Forum » Loža » Prezračevalni sistem z rekuperacijo
Prezračevalni sistem z rekuperacijo
Lonsarg ::
Kako lahko s špranjo 3 mm zagotoviš zadosten pretok zraka? Pomoje rabiš konkretno večSpranja je ze po default vsaj ene 3mm (razen prastare hise z pragovi, tega se ne dela ze desetletja), govorim o 3mm dodatnega dviga vrat brez rezanja, torej vsaj 6mm.
Optimum bi bil sicer vec ampak tudi z 6mm se bo prezivelo.
johanblond ::
Jaz imam pa drugo težavo. Dame (zelo mlade in malo manj mlade) se mi pritožujejo, da imamo prepih v hiši.
Situacija: enodružinska hiša s centralno rekuperacijo, in se mi pritožujejo da je prepih, ko dela rekuperacija (tudi na ena). Pri teh vremenu mi kaže do je temperatura dovedenega zraka 16 °C, in dejansko se čuti, da je vpihan zrak malo hladnejši. Difuzor in imam tak, kot je spdaj na sliki (ni točno tak ampak zelo podoben). Mislim, da je glavni problem, da je (na točno določenih pozicijah glede na difuzor) prav "curek zraka", ne pa razpršeno, mehko pihanje (npr v dnevni sobi je difuzor na steni nad kavčev in direktno cilja nate, kok sediš). Ni težava v tem, da bi mi "hladilo hišo", ker je precej toplo, se pravi ni problem "hlad" ampak "prepih".
To se mi dogaja že na 1, tako da nižhe ne morem dati, niti ni rekuperator predimenzioniran, je v po specifikacijah ravno pravi za cel volumen hiše. Kakšen nasvet?
Razmišljal sem, da bi difurzo odprl do konca, ga obložil s kakšno peno, samo toliko da bi "razpršil pihanje" in malo zmanjšal pretok na treh ključnih lokacijah (dnevna, otroška soba, ...), npr na hodniku ne piha na nobenega in ni problema (oz. je zaželeno) da dela na polno.
Situacija: enodružinska hiša s centralno rekuperacijo, in se mi pritožujejo da je prepih, ko dela rekuperacija (tudi na ena). Pri teh vremenu mi kaže do je temperatura dovedenega zraka 16 °C, in dejansko se čuti, da je vpihan zrak malo hladnejši. Difuzor in imam tak, kot je spdaj na sliki (ni točno tak ampak zelo podoben). Mislim, da je glavni problem, da je (na točno določenih pozicijah glede na difuzor) prav "curek zraka", ne pa razpršeno, mehko pihanje (npr v dnevni sobi je difuzor na steni nad kavčev in direktno cilja nate, kok sediš). Ni težava v tem, da bi mi "hladilo hišo", ker je precej toplo, se pravi ni problem "hlad" ampak "prepih".
To se mi dogaja že na 1, tako da nižhe ne morem dati, niti ni rekuperator predimenzioniran, je v po specifikacijah ravno pravi za cel volumen hiše. Kakšen nasvet?
Razmišljal sem, da bi difurzo odprl do konca, ga obložil s kakšno peno, samo toliko da bi "razpršil pihanje" in malo zmanjšal pretok na treh ključnih lokacijah (dnevna, otroška soba, ...), npr na hodniku ne piha na nobenega in ni problema (oz. je zaželeno) da dela na polno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: johanblond ()
Vanquish ::
@johanblond - na takih mestih daj kaksne druge, ki imajo moznost blende - da preusmeris zrak na stran, ki ni tako obcutljiva
Mislom da sem to opcijo videl pri Zehnder
Mislom da sem to opcijo videl pri Zehnder
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Lokalni Rekuperator (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 29672 (712) | DamijanD |
» | Prezračevanje stanovanja v hrupnem okoljuOddelek: Loža | 2256 (335) | tony1 |
» | Poceni in dober rekuperator (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 83909 (11760) | barracuda |
» | Prezračevanje novogradnja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 72678 (12875) | edi123 |
» | Obstaja tak rekuperator, ki se lahko namesti namesto kopalniskega ventilatorja ?Oddelek: Loža | 2382 (1505) | zpza |