Forum » Kaj kupiti » Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije?
Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije?
AtaStrumf ::
Kakšnih lišajev? Etanol je v (bil) aftershave-u zaradi antiseptičnega učinka in v ta namen je idealen 70%, več ali manj je slabše. Kolikšna je (bila) konc. v aftershave-ih ne vem, samo dandanes se povečini etanol zamenjuje z manj dražečimi antiseptiki. Ravno 70% etanol dobiš v lekarni prav zato ker je taka raztopina izvrstno razkužilo (antiseptik je za zunanjo uporabo na ljudeh, razkužilo pa za predmete in površine!), samo za na sveže obrito kožo na obrazu se mi zdi še to mal hudo, kaj šele 90% koncentriran. Če to že dalj časa dela in mu odgovarja pol OK, samo jaz tega ne bi niti probal. Naj poskusi z 70%, mogoče mu bo še bolj odgovarjalo .
CaqKa ::
kateri dvdji pa so to od firme aftershave?
to ne poznam
a to v bofu prodajajo?
tak ste malo offtopic zašli?
to ne poznam
a to v bofu prodajajo?
tak ste malo offtopic zašli?
Ne v DM-u OK, zdaj pa nazaj on topic:
Ker sem pozabil kateri DVD sem že posnel na 8x sem posnel še enga MCC003-ja in tokrat je šlo skozi zelo lepo. 4194 MB posnetih in preverjenih v 14:22. Transfer rate test je šel skozi kot podmazan, pekač je pa NEC 3520A. Zelo lepo ! Na LG-ju GSA 4081B na 4x-ni hitrosti je trajalo snemanje in preverjanje okoli 30-32 minut. Torej imam sedaj 100% boljši izkoristek. Kar smeji se mi .
NEC 3520A + Verbatim DVD+R 8x pita 25 kom + 8x speed = one very happy customer. Kljub obsesijam o kvaliteti bom pomoje kar na 8x-no snemanje preklopil .
Ker sem pozabil kateri DVD sem že posnel na 8x sem posnel še enga MCC003-ja in tokrat je šlo skozi zelo lepo. 4194 MB posnetih in preverjenih v 14:22. Transfer rate test je šel skozi kot podmazan, pekač je pa NEC 3520A. Zelo lepo ! Na LG-ju GSA 4081B na 4x-ni hitrosti je trajalo snemanje in preverjanje okoli 30-32 minut. Torej imam sedaj 100% boljši izkoristek. Kar smeji se mi .
NEC 3520A + Verbatim DVD+R 8x pita 25 kom + 8x speed = one very happy customer. Kljub obsesijam o kvaliteti bom pomoje kar na 8x-no snemanje preklopil .
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AtaStrumf ()
BaRtMaN ::
A lahko napišeš, kje si kupil Verbatime?
V lokalnem JAEtu imajo samo 50 spindle iz Tajvana, 25 packi so pa -R in +R indijski. :(
V lokalnem JAEtu imajo samo 50 spindle iz Tajvana, 25 packi so pa -R in +R indijski. :(
Quikee ::
AtaStrumf: Hehe ja ko da bi snemal na 4x hitrosti brez preverjanja =) Ce mas obsesije o kvaliteti si nikar ne kupuj DVD pekaca, ki omogoca PI/PIF... potem bojo tvoje obsesije se vecje =P
Jaz sem kupil v JAE v LJ v Črnučah. 25 pita +R Made in Taiwan. Sem kupil kar dve, da bo mir kak mesec . Isto predlagam tudi tebi. Vzami pač 50 pack.
Quikee ja se strinjam .
Quikee ja se strinjam .
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AtaStrumf ()
Eh problem je ker so 50 cake Verbatimov drazji kot 2x25 cake v JAE... Mislim... nelogicno.. kdo te doloca cene?? =) Problem pri nas je ker prodajalci pojma nimajo o medijih. Ze to da gres kupit neke medije.. pa prdejo crap mediji vec kot pa kakovostni. Mislim idiotsko... vcasih razmislam da bi kr sam odprl trgovino samo z mediji..
cbelica ::
...ideja sploh ni slaba...
98% of the teenage population does or has tried smoking pot.
If you're one of the 2% who hasn't, copy & paste this in your Signature
ZoR ::
dubu sm verbatimove DVD+R 8x (MCC003) Made in Taiwan, posneu image naredu transfer rate test in dubu popolno krivuljo, nalepu gor nalepko, dvd dal v printer in nato še enkrat šu delat test, tokrat je bil razultat malenkost slabši ampak še vseen bolši kukr pa pr DVD-R. ok, šu sm gledat film in niti enkrat ni zaškrtalo!! jupi! .
cbelica: Nekaj je ideja.. drugo pa je idejo spravit v prakso.. kar pa je za mene skoraj da nemogoce.
ZoR: Ql... torej so le bili mediji krivi =)
ZoR: Ql... torej so le bili mediji krivi =)
zvitorepec ::
@zor: A lahko poveš kaj več o tistih prvih Verbatim DVD-R medijih (made in ..., pakiranje, st. kosov,...).
Jaz sem namreč kupil 30 kom. teh Verbatimov -R v Comtronu (made in taiwan), zaenkrat nisem se nobenega posnel; imam pa tudi jaz nec 3500 in ne bi bil rad neprijetno presenecen
Jaz sem namreč kupil 30 kom. teh Verbatimov -R v Comtronu (made in taiwan), zaenkrat nisem se nobenega posnel; imam pa tudi jaz nec 3500 in ne bi bil rad neprijetno presenecen
HOWGH!
zvitorepec: Pomoje ni to tak vazno... ker lahko da je dobil pac slabe DVD-je... to se vedno lahko zgodi tu pa tam. Drugace pa so MCC-ji Made in Singapore najboljsi... potem made in Taiwan.. najslabsi pa made in India. Kak so pakirani pa ni pomembno.
cryptozaver ::
Pred casom sem v JAE kupoval DVD/RW+/- Verbatim po 2700 SIT za 25 kosov. Sedaj je cena ze 3500. Se kje dajo dobit ceneje? Iscem prav te, ker imam silno dobre izkusnje z njimi.
Verjetno misliš DVD+/-R ne RW. Tisti so bili 4x-ni, ti zdaj so 8x-ni. Jaz sem si takrat nabavil 100 komadov DVD-R-ov (MCC 01RG20) in so se vsi super obnesli. Tisto takrat je bila pač akcija ane, zdaj je pa malo dražje, samo je tudi malo boljše, tako da je za preživet. Drugje teh istih medijev ne dobiš pod 4k SIT, pogosto še celo kar nekaj stotakov več, tako da se jaz ne bi preveč pritoževal nad 3,5k. To ti je 140 SIT na komad, kar je še vedno čist cool, če pomisliš, da smo samo eno leto od tega kupovali kvalitetne Verbatim medije po 600 SIT .
BlackHole ::
Debata je že kar dolga. Mene pa zanima, če ste dejansko odkrili kaj korsitnega. Torej kateri mediji ja, kateri ne oz. kak povzetek bi bil fajn.
LP Marko
schurda ::
Mogoče takrat nisem povedal, v bistvu še nisem vedel v čem je težava. Verbatim DVD-R 2x (ali 2.4), pakirani po 5 v ta velikih rumenih škatlah, so CMC (krep). 8x pa soo MCC, zato pa sem imel s ta prvimi probleme, z drugimi pa ne.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
BlackHole ::
Saj nisem misli, da bi moral kdo iskat. Se mi je zdelo, da tisti ki sodelujejo v celi debati, da bi lahko vedeli o čem se je pisalo in malo povzeli zadevo. Sicer pa me zanima, kaj ste ugotovili v tako dolgi debati do zdaj (če ste sploh kaj).
LP Marko
Na kratko: Ne splača se kupovati cheap medijev. Verbatim pite v JAE so najboljši bang for the buck. Osebno priporočam Verbatim DVD+R 8x 25 pack Made in Taiwan (MCC 003) za 3500 SIT (140 SIT/kom).
>>> Debata je že kar dolga. Mene pa zanima, če ste dejansko odkrili kaj korsitnega. Torej kateri mediji ja, kateri ne oz. kak povzetek bi bil fajn.
vsakič ko v trgovini zmanjka zaloge, je treba novo rabo naročit. ki pa ponavadi ni ista.
zato povzetka ne moremo delat. ko greš kupovat medije prideš v to temo in prebereš zadnjih dvajset postov da vidiš kaj je tisti trenutek najboljše za kupit.
vsakič ko v trgovini zmanjka zaloge, je treba novo rabo naročit. ki pa ponavadi ni ista.
zato povzetka ne moremo delat. ko greš kupovat medije prideš v to temo in prebereš zadnjih dvajset postov da vidiš kaj je tisti trenutek najboljše za kupit.
yust4fun ::
Zivjo!
Mene pa zanima, ce je kdo kupoval
DVD mediji Bulkpaq MCC(Verbatim) Printable 8x
iz strani http://www.dvdmediji.com/
namrec cena 2690 za printable je zelo ugodna in pise da so od MCC
Ce ima kdo kaksne izkusnje naj prosim pove
LP
Mene pa zanima, ce je kdo kupoval
DVD mediji Bulkpaq MCC(Verbatim) Printable 8x
iz strani http://www.dvdmediji.com/
namrec cena 2690 za printable je zelo ugodna in pise da so od MCC
Ce ima kdo kaksne izkusnje naj prosim pove
LP
Heh.. pise TDK TTG02 / MCC (Mitsubishi) / CMC MAG AE1... torej lahko dobis bilokere od teh treh =)
yust4fun ::
sej se itak ne splaca, sem bil zdele v jae in so znizal cene verbatina kar ornk za printable 8x 50kom sem dal 5770 prej 8200
tko da mislm da cenejs printable kupt se ne da za tako kvaliteto- tko da navali na verbatin dokler jih bodo mel
tko da mislm da cenejs printable kupt se ne da za tako kvaliteto- tko da navali na verbatin dokler jih bodo mel
Yust me!
BigBang Maxell 4x +/- R 5 kosov slim 790 SIT. Made in Japan.
UUU... to se pa kr splaca =) Z Maxell TY sem mel same dobre izkusnje =)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Quikee ()
Pa so TY? Ker sem oni dan kupu Maxell DVD+R 25K pack, so Made in Japan, pa so MAXELL 001 ali neki takega...
*zapeceno z NEC-om 3500 - FW 2.28 standard Quikee
Gre sicer samo 4X, ma ni panike...
*zapeceno z NEC-om 3500 - FW 2.28 standard Quikee
Gre sicer samo 4X, ma ni panike...
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Predator ()
Ja no pa ce so MAXELL 001 tudi prav =)
Heh... ce jih bom kje dobil jih bom pospesil na 8x al 12x... razen ce bo kdo drugi probal ?
Heh... ce jih bom kje dobil jih bom pospesil na 8x al 12x... razen ce bo kdo drugi probal ?
schurda: Sem kupil danes Maxelle 4x oni ko si reko.. pa niti na DVD+R niti DVD-R ni napisano Made in Japan =) Tak da sem dobo RitekG04 blah... pa Ritek R02 !! BLAK! =) No OK OK sej niso tak slabi.. samo niso pa TY.
cbelica: Dobis novi firmware za probat ko bo snemo MAXELL001 pri 8x al 12x... glede na to da MAXELL002 so ok celo pri 16x =)
cbelica: Dobis novi firmware za probat ko bo snemo MAXELL001 pri 8x al 12x... glede na to da MAXELL002 so ok celo pri 16x =)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Quikee ()
Thx a lot!!
Wad@ ::
Jaz bi pa rakel samo to da se izogibajte Melody dvdjem..sicer enkrat sem jih kupil in so delali bp, vendar sem jih danes kupil 10 in 6 sem jih uničil...4 še na to priložnost čakajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Wad@ ()
Jap to je to.. thnx. Mediji so GSC002.
Vidim da mas Nec 2500.... mogoce bi blo dobro probat z starim Herrie firmwareom. Dobis ga tukaj. Samo v vsakem primeru so to mediji slabe kvalitete in se jih je boljse izogibat v prihodnje.
Vidim da mas Nec 2500.... mogoce bi blo dobro probat z starim Herrie firmwareom. Dobis ga tukaj. Samo v vsakem primeru so to mediji slabe kvalitete in se jih je boljse izogibat v prihodnje.
Romčy ::
Tukaj dobite zagotovo najbolj poceni medije in zelo kvalitetne(Budget), ker jih moj Nec 3500A peče z 12X ,čeprav so deklarirane z 8x nisem imel niti ene napake še pa sem jih zapekel že kakih 100-150. Delajo preverjeno tudi na drugih predvajalnikih tako da jih samo priporočam vsem. Sam sem si naredu lepo zalogo ker so resnično poceni če jih kupiš nekaj več. http://www.dvdrmediji.com/
e-marko ::
Jaz imam pa eno miceno prošnjo.
Imam NEC-a 2500A in me zanima kateri fw je najbolj priporočljiv?
Vem, da sem nekaj updejtal, vendar je od tega že kar dolgo. Ne vem točno kateri fw sem uporabil.
Če se komu ljubi pogledati tale dva screenshot-a in mi svetovati:
Pa še nekaj...
pc-dom ima v akciji NEC 3520 in neke eproformance dvd-je.
1.Če pečem samo zase in mi je pomembna kvaliteta ali je ta 3520 dober nakup ali ima mogoče kakšne težave?
2. eProformance dvd-ji... Te dvd-je sem opazil tudi v lokalni trgovini, ki jih počasi menjuje za prodane Verbatime (ki jih je baje ful težko dobiti ). Ali so ti dvd-ji za kaj ali so ščiš?
Sedaj uporabljam samo Verbatim cd-je in dvd-je. Sem pa komaj sedaj opazil, da moram biti pozoren kje so izdelani (NE India )
Hvala za odgovore.
LP
Imam NEC-a 2500A in me zanima kateri fw je najbolj priporočljiv?
Vem, da sem nekaj updejtal, vendar je od tega že kar dolgo. Ne vem točno kateri fw sem uporabil.
Če se komu ljubi pogledati tale dva screenshot-a in mi svetovati:
Pa še nekaj...
pc-dom ima v akciji NEC 3520 in neke eproformance dvd-je.
1.Če pečem samo zase in mi je pomembna kvaliteta ali je ta 3520 dober nakup ali ima mogoče kakšne težave?
2. eProformance dvd-ji... Te dvd-je sem opazil tudi v lokalni trgovini, ki jih počasi menjuje za prodane Verbatime (ki jih je baje ful težko dobiti ). Ali so ti dvd-ji za kaj ali so ščiš?
Sedaj uporabljam samo Verbatim cd-je in dvd-je. Sem pa komaj sedaj opazil, da moram biti pozoren kje so izdelani (NE India )
Hvala za odgovore.
LP
...somebody, somewhere...
Zgodovina sprememb…
e-marko:Za 2500 se najbolj splaca flashat z novim Herrie firmware-om... dobis ga na www.herrie.org.. BTW. to je neuraden firmware tako da zgubis garancijo =)
Glede ali se splaca Nec 3520.. pa bi ti rajsi priporocal Philips 1620 (1640P).. ce zelis kvaliteto lahko s tem pekacem preveris PI/PIF/jitter vrednost (Quality scan), kar ti Nec ali pa LG ne omogocata. Pa tudi pece boljse kot Nec 3520 IMHO. eProformance DVD-je pa dobim za poskusit v pondeljek tak da bom vec takrat povedal. So pa PRODISC mediji to.. isto kot Smartbuy. Samo mislim da so Verbatimi trenutno najboljsi mediji kaj jih dobis pri nas (tudi India ker mam Verbatim 8x DVD+R MII in mi jih Nec 3500 in Philips 1640P peceta zelo dobro.. skoraj enakovredno).
Mirč: Za Platinum medije ne vem tocno... mislim pa da so DVD+R 8x RICOHJPNR02. Za DVD-R pa ne vem. Splaca se probat.. samo ne garantiram na dobre rezultate.. ker nisem sigurn. =)
Izogibajte se vseh fake TY medijem... pravi TY mediji majo napisano "Made in Japan".
Glede ali se splaca Nec 3520.. pa bi ti rajsi priporocal Philips 1620 (1640P).. ce zelis kvaliteto lahko s tem pekacem preveris PI/PIF/jitter vrednost (Quality scan), kar ti Nec ali pa LG ne omogocata. Pa tudi pece boljse kot Nec 3520 IMHO. eProformance DVD-je pa dobim za poskusit v pondeljek tak da bom vec takrat povedal. So pa PRODISC mediji to.. isto kot Smartbuy. Samo mislim da so Verbatimi trenutno najboljsi mediji kaj jih dobis pri nas (tudi India ker mam Verbatim 8x DVD+R MII in mi jih Nec 3500 in Philips 1640P peceta zelo dobro.. skoraj enakovredno).
Mirč: Za Platinum medije ne vem tocno... mislim pa da so DVD+R 8x RICOHJPNR02. Za DVD-R pa ne vem. Splaca se probat.. samo ne garantiram na dobre rezultate.. ker nisem sigurn. =)
Izogibajte se vseh fake TY medijem... pravi TY mediji majo napisano "Made in Japan".
Ok, hvala za odgovor.
Saj garancijo sem že itak izgubil, ko sem naložil neuraden fw.
Grem zdaj gledat za tega zadnjega od Herrie-a...
Btw: Kje lahko upam, da bi dobil tega Philipsa najceneje (oz. kolikor toliko ugodno)?
LP
Saj garancijo sem že itak izgubil, ko sem naložil neuraden fw.
Grem zdaj gledat za tega zadnjega od Herrie-a...
Btw: Kje lahko upam, da bi dobil tega Philipsa najceneje (oz. kolikor toliko ugodno)?
LP
boštjan ::
saj lahko daš nazaj original firmware od firme ,pa maš spet garancijo
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
To je res... Samo običajno tako prej poteče garancija, kot pa crkne. Vsaj meni še ni nič crknilo v garancijskem roku (vedno malo po tem )
LP
LP
cbelica: Probaj s tem firmware-om... klik.
MAXELL 001 je zdaj 8x. Temelji pa na novem Mad Dog 3500 2.FC firmware + speedup-i, ki so v Extreme firmware-u.
MAXELL 001 je zdaj 8x. Temelji pa na novem Mad Dog 3500 2.FC firmware + speedup-i, ki so v Extreme firmware-u.
EProformance 8x DVD+R - PRODISCR03
Nec 3500 - Mad Dog 2.FC @ 12x
Philips 1640P - P3.2 @ 12x
Tu se tudi lepo vidi kako razlicno peceta Philips in Nec... Philips P-CAV... Nec Z-CLV... pa tudi WOPC/BOPC in AOPC so lepo vidni.
Nec 3500 - Mad Dog 2.FC @ 12x
Philips 1640P - P3.2 @ 12x
Tu se tudi lepo vidi kako razlicno peceta Philips in Nec... Philips P-CAV... Nec Z-CLV... pa tudi WOPC/BOPC in AOPC so lepo vidni.
Zgodovina sprememb…
mrbungle ::
Quikee, a mi lahko prosim poveš, kateri program si uporabil za testiranje DVD-jev. Prva sličica je iz Nerota, druga je iz Kprobe-a, zanima pa me, kateri program je uporabljen pri tretji sličici (CD-SPEED).
LP, Miha
LP, Miha
Mogoče še vprašanje. Kaj je boljše, če pečeš s konstantno kotno hitrostjo ali linearno hitrostjo? Kje pa se da to sploh nastavit?
quikee: meni te slike ne delajo?!
aja. jaz sem v avstriji v mediamarktu včeraj kupil verbatim +rw in sony +rw. bom poročal o obojnih.
aja. jaz sem v avstriji v mediamarktu včeraj kupil verbatim +rw in sony +rw. bom poročal o obojnih.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Strojna oprema | 28139 (13090) | e-marko |
» | NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Strojna oprema | 103050 (27559) | nuclear |
» | NEC ND-3540A problem...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2387 (1678) | dean444 |
» | dvd taiyo yudenOddelek: Kaj kupiti | 1751 (1555) | Quikee |
» | Kateri DVD+/-RW? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 9620 (7244) | AtaStrumf |