» »

Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije?

Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije?

««
14 / 34
»»

Quikee ::

schurda: Nic ni boljse in ne da se nastavljat tega. CLV se uporablja za nizje hitrosti... CAV pa za visje... vmes pa se uporablja P-CAV ali Z-CLV.. ki sta variacija CLV in CAV. CLV se uporablja lahko tam do 6x-7x začetne hitrosti... dokler ne doseze 9000 ali 10000 RPM-ov DVD.. in potem se hitrost vrtenja znizuje.. hitrost prenosa pa ostane 6-7x. Medtem ko pri CAV hitrost vrtenja ostane konstantna... hitrost prenosa pa raste. Zdaj vidis, da se CLV uporablja recimo za 4x ali 6x hitost.. medtem ko CAV po navadi za 16x. bla bla bla bla.... =)

CaqKa: Kak to mislis da ti slike ne delajo ? =)

zile ::

Samo ena ugotovitev. Če upoštevaš, da si testiral pri 4x hitrosti in da so vrednosti tako majhne, potem oba pekača pečeta odlično in niti ne tako različno. Vemo da je max P1=280 in P0=8 in to pri hitrosti testiranja 1x. Se pravi da so vrednosti pri tvojem testiranju, kjer si testiral s 4x, lahko še nekoliko višje. Sploh pa so rezultati primerljivi celo z profesionalno posnetimi DVDji. Testiraj še originalen DVD in primerjaj rezultate!
PS: Moja toshiba je že prebrala DVD z vrednostjo P1 nad 800 in P0 nad 200. Res da počasi, zaradi sprotnega popravljanja enormne količine errojev, ampak vendarle...
Se pravi na kratko, manj errorjev hitrejše branje, več errorjev počasnješje branje oz. pri nekaterih starejših DVD enotah nezmožnost branja.

To je nek nenapisan standard da testiras z LiteOn-om pri 4x... z Philips/BenQ pa z 8x.. Ne vem ce bo so kdo testirat pri 1x. Pa meja pri LiteOn-u je PI Max = 280 in PIF Max = 4 (cemu se medij zapisan v Nec-u zelo pribliza)... za Philips/BenQ-ja pa je PI Max = 280 in PIF Max = 16! Pa se to.. ne ves kaksno je odstopanje ce testiras pri 1x ali pri 4x oz 8x.. kolko narastejo... zato mogoce toleranca +2 PIF. In to je potem minimum, ki ga posnet medij more imet, da naj bi deloval na vecini predvajalnikov moznih brez napake. Sicer pa to ni primerljivo zaradi razlicnosti predvajalnikov in je test relevanten le za tisti predvajalnik, kje testiras in v takem pogledu nima pomena kako vrednosti dobis. Je pa dobro za primerjanje razlicnih medijev posnetih v razlicnih predvajalnikih. In to je pravzaprav namen tega mojega testa.. pokazat, da Philips zapece boljse kot Nec.. in te male razlike kot pravis so prakticno zelo velike. Sploh poglej Jitter!! Nekateri predvajalniki majo zelo velike probleme predvajat medije z velikim jitterjem. Pa je lahko PI/PIF zelo majhen.

Ce ti je Toshiba prebrala PI=800 in PIF=200 medij.. s tem da je mogla znizat hitrost pa ni ravno dobra stvar se ti ne zdi... in taksen medij je popolnoma neuporaben. Ce ne zdaj pa v prihodnje.. ko bo 1x slavnostno odpovedal. Ali pa ce tvoja toshiba bere ta medij brez napake to ne pomeni, da bo drugi predvajalnik brez napake. Sploh za snemanje na komponente in predvajalnike v konzolah more biti stevilo napak cim nizje... oz. ne vem ce bi kdo rad, da mu film ali igra stekata med predvajanjem ne? Sploh pa so tudi komponente zelo obcutljive na visje stevilo napak.

Pa s casom se PI in PIF vrednosti zvisujejo... kako hitro je odvisno od medija. Seveda pa tudi pomeni da medij z vecjim stevilom napak je bolj obcutljiv na rise ali kakrsne koli poskodbe na bralni povrsini medija.

pingec ::

RITEKG04

12x
8x
6x
4x

Evo tle sm stestiral RITEKG04 dvdje pa bi prosu nekoga če mi zna zdej razložit malo te grafe, kaj je važno da gledam, ker meni se zdi da dajo so najboljši rezultati pr 4x in 12x ?

LP
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Predator ()

Quikee: Ja se strinjam z napisanim, samo glede jitterja mi ni čisto jasno, kako vpliva na kvaliteto. Lahko razložiš malo bolj podrobno ali pa kakšen link dodaš. Sem pa zgoraj ciljal glede na končno kvaliteto zapisa, ki je pri NECu 94 pri Philipsu pa 95. Torej minimalna razlika.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zile ()

pingec: Ja s tem je tako... za dobro primerjavo je fajn met DVD-je napolnjene vsaj 90% polno.. tvoj DVD sneman pri 12x je ma dosti premalo zapisano go, da bi lahko naredil kaksno vredi primerjavo. Drugo je tudi to da je testirano z DVD-rom-om... mislim da LiteOn-ovim ce se ne motim... in njegovi rezultati niso primerljivi z tistimi, ki jih daje DVD pekac.. recimo moj LiteOn 411 ali Philips 1640P. Lahko pa primerjas med sabo. Recimo pri tvojem DVD-ROM-u mores vedet, da je spodnji blok PIF vedno prisotem in ga lahko kar odpises. Drugace pa cim manjse so vrednosti tem boljse in ce ni vecja gruca PIF al PI vrednosti strma potem je OK. Glede na videno lahko reces, da sta 12x in 4x najboljsa... samo bi blo dobro videt kak do konca posnet 12x, da bi potem lahko rekel da je pisanje pri 12x boljse kot pri 8x ali 6x. Pa se nekaj.. ti testiras pri maksimalni hitrosti branja... to ni priporocljivo.. moral bi testirat pri 4x ali manjsi. Ampak to se kolko vem z DVD-ROM-om ne da.. razen ce probas hitrost omejit z kaksnim Nero DriveSpeed ali cem podobnim.
Drugace pa lahko recem, da je graf pri 4x najlepsi od vseh in pomoje je za te medije priporocljivo pisat s to hitrostjo bolj kot s katero vecjo.. saj so RITEK mediji deklarirani 4x in zelo variabilni polek vsega tega.
Aja povej se kateri pekac mas in firmware.

zile: Tisti Quality Score je bol tak... ne pove ti kaj dosti. Prakticno je vezan na max PIF... torej ce bos nekje mel le en PIF na 16 in ostalo vse 0 bo Quality Score 90 in tudi ce bos mel nonstop samo 16 PIF celi cas bo Quality Score spet 90 (v primeru testiranja z Philipsom ko ma 16 max PIF).. tako da to sploh ni merilo kakovosti. Tudi ne gleda PI ali jitter vrednosti... in ne PI max, PI avg ali PIF avg.. skratka neuporabno in nezanesljivo se nanasat na to vrednost. Jaz je sploh ne gledam vec.. ker ne mores trdit, da je nek medij z 5000 PIF total enak kot nek medij, ki ima 150 PIF total samo iz razloga ker je pri slednjem nekje PIF poskocil na isto vrednost kot jo ima prvi skoraj nonstop.
Kaj tocno je jitter pa ti ne morem povedat.. se sam iscem dobro razlago in je ne najdem. Je pa se polek Pi/PIF ena vrednost, ki je pomembna za kvaliteto. Dostikrat sem videl ze teste z niskim PI/PIF in dokaj visokim jitter-jem (sem tudi sam mel ze taksno situacijo) in je pri transfer rate testu pogon zmanjsal hitrost. Za Philips/BenQ naj bi bila jitter vrednost manjsa kot 12%. Bojda so LG-ji taksni, ki pecejo DVD-je z dokaj visokimi jitter vrednostmi. Bom se malo raziskal kaj vec o tem in porocal.. ce bom kaj najsel.

Nec 3500@tvoj extreeme2 FW
Z dvd romom pa testiram zato ker nec pač ne zna, bom pa še enga čist polnga zapeku z 12x da primerjam.

zila: Tukaj mas par primerov, ko je jitter visok... PI/PIF v mejah normale.. ampak DVD-ja ne gre prebrat brez da zmanjsa hitrost v transfer rate testu.

gregor ::

Kje v Mariboru se da dobit kvalitetne in poceni dvd-je.

Kaj priporocate ?

hvala
lp

bond007 ::

pomoje se ti najbolj splača v JAE... verbatine ( če maš neca lahk DVD-R pečeš na 12x, če maš pa LG pekača pa DVD+R verbatine na 12x)
DVD-R verbatin 8X je pita 25 komadov 2700 sit. Zapekel že dve piti teh - in so super.

boštjan ::

se popolnoma strinjam z bond007-om.lahko pa še skočiš pogledat v BOFa.če majo te iste medije kaj ceneje,navadno 100sit
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

gregor ::

V jae imajo samo 50pack (dvd-r)

V bof-u sem kupil 10pack (1490 sit), je pa zanimivo da je
10 pack - made in taiwan
25 pack - mede in india

Ali je kaksna razlika ?

hvala

Ja.. made in India so vecinoma slabsi.

v merkurju majo made in taiwan 10 cd pack vrjetn bom eno skatlo vzel :)

No sem zdele naredil en scan s teacom DV-W58G, pa je precej v redu. Teacovo drobovje je v bistvu lite-on.
Gre pa za Traxdata DVD-R 4x pečen z NEC-2500a. Media ID=RITEKG04

Zgodovina sprememb…

zile: Zelo dober scan. Samo pri RITEK G04 je ful odvisno od katere znamke ga mas. TraxData so baje edini Grade A v Evropi.. tak sem slisal. Podobno dobro kot tvoj scan lahko z 3500 peces pri 8x =). Hehe moj prvi firmware mod za 3500 je bil RITEK G04 4x -> 8x. =)

bepapa1 ::

V ROLAN-u imajo BULK DVD-R (25 kos) za 1990 SIT. Super mediji.
poldi

behavor: Mislis BulkPaq ? Kaki je MID... mas kaki screen shot od transfer rate testa ? Na CDFreaks nikoli niso bli navduseni nad temi mediji. =)

Caligula ::

Big Bang BTC MAxell DVD-R 25 pack/2700 SIT
DVD+R pa 25/3500 SIT

Za neca so DVD-R boljsi

Imajo pa baje v HArveyu neko totalno razprodajo in so DVDji z skatlicami po 100 in manj sit
Od Traxdate, Creation in vsega vraga...

ja pa to nis MIJ Maxell-i ne? kaj DVD-R so Ritek G04 ?

Caligula ::

Ne vem.

Jah no... dosti sem ze vido raznih Maxell DVD+R in DVD-R in nobeni niso bli Made in Japan..vsaj ne tukaj v MB-ju. Tiste ko sn kupo pa so bli DVD-R RITEK G04... DVD+R pa RITEK R02 in me niso navdusili niti malo. =) Majo pa v Big Bang-u Ricoh 8x DVD+R... RICOHJPN R02 za 1.400 =) Ravno jih mislim preizkusit na Nec-u. Porocam.

OK Rezultati RICOHJPN R02 @ 16x:

Ni kaj... dobri so za 8x medij pri 16x =)

Zgodovina sprememb…

Olajuwon ::

jaz najraje kupujem TDK
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

TDK-ji?
OK par scanov...
TDK 8x DVD-R (TTH01)... peceno z Nec 3500.

@6x

@8x

@12x

@16x

TDK 8x DVD+R (TDK002)... peceno z Nec 3500.

@8x

@16x

Zgodovina sprememb…

schurda ::

Quikee, Maxell DVD-je made in Japan (8x-R, MXL RG03), imajo v BOF-u, samo so pakirani v škatlice po eden in je cena 270 SIT za komad. To niso tisti iz BigBanga po 5 skupaj color.

Drugače sem pa jaz na isti MID Ricoh, samo na Imation DVD+R 8x pekel s 16x pa sem dobil lepo gladko krivuljo, kot je tvoja druga. Zakaj pa imaš dve krivuilji, a si zapekel 2 DVD-ja?

P.S. Pogledal sem v bazi na videohelp.com. Tam splohn ne obstaja Ricoh 8x DVD+R , ki je . RICOHJPN R02. A je napaka, ali ga še ni v bazi?

P.P.S A kdo ve, kje se dobi Maxell 4x+R (MAXELL..001) ali Maxell 8x+R ( MAXELL..002)?
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: schurda ()

e-marko ::

Kolikor se meni zdi ima na drugi sliki transfer rate test.

Mene pa zanima zakaj je pri prvi krivulji toliko padcev? Ali se je vklapljal buffer underrun?

LP
...somebody, somewhere...

Aja prva pa druga... prva je Create data disc... torej je to krivulja hitrosti snemanja... druga pa Transfer rate... hitrost branja. Padci so normalni... to je zaradi AOPC v NEC-u 3500, ki prilagaja moc laserja in hitrost pisanja vsake tolko cajta.. to vedno dela in se vidi v Neru kot padec bufferja. Podobno oz. malo boljse ma tudi Philips 1640P... slika Create data disc-a je na prejsnji strani nekje.

V videohelp.com vrjetno so niso vpisali... sem ze videl kr nekaj medijev, ki se ni vpisanih... predvsem novih 16x recimo RICOHJPNR03 ali pa SmartBuy 16x DVD+R PRODISCR04, pa 16x YUDEN000T03..

Za MAXELL 001 in MAXELL 002 bi tudi jaz rad vedo kje se jih dobi =)

pinopomo ::

Kupil danes v Merkurju tortico 25 kom MAXELL 4x DVD+R za 2490 SIT :D ...mediji so MAXELL001 in se pečejo izvrstno z 8x hitrostjo ....

prvi specen ploscek, z hitrostjo 8x...

Drive: BENQ DVD DD DW1620
Firmware: B7T9
Disc: DVD+R (MAXELL 001)
PI errors
Maximum: 8
Average: 1.58
Total: 11719
PI failures
Maximum: 7
Average: 0.10
Total: 1354
PO failures: 0
Jitter
Maximum: 9.9 %
Average: 7.66 %
Quality 96

pinopomo: V kerem mestu si pa to kupo? Pa so MIJ? Lahko naredis sliko kak zgleda torta?

Edit.. OK ni treba =) klik... zgleda da nekateri Slovenci tudi na videohelp vpisujejo =)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Quikee ()

pinopomo: Sem pozabo vprasat... kaj to si kupo BenQ-ja pri nas ali v tujini ?

pinopomo ::

BenQ.. kupil sem ga v Italiji.. V SLO nisem nikjer mogel dobit ne Philipsa ne BenQ-a (1620/1640) nad cemer sem ostal presenecen saj je zelozelo hvaljen med "poznavalci" po raznih forumih :/ ... tako da sem si ga narocil preko www.chl.it in ga sel iskat takoj cez mejo v njihovo "trgovinco" v Trstu ...tudi cena je bila ugodna, pod 70 eurov za "retail" verzijo... in je res super pekac... kvaliteta posnetkov.. pise "na karkoli".. super overspeed medijev.. pa se dokaj kvalitetna izdelava zgleda in niti malo ni glasen.. res ne bi mogel biti bolj zadovoljen z njim.

MERKUR v katerem sem danes zvecer kupil MAXELL-e pa je tisti v Izoli.. in ja... so tocno tisti ki so (tudi fotografirani) na videohelpu =) ....v Merkurju sem videl tudi tortice z 25 komadi FUJI 8x DVD+R za katere predpostavljam da so zelo kvalitetni Tayo-Yuden TYG02 ...cena pa je bila ze precej visja.. nekje okoli 4500 SIT .

Se mogoce kaksni TYG02 mediji (npr. Fuji_8xDVD+R) dobijo kje v sloveniji se za kaj manj? :\

V MB-ju YUDEN000T02 medijev sploh ni za dobit. Sem pa jih pred casom kupil v Merkurju ko so jih se meli. Sej so zelo dobri mediji.. samo niso nic kaj boljsi kot MCC003, ki pa so dosti bolj poceni.

Verbatim 8x DVD+R (MIT) - MCC003 @12x

Fuji 8x DVD+R (MIJ) - YUDEN000T02 (25) @12x

hehe pinopomom obiskujeva isti merkur ;) pa glej da vse fujije ne pokupis, glede teh maxellov pa sem videl enake samo da so v torticah po 10 v bigbangu.

LP

Alexius Heristalski ::

Kateri mediji so trenutno najboljši za Philipsa? Če grem gledat nekaj strani nazaj, ne bo pomagalo, ker se je medtem stanje najbrž že spremenilo (nove pošiljke, pa to ...). Kupil bi jih v Ljubljani.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Ja no... kateri so najboljsi mediji se ne spreminja.. le cene =)

Top pick:
Verbatim 8x DVD+R - MCC003 - Made in Taiwan
Verbatim 16x DVD+R - MCC003 - Made in Taiwan
Fuji 8x DVD+R -YUDEN000T02 - Made in Japan
Verbatim pastel 4x DVD+R - YUDEN000T01 - Made in Japan
Ostali dobri:
Ricoh 8x DVD+R - RICOHJPN R02
Smartbuy/EProformance 8x DVD+R - PRODISC R03

Aja ni napaka da ni nobenih DVD-R... Philips ma rajsi + ko - =) Novi firmware P3.4 pa se to samo izboljsa.

MI5Ek- ::

Quikee: mi daš link do P3.4 firmware-a.

P3.4 dobis tukaj... Samo nekateri pravijo da jim povzroca tezave pa so sli nazaj na P3.2. Meni dela P3.4 brez problema.

cbelica ::

Quikee, sm sprobal tisti firmware za MAXELL 001 4x@8x, samo ne dela... bom kr pri 2.28 Quikee standard ostal:P

MAXELL 001 4x@8x

98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cbelica ()

cbelica: Ni panike.. bom tak sam nabavo Maxell 001 medije =)

Hvala, Quikee. Lahko zraven napišeš še najvišjo hitrost, pri kateri se kvalitetno zapečejo? Predvidevam, da se jih da peči pri višji hitrosti od nazivne, no, razen 16x Verbatime :).

Hja to pa tezko recem.. vecina teh medijev lahko peces z najvisjo mozno hitrostjo pa se vedno dobis dobre rezultate. Najboljse je pect pac z nazivno hitrostjo za najboljse rezultate s temi mediji potem pa odvisno od posameznika kaksne rezultate se sprejme za dovolj kvalitetne. In zaradi variance medijev je tudi odvisno od njih ce ti bodo se vedno ok pri vecjih hitrostih. Jaz vse pecem z deklarirano hitrostjo (razen MCC004, ki jih je boljse pect pri 12x) in potem se jih preverim v Nero CD/DVD Speed-u ce so vredu posneti.

popravi: Spet si me prehitel z odgovorom. Torej, nazivno=najboljše!
Da razložim, zakaj ti zdajle toliko težim. Včeraj sem kupil Philipsa, zdaj pa bi se rad založil z dobrimi mediji. Po moje bodo padli Verbatimi 8x, potem pa veselo na pečenje! :D

Zgodovina sprememb…

Hehe... ne pozabi upgrejdat firmware. =)
Sej zdaj nameravam naredit neko stran ko bom mel gor rezultate z nekaterimi mediji pecenimi z Philipsom in Necom. Scanov mam polno... ker skoraj vsak medij stestiram, ko ga specem in sliko shranim.

MEDENA ::

erm kateri NEC 3500A firmware za RICOH 8X DVD+R ?

men delajo samo na 12x trenutno

Ja moj V3 Extreme =P

Če so RicohJPNR02, ti bo Quikee 2.18E v3 OK. @16x zelo lepo.

Quikee: "Za MAXELL 001 in MAXELL 002 bi tudi jaz rad vedo kje se jih dobi =)"

Dobili so jih v BigBangu in Merkurju. Torta 25kom 4x + in - R je v Merkurju 2490, v BigBengu pa 27xx SIT. 4x+R so Maxell001. V BigBengu imajo tudi škatlice po 1 kom. 4x+R so YUDEN000T01 in 240 SIT, 8x+R pa so MAXELL002, isto 240 SIT. Povsod pa Imajo še 5 color pack, ki pa so verjetno vsi Ritek.

A kdo ve, kaj je v torti 25kom 4x-R? A so TYG01,MXLRG02 ali RITEKG04?

Aja, BOF-u ni več 8x-R, so dobili le 5x color pack, ki pa niso isto. Pa tudi torte Verbatim po 10kom 8x+-R made in Taiwan.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: schurda ()

schurda: hvala za info. =) Samo sem ze sam skapiral da so Maxell 4x DVD+R - MAXELL001.. smesno se mi zdi, da so ovitki v Slovenscini. =)
Maxell 4x DVD-R 25 kom. pa so vrjetno RITEKG04.. ker TYG01 kot vsi Yuden mediji so Made in Japan.. mislim pa da isto velja za MXL RG02.
««
14 / 34
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Strojna oprema
34528449 (13400) e-marko
»

NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Strojna oprema
1496103589 (28098) nuclear
»

NEC ND-3540A problem...

Oddelek: Pomoč in nasveti
282405 (1696) dean444
»

dvd taiyo yuden

Oddelek: Kaj kupiti
131768 (1572) Quikee
»

Kateri DVD+/-RW? (strani: 1 2 3 )