» »

Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije?

Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije?

««
18 / 34
»»

Quikee ::

Kolko vidim so DVD-RW 6x kar dobri.. Jih je ze kdo videl pri nas ?
BTW. Ta test se se nadaljuje in ga bodo dopolnjevali sproti.. me zanima kateri RW medij bo zdrzal najdlje. =) Skoda da nimajo se DVD-RAM-a polek.. saj zivljenjska doba DVD-RAM-a bi naj bla 100000 (al 10000.. sej ne vem v glavnem dosti vec kot DVD+RW in DVD-RW) presnemavanj. =)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Quikee ()

aspirin007 ::

No Quikee jaz sn pa dobil takle rezultat z HL-DT-ST DVDRAM GSA-4120B:

...z Liteonom pa:

Zakaj so pri nekaterih testih rdece crte gostejse, kaj to sploh pomeni?

Zanima pa me še kolk gre zaupat TopDVDR-u, kr TY 10 kom niso orginal zapakirani, ampak prepakirani?
Kaj češ, na koncu vsi trpimo!

Zgodovina sprememb…

"Zakaj so pri nekaterih testih rdece crte gostejse, kaj to sploh pomeni?"

modre crte pomenijo PIE (PI Errors).. torej napake pri branju, nad katerimi se je izvedela PI stopnja popravljanja napak.. rdece crte so pa PIF (PI Failures) in so vse tiste napake, ki jih PI ni moral odpraviti in so nadaljevalje pot v PO nivo popravljanja napak, ki pa jih vecina pogonov ne javlja. Tam mas pa se POE in POF.. POE so vse napake, ki so vstople v PO nivo popravljanja napak in POF so vsi POE, ki jih PO stopnja popravljanja ni uspela popravit. V taksnem primeru dobis nepopravljive napake, ki se jih popravlja tako, da se ponovno bere podatek in zmansuje hitrost.

Po standardu je doloceno, da more bit stevilo PIE < 280 pri sestevku osmih ECC blokov in PIF < 4 pri enem ECC (error correction code) bloku. Torej teoreticno si na dobri poti ce mas PIE max < 280 in PIF max < 4.. samo to je le teorija. V praksi je pa odvisno od pogona kolko PIE in PIF napak se lahko prenese.. zato je cilj, da je PIE in PIF napak cim manj. Tudi za obstojnost je boljse, da jih je manj saj je verjetnost, da pride do nepopravljive napake manjsa pri mediju z manj napakami kot pa pri mediju z vec napakami ker mediji z manj napakami ima vec ECC podatkov prostih, ki v primeru okvare lahko podpatek uspesno popravijo, kot pa medij, ki ima ze prvotno dosti napak.

"Zanima pa me še kolk gre zaupat TopDVDR-u, kr TY 10 kom niso orginal zapakirani, ampak prepakirani?"
Pri TopDVDR-u prodajajo prave TY medije.. in njihova kvaliteta se naj ne bi razlikovala od TY, ki se prodajajo pod kaksno znamko ( mogoce so celo boljsi =) ). Sam se nisem tam narocil teh TY medijev ker je cena visja kot pri recimo Fuji 8x DVD+R ali Verbatim Pastel medijih. Dobis pa recimo taksne unbranded TY medije v ameriki vecinoma bolj poceni in noben se ni porocal da bi bili slabsi od branded medijev.

cbelica ::

Wow Quikee, tole je bilo pa poucno...
Lahko se na kratko poves kaj o Jitter?
:)

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

Za jitter se sam ne vem tocno kaj je.. ampak mislim da gre za razdaljo izrazeno v procentih, ki jo laser naredi za luknjo prevec ali premalo od predpisane razdalje. Ce je ta vrednost prevelika lahko pri branju pride do napake zaradi napacne prepoznave.. in posledicno tudi do nepopravljivih napak. Lahko pa imas tudi zelo malo PIE/PIF napak in ce je jitter visok ti bralna naprava recimo ne prebere medija brez da bi zmanjsala hitrost ali celo sploh ne prebere pravilno.

meatwaad ::

Vprasanje tedna: Kateri firmware za NEC3520AW bi lahko snemal RICOH JPN02 (8x) s 16x hitrostjo? Liggy & Dee 1.UF podpira 12x max, samo JPN03 dovoli s 16x...

meatwaad: Ne dobis... razen kaksen stari LD firmware (pred 1.UD kar je najstarejsi kaj ga mam na disku)... RICOHJPNR02 je bil namenoma zmanjsan na 12x tak kot je bil prvotno zaradi slabe kvalitete pisanja pri 16x.

OK, ampak to mi ni vsec. Zakaj noben ne naredi firmware, ki bi bil totalno odprt za vse brzine in power userji lahko potem izberejo tako hitrost kot hocejo?? Liteon ima celo editor za firmware (neuraden of course). Edino tvoj extreme je nekako v tem smislu narejen, ampak ko nekdo kaj vprasa noce noben nic povedat, niti kako se popravi crc niti kje se spreminja brzine...

Eh kaj da ne.. si me vprasal slucajno ? =P
Sicer pa ja tak firmware naredit kot ga ti opisujes je nemogoce.. mislim.. mogoce je ze samo nesmiselno. Nec ma zakompliciran firmware in ni tak enostaven kot LiteOn-ov. Ne mores kr tak povisat hitrosti zato ker rabis tudi strategije pisanja za visje hitrosti. Recimo mas grupo MID-ov, za katero je podprta hitrost 8x in jih hoces spravit na 12x.. mores spremenit flage v firmware-u v tabeli z flag-i na pravem mestu.. poiskat primerno 10x in 12x strategijo v obstojecih strategijah za druge MID grupe.. naredit plac za ti dve strategiji kamor kaze offset od te grupe MID-ev pol tja skopirat in se popravit vse ostale offsete v tabeli flagov. =)
Seveda lahko naredis direkt da offset kaze na drugo mesto, ki pripada drugi MID grupi, ki ima 12x podprto.. ampak to ni to (ni tak fleksibilno). No nekaj takega bo imela naslednja verzija MediaCodeSpeedEdit programa.. ker sem avtorju pred par dnevi ravno razlagal kak je sestavljen Nec-ev firmware in mu poslal tudi izvorno kodo programa NecDump in mojega Patcherja za 3500 firmware-e. =)

OK, ja ne tebe nisem vprasal, sem pa dobil samo neke cudne odgovore ko sem vprasal par osebkov na cdfreaks ampak je ze par mesecev od tega. Hvala za info, bom malo preucil vse skupaj ampak ne vem ce se splaca ker sem dobil en malo slab test....

...NEC3500AG 2.FD firmware (DVD+R strat je 1.61), Ricoh 8x (RICOH JPNR02) @16x:

Ocitno ali tvoj 3500 ne handla dobro z temi mediji in s to strategijo.. al pa mediji niso dovolj dobri.

Tukaj je scan @ 12x...

...NEC3500AG 2.FD firmware (DVD+R strat je 1.61), Ricoh 8x (RICOH JPNR02) @12x:

Mediji so isti kot vceraj ko sem testiral s 3520. Se pravi, da je 3520 veliko boljsi kot 3500 za Ricoh +R 8x? Firmware za 3520 je 1.UF, za 3500 pa 2.FD - oba imata zadnje strategije za Ricoh, ceprav je 1.UF menda boljsi za nekatere medije:

LD3520 1.UF
===================

Hopefully improved the burn quality on the following media
+R
YUDEN000T02
MCC004
MCC003
ProdiscR03
CMCMAG E01
RICOH JPRN02
RITEK R03 R2
INFOME R02

-R
MCC02RG20
MCC03RG20
TYG02
TYG03
RITEKG04
RITEKG05
CMCMAG AE1

New write strategies imported from 3540 firmware 1.01b for +R DL media.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: meatwaad ()

Probaj 2.TD firmware za 3500.

Mislis na 'Liggy & Dee 2.TD, based on MD16 2.FC with riplock removed and RPC1' (LLD3500_2TD.zip) na tej strani? Res, moram vedet 100%, ker mi je ze skoda medijev. :\

Jap ta ja. =) Eh sej Ricohti so poceni. =)

Zgodovina sprememb…

OK, bom naredil sedaj. Ravnokar mi je koncalo se testirat medij zapisan z 8x, isti setup kot prej:

...NEC3500AG 2.FD firmware (DVD+R strat je 1.61), Ricoh 8x (RICOH JPNR02) @8x:

Edit @ 2:21am... zdaj testira in ne kaze kaksnih izboljsav, ceprav je malenkost boljse ampak lahko je samo variacija med snemanji.

Zgodovina sprememb…

Evo tukaj je se scan 2.TD @ 16x...

...NEC3500AG 2.TD firmware (DVD+R strat je 1.61), Ricoh 8x (RICOH JPNR02) @ 16x:

Morda si ti imel drugo serijo teh medijev. Poleg tega jih 3520 pise ok... Ampak vseeno bolj zaupam medijem, ki se pisejo pri obeh rekorderjih dobro, na primer Verbatim.

Zgodovina sprememb…

Heh.. nic kaj boljse kot z 2.FD. Ja ocitno res.. bi probal zapect kaksnega se jaz... samo je moj Nec 3500 na polici. =)
BTW. jaz sem mel slabe izkusnje z RICOHJPNR01 mediji... od te jim ne zaupam vec.

Zgodovina sprememb…

Meni se vedno ne da mira zakaj jih 3520 pise ok. Najraje bi probal se s 3540 ampak ga (se) nimam. Kaj pravis, a se splaca vzet 3540?

Ja ne vem... vprasaj se... kaj ti bodo trje Nec-i ? =)

Jih ze imam 3, 2510A, 3500AG, 3520AW in verjetnov kratkem 3540, ampak bom prodal 2510A in morda se 3520. Za 3500 pravijo da je boljsi ampak na primer s temi Ricoh pa res ne vem ali je.

Ja sej jaz tudi dvomim da je... zato pa je zdaj na polici. =P Ja jaz osebno ne bi kupil vec skoraj enakih pekacev. Razlika med 3520 in 3540 je minimalna.. vrjetno bi se celo crossflashat dala ce ne bi Nec preprecil tega. Zdaj ko mam LG-ja in Philipsa lahko pa lepo izbiram in lazje nadzorujem nihanje kvalitete medijev.. ker en od teh treh bo sigurno pekel medij bolje. Polek tega pa se lepo izkoriscam dobre lastnosti pekacev.. Philipsovo hitrost in kvaliteto pri 8x in 12x na DVD+R njegovo izbiro za vklop izklop WOPC.. moznost TE/FE in PI/PIF/Jitter skeniranja.. , LG-jevo hitrosti in kvaliteto pri DVD-R in kvaliteto pri nizjih hitrostih.. Nec pa pride ko oba odpoveta (se nista).. LiteOn pa je za branje in PI/PIF (bo ga nadomestil Nec ko bo podpiral PI/PIF). =) No to je pac moje mnenje. =)

Ja, tudi jaz se vprasujem kaj bi bilo najboljse nabavit. Saj, jaz sem nabavil 2510A ker sem pac hotel DVDR in potem sem kupil 3500 zato ker sem videl da bere posnete medije @ 16x in tudi 2510A sem potem namestil v drug starejsi PC. Seveda sem pogresal scane in predvsem zato sem kupil 3520. Pa tudi poceni so ratali glede na prejsnje cene. Ni bilo dolgo tega ko sem dal 60.000 za Plextor 12x CDRW hehe. Da ne govorim o tistih prvih rekorderjih in astronomskih cenah. En mi je rekel, da so bili CD mediji na zacetku po 7000 SIT hehe, potem 3000 in potem kar lep cas je bilo 1000 zelo ugodno za medije.

Hehe 7000 SIT lol.. zdaj dobis ze CD pekac za tako ceno. =)
Ja no ce bi bil na tvojem mestu bi naredil nekak tak.. najprej bi prodal 2510.. mogoce celo 3500 glede na to da ti 3520 dobro pece na DVD medije, ki jih uporabljas. Z nakupom pa bi se malo pocakal.. saj je ravno prehodno obdobje pekacev v novo generacijo. Nec 3540 in BenQ 1640 sta prva.. kmalu pa se izzidejo Philips 1648, Plextor 740, LG 4165 in Pioneer 110. Philips 1648 in Plextor 740 bota tak BenQ 1640.. drugace pa bota zanimiva predvsem LG 4165 in Pioneer 110. Aja pocakal bi tudi na review-e obeh Nec 3540 in BenQ 1640.. zanimivo bo videt keri se bo odrezal boljse.

Ja, pocakat malo in prodat staro robo bi bilo se najboljse. Drugace pa sem bil vcasih Plextor fan ampak ko so sli na DVDR jim nekako ni ratalo s kvaliteto, vsaj ne tako kot je na CDRW. Zdaj pa mislijo nehat s svojo tehnologijo? Hm skoda, sem imel se malo upanja da bodo naredili kaksen poseben rekorder, ki bo res vreden vecje cene za razliko od zadnjih modelov. Za CDRW pa je Plextor Premium zelo zelo dober, skopira malodane vse in tudi kaksne slabe medije lahko resi.

Evo, da ne pisem se enega posta, tukaj je scan Ricoh 8x (RICOH JPNR02) @ 4x s 3520AW. PIE je nizji, PIF pa vecji kot pri 8x in 12x. Mimogrede... 12x ima najnizji PIF ( scani od vceraj ).

Zgodovina sprememb…

Eschelon ::

JITTER. 0:) Zakopljite.
Vedeti, razumeti, znati.

meatwaad: Sej Plextor je ze v preteklosti prodajal druge pogone kot svoje.. sicer pa 740 je namenjen srednjemu razredu.. 716 se vedno majo za pekac visjega razreda =). Vprasanje je kdaj bodo izdali naslednjika.. samo dvomim, da jim bo uspelo naredit kaksnega, ki bi bil dosti boljsi od konkurence. Skoda da ne znizajo cene za 716 na enak nivo ostalih.. potem bi pomoje bil uspesen tak kot je zdaj Nec.. ce ne se bolj. =)

Kje bi dobil najceneje Verbatim 16x? Sem malo iskal in JAE jih ima kar ugodno ampak bi raje spindle-25 kot skatlice.

Quikee, kaj morda ves kateri firmware je najboljsi za NEC 2510A? Nisem ravno na tekocem s tem modelom, ker uporabljam 3500/3520. Pa tudi za ceno ne vem koliko vprasat. 6000 SIT?

Edit: sem malo iskal in nasel tale thread. Zgleda da ima Mad Dog bitsetting ze originalno in 2.F9+RPC+RL naj bi bil najboljsi? Za overspeed se mi ne gre, ker bom 2510A potem prodal in ce uporabnik nima prakse ni treba da snema slabe medije prehitro.

Zgodovina sprememb…

"Kje bi dobil najceneje Verbatim 16x? Sem malo iskal in JAE jih ima kar ugodno ampak bi raje spindle-25 kot skatlice."
V BigBang-u jih majo v 25 spindle.. samo niso ravno poceni. =)

"Quikee, kaj morda ves kateri firmware je najboljsi za NEC 2510A? Nisem ravno na tekocem s tem modelom, ker uporabljam 3500/3520. Pa tudi za ceno ne vem koliko vprasat. 6000 SIT?

Edit: sem malo iskal in nasel tale thread. Zgleda da ima Mad Dog bitsetting ze originalno in 2.F9+RPC+RL naj bi bil najboljsi? Za overspeed se mi ne gre, ker bom 2510A potem prodal in ce uporabnik nima prakse ni treba da snema slabe medije prehitro."

Pojma nimam.. 2.F9 je najnovejsi za ta pogon. Kaksen Harrie-jev firmware bi bil tudi dober.

BTW. Imel sem priloznost testirat Nec 3540.. user review najdes tukaj.. uporabil sem kar 3 pogone za testiranje (Nec 3540, Philips 1640 in Liteon 411) ter enega za transfer rate (Nec 3540). Uporabljeni mediji pa so: YUDEN000T02, TYG02, MCC003, MCC004, MCC03RG20 in RITEK R03.. torej vsi (razen RITEK R03) veljajo kot trenutno najboljsi mediji. Llinkal sem tudi do scanov drugih mojih pogonov z uporabo istih medijev.

2.F9 je the best za 2510A.

Sem pogledal review, thanks! Malo me je razocaral rezultat s 3540... Ce pogledas scane ki jih dajejo pod Liggy & Dee firmware thread, potem se lahko vidi da ima vecji potencial in da bi verjetno bili rezultati (veliko) boljsi z drugim firmware. Kaj nameravas testirat se s kaksnim neuradnim firmware? Bi bilo cool, ampak ni panike, saj vem da to vzame cas in review je zame zelo dober.

Dr_M ::

Quikee: dej povej kasna je dejanska razlika med mcc in mkm :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

"Sem pogledal review, thanks! Malo me je razocaral rezultat s 3540... Ce pogledas scane ki jih dajejo pod Liggy & Dee firmware thread, potem se lahko vidi da ima vecji potencial in da bi verjetno bili rezultati (veliko) boljsi z drugim firmware. Kaj nameravas testirat se s kaksnim neuradnim firmware? Bi bilo cool, ampak ni panike, saj vem da to vzame cas in review je zame zelo dober."

Ja lahko probam kaksen medij z 1.W3.. mas kaksno zeljo ?

"Quikee: dej povej kasna je dejanska razlika med mcc in mkm"

Mislim da neke vecje razlike ni.. oboje Mitsubishi. Mislim da je MKM (Mitsubishi Kangaku Media) oddelek pri MCC (Mitsubishi Chemical Corporation), ki se bavi z mediji.. tak da so vsi MCC mediji pravzaprav MKM.. le oznake so drugacne vcasih. Mogoce se pa motim. =)

sm pogledu zdele firmware in pri dvd-r DL sta not samo MCC in MKM. tko da 8-O
ubistvu sm opazu, da se je zacel MKM pojavljat sele s prihodom DL medijev.

MKM je ze 4x DVD+RW (MKM A02 recimo... predhodnik pa je bil MCC A01).. prav tako je MCC star 4x DVD-RW.. novi pa MKM. Kar se pa tice MCC in MKM v firmware-u za DVD-R DL.. MCC02RG20 je isti MID kot za 8x DVD-R tak da vrjetno je ali to testni predhodnik MKM 01RD30 ali pa napaka v firmware-u.. izsel pa ta medij 99% ne bo nikoli.

Zgodovina sprememb…

MKM je ze 4x DVD+RW (MKM A02 recimo...

pa je res. mam doma enga :)

ampak so prsli kasnej, kot pa prvi dvd+r dl mediji.

Ja to ne vem.. samo mislim da so 4x DVD+RW-ji prisli kar dosti pred prvim DVD+R DL ven.

no uglavnem, doma mam neke cmc 2.4x dvd+rw, pa bi jih rad se v necu sprobu z 4x. a se to da?
na liteonu sm jih, ampak nekak ni delal. sej vem da uglavnem ne priporocajo tega, ampak probat ni greh :)

Ja da se ja.. samo moznost uspeha je zelo mala. =) CMC MAG W01 mors modificirat da uporablja CMC MAG W02.
EDIT: Najlazji nacin da sam to naredis je, da v firmware-u spremenis vse CMC MAG W01 v CMC MAG WXX ali kaj podobnega in potem spremenis CMC MAG W02 v CMC MAG W01. Potem preveris v NecDump-u ce je vse vredu in v osnovnem oknu stisnes ctrl-alt-c da se checksum ponovno izracuna in firmware shranis. Seveda vse na lastno odgovornost. =)

Zgodovina sprememb…

Seveda vse na lastno odgovornost.

seveda. ze zadnic sm zaflashu neca, ampak je na sreco bo se1x flashu normalno firmware. :)

povej s cim lahko spremenim v firmwareu tist...

Eto tak recimo...

Edit: Sej flashas lahko Nec-a skoro kolko ces... nekateri ze majo za sabo prek 150 flashov pa se vedno dela. S cem spremenis... ja en Hex editor si nabavi recimo UltraEdit. Jaz uporabljam Hex workshop. =)

Zgodovina sprememb…

Sej flashas lahko Nec-a skoro kolko ces...

ja sam men je pri brisanju blokov error prbil in je mi za verzijo firmwarea ni nc pisal.

Kaki error? Mogoce mas corruptan EEPROM.. si probo dumpat firmware.. pa pogledat checksum ce je se vedno pravi?

hotu sm flashat 1.W3 firmware in mi je med brisanjem blokov en error prbil pac (ne spomnim se kaj je pisal), pol sm mogu pa tist flaser zaprt pa se1x zalaufat, je pa flashu bp. tko da zdej dela tako kot more :)

Aja pol pa bo ze OK.. upam vsaj. =)
BTW. temu principu kaj sem ga opisal pravijo tudi "lossy strategy swaping"... lossy pa zato ker si na ta nacin izbubil CMC MAG W02. =) Seveda pa lahko v Nec firmware-ih uporabis "lossless strategy swaping". Zaenkrat pa je ekskluzivno v Nec firmware-ih mozen tudi t.i. "low level lossless strategy swaping" oz. menjava strategije za vsako hitrost posebej.. zaradi cesar so neuradni firmware-i lahko tolko boljsi od uradnih.

Zgodovina sprememb…

ok men tale hex editor dela bleme.
oz zmeri mi je:\
bom raj pustu pri miru, ker bom sigurn kej zajebu.:\

Eh pa to je minuta dela... vse kaj mors naredit je da das iskat "W01".. CMC MAG W01 bo kolko tolko hitro na vrst (4 in 5 v mojem primeru). Oba spremenis v WXX ali W0X ali pac vseeno kaj (dolzina MID-a more bit vedno ista.. ker se dolzina firmware-a ne sme spreminjat).. glavno da ta MID vec ne prepozna. Potem pa mas nekje blizu CMC MAG W02 in vse kaj naredis je da v W02 spremenis 2 v 1.. tak da je potem W01. Potem dalje pa sem tak ze povedal da preveris v NecDump-u in das komando da se ponovno checksum izracuna. =)

Zgodovina sprememb…

Quikee, ce imas cas in voljo naredi kaksen test s 3540 z unofficial formware, po moznosti najnovejsi Liggy&Dee oz. tisti ki ti ves da je najboljsi.

vag ::

Pozdravljeni!
Imam eno vprašanje glede fleshanja. Imam še NEC-ov pekač 2500. Gor sem imel Herrijeu firmware v107v2b5. Sedaj sem pa želel fleshat z enim novejšim s pomočjo NECWinFlash-a. Probal sem z MadDog-ovim 2.F9, restartal računalnik in pogledal v NeroInfoTool, tam pa še vedno piše v1.07. Pol probam še s Harri-jevim 2xx0v3-2, še vedno piše 1.07.
Pri obeh mi je napisalo, da je fleshanje uspešno končano. Kaj menite, je sfleshalo ali ne?

vag: Ja moglo bi.. poglej se v druge programe kaj pravijo. Vsaj za Mad Dog 2.F9 bi se mogla verzija firmware-a spremenit v 2.F9. Probaj tudi najnovejsi BinFlash (NECWinFlash) ce ze nisi.

Aja pa priporocam, da ostanemo na topiku v tej temi.. za probleme z Nec pekaci (vsemi, tudi 2500 in 3540) in splosen pogovor o njih je najboljse uporabit temo NEC dvd-rw 3500/3520, za Philipsove in BenQ-jeve temo Philips 1640P in BenQ 1620, za vse ostale temo Dvd pekač.. tukaj pa vse o medijih. Drugace bo prevelika zmesnjava. =)

keko ::

General Information
Drive: _NEC DVD_RW ND-3540A
Firmware: 1.W3
Disc: DVD+RW (PHILIPS 041)
Selected speed: Maximum
PI errors
Maximum: 34
Average: 7.19
Total: 72357
PI failures
Maximum: 5
Average: 0.12
Total: 922
PO failures: n/a
Jitter: n/a
Scanning statistics
Elapsed time: 5:55
Number of samples: 16206
Average scanning interval: 8.00 ECC
Glitches removed: 0

Drugače je pa od TDK!

Kaj to so vredu podatki?
««
18 / 34
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Strojna oprema
34528450 (13401) e-marko
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496103592 (28101) nuclear
»

NEC ND-3540A problem...

Oddelek: Pomoč in nasveti
282405 (1696) dean444
»

dvd taiyo yuden

Oddelek: Kaj kupiti
131768 (1572) Quikee
»

Kateri DVD+/-RW? (strani: 1 2 3 )