» »

Slo-Tech vključen v projekt UD Cancer Research

Slo-Tech vključen v projekt UD Cancer Research

Slo-Tech - Malo sem brskal po prejšnjih novicah in sem na predlog sklenil, da lahko Slo-Techerji z našimi obiskovalci pomagamo tudi na tem področju. Torej, od danes naprej se lahko včlanite v on-line lov na iskanje zdravila za levkemijo in druga rakava obolenja. Princip delovanja je zelo podoben tistemu pri S.E.T.I. projektu, se pravi s pomočjo interneta in programčka, ki v ozadju izvaja določene računske operacije priti do možnih kombinacij, v tem primeru do kombinacij pri sestavi molekul, iz katerih se lahko razvije novo zdravilo za raka. Program teče popolnoma v ozadju, lahko pa določite, da se izvaja samo kot ohranjevalnik zaslona, torej takrat, ko res ne uporabljate vašega računalnika in vas tako ne more motiti. Prijavite (in včlanite v Slo-Tech ekipo) se lahko tukaj, več informacij o projektu pa dobite na tem naslovu. Pa še link do programa, preko katerega se tudi prijavite.

7 komentarjev

V-i-p ::

Hmm, preko slo-techa ne gre. Ne najde strani...:\

bradek ::

Da se, samo imajo neke probleme s serverji, tudi meni se ko popravljam nastavitve vcasih zgodi da ne najde dolocene strani. Potrpite :)

SI_J ::

Za spremembo od stika z marsovci je zrdavilo za raka mozno :)

bradek ::

Bakterijo Anthraxa so že rešili z istim programom, istim principom, marsovcka pa še niso nasli ....ampak nikjer pa ne pise da jih ni... :)) Mislim pa, da se lahko vsak potrudi pa se včlani v ta research ker ga prakticno ne stane nič, kvečjemu nekaj dobrega se naredi :)

paper ::

Bradek: tocno to. Namesto da se slotech hvali z nevemkaksnim stevilom odelanih SETI paketov, bi se lahko raje s temle k je vsaj za kej koristno. Ne pa da iscejo neke kvazi aliene.

undefined ::

Fantje, če še niste ugotovili, je tole fake projekt, s katerim ena britanska firma fajn izkorišča vaš procesorski čas za svoje namene, in nikakor ne za raziskavo raka. O tem je bilo že napisano na slashdot.com pred kake pol leta, kje ste bili takrat? :D

Za dokaz si poglejte tale link, TAISTE firme:

http://www.ud.com/home.htm

United Devices™ is a leading provider of distributed computing software and services. We offer the MetaProcessor™ platform, an enterprise technology that allows companies to harness the idle resources of computers on corporate networks. Our customers use the MetaProcessor platform to gain competitive advantage and increase profitability by accelerating research and business applications.


Now, can you put 2 and 2 together? :D

bradek ::

Hmm ja UD je v tem primeru samo sponzor, tako kot Intel, ki je tudi razvil program, sodelujeta pa se Univerziteta v Oxfordu in pa National fundation for cancer research. Kaj je pisalo na slashdotu glede United Devicer pa nevem ker nism bral, sam mislm da si Intel in ostali cesa takega ne bi mogl privoscit. Lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izpit za radioamaterja (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
646382 (3817) hipertija
»

Telekom (Siol) in nov program zvestobe - nas goljufajo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5218576 (6523) šernk
»

Šah - kje začeti

Oddelek: Loža
133896 (3167) onemore
»

Prestopi športnikov med klubi

Oddelek: Loža
112895 (2700) GregiB
»

pogodba za določen čas

Oddelek: Loža
499500 (5641) cortez

Več podobnih tem