Forum » Loža » Prezračevalni sistem z rekuperacijo
Prezračevalni sistem z rekuperacijo
c3p0 ::
Na tak način bi tudi sam avtomatiziral (arduino wifi z IR diodo, strošek par €), morda tudi bom, povezano z merjenjem vlage zunaj.
Tako, da se mi to zdi precej nerazumna odločitev.
Tako, da se mi to zdi precej nerazumna odločitev.
Reaper ::
Tudi ne rabiš komplicirati z Arduinotom. Imaš kitajske IR blasterje iz Alija za nekaj €, Smart Life app, ki ima integracijo tudi za Alexo, HASS itd. in samo tam povežeš račun. Edino če želiš biti popolnoma neodvisen od kitajca, potem je Arduino prava pot ja. Jaz se nimam časa s tem ukvarjati v detajle zaradi drugih prioritet in rešim potem tako. Klimatska naprava, APP ne obstaja več oz. ni podprt na novih Androidih, sem dal samo omenjeni IR blaster, presnel potrebne komande in klimo upravljam preko Alexe/appa. Pride prav da ohladiš prostore, ko si na poti domov.
mtl_slo ::
To verjetno pišeta za 50-ko, ki ima daljinec?
100-ka ga nima, tako da je še lažje, preko smart stikala. Edino zaenkrat še nisem našel dvopolnega, tako da lahko potem samo eno stopnjo tako kontroliraš, hitrost pa preko ročnega stikala nastavljaš.
100-ka ga nima, tako da je še lažje, preko smart stikala. Edino zaenkrat še nisem našel dvopolnega, tako da lahko potem samo eno stopnjo tako kontroliraš, hitrost pa preko ročnega stikala nastavljaš.
Reaper ::
Ovisno kero verzijo vzameš, ker je kar nekaj variant za 50-ko, verjamem da je podobno za 100-ko. Imaš samo kontrole na enoti, pa daljinec, pa vrvico za vklop/izklop,...
Blumper ::
Zdravo
Ima kdo izkušnje z siku rekuperatorji? Mi je monter klime omenjal, da jih ima on in da so ok( jih ne prodaja)
Ima kdo izkušnje z siku rekuperatorji? Mi je monter klime omenjal, da jih ima on in da so ok( jih ne prodaja)
Vanquish ::
Kak je za nekoga ok?
Kaj mu je osnova za primerjavo?
Tu je najvecji problem, ko nekdo da mnenje
Kaj mu je osnova za primerjavo?
Tu je najvecji problem, ko nekdo da mnenje
Tribal ::
Blumper ::
Ma če sem ga prav razumel, naj bi na stopniji 1 bil neslišen in ima cca. 30m3 volumna na uro.
Bolj sem mislil v sami kvaliteti izdelka, učinkovitosti ter ceni.
čakam na ponudbo in nevem cen.
Bolj sem mislil v sami kvaliteti izdelka, učinkovitosti ter ceni.
čakam na ponudbo in nevem cen.
Ja, sam tukaj se potem zacne - kako je z vracanjem vlage, 30m3 je verjetno na max in ne min itn.
Kaki je izkoristek pri prenosu toplote. Vse te zadeve niso direktno vidne, so pa zelo pomembne
Kaki je izkoristek pri prenosu toplote. Vse te zadeve niso direktno vidne, so pa zelo pomembne
Cosmo ::
Kmalu bo na voljo tudi Lossnay VL-80.
Se pa baje nekaj zatika s subvencijo za modela VL-50 in VL-100.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.
Ventilator na cevi tipa i-vent je očitno dovolj dober, tehnološko precej bolj dovršen VL-50 pa očitno ne.
Kmalu bo na voljo tudi Lossnay VL-80.
Ja, se bojim da bosta izpadla. Še vedno nista na seznamu. Po teh. specifikacijah bi morala biti ok, če bosta padla, bosta padla zato, ker nista pametna: Smart Home integracija.
Sem oddal vlogo, pa da vidimo.
Ima filter, ampak se mi zdi skoda, da se zuzelke na tisti filter prijemljejo, če jim lahko enostavno preprecis dostop prej z mrezico.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mtl_slo ()
vrossi46 ::
Sem prebiral ta forum in sem cel zmeden.
Torej za moj primer, studijo cca.20m2 ,v njem se mi pojavlja mufa ,ker se verjetno ne zrači tako kot bi moglo,imamo samo eno okno in v kopalnici-WC skupaj, en ventilator kateri dela takoj ko se luč prižge.
Najbolj zanimiva opcija se mi zdi "Mitsubishi Electric lokalni rekuperator VL-50SR2-E" , upam da je dokaj tih in ne troši dosti elektrike če je prižgano 24/7.
Zanimajo me mnenja.
Hvala
Torej za moj primer, studijo cca.20m2 ,v njem se mi pojavlja mufa ,ker se verjetno ne zrači tako kot bi moglo,imamo samo eno okno in v kopalnici-WC skupaj, en ventilator kateri dela takoj ko se luč prižge.
Najbolj zanimiva opcija se mi zdi "Mitsubishi Electric lokalni rekuperator VL-50SR2-E" , upam da je dokaj tih in ne troši dosti elektrike če je prižgano 24/7.
Zanimajo me mnenja.
Hvala
fikus_ ::
Prezračevanje bo delovalo, zrak bo bolj suh, če ne že presuh.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Sem prebiral ta forum in sem cel zmeden.
Zanimajo me mnenja.
Hvala
imas tudi ventilatorje, ki se vkljucijo, ko je vlaga previsoka. Raje glej za to varjanto.
tony1 ::
Ti so mnogo bolj moteči, ker začnejo tuliti sredi noči.
Najbolje bi bilo kupiti nek osnovni digitalni merilnik vlage za 20 EUR z Mimovrste, da vidiš kje si... Če gre vlaga čez 55% samo ponoči, bi lahko zelo učinkovito vlago ven spravljal z razvlaževalnikom (dober stane 200 EUR), pa ga prižgeš zjutraj, preden greš od doma, za ene 2-3 ure (vsi imajo timer)...
Najbolje bi bilo kupiti nek osnovni digitalni merilnik vlage za 20 EUR z Mimovrste, da vidiš kje si... Če gre vlaga čez 55% samo ponoči, bi lahko zelo učinkovito vlago ven spravljal z razvlaževalnikom (dober stane 200 EUR), pa ga prižgeš zjutraj, preden greš od doma, za ene 2-3 ure (vsi imajo timer)...
sej imas zelo kvalitetne, ki so prakticno neslisni - pa samo za drobiz cene lokalnega rekuperatorja, ki to praviloma sploh ni.
joez7 ::
Tudi ne rabiš komplicirati z Arduinotom. Imaš kitajske IR blasterje iz Alija za nekaj €, Smart Life app, ki ima integracijo tudi za Alexo, HASS itd. in samo tam povežeš račun. Edino če želiš biti popolnoma neodvisen od kitajca, potem je Arduino prava pot ja. Jaz se nimam časa s tem ukvarjati v detajle zaradi drugih prioritet in rešim potem tako. Klimatska naprava, APP ne obstaja več oz. ni podprt na novih Androidih, sem dal samo omenjeni IR blaster, presnel potrebne komande in klimo upravljam preko Alexe/appa. Pride prav da ohladiš prostore, ko si na poti domov.
Reaper, maš kak link. Iščem Wi-fi dimmer za IR panel - mora met modulacijo, ali vsaj 0-25-50-75-100% nastavitev moči (vsaj 3kW), pa užiten APP (Tapo ali Smart Home), ki ga lahko spravim na Home Assistant.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joez7 ()
Malo sem se pogovarjal z raznimi izvajalci ,pa sem dobil različne informacije,največ in zelo kvalitetni da so "Rekuperator Siku SPHERE Comfort 160" malo bol cenovno dostopni ,"REKUPERATOR AIRA ECO PLUS" , kao najtišji in res top pa "Blauberg VENTO Eco A50 S PRO".
Kaj pravite?
Kaj pravite?
"V 20 m2 veliki garsonjeri bo ponoči verjetno vsak moteč. Če ne dela s stalno hitrostjo pa še posebej."
Bolj priporočam razvlaževalec, ki naj lavfa ene 3 ure, dopoldne, ko si zdoma.
Bolj priporočam razvlaževalec, ki naj lavfa ene 3 ure, dopoldne, ko si zdoma.
barakus ::
Kakšne luknje cevi (fi) se ponavadi daje za centralno ventilacijo? Zadevo bi speljal po podstresju in me zanima kako velike luknje naj predvidim iz podstrehe v posamezne sobe. Sem razmišljal da bi dal fi 160mm?
borisk ::
do sob imam 1x75 ali 2x75 cevi, ki so priklopljene na 125mm komore (luknja v stropu). tiste 75 cevi imam priključene na komore v vsakem nadstropju in speljane skupaj z 125mm cevi do rekuperatorja ki ima 160mm priključke.
humaxboy ::
A kdo pozna italijanske Helty rekuperatorje oz. ima izkušnje z njimi ?
https://www.heltyair.com/en/products/wa...
https://www.heltyair.com/en/products/wa...
Humaxboy
barakus ::
koli99 ::
Kakšne luknje cevi (fi) se ponavadi daje za centralno ventilacijo? Zadevo bi speljal po podstresju in me zanima kako velike luknje naj predvidim iz podstrehe v posamezne sobe. Sem razmišljal da bi dal fi 160mm?
Cevi za centralno prezračevanje so standardne. Jaz imam od razdelilca do posameznih ventilov DN75 (torej max 30m^3/h). Več:
https://katalog.bossplast.com/distribut...
humaxboy ::
Za vse lastnike VL-50 : kako se obnese na dolgi rok, kako je z čiščenjem filtra ? Kje kupujete filtre ?
Ali je kaj res takega, da bi človeka odvrnilo od nakupa ?
Ali je kaj res takega, da bi človeka odvrnilo od nakupa ?
Humaxboy
Dobil uraden ustni odgovor s strani uvoznika, da tako 100-ka kot 50-ka ne bosta upravičena do subvencije Eko sklada po novem razpisu. Pa ne zato, ker tehnično ne bi ustrezala (namreč ustrezata), ampak zato, ker ju Mitshubishi ne bo vpisal v v evropsko bazo EPREL. :valjamse:
Baje da zato, ker naj bi ju v roku par mesecev nadomestila nova rekuperatorja. Takle mamo.
V vednost vsem, ki se boste odločali med rekuperatorji. Jaz bi se še vedno enako odločil.
Baje da zato, ker naj bi ju v roku par mesecev nadomestila nova rekuperatorja. Takle mamo.
V vednost vsem, ki se boste odločali med rekuperatorji. Jaz bi se še vedno enako odločil.
PunkDude ::
Dobil uraden ustni odgovor s strani uvoznika, da tako 100-ka kot 50-ka ne bosta upravičena do subvencije Eko sklada po novem razpisu. Pa ne zato, ker tehnično ne bi ustrezala (namreč ustrezata), ampak zato, ker ju Mitshubishi ne bo vpisal v v evropsko bazo EPREL. :valjamse:
Čudno, a so vezani na to bazo? V tem primeru so pač zvezanih rok. Meni tudi dobro služijo.
V info za druge: po nekaj debatiranja z uvoznikom, je očitno uvoznik pritisnil na Mitsubishi, da je poskrbel za vpis v EPREL bazo in sem dobil odobreno subvencijo po novem razpisu. ;)
Zelo verjetno bo kmalu tudi na seznamu Eko sklada, tako da ne bo potrebno prilagati tehnične dokumentacije.
Zelo verjetno bo kmalu tudi na seznamu Eko sklada, tako da ne bo potrebno prilagati tehnične dokumentacije.
Super novica! In edino logična, koliko je logike še ostalo v tej državi.
Mene so sicer pozvali naj predložim dokumentacijo, kot da mašino prvič vidijo. Sem jim že skoraj nekaj pikrega napisal nazaj, pa sem si premislil.
Je zdaj potrebno kaj novega vlagat, ali pustimo kot je?
Mene so sicer pozvali naj predložim dokumentacijo, kot da mašino prvič vidijo. Sem jim že skoraj nekaj pikrega napisal nazaj, pa sem si premislil.
Je zdaj potrebno kaj novega vlagat, ali pustimo kot je?
Lonsarg ::
Dajte si raje prezracevanje preko hidrosenzibilnih loput kot pa te glasne lokalne rekurperatorje, ce ze nimate motivacije za centralno varjanto.
MojsterX ::
joez7 ::
Dajte si raje prezracevanje preko hidrosenzibilnih loput kot pa te glasne lokalne rekurperatorje, ce ze nimate motivacije za centralno varjanto.
Maš kak link, ravno to iščem zase - loputo, ki se odziva na vlažnost!
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Lonsarg ::
Da, to ke potem navadno prezracevanje brez rekurperacije. Razlika je sam malenkost vecji strosek ogrevanja, ampak to se mi zdi bolje to kot poslusat glasne lokalne rekurperatorje.Dajte si raje prezracevanje preko hidrosenzibilnih loput kot pa te glasne lokalne rekurperatorje, ce ze nimate motivacije za centralno varjanto.
Ti sploh ne veš kaj pišeš. To sploh niso rekuperatorji,hahaha
srus ::
Predno zagnjavim obrtnika, ki mi je montiral bom vprašal tu. Torej imam vgrajene Siku Sphere wifi rekuperatorje, ki se prižigajo in ugašajo nekje na 30 sekund. Torej 30 s delovanja, 30 s pavze, 30 s delovanja itn. Edina stvar, ki se da nastavljati so tri stopnje jakosti, ampak razlike v časih med delovanje/pavza pri različnih jakostih ni.
Vprašanje - ali je to normalno, tako kratki časi on/off?
windigo ::
Na daljincu imaš izbiro prezračevanje ali prezračevanje z rekuperacijo.
Če izbereš prezračevanje z rekuperacijo, bi se ti morala menjati smer pretoka zraka na nekje 30sec do največ minute, sicer ni kaj dosti od rekuperacije.
Če se ti to dogaja pri prezračevanju, ali če se ti pri rekuperaciji ne menja smer, imaš težave ali s kakšnim od senzorjev (vlaga, co2) ali pa kaj narobe montirano.
Ceterum censeo Balandeque fascistum esse
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Lokalni Rekuperator (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28037 (241) | DarwiN |
» | Prezračevanje stanovanja v hrupnem okoljuOddelek: Loža | 2163 (242) | tony1 |
» | Poceni in dober rekuperator (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 83143 (10994) | barracuda |
» | Prezračevanje novogradnja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 71982 (12179) | edi123 |
» | Obstaja tak rekuperator, ki se lahko namesti namesto kopalniskega ventilatorja ?Oddelek: Loža | 2308 (1431) | zpza |