Forum » Kaj kupiti » Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije?
Kje pa vi kupujete DVDR/DVDRW medije?
bond007 ::
Opozorilo .. ne priporočam dvdje ADM 4x DVD+r ( media ID: POMSC001) ker čist usrano delajo. Kupil sem dva 10packa ker so bli pocen.. .pod jurja. Vendar se vidi da niso kvalitetni - en read test.
Na koncu ga čist zmanka... in vrže napako da ne more prebrati. Crap mediji uglavnem
Na koncu ga čist zmanka... in vrže napako da ne more prebrati. Crap mediji uglavnem
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Predator ()
OldSkul ::
No shit sherlock.
Si mislil, da bodo eni ADM mediji dobro delali?
Sem že opozaral na te medije, ravno na tem forumu.
Jaz sem jih kupil deset, pa sem posnel dva-noben ni delal, nato sem vrgel celo tortico stran. Lahko bi se se kregal s trgovino, ampak za tistega jurja pa še malo, se to ne splača.
Si mislil, da bodo eni ADM mediji dobro delali?
Sem že opozaral na te medije, ravno na tem forumu.
Jaz sem jih kupil deset, pa sem posnel dva-noben ni delal, nato sem vrgel celo tortico stran. Lahko bi se se kregal s trgovino, ampak za tistega jurja pa še malo, se to ne splača.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OldSkul ()
Quikee ::
Izogibajte se medijem kot so ADM, Supernova, Big Bang. Najbolj priporocljivi so Verbatim DVD+R in DVD-R Made in Singapore, Taiwan ali Japan(Verbatim Pastel).
zanimivo pri punci pa dela - ima en LG dvd writer. njej vse lepo prebere.. vse faile ko so gor.. men pa javi napako pri zadnjih dveh. Do zdei nism mel problemov z temi mediji - zapekel sem jih enih 10... vsi delajo brez problema.. le pri tem sse je zgleda zalomilo, zato sm dal pognal test hitrosti prenosa. Itak so mediji v kurcu, sam so pa poceni . drugače sam uporabljam samo verbatine dvd-r 8x - kolega zrihtal za 3k sit/tortico. Tega šita ne bom več kupoval, upam pa, da se bo preostalih 10 vredu zapekl
Ma sej ni finta v tem ce ti prebere ali ne... ker je vprasanje kak dolgo se ti ga bo bralo. Kvalitete medijev se ne doloca s tem ce ti posnames DVD in ti ga potem nazaj prebere ker to lahko tudi marsikateri zanic medij. Kvaliteto dolocata 2 stvari in to sta cista krivulja pri transfer rate testu in male vrednosti PI/PIF in Jitter. Le ko je to izpolnjeno lahko trdis, da je medij kakovosten in da ga bo bral marsikateri drugi DVD citalec ali komponenta. Polek tega je kr dobro znamenje, da podatkov na mediju ne bo unicla le mala praskica in pa da bodo podatki tudi breljivi cez pol leta, leto, dve leti ali vec.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Quikee ()
Se strinjam z napisanim. Vendar že da prebere je sploh čudež... glede na to da NEC ne. Itak na te medije pečem samo take manj pomembne stvari, ki so kratek čas aktualne. Da bi kake backupe na te medije delal bi bila neumnost . Za druge bojo že mogl bit vredu. Je pa zanimivo, da je torticca teh 10 dvdjev stala okoli 2 tisoč sit. Potem sem jih dobil 50% ceneje, ker je bla razprodaja... Že z prostim očesom se vidi , da je na praznem dvdju veliko majhnih pik in lis.. A velja za vse medije z tem MIDom, da so slabše kakovosti?
Nec je tak znan, da ni tako dober pri branju in me ne preseneca ravno =)
POMSC001002 in VDSPMSAB01 (ADM DVD-R) veljata za medije zelo slabe kvalitete.. se pa najde kdaj pa kdaj kaksen tudi, ki se dobro zapece. Pri vseh medijih obstajajo izjeme =)
Do zdaj sem najsel zelo malo medijev za katere lahko recem, da se zapecejo odlicno. Vecinoma so to MCC ali TY mediji.. se pa najde tudi kaksen med njimi, ki me je presenetil. Recimo med te stejem:
MCC003 - Verbatim 8x DVD+R Made in Taiwan in HP 8x DVD+R Made in Singapore (Predvsem na Philips 1640P)
MCC01RG20 - Verbatim 4x DVD-R Made in India
MCC02RG20 - Verbatim 8x DVD-R Made in Taiwan
TYG01 - Maxell 4x DVD-R Made in Japan
YUDEN000T01 - Verbatim Pastel 4x DVD+R Made in Japan
YUDEN000T02 - Fuji 8x DVD+R Made in Japan
MBIPG101R03 - Memorex 4x DVD+R
MBI01RG20 - Memorex 4x DVD-R
MXL RG03 - Maxell 8x DVD-R
S tem da se tem ne zaupam vsem =)
Ostali kaj sem jih probal pa so le povprecno dobri ali pa nisem mel dovolj medijev za mnenje.
Res zanic mediji kaj sem jih mel do zdaj pa so zraven ADM tudi OPTODISCR004 - Intenso 4x DVD-R predvsem zaradi variabilnosti.
POMSC001002 in VDSPMSAB01 (ADM DVD-R) veljata za medije zelo slabe kvalitete.. se pa najde kdaj pa kdaj kaksen tudi, ki se dobro zapece. Pri vseh medijih obstajajo izjeme =)
Do zdaj sem najsel zelo malo medijev za katere lahko recem, da se zapecejo odlicno. Vecinoma so to MCC ali TY mediji.. se pa najde tudi kaksen med njimi, ki me je presenetil. Recimo med te stejem:
MCC003 - Verbatim 8x DVD+R Made in Taiwan in HP 8x DVD+R Made in Singapore (Predvsem na Philips 1640P)
MCC01RG20 - Verbatim 4x DVD-R Made in India
MCC02RG20 - Verbatim 8x DVD-R Made in Taiwan
TYG01 - Maxell 4x DVD-R Made in Japan
YUDEN000T01 - Verbatim Pastel 4x DVD+R Made in Japan
YUDEN000T02 - Fuji 8x DVD+R Made in Japan
MBIPG101R03 - Memorex 4x DVD+R
MBI01RG20 - Memorex 4x DVD-R
MXL RG03 - Maxell 8x DVD-R
S tem da se tem ne zaupam vsem =)
Ostali kaj sem jih probal pa so le povprecno dobri ali pa nisem mel dovolj medijev za mnenje.
Res zanic mediji kaj sem jih mel do zdaj pa so zraven ADM tudi OPTODISCR004 - Intenso 4x DVD-R predvsem zaradi variabilnosti.
Zgodovina sprememb…
schurda ::
Opozoril bi samo na Verbatim. Izgleda, da so 4 in 8x OK, 2x pa ne. Glede na to, da so RICOHJPNR02 pohvaljeni in tudi jaz nisem imel težav z njimi, naj povem , da so to med ostalimi tudi Imation 8x +R , ki se jih dobi v BOF-u. 8x+R se peče na 16x.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
propeler ::
Memorex- do zdaj vsi uspešno zapečeni
Nabava- modro-rdeče becinske črpalke
cena za 10 pack DVD+R, gratis 1 DVDRW = 1190 sit
Nabava- modro-rdeče becinske črpalke
cena za 10 pack DVD+R, gratis 1 DVDRW = 1190 sit
Če bi igre poneumljale, bi se sprehajali v temi in spuščali čudne glasove.Pacman
LOL... na bencinski crpalki =) To morm pogledat 1x ce so pri nas tudi na voljo =) Kaki pa je MID teh Memorexov ?
Zgodovina sprememb…
kakšen MID?
Če bi igre poneumljale, bi se sprehajali v temi in spuščali čudne glasove.Pacman
ZoR ::
Quikee, pravs da so verbatimovi 8x dvd-r ( MCC02RG20 ) dobri, jz sem prav te kupil prek mimovrste kake par tednov nazaj in pa pekač nec 3500 ag. na začetku sm snemal dvdje na max hitrosti z programom cloneDVD2, filme sm si pol ogledu v komponenti Philips DVD 743, kero smo nabavl ene 2 al 3 leta nazaj, vglavnem filmi je vsaj ene 7 zacukal med gledanjem in to predvsem prve 3/4 ure po kaki uri je pa začel zaostajat tud zvok, zaostaju je ene 6 min po pa je blo ql... apmak to je seveda blazno moteče!
ok pol sm jih šu pečt na 4x hitrost in su gledat film, spet je zacukal na vsake tok časa (pomojm isto 7x ali več), s to razliko da tokrat zvok med filmom ni nikol zaostaju.
ker me vse to zlo mot in hočm met popolno kopijo DVDja me zanima kaj nej nardim, kak drug medi kupm al kaj?
ok pol sm jih šu pečt na 4x hitrost in su gledat film, spet je zacukal na vsake tok časa (pomojm isto 7x ali več), s to razliko da tokrat zvok med filmom ni nikol zaostaju.
ker me vse to zlo mot in hočm met popolno kopijo DVDja me zanima kaj nej nardim, kak drug medi kupm al kaj?
ZoR: Hmm.. probaj medij v racunalniku ce bo isto cukal. Mogoce da ni kriv medij.
Drugace pa bi blo dobro da probas kak drugi medij kupit in pogledat ce se tam isto dogaja. Tudi najbolj kvalitetni mediji niso vedno isto dobri in lahko mas smolo da naletis na taksne ki delajo probleme. Priporocam tudi da nardis Transfer Rate test v Nero CD/DVD speed... ce hitrost branja pade potem je ziher problem z medijem ce ne pa bi blo mogoce dobro leco scistit v komponenti glede na to da je ze kr stara.
Kaj drugi mediji, ki si jih posnel pa ne delajo tezav?
Drugace pa bi blo dobro da probas kak drugi medij kupit in pogledat ce se tam isto dogaja. Tudi najbolj kvalitetni mediji niso vedno isto dobri in lahko mas smolo da naletis na taksne ki delajo probleme. Priporocam tudi da nardis Transfer Rate test v Nero CD/DVD speed... ce hitrost branja pade potem je ziher problem z medijem ce ne pa bi blo mogoce dobro leco scistit v komponenti glede na to da je ze kr stara.
Kaj drugi mediji, ki si jih posnel pa ne delajo tezav?
Ni problem vedno v mediju, temveč tudi v pekaču. Jaz snemam vedno s čim manjšo hitrostjo (2x-PS2 ali 4x filmi) na memorex, tdk, traxdata. Vse mi je do zdaj delal. Tudi v playstation 2, ki je zelo občutljiv glede tega, sploh pri igrah. Je pa tud odvisno ali je - ali +. Pri mojem pekaču lahko nastavim booktype če snemam na DVD+R na -, tko da ga berejo tudi naprave, ki ne berejo +.
ok, v nerotu sm stestiru en film, po 2.5gb začne krivulja mal variirat ene 8 vrhov lahk naštejem, po 3 gb pade skor do konca dol in jav napako - no seek complete (030200) ...
kaj s tem misl, ok to defenitivno ni vredu
ps: quikee, snemu sm zaenkrat samo filme in se pr vseh se ponovi podobno kar sm v prejšnm postu naštel, vsi so posneti na istih medijih verbatim
kaj s tem misl, ok to defenitivno ni vredu
ps: quikee, snemu sm zaenkrat samo filme in se pr vseh se ponovi podobno kar sm v prejšnm postu naštel, vsi so posneti na istih medijih verbatim
Uf... ce ti javi no seek complete pomeni da ni morel prebrat podatka na madiju. Hmm.. glede na to bi rekel da so mediji krivi in najboljse da probas s kaksnimi drugimi. Lahko pa se posodobis firmware na najnovejsega in potem probas ce bo kaj vec srece s temi Verbatimi (ce nimas se najnovejsega).
stestiru sm še film katerega sm 4x posnel, tega mi je nero speed prebral do konca, ampak je od 3.5 gb naprej en kup motenj, vrhov je tolk da jih sploh ne morem preštet.
gor si bom dal še tanov firmware in probu potem 2x posnet film pa bom vidu kaj bo, aja bdw kere medie mi pol svetujes, če ne bo nič s temi?
gor si bom dal še tanov firmware in probu potem 2x posnet film pa bom vidu kaj bo, aja bdw kere medie mi pol svetujes, če ne bo nič s temi?
Uh.. tezko rect... Lahko probas z Memorex-i.. 4x DVD+R MBIPG101R03 in 4x DVD-R MBI01RG20 se na mojem Nec-u lepo peceta ampak sta omejena na 4x ce te to ne moti. Kvalitetni in hitri mediji pa so tudi Verbatim 16x DVD+R MCC004. Mogoce bi blo tudi dobro probat Verbatim 8x DVD+R MCC003. Drugace pa z TY mediji skoraj da ne mores zgresit oz. vsi kaj so made in Japan so dobri mediji.. predvsem YUDEN000T02 so super za Nec-a. Kupis pa jih lahko kot Fuji 8x DVD+R Made in Japan.. samo ne vem kje se pri nas se dobijo. Dobri so naceloma tudi Smartbuy 8x DVD+R PRODISC R03 samo jih jaz se nisem dosti preizkusil. Ostali kaj sem jih probo ( TDK 8x DVD+R TDK002, TDK 8x DVD-R TTH01, Sony 8x DVD-R SONY08D1, TDK 8x DVD+R CMC MAG. E01, TDK 8x DVD-R TTG01 ) pa so le povprecni.. samo ne bi smeli povzrocali tezav.
Najboljse je da jih probas par pa se sam odlocis kateri ti najbolj pasejo.
Najboljse je da jih probas par pa se sam odlocis kateri ti najbolj pasejo.
Zgodovina sprememb…
pingec ::
une od fujija majo obcasno v sparu sam so blatno dragi, pa smatrbuyi -R 8x se mi zdijo ful kvalitetni glede na ceno (140 sit za kom v skatlici)
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.
Smartbuy-i so ql za tako ceno ja... samo vedno ko prijem v Comtrona jih nimajo =) Drugace pa zdaj samo uporablam se Verbatime 8x DVD+R MCC003 z mojim Philipsovim pekacem. Nec-a mam se samo za to da se igram z njim in poskusam pospesit kaksen medij, ki se ga nisem prej pospesil. =)
pingec ::
tle v kopru pa jih majo en kubični meter teh dvdjev v comtronu (dobesedno =) )
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.
boštjan ::
te sem jaz v JAE za 3500 kupo,samo MIDa še nisem pogledo
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
AtaStrumf ::
vag DVD+R so MCC 003 . Tudi jaz jih grem iskat. Če pa jih kdo rabi 100 pa naj vzame 4 po 25 pa zateži za mal popusta.
Quikee, dal gor FW 2.18 posnel film z 2x hitrostjo is še vedno isto sranje do ene ure mi je 8-krat škrtnu, pol pa nč...
Zaključek, 25 pack Verbatim DVD-R 8x (MCC 02RG20) so za en kurac!
sm že naroču nove Verbatim DVD+R 8X, jutr dubim pa bom vidu kako se bodo obnesl
Zaključek, 25 pack Verbatim DVD-R 8x (MCC 02RG20) so za en kurac!
sm že naroču nove Verbatim DVD+R 8X, jutr dubim pa bom vidu kako se bodo obnesl
Evo NERO read test Verbatim DVD+R 8x 25 kom pita (preverjeno MCC 003) v NEC-u 3520A (tudi posneto s tem NEC-om na 4x hitrosti):
Meni je najbolj važna kvaliteta. Vsak posnet DVD tudi preverim (obkljukam verify v Nero-tu) in že iz časa, ki ga porabi za preverjanje vem ali je vse OK ali ne. Zelo sem bil navdušen ko sem prvič posnel in preveril DVD z NEC-om 3520 na 4x, saj je celoten postopek trajal okoli 20 minut pri LG-ju GSA-4081B (8x-ni pekač) pa je trajalo čez 30 minut pri isti hitrosti snemaja. Razlika je bila edino v hitrosti preverjanja, ki je na NEC-u 2x večja .
Zdaj verjetno bolje razumete, zakaj me ne gane tistih par minut razlike med 4x in 8x oz. 16x-nem snemaju. Gre za relativno majhen časovni prihranek glede na celoten čas snemanja IN preverjanja.
Meni je najbolj važna kvaliteta. Vsak posnet DVD tudi preverim (obkljukam verify v Nero-tu) in že iz časa, ki ga porabi za preverjanje vem ali je vse OK ali ne. Zelo sem bil navdušen ko sem prvič posnel in preveril DVD z NEC-om 3520 na 4x, saj je celoten postopek trajal okoli 20 minut pri LG-ju GSA-4081B (8x-ni pekač) pa je trajalo čez 30 minut pri isti hitrosti snemaja. Razlika je bila edino v hitrosti preverjanja, ki je na NEC-u 2x večja .
Zdaj verjetno bolje razumete, zakaj me ne gane tistih par minut razlike med 4x in 8x oz. 16x-nem snemaju. Gre za relativno majhen časovni prihranek glede na celoten čas snemanja IN preverjanja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AtaStrumf ()
Ja ce so mediji ali pekac kriv se samo da ugotovit ce poskusis druge medije. Jaz pa dvomim da je pekac kriv.. ker po navadi se vedno izkaze, da so krivi mediji samo ne tak da bi potem generaliziral in rekel da so vsi mediji te znamke zanic. Se zgodi da dobis kaksne zanic tak kot sem jaz dobo zanic RICOHJPNR01 in ni bil nic pekac kriv. Za to stvar pa po navadi ni kriv niti proizvajalec.. ker mogoce so bili mediji cisto OK ko si jih naredili drugace jih quality control ne bi spustil skozi. Problem se pojavi ker pot iz Azije do sem ni ravno kratka in mogoce pogoji za skladiscenje niso bili primerni.. recimo visoka ali niska temperatura, visoka vlaznost itd. to vse vpliva v koncni fazi na kvaliteto medija.
Tak za informacijo:
MCC02RG20 posneti pri 16x...
Tak za informacijo:
MCC02RG20 posneti pri 16x...
Aja AtaStrumf... ne preverjaj z onim verify v Neru... s tem nic ne dosezes. Rajsi posnami brez verify.. pol pa transfer rate v Nero CD/DVD speed. Tak boljse vidis ce je OK posneto ali ne. Ker lahko v Transfer rate vidis tezave z branjem... verify bi pa ga vseeno skozi spusto. Transfer rate na Nec-u je zelo dobro merilo kvalitete.. ker bere DVD-je pri 16x hitrosti ker malokateri drugi DVD pekac lahko... in pri visjih hitrostih napake postanejo bolj izrazite. Se pa na mojih screenshotih lepo vidi kako Transfer rate test lepo prebere medij kjub temu da so PI/PIF vrednosti kar visoke.
Zgodovina sprememb…
ma sej vem, da ne morm vse v isti koš metat, sam mi res mori ker sm posnel skor 20 filmov. izdelu barvne nalepke (glossy!), naredu barvni ovitek (front) in vse skup lepo vstavil v škatlco, tko da zlgeda res kot original! in tud men je najpomembnejša kvaliteta dvdja, zato sm šu probat tud 2x in 4x snemat, sam ni blo fore....
zgleda, da sm res meu smola pri izbiri, no sej jutr dobim DVD+R pa bom vidu kaki se bodo te obnesl.
zgleda, da sm res meu smola pri izbiri, no sej jutr dobim DVD+R pa bom vidu kaki se bodo te obnesl.
Nalepke si dal gor na DVD-je ? Kaj nalepke si dal gor predenj si testiro medije? Probaj brez... nalepke se ne dajejo gor na CD-je in DVD-je zaradi tezav z branjem. Ce ze hoces met kaj gor napisano pol to napisi z flomastrom (na bazi vode... lahko tudi alkohola)... al pa printable DVD-ji + Epson R200 ko lahk printas na DVD-je.
Zgodovina sprememb…
dvd labels ja, gor sm jih dal po testiranju in tud pred sm probu, ni blo razlike, tud k sm gledu filme so eni mel že gor drugi pa še ne..
mam canon pixmo 4000 printer tko da dam na posnete dvdje nalepke in pol dvd v printer, printable dvdje ne mislm kupovat ker so predragi.. kaj a res tok škodujejo nalepke, pa baje da prašijo laserske glave? kako je s tem
mam canon pixmo 4000 printer tko da dam na posnete dvdje nalepke in pol dvd v printer, printable dvdje ne mislm kupovat ker so predragi.. kaj a res tok škodujejo nalepke, pa baje da prašijo laserske glave? kako je s tem
Quikee verify mi pove nekaj kar mi noben trasfer rate ne more in to je ali so posnete datoteke identične tistim na disku. Včasih lahko pride do corruptanja podatkov pri snemanju. To se mi je recimo zgodilo ko sem prešel iz AXP na A64 in novemu sistemu Transcend RAM ni dišal in je kvarilo podatke. To sem takoj ugotovil pri verify-ju, trasfer rate mi pa tega ne bi povedal, ker sem tudi to naredil pa ni bilo videti nobenih težav.
Edino kar sem opazil in me malo daje je, da ko sem v NEC-u 3520A za foro nekaj posnel na 8x speed je preverjal 2x dlje, tako da sem bil na koncu še na slabšem - gledano na porabljen čas. Na žalost nimam DVDR pogona, ki bi lahko preverjal PI/PIO, samo če dobim novga LG-ja iz reklamacije (nehal je brat CDR-je) ga bom prodal in si kupil Philipsa ali pa Ben-Q-ja. Lahko pa naredim še transfer rate test unga 8x-posnetega DVDR-ja (MCC 003), da vidim če se bo že tam kaj poznalo.
Edino kar sem opazil in me malo daje je, da ko sem v NEC-u 3520A za foro nekaj posnel na 8x speed je preverjal 2x dlje, tako da sem bil na koncu še na slabšem - gledano na porabljen čas. Na žalost nimam DVDR pogona, ki bi lahko preverjal PI/PIO, samo če dobim novga LG-ja iz reklamacije (nehal je brat CDR-je) ga bom prodal in si kupil Philipsa ali pa Ben-Q-ja. Lahko pa naredim še transfer rate test unga 8x-posnetega DVDR-ja (MCC 003), da vidim če se bo že tam kaj poznalo.
krneki ::
Nalepke so res krive v večini primerov. Recimo pred časom sem vzel en 2 leti star DVD-R z nalepko in dobil takšen scan:
Uglavnem ne moreš ga do konca prebrati pa, če si Bog.
Potem sem nalepko snel (sam namočiš v alkohol za minutko in enostavno odlimaš) in nasledji scan:
Seveda se to ne pojavi takoj ampak po parih mescih, ampak zato ti ni treba u smeti use vršt
PS: Pa ne čuditi visokim PI vrednostim ker je to z dvdromom na max hitrosti in medij je normalno berljiv, ko ni nalepke (skor brezhibna krivulja s cdspeedom pri 14x hitrosti).
Uglavnem ne moreš ga do konca prebrati pa, če si Bog.
Potem sem nalepko snel (sam namočiš v alkohol za minutko in enostavno odlimaš) in nasledji scan:
Seveda se to ne pojavi takoj ampak po parih mescih, ampak zato ti ni treba u smeti use vršt
PS: Pa ne čuditi visokim PI vrednostim ker je to z dvdromom na max hitrosti in medij je normalno berljiv, ko ni nalepke (skor brezhibna krivulja s cdspeedom pri 14x hitrosti).
AtaStrumf:
Heh... ja se zgodi da dobis zanic RAM. Samo cudno da nisi opazil tega ze prej, ker ce ti RAM kvari podatke te ti tudi sistem ne bi deloval kaj prevec zanesljivo. Sicer pa se drugace je moznost da se ti pokvari podatek med potjo od diska na DVD zelo mala in se ti pri stabilnem sistemu ne more zgodit.
Drugace pa DVD sam ma dosti vec mehanizmov za detekcijo in popravljanje napak kot kera druga komponenta v racunalniku. In ravno PI/PO sta 2 nivoja popravljanja napak. Drugace pa je ta verifikacija da je na DVD posneto isto kot mas na disku dosti boljse opravljat preko MD5 checksuma... ko mas na disku ga lepo zracunas... zapises v datoteko in posnames zravn na DVD.. potem pa ko se CD/DVD posname se zracunas 1x... s tem da tokrat beres iz DVD-a. S tem da s tem postopkom profitiras se na eni stvari... in to da lahko bilokdaj v prihodnjosti preveris ce so podatki na DVD-ju taksni kot bi mogli bit.
Sicer pa ti to samo po sebi verify ne bo nikoli povedal kako kvalitetno je DVD zapisan... to se lahko detekta samo z Transfer rate testom... in se bolj natancno z PI/PO testom. In kaj ti pomaga v tem primeru verifikacija.. ce pa cez pol leta medija ne bos mogle vec normalno prebrat ker se je kolicina napak na mediju povecala zaradi taksnih in drugacnih razlogov??
Heh... ja se zgodi da dobis zanic RAM. Samo cudno da nisi opazil tega ze prej, ker ce ti RAM kvari podatke te ti tudi sistem ne bi deloval kaj prevec zanesljivo. Sicer pa se drugace je moznost da se ti pokvari podatek med potjo od diska na DVD zelo mala in se ti pri stabilnem sistemu ne more zgodit.
Drugace pa DVD sam ma dosti vec mehanizmov za detekcijo in popravljanje napak kot kera druga komponenta v racunalniku. In ravno PI/PO sta 2 nivoja popravljanja napak. Drugace pa je ta verifikacija da je na DVD posneto isto kot mas na disku dosti boljse opravljat preko MD5 checksuma... ko mas na disku ga lepo zracunas... zapises v datoteko in posnames zravn na DVD.. potem pa ko se CD/DVD posname se zracunas 1x... s tem da tokrat beres iz DVD-a. S tem da s tem postopkom profitiras se na eni stvari... in to da lahko bilokdaj v prihodnjosti preveris ce so podatki na DVD-ju taksni kot bi mogli bit.
Sicer pa ti to samo po sebi verify ne bo nikoli povedal kako kvalitetno je DVD zapisan... to se lahko detekta samo z Transfer rate testom... in se bolj natancno z PI/PO testom. In kaj ti pomaga v tem primeru verifikacija.. ce pa cez pol leta medija ne bos mogle vec normalno prebrat ker se je kolicina napak na mediju povecala zaradi taksnih in drugacnih razlogov??
Zdaj sem se dal gor na streznik 2 scana z MCC003 in YUDEN000T02... pecena z Philipsom 1640P pri 8x v okoli 8:30.
Glede na taksne rezultate sploh ne vidim razloga, da bi pekel te medije pocasneje kot 8x.. prav nasprotno.. pekel bi jih pri lahko pri 12x pa bi se vedno mel odlicne rezultate.
BTW: MCC003 so Made in India... ki pa veljajo za najslabse MCC medije =)
Glede na taksne rezultate sploh ne vidim razloga, da bi pekel te medije pocasneje kot 8x.. prav nasprotno.. pekel bi jih pri lahko pri 12x pa bi se vedno mel odlicne rezultate.
BTW: MCC003 so Made in India... ki pa veljajo za najslabse MCC medije =)
Zgodovina sprememb…
zdej sm naredu transfer rate test z dvdjem (ima nalepko) katerga sem učeri posnel z 2x hitrostjo, krivulja je čist popolna, kljub temu, da mi je med samim gledanjem (dons) še vedno 8x škrtnu! sploh ne štekam, so samo te dvdji prekleti al je to čudn?
ZoR: Pocakaj na Verbatime 8x DVD+R pa bos pol vido kak je... Samo nalepk ne dajaj vec na DVD-je.
zile ::
krneki: mam jest tud problem s temi nalepkami. Koliko % alkohol si uporabil za odstranjevanje nalepk ?
Quikee MD5 checksum sem tudi delal, točno tako kot si rekel, takrat ko me je tisto zezalo in je samo potrdilo NERO-tove ugotovitve, samo je pa dost več dela s tistim. Že tako mam preveč dela z vsemi temi DVD-ji da bi se še s tem ukvarjal. NERO verify je zame najboljši kompromis .
To da je 4x in 8x hitrost peke v primeru kvalitetnih medijev lahko isti šmoren glede kvalitete zapisa čist razumem, samo moj PC ponavadi istočasno še folda in loada po 5 in več torrentov, tako da so disk in RAM ter CPU že tako dovolj obremenjeni, da se mi ne splača tvegat buffer underrunov.
Še to: Glede 90 in 96% alkohola me malo čudi, da imate tako koncentriran etanol doma. Ponavadi ima folk oficinalni Aethanolum dilutum 70%, ki ga kupiš v lekarni. Ste sigurno uporabil tolk koncentriranega?
To da je 4x in 8x hitrost peke v primeru kvalitetnih medijev lahko isti šmoren glede kvalitete zapisa čist razumem, samo moj PC ponavadi istočasno še folda in loada po 5 in več torrentov, tako da so disk in RAM ter CPU že tako dovolj obremenjeni, da se mi ne splača tvegat buffer underrunov.
Še to: Glede 90 in 96% alkohola me malo čudi, da imate tako koncentriran etanol doma. Ponavadi ima folk oficinalni Aethanolum dilutum 70%, ki ga kupiš v lekarni. Ste sigurno uporabil tolk koncentriranega?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AtaStrumf ()
AtaStrumf: Hehe OK razumem... no sej jaz tudi po navadi mam se torrente ofnane.. pa nimam ravno problemov pri pecenu... samo ne foldam =) Samo ne vem... kak dolgo ti Nero preverja ?
Hmm... ce se pa 96% alkohol v trgovini lahko kupi.. =)
Hmm... ce se pa 96% alkohol v trgovini lahko kupi.. =)
zile ::
AtaStrumf: moj fotr ga uporablja kot "aftershave". Pravi, da sam tko ne dobi lišajev, etc po britju. Je to lahko škodljivo ?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Strojna oprema | 28139 (13090) | e-marko |
» | NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Strojna oprema | 103048 (27557) | nuclear |
» | NEC ND-3540A problem...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2387 (1678) | dean444 |
» | dvd taiyo yudenOddelek: Kaj kupiti | 1751 (1555) | Quikee |
» | Kateri DVD+/-RW? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 9620 (7244) | AtaStrumf |