Forum » Kaj kupiti » Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije?
Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije?
Quikee ::
Hehe.. zdaj si ga pa zbluzo malo.
Made in Japan Verbatimi mediji so narejeni pri Taiyo Yuden.. in ne MCC. MCC je Singapursko podjetje.. in vsi MCC mediji , ki so narejeni v tovarnah v Singapuru so PRAVI MCC mediji. Kar se pa tice Taiwanskih in Indijskih.. so narejeni v tovarnah ob MBI(India), CMC(Taiwan) in Prodisc(Taiwan)..ne RITEK.. seveda pod nadzorom, kakovostnimi merili in tehnologijo MCC-ja. Zato sploh ni pomembno kje so bili narejeni.. seveda pa male razlike med so.. ampak to so zelo male razlike. Sem preizkusil vse tri MCC003 medije kaj obstajajo.. torej Taiwanske, Indijske in Singapurske in vsi tri so enako dobro zapeceni. Prav tako so YUDEN000T02 na istem nivoju kot ti mediji. Zdi se mi zelo nesmiselno ocenjevat kvaliteto glede na poreklo in ni dejstvo, da so YUDENI bolj obstojni kot MCC-ji. V vseh primerih gre za zelo kakovostne in obstojne medije pa ce so Made in India, Taiwan ali Singapore.
Za kompatibilnost pa je bolj odvisno od pekaca. Obstojnost... to je pa spet odvisno od zelo dosti stvari.. predvsem temperature, vlaznosti in cloveskega faktorja.. in bi se jaz na tvojem mestu rajsi bolj osredotocal na to kot pa da bi trdno verjel, da so japonski mediji bolj obstojni od drugih samo na podlagi tega ker so japonski.
BTW. MCC si lasti Verbatim.. zato so MCC-ji v vecini Verbatimovih izdelkih.. YUDEN-i pa so samo v Verbatim Pastel medijih in jih ne bos videl v tortah.. prav tako ne Singapurskih.
Made in Japan Verbatimi mediji so narejeni pri Taiyo Yuden.. in ne MCC. MCC je Singapursko podjetje.. in vsi MCC mediji , ki so narejeni v tovarnah v Singapuru so PRAVI MCC mediji. Kar se pa tice Taiwanskih in Indijskih.. so narejeni v tovarnah ob MBI(India), CMC(Taiwan) in Prodisc(Taiwan)..ne RITEK.. seveda pod nadzorom, kakovostnimi merili in tehnologijo MCC-ja. Zato sploh ni pomembno kje so bili narejeni.. seveda pa male razlike med so.. ampak to so zelo male razlike. Sem preizkusil vse tri MCC003 medije kaj obstajajo.. torej Taiwanske, Indijske in Singapurske in vsi tri so enako dobro zapeceni. Prav tako so YUDEN000T02 na istem nivoju kot ti mediji. Zdi se mi zelo nesmiselno ocenjevat kvaliteto glede na poreklo in ni dejstvo, da so YUDENI bolj obstojni kot MCC-ji. V vseh primerih gre za zelo kakovostne in obstojne medije pa ce so Made in India, Taiwan ali Singapore.
Za kompatibilnost pa je bolj odvisno od pekaca. Obstojnost... to je pa spet odvisno od zelo dosti stvari.. predvsem temperature, vlaznosti in cloveskega faktorja.. in bi se jaz na tvojem mestu rajsi bolj osredotocal na to kot pa da bi trdno verjel, da so japonski mediji bolj obstojni od drugih samo na podlagi tega ker so japonski.
BTW. MCC si lasti Verbatim.. zato so MCC-ji v vecini Verbatimovih izdelkih.. YUDEN-i pa so samo v Verbatim Pastel medijih in jih ne bos videl v tortah.. prav tako ne Singapurskih.
Glede obstojnosti...
Verbatim 4x DVD-R - MCC01RG20... zapecen z LiteOn 411 @ 4x nekje Avgusta lani. Still as good as new...
Aja.. medij je Made in India
Sony 4x DVD+R - MCC002 Made in Singapore... zapecen z LiteOn 411 @ 4x nekje Aprila lani.
Verbatim 4x DVD-R - MCC01RG20... zapecen z LiteOn 411 @ 4x nekje Avgusta lani. Still as good as new...
Aja.. medij je Made in India
Sony 4x DVD+R - MCC002 Made in Singapore... zapecen z LiteOn 411 @ 4x nekje Aprila lani.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Predator ()
brdoljub ::
Se pardoniram glede MCCja in Japonske, malo sem res zamešal. Ampak dejstvo obstaja. Jaz kar se kvalitete tiče enačim Singapurske in Japonske. So nekje na isti ravni, tako cenovno kot kakovostno in sem vesel, če dobim v roke made in Singapur. Še vedno pa se ne strinjam, da ni pomembno, kje so narejeni. To, da delajo pri MBI po licenci MCCja še ne pomeni, da je isto kot bi delali v Singapurju (glej analogijo Zastava-BMW). Iz izkušenj bi rekel, da je nihanje kvalitete Taiwanskih in Indijskih medijev večje, večja je možnost, da dobiš slab izdelek. Glede obstojnosti pa se bomo pogovarjali še čez kako leto ali več. Bomo videli, kateri bodo takrat še delali. Za CDje lahko povem, da mi odlični stari Mitsuii CDji, stari tudi več kot pet let, še vedno delajo, medtem ko je že marsikak toliko star Smartbuy romal v smeti.
Sicer je pa dejstvo tudi to, da se stvari na tem področju izboljšujejo in se razpon med kvaliteto DVD medijev (in na našo srečo tudi cena) vse bolj manjša. Taiwanski, Indijski so vse kvalitetnejši, Japonski, Singapurski pa cenejši. Še zmeraj pa velja - malo dnarja, malo muzike.
Sicer je pa dejstvo tudi to, da se stvari na tem področju izboljšujejo in se razpon med kvaliteto DVD medijev (in na našo srečo tudi cena) vse bolj manjša. Taiwanski, Indijski so vse kvalitetnejši, Japonski, Singapurski pa cenejši. Še zmeraj pa velja - malo dnarja, malo muzike.
Heh.. ja no.. jaz pravim, da je cist vseeno kje so naredli medij.. dokler majo v svojih rokah kvalitetne materjale.. pa se morajo drzat predpisov od MCC-ja bodo mediji kvalitetni. Itak vse masina dela tak da se res sprasujem od kje ti ideja, da bi bili slabsi. Problem pri vecini proizvajalcev medijev je, da recijo organsko prevleko (hm.. kak bi dye po slovensko lahko reko =) ) zaradi cesar so potem mediji slabsi in dosti manj obstojni.. samo take MCC-jev quality control ven vrze.
Glede tvoje analogije BMW-Zastava... poglej iz te prespektive... Ce bi BMW naredil tovarno v Srbiji, ki je tehnolosko enaka drugim... a bi to avtomatsko pomenilo, da bi bli avti iz Srbije slabsi ?
No sej morem priznat, da jaz tudi gledam na medije predvsem kje so narejeni.. samo Verbatimi vsaj kaj se tice DVD+R 8x in 16x lahko recem da so za mene izjema in me se niso razocarali glede kvalitete (ceprav sem bil zelo panicen ko sem po pomoti kupil made in India samo so se potem izkazali za OK).
Lahko pa ti predstavim.. MCC003 Made in Singapore vs. Taiwan vs. India.. kjer so singapurski najslabsi pri 12x hitrosti. =) Prav tako sem ze videl dosti YUDEN000T02 (Made in Japan) medijev z grozno kvaliteto.. prav tako MXLRG03 in MAXELL0002.. tudi vsi Made in Japan.. skratka moznost, da dobis medije, ki so slabsi je skoraj enaka.
Kaj se tice malo denarja malo muzike.. pa to pri DVD-jih in se marsikje drugje ne velja. Mas medije, ki ti za dosti denarja ponujajo malo muzike... recimo TDK. In s tako analogijo prides do takih stvari kot recimo.. ce so dragi torej morejo bit dobri.. kar pa seveda ni res. Da o pekacih rajse sploh ne pisem. =)
Glede tvoje analogije BMW-Zastava... poglej iz te prespektive... Ce bi BMW naredil tovarno v Srbiji, ki je tehnolosko enaka drugim... a bi to avtomatsko pomenilo, da bi bli avti iz Srbije slabsi ?
No sej morem priznat, da jaz tudi gledam na medije predvsem kje so narejeni.. samo Verbatimi vsaj kaj se tice DVD+R 8x in 16x lahko recem da so za mene izjema in me se niso razocarali glede kvalitete (ceprav sem bil zelo panicen ko sem po pomoti kupil made in India samo so se potem izkazali za OK).
Lahko pa ti predstavim.. MCC003 Made in Singapore vs. Taiwan vs. India.. kjer so singapurski najslabsi pri 12x hitrosti. =) Prav tako sem ze videl dosti YUDEN000T02 (Made in Japan) medijev z grozno kvaliteto.. prav tako MXLRG03 in MAXELL0002.. tudi vsi Made in Japan.. skratka moznost, da dobis medije, ki so slabsi je skoraj enaka.
Kaj se tice malo denarja malo muzike.. pa to pri DVD-jih in se marsikje drugje ne velja. Mas medije, ki ti za dosti denarja ponujajo malo muzike... recimo TDK. In s tako analogijo prides do takih stvari kot recimo.. ce so dragi torej morejo bit dobri.. kar pa seveda ni res. Da o pekacih rajse sploh ne pisem. =)
Ne bi se mogel čisto strinjati s tabo. Zaradi konkurence vsi gledajo, kako bi znižali stroške in pri tem se uporabljajo še raznorazne druge finte kot redčenje organskega barvila (ali prevleke kot ti praviš). Res je, da DVDje štancajo mašine, katerih ključnega pomena je recimo stamper. Če pogledamo stamper - to je draga zadeva, ki se po določeni količini obrabi. Ampak zaradi nižanja stroškov se marsikje uporablja tudi še takrat, ko bi moral biti že v smeteh (nekje sem slišal ali prebral, da so Maxellu nekoč ukradli odpisane, se pravi porabljene, stamperje in jih v neki drugi tovarni uporabili naprej). Če ostanemo pri mašinah, to so kolosalno drage zadeve, zato je glede stroškov pomembno tudi, kako hitro se štancajo DVDji. Hitreje = ceneje = manj kvalitetno. Potem je tu delovna sila in cenena delovna sila ponavadi ne slovi kot najbolj usposobljena. Marsikaj se lahko spregleda, če je glavni cilj nižanje stroškov in te Japonske, Singapurske firme delajo v Taiwanu in Indiji ravno zaradi tega - nižanja stroškov. Zakaj pa so potem taiwanski, indijski mediji toliko cenejši od japonskih, če bi naj bili vsi iste kvalitete? Pa menda ne zato, ker ladja naredi par kilometrov več do nas.
Kolikor vem, MCC, Maxell ipd.. nimajo svojih tovarn na Taiwanu ali Indiji, ampak za njih delajo drugi (Torej - ne BMW v Srbiji, ampak Zastava, ki dela za BMW).
Glede Verbatima bi se pa znal strinjati, da so morda izjema in držijo neko konstantno kvaliteto, ne glede na poreklo, poleg tega pa so precej poceni in se jih splača uporabljat.
Malo dnarja, malo muzike ... hja ... verjetno se strinjaš, da so noname super duper low cost DVDji za en k****. Je pa seveda res, da se nekatere dražje (predvsem zaradi blagovnih znamk) tudi preplača (recimo Plextor, vsi Taiyo Yuden, ampak nesramno dragi 500SIT/kom). Jaz uporabljam tiste zmerne - zmerno drage (Maxell) in zmerno poceni (Verbatim). Ogibam se noname variant.
Kolikor vem, MCC, Maxell ipd.. nimajo svojih tovarn na Taiwanu ali Indiji, ampak za njih delajo drugi (Torej - ne BMW v Srbiji, ampak Zastava, ki dela za BMW).
Glede Verbatima bi se pa znal strinjati, da so morda izjema in držijo neko konstantno kvaliteto, ne glede na poreklo, poleg tega pa so precej poceni in se jih splača uporabljat.
Malo dnarja, malo muzike ... hja ... verjetno se strinjaš, da so noname super duper low cost DVDji za en k****. Je pa seveda res, da se nekatere dražje (predvsem zaradi blagovnih znamk) tudi preplača (recimo Plextor, vsi Taiyo Yuden, ampak nesramno dragi 500SIT/kom). Jaz uporabljam tiste zmerne - zmerno drage (Maxell) in zmerno poceni (Verbatim). Ogibam se noname variant.
Heh.. ja se strinjam s tem kaj si povedal.. samo ne mores rect, da tiste firme iz Japonske stamper prej zamenjajo in organskego barvilo (hehe ja.. ta izraz sem iskal samo se ga nisem spomnil) manj recijo kot druge.. ker tega enostavno ne ves. Sicer to ni vazno.. glavno je preverjanje kvalitete.. In ce se MCC postavi pravilo, da se pri kontroli mora izlocit tak in tak izdelek.. tega se more MBI, CMC in Prodisc drzat.. drugace se lahko poslovijo od MCC-ja in denarja, ki ga dobijo da za njih delajo medije.
Ce smo spet pri tvoji analogiji... recimo Zastava dela za BMW.. ampak Zastava ne bi rada izgubila pogodbo s tako pomembno tovarno kot je BMW. Zato si ziher ne bi privoscla, da bi kvaliteta njihovih izdelkov bla dosti slabsa kot od samega BMW-ja a ne. Seveda bi od BMW-ja dobili vso tehnologijo za proizvodnjo.. in vrjetno denar, da posodobijo svoje stroje ce je to potrebno.
Kaj se pa cene tice.. ce gledas samo slovenski trg je res, da so japonski mediji drazji ampak pretirano dosti drazji pa spet ne. Samo poglej malo ameriski trg... cena istih 8x Taiyo Yuden medijev je manjsa kot cena Verbatimov. Kar se pa Verbatimov made in Japan in ostalih tice pa ne mores primerjat... kot sem rekel Verbatim je v lasti MCC-ja.. Japonske Taiyo Yuden medije pa kupujejo.. torej je cena le teh zaradi tega vecja. Polek tega niso niti pakirani isto.. cena na komad.. 5 kom. v slim skatlicah je vedno vecja kot cena 25 kom. v torti.. ze zaradi tega ker so slim skatlice bolj drage kot pa torta. Ce pa gledas razliko v ceni... 150 SIT/kom so Verbatim Pastel YUDEN000T02 in TYG02... okoli 112 SIT/kom pa so torej MCC-ji Taiwan/India. Kot vidis razlika ni velika in je vrjetno zaradi razlike v pakiranju in zaradi skatlic. Iz tega lahko sklepas, da je sama vrednost medija priblizno enaka ali ne ?
Ce bi pa meli kaksnega pametnega zastopnika za FUJI medije v Sloveniji.. potem pa bi lahko dobil Fuji 8x DVD+R 25 kom., ki so Taiyo Yuden po podobni ceni kot sedaj Verbatime.
Drugace pa jih lahko gres kupit v InterSpar (LOL) te FUJI 8x DVD+R 25 kom... za ceno okoli 5000SIT, in mas Taiyo Yuden medije za 200sit/kom in ne 500. Al pa pokupi v JAE vse Verbatim Pastel medije prav tako Taiyo Yuden za 150 sit/kom, kar je spet dalec od 500. Seveda pa obojni bolj poceni kot Maxell-i, ki se kolko jaz vem dobijo le posamicno za ceno 270.. je tak ? =)
Ce smo spet pri tvoji analogiji... recimo Zastava dela za BMW.. ampak Zastava ne bi rada izgubila pogodbo s tako pomembno tovarno kot je BMW. Zato si ziher ne bi privoscla, da bi kvaliteta njihovih izdelkov bla dosti slabsa kot od samega BMW-ja a ne. Seveda bi od BMW-ja dobili vso tehnologijo za proizvodnjo.. in vrjetno denar, da posodobijo svoje stroje ce je to potrebno.
Kaj se pa cene tice.. ce gledas samo slovenski trg je res, da so japonski mediji drazji ampak pretirano dosti drazji pa spet ne. Samo poglej malo ameriski trg... cena istih 8x Taiyo Yuden medijev je manjsa kot cena Verbatimov. Kar se pa Verbatimov made in Japan in ostalih tice pa ne mores primerjat... kot sem rekel Verbatim je v lasti MCC-ja.. Japonske Taiyo Yuden medije pa kupujejo.. torej je cena le teh zaradi tega vecja. Polek tega niso niti pakirani isto.. cena na komad.. 5 kom. v slim skatlicah je vedno vecja kot cena 25 kom. v torti.. ze zaradi tega ker so slim skatlice bolj drage kot pa torta. Ce pa gledas razliko v ceni... 150 SIT/kom so Verbatim Pastel YUDEN000T02 in TYG02... okoli 112 SIT/kom pa so torej MCC-ji Taiwan/India. Kot vidis razlika ni velika in je vrjetno zaradi razlike v pakiranju in zaradi skatlic. Iz tega lahko sklepas, da je sama vrednost medija priblizno enaka ali ne ?
Ce bi pa meli kaksnega pametnega zastopnika za FUJI medije v Sloveniji.. potem pa bi lahko dobil Fuji 8x DVD+R 25 kom., ki so Taiyo Yuden po podobni ceni kot sedaj Verbatime.
Drugace pa jih lahko gres kupit v InterSpar (LOL) te FUJI 8x DVD+R 25 kom... za ceno okoli 5000SIT, in mas Taiyo Yuden medije za 200sit/kom in ne 500. Al pa pokupi v JAE vse Verbatim Pastel medije prav tako Taiyo Yuden za 150 sit/kom, kar je spet dalec od 500. Seveda pa obojni bolj poceni kot Maxell-i, ki se kolko jaz vem dobijo le posamicno za ceno 270.. je tak ? =)
Zakaj potrebujemo neke tretje blagovne znamke, recimo Fuji, Plextor, Verbatim, da bi imeli Taiyo Yuden. Saj se da dobit tudi original Taiyo Yudne, ampak seveda ne pri nas. A nima Taiyo Yuden tudi svoje blagovne znamke, mislim da se ji reče That's. Samo se mi zdi, da je le za japonski trg. Včasih me prav razjezi, da je taka mala ponudba kvalitetnih zadev pri nas in se mora človek toliko naprezat, da kaj najde.
Maxelli se dobijo za 199 sit/kom pri topdvdr.com, tako da rajši kupim njih in mam še škatlico poleg kot pa Fuji cake. Bom pa probal dobit te Verbatim Pastel, samo se mi zdi, da niso ravno v redni ponudbi pri JAE.
Maxelli se dobijo za 199 sit/kom pri topdvdr.com, tako da rajši kupim njih in mam še škatlico poleg kot pa Fuji cake. Bom pa probal dobit te Verbatim Pastel, samo se mi zdi, da niso ravno v redni ponudbi pri JAE.
boštjan ::
Verbatim Pastel so v redni ponudbi,zaenkrat
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
Ja That's je Taiyo Yudenova blagovna znamka... in ni samo za japonski trg ampak prevsem za azijski.. in tudi v ameriki se jih da dobit. Jaz bi bil ze srecen ce se bi dalo dobit Taiyo Yuden unbranded medije pri nas.. najbolj poceni stvar.. nobenih vmesnih blagovnih znamk pa nic.
Jah pri nas se pac mores potrudit, da najdes kvaliteto.. vem kak se pocutis ker se jaz tudi tak. =)
Sem pa danes odprl novo torto Verbatimov MCC003.. Made in Taiwan.. in prvi DVD je bil zelo impresivne kakovosti. =)
PI Max: 6, PI Total: 9777
PIF Max: 1, PIF Total: 15
Trenutno je to moj rekord.
Grr.. Siol-u spet crkno link v tujino pa ne morm slike dat na server... grr..
Jah pri nas se pac mores potrudit, da najdes kvaliteto.. vem kak se pocutis ker se jaz tudi tak. =)
Sem pa danes odprl novo torto Verbatimov MCC003.. Made in Taiwan.. in prvi DVD je bil zelo impresivne kakovosti. =)
PI Max: 6, PI Total: 9777
PIF Max: 1, PIF Total: 15
Trenutno je to moj rekord.
Grr.. Siol-u spet crkno link v tujino pa ne morm slike dat na server... grr..
Test DVD-R DL medija... klik
Nec 3500 je prepoznal posnet DVD-R DL medij kot prazen DVD-R medij =)
Nec 3500 je prepoznal posnet DVD-R DL medij kot prazen DVD-R medij =)
pinopomo ::
V Merkurju (Izolskem) imajo po novem tudi Maxell 8x DVD-R MXL RG03 medije po ceni 2190 SIT za tortico 25kom.
schurda ::
A so slučajno v kakšni akciji, ker sem bil par dni nazaj v BTC-ju pa sem dobil zadnjo torto 4x+R?
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
Ma to so po moje najboljši mediji za Nec-a. BP pri 16x. Beri zgoraj.
*TV* ::
nikjer jih se nimajo. so pa ze kak teden na Verbatimovi strani dodani med ostalimi artikli. (prej so bli pod final testing) Pomoje bojo v roku 1 mesca na trgu.
lp
lp
R33D3M33R ::
Ok, delno sem prebral temo, ker je ogromna in naletel na post, kjer je nekdo omenjal da so smartbuy beli DVD kar vredu, bi recimo bili primerni, da nafilam gor recimo filme, ki se bodo gledali recimo 1x na leto...? Ali začnejo odpovedovat po kakem letu? Vprašal sem prodajalca pa je rekel, da so za svojo ceno dobri.
Mimogrede: sprašujem le zato, ker sem imel s smartbuy cdji vedno težave...
Mimogrede: sprašujem le zato, ker sem imel s smartbuy cdji vedno težave...
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Kako dolgo bo kateri DVD medij brez napak je tezko napovedat in tudi kateri DVD medij najdlje zdrzi. To ni le odvisno od znamke ampak od mnogo faktorjev recimo pekaca, okolja, skrbi za medij, ter kvaliteta izdelave medija samega torej tudi lahko reces od srece na kaksen medij naletis.
SmartBuy-i so kar solidni mediji po mojih izkusnjah.. samo jih sam ne uporabljam dosti ker za podoben denar dobim dosti boljse. Bi pa rekel da bi morali zdrzati vec kot pa le kaksno leto.. sicer pa pri medijih je tak, da je fajn da jim preglejujes kvaliteto ob dolgi neuporabi in sicer je tukaj fajn met pekac sposoben preverjanja PI/PIF. Jaz se sicer v letu in pol od kar pecem DVD-je se nisem naletel na taksnega, s katerega ne bi mogel prebrati podatkov sem pa to rajsi predcasno preprecil s preverjanjem starejsih DVD-jev na katerih so vrednosti strmo narastle.. predvsem RICOHJPNR01 medijem. Po drugi strani pa se TY (Fuji 2.4x - TAIYOYUDEN) medijem vrednosti niso zvisale od dneva ko sem jih zapekel.
Tako da nekega natancnega odgovora na taksno vprasanje ne mores dobi,. ker nekaterim lahko medij "crkne" ze po par mesecih drugim pa ne bo "crknil" se po 4 letih.
SmartBuy-i so kar solidni mediji po mojih izkusnjah.. samo jih sam ne uporabljam dosti ker za podoben denar dobim dosti boljse. Bi pa rekel da bi morali zdrzati vec kot pa le kaksno leto.. sicer pa pri medijih je tak, da je fajn da jim preglejujes kvaliteto ob dolgi neuporabi in sicer je tukaj fajn met pekac sposoben preverjanja PI/PIF. Jaz se sicer v letu in pol od kar pecem DVD-je se nisem naletel na taksnega, s katerega ne bi mogel prebrati podatkov sem pa to rajsi predcasno preprecil s preverjanjem starejsih DVD-jev na katerih so vrednosti strmo narastle.. predvsem RICOHJPNR01 medijem. Po drugi strani pa se TY (Fuji 2.4x - TAIYOYUDEN) medijem vrednosti niso zvisale od dneva ko sem jih zapekel.
Tako da nekega natancnega odgovora na taksno vprasanje ne mores dobi,. ker nekaterim lahko medij "crkne" ze po par mesecih drugim pa ne bo "crknil" se po 4 letih.
R33D3M33R ::
Hvala za odgovor.
No, saj dobim Verbatimove za isto ceno kot te Smartbuye, samo je problem, da bi mogo po njih v Maribor recimo, ker lokalna trgovina teh nima. Do Maribora pa nimam ravno blizu in se mi ne splača
No, saj dobim Verbatimove za isto ceno kot te Smartbuye, samo je problem, da bi mogo po njih v Maribor recimo, ker lokalna trgovina teh nima. Do Maribora pa nimam ravno blizu in se mi ne splača
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Sami ::
Ker nisem bral cele teme bi prosil, da mi poveste kje se v LJ dobi najcenejše 2-slojne DVD-je? Ker sem jih v neki trgovini gledal za 2k
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
cbelica ::
2k je poceni...
98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature
BaRtMaN ::
Kje bi se dobili prek neta kakšni Taiyo Yuden mediji? Sprašujem tako za CDje in DVDje. Vem, da je uvoznik za Plextor PCHand, enkrat sem kupil odlične CDje njihove. Vendar je PCHand mal nategovalski s cenami.
Preko neta ne vem ce jih bos dobo. Prodajajo pa se kot FUJI 8x DVD+R v 25 torti.. ti so vsi YUDEN000T02.. FUJI 8x DVD-R so pa tudi nekateri TY( tisti, ki so narejeni na japonskem.. vecina pa ni TY). In tudi vsi Verbatim Patel mediji so TY... tako DVD+R kot DVD-R ne glede na deklarirano hitrost. Pod drugo znamko pa jih pri nas se nisem zasledil... razen nekateri 4x TDK in Maxell so bili TY.
Za CD-je pa kolko je meni znano polek znamke Plextor jih dobis tudi pod znamko Maxell (spet narejeni na japonskem)... samo to je bol izjema kot pravilo.
Za CD-je pa kolko je meni znano polek znamke Plextor jih dobis tudi pod znamko Maxell (spet narejeni na japonskem)... samo to je bol izjema kot pravilo.
Po novem imajo originalne Taiyo Yudne unbranded pri www.topdvdr.com . Cena je tako tako, če jih vzameš 100 kom je 215/kom, če 10 je 245/kom. Vseeno ceneje kot pa Plextorji. Jaz jih bom naslednji teden sigurno vzel ene 25 al pa 50, če drugega ne, da sprobam.
A ve kdo mogoče, če je kakšna razlika med Taiyo Yudni, ki se prodajajo pod različnimi blagovnimi znamkami (Plextor, Fuji, Verbatim...) in temi originalnimi ali je to eno in isto? Ni mi namreč jasno, kako so lahko take razlike v cenah - če samo primerjamo Plextor pa Verbatim. Dobijo te firme od Taiyo Yudna isto kvaliteto ali ne in ali Taiyo Yuden zase zadrži tiste najboljše serije, ki jih potem prodaja profesionalnemu trgu (ker ti unbranded so za profesionalni trg)?
Ker če ni razlike, potem navali narod na najcenejše, samo po moji logiki neka razlika mora bit.
A ve kdo mogoče, če je kakšna razlika med Taiyo Yudni, ki se prodajajo pod različnimi blagovnimi znamkami (Plextor, Fuji, Verbatim...) in temi originalnimi ali je to eno in isto? Ni mi namreč jasno, kako so lahko take razlike v cenah - če samo primerjamo Plextor pa Verbatim. Dobijo te firme od Taiyo Yudna isto kvaliteto ali ne in ali Taiyo Yuden zase zadrži tiste najboljše serije, ki jih potem prodaja profesionalnemu trgu (ker ti unbranded so za profesionalni trg)?
Ker če ni razlike, potem navali narod na najcenejše, samo po moji logiki neka razlika mora bit.
215 SIT/kom. je drago... V merkurju so FUJI 8x DVD+R torej YUDEN000T02 po 4000 SIT 25 kom.. kar je 160 SIT/kom. isti YUDEN000T02, ki so v Verbatim Pastel 8x DVD+R pa dobis za 1500 za 10 kom. torej 150 SIT/kom.
Kolko vem TY ne dela razlik torej Grade A,B,C torej so vsi bolj ali manj enaki. Kolko pa berem na drugih forumih pa unbranded TY niso tak dobri kot kaki Fuji, Verbatim Pastel, That's (Plexotorje redkokdaj vidis).. samo za to razliko je lahko tudi vzrok neprimerno skladiscenje. Pa ti unbranded niso za profesionalen trg... pac pa jih nabavijo direkt iz tovarne, ker so tak bolj poceni (naj bi bili). =) Razlika v ceni je pa odvisna tudi od znamke (Za Plextor ze samo zato ker so Plextor das vec) pa pac kak se trgovec zmeni oz. kaksno kolicino nabavi. =)
Ce ne druga zdaj vsaj vem kje lahko dobim TYG02 medije v torti in pa TY printable. =)
Kolko vem TY ne dela razlik torej Grade A,B,C torej so vsi bolj ali manj enaki. Kolko pa berem na drugih forumih pa unbranded TY niso tak dobri kot kaki Fuji, Verbatim Pastel, That's (Plexotorje redkokdaj vidis).. samo za to razliko je lahko tudi vzrok neprimerno skladiscenje. Pa ti unbranded niso za profesionalen trg... pac pa jih nabavijo direkt iz tovarne, ker so tak bolj poceni (naj bi bili). =) Razlika v ceni je pa odvisna tudi od znamke (Za Plextor ze samo zato ker so Plextor das vec) pa pac kak se trgovec zmeni oz. kaksno kolicino nabavi. =)
Ce ne druga zdaj vsaj vem kje lahko dobim TYG02 medije v torti in pa TY printable. =)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Quikee ()
Ne vem, če sem slep al kaj, ampak iskal sem na JAE strani Verbatime Pastel pa jih nisem uspel najti (samo datalife, datalifeplus).
Sem malo pogledal tuje forume glede TY znamk in kvalitete, pa so mnenja zelo različna. Eni pravijo, da so unbranded najboljši, drugi da so najslabši, tretji da ni razlike, noben pa nima kakih poštenih argumentov.
Glede na to, da sem doma v bolj mirnem (beri zakotnem) kraju, tudi mene zanima, kje se dajo Verbatim Pasteli in Fuji TY dobiti preko neta.
Sem malo pogledal tuje forume glede TY znamk in kvalitete, pa so mnenja zelo različna. Eni pravijo, da so unbranded najboljši, drugi da so najslabši, tretji da ni razlike, noben pa nima kakih poštenih argumentov.
Glede na to, da sem doma v bolj mirnem (beri zakotnem) kraju, tudi mene zanima, kje se dajo Verbatim Pasteli in Fuji TY dobiti preko neta.
Ja te jih ze vec nimajo v JAE... bojo spet cez nekaj cajta. Tak je to ko nea ene res velike kolicine nabavijo. =) Verbatimov in Fuji TY nisem v nasih slovenskih trgovinah se zasledil, da bi jih prodajali.
Zgleda da vedno, ko pogledam za Verbatim Pasteli jih nimajo. Fuji TY pa itak še nisem zasledil nikjer na netu. Zaenkrat je tak vseeno, ker bom nabavil unbranded TY.
Malo sem še prebrskal po tujih forumih, da si razjasnim razlike med TY znamkami. Resda večinoma bereš špekulacije, ampak včasih pa naletiš na kak post od človeka, za katerega se zdi, da ve, kaj govori. No, če povzamem - ugotovil sem, da razlike SO, kar se mi nekak tudi zdi logično.
Pri štancanju DVDjev je dejstvo, da najboljši primerki nastanejo na začetku serije. Ti so najkvalitetnejši in gredo zmeraj v profesionalne namene (baje za Sony Playstation, proizvajalce hardwera, da stestirajo svoje zadeve ipd...). Kvaliteta potem začne polagoma upadati in ko se razdeli najboljši del, je na vrsti That's in verjetno Plextor, potem pa vse ostalo.
Bolj kot je serija pri koncu, slabša je kvaliteta, nižja pa je tudi cena. Tako sta recimo Plextor in That's, ki sta najdražja, tudi najprej na vrsti. Kje so unbranded, Verbatim in Fuji ne vem, dejstvo pa je, da če hočeš dobiti TY čim bolj poceni, vzameš tiste, ki so čim bolj pri repu. Unbranded bi lahko bili kar poleg That's ali pa čisto na koncu, oboje bi bilo logično. Celo, da bi bili oboje, bi bilo logično :)
Kar sem napisal niso ravno preverjena dejstva, samo se mi zdi verjetno, ker bi v nasprotnem primeru pomenilo, da pri plextor DVDju (ki stane 332 SIT/kom v škatlicah po 5 - sem preveril pri PCHandu), daš skoraj 200 SIT za blagovno znamko, če primerjamo z Verbatim Pastel, ki stane 150 SIT. PCHand tudi nima 300% marže, ker so nasplošno Plextorji najdražji DVDji v Evropi, da pa bi bila Plextorjeva blagovna znamka sama po sebi toliko vredna pa močno močno dvomim.
Zaključek: Jaz pravim, da razlike so, v kvaliteti in posledično ceni. Kakšne, to je pa drugo vprašanje.
Pri štancanju DVDjev je dejstvo, da najboljši primerki nastanejo na začetku serije. Ti so najkvalitetnejši in gredo zmeraj v profesionalne namene (baje za Sony Playstation, proizvajalce hardwera, da stestirajo svoje zadeve ipd...). Kvaliteta potem začne polagoma upadati in ko se razdeli najboljši del, je na vrsti That's in verjetno Plextor, potem pa vse ostalo.
Bolj kot je serija pri koncu, slabša je kvaliteta, nižja pa je tudi cena. Tako sta recimo Plextor in That's, ki sta najdražja, tudi najprej na vrsti. Kje so unbranded, Verbatim in Fuji ne vem, dejstvo pa je, da če hočeš dobiti TY čim bolj poceni, vzameš tiste, ki so čim bolj pri repu. Unbranded bi lahko bili kar poleg That's ali pa čisto na koncu, oboje bi bilo logično. Celo, da bi bili oboje, bi bilo logično :)
Kar sem napisal niso ravno preverjena dejstva, samo se mi zdi verjetno, ker bi v nasprotnem primeru pomenilo, da pri plextor DVDju (ki stane 332 SIT/kom v škatlicah po 5 - sem preveril pri PCHandu), daš skoraj 200 SIT za blagovno znamko, če primerjamo z Verbatim Pastel, ki stane 150 SIT. PCHand tudi nima 300% marže, ker so nasplošno Plextorji najdražji DVDji v Evropi, da pa bi bila Plextorjeva blagovna znamka sama po sebi toliko vredna pa močno močno dvomim.
Zaključek: Jaz pravim, da razlike so, v kvaliteti in posledično ceni. Kakšne, to je pa drugo vprašanje.
AtaStrumf ::
Ma daj tile Jae ko mal Kekci. Stran je itaq totalno neuporabna, ker so informacije razen na prvi strani vse zastarele. Najboljš da pokličeš (01/5896-226) pa vprašaj, sam še pol ni 100%-no. Zadnjič sem jih klical pa je rekel, da jih nimajo, sem šel vseeno tja po pito 50 kom navadnih Verbatimov in pazi to, Pastelov kolikor hočeš. Sem vzel 10 kom., čeprav bi se mi splačalo založit z njimi, ker so precej poceni (150/kom v slim škatli -- 5 skupaj), samo k bi mi jih bilo pol škoda , pa sem raje vzel še 50 običnih, te imam pa samo za pomembne podatke (digitalne fotke, dokumente ipd.)
brdoljub: Ja seveda razlike so.. samo noben ni dal nobenega konkretnega primera.. pa tudi tisti ko vedo kaj govorijo. Sej razlike v kvaliteti ne nastanejo samo pri izdelovanju ampak tudi v skladiscenju in transportu. Sicer pa TY ma visoka pravila kvalitete... tako da se mediji, ki ne ustrezajo zadostni kakovosti zavrzejo.. medtem ko kak RITEK taksne medije prodaja kot B-grade medije. OK nazaj k TY.. razlike so minimalne med mediji in je tezko dolocit ta znamka je boljsa od one. Vrjamem da je nekdo ze naletel tudi na slabe Plextorje... potem je kupil unbranded in so ze za njega boljsi. Drugi je pa dobil dobre Fuji medije... je pa naletel na slabe unbranded. Tretji pa je spet naletel na slabe Fuji medije pa na dobre Verbatim Pastel. No in taki se pol pogovarjajo po navadi ker so boljsi, kar pa ni realno gledano zelo natancno. Le statistika bi pokazala ce res keri prednjacijo pred ostalimi.. do takrat pa pravim da razlike so in niso. So zato ker variabilnost medijev obstaja pri vsaki znamki medijev.. niso pa zato ker tega realno ne ves. =)
Pomoje se ni vredno ukvarjat s tem katera znamka TY medijev je boljsa ker so TY mediji ze sami po sebi zelo kvalitetni in bilokaksni so. Ce naletis na slabse... se pac zgodi in se to ne pomeni da bodo drugi isti. Ce naletis na boljse tolko boljse za tebe. =)
Bi pa blo zanimivo poslat TY kaki E-Mail... me zanima njihov odgovor. =P
BTW. Kaj te ma Sony Playstation z mediji za snemanje ? =)
Pomoje se ni vredno ukvarjat s tem katera znamka TY medijev je boljsa ker so TY mediji ze sami po sebi zelo kvalitetni in bilokaksni so. Ce naletis na slabse... se pac zgodi in se to ne pomeni da bodo drugi isti. Ce naletis na boljse tolko boljse za tebe. =)
Bi pa blo zanimivo poslat TY kaki E-Mail... me zanima njihov odgovor. =P
BTW. Kaj te ma Sony Playstation z mediji za snemanje ? =)
No ko ze govorimo o TY medijih.. zelo so me navdusili 8x DVD-R TYG02...
Za zacetek Verbatim Pastel TYG02 peceni pri 8x na Philips 1640P:
Za zacetek Fuji (MIJ) TYG02 peceni pri 16x na Philips 1640P z izklopljeni WOPC:
Cas pecenja 5:35!
BTW: to ni primerjava razlicnih znamk... ampak ce sta ze ti dve znamki taksne kvalitete zakaj bi se sploh razmisljal o boljsem. =)
Za zacetek Verbatim Pastel TYG02 peceni pri 8x na Philips 1640P:
Za zacetek Fuji (MIJ) TYG02 peceni pri 16x na Philips 1640P z izklopljeni WOPC:
Cas pecenja 5:35!
BTW: to ni primerjava razlicnih znamk... ampak ce sta ze ti dve znamki taksne kvalitete zakaj bi se sploh razmisljal o boljsem. =)
Saj maš dejansko prav, važno je, da so Taiyo Yuden. Ampak če smo že pikolovski, je pač treba bit dosleden
Glede Sony Playstation imajo pa očitno razvijalci iger zanj privilegije pri nabavi najboljših TY.
Citirano iz cdfreaks foruma: "The first ones of a new batch of TY DVDs go to authorized SONY PLAYSTATION2 Game developers (you cant buy these without a certificate from SONY)"
Zgleda da bomo morali začet razvijat igre za PS2, če bomo hoteli res tisto najboljše
Glede Sony Playstation imajo pa očitno razvijalci iger zanj privilegije pri nabavi najboljših TY.
Citirano iz cdfreaks foruma: "The first ones of a new batch of TY DVDs go to authorized SONY PLAYSTATION2 Game developers (you cant buy these without a certificate from SONY)"
Zgleda da bomo morali začet razvijat igre za PS2, če bomo hoteli res tisto najboljše
Hehe lahko postanes tudi tezki tester medijev in pogonov in navezes tesne stike z TY. Potem bos tudi dobil najboljse in najnovejse.. samo le v omejeni kolicini. =)
Ok se scan Fuji 16x DVD+R (PHILIPSC16) pecen pri 12x na Philipsu...
Razlika je ocitna... =)
in pa se... Maxell 8x DVD-R (Made in Japan oz. MXL RG03).. pecen pri 12x na Philipsu.. izklopljen WOPC.
Cas pecenja 5:57.
=)
Ok se scan Fuji 16x DVD+R (PHILIPSC16) pecen pri 12x na Philipsu...
Razlika je ocitna... =)
in pa se... Maxell 8x DVD-R (Made in Japan oz. MXL RG03).. pecen pri 12x na Philipsu.. izklopljen WOPC.
Cas pecenja 5:57.
=)
bond007 ::
Jap ti Ricoh mediji se dobro pecejo na Nec 3500 tudi pri 16x.
so pa boljsi pri 8x
BTW. Ce koga zanima ta firmware za Nec 3500... dobi se tukaj. Se pa kmalu selim na CDFreaks, kjer so mi ponudili prostor na njihovih streznikih (quikee.cdfreaks.com).
bond007: Dobi se tudi Mad Dogov 2.FDz mojimi "izboljsavami".. razlika proti 2.FC je le da 2.FD podpira tudi bitsetting za DVD+RW. Tak da se kaj peces na DVD+RW in rabis booktype DVD-ROM si je boljsa ta firmware gor dat.
so pa boljsi pri 8x
BTW. Ce koga zanima ta firmware za Nec 3500... dobi se tukaj. Se pa kmalu selim na CDFreaks, kjer so mi ponudili prostor na njihovih streznikih (quikee.cdfreaks.com).
bond007: Dobi se tudi Mad Dogov 2.FDz mojimi "izboljsavami".. razlika proti 2.FC je le da 2.FD podpira tudi bitsetting za DVD+RW. Tak da se kaj peces na DVD+RW in rabis booktype DVD-ROM si je boljsa ta firmware gor dat.
bond007 ::
Kaj je sedaj s tem firmwarom za 3500 s pi/pif skeniranjem? 3 mesece nazaj so kazali scane z pi/pif na necu3500, sedaj pa še vedno ni duha ne sluha o uradnem firmwaru .
Drugo: Zakaj ima jo DVDji pečeni na necu 3X in več kratne vrednosti napak PIF (recimo vedno skoraj okrog 11,12, na kakem philipsu pa od 1 do 3)?
Drugo: Zakaj ima jo DVDji pečeni na necu 3X in več kratne vrednosti napak PIF (recimo vedno skoraj okrog 11,12, na kakem philipsu pa od 1 do 3)?
bond007:
1. Ja obljublali so firmware za 3500 in novejse.. izdali so ga pa za 3520. Vrjetno hocejo da cimvec folka z 3500 kupi 3520.. ali pa ne vem kaj delajo. Bo pa prisel Mad Dog firmware nekje na koncu meseca, ki bo podpiral PI/PIF.
2. Em ja to je znan problem na 3500 in tudi novejsih Nec-ih. Ti PIF spici se pojavljajo na mestih, kjer je AOPC aktiven tak da vrjetno kaksna napaka v AOPC, ki to povzroca. Drugace pa so to le zelo lokalizirani spici in ne povzrocajo tezav pri branju.. seveda pa totalno pokvarijo PI/PIF scan. Kolko pa sem ugotovil se pojavljajo pretezno pri 8x in visjih hitrostih.. pri visjih bolj pogosto kot pri nizjih. Je pa tudi odvisno od tega na kateri medij pises.. na nekaterih se ne pojavljajo.
1. Ja obljublali so firmware za 3500 in novejse.. izdali so ga pa za 3520. Vrjetno hocejo da cimvec folka z 3500 kupi 3520.. ali pa ne vem kaj delajo. Bo pa prisel Mad Dog firmware nekje na koncu meseca, ki bo podpiral PI/PIF.
2. Em ja to je znan problem na 3500 in tudi novejsih Nec-ih. Ti PIF spici se pojavljajo na mestih, kjer je AOPC aktiven tak da vrjetno kaksna napaka v AOPC, ki to povzroca. Drugace pa so to le zelo lokalizirani spici in ne povzrocajo tezav pri branju.. seveda pa totalno pokvarijo PI/PIF scan. Kolko pa sem ugotovil se pojavljajo pretezno pri 8x in visjih hitrostih.. pri visjih bolj pogosto kot pri nizjih. Je pa tudi odvisno od tega na kateri medij pises.. na nekaterih se ne pojavljajo.
Zdaj imajo v Merkurju (MB) tudi FUJI 8x DVD+R (Made in Japan) po 5 kom. v skatlicah. Cena je 790 sit za 5 kom. Prav tako imajo iste medije v torti po 10 kom. za ceno 1690. V Big Bangu pa so sedaj na voljo tudi Verbatim 16x DVD+R in DVD-R v torti po 25 kom. za 3690 SIT.
Sedaj imajo v Merkurju (BTC) Ricoh 8x+ (JPNR02) po 2600 25x in Maxell 4x+ spet po 2500 25x. Ja, Fuji tudi med drugim.
Thorvald ::
Pozdrav,
Zanima kateri DVD ji so najboljsi(celega foruma nimam casa prebrat) - cena ni ovira. Ali je pri CDR enako. Pekac imam Plextor PX-716UF. Najpomembnejsa je obstojnost pri kontroliranih pogojih.
LP
Zanima kateri DVD ji so najboljsi(celega foruma nimam casa prebrat) - cena ni ovira. Ali je pri CDR enako. Pekac imam Plextor PX-716UF. Najpomembnejsa je obstojnost pri kontroliranih pogojih.
LP
WTF
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Strojna oprema | 28154 (13105) | e-marko |
» | NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Strojna oprema | 103098 (27607) | nuclear |
» | NEC ND-3540A problem...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2389 (1680) | dean444 |
» | dvd taiyo yudenOddelek: Kaj kupiti | 1752 (1556) | Quikee |
» | Kateri DVD+/-RW? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 9622 (7246) | AtaStrumf |