Forum » Kaj kupiti » Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije?
Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije?
schurda ::
Ja MAXELL002, YUDEN000T01 in MXLRG02, so Made in Japan. Piše na škatlicah. Do zdej so bili še vsi pakirani po 1 kom.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
Quikee ::
Sem zasledil na CDFreaks forumu en zanimiv clanek glede fake TY medijev in podobno.. klik. Zelo zanimivo.. ceprav sem za to ze vedel prej. =)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Quikee ()
mrbungle ::
Tortica Maxell DVD-R v Merkurju za 2490 je RITEK G04. Zanima me, kakšna je to kvaliteta.
PS: Tu je še dokaz...
---------------------------------------------------------------------------
Unique Disc Identifier : [DVD-R:RITEKG04]
Disc & Book Type : [DVD-R] - [DVD-R]
Manufacturer Name : [Ritek Corp.]
Manufacturer ID : [RITEKG04]
Disc Application Code : [Unrestricted Use : Consumer Purpose]
Recording Speeds : [1x , 2x , 4x]
[6x And Higher Might Not Always Be Detectable]
Blank Disc Capacity : [2,298,496 Sectors = 4,489.3MB = 4.38GB (4.71GB)]
[ DVD Identifier - http://DVD.Identifier.CDfreaks.com ]
PS: Tu je še dokaz...
Unique Disc Identifier : [DVD-R:RITEKG04]
Disc & Book Type : [DVD-R] - [DVD-R]
Manufacturer Name : [Ritek Corp.]
Manufacturer ID : [RITEKG04]
Disc Application Code : [Unrestricted Use : Consumer Purpose]
Recording Speeds : [1x , 2x , 4x]
[6x And Higher Might Not Always Be Detectable]
Blank Disc Capacity : [2,298,496 Sectors = 4,489.3MB = 4.38GB (4.71GB)]
[ DVD Identifier - http://DVD.Identifier.CDfreaks.com ]
mrbungle: Sej ti vrjamemo na besedo =P Kolko mam jaz izkusnje z RITEK G04 ... onimi ki so v Maxell 4x DVD-R 5 kom. je kvaliteta bolj tak tak... za 4x bo vredu... mogoce celo 8x =)
e-marko ::
Ker ne vem v kateri temi b vprašal pa bom kar tukaj. Ne bi rad samo zaradi tega odpiral nove teme... Upam, da ne bom videl rdeče.
Slučajno sem nabavil eProformance cd-je. Ne dvd-je!
Pač trenutna slabost.
Sedaj pa me zanima kako naj nastavim Disc Quality Test. Zanima me hitrost in pa če moram še kaj paziti.
Najprej sem poskusil zapeči cd pri 48x na Liteonu 48125W in na koncu je bil del neberljiv v Liteonu in v Nec-u 2500A.
Nato sem poskusil z 32 v Liteonu in v Nec-u in rezultat je bil veliko boljši. Pri tem sem poskušal samo z Transfer Rate, da sem videl morebitne probleme.
Sedaj pa sem zapekel en film z 2500A pri 24x hitrosti in pognal Disc Quality Test pri max. hitrosti (40x). Rezultat prilagam:
Pa še Transfer Rate na Liteonu:
Kako si naj to sedaj razlagam? Koliko je lahko max. napak oz. koliko je še ok?
Disc info v Nero DC-DVD Speed-u ne pokaže nobene informacije o ploščku (proizvajalec, koda...). V Neru pa mi pokaže kot proizvajalca Prodisc Technology Inc.; 9. Ni to isti ščiš kot nekateri SmartBuy-i?
Hvala!
LP
Slučajno sem nabavil eProformance cd-je. Ne dvd-je!
Pač trenutna slabost.
Sedaj pa me zanima kako naj nastavim Disc Quality Test. Zanima me hitrost in pa če moram še kaj paziti.
Najprej sem poskusil zapeči cd pri 48x na Liteonu 48125W in na koncu je bil del neberljiv v Liteonu in v Nec-u 2500A.
Nato sem poskusil z 32 v Liteonu in v Nec-u in rezultat je bil veliko boljši. Pri tem sem poskušal samo z Transfer Rate, da sem videl morebitne probleme.
Sedaj pa sem zapekel en film z 2500A pri 24x hitrosti in pognal Disc Quality Test pri max. hitrosti (40x). Rezultat prilagam:
Pa še Transfer Rate na Liteonu:
Kako si naj to sedaj razlagam? Koliko je lahko max. napak oz. koliko je še ok?
Disc info v Nero DC-DVD Speed-u ne pokaže nobene informacije o ploščku (proizvajalec, koda...). V Neru pa mi pokaže kot proizvajalca Prodisc Technology Inc.; 9. Ni to isti ščiš kot nekateri SmartBuy-i?
Hvala!
LP
...somebody, somewhere...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: e-marko ()
Ja pri CD-jih je pa malo drugace kot pri DVD-jih... kvalitetno zapecen CD mora imeti 0 C2 napak. Je pa tudi odvisno s katerim pogonom testiras... najboljse je CD pekac tak kot je za DVD-je najboljse DVD pekac. Zato naredi Disc Quality Test v LiteOn-u.
Sem tudi stestiral en CD medij na Nec 3500 in LiteOn 411 in sem ugotovil, da mi Nec pljuva samo C2 errorje in 0 C1.. tak kot tebi.. medtem ko je bil rezultat pri LiteOn-u bolj idealen.... 28 C1 max 0 C2 total.. zato predvidevam, da Necovi DVD pekaci sploh niso primerni za testiranje CD medijev.
Aja eProformance in SmartBuyi obojni uporabljajo medije od ProDisc... tako za DVD-je kot za CD-je.
Sem tudi stestiral en CD medij na Nec 3500 in LiteOn 411 in sem ugotovil, da mi Nec pljuva samo C2 errorje in 0 C1.. tak kot tebi.. medtem ko je bil rezultat pri LiteOn-u bolj idealen.... 28 C1 max 0 C2 total.. zato predvidevam, da Necovi DVD pekaci sploh niso primerni za testiranje CD medijev.
Aja eProformance in SmartBuyi obojni uporabljajo medije od ProDisc... tako za DVD-je kot za CD-je.
Ok, hvala za odgovor!
Problem je samo, ker z liteonom ne morem narediti Disc Quality Test-a. Ko dam start se začne plošček vrteti vendar tako ostane... Nobenega napredka pri testu. Pogon deluje, vendar lučka ne utripa... To traja tudi pol ure ali več (dokler ne prekinem...).
CD-DVD Speed je verzije 3.61. Pogon je na ide2 slave. Master je nec dvdr. ASPI 4.61 instalirani.
Kakšen predlog? Mogoče kakšno drugo orodje za preizkus cd-jev?
LP
Problem je samo, ker z liteonom ne morem narediti Disc Quality Test-a. Ko dam start se začne plošček vrteti vendar tako ostane... Nobenega napredka pri testu. Pogon deluje, vendar lučka ne utripa... To traja tudi pol ure ali več (dokler ne prekinem...).
CD-DVD Speed je verzije 3.61. Pogon je na ide2 slave. Master je nec dvdr. ASPI 4.61 instalirani.
Kakšen predlog? Mogoče kakšno drugo orodje za preizkus cd-jev?
LP
Tako hitro kot sem Kprobe instaliral sem ga tudi uninstaliral...
Ob zagonu mi je restartal mašino! Comp je drugače popolnoma stabilen. Običajno več dni laufa brez problemov. Sedaj pa tole.
Vem, da sem včasih uporabljal Kprobe in da sem tudi imel neke probleme. Samo takrat sem uporabljal ide-raid razširitveno kartico na kateri sem imel optične pogone.
Sumim, da bi znali biti vzrok za probleme z nedelovanjem Disc Quality Test-a mogoče nvidia ide gonilniki? Mogoče se tudi ne razumejo z Kprobe. Ne vem...
LP
Ob zagonu mi je restartal mašino! Comp je drugače popolnoma stabilen. Običajno več dni laufa brez problemov. Sedaj pa tole.
Vem, da sem včasih uporabljal Kprobe in da sem tudi imel neke probleme. Samo takrat sem uporabljal ide-raid razširitveno kartico na kateri sem imel optične pogone.
Sumim, da bi znali biti vzrok za probleme z nedelovanjem Disc Quality Test-a mogoče nvidia ide gonilniki? Mogoče se tudi ne razumejo z Kprobe. Ne vem...
LP
Crimson_Shadow ::
Ja, Kprobe in nForce se ne marata v ASPI načinu. Preklopi pod Driver (v Kprobeu) na SPTI in potem dela normalno. V ASPI načinu ti pa resetira mašino ali pa pokaže moder ekran.
We create worlds
Ja vrjetno so nforce IDE gonilniki.. ki so zelo znani po tem da delajo tezave pri pekacih. Sem sam tudi imel probleme samo sem porihtal. Zdaj sem na NForce 2 IDE 2.5 in deluje vse OK.
V samem kprebe ne morem nič nastaviti, ker sledi restart takoj, ko kprobe zaženem.
Bom poskusil s kakšno drugo verzijo gonilnikov. Poročam, če mi kaj rata.
LP
Bom poskusil s kakšno drugo verzijo gonilnikov. Poročam, če mi kaj rata.
LP
Lime: Hm ja no.. ce niso Made in Japan so vrjetno RITEK G04 za DVD-R in RITEK R02 za DVD+R. Vzemi rajsi kaj drugega. =)
Zunaj je novi Nero z novo verzijo CD-DVD Speed 3.70 za vse vas zagrizene preizkuševalce kvalitete medijev.
LP
LP
Ni za kaj.
Uspelo pa mi je tudi usposobiti Kprobe! Najprej je bil problem Alcohole 120%, oz. a347bus.sys, ki spada zraven. Potem pa sem moral še odstraniti aspi 4.60 (aspi32.sys) in sedaj dela!
Naložil sem tudi aspi 4.71, ki pa ne povzroča nobenih težav. Končno lahko testiram tudi cd-je!
Zanima me samo na kakšni hitrosti naj preverjam ploščke?
DVD-je pri 4 ali 8x?
Kaj pa cd-je? Pri max (=48x) dobim tudi kakšen C2 error, pri npr. 24 pa nobenega...
Primer:
in pri 24x:
Kakšna je torej kvaliteta tega ploščka glede na ta scan?
LP
Uspelo pa mi je tudi usposobiti Kprobe! Najprej je bil problem Alcohole 120%, oz. a347bus.sys, ki spada zraven. Potem pa sem moral še odstraniti aspi 4.60 (aspi32.sys) in sedaj dela!
Naložil sem tudi aspi 4.71, ki pa ne povzroča nobenih težav. Končno lahko testiram tudi cd-je!
Zanima me samo na kakšni hitrosti naj preverjam ploščke?
DVD-je pri 4 ali 8x?
Kaj pa cd-je? Pri max (=48x) dobim tudi kakšen C2 error, pri npr. 24 pa nobenega...
Primer:
in pri 24x:
Kakšna je torej kvaliteta tega ploščka glede na ta scan?
LP
Hm ja .. DVD-je se preverja pri LiteOn-ih pri 4x hitrosti. Pri nekaterih drugih lahko tudi 8x (Philips 1640P, BenQ 1620) ker je razlika med grafom pri 4x in grafom pri 8x minimalna. CD-je lahko testiras pri max.
Kvaliteta tega CD-ja bi reko da je bolj tak... probleme ima na koncu, kjer narasteta tako C1 kot C2. Pri data CD-jih pomoje ne bo problema zaradi dodatnih bitov za odpravljanje napak. So pa C2 errorji bolj kriticni za audio CD-je, VCD, SVCD in podobne.. kjer ni dodatnih bitov za odpravljanje napak.
Kvaliteta tega CD-ja bi reko da je bolj tak... probleme ima na koncu, kjer narasteta tako C1 kot C2. Pri data CD-jih pomoje ne bo problema zaradi dodatnih bitov za odpravljanje napak. So pa C2 errorji bolj kriticni za audio CD-je, VCD, SVCD in podobne.. kjer ni dodatnih bitov za odpravljanje napak.
prehlajeni ::
Oj!
Kaj pa teli 25 za 2jurja - so zakej? Jih je kdo uporabil?
DVD Universal 4,7GB 8x 25cake = 1990sit @enaa
lp
Kaj pa teli 25 za 2jurja - so zakej? Jih je kdo uporabil?
DVD Universal 4,7GB 8x 25cake = 1990sit @enaa
lp
JAE Črnuče ima na zalogi Verbatim DVD-R in DVD+R MADE IN JAPAN, 8× hitrost, 5pack (različnih, pastelnih barv) za samo 750 SIT (150 SIT/kom). Navali, dokler ne zmanjka...
Ooo ql. YUDEN000T02 in TYG02... morm pogledat ce jih majo pr nas tudi =) Verbatim Pastel so itak vedno bli TY. =)
AtaStrumf ::
Saj vem, on ti je samo povedal TOČNO katere je on dobil ane. Neke vrste potrditev tega kar si ti predvideval in se je izkazalo za resnično. Vsaj tako si jaz to predstavljam. Če bi se mi dalo spet tja kolesarit bi jih šel par iskat, samo k je tolk daleč v P.M. se mi pa nikakor ne da.
Tilen ::
A ti ves kaksne stopinje so danes zunaj ? (Sorry za offtopic)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Jaz sem povedal samo za tiste, ki sem jih kupil, to pa so DVD-R 8×, ker se pač te z mojim NEC2500 najbolj razumejo...
"Neke vrste potrditev tega kar si ti predvideval in se je izkazalo za resnično."
Hehe... sej nisem predvideval.
Hehe... sej nisem predvideval.
Offtopic: @Tilen
Kakšne ? Mene še nobena Ljubljanska temperatura ni nikoli ustavila, da ne bi kolesaril kamor sem pač hotel/moral iti. Razdalja me bolj odvrača .
@ Quikee
Jaz sem pa predvideval, da si predvideval .... kar tudi si, ker če se ne motim, jih nisi imel doma in preveril MID-ov first hand .
Kakšne ? Mene še nobena Ljubljanska temperatura ni nikoli ustavila, da ne bi kolesaril kamor sem pač hotel/moral iti. Razdalja me bolj odvrača .
@ Quikee
Jaz sem pa predvideval, da si predvideval .... kar tudi si, ker če se ne motim, jih nisi imel doma in preveril MID-ov first hand .
AtaStrumf: Hehe OK priznam.. predvideval sem z 100% natancnostjo da so TY. Se opravicujem..
Zgodovina sprememb…
A obstaja kak program za preverjanje kvalitete posnetih DVD-jev (PIE; PIF, Jitter) z NEC-om 2500a (firmware 1.09 - zadnji urani). V teh postih sem bral, da NEC tega ne podpira. Imam pa še DVD-ROM Toshiba 1802.
A pa bo to delalo tudi na 2500A. Jaz sem sicer nekaj probaval z DVDInfoPro, samo ne več, če so tam realni rezultati, glede na to, da NEC ne podpira tega.
Ne nec 2500 tega ne podpira... bo pa podpiral kmalu 3500 in 3520 =) Za toshibo pa nisem sigurn.. probaj v Nero CD/DVD Speed - Disc Quality Test
Firmware in chipset more podpirat PI/PIF... za 3500 in kasnejsi chipseti so do zdaj podpiral PI/PIF.. le firmware ni podpiral... za 25x0 pa se mi zdi da chipset nima te funkcije vgrajene. Bomo videli cez cas. =)
Zgodovina sprememb…
pingec ::
WOOHOO se en minus manj in en plus več za neca 3500 :)
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.
Zdaj se morejo samo podvizat pa hitro izdat novi firmware (glede na to kak pocasi Nec izdaja nove firmware)... in tudi novi Nero CD/DVD Speed. =) Aja pa nekaj Nec pravi, da bo podpiral SL Bitsetting v novejsih uradnih firmwareih. Me prav zanima ce bo to ze veljalo za novi firmware. =)
Danes sem sel malo po nakupih DVD medijev.
V JAE MB majo se vedno Verbatim Pastel DVD+R (YUDEN000T02) in DVD-R (TYG02) za 750 sit 5 kom... majo na voljo tudi Verbatim 16x DVD+R (MCC004) za 1800sit 10 kom. Sem pa zasledil v INTERSPARU, da prodajajo FUJI 8x DVD+R Made in Japan (YUDEN000T02).. samo je cena 5000 sit za 25 kom... prodajajo pa tudi Ricoh 16x DVD+R (vrjetno RICOHJPNR03)... samo tudi za 2000 sit 10 kom.
V JAE MB majo se vedno Verbatim Pastel DVD+R (YUDEN000T02) in DVD-R (TYG02) za 750 sit 5 kom... majo na voljo tudi Verbatim 16x DVD+R (MCC004) za 1800sit 10 kom. Sem pa zasledil v INTERSPARU, da prodajajo FUJI 8x DVD+R Made in Japan (YUDEN000T02).. samo je cena 5000 sit za 25 kom... prodajajo pa tudi Ricoh 16x DVD+R (vrjetno RICOHJPNR03)... samo tudi za 2000 sit 10 kom.
Jaz sem šel pa dons tud mal sčekirat kaj imajo v Tech-Trade-u, k sem po dolgem času glih tam mimo šel in sem upal na Verbatim Pastel (bi jih tudi preplačal če bi bilo treba) pa jih ni bilo, je pa dost ostale izbire, največ raznih TDK-jev in malo manj Verbatimov, samo seveda kakih 25% dražje kot JAE, dobi se pa tudi dost junk robe za stiskače.
PlayTheGame ::
Men pa ni jasno, zakaj so take razlike v cenah istih medijev v različnih trgovinah. Npr. Verbatim DVD-R 8x 25 kom. v JAE stanejo 2780 sit, medtem ko so isti DVD-ji v Comtronu čez 4 jurje?! Drugje pa nisem gledal, itak sem jih potem nabavil v JAE.
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
V Merkurju imajo Fujifilm DVD+R 8× Made in Japan za 4590 (tortica 25 DVD-jev), imajo pa tudi Fujifilm DVD-R 8× v škatlicah Made in Japan za 235 SIT/kom.
brdoljub ::
PlayTheGame: JAE je eden izmed dveh distributorjev Verbatima v Sloveniji (drugi je Trion), zato si lahko privošči take cene. Škoda le, da so naravnani na bolj nižje cene (kar pomeni slabšo kvaliteto) in nimajo konstantne ponudbe Verbatim - made in Japan.
brdoljub: Hm.. kaksno slabso kvaliteto ? Sej so isti tisti Verbatimi kupljeni v JAE ali kje drugje.
Mislim, da bi si brdoljub želel stalno ponudbo made in Japan ploščkov. Četudi so kakšen tolar dražji. Je tako?
LP
LP
Sej tolko boljsi pa Made in Japan Verbatimi spet niso.. vprasanje ce sploh so boljsi. YUDEN000T02 in MCC003 (MII ali MIT) mediji so glede na moje rezultate zelo izenaceni mediji in dalec boljsi kot s katerimi drugimi 8x DVD mediji (razen RICOHJPNR02).
brdoljub ::
Quikee: Seveda so isti Verbatimi kupljeni v JAE ali kje drugje, saj zato pa ravno gre. Ker je JAE distributor Verbatima in se osredotoča na Taiwanske in Indijske medije, se seveda tudi drugje ne da dobit drugo kot to.
Kar se tiče kvalitete, mislim da so Japonci krepko na prvem mestu in ni vseeno, kje je DVD narejen. Japonci imajo višja in strožja merila kakovosti. V roke lahko dobiš Verbatima z mid code MCC, ampak pomembno je tudi, kje je bil narejen. Lahko je Taiwan, India ali Japan. Če je iz Japonske, so ga res naredili pri Mitsubishi Chemical Corporation. V Taiwanu in Indiji pa mislim da MCC nima svojih tovarn, ampak za njih in po njihovih licencah delajo ali Ritek ali MBI.
Malce pretirana primerjava: Kaj če bi Zastava začela za BMW proizvajati BMWje po licenci BMWja. Ali bi to bili isti BMWji kot so tisti ta pravi , ista kvaliteta? Ali pa je pomembno tudi, kakšen je nadzor kvalitete, delovni pogoji, usposobljenost ipd ...
Seveda je vprašanje, koliko boljši so Japonski mediji. Jaz bi iz izkušenj rekel, da so malo boljši kot od drugod. Kar se tiče kompatibilnosti, predvsem pa kar se tiče obstojnosti. Jaz cenenih ne uporabljam, Verbatimi, četudi so iz Indije, se mi zdijo ok, so solidni in poceni in jih za bolj nepomembne reči z veseljem uporabim, drugače pa za dolgoročno arhiviranje trenutno največ uporabljam Maxelle (MXL, Japan).
E-marko ima prav. Raje dam kak tolar več in mam mir.
Kar se tiče kvalitete, mislim da so Japonci krepko na prvem mestu in ni vseeno, kje je DVD narejen. Japonci imajo višja in strožja merila kakovosti. V roke lahko dobiš Verbatima z mid code MCC, ampak pomembno je tudi, kje je bil narejen. Lahko je Taiwan, India ali Japan. Če je iz Japonske, so ga res naredili pri Mitsubishi Chemical Corporation. V Taiwanu in Indiji pa mislim da MCC nima svojih tovarn, ampak za njih in po njihovih licencah delajo ali Ritek ali MBI.
Malce pretirana primerjava: Kaj če bi Zastava začela za BMW proizvajati BMWje po licenci BMWja. Ali bi to bili isti BMWji kot so tisti ta pravi , ista kvaliteta? Ali pa je pomembno tudi, kakšen je nadzor kvalitete, delovni pogoji, usposobljenost ipd ...
Seveda je vprašanje, koliko boljši so Japonski mediji. Jaz bi iz izkušenj rekel, da so malo boljši kot od drugod. Kar se tiče kompatibilnosti, predvsem pa kar se tiče obstojnosti. Jaz cenenih ne uporabljam, Verbatimi, četudi so iz Indije, se mi zdijo ok, so solidni in poceni in jih za bolj nepomembne reči z veseljem uporabim, drugače pa za dolgoročno arhiviranje trenutno največ uporabljam Maxelle (MXL, Japan).
E-marko ima prav. Raje dam kak tolar več in mam mir.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Strojna oprema | 28450 (13401) | e-marko |
» | NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Strojna oprema | 103589 (28098) | nuclear |
» | NEC ND-3540A problem...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2405 (1696) | dean444 |
» | dvd taiyo yudenOddelek: Kaj kupiti | 1768 (1572) | Quikee |
» | Kateri DVD+/-RW? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 9732 (7356) | AtaStrumf |