Kaj: Uro in pol dolga programerska delavnica, ravno prav velik zalogaj, za katerega je zaželeno, da ste že kdaj uporabili računalnik ter, da vas programiranje z-a-n-i-m-a. Predznanje programiranja pa ni pogoj za udeležbo, ker verjamemo, da se ga lahko nauči vsak – samo začeti mora. Vsako srečanje bo strlo nov programerski oreh… ali dva… ali tri… ali štiri… In tako bomo skozi čas okrepili programerske mišice (tako v prstih kot v možganih). Sobotnih programerskih zalogajev se lahko udeležite enkrat ali večkrat. Vsebina se predvidoma ne bo ponavljala, ker si bomo vsakič pogledali nov izziv.

Za koga: Za zvedave navdušene bodoče znalke in znalce stare od 9 do 13 let.

Zaradi omejenega prostora so prijave obvezne. Sprejemamo jih preko spletne prijavnice do dneva dogodka: https://forms.gle/74RFZoLa4Z44f1Cr8

Kje: V prvem nadstropju Računalniškega muzeja.

Cena: Obisk programa je vštet v nakup muzejske vstopnice.

Vstopnice za obisk Računalniškega muzeja lahko kupite na muzejski blagajni ob...

7 komentarjev

Valentinovo v Računalniškem muzeju

Poziv k dogodku

vir: Računalniški muzej
Računalniški muzej -

Ob pridušeni svetlobi, s pridihom romantične nostalgije, nam bodo na Valentinov večer, 14. 2. 2024, od 18. do 21. ure srca ritmično utripala v pixel grafiki ob retro igralnih izkušnjah.

To bo večer, ko vam bo dovoljeno, da se zaljubite ❣️❣️❣️

…v iskrenost retro konzol in iger za DOS, o katerih ste slišali pripovedovati druge, ki ste jih igrali v mladosti, ali pa jih (še vedno na skrivaj) igra vaša boljša polovica.

Skozi večer pa bo potekal tudi poseben retro-igričarski turnir za unikatno Valentinovo zlato disketo. 🕹️📺

Pocrkljajte se z nepozabnim Valentinovim v Računalniškem muzeju. Zagotovite si vstopnice za dogodek v spletni predprodaji: https://fienta.com/valentinovo-v-muzeju

0 komentarjev

BSidesLjubljana CTF Xmas izziv

Slo-Tech - Organizatorji BSidesLjubljana, ki bo 4. 4. 2020 v Ljubljani, so pripravili CTF Xmas challenge tekmovanje za vse, ki bi se želeli pomeriti v osnovah h4x0ranja.

CTF oziroma Capture the Flag ("Ujemite zastavo”) je posebna vrsta tekmovanja s področja informacijske varnosti, ki tekmovalce izziva v reševanju najrazličnejših nalog: od lova na zaklad do osnovnih programskih vaj, do hekanja v strežnik in kraje podatkov. Naloge vključujejo različne kripto, stenografske, binarne, spletne in Pwn ovire, ki udeleženca izzivajo, da poišče določen del besedila, ki je morda skrit na strežniku ali za spletno stranjo. Ta cilj se imenuje zastava, od tod tudi ime tekmovanja.

CTF je primeren za vse, saj številni izzivi ne zahtevajo programskega znanja in so preprosto stvar kreativnega razmišljanja ter sposobnosti reševanja problemov. Udeleženci se lahko nalog lotijo sami ali pa sodelujejo z drugimi in poskušajo doseči čim višje število točk kot ekipa. Zmagovalna ekipa oziroma zmagovalec bo tisti, ki...

1 komentar

Dogodek: Hekanje nacistične Enigme in digitalna varnost z blockchainom

Bi se radi igrali z originalno enigmo?

Slo-Tech -
Strokovnjak za nacistični kodirni stroj enigma Britanec Mark Baldwin se bo na povabilo slovenskega blockchian startupa Verity ta teden ustavil v Ljubljani. V četrtek, 27. septembra, bo ob 18. uri v Kavarni Sputnik predstavil delujoč primerek enigme in razkril vse podrobnosti o tehnologiji, ki je spremenila potek druge svetovne vojne.

Po predavanju Baldwina, ki je znan tudi kor Dr. Enigma, bo sledila okrogla miza o digitalni varnosti in blockchainu. Pogovor bo moderiral soustanovitelj Verity Martin Mikeln, svoje izkušnje pa bodo delili tudi:
- CTO Iconomija Miha Vidmar,
- specialist za varnost pri Tokens Luka Pušić,
- soustanovitelj Bitnika in predsednik Blockchain Think tanka Peter Trček.


Če vas zanima kriptografija, njen vpliv na zgodovino in kaj prinaša...

44 komentarjev

Nedostopnost storitve

Slo-Tech - Spoštovane obiskovalke in obiskovalci,

včeraj je bil Slo-Tech zaradi odpovedi polovice skupine delavcev v glavnem računalu nedostopen. Zategadelj smo celotno skupino zamenjali z novo.

Za morebiti spremenjen večer se vam opravičujemo, povsem možno pa je, da nam boste za to hvaležni.

100 komentarjev

Delite informacije s Slo-Techom varno in anonimno: Kako uporabljati Tor in SecureDrop

Slo-Tech - Slo-Tech za zaščito svojih virov novinarskih informacij že nekaj časa uporablja rešitev za anonimno posredovanje informacij SecureDrop. Te dni smo rešitev nadgradili na zadnjo verzijo, prestavili daleč stran in se odločili, da je dovolj zrela za malo bolj množično popularizacijo. Na ta način želimo spodbuditi vse, ki imajo dostop do podatkov, ki kažejo na nepravilnosti, kršitve ali celo kazniva dejanja, da nam jih posredujejo, mi pa jih bomo primerno novinarsko obdelane, objavili.

1. Korak: Kako se varno povezati na splet
Glavna težava pri posredovanju informacij medijem je varovanje vira. Torej, kako zaščititi komunikacijo med Slo-Techom in vami pred nezaželjenimi osebami.

Slo-Tech ščiti svoje vire, kolikor je to v okviru zakona mogoče. Načeloma lahko mediju razkritje vira odredi zgolj sodišče. V takšnem primeru je edina prava zaščita vira to, da tudi mi ne vemo kdo ste.

Da lahko dosežemo čim boljšo zaščito naših virov, pri Slo-Techu uporabljamo tehnologijo SecureDrop, do...

62 komentarjev

Dogodek - D·Talk: Beyond Boring Mobile Development

Beyond Boring Mobile Development

Slo-Tech - V letu 2014, 7 let po izidu prve različice Android OS in 6 let po izidu iPhone OS, se razvoj mobilnih aplikacij bliža vrhuncu. Posamezne aplikacije imajo več 100 milijonov uporabnikov, nekatera razvojna podjetja pa se prodajajo za več milijard evrov. Velikokrat se zato vprašamo, zakaj ne bi bili tudi mi del tega razgibanega okolja polnega izzivov in zabave.

Na D·Labs smo zato že pred več kot štirimi leti pričeli z razvojem mobilnih aplikacij za najbolj popularne mobilne platforme. V tem času nam je uspelo zgraditi ekipo razvojnikov mobilnih aplikacij, ki so veliko več kot le to. Nekateri izmed njih bodo 26. marca delili svoje znanje in izkušnje z vami ter vam pomagali pri uresničitvi vaših ciljev.

...

1 komentar

Slo-Tech skladen z ZEKom-1

Slo-Tech - Zadnjega decembra 2012 je bil v Uradnem listu objavljen ZEKom-1. Ta med drugim v 157. členu določa, da je shranjevanje podatkov ali pridobivanje dostopa do podatkov, shranjenih v terminalski opremi naročnika ali uporabnika, dovoljeno samo pod pogojem, da je naročnik ali uporabnik v to privolil potem, ko je bil predhodno jasno in izčrpno obveščen o upravljavcu in namenih obdelave teh podatkov v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

Zakon je določil petmesečno prehodno obdobje, ki se izteče 15.6.2013. Na Slo-Techu smo se odločili, da uporabnikov ne bomo nadlegovali s...

102 komentarja

Nova pravila

Slo-Tech - Slo-Tech s 15.8 spreminja trenutno veljavna pravila. Gre za prvo večjo spremembo po šestih letih. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem, ki ste s svojimi konstruktivnimi komentarji sodelovali pri tem projeku.

Upoštevali smo vaše komentarje glede specifičnih prepovedi v šestem členu ter jih nekaj vrgli ven (in eno premaknili v prvi člen). Prav tako je bistveno očiščen drugi člen pravil (kultura dialoga). Prepoved oživljanja starih tem ostaja (odprite si novo). Prepoved kričanja je bila razširjena na (vsaj približno) pravopisno pravilnost. Preostanek pravil je približno enak kot v osnutku z nekaj pravopisnimi popravki in nekaj spremenjenimi izrazi za zagotovitev večje jasnosti.

Moderatorji bodo nova pravila začeli uporabljati v sredo 15.8. Deli, ki se nanašajo na novoletne izbrise nekaterih podatkov, bodo prvič uporabljeni za novo leto. Vsi podatki, ki smo jih skladno z obstoječimi pravili hranili do sedaj, pa smo se jih odločili izbrisati, bodo izbrisani postopoma do 30.9.2012.

...

87 komentarjev

Slo-Tech preko TLS povezave

Slo-Tech - Danes smo po daljšem testiranju vklopili TLS (SSL) za vse obiskovalce. Opravičujemo se zaradi težave s sesuvanjem nekega brskalnika, ki je pri tem nastala. Napaka bi sedaj morala biti odpravljena (če imate še vedno težave poskusite izprazniti današnji cache, če tudi to ne bo pomagalo, nam to prosimo sporočite).

V primeru, da vam brskalnik sporoča, da ima stran zaupanja nevreden certifikat, se priporočamo za obvestilo. Prav tako prosimo za obvestila o morebitnih drugih težavah, če se morda pojavijo.

120 komentarjev

Spremembe na Slo-Tech forumu

Slo-Tech - Od danes naprej lahko na Slo-Techu sodelujete tudi v oddelku Na cesti.
Vanj smo premaknili kar nekaj obstoječih tem, preostanek pa bomo vanj preselili s časom. Verjetno jih bomo v bližnji prihodnosti dodali še nekaj.

Prav tako boste pozorni bralci ugotovili, da se pri branju posameznih tem sedaj rdeča črta pomika skupaj z vami. Funkcionalnost zaenkrat še ni polno podprta, preverili pa bi radi vaše odzive na tovrstno obnašanje. Namen je, da vas stran pričaka točno na mestu, do katerega ste jo prebrali (in ne vedno samo na meji novih sporočil, kot je bilo v navadi do sedaj). Komentarji zelo dobrodošli.

Opazili boste tudi nekaj nedokončanih gumbov v oddelku Mali oglasi. Tam nas zanima predvsem hitrost delovanja in vaše mnenje, ali bi želeli na podoben način filtrirati tudi po različnih kategorijah izdelkov in cenovnem razponu.

89 komentarjev

Prošnja za komentarje: Nova pravila

Slo-Tech - Na Slo-Techu smo se v luči sprememb zakonodaje (tako že izvedenih, kot tistih v teku) odločili prenoviti pravila in tako stopiti v korak s časom.

Ker gre v tem primeru za prvo obsežnejšo spremembo po petih letih, vas prosimo, da si osnutek preberete in nam svoje morebitne obrazložene komentarje sporočite do 7. julija. Tako bomo skupaj naredili to stran še boljšo.

Komentarje sprejemamo v obliki komentarjev na to novico, obrazloženih elektronskih sporočil na naslov legal@slo-tech.com oz. v obliki tem v oddelku Slo-Tech v primeru, da ste mnenja, da vaš komentar zahteva javno razpravo.

Osnutek.

Za vsa vaša mnenja in konstruktivne komentarje se vam zahvaljujemo.

186 komentarjev

Dan za podjetne talente - 24.4.2012

Slo-Tech - V torek 24. aprila ob 15.15 bo na Fakulteti za elektrotehniko (P2) sklop predavanj - kako s pomočjo podpornih programov prevzeti prihodnost v svoje roke in uspeti v tehnološkem podjetništvu.

Na dogodku bodo Tibor Klajnšček, CTO na Zootfly, Matej Zalar, CEO Visionect-a in Aleksander Vojnovič, CEO Oust.me predstavili kako so zakorakali na podjetniško pot in s katerimi izzivi se soočajo. Profesorji iz univerze, predstavniki tehnološkega parka in podjetij pa vam bodo predstavili, kako vam lahko različni programi pomagajo vašo idejo spremeniti v tehnološki start-up.

Prav tako bodo predstavljeni finalisti in zmagovelc Imagine Cup 2012. Več informacij.

0 komentarjev

Opravičilo

Slo-Tech - Opravičujemo se za današnji dveinpolurni štiriurni izpad. Hvala za razumevanje.

Zaradi prenizke vlage v zraku so se v prostoru, kjer se nahajajo strežniki, izklopile klime. Pri 60 °C so Slo-Techovi hrčki razglasili splošno stavko (skladno z nastavitvami).

Zaradi moje napake na rezervni lokaciji nismo imeli sinhronizirane zadnje verzije kode, ki poganja to spletno stran (podatki so sicer bili), zato sistem ni uspel preklopiti. Se ne bo ponovilo (upam).

92 komentarjev

Moderatorski poskus -- začasna sprememba pravil

Slo-Tech - Tekom tedna boste nekateri uporabniki pri nekaterih sporočilih zagledali gumb "predlagaj izbris". Funkcionalnost bo na začetku na voljo samo starim aktivnim uporabnikom. Uporaba je omejena na nekaj nominacij dnevno.

V prvi fazi lahko predlagate izbris samo za sporočila, ki so jih v zadnjih 24 urah napisali uporabniki z nazivi ali uporabniki, ki so registrirani manj kot 60 dni. Svojih sporočil ne morete nominirati za izbris. Izbris je trenutno implementiran tako, da se izvede samodejno, ko ga za določeno sporočilo predlaga dovolj različnih uporabnikov. Nominacije niso anonimne in so vidne avtorju izbrisanega sporočila.

Prosimo vas, da nominacije uporabljate v duhu naših pravil in v primeru dvoma sporočil ne nominirate. Če se vam zdi, da je bilo vaše sporočilo izbrisano brez razloga, uporabite pritožbe in moderator bo preveril izbris. Še vedno velja, da za uporabnike z nazivom PnG pritožb ni (oz. se jih ne upošteva).

Namen navedenega je zbrati dovolj podatkov za oceno, ali je...

196 komentarjev

Novoletna anonimizacija računov

Slo-Tech - Skladno z napovedjo smo danes anonimizirali račune, katerih uporabniki se niso prijavili od 1.1.2010. Izbrisali smo vse podatke računa razen uporabniškega imena, prijavnih podatkov ter email naslova. V prihodnjih dneh (do konca tedna), bomo na podoben način anonimizirali tudi račune, ki niso v uporabi od 1.1.2011, pri danes anonimiziranih računih pa bomo anonimizirali še podatek o naslovu elektronske pošte.

V primeru, da tovrstnega postopka z vašim računom ne želite, se enostavno prijavite.

5 komentarjev

Nova funkcionalnost na Slo-Techu: socialna omrežja

Slo-Tech - Danes smo na Slo-Techu poizkusno vklopili možnost deljenja naših vsebin preko Facebooka, Google+ in Twitterja. Tako boste pri novicah, člankih in v forumu opazili tri nove gumbke.

Za zaščito vaše zasebnosti uporabljamo rešitev, ki jo je razvil Heise.de in ki zahteva dva klika za deljenje vsebine. Prvi aktivira povezavo na socialno omrežje, šele drugi pa izvede akcijo. Privzeto so vse povezave na socialna omrežja izklopljene.

Komentarji, mnenja in predlogi so kot vedno dobrodošli.

157 komentarjev

Uveljavljanje novih pravil

Slo-Tech - Kot smo napovedali pred enim mesecem, smo danes izvedli izbris starih računov, v katere se letos niste prijavili in nimajo nobenega objavljenega prispevka.

Naslednji petek sledi še napovedana anonimizacija računov, v katere se niste prijavili več kot eno leto (tudi če vsebujejo objavljene prispevke). Tokrat bomo izvedli samo prvi del izbrisa, kar pomeni, da bomo iz profilov neaktivnih uporabnikov pobrisali vse osebne podatke razen elektronskega naslova. Tako boste do novega leta lahko še vedno reaktivirali račune, ki jih še vedno želite uporabljati ne glede na njihovo starost.

V januarju 2012 pa bomo iz računov, ki niso v uporabi dve leti ali več ,izbrisali tudi elektronski naslov in jih tako trajno onesposobili.

Podrobnosti si lahko preberete v veljavnih pravilih.

28 komentarjev

Dopolnitev pravil

Slo-Tech - Z jutrišnjim dnem na Slo-Techu rahlo dopolnjujemo pravila. Pojavila se je potreba po jasni specifikaciji ravnanja z opuščenimi računi.

Tako bomo od sedaj naprej eno leto po preteku leta v katerim ste se nazadnje prijavili iz vašega profila z nekaj izjemami izbrisali vse podatke razen e-mail naslova. Še leto kasneje bomo izbrisali tudi vaš elektronski naslov in vam tako deaktivirali račun.

Pri uporabnikih, ki nimajo objavljenih sporočil pa bomo po enem letu skupaj s podatki izbrisali kar celoten račun.

Bolj jasno je tudi razloženo, kako se samodejno brišejo zapadli oglasi.

Prvi izbris podatkov in računov skladno z novimi pravili bomo izvedli konec junija ter v prvem tednu julija, nato pa vsako leto prvi teden januarja. V primeru, da želite, da se vaš račun ohrani v aktivnem stanju, kljub temu, da ga po 1. januarju 2009 niste uporabili, se do konca junija vsaj enkrat prijavite.

7 komentarjev

Nov, lepši in uporabnejši Slo-Tech (III)

Slo-Tech - Slo-Tech se ponovno spreminja za vas. Še vedno na bolje. Današnji nabor sprememb vsebuje:
  • sinonime pri iskanju
  • nov prikaz slik na strani
  • prikazovanje več novic na prvi strani -- oblika bo še spremenjena
  • verzijo brez desnega menija za majhne zaslone
  • samodejno iskanje cene pri malih oglasih -- pametnejša metoda je v delu
  • predogled tem s klikom na puščico pri seznamu -- končni izgled bo odvisen od vaših komentarjev
Vaši komentarji in kritike so nadvse dobrodošli.

50 komentarjev

Prijave za Imagine Cup 2011 že tečejo

Slo-Tech - Letošnji Imagine Cup, že deveti po vrsti, bo tokrat na svetovni ravni potekal letošnje poletje v New Yorku. Nanj se tekmovalne ekipe lahko uvrstijo z regijskih tekmovanj, ki tudi letos poteka v Sloveniji. Prijave na slovenski Imagine Cup 2011 so že odprte in potekajo do konca januarja. Imagine Cup je odprt le za študente, ki pa lahko pridejo s katerekoli fakultete s katerekoli izmed treh slovenskih univerz. Znotraj ene same ekipe lahko sodelujejo študentje z različnih fakultet.

Letošnja tema tekmovanja se osredotoča na osmerico Milenijskih Ciljev Razvoja (Millennium Development Goals), poleg nekaterih drugih manjših tekmovanj in natečajev.

Se bo za izlet v New York potegovala tudi kakšna ekipa, ki se bo našla na Slo-Techu?

0 komentarjev

Popravek pravil

Slo-Tech - Slo-Tech s 1.1.2011 spreminja trenutno veljavna pravila, ki se nanašajo na zasebnost. Spremenjen je 13. člen, dodan je nov 13. a člen, z naslednjo vsebino:


13. člen


1. Slo-Tech zbira naslednje podatke o uporabniku:
- IP naslov, različica brskalnika (user agent), čas, naslov obiskane strani (URL), stran iz katere je uporabnik prišel na obiskano stran (referrer) -- če je ta podatek posredovan;
- naslov elektronske pošte, ki je potreben za registracijo;
- podatke, ki jih uporabnik posreduje v svoj profil;
- ločeno od 2. alinee podatke o ogledih tem za zagotavljanje delovanja funkcionalnosti označevanja prebrane vsebine (oznaka tema, enolična oznaka uporabnika, čas ogleda).

2. Slo-Tech dodeli uporabniku ob začetku seje piškotek (session cookie) za prilagoditev uporabniške izkušnje.

3. Slo-Tech dodeli uporabniku ob samodejni prijavi trajen piškotek (persistent cookie) za njegovo enolično identifikacijo.

4. Slo-Tech za uporabnike, ki uporabljajo storitev prijave s pomočjo tretjih...

26 komentarjev

Nov, lepši in uporabnejši Slo-Tech

Slo-Tech - Z malo zamude je Božiček na Slo-Tech prinesel prenovljeno prvo stran. Kot pri vseh večjih spremembah, vas tudi tokrat prosimo za malo potrpljenja in veliko dobre volje, medtem ko bomo popravili še zadnje detajle.

Priporočamo se za vaša mnenja o novem videzu ter morebitna obvestila o napakah.

Dodatek 1: V nastavitvah je sedaj na voljo izklop nove oblike. Danes bo na voljo tudi RSS s celotno vsebino novic. Prikaz celotne novice, kjer bo jasno razvidna meja prikaza s prve strani, bo na voljo čim prej.

200 komentarjev

Slo-Tech je na morju

Koncentracija na višku

Slo-Tech - Ekipa Slo-Techa vsem, ki se niso udeležili letošnjega NESTa, pošilja lepe pozdrave z morja. Nočno deževje in splošno poslabšanje vremena sta blagodejno vplivala na temperaturo okolice, kar je še izboljšalo vzdušje. Tekmovanja v igrah so že v polnem zamahu, blagodejno osvežitev oz. prekinitev igralcem med posameznimi skupinami pa nudijo odlična in uporabna predavanja v dobro klimatizirani predavalnici. Če niste tukaj, vam je lahko žal, saj je počutje in dogajanje izvrstno!

123 komentarjev

Slo-Tech zaspan?!

Slo-Tech - Tisti bolj pozorni ste verjetno opazili, da je bil Slo-Tech "krajši" čas odsoten. Ne boste verjeli, ampak tokrat niso bili krivi hrčki. Kriv je bil hišnik, ki je v prostor, kjer se nahaja strežnik, pomotoma spustil mačko.

Ne bi razlagal, kaj se je zgodilo z delovno silo, lahko pa povem, da ni več ista [:D].

64 komentarjev

Opravičilo

Slo-Tech - Opravičujemo se za manjši 2,5 urni izpad delovanja portala, na žalost nam je odpovedal eden izmed dveh strežnikov. Pričakujemo nekoliko počasnejše delovanje, za krajši čas so možne težave z določenimi funkcijami foruma.


Hvala za razumevanje.

71 komentarjev

Anualno sentimentalno

Slo-Tech - Na današnji dan pred šestimi leti sem se zvečer povezal na internet preko Arnesa z okoli 48 kilobiti na sekundo. Brskal sem po takratnih forumih, in na en3m od njih videl povezavo do spletne strani Slo-Tech. Na njej je bila množica člankov (ki jih lahko preberete še danes) o raznih metodah hlajenja računalnika, navijanja, in o raznih stvareh, za katere je bilo moji družini še nekaj časa žal, da sem kliknil na to povezavo [:D]. Seveda sem pred 31.12.1999 že imel zvrtane tri luknje v ohišju. Vsako je krasil ventilator.

Zanimivo je skozi današnje oči opazovati, kako je stran rasla in se razvijala skupaj z nami. Ko si star 16 let, ni lepšega občutka kot vlagati enormne količine časa v nekaj, kar se ti povrne tisočkratno (razen finančno, a finance niso bit Slo-Techa). Šola? Postranska dejavnost [:)].

Leta so minevala. Slo-Tech je rasel. Najprej forum, nato domena, kasneje nov design, ki ga po petih letih gledate še danes. K Slo-Techu je prispevalo ogromno število ljudi in vsakemu...

111 komentarjev

Prenova spletnega mesta Slo-Tech

Slo-Tech - Odločili smo se, da bomo v prihodnje dosedanjo stran Slo-Techa še izboljšali. V ta namen pripravljamo serijo krajših anket. Najprej vas sprašujemo o tem, kaj vam je najbolj pomembno pri obisku spletnih mest. Kasneje se osredotočimo na vašo izkušnjo z obstoječo stranjo Slo-Techa, da bi popravili stvari, ki vas najbolj motijo in dodali tiste, ki si jih želite.

Prosimo vas za sodelovanje, saj bomo na ta način lažje spoznali vaše potrebe in želje. Vabljeni k izpolnjevanju.

104 komentarji

Obvestilo in napoved izpada

Slo-Tech - V današnji noči smo na Slo-Techu zamenjali spletni strežnik. Od sedaj naprej stran teče na strežniku Apache 2.0. Za morebitne neprijetnosti v času menjave se opravičujemo. V primeru, da opazite kakšno napako nas o tem obvestite.

Hkrati tudi napovedujemo daljši izpad konec naslednjega tedna (točen čas bo še sporočen) zaradi nadgraditve podatkovne baze (tako programskega kot tudi strojnega dela). Izpad bo predvidoma trajal 3-12 ur. Hvala za razumevanje.

75 komentarjev

Opravičilo

Slo-Tech - Opravičujemo se za današnji daljši izpad delovanja Slo-Techa. Izpad je posledica daljše prekinitve dobave električne energije (tudi UPS-i imajo končno zmogljivost). V naslednjih nekaj urah boste morda opazili bistveno okrnjeno hitrost delovanja strani, saj se v ozadju izvajata sinhronizacija in pregled integritete podatkov na precej lokacijah.

46 komentarjev

Potek raziskave o odnosu do spletnega oglaševanja na Slo-Techu

Slo-Tech - Kot ste verjetno opazili, v zadnjem tednu na Slo-Techu poteka raziskava o odnosu do spletnega oglaševanja, in sicer v obliki intervjujev ter spletih anket.

Če na kratko povzamemo potek raziskave: z uporabniki Slo-Techa je deset raziskovalcev opravilo sto kvalitativnih intervjujev, kjer so jih predvsem spraševali o njihovi izkušnji s spletnim oglaševanjem.

Trenutno pa so v teku različne spletne ankete, v katerih se na celotni populaciji uporabnikov Slo-Techa preverjajo ugotovitve intervjujev. Za visoko stopnjo pripravljenosti sodelovanja v intervjujih in izjemno prilagodljivost glede izvedbe intervjujev, bi se ponovno vsem sodelujočim radi zahvalili.

Da pa bo raziskava lahko uspešno zaključena, vas še enkrat vljudno vabimo k izpolnjevanju spletnih anket. Izsledki raziskave bodo na voljo približno konec maja.

Z izpolnjevanje anket kliknite na pasico na vrhu!

61 komentarjev

Srečno 2005

Slo-Tech - Takole. Slabih šest ur pred iztekom leta 2004 je res že skrajni čas, da potegnemo črto pod letošnje dogajanje. V letu 2004 smo se za vas trudili in vam pripravili skoraj trideset člankov oz. testov strojne opreme, več kot tisoč novic s področja računalništva in tehnologije, poslovenjeno distribucijo Linuxa, veliki dogodek NEST.2004 in nekaj manjših, naprimer pywo é wyno. Vendar pa Slo-Techa ne bi bilo brez vas, drage bralke in bralci, ki ste letos napisali več kot 200.000 sporočil v več kot 60.000 tem, ki polnite števce obiska in forum.

Zato vam uredniška ekipa Slo-Techa želi čim uspešnješe prihajajoče leto, da bi vam uspelo iz vašega abakusa iztisniti še zadnji megaherc moči, da bi bili vaši okna ali pingvini karseda stabilni in da bi vam čim manjkrat odpovedali poslušnost. Zunaj kibernetskega sveta vam želimo zdravja, sreče, ljubezni in uspehov. Naužijte se še zadnjih kapljic leta 2004 in ob polnoči krenite proti novim zmagam, ki vas čakajo v petem letu tretjega tisočletja. Pa...

90 komentarjev

Opravičilo

Slo-Tech - Zaradi velikega (nepričakovanega) povečanja obiska na strani so trenutno izklopljene nekatere požrešne funkcije. To ni napaka. Takoj ko bo obisk padel pod 150% povprečne vrednosti se bo stran spet vrnila v znano obliko.

Hvala za razumevanje.

82 komentarjev

Slo-Techov RSS

Slo-Tech - Zaradi velikega povpraševanja je sedaj na voljo popravljena verzija Slo-Techovega RSS dovoda, ta po novem vsebuje tudi skrajšano besedilo novice. Vse, ki boste novice, na voljo preko zgornje povezave, vključili na svoje spletne strani, prosimo, da vsebine ne osvežujete pogosteje kot vsakih 15 minut. Za pomoč pri uporabi si oglejte seznam RSS odjemalcev, kjer se nahajajo tudi povezave do pripomočkov za vključitev novic v poljubno spletno stran.

Želim si, da bi bili tudi oddelki v forumu dosegljivi v tej obliki.

26 komentarjev

Srečno v novem šolskem letu

Slo-Tech - Jutri se bo zopet začel pouk za vse osnovnošolce in srednješolce, medtem ko imajo tisti na fakulteti prosto še en mesec. Ekipa Slo-Techa vam želi srečno in uspešno prihajajoče šolsko leto 2004/2005.

Seveda ne pozabite, da vas v forumu vedno čaka oddelek Šola, v katerem lahko potarnate o vaših težavah ali pa samo povprašate, kako se reši fizikalna naloga.

Že en dan, ki ga boste posvetili šoli (in ne špricanju), vas bo oplemenitil z neizbrisnim bogastvom.

32 komentarjev

Poziv potencialnim krvodajalcem

Slo-Tech - Verjetno veste, da je te dni na slovenskih cestah veliko prometnih nesreč z lažjimi ali težjimi telesnimi poškodbami.

Zaradi tega narašča tudi potreba po krvi, ki pa je v Sloveniji trenutno primanjkuje. Razlog za ta deficit je predvsem v dejstvu, da je veliko krvodajalcev te dni na dopustu.

Zato pozivamo Slo-Tech člane, ki bi radi pomagali sočloveku (in se ne bojite pika igle [:)]), da se odpravite proti najbližji izpostavi Zavoda za transfuzijsko medicino in darujete tisto, kar drugače prelivate med igranjem Counter Strike-a [>:D].

Več informacij v zvezi s krvodajalstvom in lokacijami izpostav dobite na tem linku ali na telefonski številki +386 (0)1 54 38 100.

Z darovanjem krvi daruješ del sebe za drugega. Darujte tudi vi.

19 komentarjev

Večigralstvo za začetnike

Slo-Tech - Vsak malo bolj resen igralec se slej ko prej naveliča ubijanja neumnih računalniških nasprotnikov in začne iskati zabavo na medmrežju. Večigralski način igranja pa pogosto prinaša nemalo težav. Za začetek se je treba potruditi z namestitvijo, ki ni sestavljena samo iz preprostega zagona namestitvenega programa, ampak je treba z interneta prenesti tudi različne preobleke, mape, popravke in podobne datoteke, ki se uporabljajo. Ko je za to poskrbljeno, moramo najti še primeren strežnik za igranje in se malce spoznati z načinom igranja, da ne bomo proglašeni za največjega n00ba in da nas ne bodo brcali s strežnikov.

Pri vseh naštetih težavah vam bomo po novem poskušali pomagati s kratkimi...

7 komentarjev

Folding@Home -- Malo statistike

Folding@Home - Od našega zadnjega serviranja statistike naše ekipe je preteklo že kar nekaj časa, zato sem vam tu strnil le najpomembnejše podatke. Včerajšnjega dne smo prehiteli ekipo AOA Forums, ki nam je bila trn v peti in se tako prebili na 28. mesto. Sedaj se pred nami nahajajo le ekipe, ki imajo višjo produkcijo kot naša in tako nam kaže, da bomo obstali, kjer smo ali pa izgubili kako mesto zaradi ekip, ki nas ogrožajo. Zatorej vas vabimo, da namestite enega od klientov in se pridružite ekipi 10824. Odgovore na morebitna vprašanja lahko poiščete na strani folding.rozica.com in v temu namenjeni temi v forumu. Uradna statistika, Extremeoverclocking statistika

Fold on!

11 komentarjev

Naredite boljši Slo-Tech!

Slo-Tech - Prepričani smo, da vam je na Slo-Techu veliko stvari všeč, saj ga drugače ne bi obiskovali, vendar vas prav gotovo nekatere stvari tudi motijo. Ker želimo ustvariti računalniški portal, ki vam bo čimbolj po volji, smo pripravili anketo, s katero želimo pridobiti smernice za nadaljnji razvoj Slo-Techa. Tako imate zdaj priložnost, da z odgovori na nekaj vprašanj poveste svoje mnenje in tudi sami prispevate k izboljšanju največjega slovenskega računalniškega portala! Klik!

P.S.: Vsi, ki dostopate do Slo-Techa preko Arnesa, boste morali potrpeti do jutra.

26 komentarjev

Novoletno voščilo

Slo-Tech - Božiček in Dedek Mraz sta vas verjetno že obdarila in gotovo ste dobili vsaj približno tisto, kar ste si tako želeli. Vendar pa sta obadva raznašalca daril in dobrote že opravila svoje delo, njima pa seveda sledi novo leto, v katerem bomo ponovno poskušali biti pridni in veseli.

Kot se tudi spodobi za Slo-Techerje, vam letos prinašamo vse najlepše in prisrčne pozdrave. Prvo izmed "daril", ki ste ga dočakali, je bil nov novoletni stil, v katerem prav gotovo vidite kaj lepega (ali pa tudi ne), sedaj pa vam tako v mojem imenu kot v imenu celotne Slo-Tech ekipe, ki vas budno spremlja na vsakem koraku foruma, novic ali katerega koli drugega dela te čudovite strani, ki sedaj obstaja že cela štiri leta, voščim vse najlepše v novem letu, naj se vam uresniči kar največ vaših želja, tako skritih kot odkritih in predvsem da boste zdravi. Ko pa je zdravje, je pa tako ali tako vse, so govorili včasih ...

43 komentarjev

Praznični Slo-tech

Slo-Tech - Če ste se danes zbudili in namesto vaše priljubljene zelene/modre/črne ali roza barve Slo-techa zagledali belo, ni z vašimi očmi nič narobe. Na Slo-techu namreč nadaljujemo tradicijo novoletne okrasitve, ki se vam kot privzeti stil naloži ob prijavi. Letos je za oblikovanje poskrbel ali3n.

Nedolžno belino boste lahko občudovali do 6. januarja (če boste želeli, tudi dlje), v kolikor pa vam stil ni všeč, pobrskajte po razdelku Stil v vaših osebnih nastavitvah. Tam lahko odkrijete še marsikaj uporabnega, zato kar pogumno.

16 komentarjev

Slo-Tech praznuje

Slo-Tech - Dan po Božiču pred natančno štirimi leti se je na slovenskem medmrežju, ki se ga je takrat še dalo obvladovati s pomočjo raznih imenikov, pojavila neugledna stran z imenom Slo-Tech. Nekaj naključnim radovednežem je ponudila v tujini sicer že dodobra uveljavljeno, vendar pri nas nepoznano vsebino - sveže novice iz sveta računalništva in predvsem predstavitev bolj praktične, sam-svoj-mojstrske plati strojčkov. Navijanje procesorjev in grafičnih kartic, rezanje lukenj v ohišja in nameščanje gromozanskih hladilnih reber (nekaj se je šušljalo celo o hlajenju z vodo) so v času, ko je flashanje BIOSa veljalo za hudo nevarno početje, ki se ga lotevajo le največji navdušenci, bile vse...

60 komentarjev

Vsak začetek ima svoj konec

Slo-Tech - Drage bralke in bralci najbolj kakovostne računalniške slovenske revije pod soncem. Kot veste, vsakemu človeku slejkoprej zmanjka časa za stvari, s katerimi se ukvarja intenzivno ljubiteljsko. Tako se je žal dogodilo tudi meni, saj poleg vseh rednih dnevnih obveznosti enostavno nisem več zmogel vlagati potrebnega dela, ki bi ga Slo-Tech od mene tudi zahteval.

Ravno zaradi tega se mi zdi najbolj smotrno, da s svojega uredniškega položaja tudi odstopim. Sicer bom še vedno zelo aktiven soudeleženec strani, s katero sem živel in dihal prejšnja tri leta in pol. Še pomnite? Pred točno tremi leti in enim dnevom smo zamenjali obliko ter postali "modeni" Slo-Tech. Kdo bi vedel, da čas tako hitro mine.

V vsakem primeru -- z mojim odhodom bodo šle stvari verjetno samo še na bolje. Vsem "zamancem" (ljudem, ki bodo za Slo-Tech delali za mojim obdobjem) želim čim večjo produktivnost in objektivnost, vsem bralcem pa -- se vidimo na forumu [:D].

Urednikovanje te strani je bilo eno najlepših...

89 komentarjev

Infos je pred vrati

Slo-Tech - Jesen je že odločno stopila v deželo, kar nakazujejo tudi močni nalivi po celotni Kokoški, mi pa smo spet na Infosu. Od jutri zjutraj pa vse do petka popoldan se bo v ljubljanskem Cankarjevem domu odvijal sejem informacijskih tehnologij - Infos. Seveda je tam tudi Slo-Tech in sicer s prostorom na sredini sprejemne dvorane, tako da nas zgrešiti res ne morete.

Danes sva s Primožem že postavila "štant", ki ga krasijo štiri Xaser III ohišja in štirje 17" LCD monitorji ter vse pritikline v obliki miši in tipkovnice. Seveda pa prvotni namen sejma ni le to, da lahko na hudih mašinah deskate po Slo-Techu, temveč ta, da nas spoznate in da lahko kakšno rečemo. Najbolje bo če odločno stopite k nam in nas pobarate o tem ali onem. Vsi lepo vabljeni!

PS. Ne pozabite na dijaško / študentsko izkaznico (z njo je vstop prost)

39 komentarjev

Forum: Zanimive teme v Elektrotehniki in elektroniki

Slo-Tech - Če morda še niste vedeli, na Slo-Tech forumu imamo tudi oddelek, ki se imenuje Elektrotehnika in elektronika, kjer se pogovarjamo o različnih bolj ali manj zanimivih temah iz elektrotehničnega sveta, ki imajo pogosto povezava tudi z modificiranjem računalnikov.

Zvesti forumaš Tic se sprašuje, ali bo prevelika bližina napajalnika kaj vplivala na delovanje diska, z jjohnny-jem pa se nekdo šali po telefonu, zato bi rad iz svojega Philipsovega telefonskega aparata izbrskal njegovo tel. številko. Pomagajte mu! Vsake toliko se kdo posveča tudi izdelavi in nakupu glasbenega ojačevalnika, nagrado najbolj zanimive teme tega tedna pa dobi No0ne, ki hoče iz disketnika narediti pravega pravcatega robota.

Torej, v priljubljeni predvajalnik naložite katero od pesmi skupine AC/DC, preverite varovalke in se priklopite v oddelek Elektrotehnika in Elektronika [;)] .

3 komentarji

Forum: Kaj se dogaja v oddelku Sedem umetnosti?

Slo-Tech - V oddelku Sedem umetnosti ne mirujemo. Trenutno so aktualne sledeče debate, kar pa ne pomeni, da ne morete odpreti nove teme in povedati, kje vas (ne-)kulturni čevelj žuli.

Poglejmo: Saša sprašuje, katerih knjig nikoli niste marali, a niste upali povedati, Avenger pa se razburja nad neprimernimi TV sporedi, pri čemer mu zlasti nacionalka ne gre v račun. Očitno zamera ne bo velika, kajti domneva se, da bo film The Matrix kmalu na televizijskem sporedu.

Še zmeraj je nekoliko aktivna tudi tema o Zvezdnih vratih (Stargate). In če ne veste, kaj početi, si oglejte to temo. Sem namreč prispevamo predloge za aktivno (umetniško?) preživljanje časa.

Sicer pa ste vabljeni k branju celotnega oddelka.

0 komentarjev

Slo-Tech Folding@Home statistika

Slo-Tech - Po dolgem času vas spet malo obveščamo o projektu Folding@Home, pri katerem sodeluje tudi Slo-Tech. Sodeč po statistiki naši skupini kaže zelo dobro, saj se nahajamo na zavidljivem 31. mestu, z malce dela pa se lahko naša ekipa še povzpne. Če se še vedno sprašujete, kaj bi lahko vaš procesor počel, ko vas ni za računalnikom (in tudi ko ste [:)]), si preberite slovensko stran z najpogostejšimi vprašanji in odgovori, prenesite klienta in se pridružite ekipi 10824.

Fold on!

11 komentarjev

Forum - oddelek Z&T zopet živahen

Slo-Tech - V oddelku znanost in tehnologija so se ponovno razvnele zanimive debate. Pa poglejmo, kaj bralcu ponujamo tokrat.

Na internetu se pojavlja vse več t.i. AI-bot-ov, ki naj bi se inteligentno pogovarjali s Homo Sapiens-om iz mesa in krvi na drugi strani žice. Kaj onemogoča pogovor na nivoju vsaj IQ=100, kako sprogramirati boljšo AI in o drugih vprašanjih se pogovarjamo v tej temi.

Načel sem že velikokrat premlevano, pa nikoli dokončno premleto debato o Wolframovi teoriji, ki je mimogrede pred kratkim doživela prvo obletnico svojega obstoja in dokazuje, da je vse v svojem bitu sestavljeno iz bitov. Osnovo te teorije predstavlja knjiga A New Kind of Science, ki je tako razburkala znanstvene kroge.

Vse prevečkrat zamolčana in spregledana tema o naši psihi je od zdaj naprej bolje zastopana v Z&T oddelku. Ali je imel Freud prav...

Zagovorniki in ljubitelji znanosti pa smo tudi obudili tradicijo pogovorov v živo, in sicer preko IRCa. V tej temi se dogovorimo za čas in kraj pogovora....

4 komentarji

Vabljeni na 1. Slo-tech pesniški slem

Slo-Tech - Napovedovalo se je že dolgo časa. Priprave so potekale noč in dan. Sedaj je pred vrati. Jutri se bo namreč zgodil 1. pesniški slem na Slo-techu. Ne veste, kaj je to? Berite dalje!

Kot smo z veseljem ugotovili skrbniki Slo-techa, ste uporabniki tudi pesniško razpoloženi, in v želji, da bi dodali ščepec napetosti, je nastal pesniški slem. V njem lahko sodelujete vsi uporabniki, tako da v tej temi, od petka od 7.00 do nedelje, ob isti uri, objavite svojo pesem.

Zmagovalca boste spet določili sami, in sicer z glasovanjem, ki bi potekalo od nedelje do torka zjutraj. V primeru, da obiskovalci ne boste enotni, kar pomeni, da bo razlika med prvouvrščenima manj kot pet glasiov, bo zmagovalca določilo stroga tričlanska komisija.

Vse nadaljnje informacije in smernice najdete tukaj. Vljudno vabljeni!

16 komentarjev

Aktualno v forumu

Slo-Tech - Kot ste navajeni, vam vsake toliko časa pripravimo pregled aktualnih tem v forumu. Dobius je odprl zanimivo debato o virusih v Linuxu. Zakaj le-teh še ni? andrej nam je sporočil, da je igra Halo PC končana. Še vedno v oddelku Internet poteka obsežna debata o IP-TV, novi SiOL-ovi storitvi, connan pa se sprašuje kako na internetu izslediti računalnik, medtem ko ima defort probleme z ddos napadi.

Yohan del Sud vas sprašuje, kaj je po vašem mnenju izum, ki ne bi najbolje vplival na okolico. Pred kratkim smo v forumu odprli nov oddelek, poimenovan tudi Problemi človeštva. V njem je nastalo že kar nekaj zelo obsežnih debat. Tic je dobil nadvse zanimivo idejo. Slo-Tech tako ne bo imel le kolesarske ekipe, temveč tudi košarkarsko ekipo. Seveda se že dela na projektu in kmalu boste izvedeli nove informacije.

Verjetno smo nehote spregledali še kako obsežno in zanimivo debato, zatorej pridno prebirajte forum.[:)]

1 komentar

Naj vam bo lahko pot v šolo...

Slo-Tech - Jutri, dne septembra prvega, bomo šolarji, dijaki in nekateri študentje prisiljeni spet vstati malo prej kot ponavadi, se počasi "primajati" do šole in znova sesti v šolske klopi. Glede na to, da je počitnic konec in, da vas večino daje nejevolja ob jutrišnjem dnevu, vam ekipa Slo-Techa vseeno želi srečno novo šolsko leto in čim več dobrih ocen in čim manj "špricanja". Srečno!

Blagor študentom, ki imajo še en mesec počitnic ... :)

Tomi pa pravi, da imajo študentje mogoče izpite. Jim še vedno zavidate?

28 komentarjev

Slo-techovi kolesarji osvojili Mariborsko Pohorje

Slo-Tech - Kljub kisli vremenski napovedi smo, ob nesebični pomoči kolesarskega foruma tabla.xenya.si, izvedli drugi Slo-Tech z bicikli čez drn in strn - tokrat na Mariborskem Pohorju.

Statistika izleta: 15 kolesarjev in ena kolesarka, 1 padec (brez posledic), 1 gumidefekt (uspešno odpravljen), prevoženih 35 kilometrov in narejenih 1000 metrov vzponov...

Slike so na ogled v temi S-T čez drn in strn - mariborsko Pohorje, komentarji izleta pa v temi Slo-Tech z bicikli čez drn in strn.

6 komentarjev

Še malo Folding@Home statistike

Slo-Tech - Člani naše folding ekipe kljub vročini lepo preračunavajo proteine. V projektu Folding@Home smo osvojili že kar zavidljivo 40. mesto. Če si ogledamo statistiko, lahko vidimo, da bomo do začetka naslednjega meseca prehiteli še nekaj ekip, če bomo nadaljevali s takšno produkcijo. Po zaslugi novih in novih uporabnikov iz dneva v dan napredujemo.

Če želite, da bi vi vaš računalnik koristno uporabljal proste cikle, in še niste član naše ekipe, prenesite klienta in se pridružite ekipi 10824.

Fold on!

17 komentarjev

Slo-Tech Pywo é Wyno 2003

Slo-Tech - Da vas spomnim: danes, 21.8.2003 (ob 20.00), pridite v čim večjem številu v ljubljanski Kratochwill v BTCju, kjer se bomo člani ekipe dobili na sproščujoči debati z vami, uporabniki naše strani. Zagotovljena je dobra volja in sproščenost. Prisežem, na sebi bom imel prijazen pogled -- sploh me ne boste prepoznali [:D].

Da pa ne bo vse samo Pywo pa Wyno, boste lahko tam kupili tudi Slo-Techove majčke (moške za fantke pa ženske za punčke za 2.500 SIT) in brezplačno vzeli svojo kopijo Slo-Techovega Linuxa.

Pričakujemo vas!

36 komentarjev

Slo-Tech Pywo é Wyno '03

Slo-Tech - Pozor pozor, vrli uporabniki inu uporabnica Slo-Techa! V četrtek, 21.8.2003, ob 20:00, se bo zgodilo. Vsi, ki imate tisti dan kakšno urico ali dve časa, se nam pridružite v ljubljanski pivnici Kratochwill v BTCju, saj se mislimo dobiti na sproščujoči pijači, reči nekaj lepih besed, kaj popiti in pojesti, in tako dalje. Hladna orožja so prepovedana [:D]. Na voljo vam bomo za vsa morebitna vprašanja glede Slo-Techa, na mestu samem pa boste lahko tudi kupili Slo-Techovo majčko (ženske za punčke pa moške za fantke) in Slo-Techovo distribucijo Linuxa.

Se vidimo v četrtek, v ljubljanskem Kratochwillu v BTCju, ob osmi uri zvečer!

18 komentarjev

Slo-Tech Folding@Home

Slo-Tech - Slo-Techova participacija v projektu Folding At Home še vedno obraja polne košare sočnih sadov. Čestitajte nam, saj smo prebili mejo 500.000 pridobljenih točk. Trenutno smo med vsemi svetovnimi ekipami na 44. mestu, tedensko obdelamo za 40.000 točk paketov, in naše sposobnosti dnevno le večamo. Če še niste v klubu zgibalcev, hitro po klienta, za številko ekipe vpišite 10824 -- in -- zgibajte dalje! Klik! za več informacij o projektu v slovenskem jeziku.

Čestitke!

19 komentarjev

Aktualno v forumu

Slo-Tech - Kot morda dobro veste, se zadnje čase radi odpravimo spisati kako novičko, kjer zajamemo vse aktualne teme v forumu. se še vedno ubada z izdelavo doma narejenega zvočnika. V forumu navijanje nastaja dokaj zanimiva debata in sicer se simonchelo ukvarja z zelo težkim problemom pri navijanju AMDjevega TbredaB. Pri zapravljanju težko prisluženih tolarjev pride vedno prav kak nasvet in Grimlorda zanima kateri je najboljši hladilnik za njegov procesor, medtem ko nam umetnic odsvetuje nakup v Italiji, overmana pa zanima, če je pameten nakup MP3 predvajalnika Innovision. Oddelek strojna oprema nam prinaša nekaj zanimivih problemov. Morda je še najbolj komplicirana težava, ki se je pripetila, da je monitor začel piskati. S tem problemom se ubada pingo76. zirc00 nas že kar nekaj časa v oddelku igre opozarja na slovenski America's Army klan, medtem ko pa smo v debati o novem Wolfensteinu prišli na zanimivo idejo, da bi se preizkusili koliko obvladamo. V oddelku internet...

2 komentarja

Aktualno v Forumu

Slo-Tech - Kot vedno se tudi v tem vročem poletnem času na Slo-Techu dosti dogaja. Ne glede na letni čas navijamo procesorje, modificiramo ohišja in uporabljamo ekstremne pripomočke za hlajenje, malo bolj izvirni pa doma izdelujejo zvočnike in načrtujejo manjše prilagoditve sedežne garniture.

Nekateri osvajajo vrhove, medtem ko smo drugi zaradi peklenske vročine doma, kjer snemamo zgoščenke, igramo strelske igre in se branimo pred komarji, ki nam kratijo spanec. Skupinico politično navdahnjenih osebkov bolj kot vročina skrbi izkoriščanje tretjega sveta, na katerega pa se požvižga forumaš Bx, ki ima dosti veselja z lastnimi skrbmi [;)].

7 komentarjev

Slo-Tech specialni predogled majic

Slo-Tech - Poseben predogled novih Slo-Techovih majic, ki jih ekskluzivno samo za naše uporabnike na skrivnem mestu v Sečovljah prodajamo za 2.500 SIT za kos. Ženske - z ZelenoKvadratnoGlavo(tm) dekletko v velikostih M in L ter za moške predstavnike z ModroKvadratnoGlavo fantka v velikostih XXL, XL in L. Če kjerkoli zagledate koga, ki pod pazduho skriva velik paket, v katerem bi lahko bile majice, ga hitro pobarajte, ako vam jo lahko proda. Na voljo jih je le omejeno število, če pa jih kaj ostane, jih bomo kasneje legalno prodajali tudi na Slo-Techu.

Slo-tech majica spredaj

Slo-Tech majica zadaj

Slo-Tech majica v naročju

26 komentarjev

Pregibanje je kul

Slo-Tech - Naša ekipa Slo-Tech Folding at Home napreduje vse višje po lestvici najboljših svetovnih ekip. Tokrat so omembe vredna tri dejstva:
  • tedenska produkcija nam je narasla na 50.000 točk
  • prišli smo na 50. mesto med vsemi ekipami
  • Obdelali smo že 10.000 paketov
Vsem, ki pri tem projektu sodelujejo, čestitam. Fold on! Vsi, ki pa svojega mlinčka še niste vpregli v višje namene, pa naj pogledajo, o čem gre zadeva, si preberejo naš članek na to temo in morebitna vprašanja zastavijo v tej temi. Mogoče bomo koga prepričali [:D].

5 komentarjev

Dela! :)

Slo-Tech - Z veseljem sporočamo, da smo "nekako" uredili težave s strežnikom. Kot ste najbrž opazili, ste od včeraj od 19:00 doživljali zelo moten dostop do naše strani. No, sedaj upamo, da je vse v redu. Posebna zahvala gre v prvi vrsti trgovini BOF, saj so nam izjemno pomagali. Uživajte [:D].

P.S.: Primož odtajan ter zdrav. Malo prehlajen. Vse pod kontrolo. [:D]

12 komentarjev

Opravičilo

Slo-Tech - Vsem uporabnikom se za nastali izpad opravičujemo. Imeli smo manjše težave, ker nam je vodno hlajenje spustilo, hkrati je tudi turbina, ki je grabila vodo, razpadla. Primož je v azbestni obleki zamenjal pokvarjeno turbino in z lastnim znojem obnovil lopatico, ki grabi vodo. Obenem je zaradi tega, ker smo na računalniku poganjali Folding, temperatura vode narasla na 90 stopinj Celzija, zato smo morali sobo shladiti s tekočim helijem. Pri tem smo Primoža pozabili v taisti sobi. Slava mu.

Hkrati za jutri tudi napovedujemo manjši izpad, pričakujte ga enkrat popoldne, dolžine nekaj uric, saj bomo morali odtajanega Primoža prepeljati v urgentni blok Kliničnega Centra. Molite za nas.

P.S.: Fold on! [:D]

P.S.S: Opravicujemo se zaradi pocasnega delovanja (popoln razpad streznika - tezave s strojno opremo).

24 komentarjev

Malo Folding statistike

Slo-Tech - Kot kaže, Slo-Techu leži projekt Folding@Home, kjer vsi zainteresirani darujejo svoj procesorski čas za potrebe raziskovanja pregibanja proteinov. Trenutno na lestvici vseh ekip zasedamo zavidljivo 55. mesto z narejenimi 6.522 enotami. Tedensko pridobimo dobrih 32.000 točk, kar je, če se forumaši spomnite, le 8.000 manj od "sanjske tedenske produkcije", ki bi nas sčasoma pripeljala med prvih 30 svetovnih ekip. Statistike na Extreme OC pravijo, da bomo v kratkem prehiteli še 6 ekip, da pa nam nobena ne grozi. Fantje, carji ste. <i>Fold on!</i>

Dodatek: še povezava na Slo-Techovo Folding stran.

52 komentarjev

Na lovu za vesoljčki in proteini

Slo-Tech - Slo-Techova SETI ekipa je nedavno z dobrimi 306.986 obdelanimi paketki (številka nenehno raste) dosegla pomemben mejnik. Povzpela se je na 200. mesto med vsemi ekipami (in ne samo klubi!) na svetu in se tako znašla na uglednem Top 200 seznamu. 394 aktivnih uporabnikov je doniralo že 320 let procesorskega časa, večina pa jih še naprej išče vesoljčke. Čestitke!

Tudi v svetovnem iskanju stabilnih konformacij proteinov Folding@Home naša ekipa ni od muh. Proteinarji™ zasedajo zavidljivo visoko 64. mesto in še vedno lezejo proti vrhu. 195 aktivnih uporabnikov je tu z 218 procesorji obdelalo že 5562 paketkov in ekipi prineslo 167602 točk, nič pa ne kaže, da se bodo v bližnji prihodnosti ustavili. Pohvale!

12 komentarjev

Slo-Techova Folding ekipa med prvimi stotimi!

Folding@Home -

Pa smo le dočakali. Naša skupinica, ki šteje že 135 članov, in vsak dan bolj pridno sodeluje pri projektu Folding@Home, je z uvrstitvijo med prvih sto ekip sveta dosegla želen in težko pričakovan cilj. S skupno 161 procesorji je naša ekipa po 2.637 obdelanih paketkih in 67.334 zbranih točkah pristala na zavidljivem 99. mestu. Vsi, ki se želite ekipi priključiti, bodite pozorni, da boste vnesli zaporedno številko ekipe (10.824), podrobnejše informacije pa najdete na uradni strani naše Folding ekipe. Še statistika.

Debata v forumu, kamor lahko vpišete svoja vprašanja in komentarje.

9 komentarjev

Slo-Tech z bicikli čez drn in strn

Slo-Tech - Da "gensko spremenjeni čevapčiči nismo ravno zelo cenjena množica v širši družbi", je onega dne odkril že priznani kuzistanski računalniški guru Alkeini. Ker pa smo Slotecherji več, bi se spodobilo, da zase poskrbimo tudi na bolj aktiven način (beri: o tem ne le govorimo).

Ker je svežega zraka vedno manj, smo se odločili, da v slogu planskega gospodarstva od nedelje, 11. maja naprej, poskrbimo za vaše dobro duhovno in telesno zdravje.

Da, gnjavili in sekirali vas bomo tudi v živo! [:D] Tokrat na celodnevnem kolesarskem izletu v okolico Ljubljane - "Slo-Tech z bicikli čez drn in...

6 komentarjev

Folding in Seti nista edina

Sars

Overclockers Australia - Zadnje čase postaja deljenje procesorskega časa zelo popularno, kar ste uporabniki Slo-techa verjetno že opazili. To, da sta v ospredju predvsem dva projekta, in sicer Folding@Home in Seti@Home, vam je tudi verjetno znano. Danes pa sem na Overclockers Australia zasledil, da lahko svoje procesorske cikle podarite tudi v D2OL, ki ima kot glavno nalogo iskanje cepiva za trenutno aktualni SARS. Več podatkov najdete na tem naslovu, klient pa se nahaja tukaj.

Če imate občutek, da vaš procesor lahko dela kaj koristnega, Folding@Slo-tech,...

8 komentarjev

Slo-Techove Razbačevine™

Slo-Tech - Čas je, da vas malce obvestimo o tem, kako napredujeta ekipi Slo-Tech Seti@Home ter Slo-Tech Folding@Home. Naši vrli iskalčki nezemeljske inteligence so pred kratkim presegli pomemben mejnik, saj so za višje cilje prispevali že 300 let procesorskega časa ter bodo v kratkem presegli 300.000 obdelanih paketkov. S tem rezultatom se je ekipa povzpela na 163. mesto med vsemi SETI klubi. Čestitke!

Proteinarji pa tudi lezejo proti vrhu. Ravno včeraj se nam je pridružil stoti član. Ekipa 10824 bi s trenutno procesorsko močjo prišla na zavidnaja vredno 50. mesto med ekipami. Trenutno teh 100 uporabnikov tedensko doda ekipi 11.800 točk, razdeljenih med 127 procesorjev. Trenutno med vsemi Folding ekipami zasedamo 148. mesto, a vsak dan pridobimo vsaj 4 do 5 mest. Kar tako naprej!

26 komentarjev

Slo-comp je star 2 leti!

Slo-Comp - Naša prijateljska spletna stran, Slo-comp, danes praznuje pomembno obletnico -- stara je 2 leti. Po GrozniNesreči™, ko so izgubili novice, forume, skripte in vse ostalo, so se nadzorniki spletne strani odločili za temeljito prenovo in v leto 2003 so vstopili z novo podobo, ki je v celoti delo programerjev njihove ekipe. Še tako naprej, fantje!

2 komentarja

Slo-Tech je zelen

Slo-Tech - Kot ste najbrž že opazili, je Slo-Tech sedaj privzeto prikazan v zelenem stilu. Za to potezo smo se odločili, ker nas je prevzela moč pomladi, saj smo prišli v stik z naravo [:D]. Hkrati bi vas radi opomnili tudi na to, da si lahko stil spremenite nazaj oziroma izberete kakšnega od vam bolj odgovarjajočih, če se le registrirate v našo stran. Če ste že registrirani, lahko spremembo stila opravite dobesedno v dveh klikih, če le kliknete na osebne nastavitve. Uživajte v začasni osveženi barvni shemi!

48 komentarjev

Teleinfos

Slo-Tech - Čez slabe pol urice se bo pričel že tretji dan prireditve Teleinfos, ki se odvija v Cankarjevem domu. Vstop je brezplačen, vrata dvoran pa so vam odprta od devete do osemnajste ure. Slo-Techova postojanka se nahaja v prvem predverju, tik pri stopnicah, ki vodijo iz velike sprejemne dvorane. Pričakujemo vas v čim večjem številu! Za prost vstop je potrebno izpolnit manjšo anketico. Če tega ne želite delati na mestu lica, potem si le-to lahko izpolnite kar nalinijsko. Se vidimo!

3 komentarji

Slo-Tech v stečajnem postopku

Slo-Tech - Recesija na področju svetovnega gospodarstva še danes kolje svoje žrtve. IT sektor se sicer res širi, vendar je konkurenčni boj nemalo skupin že pripeljal v propad, da o množičnih odpuščanjih ne govorim.

Obdobju prosperitete med letoma 1999 in 2000, ko je Slo-Tech podvojil svoje kapacitete, je sledilo leto 2001, ko se je zaradi opaznih znakov zmanjšane gospodarske aktivnosti -- kar se je odražalo tudi na financah -- pričelo prvo večje odpuščanje. Težav na dolgi rok žal ni bilo moč premagati, predvideni zaključek vseh del je planiran za mesec november. V tem času bo trg verjetno zahteval še marsikatero žrtev. Več o tem.

Kam bodo odšli sodelavci Slo-Techa, še ni čisto jasno. V navadi je, da se po podobnih množičnih odpuščanjih ustanovijo manjše frakcije, ki so posledično fleksibilnejša in se laže prilagajajo tržnim situacijam. Žal je vedno bil -- in dolgo bo -- končni odločitelj o nadaljevanju poslovanja podjetja pač denar. Temu še ni videti konca.

17 komentarjev

Želite izboljšati Slo-Tech?

Slo-Tech - Ker je Slo-Tech vedno temeljil na svojih uporabnikih, vas vabimo, da po svojih močeh sodelujete pri ustvarjanju največje slovenske računalniške spletne skupnosti. Skupaj z vami želimo še izboljšati vsebinsko ponudbo strani. Vse, ki bi želeli sodelovati pri izboljševanju te strani, ter vas zanima vsaj eno izmed naslednjih področij:
  • novice
  • moderatorstvo
  • opisovanje DVDjev
  • urejanje povezav
  • urejanje ostalih manjših oddelkov Slo-Techa
prosimo, da nas kontaktirate in sporočite, na katerih področjih bi bili pripravljeni sodelovati.
Dodatek: ponudba za sodelovanje še vedno velja

ekipa Slo-Techa

22 komentarjev

Slow-Techovi strežniki

Slo-Tech - Verjetno vas -- glede na manjši "načrtovani" izpad -- ne bo presenetila novica, da se spletne strani Slo-Techa sedaj servirajo iz kar treh strežnikov. To seveda pomeni večjo odzivnost in prepustnost, hkrati pa tudi večjo možnost napak [:D]. Veselo vohljanje za IP številkami vam želim.

13 komentarjev

Nov manjši fićr™ v forumu

Slo-Tech - Ker ste nekateri res pretiravali s podpisi, smo se odločili, da bo potrebno urediti tudi to področje vašega umetniškega udejstvovanja. Od sedaj naprej so podpisi lahko dolgi največ tri vrstice ter največ osemdeset znakov na vrstico. Vsi podpisi, ki ne ustrezajo umetniškemu kriteriju, bodo po krajšem prehodnem obdobju odstranjeni.

33 komentarjev

Sergio: urednik, veliki bwana in ol' bachelor

Slo-Tech - Ako ravno mu tega ne gre prisoditi, se je danes, 14. 2. 2003, naš predragi urednik v novi dan prvič zbudil še za leto dni starejši.

Ta mladenič jih sedaj šteje 19 in je najmlajši master-bwana/urednik Slo-Techa do sedaj ;). Verjetno se mu lahko zahvalimo za vse kvalitetne članke in teste, zalaganje z novicami, uspešnim urednikovanjem in predvsem za prav maternisko skrb nad stranjo in ohranjanje dobrih odnosov med admini, kriminalisti, moderatorji in pisuni.

Ter seveda vami, obiskovalci.

Vse najboljše Sergio!

64 komentarjev

Slo-Tech kepanje

Slo-Tech - Tako, ko sem po neskončnih prigovarjanjih našemu uradnemu fotografu na Slo-Tech kepanju HardPhuck-u dopovedal, da mi mora nujno poslati slike in ko mi jih je uspelo naložiti na strežnik, nama je z Gandalfarjem uspelo napisati kratko fotoreportažo s tega zanimivega dogodka. V tem času, ko ste čakali, na slike je sicer sneg že skopnel, a spomin na zabavno uro in pol druženja in kepanja je ostal. Obvezno si oglejte slike in preberite kratek uvod, ter se malce nasmejite - morda vam polepša dan. Slo-Tech kepanje 2003!

15 komentarjev

Sneg je bel, admin bo pel...

Slo-Tech -
Hodil je admin,
prijazen vesel,
lepo si pesmico
po Tivoliju pel,

nič hudega slutil,
nič po forumu mutil,
ga nenadmoma zlepa,
zadane snežna kepa.

Oh, admin, postoj!
Si to ti, tiran moj?
Si mi ti zaklenil temo,
ko sem prodajal svojo Fato,
ter mi nalimal Persono non Grato?

Na, tu imaš, admin!
Sprejmi malo darilo,
od mene in Fate,
veliko in lepo
snežno kepo!

Eno v faco,
eno za vrat,
tri pod pazduho,
nič se me bat'.

Je kepanje igra,
nedolžna, vesela,
navdaja nas z navdihom,
odeja ta bela.

Zatorej, o, admin,
brez vsake zamere,
naj tvoje te roke,
ne bodo brez bere!

Naredi še ti
eno kepo -- bodi nor!
Naberi vso silo,
pospešek, navor!

Zalučaj mi jo v glavo
brez vsakega "rimorsa"
stisni mi roko,
pejva na horsa!

Da, kepanje bo! Jutri se ob 16:00 narišite v Tivoliju, točneje pred vhodom v minigolf, pri horseburger štantu. Prinesite gomilo dobre volje, tople rokavice ter še kakšnega prijatelja. Če boste zamudili, ali pa če imate kakšno vprašanje, bo od 15:00 do 16:30 vključena telefonska...

16 komentarjev

Slo-Tech kepanje ... bo!

Slo-Tech - Da, po dooolgih pogajanjih in pregovarjanjih ter neutemeljenih in nedokazanih kazanjih zob, mišic in ostalih telesnih delov smo se končno odločili kdaj in kje Slo-Tech kepanje 2003 bo. Vesoljni poboj med admini in Slo-Tech uporabniki se kani zgoditi v soboto, 18. januarja ob 16.00 v Ljubljanskem parku Tivoli. Mikro-lokacijo vam sporočimo kasneje, predvsem zaradi tega, da si ne bo kdo že danes šel pripravljati kep. [:D]

Sicer pa: upam, da se vidimo tam v čim večjem številu. Če ne zaradi drugega pa zaradi samega srečanja in/ali rekreacije. Kmalu bo tudi znana kontaktna številka, kamor nas boste lahko poklicali, če se boste izgubili. Stay tuned.

8 komentarjev

50.000 tem

Slo-Tech - Kot so nekateri že opazili, smo danes na Slo-Techu prebili še en (pomemben) mejnik. Danes je bila namreč napisana že petdesettisoča tema, omeniti pa velja tudi tristo tisoč odgovorov v našem fenomenalnem, nadmočnem Forumu, kar res ni mačji kašelj, kajne? Kaj naj porečem na to? Nič, bodite še naprej tako vedoželjni in pridno pišite. [;)]

2 komentarja

Majhen pregled

Slo-Tech - Samo toliko, da vas spomnim na štiri malenkosti na strani, ki so že dlje v veljavi:
  • Prešteli smo do 10.000! Čestitamo uporabniku z nazivom shock, saj je prvi poslal število 10.000!
  • Vsi prijavljeni imate sedaj na voljo nov oddelek z imenom "Zasebna sporočila", kjer lahko debatira z zaključeno skupino ljudi, brez da bi njegove umotvore bral celoten forum.
  • Hkrati so prijavljeni dobili na voljo nov oddelek z nazivom "Moje teme", kjer lahko pregledno brska po temah, v katerih je sodeloval, ter je v njih kaj novega.
  • Ne pozabimo tudi na to, da smo oddelek "DVD & Gibljive slike" združili s Kulturo, kar pomeni, da v ta oddelek spada tudi filmografija.
Kaj ste spoznali v tej novici? I, nič drugega kot to, da je prijava v sistem brezplačna ter zahteva le pet minut vašega časa. Se izplača [:D].

18 komentarjev

Novosti na Slo-Techu

Slo-Tech - Slo-Techerji smo eni veliki Oksimorončki™, saj nas največja delovna vnema zagrabi ravno med prazničnimi časi. Danes lahko na strani pogledate dve novi stvari:
  • Pred dnevi smo odprli novo sekcijo Slo-Techovih ozadij, ki so bila nekaterim bolj, drugim manj všeč. No, rečeno je bilo tudi, da lahko kdorkoli naredi ozadje za Slo-Tech ter nam ga pošlje v objavo. To je naredil jetam ter napravil zelo očesu všečno božično novoletno ozadje.
  • Hkrati se je porodila tudi ideja o novem oddelku, ki bi še olajšal brskanje po forumu. Oddelek je viden samo prijavljenim uporabnikom, ter nosi ime "Moje teme" -- vidite ga tudi v levem meniju, v sekciji "Forum". Oddelek vam prikaže teme, zbrane iz vseh oddelkov, v katerih ste sodelovali oziroma še vedno sodelujete, in hkrati v temi obstajajo odgovori, katerih še niste prebrali. Zelo uporabno za tiste, ki bi radi spremljali aktivnost tem, v katerih so že sodelovali. Klik!
Smo pridni, ali smo le pridni? [:D] ...

18 komentarjev

Projekt SETI in Slo-Tech

SETI@Home - Tako, po dobrem mesecu premora je ponovno čas, da si ogledamo našo SETI skupinico. Med vsemi registrirani klubi smo na zavidljivem 160. mestu, medtem ko smo v skupnem seštevku 287., poudariti pa velja, da ekipa napreduje domala vsak dan. Včlanjenih je že 375 članov, ki so skupaj darovali 192 let procesorskega časa in predelali že 164131 paketkov, številka pa raste iz ure v uro. 43 uporabnikov je predelalo že čez tisoč paketkov, za kar jim gredo vse čestitke, 35 pa še niti enega; no, ja, vsaj voljo so pokazali. Če se želite skupini pridružiti, lahko to naredite tukaj, same statistike pa so na voljo tu in tu (podrobnejša verzija).

Samo ne sprašujte ponovno, kaj imamo od tega ... [;)]

18 komentarjev

Zakaj je Slo-Tech bel?

Slo-Tech - Od danes pa vse do 5.1.2003 bo Slo-Tech preoblečen v belo, božično-novoletno preobleko. Tako smo sklenili danes, po zelo izčrpnem sestanku, saj smo enotnega mnenja, da v svojem življenju potrebujete tudi malo bele barve [:D]. Želimo vam vesel božič, srečno novo leto ter bel Slo-Tech [;)].

Če z božično-novoletnim belim stilom niste zadovoljni, lahko zadevo odpravite v dveh korakih: Stari stil bo vklopljen 5.1.2003.

48 komentarjev

Obrazložitev ankete

Slo-Tech - Včeraj sem videl, da nekateri niste bili zadovoljni z anketo, češ da je slabo zastavljena ter ne da vedeti, o čem sprašuje. Torej, izkoristimo pravico pisanja novic ter razložimo anketo kar na prvi strani.

Torej, v forumu se vsake toliko pojavijo uporabniki, ki mislijo, da imamo vsi širokopasovni internet ter ločljivost ekrana nastavljeno na 1920×1400 točk. Tako kot odgovor na neko temo vnesejo 10 takih sličic, ki nenormalno raztegnejo vsebino foruma ter povzročijo forumašem na navadni telefonski liniji pravi mali glavobol.

Na dlani se ponuja ena rešitev, podana v HTML standardu. Če imate vi ločljivost, recimo, nastavljeno na 1024×768 točk, ter neka Pametna Žvau™ v forum pošlje sliko, široko 1400 točk, vam bo to raztegnilo celotno stran. No, HTML omogoča to, da brskalnik prisili v neraztegovanje strani. Pozitivna stran vsega je to, da vam zadeve ne bo raztegnil ter boste lahko brali forum nemoteno. Negativna je pa ta, da boste videli samo tisti del slike, ki se prileže vaši...

47 komentarjev

Slo-Tech Forum: Pettisoči uporabnik

Slo-Tech - Da je naš forum dejansko zelo uporabna stvar, je ugotovilo že nemalo obiskovalcev. Povrhu vsega so pogovori kultivirani, k čemur pripomore sproščeno vzdušje ter raznovrstnost obdelovanih tem.

Navijanje, iz česar se je stran pravzapav razvila, tako ni osamljeno v družbi elektrotehničnih vprašanj. Nasveti o nakupih tako z roko v roki sodelujejo z pomočjo uporabnikov uporabnikom, svoj prostor pa so si izborile tudi resnejše programerske vsebine, mlajši po srcu pa si izmenjavajo skrivnosti iger.

No, da pa ni vse tako strogo računalniško usmerjeno, skrbijo težke debate v oddelku znanosti in tehnologije, ki je eden prvovrstnejših kotičkov za sproščene, a z razmišljanjem podprte razprave o marsičem -- v slovenskem jeziku.

Čemu tak slavospev? I, resnično upamo, da je takega mnenja tudi pettisoči uporabnik, ki se je ravno danes prijavil na forum. Osebek se je naslovil z uporabniškim imenom roline ter ga je naša baza kot prijavljenega prvič ugledala danes.

V forum vas je tako vseh skupaj...

1 komentar

3.000.000,00

Slo-Tech - Saj ne vem, kaj naj rečem. Enostavno moram reči, da upam, da boste še naprej tako redno zahajali na -- mirno rečeno -- najkvalitetnejši slovenski računalniški portal. Mi se bomo trudili z novostmi, testi, članki, recenzijami, strogim moderiranjem foruma (ja, tudi s tem, ja [:D]), vi nas pa še naprej obiskujte vsaj tako redno kot ste nas že do sedaj. Veste, 3 milijone obiska, merjenega po polurni IP blokadi, ni kar tako. Sedaj pa vsi po trikrat hura v komentarje! [:D]

Slikce:

12 komentarjev

Še malo igranja s forumom

Slo-Tech - Kot najbrž že veste, je Primoz pred nekaj dnevi uvedel noviteto na strani - na prvi strani foruma ter na temah zadnjih 24 ur ste namreč lahko videli, da se ozadja zaporednih kolumn spreminjajo paroma. Enivej, če vam zadeva ni pogodu ter bi radi izmenjavanje barv ozadja izklopili, kar hitro kliknite na lastne osebne nastavitve ter si zadevo mirno izklopite. Seveda morate biti za ta privilegij prijavljen uporabnik. Kul, ane? [:D]

12 komentarjev

Slo-Tech kepanje

Slo-Tech - Kot vidite, je v nekaterih slovenskih krajih že zapadlo nekaj centimetrov bele odeje. Pred časom smo se v forumu menili, da bi se ob prvem resnejšem snegu dobili v Tivoliju ter naredili Kepanje Deathmatch, kjer bi se moderatorji, administratorji ter člankopisci pomerili proti ostalim uporabnikom. Predlogi se za zdaj še sprejemajo, upam pa, da boste prišli v čimvečjem številu [:D].

Vabljeni vsi, ki bi iz svojega najljubšega admina naredili srednje defektnega snežaka. Klik!

20 komentarjev

Okrogle številke Slo-Techa

Slo-Tech - Tako, če se še spomnite, nas je Gandalfar pred kratkim zasvojil s svojo temo, v kateri poskuša pod pretvezo, da nas uči šteti do 10.000, skrivaj razsuti Primoževe skripte. No, danes se nam je pri tem štetju uspelo prebiti, verjeli ali ne, natanko do polovice. Še samo 5.000 sporočil je pred nami. Če imate preveč časa, brž nabijat, tokrat je to dovoljeno.

Drugo, malce resnejšo prelomnico pa je dosegla naša nadmočna, ultimativna Loža™. Danes smo v njo zapisali 60.000 oddani post ter se tako napotili proti naslednji meji, 70.000. V kolikor ste že utrujeni od vseh računalniško-tehniških debat, klik!

6 komentarjev

Smilyxx-ov Slo-Tech

Slo-Tech - Naš forumaš in zelo pogosti pisec novic smilyxx se je odločil, da je njegova belo pobarvana soba tako zelo pusta in brezizrazna. Zato se je odločil, da si bo na eno izmed sten narisal velik napis "Slo-Tech".

In res, šel je v trgovino po barvo, na poti domov v trafiki kupil še nekaj časopisev in skupaj spravil tole:




Lepo je videti še koga drugega, ki ima kje napis Slo-Tech in da nisem sam s svojim ohišjem. [:D] Še ena slika se nahaja tukaj.

18 komentarjev

Slo-Tech in SETI

SETI@Home - Že dolgo nismo poročali o naši SETI skupinici, a to ne pomeni, da je le-ta neslavno propadla, saj še vedno drži zavidljivo 319. mesto med vsemi ekipami sploh ter celo 176. mesto samo med klubi. V Slo-Tech klubu je prijavljenih 353 uporabnikov, ki so skupaj obdelali 145.158 paketkov ter tako prispevali nepredstavljivih 174,30 let procesorskega časa. Poudariti je potrebno tudi, da ima kar 42 uporabnikov obdelanih že več kot tisoč paketkov. Pohvalno. V kolikor se želite včlaniti ali pa samo pregledati statistike, klik!

11 komentarjev

Slo-Tech se uči šteti do 10.000

Slo-Tech - No, če še niste opazili, se na našem forumu dogaja nekaj nenavadnega. Naš forums-terorist Gandalfar se je odločil, da nas zasužnji s svojo temo. Na forumu namreč danes že drugi dan štejemo do 10.000. Pravila igre so sila preprosta. Cilj je, da dosežemo številko 10.000, in tisti, ki bo največkrat odgovoril, bo zmagal. Za ostala pravila pa le kliknite sem!

Če vam je dolgčas in nimate kaj početi, se teme le udeležite. [:D]

31 komentarjev

Majčkena sprememba pravil

Slo-Tech - Včeraj smo se na sestanku zmenili, da so odslej vse pritožbe čez ukrepe moderatorjev / administratorjev na forumu javne, kar pomeni, da bomo od sedaj naprej na vse dobljene pritožbe odgovarjali izključno v oddelku Slo-Tech. Vse, po drugih poteh dobljene pritožbe, pa bodo v tem oddelku objavljene skupaj z odgovorom nanje.

6 komentarjev

Izpad

Slo-Tech - Danes smo ponovno nazaj na SMP sistemu, tako da bi stran morala delovati hitreje. Zaradi izpada, ki je posledica nepričakovanih komplikacij ob zamenjavi, se opravičujemo. Zahvala gre pa zagotovo tudi podjetju RedRat Store, ki nam je ta mesec in pol, ko je bila SMP plošča na popravilu, dostavilo zgleden nadomestek. Hvala!

10 komentarjev

Novosti

Slo-Tech - Če še niste opazili, je že od včeraj na strani nova recenzija, ki jo je spisala sfinga15. Je Gospodar prstanov res vreden vseh svojih oskarjev? Klik!

Poleg tega smo pa danes v forumu spremenili ime oddelka Prva fronta v Operacijski sistemi, saj se nam zdi, da je tak naziv oddelka dosti bolj razumljiv. Toliko da veste [:D].

8 komentarjev

2.500.000

Slo-Tech - Že včeraj smo prebili mejo 2.500.000 obiskov na našo stran, a sem to opazil šele danes. Za vašo dosedanjo podporo ter zaupanje se vam kar najlepše zahvaljujem. Sedaj pa vsi hitro na kokakolo pa šiš-kebap, da simbolično proslavimo še en presežen mejnik! [:D]

...plus 5.537 plus 5.472 plus 5.678...

13 komentarjev

Nedeljske debate

Slo-Tech - Aktualno v Slo-Techovem forumu, kraju večnih debat: mh8759a je želel vedeti, kakšno sintakso uporabljajo programerji ter naletel na zanimive odgovore. Jebiveter je dokončal svoj projekt kockastega vodnega hlajenčka ter povezave do slik objavil v tej temi, prav tako je storil tudi alien-w. Freejack se je naveličal preračunavati frekvence ter sprogramiral zelo enostaven, a učinkovit programček Overclocking Calculator. Pucvoler je objavil slike svojega v popolnost vodno hlajenega ter čisto tihega ohišja. Pa naj še kdo reče, da je naš forum dolgočasen [:D]. Veselo na branje!

2 komentarja

Nove funkcije v forumu

Slo-Tech - Primož je danes ugotovil, da mu brez programiranja živeti ni. Rezultat? Od danes naprej vidite modro črto tudi v temah zadnjih 24 ur, kar bo vsem olajšalo redno spremljanje foruma. Druga novost se skriva v izpisu tem katerega koli oddelka. V nastavitvah si lahko že od nekdaj nastavite, za koliko dni nazaj si želite izpisovati teme v oddelku, a v izpisu tem niste mogli brskati po temah starejših od 45 dni. No, sedaj smo izpis tem razbili na podstrani, tako da si lahko izpisujete tudi najstarejše teme, ki segajo v daljni november 2000 - brez uporabe iskanja po strani.

5 komentarjev

Nove funkcije v forumu

Slo-Tech - Primož je bil priden ter na novo napisal skripto za ustvarjanje novih tem v forumu. Kaj točno to pomeni? Odstranjen je tisti že dolgo poznani hrošč, kjer niste mogli ustvarjati ali urejati več kot ene teme hkrati. Očesu je skripta bolj ali manj enaka, le da boste od danes naprej primorani gledati dva nova tipa tem: prilepljene ter informativne. Oboje lahko ustvarjajo samo priviligirani administratorji foruma.

Prilepljene teme so v forumu označene z ikonico , informativne teme pa z ikonico . V oddelkih, kjer bodo odprte teme takega značaja, boste videli, da bodo teme izpisane nad ostalimi temami. Naslov teme bo označen s krepko pisavo.

V teh temah bodo forum admini razglašali pogosto spraševane stvari, kar bo, vsaj po mojem mnenju, odrešilo večnih iskalcev raznih programov veliko dela. Edina razlika med prilepljeno ter informativno temo je ta, da lahko uporabniki v prve odgovarjajo, v druge pa ne.

Uvedli smo še eno novost. Kdor misli, da je oddelek predelal v celoti, ter hoče, da...

10 komentarjev

SloMail.com

Slo-Tech - Kot kaže, je dokončno umrl SloMail.com. Vsi, ki imate na Slo-Techu v osebnih profilih vpisan elektronski naslov tega ponudnika, ga prosim popravite, saj vam bo drugače čez kakšen teden uporaba teh uporabniških imen onemogočena.

2 komentarja

Spremembe

Slo-Tech - Sedaj za registrirane uporabnike deluje tudi t.i. modra črta pri novicah. Če vas moti, si jo lahko izklopite v osebnih nastavitvah.

Dodatek: Vsi ki imate težave s prikazom novic se prosim ponovno prijavite (odjavi me / prijavi me).

25 komentarjev

Za novince

Slo-Tech - Ker je danes tako vroče in ker je nedelja dan kislih kumaric, vsaj kar se tiče novic, lahko za vse nove člane, ki jih zagotovo je nekaj in tega še ne vedo, povemo, da imamo na Slo-Techu svojo lastno preoblekico za Winamp in uradno ozadje za namizje. Skin dobite tukaj, ozadje pa tukaj!

Pa dobrodošli med nami...[;)]

19 komentarjev

SETI strežniki

SETI@Home - Na domači strani vsem dobro znanega SETIja so slike njihovega strežnika. Nekaj velikih škatel, monitor ali dva ter en kup kablov v sobi nič večji od manjše učilnice. Zanimivo tudi za tiste, ki želijo izvedeti, kakšni čudni tipi stojijo za tem projektom. Slike so sicer datirane s 15. majem, toda morda jih še niste videli. Tukaj.

2 komentarja

In vendar se premika

Slo-Tech - Slo-Tech ima nov strežnik. Ne še čisto povsem, a le. Do konca mature lahko našo najnovejšo pridobitev gledate na owca.info, kjer smo vam v testnem obdobju vklopili nekoliko več privilegijev, kot ste jih vajeni. Opozarjamo vas, da bo po dokončni selitvi Slo-Techa na nov strežnik (kar se bo zgodilo okoli 11.6.2002) vsa vsebina nastala med tem testom IZBRISANA, saj se bo na nov strežnik preselila vsebina iz te strani.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste nam to selitev omogočili. Podjetju Essedi iz Gorice, podjetju Red Rat Store, našemu novemu ISPju Moj.net, ki nam je nesebično ponudil zelo široko brezplačno pipico v svet, podjetju Mlacom, ki je nesebično podarilo nekaj malega opreme, ter seveda vam uporabnikom, ki ste tudi pripomogli s svojimi donacijami.

Prosimo vas, da v primeru, da odkrijete kakšno napako, svoje odkritje sporočite na Primoz@slo-tech.com.

20 komentarjev

Pozabili geslo?

Slo-Tech - Od sedaj naprej lahko vsi, ki ste pozabili svoje geslo, namesto pisanja e-mailov meni, kliknete na pozabil geslo in dobili boste novo. To možnost boste morali (če boste seveda hoteli) uporabiti tudi vsi uporabniki z gesli krajšimi od 6 znakov, saj jih bo sistem danes ponoči nehal sprejemati.

3 komentarji

Gesla na Slo-Techu

Slo-Tech - V roku nekaj dni (danes oz. jutri) bomo na Slo-Techu zamenjali avtentikacijski sistem. Z novim sistemom bo popravljena tudi stara napaka v načrtovanju. Po novem sistem NE BO več dopuščal gesel krajših od šest (6) znakov. Stvar bomo uvedli takoj, ko bo končana stran "pozabil sem geslo". Kdor se želi izogniti neprijetnosti spreminjanja gesla na tak način, naj ga prosim spremeni čimprej.

25 komentarjev

Forum

Slo-Tech - Glede na veliko pomanjkanje moderatorjev v forumu, sva se s Sergejem odločila poskusiti nekaj novega.
Vsak, ki želi postati moderator oz. želi koga predlagati za to mesto, naj to sporoči na razpis@slo-tech.com. Uporabniki, ki so bili kadarkoli kaznovani s kakršnim koli nazivom, ne morejo postati moderatorji.

Naslednjo soboto bomo v primeru, da se bo nabralo več kot 5 kandidatov, objavili seznam kandidatov ter prošnjo, da napišejo krajše besedilo, kako si predstavljajo moderiranje oddelkov. Potem pa bomo videli.

Iščejo se novi (dodatni) moderatorji za vse oddelke.

35 komentarjev

Vesele praznike!

Slo-Tech - V imenu celotne ekipe Slo-Techa vam želim prijetne praznike. Sicer malo pozno, a vseeno [:D]. Tudi jaz sem danes z Materjo™ ter Očetom™ krenil proti Obali. Kaj sem videl? Dolge kolone. Upam, da ste vi imeli več sreče pri potovanju na lepše [:D].

5 komentarjev

Počitnice

Slo-Tech - Saj veste. No, danes sem zamenjal vnos sporočil v forumu (tako da sedaj ne letijo več v napačne teme). Komentarji seveda sem.

Samo še nekaj... od sedaj naprej lahko urejate in brišete svoje umotvore samo dve uri po nastanku in nič več.

17 komentarjev

Uradno Slo-Tech ozadje za namizje

Slo-Tech - V našem forumu se je razplamtela debata o tem, kateri ozadje ima sleherni Slo-Techer nastavljeno kot privzeto. Naš xbite, dizajner alternativnih barvnih shem, ki jih s pridom uporabljate, je pred časom naredil ozadje ter ga v tej temi tudi objavil. Požel je same hvale, tako da brez nadaljnjega odlašanja: Predstavljam vam uradni Slo-Techov wallpaper! Vunpotegnete si lahko naslednje ločljivosti: Naj vam bo v veselje [:D]

35 komentarjev

Pravila

Slo-Tech - Ker, kot kaže, naziv "persona non grata" ne deluje preveč dobro, smo se upravljalci te strani odločili, da posežemo po najstrožjem™ ukrepu™. Od sedaj naprej vas pri nadaljnjih kršitvah lahko dodeli vklop roza stila (nastavitve ne morete spremeniti).

18 komentarjev

Slo-tech ekipa na Teleinfosu

Slo-Tech - Ker imajo naši kolegi na štantu Laboratorija za telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko tako prisrčno kamero, se je ekipa Slo-Techa malce posnela. Na posnetku boste lahko videli naš razstavni prostor ter nas, slo-techerske manekene. Oglejte si .wmv posnetke in se nasmejte!
Tale je v malce boljši kvaliteti (4,4MB) medtem, ko je tale malce slabši (2,1MB). Oglejte si, da nas vidite v polnem elementu in postavi.

15 komentarjev

Stili

Slo-Tech - Kot stranska posledica današnje prvoaprilske šale, ste dobili možnost, da si v svojih osebnih nastavitvah nastavite zaželjen izgled strani. Trenutno so na voljo naslednji stili:
  • dosedanji stil
  • bel stil
  • in seveda ne sme manjkati današnja prvoaprilska šala... "lila" stil

Sporočite svoje mnenje o tej dodatni možnosti... Poročila o napakah saj veste kam.

Mimogrede... zna se zgoditi, da bodo ljudje z nazivom "persona non grata" obsojeni na "lila" stil za čas trajanja tega naziva. >:D :D

23 komentarjev

Pa končajmo prvoaprilsko šalo...

Slo-Tech - Tako. Kot ste najbrž že vsi izvedeli, je bila zamenjava vodstva in designa prvoaprilska šala. Produkt tega so bile tudi na pol slovenske ter na pol ne-baš-slovenske™ novice ter DVD recenzija odraslega filma. Sedaj bi vam moral Slo-Tech že prikazovati sivomodro vsebino, tako da se bodo lahko vaše oči odpočile od celodnevne akcije :D. Pa pojdimo po vrsti - Slo-Tech se nikoli ni, in se po naših domnevah kot poznavalci slovenskega trga, še dolgo ne bo prodajal. Še naprej vam bomo dostavljali kvalitetne teste strojne opreme, pisali bomo novice, recenzirali ne-porno DVDje (recenzija pornjaka bo jutri izginila, tako da si jo brž preberite), in tako dalje. Zahvalil bi se rad Primožu, ki je omogočil programsko ozadje za izvedbo šale, xbiteu za spremembo CSS filetka v roza odejo, trillian- za igro vloge naše nove administratorke Vivian, ekipi Slo-Compa za potvarjanje zanimivih dejstev v obliki novic (izmišljen intervju in tako dalje), ter seveda celotnemu teamu, da je držal z nami in ni...

49 komentarjev

The Renewed Beauty Of Slo-Tech's Design

Slo-Tech - As I am wishing you a beautiful morning of the first April day, I am also here to tell you an orgasmically enthusiasting news, you all will be affected from. My name is Vivian Banks, I come from Los Angeles, CA and from today onwards I am the newly appointed editor in chief of the cutest Slovenian site, Slo-Tech. I am sorry for not mastering Slovene, but I can promise to the name of my favourite goddess, Pandora, that I shall learn it by the end of this year. Dobro jutro! 0:) So that you shall remain untroubled with my english cuteness, I have appointed two very cute translators, who are originally from Zagreb, but master your language. At least so they say. So, I hope you shall enjoy your beautiful stay as I shall try to lead this site into extasy.
----
Međtem ko vam želim prećudovito jutro prvog aprilskog dne, jaz sam tudi tukaj da vam povedam eno orgazmično entuziatično novico, od koje boste vsi afektani. Moje ime je Vivian Banks in prihajam iz Los Angelesa iz Kalifornije. Sem...

71 komentarjev

PR konferenca o prihodnosti slo-techa

Slo-Tech - Tole sicer ni čistokrvna novica, a vseeno. Kogar zanima prihodnost Slo-Techa, naj se danes ob 20h oglasi na kanalu #slo-tech (IRCNet). Organizirana bo virtualna konferenca. Verjetno boste tam dobili vse potrebne odgovore, ki vas zadnje dni tarejo :D.

P.S.: mislim da govorim v imenu vseh, če rečem, da si zelim debate v kulturnem in argumentiranem tonu.

10 komentarjev

Slo-Tech vključen v projekt UD Cancer Research

Slo-Tech - Malo sem brskal po prejšnjih novicah in sem na predlog sklenil, da lahko Slo-Techerji z našimi obiskovalci pomagamo tudi na tem področju. Torej, od danes naprej se lahko včlanite v on-line lov na iskanje zdravila za levkemijo in druga rakava obolenja. Princip delovanja je zelo podoben tistemu pri S.E.T.I. projektu, se pravi s pomočjo interneta in programčka, ki v ozadju izvaja določene računske operacije priti do možnih kombinacij, v tem primeru do kombinacij pri sestavi molekul, iz katerih se lahko razvije novo zdravilo za raka. Program teče popolnoma v ozadju, lahko pa določite, da se izvaja samo kot ohranjevalnik zaslona, torej takrat, ko res ne uporabljate vašega računalnika in vas tako ne more motiti. Prijavite (in včlanite v Slo-Tech ekipo) se lahko tukaj, več informacij o projektu pa dobite...

7 komentarjev

Raduj se, radni narode,...

Slo-Tech - ...saj imate danes razlog. Prosim, čestitajte Máteju, ki je včeraj praznoval svojo osemnajstletnico, ter DrSergioDJju, ki jih je danes dopolnil kar devetnajst. Čestitke oddajte pod komentarji - to je ukaz :D. Še nekaj - Mate pravi, da bo danes častil pijačo. Ako vam rata dobiti njegov telefon ter ga zaspammati s SMS sporočilci, vam pivo ne uide.

29 komentarjev

Dobili smo ISSN številko

Slo-Tech - Danes sem od ISSN centra Slovenije dobil obvestilo, da je Slo-Tech vpisan v ISSN bazo podatkov pod številko ISSN 1581-0186 ter da naj ta podatek vpišemo na vstopno stran. Številka je po novem dostopna vsem na dnu strani. Mar to pomeni, da se boste lahko na Slo-Tech od sedaj sklicevali kot na uraden vir? :D

11 komentarjev

Matura

Slo-Tech - To ne spada pod računalniške novice, a vseeno: Zaželite večini Slo-Tech ekipe, vključno z mano, uspešno opravljanje poskusne mature iz slovenskega jezika in književnosti. Danes pišemo namreč spis ter slovnični preizkus. Ne pričakujte novic. Žal.

38 komentarjev

Sprememba pravil

Slo-Tech - Zaradi nekaterih izpadov v forumu se je pokazala potreba po spremembi pravil. Od tega trenutka naprej veljajo nova pravila, ki vsebujejo nov člen, ki zahteva smiselno povezavo naslova teme z njeno vsebino. Kot (skoraj) vedno, se vam z pravili ni potrebno eksplicitno strinjati, saj ne veljajo retroaktivno. :D Upam, da bo v prihodnje potrebnih čim manj takšnih popravkov.

10 komentarjev

Naš novi server ali Essedi so carji!

Slo-Tech - Končno se je zgodilo... kaj pa, pravite? Konec sveta? Je Sergio dosegel 2 GHz? Sem zamenjal splošno modrino za rdečo? Je Primož dobil pretres možganov in ne zna več programirati? Ne, nič tako preprostega. Dobili smo nov strežnik! Usmilili so se nas Italijani in sicer Essedi Gorica. Slava jim!
Kaj so nam porinili v roke?
- 2x AMD Athlon XP 1700+;
- Tyan dual plato;
- 2x 512 MB Corsair DDR ECC pomnilnika in
- 2x DragonOrb 7200 z bakrenim podnožjem.

Kot se verjetno spomnite smo nekoč nekaj govorili tudi o nekih SCSI diskih. Da, tudi te imamo in sicer 18 njih. To so 9.1GB UltraSCSI diski ki bodo v Raid5 polju (5 dotičnih bo v serverju (če ne več - stvar redundance :) --Sergio)).
Vse skupaj...

62 komentarjev

Nov oddelek v forumu

Slo-Tech - Drage uporabnice in uporabniki, v forumu smo uvedli nov oddelek "Izdelava spletišč". V ta oddelek sodijo vsa vprašanja glede izdelovanja, programiranja in dizajna kakršnihkoli spletnih strani. Želim vam uspešno uporabo novega oddelka v forumu. 8-)

4 komentarji

Manjša sprememba

Slo-Tech - Zaradi razmer v Forumu smo spremenili nekaj stvari. Oddelka Internet in ISP smo združili in premaknili v nadoddelek Večpredstavne vsebine. Zaradi odličnega dela nekaterih moderatorjev, smo jih večino ukinili. Če ima kdorkoli interes postati moderator, naj to sporoči. Vsekakor je zaželjeno pregledovanje vašega oddelka bolj pogosto, kot so to delali dosedanji moderatorji (nekateri tudi na 3 tedne). Moderatorstvo na tem forumu je dolžnost in NE privilegij.

5 komentarjev

Navodilo za pisanje novic

Slo-Tech - Takole je: če hočete, da bo vaša novica objavljena na prvi strani Slo-Techa, potem se držite nekih osnovnih pravil. Upoštevajte slovnično pravilnost, ne bodite preskopi s podatki, a ne napišite celega eseja. Vedno izberite pravi vir ter nujno vključite povezavo do strani, iz katere ste novico pobrali, razen če to v nobenem primeru ni mogoče. Upam, da vam bo to olajšalo morebitno delo :D.

0 komentarjev

Prenovljeno vnašanje novic

Slo-Tech - Dragi bralci in bralke, od danes naprej zapiramo naš poštni predal nabiralnik@slo-tech.com. Zakaj, pravite? Do sedaj je lahko vsak, ki je kliknil v levem meniju na "pošlji novico", vpisal tekst, ki je bil nato poslan nam na nabiralnik. Od danes naprej je to drugače, saj lahko vsak registriran uporabnik piše novice direktno na stran. Te novice niso vidne publiki, dokler administrator potrdi (ali pa ne potrdi) njih objave na strani. Tako bodo novice, ki bodo zanimive, dobro spisane ter poučne - objavljene na naši strani kar pod vašim uporabniškim imenom.

Še opozorilo za tiste, ki mislijo, da bodo lahko prek novic brez konca reklamirali svoje "najnovejše proizvode" - vsakemu uporabniku posebej lahko tudi izklopimo dostop do skripte, tako da se niti nima smisla truditi :D.

7 komentarjev

Malo o naši SETI ekipi

Slo-Tech - Danes sem malo kliknil na stran naše SETI ekipe ter uvidel, da imamo prijavljenih 248 obdelovalcev paketkov, da smo v dobro iskanju malih zelenih darovali že skoraj 90 let procesorskega časa ter obdelali malo več kot 60.000 SETI paketov. Prva dva v naši SETI ekipi (PaJo ter JS) imata vsak obdelanih več kot 5.000 paketkov. Zakaj vam to govorim? Zato ker smo opazili, da je prejšnja slikica v levem meniju imela širino 140 pikslov, kar je 20 več od omejitve. Slikico sem zamenjal, sedaj me pa še zanima, kaj si o njej mislite :D.

9 komentarjev

Še ena noviteta

Slo-Tech - Kot vidite, zaradi počitnic vsebina na strani malo trpi (a ne za dolgo ). Je pa Primož zato toliko bolj priden. Sedaj lahko, končno, veste, katera tema je bila premaknjena. V oddelku, iz katerega je bila preseljena, ostane povezava na pravo temo. Indikator premaknjene teme je namesto rdeče ali rumene ikonice mape na levi kar modra mapa z rdečo puščico. A ne, da je to kul? .

9 komentarjev

Iskanje (semi)

Slo-Tech - Kot sem obljubil (z dnevom zamude, pa vendar), se je danes v levem menuju pojavila postavka iskanje (semi). Nova verzija iskanja omogoča postavljanje logičnih pogojev (kar bo treba še temeljito predelati, vendar... za začetek je nekaj). Operatorji so (dokler se ne odločim, kako jih bom poimenoval) standardno c-jevski ( | za ali, & za in ter ! za ne). Če opazite kakšne nove napake, mi to prosim sporočite.

7 komentarjev

Pošiljanje e-mail obvestil

Slo-Tech - Zaradi včerajšnje nadgradnje programske opreme ste videli, da je nekaj zadev še poldelujočih. Ena bolj smešnih je napačen prikaz časa v forumu, saj ste nekateri opazili, da ste spremenili temo ali sporočilo tam prvega januarja leta 1970 . Medtem ko je ta napaka popolnoma banalna, je bilo opaženo, da ne dela pošiljanje sporočil tekom elektronske pošte. To posledično tudi pomeni, da tisti, ki ste se v Slo-Tech prijavili danes, ne boste dobili aktivacijske kode po e-mailu. Za napako se opravičujemo, popravljena bo jutri.

1 komentar

Opravičilo

Slo-Tech - Zaradi nekega nam ljubega dogodka (navalili ste na nas) ta večer Slo-Tech dela malo počasneje... prosim, da ne znorite, temveč počakate približno 5s, kolikor je trenutno povprečen odziven čas. Pričakujemo, da se bo stvar uredila tekom večera. Hvala za potrpljenje.

1 komentar

Iskanje

Slo-Tech - Od sedaj naprej se da iskati po več besedah hkrati. Privzeta je operacija ALI. Kmalu dobite tudi možnost IN-a. Če kdo opazi kakšno razliko v hitrosti (stvar naj bi delovala hitreje), naj sporoči.

3 komentarji

Nova funkcija foruma

Slo-Tech - "It's not a bug, it's a feature!", bi rekel Primož. Med pogovorom, kaj vse bi se še dalo sprogramirati v forum, je padla ideja, da lahko registrirani uporabniki foruma v lastnih osebnih nastavitvah, do katerih pridete s klikom na svoje uporabniško ime v zgornjem desnem kotu strani, izključite prikazovanje podpisov v forumu. Tako boste ljudje, ki nočete gledati inovativnih dodatkov k vsakem sporočilu, bili danes bolj pomirjeni. Zadovoljni. Zadovoljeni. Mogoče boste celo nehali jemati tiste tabletke proti hipertenziji . V vsakem primeru - uživajte.

3 komentarji

Thomasu:

Slo-Tech - Ta stavek vsebuje točno devetnajst a-jev, dva b-ja, en c, dva č-ja, enajst d-jev, štirideset e-jev, en f, en g, en h, štirinajst i-jev, osemindvajset j-jev, dva k-ja, en l, štiri m-je, osemnajst n-jev, pet o-jev, tri p-je, sedem r-jev, šestnajst s-jev, pet š-jev, triindvajset t-jev, dva u-ja, triindvajset v-jev, en z in en ž.

Se opravičujem, ker pišem novico, ki ni povezana z izumi v računalništvu (heh, ali pač?) - naj vam pojasnim. Rešili smo problem, za katerega je Thomas rekel, da ga itak ne znamo. Rešili smo ga in to celo več kot tri tedne pred rokom. Če vas še vedno zanima moje pozno sobotno bluzenje, kliknite semle. Hehe .

10 komentarjev

Leto 2002: ETA 4 ure

Slo-Tech - Ker bomo ob prestopu iz starega v novo leto vsi Slo-Tech admini vsak na svojem koncu pili šampanjec, vam, Slo-Techerjem, 4 ure pred polnočjo zaželim srečno novo leto, veliko računalniških užitkov, ter užitkov in sreče v vašem tako zasebnem kot poslovnem življenju. Naj bo leto 2002 za vse vas čim boljše ter naj se vam izpolnijo vse vaše skrite in neskrite želje (ahhh... da bi moj procesor delal še za 20Mhz več!). Srečnga pa zdrauga 2002!

Ekipa Slo-Tech

16 komentarjev

Prenovljena sekcija "Povezave"

Slo-Tech - Kot vidite, smo vsebinsko zadnji teden bolj lenarili kot ne. Sicer imamo za to dober razlog (heh), in sicer uživanje prednovoletnega vzdušja ter podpiranje Primoža pri prenavljanju njegovih skript (moralna podpora, saj veste ). Od danes naprej pa lahko na tem naslovu, oziroma z direktnim klikom v levi meni na postavko "Povezave", vidite novo, prenovljeno, sekcijo, v kateri je več sto zanimivih strani, ki jih uporabljamo pri dnevnem iskanju novic. Tako da ne recite, da ne delamo nič . Zahvala za prenovljene Povezave gre MadManMatu, ker je samo in le on ročno obiskal vse strani ter zraven naslovov napisal komentarje. Slava mu!

10 komentarjev

Nova lastnost foruma

Slo-Tech - Mogoče boste v bližnji prihodnosti (ja, že dela) opazili tanko modro črto pri izpisu sporočil v forumu. Črta označuje mejo med že videnimi in novimi prispevki. Če se vam zdi, da bi kakšna druga barva ustrezala bolje, nam to prosim sporočite. Če vas stvar moti, si jo lahko izklopite v osebnih nastavitvah. Seveda stvar deluje samo, če ste prijavljeni.

34 komentarjev

Spremembe

Slo-Tech - Po dolgem času spet nekaj od mene... Vsi registrirani uporabniki, prosim kliknite na svoje ime in si oglejte svoje nastavitve. Če je kaj napačnega, prosim popravite. Če odkrijete kakšno napako... prosim sporočite. Še posebej pa si je zanimivo ogledati vaše statistike. Ste vedeli, da je povprečen post v forumu dolg 274 znakov?

32 komentarjev

Dve leti Slo-Techa!

Slo-Tech - Ja, ko človek pogleda nazaj, kar ne more verjeti, da je od ustanovitve Slo-Techa minilo že dve leti. Luni, človek, kateremu gredo hvale za to neverjetno dejanje, ki je marsikomu spremenilo življenje, je pred dvema letoma odprl Slo-Tech na naslovu slo-tech.robas.si. Ostalo, lahko rečem, je zgodovina. Ne nameravam pisati spet dolge novice, le zahvalil se bom vsem, ki so naredili to stran tako kot je danes. Luniju za to, da je leto in pol sedel za računalom ter pil kri za Slo-Tech, Pajotu za to, da je, ko je stran gostovala na starem strežniku, vsakič, ko je prišlo do izpada, pa tudi če ob dveh zjutraj, sedel v avto ter popravil situacijo. Nato Primožu za njegove neverjetne skripte ter programerske sposobnosti, alien-wju za članke ter teste (in občasne novice), Tomiju ter TinkiPinki za odstranjevanje neželenih ljudi iz foruma, LPPju za sprotno lektoriranje naših zmazkov, DrSergioDJu za izjemno dobre DVD recenzije, Senitelu za strokovne članke o grafičnih tehnologijah. Slycer, Mate,...

25 komentarjev

Pravila™

Slo-Tech - Kot kaže... večini še ni uspelo prebrati pravil... zato sedaj sledijo prva opozorila:
  • maniak - za njegov piratski izpad v loži (cenzuriral Thomas)
  • kalcek16 - za izpad v oddelku "Pomoč in nasveti" (cenzuriral Tomi)
  • salesky - za preveč vneto povpraševanje po DivX-ih
Torej... prvič opozorila. Ob naslednjih izpadih bomo pričeli deliti nazive (tako kot piše v pravilih).

20 komentarjev

Nova pravila

Slo-Tech - Kot veste, si na Slo-Techu ne moremo pomagati, da ne bi našim uporabnikom "težili" s pravili. Glede na to da smo pred časom ukinili zvezdice in da smo se pred kratkim znebili Gnojev™ so bila obstoječa "malce" za časom. Zaradi tega smo napisali nova. Ne boste verjeli... prepovedane stvari so ostale enake, tudi vaše privoljenje k objavi vaših prispevkov je ostalo enako... spremenile so se samo kazni. Vas zanima kako? Ker nova pravila veljajo samo za naprej (sprememba ni retroaktivna tako kot zadnjič), se vam z njimi ni potrebno strinjati. Ne glede na vaše privoljenje bomo izvajali spremenjeno kaznovalno politiko (vendar samo nad prispevki od tega trenutka dalje). Upam da bo to naslednji korak k izgonu kretenov in izboljšanju nivoja naše strani.

43 komentarjev

Srečni kupci majic

Slo-Tech - Saj veste, da so kolesa na Slo-Techu že prav pregovorno počasna. No, tukaj so vsi, ki so dobili majice. Dobili jih boste v petek.

  • Sk8ter
  • jflander
  • Igor
  • rejnmen
  • Rapsey
  • Boeing
  • Smorny
  • R0K
  • Windi
  • SLOROLAND
  • Bx
  • Binji
  • BojlerTM
  • Franci
  • elfin
  • Jebiveter
  • G[e]c
  • NekoIme
  • kriko
  • cattom
  • mapo1979
  • T(he) Boss
  • Sk|Diver
  • francelj
  • scenic
  • A.J.
  • zile
  • ozzy
  • Dami
  • BustA
  • Thanatos
  • primozn
  • jj_enigma
  • TylerDurden
  • spacejam
  • tonic
  • Double_J
  • Artagnan
  • dejc2
  • Paramedic
  • Koci
  • ToniT
  • Mlchk
  • scorpy
  • tha_man
  • Hijacker
  • Bockor
  • Jamiroq
  • wind
  • snajper_dzo
Vsem, ki so v zglednem času poslali elektronsko sporočilo, čestitamo ter pravimo, da pripravite tistega tisočaka in pol, saj vas bo poštar obiskal enkrat do petka. Vsem ostalim - ne izgubite še verovanja v nas, saj bodo majice še kdaj še v tiskanje .

18 komentarjev

Majičke v prodaji!

Slo-Tech - Končno ste lahko dočakali dan, ko bo Slo-Tech prodajal svoje majice. Za začetek jih bomo prodali petdeset. Če hočete imeti Slo-Tech majico, pošljite e-mail na naslov hocem_majico_takoj@slo-tech.com in v sporočilo napišite:
  • Ime in priimek
  • Uporabniško ime
  • Polni naslov
  • Barvo majice (zelena, črna, modra)
  • Alternativno barvo majice (če slučajno prva izbira poide)
  • Tretjo željo za barvo majice (če slučajno obe ostali barvi poideta ;))
Aja, saj res - majice izgledajo takole:

Od zadaj...

...in od spredaj

Ko boste imeli Slo-Tech majico, se bodo babe kar limale na vas .
Cena, pravite? Skromnih tisoč in petsto sit. Z vračunano poštnino, se ve.

21 komentarjev

Prva obletnica prenove

Slo-Tech - Vidno se že staram, moram priznati. Sploh se mi več ne da pisati spisov, dolgih tisoče besed . Naj vas samo opomnim: Natanko pred letom dni smo uradno prenovili Slo-Tech ter uvedli oblikovanje strani, ki ga s pridom uporabljate še danes. Izgleda, da vam je res všeč. Samo včeraj smo namreč imeli 3600 obiskovalcev na strani .

9 komentarjev

Splošna amnestija

Slo-Tech - Kot ste verjetno opazili... smo se za dan reformacije (ja malo pozno je tale novica) odločili izvesti pomilostitev vseh Owc in Gnojev. Kot kaže ste se na forumu umirili. Upam da še dolgo ne bomo imeli kakšnega novega osebka s tem nazivom.

1 komentar

Solzava novica... not!

Slo-Tech - Veste kaj, pisati solzavo novico na tak prelomni dogodek je pa pač nesmiselno. Ne bom govoril o tem, kako ponosen sem na vse, ki so kadarkoli kakorkoli sodelovali v projektu Slo-Tech. To kdaj drugič.

Dama in gospodje... EN MILJON OBISKOVALCEV V MANJ KOT ENEM LETU! Pomislite .

12 komentarjev

1.000.000. obiskovalec

Slo-Tech - Kot ste verjetno opazili, smo kakšno uro nazaj dočakali milijonti obisk. Standardni Sergerjanski Esej™ sledi. Beware. Trenutno ima Sergej preveč dela s sestavljanjem svojega novega računalnika (ki prav značilno... noče delovati), tako da boste na esej morali počakati do jutra.

12 komentarjev

Danes na Infosu...

Slo-Tech - Zabavamo se, podučujemo ter se imamo čisto sejemsko. Jaz sem prevzel vlogo uradnega darovalca Slo-Tech listkov vsakemu mimoidočemu, ki se je slučajno znašel v območju petih metrov od dometa mojih oči. Ko se mi tega več ni dalo, je vlogo prevzel Morpheus, ki je tu prav zaživel, saj je pildkov kar zmanjkovalo. Vsa mu hvala. Sicer pa nas je na štantu bilo zelo dosti. TinkaPinka, luni, PaJo, Primoz ter moja malenkost smo se imeli zelo fajn - kdor še ni probal vdihovati helijevih balonov, zamuja dosti, saj salve smeha sprostijo dogajancijo še treh stojnic naprej. Sicer smo doživeli neodobravajoče poglede nekaterih odraslih oseb, za kar se jim iskreno opravičujem. Pokoril sem se - pustil balone ter se popolnoma posvetil razlaganja računalniških znanosti mimoidočim. Tri slikice (hvala, Brane), da boste videli Slo-Tech majice tudi v živo:
Če vas slučajno zanima, kdo so ti čudni ljudje, oblečeni v Slo-Tech majice zgoraj: Od leve proti desni Sergio, luni, TinkaPinka ter PaJo. Drugače pa -...

29 komentarjev

Jutri pa Infos!

Slo-Tech - Danes sva s Primožem cel dan preždela na našem razstavnem prostoru. Stvar zdaj izgleda takole: Na Slo-Tech boste lahko hodili prek štirih računal, na katere je naložen Red Hat Linux s slovenskim KDE namizjem, na katerem boste našo stran ogledovali z Mozilla 0.9.5. brkljalnikom. Ekrani so Philipsovi, trije 17" ter eden 19". Ob mizici bodo sedeli admini ter se pretvarjali da so pametni, v resnici pa samo čakali na to, da nas kakšen od bralcev ogovori . Nato je tretji objekt, omara imenovan, v katerem boste lahko občudovali ter častili naš stari Slo-Tech strežnik. Zaradi dramatičnega vtisa je zadeva razstavljena na prafaktorje, hehe . Torej: Dve mizi, sedem stolov, štirje računalniki, ena kredenca. Slo-Techov štant. Bodite tam.

22 komentarjev

Slo-Tech na prireditvi Infos 2001

Slo-Tech - To je bilo povedano že včeraj, a nam je zagodel strežnik in novica je hipoma postala stara skoraj en dan. Torej: Slo-Tech, vaša najljubša stran, ki se ukvarja s hardwareom in navijanjem, bo imela svojo lastno postojanko na prireditvi Infos v Cankarjevem Domu, začenši v ponedeljek, 22.10.2001. Ker smo tudi zelo radodarni in sploh veseli, da bomo prisostvovali tem dogodku, bomo zastonj razdelili tudi deset kart za vstop na Infos. Na tem naslovu najdete vse podrobnosti glede naše udeležbe, kot tudi nagradne igre. Prisotnost na našem štantu obvezna .

8 komentarjev

Iskreno opravičilo

Slo-Tech - Za ta nam zelo neljub izpad se iskreno opravičujemo. Kriv je zlobni bavbav, ki je z močjo volje prisilil strežnik v to, da je začel s stavko. Kaj hočemo . Opravičujemo se tudi za morebitne motnje, ki bi jih lahko danes še doživeli. Kaj hočemo, tudi nam se to (vse prepogosto) dogaja .

8 komentarjev

Novice

Slo-Tech - Ker so očitno 2+1 pisuni premalo, smo se ponovno odločili objaviti prošnjo vsem, ki vas veseli pisanje novic za Slo-Tech. Da bo manj razočaranj, bom tokrat zelo natančno napisal pogoje sodelovanja. Pogoji:
  • pošiljanje novic na Slo-Tech je prostovoljno in neplačano delo. Zanj verjetno nikoli ne boste dobili niti tolarja
  • od vas želimo VSAJ 3 novice na dan
  • imeti morate KONČANO srednjo šolo, tako da je čim manj problemov s kontrolkami in ostalimi izgovori za nepisanje novic
  • zavedati se morate, da bo vaše ustvarjalne dosežke gledalo približno 3000 ljudi na dan
  • preden boste vklopljeni, od vas pričakujemo vsaj teden dni rednega pošiljanja novic na nabiralnik@slo-tech.com. Novice mogoče ne bodo objavljene, vendar bomo kljub temu lahko občudovali vaš slog pisanja in se na njegovi podlagi tudi odločili
Če koga potem, ko je prebral zgornje pogoje, pisanje še vedno zanima, naj nam to prosim sporoči....

12 komentarjev

Razpis

Slo-Tech - Pri Slo-Techu smo ugotovili, da bi bilo dobro, če bi imeli svoj banner velikosti 468x60 pik. Še nekaj pogojev:
  • pasica mora biti krajša od 10KB
  • iz pasice mora biti jasno razvidno da vodi na stran Slo-Tech
Da pa bo stvar bolj zanimiva... avtor izbrane pasice dobi prvo slo-tech majico. Predlogi na team@slo-tech.com

Dodatek: Dovoljene so samo slike (jpg,gif). Flash NI dovoljen. Predlog lahko pošljete v obliki animiranega gifa, vendar dvomim, da vam bo uspelo narediti animiran gif manjši od 10KB.

4 komentarji

Sejem sodobne elektronike 2001

Slo-Tech - Saj vem, da ste najbrž že opazili nov vnos v "Še se kadi" oddelku, a vseeno bolje pozno kakor nikoli z novico (saj bi jo napisal že prej, ampak hej, človek mora tudi uživati, mar ne? ). Primož, naš programer, guru ter administrator Slo-Techa je z velikim veseljem obiskal dotični sejem ter se nadejal kvalitetne predstavitve vseh z elektroniko povezanih izdelkov. Jim je uspelo? Beri in se čudi. V njem boste opazili tudi nekaj zelo intrigantnega - Primož celo premore možganski center za smisel za humor . Že golo dejstvo je vredno vašega klika, hehe. Ker tudi že vem, da ste malo naveličani vseh teh člankov, vam obljubim - naslednji vnos v "Še se kadi" bo test. Res.

8 komentarjev

Religija: slo-techer

The Register - Zanimivo - v popisu ljudstva se je v Združenem Kraljestvu na 896. mesto, tik na repu lestvice, prikradla religija 'Jedi Knights'.

Ne - to ne pomeni, da je religija dobila svoje priznanje, le, da je očitno nemalo ljudi na vprašanje o religiji odgovorilo z omenjenim odgovorom. Naj se nas, slo-techerjev, pristojni vladni urad le pazi ko bo opravljalo svojo raziskavo (kot mi je znano, je dolžnost popisovalca zabeležiti dejansko to religijo, pod katero si se predstavil - sicer naj bi bile kršene naše pravice ). vir: The Register

6 komentarjev

Nesreča ne počiva

Slo-Tech - Našo prijateljsko stran, ki se takisto ukvarja z navijanjem ter hardverom, Slo-Comp, je pred tednom in pol doletela grozna nesreča. Izgubili so vse. Novice, forum, skripte. Vse. Sedaj so popolnoma prenovili stran, ji dodali desni meni ter polepšali barvno paleto. Pohvalno, saj stran izgleda dosti bolj živo. V upanju, da bodo v prihodnje bolj redno delali varnostne kopije podatkov, in z željo, da ne bodo imeli več težav s strežnikom.

0 komentarjev

Prijateljsko opozorilo

Slo-Tech - Kot vidite, se je pred okoli pol ure začel ameriški napad na Afganistan. Te novice ne pišem za to, da bi razpravljal o zadevi ter dosojal prav katerikoli od držav. Vse, kar vam, bralcem Slo-Techa, polagam na dušo, je: Če boste šli pisati komentarje v Forum, izvolite, vsak nerasističen, nenacionalisičen, neksenofobičen ter utemeljen komentar je dobrodošel. Vsi, ki se boste posluževali pljuvanja, ste opozorjeni že vnaprej: Sankcije bodo sledile. Hvala.

15 komentarjev

Kako narediti Tech Site? *g*

The Tech Zone - Malo bosa, ja, na eno od tech strani dati poročilo druge tech strani o tem, kako se tech strani sploh dela. Ironično, a smiselno. Torej - devetstranski, zelo obsežen, članek, ki vas dobesedno popelje čez vse procese delanja svojega izuma, na katerem boste sami testirali trdino - od registracije domene, vpisovanja v iskalnike, oglaševanja, pridobivanja materiala, ipd. Ko sem bral članek, sem se zazrl tako v daljno kot ne tako daljno preteklost Slo-Techa in ugotovil - da nam sploh ni šlo tako slabo . Še naprej nas berite.

2 komentarja

lunijeva zadnja novica...

Jaz - No folkeci, pa smo tam... Kot ste verjetno opazili, sem zadnje čase na Slo-Techu bil zelo malo aktiven in je mojih novic, člankov/testov ter celo postov v Forumu bilo le za vzorec. Kaj naj rečem, po skoraj dveh letih vodenja in administriranja Slo-Techa enostavno ne najdem več toliko zagnanosti in entuziazma, kolikor bi bilo potrebno za nadaljnje uspešno delo. Vsi vemo, da zadnje čase Slo-Tech stagnira, da se ne dogaja veliko novega in krivdo za to v celoti prevzemam na svoja pleča. Upam, da se bo z mojim odhodom to spremenilo ter da bo novo vodstvo tej strani in skupnosti vrnilo tisti občutek stalnega dogajanja in zanosa, ki sta ga imela prej.
Kakorkoli že, še zadnjič bi se vsem vam rad zahvalil za eno izmed najlepših izkušenj v mojem življenju. Ko sem snoval začetke Slo-Techa si nikoli nisem mogel predstavljati, da bo iz vsega skupaj zraslo to, kar je, in zahvaliti se imam prav vam bralcem. Tekom svojega dela sem spoznal ogromno dobrih prijateljev in brez skrbi, nikogar ne bom...

49 komentarjev

Spremembe

Slo-Tech - Na forumu se je zgodila manjša sprememba. Po novem vas prosimo, če lahko vaša elektronska sporočila v zvezi s forumom pošiljate na naslednje naslove:

13 komentarjev

Opravičilo

Slo-Tech - Opravičujemo se zaradi daljšega nedelovanja Slo-Techa. Pri restartu strežnika je le ta obvisel zaradi okvarjenega zagonskega sektorja. Zahvaljujemo se Telemachovi ekipi za njihovo današnjo pomoč pri odpravljanju težav. BTW... če slučajno niste opazili... sedaj naj bi na Slo-Techu delovalo vse (če kaj ne dela mail me)

28 komentarjev

Yahoo! News pohekani

Slashdot - Kar ne morem verjeti, kaj se lahko zgodi takim velikanom, kot je Yahoo!, na katerem imam tudi jaz svoj e-poštni nabiralnik. Vendar o pošti kdaj drugič. Trenutno nas zanima predvsem Yahoojev oddelek News, kjer internetno javnost vsakodnevno obveščajo o vsakodnevnih novicah. Gotovo je odveč poudarjati, da imajo Yahoojeve novice kar precej več bralcev, kot Slo-tech in da si nikakor ne morejo privoščiti napak. Vendar pa se je kljub ekstremni pazljivosti novinarjev, ki pišejo za ta portal, Yahoo znašel v precej neprijetnem položaju, saj so se v njegovem arhivu kar na lepem začele pojavljati nekakšne modificirane različice člankov. Vzrok za te nevšečne modifikacije je bil 20 letni heker Adrian Lamo, ki je malce predrugačil kar nekaj člankov - med drugim tudi o ruskemu programerju Dmitriju Sklyarovu. Novico je spremenil tako, da je napsial, da je Dmitri Sklyarov zaradi svojega "kaznivega" ravnanja obsojen na smrt. Samo predstavljajte si, koliko prahu je morala povzročiti tako modificirana...

0 komentarjev