» »

Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije?

Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije?

««
19 / 34
»»

keko ::

Mene nekaj zanima glede kapacitete medija in sicer pise na embalaži 4,7GB.
V nerotu pa samo dopušča 4488MB.
Torej a bo v redu zapisalo če dam z overburnanjem v nerotu in tudi me potem vpraša če hočem burnat v multisession metodi...kaj je to??
Zdej me zanima ,če bo to v redu zapeklo?
Ma že kdo kakšne izkusnje s tem?

e-marko ::

Marketinška fora. Enako kot z trdimi diski. Toliko kot ti napiše v nerotu je prava kapaciteta dvd-ja. Nič overburnat. Pozabi na 4.7 GB.

LP
...somebody, somewhere...

Quikee ::

keko: Ja podatki zgledajo OK za DVD+RW medij.. samo drugi zazeni test pri 5x hitrosti za bolj realne in primerljive podatke. Pa graf prilimat.. ker samo podatki ne povejo kaj dosti.

OldSkul ::

Ok, jaz sem zdaj kupil 25 Verbatim 8x DVD-jev, in lahko povem, da so zanič. Imam NEC 2510 enoto in jih snemam z 6x ali 8x hitrostjo in imajo skoraj vsi velike lise, predvsem na koncu DVD-ja. Zgleda, da NEC-u ti DVD-ji ne pašejo. Bo treba kakšne TDK ali Sony.

boštjan ::

zdaj čist odvisno tudi od kvalitete samega tega medija.Povej še kje so MADE IN
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

cirecire ::

Zanima me, če kdo ve kakšna je kvaliteta Maxell DVD-R 8x pakirano cake 10 kom.

Meni DVD Identifier pokaže:

Manufacturer Name: Hitachi Maxell Ltd.
Manufacturer ID: MXL RG03

keko ::

Medij: TDK 8× (12×)

keko: Nic kaj dober rezultat... PIF count 4000 je prevec. Drugace pa MBI mediji so kar dobri. Priporocam ti se, da si downloadas in zazenes tale reg fix.. s katerim ti bo Nero CD/DVD Speed skeniral pri 1 ECC namesto 8 ECC in bos tako povecal natancnost (8 ECC pomeni sestevek 8 ECC blokov zaradi cesar 1 vrednostrecimo 16 PIF lahko sumira 8 8 0 0 0 0 0 0 pri 1 ECC ali pa 2 2 2 2 2 2 2 2 pri 1 ECC, kar pa je velika razlika saj so v prvem primeru vrednosti nad predpisanim maksimalnim PIF, drugic pa pod ).

cirecire: Zadnje case videvam dosti MXL RG03 medijev z slabso kvaliteto kot vcasih.. mnogi pravijo, da je MXL RG03 medijem kvaliteta zelo padla.

sadarj79: Mnogokrat sem ze povedal, da mediji varirajo po kvaliteti.. prav tako Verbatimi.. stran ali dve nazaj je tudi primer z Verbatimovimi MCC003 mediji. Ce so lise to po navadi ni dobro, skoda da pri nas ne mores medijev vrnit.. v marsikateri drzavi to omogocajo in ti denar povrnejo ali pa dajo moznost, da si izberes druge, ce naletis na defektne medije (tudi mediji imajo garancijo!). Ce bos sel na TDK ali Sony medije bos naredil korak nazaj... marsikje ze dobis poceni TY medije (Fuji 8x DVD+R Made in Japan ali Verbatim Pastel 8x DVD+R Made in Japan) za podobno ceno in so bolj kvalitetni kot TDK in Sony ( TDK002, TTH01, SONY08D1, SONY16D1 so vecinoma narejeni v Taiwanu pri Daxon.. made in Japan medijev TDK in Sony pa pri nas le redko zasledis.. pa se ti niso top class). Zelo redko kdaj sem videl slab TY medij... pa se te je vecinoma bil kriv pekac.

fosil ::

Mene pa zanima kako je kej z primerjavo obstojnosti (s tem mislim da so mediji berljivi tudi še po več letih od kar so bli posneti) med različnimi formati. Razmišljam da bi si kupu dvd pekač(zdej mam cdr), ampak baje so dvdr-ji precej slabše obstojni koker cdr-ji. Vsaj na začetku je bila obstojnost baje porazna (neki so ble govorice da so bli prvi dvdr-ji že po nekaj mescih neberljvi). Je zdej kej boljš? A je mogoče kakšna razlika med različnimi formati +/-? So mogoče RW bolj obstojni od R? Kaj pa DVD-RAM? Tukaj sama cena medijev ni dost pomembna, ker za razne digitalne fotografije in doma posenete filme je na prvem mestu obstojnost, ker tega se itak ne posname velik. Torej se kar se tiče obstojnosti sploh splača prehod iz CDR na DVDR?

"Mene pa zanima kako je kej z primerjavo obstojnosti (s tem mislim da so mediji berljivi tudi še po več letih od kar so bli posneti) med različnimi formati. Razmišljam da bi si kupu dvd pekač(zdej mam cdr), ampak baje so dvdr-ji precej slabše obstojni koker cdr-ji. Vsaj na začetku je bila obstojnost baje porazna (neki so ble govorice da so bli prvi dvdr-ji že po nekaj mescih neberljvi). Je zdej kej boljš? A je mogoče kakšna razlika med različnimi formati +/-? So mogoče RW bolj obstojni od R? Kaj pa DVD-RAM? Tukaj sama cena medijev ni dost pomembna, ker za razne digitalne fotografije in doma posenete filme je na prvem mestu obstojnost, ker tega se itak ne posname velik. Torej se kar se tiče obstojnosti sploh splača prehod iz CDR na DVDR?"

Imam RICOHJPNR00 in TAIYOYUDEN 2.4x DVD+R medije stare leto in pol in je nivo napak isti kot te ko sem medij posnel. Prav tako imam RICOHJPNR01 medije, stare priblizno isto.. in je nivo napak narastel na do skoraj neberljiv nivo. Tehnologija v DVD medijih za popravljanje napak je superiorna CD-jevi zato v vecini primerov DVD mediji prenesejo vec napak kot CD.

Ce mene vprasas obstojnost CD in DVD ista... govorice o slabsi obstojnosti medijev na zacetku obstajajo zaradi tega, ker je bil razmah med slabimi in dobrimi DVD mediji veliko vecji in cenovna razlika med slabimi in dobrimi mediji prav tako. Vecina ljudi si na zacetku DVD dobe dobrih medijev ni mogla privoscit ali pa pac niso vedeli kateri so dobri mediji.. zato so vzeli najcenejso varianto ala PRINCO (ki so se do danes najbolj uporabljeni DVD-R mediji sploh), katere kvaliteta je porazna in obstojnost slaba.

Danes je cisto drugace saj je razlika med dobrim in slabim DVD medijem dosti manjsa (pri nas celo dobis oblicen DVD medij ponekot celo bolj poceni kot slab) in dobri DVD mediji (predvsem TY in MCC) so cenovno dostopni skoraj vsakomur (ce le ve kaj kupuje).

Kar se pa dolgotrajnega shranjevanja podatkov tice pa jaz ne zaupam ne CD ne DVD medijem. Glede na nizke cene medijev posnamem vedno se backup vsakega medija, ki ga posnamem (seveda na medij druge znamke).. Tako se tveganje izgube podatkov razpolovi. Za dobro dolgotrajno skladiscenje pa je se pomembno izmerit stevilo PIE/PIF napak po peki in kasneje na vsake tolko casa treba postopek ponovit. Tako ugotovis kolko se medij zaradi vplivov okolja poslabsa in ce je nivo napak kriticen se izognes izgubi in medij ponovno posames na nov medij. Moram pa rect da sem do zdaj to moral narediti le pri teh nesrecnih RICOHJPNR01 (zaradi cesar tudi ne zaupam RICOH medijem vec najbolj in jih uporabljam le za backup).

Razlika med DVD-R in DVD+R je kaj se obstojnosti tice ista.. saj se uporabljajo isti materiali za izdelavo tako DVD-R kot DVD+R. Razlika med formatoma je bolj tehnicne narave in ne toliko v uporabljenih materialih, ki so za obstojnost kljucnega pomena. CD-RW, DVD+-RW in DVD-RAM mediji pa niso bili misljeni kot mediji za shranjevanje za daljse obdobje in so glede tega slabsi kot CD-R, DVD+-R mediji.

Kar je se kljucnega pomena za sharnjevanje za daljse obdobje je tudi kako medij shranjujes. Priporocljivo je da je v temnem prostoru z cimbolj suhim zrakom pri primerni konstantni temperaturi in cim maj praha. Shranjeni mediji morajo biti v navpicnem polozaju (ce je v vodoravnem lahko gravitacija medij na dolocenih mestih rahlo zvije, kar potem povzroca tezave pri branju).. zaradi tega ni priporocljivo dolgotrajno shranjevanje v torti.. ce pa ze pa more torta bit navpicno postavljena postavljena. Prav tako ni priporocljivo dajat na medij kakrsnih koli nalepk saj dolgorocno lahko lepilo razjeda zgornjo povrsino in ze nalepke same po sebi povzrocajo tezave pri branju saj medij ni vec pravilno balansiran in je efekt isti kot da bi bil medij ukrivljen.. predvsem je to problem pri visjih hitrostih.

Zanimivo tole o pokončnem shranjevanju, prvič slišm. Načelno mam v škatlicah vendar vodoravno, edino zadne cajte v torbicah, v torbicah so sicer navpično samo so kar precej stisnjeni, a je to slabo ali celo plus?

"Flexing (bending) the disc by any means, such as removing it from a jewel case or sitting on it, may harm the disc by causing stresses. The disc should be stored in its case and placed vertically, like a book, on a shelf. Long-term horizontal storage, particularly in a heated environment, can cause the disc to become permanently bowed. While the data may still be intact, the disc may not operate properly in the drive or permit the laser to follow the track. The maximum degree of flex (bend) or number of times a disc can be flexed before it incurs damage is not known. To minimize the risk of damage, it is better to avoid flexing discs."

Vzeto iz "Care and Handling of CDs and DVDs". Zelo priporocljivo branje za vse, ki hocejo dolgorocno shranjevat podatke in/ali jim je vazna obstojnost podatkov na CD in DVD medijih.

zile ::

Se prav če ga maš 1 leto na okol 25-30 stopinj in se ti malo ukrivi, lahko postane neberljiv. Zdej, če ne rabiš podatkov takoj, ga lahko obrneš in ga po 1 letu horizontalnega skladiščenja, v upanju da se ne bo ukrivil v kontra smer, ampak v položaj, v kakršnem je bil ko je bil še nov, uporabiš, oziroma moliš da postane spet berljiv. :D
PS: sorry za tak stavek 0:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zile ()

pingec ::

kaj pa če se pri tem folija nategne pa pol ko se v drugo stran ratajo nabrane gube pa je še vedno neberljiv?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Hm, tukaj je bil en post ko je eden neki pizdil na Quikeeja, ampak so ga očitno že zbrisal. No naj ti povem Quikee, da so tvoji nasveti odlični in da mirno ignoriraj tak folk, za tiste ki nas zadeva zanima so tvoji komentarji zelo uporabni, tisti ki jih ne, jim pa ni treba brat te teme. Oziroma za njih je tuki kratek povzetek kako ravnati s dvdji: >:D
Kupujte čim cenejše dvdje, po možnosti pri vašem lokalne prodajalcu sadja in zelenjave, še posebej priporočam tiste dvdje, ki niso niti v tortici ampak so kr zaviti v celofan (če so malo opraskani nič hudega). Če se le da snemajte pri hitrostih višjih od deklariranih, če vam pekač ne pusti, shekajte firmware (čas je denar). Nato je priporočljivo shranjevanje na toplem, sončnem in vlažnem prostoru, recimo okenska polica ali zraven štedilnika. Tako so dvdji pri roki tudi za druga opravila v gospodinjstvu (recimo rezanje pice, podstavki za kozarce, okraski na novoletni jelki...). Na ta način vam bo zagotovljena dolga življenska doba in lahko boste mirno spali, brez skrbi da bi izgubili pomembne podatke in nikoli več vam ne bo potrebno na forumu brati te teme ali Quikeejevih postov. :D

AtaStrumf ::

LOL @ fosil :D!

fosil: hehe lepo si to napisal. Sej ignoriram takfolk kolko lahko. Sem mu ze distikrat povedal (ker to ni blo zdaj prvic), da ce ga to ne zanima da se naj ne bere in se naj zadrzi nevmesnih komentarjev.. ampak ocitno ne pomaga. =)
Pustimo zdaj to.. ostanimo rajsi "on topic". =)

OldSkul ::

Kaj pa Traxdata (Ritek G05) DVD-R mediji. So kaj prida? Ker sem jih ravno naročil.

schurda ::

@Fosil: Bravo!
Ne me tepst, sej bomo ostali on topic, samo si nisem mogel pomagat!

P. S. Lepo je kritizirat. Ampak dej takrat, ko imaš boljše argumente. (Teroija je dobra takrat, ko se jo da ovreči!)

P.P.S Zadnje čase se nič kaj ne piše o Maxell medijih. A so res postali toliko slabši?
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

MEDENA ::

Kje so najcenejši DUAL LAYER ?

Yossarian ::

Quikee. Včeraj sem v Merkurju na Tržaški v Mariboru kupil DVD+R Fuji 8x Made in Japan. Sem torej kupil prave Taiyo Yuden ali ne, ker mi je namreč neka čudna rjava barva (tortica po 10 kom.)
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

edenpač: Cudno.. mogoce so spremenili barvo po dolgem casu. =) Ce se hoces prepricat ce so pravi TY poglej na medij ce vidis kje kodo (zrcalno zapisano) TG0011xx (xx je lahko 25,33,58,59.. lahko pa tudi kaj druga) potem so pravi YUDEN000T02, za TYG02 pa je koda GG0000xx.

Zgleda, da so pravi. Na notranjem robu na spodnji strani (kjer se zapisujejo podatki), piše. TG001158. Malo so mi samo čudne barve: neki vijolični; nema veze, glavno, da so kvalitetni.

mitjaje ::

Mene pa zanima katere DVD medije uporabljate za snemanje filmov (konkretno: Pinnacle studio). Jaz sem do zdaj testiral kar nekaj medijev in najboljše so se vedno odnesli SONY (DMR14N2). Sicer filme snemam na 2x hitrosti ali pa tudi 1x. Nekje povprečje je 1/20 (en zanič na 20 komadov zapečenih filmov). Probal sem tudi že z TDK (data/video), pa mi je pri 10 zapečenih DVD-jih kar 2 odpovedala...
Enkrat sem tudi kupil profesionalni DVD namnjen za filme (sicer res da je vredu posnel.. a cena je bila pre kruta za realnost 600 sit / kom - seveda je bil en iz med cenejših :)) )

Da pa se ne menimo o DVD-ju GIGABIT ali nekaj takega 100 sit vem da je stal rped kakšnmi 3-5 meseci... DVD ne da je imel lise, dobesedno ga je zacvrlo... naredili so se mehurčki :D :D Nikoli več poceni medijev (razen kakšnih CD-R :)) )
www.ultrasplet.net

edenpač: Hehe vijolcni so DVD+R Fuji-ji ze od nekdaj.. =) Mam se stare (posnete) Fuji 2.4x (RICOHJPNR00 - takrat sem dal 800 sit za 1 komad =| ) pa so isti. =)

sonysony:
"Mene pa zanima katere DVD medije uporabljate za snemanje filmov (konkretno: Pinnacle studio)."
Podatki, filmi,.. ni razlike. Kateri program je bil uporabljen pa naceloma tudi ne ce je vredu narejen.

"Jaz sem do zdaj testiral kar nekaj medijev in najboljše so se vedno odnesli SONY (DMR14N2)."
Koda "DMR14N2" ne pomeni kaj dosti. Kar je vazno je MID(proizvajalec) in poreklo.. Vecina Sony medijev pri nas imajo MID SONY08D1 (8x DVD-R) in SONY16D1 (16x DVD-R).. narejeni v Taiwanu (vrjetno pri Daxon zaradi cesa so le povprecni mediji).

"Sicer filme snemam na 2x hitrosti ali pa tudi 1x."
Ojoj.. ne snemaj medijev pod 4x. Danasnji DVD pekaci (8x in 16x) nimajo optimiziranih pisalnih strategij za 1x in 2x (2.4x) hitrosti.. pocasi pa tudi 4x (recimo za novejse 16x medije).. lahko je se hujse in pekac sploh nima posebej strategije za 1x in 2x za medij.. ampak kar privzeto strategijo za vse medije. Zaradi tega je kvaliteta pod 4x mnogo slabsa kot pri visjih hitrostih.. vecina danasnjih pekacev pise najboljse 8x in 16x medije pri 8x hitrosti.. vcasih tudi 12x.

"Nekje povprečje je 1/20 (en zanič na 20 komadov zapečenih filmov). Probal sem tudi že z TDK (data/video), pa mi je pri 10 zapečenih DVD-jih kar 2 odpovedala..."
Noja meni od 70 TY in MCC medijev pecenih na LG-ju ali Philipsu ni odpovedal noben (ga ne bi bilo mozno prebrat.. vsi na katere so bili posneti filmi pa delujejo brezhibno v komponenti). Moje mnenje o TDK in Sony medijih sem pa ze povedal v tej temi veckrat.. povprecni v primerjavi z drugimi na mojih pekacih.. sploh SONY08D1, SONY16D1, TDK002, TTG01(2), TTH01, nekateri so tudi RICOHJPNR01 in niso kaj boljsi. Cena pa tudi ni ravno mala za te medije.. in so boljsi mediji dostikrat celo bolj poceni ( oh, se spomnim lanskega poletja ko so bili TYG01 (Maxell 4x DVD-R) med najcenejsimi in najbolj kvalitetnimi mediji kaj si jih dobil pri nas ).

"Enkrat sem tudi kupil profesionalni DVD namnjen za filme (sicer res da je vredu posnel.. a cena je bila pre kruta za realnost 600 sit / kom - seveda je bil en iz med cenejših :)) )"

A to mislis Verbatimove LiveIT! medije ? Sicer niso nic kaj "profesionalni".. le za njih placas se ekstra davek za presnemavanje, kot pri Audio CD-jih.. niso pa nic boljsi od "mainstream" Verbatimov. Je pa res da so malo bolj kvalitetni ( so MCC iz Singapurja namesto Taiwana oz. Indije) ampak dobis tudi "mainstram" medije taksne ali boljse kvalitete (TY).

"Da pa se ne menimo o DVD-ju GIGABIT ali nekaj takega 100 sit vem da je stal rped kakšnmi 3-5 meseci... DVD ne da je imel lise, dobesedno ga je zacvrlo... naredili so se mehurčki :D :D Nikoli več poceni medijev"

Taksnih ali drugacnih "poceni" ali "fake" medijev je na trziscu polno (razni Hyundai, Budgeti, BulkPaq in podobni z fake TY MID-om ali pa prodajajo medije, ki jih od kaksnega vecjega proizvajalca vkradejo iz smetisca ali pa delajo v kleti nekje v hong kongu, taiwanu, kitajskem, itd. ).. zato se je vedno dobro pri medijih prej pozanimat kaj kupujes, da ne meces denarja brezveze stran.

Je že kar nekaj strani in zamudno za gledat, zato bom vseeno vprašal, mogoče bo zaradi osvežitve ponovno odgovorjeno. Kako naj točno preizkusim, če je medij v redu zapečen? Ali je za to dovolj program Nero (imam ta zadnjo šestko), ali pa rabim kakšen drugi program? Kako točno naj to naredim (navodila) in katere vrednosti moram gledat ter kakšne morajo bit? Saj vem, čisto začetniško. Če je to kje že predstavljeno, mi naj nekdo vsaj pove točno stran. Temo namreč spremljam šele kašen dober mesec.

azeed ::

rad bi poskusil s TY02 (verbatim pastel). morda kdo ve kje se jih dobi?
You gotta say YES to another excess!!!

BaRtMaN ::

azeed: V JAE naj bi jih (včasih) meli.

edenpač: Najbole je, če imaš pekača, k podpira PI/PO skeniranje (Lite-On, Plextor, novi BenQ/Philips), če pa nimaš, ti ostane transfer rate test v Neru priloženem Nero CD-DVD Speed. Če v njem dobiš lepo, gladko krivuljo, to pomeni, da enota nima težav z branjem.

azeed: Lahko pa nabavis Fuji 8x DVD+R (Made in Japan!), ki so isto TY.. majo jih v Merkurju (MB.. pa vrjetno tudi drugje).. cena za 5 kom. pa je 790 SIT.

BaRtMaN: Pozabil si na Nec 3520, 3540. =)

edenpač: Rabis tak kot je BartMan rekel.. Nero CD/DVD Speed (priporocam, da si snames najnovejso verzijo tukaj.. ce niams najnovejsega Nera, ki je izsel vceraj).. ko bos pa povedal kateri pekac imas in ce podpira PIE/PIF bom bolj podrobno razlozil pomen, in kak pa kako (danes sem preutrujen).

Quikee: Nisem vedel. Me mika, da bi zamenjal 3500 s kakšnim novejšim modelom al pa kar s Philipsom. :P

Sem pa bil danes v Merkurju v Novem mestu in moram rečt, da majo svinjske cene. Za 5 slim Fujijev +R 8x hočejo 250/kom (=1250 SIT!!), za mini cake 25 kom pa 3990 SIT. ;(( Zgleda, da bom še naprej kupoval Verbatime.

Imam NEC 3520A, kupil pa sem ga letos februarja. Ne vem, kje naj preverim, če pekač podpira PIE/PIF. Updateal še ga pa nisem.

Po mojem spominu je NEC to omogočil z uradnim firmwareom, tako da ga kar posodobi, še najraje z LD3520_1UG, ki ga najdeš na zbirki firmwareov.

Ko sem tega odipal sta se mi pojavili dve datoteki .exe in sicer:LD3520 1.UG Quiet Firmware Package.exe, druga pa jeLD3520 1.UG Firmware Package.exe. Na katero naj kliknem? Moram kasneje kaj spremenit v nastavitvah ali pa se kot začetnik naj tega raje ne spravljam delat? Kje naj ugotovim, ali moj pekač morebiti že ima to PIE/PIF funkcijo? Bi pa zelo rad pogledal, če imam ploščke dobro zapečene, saj mislim nekatere arhivirat, zato sem si tudi kupil te Fujijeve ploščke.

edenpač: Ce se tvoj pekac predstavi kot 3520AW in je firmware verzija 3.04 potem podpira PIE/PIF.. drugace pa ne. LD Quiet je verzija z RipLockom, druga pa je verzija brez.. sicer pa ti v navodilih zraven firmware-a to pise. =)

IgorGrozni ::

Verbatim DVD-R, MCC03RG20, 16x, 3.990,00 SIT. 25 kos, Comtron Lj.

LP. IgorGrozni

TribesMan ::

Ne se kregat fantje... MEDENA ti se pa umiri...

Se hkrati opravičujem še za nekaj izbrisanih postov...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

IgorGrozni: V Big Bangu so Verbatimi 16x DVD-R po 3.690 ali neka takega.. =)

Zdaj sem po dolgem casu kupil spet Verbatim 8x DVD-R - MCC02RG20. Morem rect, da so me impresionirali.. zgleda da, sem mel spet sreco z Verbatimi. =) Medij dobro pece tako Philips 1640, kot LG 4163.

LG @ 8x

Philips @ 12x

Dr_M ::

evo en inf...sicer ne vec najnovejsi.
v jae majo dvd-rw 6x, verbatim. 5x kosov za 1.680 sit.
delajo dost ql :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Dr_M:
Ja no.. jaz nisem vedo. Morm it nabavit.. ze dolgo nisem nobenega RW-ja. =)
DVD-RAM bi tudi rad probal. Me zanima kak je burn and verify realiziran.. ker se mi zdaj ni jasno ce 5x hitrost pomeni burn and verify ali je 5x samo burn in 5x samo verify.. torej skupaj 2.5x.

pinopomo ::

...Maxell DVD+R 8x ki jih prodajajo v BigBangu v torticah po 10 kom (nekje 1200sit) so domnevno slabši "RITEK R03" mediji...

MEDENA ::

fak dr_m

da daš pa 350 za dvdrw k je hitrejši 1 minuto od 4x....k maš 4x že po 200.

MEDENA: ja in? ti pa zmeces 100x tok kesa za razne procesorje,plate,graficne.... pa sploh ne rabis tok hudih zadev, pa jih useen mas.

sicer pa je razlika med 4x in 6x tocno 4 minute na necu 3540.

pinopomo: Niso samo domnevno slabsi... sem jih nabavil pred kratkim iz radovednost, zdaj mi je pa zal. Za malo vec bi ze dobil dosti boljse Verbatim 8x DVD-R, katere scan-a lahko vidis par postov nazaj.

LG 4163 @ 8x

Philips 1640 @ 12x

Philips 1640 @ 12x

Nec 3540 @ 8x

Isto sranje so bli Maxell 4x, ki so bli RITEKG04 in RITEKR02. Na splosno se jaz izogibam vsem Ritek DVD medijem.

Dr_M: Kolko te rabi za 6x ? 10 minut ? Ce je tak so 8x od 6x hitrejsi spet za 3-4 minute. =)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Quikee ()

Quikee: za 4480mb je blo tocno 11 minut na 6x. na 4x pa par sekund mn kot 15 minut.

pinopomo ::

vem vem da so ritek.. slabi. tisti "domnevni" sem urinil kar tako vmes :/ ...še dobro da jih je samo 10 v torti(ci) =} ..do sedaj sem vedno dobil maxell-e kvalitetnih izdelavalcev (v merkurju), pa še cena je vedno zelozelo ugodna. zaenkrat imajo pa samo DVD-Rje (8x), ki se žal pri meni precej slabše obnesejo kot +ke :|

cirecire ::

Quikee:

Imam DVD pekač NEC 3500 in sem probal naredit Disc Quality test z programom Nero CD-DVD Speed...vendar mi noče narediti testa in mi napiše "Drive does not support this function"

Naložen imam original NEC firmware v 2.18. Zanima me, če moram imeti naložen kakšen spremenjen firmware, da mi bo NEC podpiral to funkcijo?

lp

cirecire: Na zalost Nec 3500 ne podpira PIE/PIF skeniranja.. oz. pogon funkcijo popolnoma podpira le Nec ni izdal nobenega firmware-a, ki bi podpiral PIE/PIF. Tak da ti ostane le transfer rate test.

Jan987 ::

mene pa zanima katere CD-r medije naj kupim?

Naj bodo hitrosti 52x in pa pakirane po 50 brez škatl!

Zanima me predvsem kjem in katere naj vzamem da bo čim ceneje?

zile ::

Probi tukaj ker majo razprodajo
Majo pa tud DVDje BenQ 5 pack DVD+5 za manj kot 100SIT komad :D

biu ucer tm. niti not ne prides. stvar je v kleti, folk pa uzuni stoji.
««
19 / 34
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Strojna oprema
34528143 (13094) e-marko
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496103061 (27570) nuclear
»

NEC ND-3540A problem...

Oddelek: Pomoč in nasveti
282387 (1678) dean444
»

dvd taiyo yuden

Oddelek: Kaj kupiti
131752 (1556) Quikee
»

Kateri DVD+/-RW? (strani: 1 2 3 )