Forum » Loža » Toplotna črpalka
Toplotna črpalka
joez7 ::
Jaz sem te spike, zasledil na pametni vtičnici in zgodovini v HA. Na moj elektro pa niti ne.
Spiki se pojavljajo nekje v 1h intervalih in trajajo nekje 1-2minute (manj kot defrost).
Defrost pa ma dipe v času defrosta.
Se pa marsikdaj skrijejo, še posebej ko TČ dvigne moč in potem po 5min izklopi.
Mi je dobra novica, da gre York dovolj nizko z močjo, Midea pod 2.5kW gretja (toplota in 550W el.) sploh ne gre, raje izklopi.
Spiki se pojavljajo nekje v 1h intervalih in trajajo nekje 1-2minute (manj kot defrost).
Defrost pa ma dipe v času defrosta.
Se pa marsikdaj skrijejo, še posebej ko TČ dvigne moč in potem po 5min izklopi.
Mi je dobra novica, da gre York dovolj nizko z močjo, Midea pod 2.5kW gretja (toplota in 550W el.) sploh ne gre, raje izklopi.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
floyd1 ::
Sem si prej vzel kitaro, nastavil daljši čas do spanja kontrolerja in kampiral pred njim. Moja misli, da sem nor, tudi sam nisem ravno prepričan v nasprotno
.
V zadnji uri zagotovo nobene spremembe frekvence
. Bolj dolgocajtnega filma še nisem gledal ?. 19 Hz ves čas - zabetonirano.
Zdaj pa...
- ali je zunanjih 10 stopinj še pretoplo in se to sproži le pri hladnejšem vremenu, za katerega pravijo, da je bolj kritično glede mazanje kompresorja (sem nekje enkrat prebral)
- ali se ta parameter tu ne osvežuje dovolj pogosto, da bi to sploh pokazalo na ekranu kontrolerja
- moj York tega nima ali pa se da kje nastavit
V zadnji uri zagotovo nobene spremembe frekvence
Zdaj pa...
- ali je zunanjih 10 stopinj še pretoplo in se to sproži le pri hladnejšem vremenu, za katerega pravijo, da je bolj kritično glede mazanje kompresorja (sem nekje enkrat prebral)
- ali se ta parameter tu ne osvežuje dovolj pogosto, da bi to sploh pokazalo na ekranu kontrolerja
- moj York tega nima ali pa se da kje nastavit
Dimnik ::
Spreminja se, pod 19hz še ni šlo, vmes na 20, 32, 39
Pri 20hz je bila 6.4kw
Je pa pri meni problem, da ogreje zalogovnik in potem stoji, potem čaka 6stopinj razlike in spet greje. Zdaj ko je toplo zunaj.
Verjetno bom šel pod 35 ali 35stopin na toplotni in vremenska krivulja, ter odprl seltrona sobni termostat, trenutno imam termostat na 23,5 in toplotno po vremenski, ampak pri teh zunanjih mi pošilja 36
Pri 20hz je bila 6.4kw
Je pa pri meni problem, da ogreje zalogovnik in potem stoji, potem čaka 6stopinj razlike in spet greje. Zdaj ko je toplo zunaj.
Verjetno bom šel pod 35 ali 35stopin na toplotni in vremenska krivulja, ter odprl seltrona sobni termostat, trenutno imam termostat na 23,5 in toplotno po vremenski, ampak pri teh zunanjih mi pošilja 36
joez7 ::
Še to, naša pri tej frekvenci kaže 6.1 kW (grelna moč)
Se pravi, pri 20hZ maš grelno moč 6kW in koliko maš el. moč (predvidevam, da nekje 1.00W)?
in COP 6.
Spreminja se, pod 19hz še ni šlo, vmes na 20, 32, 39
Pri 20hz je bila 6.4kw
Jaz mam krivuljo zunaj 17 DV 30. zunaj -4 DV 45. Histereza 5.
Pa so radiatorji z termostatskimi glavami.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joez7 ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Izbira toplotne črpalke (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 71472 (6127) | feryz |
| » | Dilema: nova peč na olje ali toplotna črpalka (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 23628 (12409) | Telbanc |
| » | Toplotna črpalka (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 31445 (12046) | joez7 |
| » | Toplotna črpalka katero izbrati (strani: 1 2 3 4 … 81 82 83 84 )Oddelek: Loža | 746647 (78475) | energetik |
| » | Ena ženska, ki je izgubljena med ponudbami TČ in IR paneli (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 22267 (14582) | a_borlak |