» »

Prezračevalni sistem z rekuperacijo

Prezračevalni sistem z rekuperacijo

««
8 / 8
»
»»

Cosmo ::

mtl_slo je izjavil:

V info za druge: po nekaj debatiranja z uvoznikom, je očitno uvoznik pritisnil na Mitsubishi, da je poskrbel za vpis v EPREL bazo in sem dobil odobreno subvencijo po novem razpisu. ;)
Zelo verjetno bo kmalu tudi na seznamu Eko sklada, tako da ne bo potrebno prilagati tehnične dokumentacije.

Odlična novica, ni pa v EPREL bazi še nič vidnega, razen VL-80.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

srus ::

windigo je izjavil:

srus je izjavil:

Vprašanje - ali je to normalno, tako kratki časi on/off?

Na daljincu imaš izbiro prezračevanje ali prezračevanje z rekuperacijo.

Če izbereš prezračevanje z rekuperacijo, bi se ti morala menjati smer pretoka zraka na nekje 30sec do največ minute, sicer ni kaj dosti od rekuperacije.

Če se ti to dogaja pri prezračevanju, ali če se ti pri rekuperaciji ne menja smer, imaš težave ali s kakšnim od senzorjev (vlaga, co2) ali pa kaj narobe montirano.

Da, imam nastavljeno na rekuperacijo, hvala za odgovor. Od senzorjev je vgrajen le senzor vlage, ki bi sprožil alarm nad 70 % vlage.

ssd8 ::

Jaz imam štiri Siku Sphere (sicer ni WiFi, ampak mislim da bi moral biti način delovanja isti). Delujejo mi v samo dveh približno isto dolgih ciklih, en cajt vleče zrak noter, nato ga piha ven. Glede na specifikacije je to pričakovano delovanje načina rekuperacije. Vsak cikel bi moral trajati 70 sekund - nikoli nisem štopal, ampak po občutku bi rekel da je tam.

Pa še nekaj kar ni vezano na tvoje vprašanje ampak na splošno kritiko lokalnih rekuperatorjev v tej temi. Moja izkušnja z njimi je super. Ko začnem s kurilno sezono jih vklopim, na koncu sezone jih ugasnem, delujejo 24/7, vlaga v prostorih je med 40% in 60%, odvisno od tega kaj delam v prostoru in kako vlažno je zunaj. Vse imam skozi na 1. stopnji, v spalnici ga imam montiranega točno nad glavo, spim pa kot top. Verjetno se izkušnja od posameznika do posameznika razlikuje, ampak moja je taka. Zaenkrat sem z rekuperatorji zelo zadovoljen, v hiši sem slabo leto, pri starših smo imeli samo enega starejšega v dnevnem prostoru, in prav tako občuten dvig kvalitete zraka po montaži (ene 4 leta nazaj).

Bellzmet ::

Šimfamo samo slovensko firmo, ki navadne izmenjevalca zraka oglašuje kot rekuperatorje in povrh še, da so extra tihi, kar glede na komentarje očitno ni res.

Tale Siku zadeva je po specifikacijah dobra zadeva.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellzmet ()

c3p0 ::

Cosmo je izjavil:

mtl_slo je izjavil:

V info za druge: po nekaj debatiranja z uvoznikom, je očitno uvoznik pritisnil na Mitsubishi, da je poskrbel za vpis v EPREL bazo in sem dobil odobreno subvencijo po novem razpisu. ;)
Zelo verjetno bo kmalu tudi na seznamu Eko sklada, tako da ne bo potrebno prilagati tehnične dokumentacije.

Odlična novica, ni pa v EPREL bazi še nič vidnega, razen VL-80.

Jaz sem dobil info, da je VL-50 neustrezna in ne bo subvencij za le-to, ker ima premajhen izkoristek, 67% vs. zahtevanih 70%.

tony1 ::

MojsterX je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Dajte si raje prezracevanje preko hidrosenzibilnih loput kot pa te glasne lokalne rekurperatorje, ce ze nimate motivacije za centralno varjanto.

Ti sploh ne veš kaj pišeš. To sploh niso rekuperatorji,hahaha

Ogromna večina prezračevalnih naprav, ki se prodajo na trgu je navadnih ventilatorjev, kupci pa mislijo, da je to rekuperacija.

Lonsarg je izjavil:

MojsterX je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Dajte si raje prezracevanje preko hidrosenzibilnih loput kot pa te glasne lokalne rekurperatorje, ce ze nimate motivacije za centralno varjanto.

Ti sploh ne veš kaj pišeš. To sploh niso rekuperatorji,hahaha
Da, to ke potem navadno prezracevanje brez rekurperacije. Razlika je sam malenkost vecji strosek ogrevanja, ampak to se mi zdi bolje to kot poslusat glasne lokalne rekurperatorje.

Gledal sem eno stanovanj s h-s loputami nad okni, lastnik je bil z njimi zadovoljen. Bolj priporočam od lokalnih "rekuperatorjev".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

T743 ::

Saj je enostavno, če ima vstavljeno v cevi kordieritno satovje potem je rekuperator, če tega nima potem je le izmenjevalec. In zame je rekuperator vseeno boljša rešitev, kot lopute.

Magic1 ::

Kako lahko imajo tile lokalni rekuperatorji izkoristek do "93%"?!? To bi praktično pomenilo, da ven piha zunanjo temperaturo + par stopinj in nato noter ves čas sobno - par stopinj. Popolnoma nerealno pri normalnem pretoku in večjim temperaturnim razlikam za 70sekund delovanja v eno smer. Ali lahko kdo pomeri pri normalnem pretoku, kakšno temperaturo zraka dobiva v prostor čez 70s cikel?
Magic

Lonsarg ::

T743 je izjavil:

Saj je enostavno, če ima vstavljeno v cevi kordieritno satovje potem je rekuperator, če tega nima potem je le izmenjevalec. In zame je rekuperator vseeno boljša rešitev, kot lopute.
Ce gledas kvaliteto zraka nima veze lopute vs rekurperator. Edina prednost lokalnega rekurperatorja pred temi loputami je manjsi strosek ogrevanja, ampak vprasanje ce pri teh cenah lokalnih rekurperatorjev kdaj notri prineses. V zameno imas v spalnici konstantno nek ventilator prizgan...

Centralni je pa itak najbolj profi tako iz stalisca udobja, hrupa kot stroskov ogrevanja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

tikitoki ::

Magic1 je izjavil:

Kako lahko imajo tile lokalni rekuperatorji izkoristek do "93%"?!? To bi praktično pomenilo, da ven piha zunanjo temperaturo + par stopinj in nato noter ves čas sobno - par stopinj. Popolnoma nerealno pri normalnem pretoku in večjim temperaturnim razlikam za 70sekund delovanja v eno smer. Ali lahko kdo pomeri pri normalnem pretoku, kakšno temperaturo zraka dobiva v prostor čez 70s cikel?

Magicna beseda DO. Rabijo zgolj robin primer, kjer to velja.

T743 ::

Ja seveda lopute, če ravno menjaš okna, če ne pa tudi naknadna vgradnja nekaj nanese, da o centralnem ne bi. Seveda je najboljši ampak spet samo takrat ko delaš na novo.
Kordierit je notri ravno zaradi izkoristka (absorbira toploto zraka ko piha ven in jo dodaja tistemu, ki ga vleče noter), tudi temp. v prostoru zaradi tega ne niha. Če je prižgan ali pa ne se ne pozna več kot par desetink stopinje (večina ima itak el. žaluzije, ki so zaprte ko ne dela), tudi stroški ogrevanja niso nič višji, da ne bo bojazni.

DamijanD ::

tikitoki je izjavil:

Magic1 je izjavil:

Magicna beseda DO. Rabijo zgolj robin primer, kjer to velja.

Pri nas ima odprto okno 100% izkoristek, ko je zunaj enaka temperatura kot notri - samo zrači malo slabše takrat...
««
8 / 8
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lokalni Rekuperator (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11228829 (25) matobeli
»

Prezračevanje stanovanja v hrupnem okolju

462200 (279) tony1
»

Poceni in dober rekuperator (strani: 1 2 3 4 5 6 )

28683547 (11398) barracuda
»

Prezračevanje novogradnja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

34872393 (12590) edi123
»

Obstaja tak rekuperator, ki se lahko namesti namesto kopalniskega ventilatorja ?

112338 (1461) zpza

Več podobnih tem