Forum » Loža » Golob in davek na pijače
Golob in davek na pijače
pangro ::
Vsak debilen narod more plačat ceno. Poglejte ruse umirajo na fronti. Upam da bo naslednja vlada spet neko levo skrpucalo ki bo nabilo davke v nebo. Narod more plačat za svojo debilnost.
Za vse ki pa na volitvah nekako poizkušate spremeniti tok mi je pa iskreno žal da vas je posesalo zraven, hej imamo pa vsaj morje in hribe.
Za vse ki pa na volitvah nekako poizkušate spremeniti tok mi je pa iskreno žal da vas je posesalo zraven, hej imamo pa vsaj morje in hribe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pangro ()
BuDi79 ::
Hodim samo mesečno enkrat na kavo.....Posledica ideje "to je samo ena kavica na mesec manj". Kaj bo pa zdaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
Furbo ::
Že meni so se sošolci smejali, ko sem namesto piva naročil cocacolo: "Lej jaz dobim pol litra pira za isto ceno".. zdaj bo pa še huje.
Zakon za promocijo alkohola je to.
Zakon za promocijo alkohola je to.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Zakon za promocijo alkohola je to.ej, kaj pa če bi trošarino na alkohol dvignil (spet). Na zahodu je 0,4 piva tudi 7EUR. A se kdo pritožuje? Sicer ni zaradi trošarin 7EUR, ampak lej. "Saj ni zdravo, veš koliko nesreč pa razpadlih družin je zaradi alkohola."
Treba naredit "korekcijo", "uskladit", "prilagodit" ali kakorkoli pač...
Zgodovina sprememb…
mtosev ::
A je mogoče kdo zasledil koliko prihodkov bo država imela od višjega ddvja?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
NuMaN ::
Hodim samo mesečno enkrat na kavo.....Posledica ideje "to je samo ena kavica na mesec manj". Kaj bo pa zdaj?
Frekventnost tega nima zveze z davki - bolj pomankljiva higiena barov, nekvalitetna postrežba, nezadostna količina kave, kompenzirana s smetano (seveda rastlinsko) ali mlekom, kozarec vode redkokdo prinese, pa še ta je dokaj topla in ne pustijo, da pipa nekaj časa teče.
Če je pač nekvalitetna ponudba, raje ne grem.
To je to. Vedno več ljudi bo izrabilo ta izgovor. Tudi na morje ne bodo šli, "ker sprehodu ob Ljubljanici nič ne manjka", pa še pitniki so. Ne pa neprijazno osebje pa nebite cene...Če je pač nekvalitetna ponudba, raje ne grem.Hodim samo mesečno enkrat na kavo.....Posledica ideje "to je samo ena kavica na mesec manj". Kaj bo pa zdaj?
Sheteentz ::
Jaz bi dal še orng višje davke na to sladko svinjarijo, pa še ekstra super duper davke na alkohol in na tobačne izdelke. Kdo jih pa sili, da konzumirajo to sranje. Narediti je treba to sranje tako drago, da nek normalni človek niti pomislil ne bo, da bi to kupoval, pa bo zdravstvena blagajna na leto prišparala milijone.
mtosev ::
Jaz bi dal še orng višje davke na to sladko svinjarijo, pa še ekstra super duper davke na alkohol in na tobačne izdelke. Kdo jih pa sili, da konzumirajo to sranje. Narediti je treba to sranje tako drago, da nek normalni človek niti pomislil ne bo, da bi to kupoval, pa bo zdravstvena blagajna na leto prišparala milijone.
Jaz bom pil Coca colo tudi, če dvignejo ceno za še 50%.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
nejc_nejc ::
no panic
s čim boš nadomestil 1,65 mrd EUR v letu 23
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
dronyx ::
Če prav razumem, jaz lahko vsak dan doma delam prave ježke (ne take, ki jih prodajajo v Škofji Loki) in pijane neveste, tako da prej kot v 10 letih dobim diabetes tipa 2, pa to ni problem za to državo, če pa kdaj spijem kakšno Coca Colo pa mora država ukrepat z višjim davkom? Absurdistan, kot ga imamo vsi radi.
To je to. Vedno več ljudi bo izrabilo ta izgovor. Tudi na morje ne bodo šli, "ker sprehodu ob Ljubljanici nič ne manjka", pa še pitniki so. Ne pa neprijazno osebje pa nebite cene...Če je pač nekvalitetna ponudba, raje ne grem.Hodim samo mesečno enkrat na kavo.....Posledica ideje "to je samo ena kavica na mesec manj". Kaj bo pa zdaj?
Saj bi šel tudi na morje, je pač ratalo predrago zadnje leta. Poleg tega je treba rezervirati pol leta naprej, pa ne vem za vreme, sluzasto morje in podobne zadevščine.
Tako da grem raje na kake enodnevne izlete že navsezgodaj. Mi ustreza, edino v trgovinicah moram pocukati zaposlene za rokav, da mi prinesejo sveže pakirane pohančke ali normalne sendviče, ne pa tisto kar ostane - kebab in tuna sendviči, ki jih živ bog ne kupi.
Restavracije se odprejo šele ob 11, 12 - lačen sem že prej ...
Pa še to - v dotični trgovinici se je že zgodilo, da niso imeli navadne koka kole, le tisto ogabno zero ... kriminal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NuMaN ()
čigra ::
Vsak debilen narod more plačat ceno. Poglejte ruse umirajo na fronti. Upam da bo naslednja vlada spet neko levo skrpucalo ki bo nabilo davke v nebo. Narod more plačat za svojo debilnost.
Ne bo posebnih novih davkov, če tudi bo naslednja vlada neko "levo skropucalo".
Delajo na tem, kar bi vse prejšnje vlade morale. Ko bo to opravljeno, v boeoče ni za videt kakšnih novih obremenitev raje.
Jebat ga, v kislo jabolko so zagrizli.
dronyx ::
delavec44 ::
...v boeoče ni za videt kakšnih novih obremenitev raje.
To lahko uporabiš v kakšnem stand-up skeču. Po moje se bo dvorana valjala od smeha po tleh. S tem ne moreš falit.
Kako ne bo, če že sanjajo o davku na dedovanje.
Nekje se govori tudi:
Poleg tega vlada razmišlja o uvedbi takse za vstop z avtomobilom v Ljubljano in Maribor, da bi zmanjšala promet in izboljšala kakovost zraka. Ta ukrep je del širše zelene agende vlade, ki vključuje tudi omejitev hitrosti vozil v naseljih na 30 km/h ter ukinitev pravice zaposlenih do parkiranja v službah v teh mestih.
A želijo res celo izpasti iz parlamenta Taubijevi?
Lahko pa da hočejo poriniti ustavno večino Jajotu, pa naj se on heca naprej.
Ali pa prikoritniki enostavno ne priznajo izgubljene vojne zelenega prehoda in bijejo zadnje bitke do bridkega konca.
Lahko pa da hočejo poriniti ustavno večino Jajotu, pa naj se on heca naprej.
Ali pa prikoritniki enostavno ne priznajo izgubljene vojne zelenega prehoda in bijejo zadnje bitke do bridkega konca.
LeQuack ::
Bo imel pa Janša lahko delo, ne rabi nič delati ker se sovražnik sam strelja v nogo, samo na volitvah reče da bodo vse kar so sprejeli levi ukinili.
Quack !
Saj lahko ukine ali preoblikuje RTV in od MSM V SI ne ostane nič, kar bi imelo veliko moč.
Odločale bodo manjše stranke, ki bodo ali ne bodo prišle v parlament.
Odločale bodo manjše stranke, ki bodo ali ne bodo prišle v parlament.
socialec ::
Potrebno bo še nekaj počakati, 'depolitizirano' počakati, podražil se je sicer prispevek za nespremljanje vsebin, pa še odjavo so zaostrili. Kakšna ideja, čemu?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()
drago85 ::
Težko sicer verjamem kar berem... dejansko je folk pripravljen za par fičnikov ceneje iti čez mejo kupovat par plastenk greznice tipa Coca Cola in Pepsi?
Glede na to, da nam je vlada sfukala normirance je pač naslednji step kako povečati dobiček tak, da zmanjšamo stroške. Pač se pelješ 1x čez mejo pa nakupiš zalogo za celo leto. Če spiješ 2 na teden je to 25€ prihranka. Vem da ni ne vem kaj, ampak če pa več takih stvari najdeš se pa že splača. Itak mamo zaj cel kup časa se ubadat s takimi stvarmi ko ne smemo delat. Bomo si pač pisal price tracking bote in iskali akcije namesto programiral za stranke. Ta bolana vlada res zmaga.
socialec ::
No, tole glede Coca cole in Pepsi se da tudi zdelegirati. Koliko se je podražil sam sladkor?
Tisti SodaStream je sicer za kaj?
Tisti SodaStream je sicer za kaj?
AaBoy ::
Najrajši bi rekel, da vas naj bo vse sram (samom cenzura), ki pravite kaki je to dobro in še drugo bi dvignili davek. Vi ki mate pune riti bi samo davke dvigovali, pa še vse ostalo naredili, da si ljudje manj privoščijo. Da bi res naredili nekaj za ljudi bi morali osnovnim živilom in ekološkim izdelkom odpraviti davek. To bo edini način kako si ljudje z nižjo kupno močjo lahko privoščijo boljše izdelke in s team vsaj zdravo prehrano.
Ampak ne, vse dražje in bolj restrikcij... To boste rekli narod, ko ste polni vsega, sram vas naj bo. In sram naj bo vlado, ko samo proračun hočejo polniti, za svoje prenapihjenje kabinete...
Ampak ne, vse dražje in bolj restrikcij... To boste rekli narod, ko ste polni vsega, sram vas naj bo. In sram naj bo vlado, ko samo proračun hočejo polniti, za svoje prenapihjenje kabinete...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AaBoy ()
Saj imaš prav, razen v pocenitvi kake bolj kvalitetne hrane.
Še vedno bi se masovno kupovale milke in visokoprocesirana hrana.
Še vedno bi se masovno kupovale milke in visokoprocesirana hrana.
Zgodovina sprememb…
Furbo ::
Delajo na tem, kar bi vse prejšnje vlade morale. Ko bo to opravljeno, v boeoče ni za videt kakšnih novih obremenitev raje.
Oh sveta preproščina.
Ne bo več novih davkov ja, hahaha.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Mogoče res ne, da ljudje ne ozavestijo tega in se ne uprejo, ali pa masovno volijo kakega Mileia.
Na "začasne" dvige DDV, ki so postali stalni, so ljudje pozabili. Če ni teh barabij oblastnikov preveč, gre skozi.
Zdaj oblastniki (tisti skrajno sredinski) morajo plačati zapitek zelenega prehoda, proxy ameriških vojn ter uvoz doktorjev in inženirjev, to pa košta, počasi ni več kje "neopazno" vzeti.
Na "začasne" dvige DDV, ki so postali stalni, so ljudje pozabili. Če ni teh barabij oblastnikov preveč, gre skozi.
Zdaj oblastniki (tisti skrajno sredinski) morajo plačati zapitek zelenega prehoda, proxy ameriških vojn ter uvoz doktorjev in inženirjev, to pa košta, počasi ni več kje "neopazno" vzeti.
Zgodovina sprememb…
svecka ::
Ne bo posebnih novih davkov, če tudi bo naslednja vlada neko "levo skropucalo".
A si se ti včeraj rodil al kaj? Ti zgodovina nič ne pove? Kake neumnosti pišeš da ne bo novih obremenitev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: svecka ()
Več kot toliko spet ne morejo pritiskati.
Omenjaš zgodovino: francoska revolucija (sicer ne vem kaj je ljudstvo s tem doseglo), v mislim imam bolj redčenje prebivalstva ob boleznih v srednjem veku, ko se je oblast razrahljala in so si tlačani našli boljše fevdalne gospodarje, čeprav je bilo "protizakonito".
Omenjaš zgodovino: francoska revolucija (sicer ne vem kaj je ljudstvo s tem doseglo), v mislim imam bolj redčenje prebivalstva ob boleznih v srednjem veku, ko se je oblast razrahljala in so si tlačani našli boljše fevdalne gospodarje, čeprav je bilo "protizakonito".
Spar bo imel ta teden v akciji 1,5l coca colo, sprite, 3 okuse fante po 1,23EUR.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
feryz ::
Tisti SodaStream je sicer za kaj?Popolnoma ok.
Ni sicer Radenska, mehurčki prej uidejo ven, je pa vedno frišno.
Poleti pašejo mehurji.
Pri nas namreč že leta nismo prinesli kakršnekoli pijače iz trgovine.
Razen pira, za kakšne žure, ki pa se potem še kakšno leto valja v kleti.
Pepsi and co sirupe sem vzel za goste, za wow efekt. Ne morejo verjeti, da je tako simpl to pripraviti doma.
Eno flaško tega imaš za zeloooo dolgo. Če sam tega ne konzumiraš.
Magic1 ::
Coca colo so imeli praktično v decembru vse trgovine ekrat v akciji 50%. Lupijo nas proizvajalci s prodajo sladke vode dosti bolj kot sama država. Po eni strani lahko kupiš direktno stisnjen jabolčni sok pod 2€ na liter v stekleni flaši, ali pa 2% "sok" v tetrapaku za več od 2€/l...
Magic
Sploh ne vem kaj se hecajo s temi dvemi stopnjami DDVja. Vse na 22% in ni diskriminacije. Potem, ko bo premalo pa še odstotek dvigniti.
Nima veze, da recimo Hrvaška na osnovne dobrine sploh nima davka.
Kanban ::
Katere?
0 % DDV: Velja za določene osnovne dobrine, kot so kruh, mleko, zdravila na recept, knjige (tiskane in elektronske), medicinski pripomočki ter določene izdelke za zaščito žensk in otrok (npr. plenice).
5 % DDV: Uporablja se za nekatera živila, kot so sveže meso, ribe, sadje, zelenjava, jajca, otroška hrana in rastline za prehrano.
13 % DDV: Ta znižana stopnja velja za storitve nastanitev, dobavo elektrike, komunalne storitve, določene vrste hrane in pijače ter vozovnice za kulturne in športne prireditve.
25 % DDV (splošna stopnja): Velja za vse druge izdelke in storitve, ki niso zajeti v zgornjih kategorijah.
Tisti SodaStream je sicer za kaj?Zadosti, da za SodaStream pripravke tudi velja nov davek.
Zgodovina sprememb…
starfotr ::
Težko sicer verjamem kar berem... dejansko je folk pripravljen za par fičnikov ceneje iti čez mejo kupovat par plastenk greznice tipa Coca Cola in Pepsi?
Ljudje imajo vse mogoče kartice/aplikacije zvestobe, ker prihranijo par centov.
Si že pozabil, da so bili pripravljeni čakat v vrsti za gorivo več ur za prihranek nekaj eur?
Ne podcenjuj ljudi, ker so načelni! Iz centov je sestavljen milijon!
Za sladkano vodo so sicer pripravljeni dati 1,5 eur na liter. Medtem ko voda iz pipe stane 0,002 eur na liter. Načelnost je načelnost.
feryz ::
Všeč mi je, kakšne izraze folk uporablja za te zadeve.
Gnus, greznica, sranje ...
Sicer jaz ne pijem tega, razen parkrat letno, ko mulce zategnem v mc. In še takrat vzamem zero, ker je slabši kot zanič in tričetrt pustim.
Ampak tega "sranja" se proda na milijone, milijarde litrov. Predvidevam da je folk, milijarde njih, glup kot kanta, ker ne vidijo, kakšno sranje konzumirajo.
Samo par najbolj pametnih se temu uspešno upira. In bi, jasno, nabili davke na to. Kaj lažjega kot obdavčiti nekaj, kar večina ljudi konzumira. Če bi udarili z novim davkom na kefir, bi bil izplen praktično ničen.
Sicer pa je o davkih, razno raznih, že vse povedano. Če bi bili namenjeni izboljšanju življenja splošne populacije, jih ne bi bilo.
Gnus, greznica, sranje ...
Sicer jaz ne pijem tega, razen parkrat letno, ko mulce zategnem v mc. In še takrat vzamem zero, ker je slabši kot zanič in tričetrt pustim.
Ampak tega "sranja" se proda na milijone, milijarde litrov. Predvidevam da je folk, milijarde njih, glup kot kanta, ker ne vidijo, kakšno sranje konzumirajo.
Samo par najbolj pametnih se temu uspešno upira. In bi, jasno, nabili davke na to. Kaj lažjega kot obdavčiti nekaj, kar večina ljudi konzumira. Če bi udarili z novim davkom na kefir, bi bil izplen praktično ničen.
Sicer pa je o davkih, razno raznih, že vse povedano. Če bi bili namenjeni izboljšanju življenja splošne populacije, jih ne bi bilo.
Miki N ::
Ja to je vse res, samo folk ima pri nas rad davke od uzadi ne iz ekonomskega ampak psihološkega razloga. Dosti brezupno imo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Davek na nepremičnine (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Problemi človeštva | 202393 (29538) | MrStein |
» | Davek na sladko, ste kaj veseli?! (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 43213 (36480) | Raptor F16 |
» | Ali nameravate podpisati peticijo proti takšni obliki davka na nepremičnine? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Problemi človeštva | 87218 (80809) | Go-ahead |
» | Podražitev lota 50% (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9810 (6940) | Hayabusa |