» »

Golob in davek na pijače

Golob in davek na pijače

1 2 3
4
5

nejc_nejc ::

Radenska je tudi GAZIRANA pa ne vem če kaj pretirano redi.
Spet verjetno ena novinarska iznajdba....

Master_Yoda ::

Budale znajo samo nove davke nabijati, da si v zep basejo. Izgovor pa da gre za zdravje. Japajade. Ce bi slo za zdravje bi uporabili oboje, korencek in palico:
Zvisaj davek na 22 za nezdrave stvari, in se odpovej 9.5 davka na zdrave.

Ampak to bodo naredili takrat ko bo skenslali krizni DDV.
Dovie'andi se tovya sagain.

Zgodovina sprememb…

kuglvinkl ::

Sugary drinks linked to millions of new diabetes and heart disease cases - study

https://www.theguardian.com/global-deve...
Your focus determines your reallity

LeQuack ::

kuglvinkl je izjavil:

Sugary drinks linked to millions of new diabetes and heart disease cases - study

Zdaj pa daj še raziskavo o onesnaženem zraku, ki je v Sloveniji zelo slab, da ne rečem v Ljubljani že meji na smrtonosen. In kaj vlada dela proti temu? To je retorično vprašanje, odgovor je namreč da ne delajo nič.
Quack !

NuMaN ::

A ni v LJ še kar OK. Problem je promet, bog si ga vedi na kaj gonijo nekateri jekleni konjički ... Pozimi se posebej čuti.

(PS danes sem preletel oglase v Šparu - ugodno se prodaja golf dizl 1986 - priložena bila slikca in je res ohranjen - 1500 e se mi zdi).

V kaki MS je baje slabše kot v LJ.

Sicer te v LJ prej zgazi kolesar ali skirojevec, kot bi umrl zaradi slabega zraka ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NuMaN ()

LeQuack je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

Zdaj pa daj še raziskavo o onesnaženem zraku, ki je v Sloveniji zelo slab, da ne rečem v Ljubljani že meji na smrtonosen. In kaj vlada dela proti temu? To je retorično vprašanje, odgovor je namreč da ne delajo nič.

A ti si oren prizadet al morda samo pijan? Kako se to dvoje izključuje?

BTW, kolk pa spiješ cukra na teden? A cucka maš tut?

NuMaN je izjavil:

A ni v LJ še kar OK. Problem je promet, bog si ga vedi na kaj gonijo nekateri jekleni konjički ... Pozimi se posenej čuti.

V kaki MS je baje slabše kot v LJ.

Sicer te v LJ prej zgazi kolesar ali skorojevec, kot bi umrl zaradi slabega zraka ...

v tem trenutku je še kar ok, zna bit pa čista jeba: https://www.arso.gov.si/zrak/kakovost%2....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kuglvinkl ()

Benny123 ::

Ja dons k je veter pihal je ok. Poglej podatke za par dni nazaj če so..

kaj sem pa jaz napisal?

mal za augen maso
Air quality in the world

BuDi79 ::

LeQuack je izjavil:

ideja: Mogoče bi morali obdavčit zrak.

"Jaz bi plačal pa me prizadane, samo če bi šlo potem v zdravljenje raka... pa v toplino pri srcu pa..."

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

denabiker ::

dronyx je izjavil:

Zares dobro so zajebali to državo tisti, ki so se v 90 letih upokojevali pri 50 letih ali še manj, imajo visoke pokojnine in so danes stari 80 let in več, živeli pa bodo očitno krepko prek 90 let. Večina teh. Ti so s pokojninami pobrali mnogo več, kot pa so kadarkoli vplačali v pokojninsko blagajno. To si pravi zadetki. Pokojninski Bingo.

To sploh ni res, še globoko v YUGI so delali tudi tam nekje moški do 58 leta, ženske cca. 55. Še moji predniki so se upokojevali tam leta 1975 pri 57-58 letih. Edine izjeme so bili tisti, ki imajo zaradi narave dela pač bonificiran staž, tako kot še eni imajo sedaj recimo rudarji itd. ali pa kakšni invalidi razne kategorije, da si šli prej. Včasih je bilo veliko invalidov, ker ni bilo ogromno moderne mehanizacije na vsakem vogalu kot je sedaj.

Drugače pa, če se vlada tako trudi za dobro drzavljanov, da bomo zdravo živeli z višanjem davkov, na artikle, ki nam kao škodujejo,, pa naj v istem paketu naredijo davčno razbremenitev na zdravo hrano. Recimo, naj dajo na Bio hrano 0%, za vse stvari ki nam pomagajo pri zdravju tudi 0% itd. Ker sem že večkrat slišal od te vlade, kako jih skrbi za zdravje ljudi heh.

LeQuack je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

Pa ni samo LJ, tudi druga mesta so grozna. Ne razumem, da še vedno nimamo kontrole DPF, AD blue itd na avtih, pa novejši kateri sploh ne bi smeli smrdet, tako smrdijo, da groza, ker ljudje nimajo za burek, pa si gredo kupit moderne dizle, pa potem vse ven zmečejo, ker nimajo za vzdrževanje. Samo par, pa tudi samo en star dizl s polnim gasom zasmrdi celo ulico za en čas.

kamiKaZaA je izjavil:

......

Avstrija ima znatno cenejše trošarine na alkohol in posledično je pivo, viski, rum.. konkretno cenejši kot v Sloveniji....

Ravno pred prazniki, ko sem se vozil skozi A, sem se ustavil v trgovini in nabavil gajbe piv Gosser steklenice 0.5l po 13, Jaggermeistre po 12.90, tudi za velike Milke kar si pisal drži, v Avstriji je bila 2.99, v Nemčiji pa 2.49, to so kao vse akcije, saj skos neke akcije kao, samo da folk kupuje.
Samo res imamo mi slabo, zelo slabo kupno moč.
Moja je nafilala pol prtljažnika od pralnih zadev, živil, da je ceneje...

Ena zgodba o zbiranju denarja za nakup živil najrevnejsim, ko smo zbrali dovolj denarja, je organizator šel s kombijem po živila v Italijo, pripeljal cel kombi živil in dobil mnogo mnogo več v I, tako da se je potem bistveno več porazdelilo ljudem.

feryz ::

Mater nabijate s temi Milkami, kot da kdo to sploh je.
Evo naše cene, popolnoma primerljive z avstrijskimi ali nemškimi.
Odvisno od vrste milke, pač. Tisti mlečni cuker z barvo, ki mu pri milki rečejo mlečna čokolada, je bil še bistveno cenejši od teh dveh.
Ampak ga nisem vzel, ker nimam srca to podariti nekomu. Tako zloben pa le nisem.

Mato989 ::

Pri tej debati je enako kto s plastiko in še čem debata o tem ali je bistvo polnjenje proračuna ali resnična skrb za naše zdravje...

Recimo če bi EU resnično skrbelo za zdravje ljudi bi prepovedali dodatni sladkor v KATERIKOLI pijači... enako velja za plastiko, če res škoduje planetu je PREPOVEMO OVERALL... ne pa samo slamic lol...

Dokler pa samo nabijamo davke pa je to samo polnjenje proračuna in nič več... praktično plačaš za svinjanje telesa in planeta.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

A bejž, no? Tako da je? Kdo bi si mislil?
Jaz pa naivno razmišljam, da bodo od julija dalje vsi penzioneri dobili krevet v Continetalu in podobnih nepremičninah.
Glede na to, da jim takrat začnemo plačevati to uslugo.

MojsterX ::

Zanimivo, tukaj urgentno inšpektor določi izselitev ranljivejših, medtem pa neplačniki najemnin leta in leta zastonj lahko bivajo in jih ne morejo izseliti, ker jih nimajo kam.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/p...

O romih, ki nezakonito zgradijo in bivajo v črno zgrajenih hišah na kmetijskem ali vodovarstvenem zemljišču pa ne duha in sluha o izselitvah.

bm1973 ::

LeQuack je izjavil:

Naj se Štajerci nehajo vozit v LJ s tistimi starimi, smrdljivi dizli, pa bo takoj bolje...

bm1973 je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Naj se Štajerci nehajo vozit v LJ s tistimi starimi, smrdljivi dizli, pa bo takoj bolje...

Prepoved z dizli v mesto pa je, tudi če daš pogoj recimo zadnji euro, bodo goljufali, dpf ven itd. Če bi funkcioniralo kot nekje drugje, kjer bi te policisti lahko kazen napisali, potem bi šlo. A si upaš brez DPF-a stisnit pred policisti v I, A, CH,...? Verjetno ne, ker bi reagirali zaradi dimnega oblaka. V tujini ti lahko izmerijo izpušne pline s prenosnim merilnikom, pa dobiš kazen ali pa te še pošljejo na izredni tehnični pač odvisno od države do države,...ja veselica...pri nas je še po kavbojsko:)

stara mama ::

Ahh seveda, štajerci in promet kot dežurna dva krivca.
Da bi pa mal prevetrili kurilne naprave in spodbujali alternativo drvom, to pa že ne, ker cuzat je pa le treba z omrežninami/trošarinami/ruskim plinom/you_name_it.... !!!

Pa tako dobro je kazalo toplotnim črpalkam....
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

link_up ::

pa kaksni dizli? folk v mestu kuri drva...

izselit in zarubit nepremicnino in kazen do sestega kolena. Drva v strnjenih naseljih...ko bi vsaj bila le drva prve kvalitete.
In and Out

c3p0 ::

feryz je izjavil:

Samo par najbolj pametnih se temu uspešno upira. In bi, jasno, nabili davke na to. Kaj lažjega kot obdavčiti nekaj, kar večina ljudi konzumira. Če bi udarili z novim davkom na kefir, bi bil izplen praktično ničen.

Če bi namen davkov bil upoštevan, bi na zdrave pijače, torej kefir, donat, BIO sokovi "direkt gepresster" brez dodatkov... s pobranimi davki od junk pijač, dodali "negativni davek".
Torej kefir ipd. produkti, ki so dokazano zdravi, bi bili precej poceni, saj bi junk-food davke država proizvajalcem namenila npr. v obliki subvencij, davka na te pijače pa sploh ne bi bilo, ali precej nižji, tam 2%.

Ampak, gre seveda le za še en money grab in zdravje ljudi sploh ni del enačbe.

stara mama ::

link_up je izjavil:

Drva v strnjenih naseljih...ko bi vsaj bila le drva prve kvalitete.

Tista so predraga, itak vsak gre po najcenejši liniji in tu so regulatorji zajebali oz. še dodatno slabšajo stvar da dražijo vse ostale energente.
Ekologija™ in Trajnost™

Master_Yoda ::

kuglvinkl je izjavil:

Nisem rekel da stvari niso skodljive in bi jih bilo potrebno omejiti. Moti me da se tega vedno lotijo tako da dajo nov davek da pospravijo se vec denarja v zep, namesto da bi dali incentive in odstranili davek na zdrave stvari. Magari polek davka na nezdrave.

Zakaj pa cigarete in alkohol ki povzrocajo raka ne prepovejo 100% ? Samo davke visajo. Ko se enkrat prikoritniki navadijo na $$$, tega ne spustijo vec iz rok. Isto kot pri povisanjem DDVja zaradi krize. Kako lepo da ko je bilo krize konec, je sel nazaj a ne ?
Dovie'andi se tovya sagain.

mtosev ::

Koliko približno gaziranih pijač spijete dnevno? Jaz eno 0.33l pločevinko.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Nobene...

Sam mi je vedno fascinantno, da ob vsakem novem davku določeni kreteni vedno ploskajo.

paradajzos ::

bm1973 je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Naj se neha financirat z državnim denarjem vse v Severni Banja luki.
Levakarski fake forum.
Moderatorske manipulacije.
Serijsko.

mtosev je izjavil:

Koliko približno gaziranih pijač spijete dnevno? Jaz eno 0.33l pločevinko.
Jaz sem jih lani približno 5. V celem letu.
Upam da me ne bo hudič vzel predčasno zaradi tega.

Če ne bi pil alkohola ne vem če bi na leto spil več kot 0,5l gazirane pijače/sladke...

Če odmislim alkohol se mi ravno 1-2x na leto zalušta tistih 0,25/0,33 gazirane Pepsi/Fante/Coca Cole/Sprite.... tako za dušo...

Master_Yoda je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

Nisem rekel da stvari niso skodljive in bi jih bilo potrebno omejiti. Moti me da se tega vedno lotijo tako da dajo nov davek da pospravijo se vec denarja v zep, namesto da bi dali incentive in odstranili davek na zdrave stvari. Magari polek davka na nezdrave.

Zakaj pa cigarete in alkohol ki povzrocajo raka ne prepovejo 100% ? Samo davke visajo. Ko se enkrat prikoritniki navadijo na $$$, tega ne spustijo vec iz rok. Isto kot pri povisanjem DDVja zaradi krize. Kako lepo da ko je bilo krize konec, je sel nazaj a ne ?

Glede čikov je tko, da je to za državo najbolj poceni denar pod soncem, potobno kot goriva. Imaš 2-3 uvoznike, vsaj tko je bilo vcasih in nakažejo trošarino. Če dvigneš preveč, imaš sivi trg, think Bosna. Tko.da to.s ciki je v resnici v prakso preveden rek, da se žabo, kadilce, kuha počasi. Vsake pol leta pol centa gor in noben ne opazi preveč. Ker kurcit se, kolk do ciki dragi, je smešno pač nehaj. Sam ne more, a ne.

Saj čiki niso dragi.
Če primerjaš z nekaterimi drugimi državami, so sumljivo poceni.

Po moje imata samo še Bosna in Srbija cenejše čike...

Francija ima škatlo že okrog 12 evrov. Anglija 18?

Nekako tako. Naših 5 zgleda kot slaba šala.
Avstrija je vseeno tam tam.

Nabavna je pa kako polovico evra.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

V Franciji ful laufa sivi trg. Ne vem, kako je v UK.

feryz je izjavil:

Ni slaba šala, je easy money. Ce bi dal na 7, bi poslušal kako so zasegl kamione čikov, večina bi šla mimo, folk bi vseeno pusil, trošarin bi blo pa manj. Lose lose.

kuglvinkl je izjavil:

feryz je izjavil:

Ni slaba šala, je easy money. Ce bi dal na 7, bi poslušal kako so zasegl kamione čikov, večina bi šla mimo, folk bi vseeno pusil, trošarin bi blo pa manj. Lose lose.

e vem zakaj potem tel ogike ne vzamemo za čisto vse droge ;) Zakaj toliko težav z marihuano itd... vse mimo denarja tu pa tam kaj zasežejo, folk pa puši, he he he he he

mislim, da od tobaka cca 0,5 mrd kapne v vrečo

Je treba bit expert za mamile, menda ni enako kot ciki, tko enostavno namreč. Kaj več od tega pa ne vem.

delavec44 ::

kuglvinkl je izjavil:

feryz je izjavil:

Potem so Francozi in Angleži bedaki?

Velk stvari vpliva na obdavčitev, jaz vem kako in zakaj je tako pri nas. Kako je pa drugje pa njih vpraši.

Folk že zdaj šverca tobak (žnj kvalitete) iz Bosne in si sam rola čike. Vem za eno, ki jih rola s celo familijo in prodaja. Nadzora itak ni.

Je kar nadzor na meji, sploh na bosansko-hrvaški.

Hrvati pregledujejo Bosance kot nori, da si ne morejo čisto nič prinesti od doma.

Upajmo, da se bo izboljšal, ker tega tobaka je kar nekaj pri nas...

LeQuack ::

Ne pozabit, več ko kupite stvari, več date državi in tako sponzorirate korupcijo. Na nas je da nehamo kupovati stvari, ali pa jih v tujini. Zdaj z novim letom sem spet opazil da se je poleg sladkih pijač podražilo še praktično 90% ostalih stvari čez noč, čez palec za 10% vsaj. Tako da ne se pustiti nategovati.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

svecka ::

Stanovanja v Italjanski Novi Gorici so 50% cenejša kot v slovenski Novi Gorici. Tudi hrana je cenejša. Očitno je želja vlade da se vračamo nazaj v čas Yugoslavije, kjer bomo čez mejo hodili po kavbojke, futr in ostale dobrine.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svecka ()

Italijanska Gorica ima precej razsuta stanovanja. Tista, ki so poceni.

Urejena, obnovljena niso poceni.

Poleg tega s selitvijo postaneš italijanski davčni zavezanec. Italijanska davčna ni tako prijazna kot FURS.

Magic1 ::

Obmejna Italija je za njih konkretna periferija. Samo kar se tiče inšpekcij in davkov, pa deluje kot v Rimu. Pri njih fašeš verjetno inšpekcijo po hitrem postopku, če si greš ograjo sam barvat. Ni tam samogradnje/obnove, kot pri nas. Davek na premoženje imajo že od pamtiveka. Je z razlogom zato periferija "poceni".
Glede cene hrane, je pa odviso kje in kaj. Nekaj imajo ceneje, drugo dražje. Najlažje primerjaš Lidl, ki ju imaš v Rožni na obeh straneh meje.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

socialec ::

Magic1 je izjavil:

Pri njih fašeš verjetno inšpekcijo po hitrem postopku, če si greš ograjo sam barvat. Ni tam samogradnje/obnove, kot pri nas.

Res piše verjetno, pa ne verjamem. Sicer tudi pri nas boljše, da ne, če ne znaš in nimaš volje.

Magic1 ::

Pri nas dela vsak kar mu paše pa se nič ne zgodi. V okolici je kup bajt dobilo dodatnih 5 vhodov in raznih dozidav, ki v Lj. načeloma niso možni v primeru dvojčkov ali vrstnih hiš (simetrija pa take fore). Znanca čez mejo pa ga jebejo s dovoljenji praktično za vsako stvar pri obnovi hiše. Ene stvari ne more narest, brez da nima predračuna...
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()
1 2 3
4
5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Davek na nepremičnine (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
1114202396 (29541) MrStein
»

Davek na sladko, ste kaj veseli?! (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25143213 (36480) Raptor F16
»

Ali nameravate podpisati peticijo proti takšni obliki davka na nepremičnine? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
43687219 (80810) Go-ahead
»

Podražitev lota 50% (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
749810 (6940) Hayabusa

Več podobnih tem