» »

Slo-Tech in SETI

Slo-Tech in SETI

SETI@Home - Že dolgo nismo poročali o naši SETI skupinici, a to ne pomeni, da je le-ta neslavno propadla, saj še vedno drži zavidljivo 319. mesto med vsemi ekipami sploh ter celo 176. mesto samo med klubi. V Slo-Tech klubu je prijavljenih 353 uporabnikov, ki so skupaj obdelali 145.158 paketkov ter tako prispevali nepredstavljivih 174,30 let procesorskega časa. Poudariti je potrebno tudi, da ima kar 42 uporabnikov obdelanih že več kot tisoč paketkov. Pohvalno. V kolikor se želite včlaniti ali pa samo pregledati statistike, klik!

11 komentarjev

cekr ::

Včasih me prime, da bi vprašal, kaj imate od tega.

Road Runner ::

delajo dobro delo in pomagajo pri raziskovanju? :D

San ::

Kaj je v tem dobrega ?
In kaj sploh raziskujete - koliko paketov lahko nekdo obdela ?

Murja ::

Če bi hoteli opravljati dobro delo bi iskali zdravilo za raka
pri UD ali pa bi vsaj sodelovali pri Folding@Home.
To sta projekta, ki sta glabalno pomembna, njuna odkritja pa bojo povzročila pozitivne premike v medicini ali znanosti na splošno.

SETI pa je IMHO zgolj potrata procesorskega časa. Kljub vsemu pa je bolje, da procesor nekaj dela, kakor pa da cel dan ne počne ničesar, tako kot pri večini.

bf4ed ::

Na tu mate še boljšo statistiko :D >:D

Slo-tech

TESKAn ::

Hm, dober komentar glede tega foldinga je dal enkrat Tomi - če bo ta folding kdaj odkril nekaj, kar bi bilo uporabno, je velika verjetnost, da je to že odkrila ena od velikih farmacevtskih družb.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Cako ::

TESKAn: točn tko! :)
sicer pa nevem čemu majo tista "superračunala" ki so zmožna tok k cel seti...

Kaj mamo od tega? Nevem ali sm sam jest tak ampak a se ni še noben nikol mal prašal oz. razmišljal o tem kaj pa če je res nekaj tam zunaj, mogoče sploh ne tako daleč. Torej iz tega sledi --> kje oz kako začet ? E Odgovor je poznan. Da pa je preko EM valovanja to dobra smer oz. verjetno edina mozna smer naveze je pa mislm da jasno...
No sj mogoče bo pa okol leta 2050 res nekdo razvil warp pogon in nam takrat ne bo več treba obadat se s setijem :)) Lp

morphling1 ::

Mislim da malo podcenjujete procesorsko moč folka ki folda to gre za stotisoče računalnikov ki veselo računajo, cele dneve. In mislim da bi se že kdo vprašal enako vprašanje če ne bi bilo neke koristi.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Murja ::

TESKAn: točn tko! :)
sicer pa nevem čemu majo tista "superračunala" ki so zmožna tok k cel seti...


No Cako pametna buča, zdej mi pa imenuj kakšno farmacevtsko firmo, ki ima superračunalnik, ki je po računski moči ekvivalenten SETI-ju!>:D

TESKAn ::

Akhem, misliš, da družbe oglašajo, kake računalnike imajo?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Loki ::

folding@home, ud, seti, distributed.net in podobni projekti imajo vsi eno VELIKO napako, ki jih stane komercialne uspesnosti ter s tem denarja za vas, "cruncherje"; namrec podatke preiskujejo po cisto nakljucnem vrstem redu, zato so tudi vsi rezultati plod spleta nakljucij.

firme se po cisti procesorski moci mogoce res ne morejo primerjati s temi projekti (namig: ne verjet raznim grafom po npr. seti@home straneh, ki kazejo, da imajo 39584758943759 aktivnih uporabnikov, saj se ti grafi pri npr. seti@home delajo na vsakih 28 dni - kao zaradi verzije 3.03, ker je toliko pocasnejsa od 3.0, v resnici pa samo in le zaradi publicitete);
jih pa zato toliko bolj prekasajo po ucinkovitosti (emm, optimizirana koda - nekateri boljsi algoritmi vec stanejo ali pa mores dat popolno izvorno kodo ven - spet se tukaj obregnemo na s@h, ki bi lahko imeli VELIKO boljsi algoritem za fourirerjeve transforme, ce bi dali kodo ven oz. placali nek "drobiz"), saj so pisane za specificne platforme (tisti mogocni clusterji so vsi enaki - enaki proci, OS...).

racunalniki pri firmah obdelujejo samo koncno zbirko podatkov - predhodno testiranje in izlocanje je ze koncano (zato tudi hitreje pridejo do rezultatov, ker ni na random, ampak samo znj najboljsih kandidatov)

...
(ce kerga zanima, so statistike za seti@home koncno na voljo v xml formatu, vec na seti@home strani.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Na lovu za vesoljčki in proteini

Oddelek: Novice / Obvestila
122153 (2153) swar
»

Slo-Techove Razbačevine™

Oddelek: Novice / Obvestila
262382 (2382) Jeebs
»

Slo-tech Seti-team

Oddelek: Slo-Tech
201792 (1509) zile
»

Projekt SETI in Slo-Tech

Oddelek: Novice / Obvestila
182300 (2300) paper
»

SETI-HOME (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
593559 (2946) PaJo

Več podobnih tem