» »

Robotska Kosilnica

Robotska Kosilnica

««
25 / 25
»
»»

timek ::

Zdravo,

Poglejte si --> https://www.terramow.com/?srsltid=AfmBO...

Trenutno imam 2x V1000 model. Eno imam že drugo sezono, prvo sezono pomapirala in delovala do konca brez mojih intervencij. Kosilnice res dobro delajo. App je vrhunski pravtako support. Zadnji firmware so imeli malo probleme, kjer se kosilnica ni vrnila nazaj na postajo, ko je imela prazno baterijo. Dva tedna in je bil že popravek.

V planu imajo nove kosilnico X, modularna...splača se pogledat.

Z moje strani same pohvale. Če ima pa kdo kakšno dodatno vprašanje pa kar naj tukaj napiše ali pa PM.

billy ::

mat xxl je izjavil:

Ima kdo novejše Gardene, ki gredo na GPS in so brez mejne žice. Na dveh enostavnih tratah imam Gardena smart sileno City Lona in sem sila zadovoljen, imam pa še en precej zapleten sistem, kjer mejna žica ne pride v poštev, skupaj je ene 500 m2 v 3 delih, kak nasvet , pa nikakor mi pol izdelkov od LUBE ne ponujati.

Kaj pomeni zapleten sistem, a bi lahko bila težava pri GPS sprejemu, ali je povsod lepo "vidno nebo"?

roCkY ::

Tody je izjavil:

Trava je plevel... zdej če hočeš met "angleško travco" si sam kriv pa trpi :) al pa uživaj v puljenju plevela. Če pa si bolj na strani samo da je zeleno in da ni blata potem pusti naravi da naredi svoje.

Trava je plevel tam kjer ni zaželena. Recimo na njivi med pšenico, koruzo, kropirjem. V trati pred objektob so načeloma širokolistne rastline plevel ker so manj pohodne kot trave in imajo drugače postavljen rastni vršiček kar vpliva na trajnost. .... ...

roCkY ::

Tody je izjavil:

Kaj ma wifi z lidarjem? RTK je zato ker GPS ni zadost natačen sam po sebi. Zato rabi večjo zadevo. Lidar je pa sistem zaznavanja objektov okoli sebe. Pa AI in velika računska moč v sami kosilnici da ve kako in kam.

JAsno nič nima wifi z lidarjem. Si mal narobe razumel kaj sem napisal. Rover pač rabi korekcijo dobit. In očitno gredo te igrače v to, da jo bodo proizvajalci zagotavljali brezplačno. So pa tiho ko miši, ko sem mal pobaral naokoli. In mi dejansko ni jasno kaj se ponuja in kolk so zadeve OK v praksi. Vse kar je več kot 20 km je za RTK SLABO. RTK in stero kamere je pomoje bljiže prihodnosti kot lidar. Je vsaj zaenkrat izgleda veliko bolj robustno in tudi ceneje. Net je danes praktično na vsaki lokaciji. Edino še kako spravit signal do roverja. Direkto iz WIFI ali prekpostaje ... Pač ali mora biti pokrita z wifi cela površina ali le lokacija postaje. Je pa postaja na tleh in je lahko slabše za signal do roverja kot wifi, ki strelja nekje iz objekta... plusi in minusi so za oboje, trenutno je pomoje RTK v prednosti. Za manjše površine in če so ostro ločene meje (ni trava trava mej) so le kamere zadosti.

"problem" RTKja je pogoj postavitve: vstran od objekta in pa elektrika tam.

Lider lahko daš recimo v lopo not, ali garažo...ali nadstrešek, to z RTK ne bo šlo, edino če se kombinira s kakšno kamero, ipd.

Gredo pa itak "moderne" zelenice v smer minimizacije...samo trata, brez nekih grmov, rož, dreves...kot so to počele naše mame. Tako da se bo tako samo olajšalo delo robotkom :)

Tody ::

Rocky k bi te človek kaj zastopil bi bilo tudi dosti bolje :)

Trenutne kosilnice ne rabijo wi-fija za to da delajo. Umetno pamet imajo že naloženo in jo procesirajo on-bord ne rabijo za tega interneta. Ali ima gor stereo kamero ali pa lidar in radar in infra red pa je dosti vseeno. Pri postaji, kjer se fila pa se mu vrjetno lažje zrihta wifi in se robotek lahko updata ali pa pokliče domov, ko ima domotožje.

Netrunner ::

Katera Lidar opcija je trenutno med boljšimi? Berem dosti pozitivnih stvari od Segway Navimow i215 Lidar, mammotion luba mini 1500 mi je tudi zanimiva vendar na reditu sem naletel na dosti negativnih postov.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Imaš tudi dreame A3 AWD

celje ::

Ecovacs GOAT A-3000 LIDAR PRO

jaz sem tole naročil. jo ima kdo? sem se naategnil?

Netrunner ::

celje je izjavil:

Če si se nategnil boš povedal čez nekaj časa, drugače pa Ecovacs GOAT-i veljajo za kar solidne.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

black ice ::

celje je izjavil:

Imam manjso razlicico. App je za v smeti, ostalo je v redu za to ceno. Cca 100 oddelanih ur zaenkrat.

V home assistant se nisem zintegriral, sem ravno zadnjic opazil, da so dodali podporo za ta model.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: black ice ()

Tine93 ::

Katero robotsko kosilnico v letu 2026 za 150 m2 trave? Oblika parcele je L. Večji pravokotnik (130 m2) za hišo in ozek pas (20 m2) ob hiši. Hvala.

Kako je omejena parcela? a ograja, ali prosto k sosedu?

black ice je izjavil:

celje je izjavil:

Imam manjso razlicico. App je za v smeti, ostalo je v redu za to ceno. Cca 100 oddelanih ur zaenkrat.

V home assistant se nisem zintegriral, sem ravno zadnjic opazil, da so dodali podporo za ta model.

imas kak hribček? ločene površine?

black ice ::

Ravna parcela. Ena povrsina je locena, preckati mora dovoz. Naredis vec poti in izbere drugo, ce je slucajno blokirana ali zaparkiran avto.
Zanimivo, da na poti, kjer ne kosi tudi cev za zalivanje prepozna kot oviro in je ne precka.

ali je lahko parkirana cca 2m od trave?
terasa, ploscice, enaka višina z travo.

Komot bi to moralo it skozi. Lidar kosilnice ljudje tudi parkirajo v garažo, ipd, itak potem navigira ven.
««
25 / 25
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero robotsko kosilnico (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7026854 (6155) billy
»

Vrtni traktorji - za in proti

143843 (2659) enemon
»

Kaj naj z 2800m2 velikim travnikom?

454776 (3159) Machete
»

Robotska kosilnica - kickstarter