Forum » Loža » prašek, tekoči ali tablete??
prašek, tekoči ali tablete??
delavec44 ::
Je kdo poizkušal s homemade tabletami za pomivalni stroj (soda, citronska, limonin sok...), kako se obnese?
Jaz sem improviziral le s čiščenjem stroja s kisom in sodo bikarbono na clean programu. Pa je bilo kar ok.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
BigWhale ::
Preberi sestavine teh dveh tekocin, zelo velika verjetnost je, da je razlika samo v barvilu. :)
Zagotovo ne. Razlika je v pH. In v sestavi.
A si dejansko preveril?
Velika vecina gelov za pomivanje posode je prakticno enakih. Razlikujejo se predvsem v parfumih in barvilih. Drugace pa vsi geli delajo na enak nacin.
starfotr ::
Je kdo poizkušal s homemade tabletami za pomivalni stroj (soda, citronska, limonin sok...), kako se obnese?
Jaz sem improviziral le s čiščenjem stroja s kisom in sodo bikarbono na clean programu. Pa je bilo kar ok.
Aha, spet mešanje kisline in baze skupaj. Kemijo v osnovnih šolah je res treba dati višje po prioritetnih lestvicah. Ker znanja je očitno nula.
Magic1 ::
Bolj je problem, da učitelji marikdaj (v večini) ne znajo razložit v praktičnih primerih, seveda da bi bilo tudi zanimivo otrokom. Posledično se zelo malo odnese. Verjetno folk niti ne ve, da je ena sestavina kisla, druga pa bazična. Itak pa nakoncu vseeno deluje, saj ne utrofajo količine, da bi naredilo neutralno.
Magic
Jaz sem tako kot vsi ostali med drugim tudi dal osnovno šolo skozi. In sem se nekaj naučil. Medtem ko večina zgleda ne.
Aha, spet mešanje kisline in baze skupaj. Kemijo v osnovnih šolah je res treba dati višje po prioritetnih lestvicah. Ker znanja je očitno nula.
Za razliko od tebe se jaz ne spoznam na vse stvari. Zgleda nisem edini bedak potem.
https://www.zelenaljubljana.si/ciscenje...
MrStein ::
"blazinice" so za pralni stroj ponavadi precej dražje kot tekoči ali navadni prašek.
Mi uporabljamo tekočega Persil, v ta največji flaši je velikokrat v akciji, npr:
ali še ceneje
Vliješ toliko, kot piše na embalaži detergenta, torej cca. pol pokrovčka. Če stroj ni poln, potem ustrezno manj.
Za pomivalni so v redu kapsule ali tablete, so precej praktične. Najbolje kupiti nekaj v akciji - spet, večinoma so to večja pakiranja - to je nekje ranga 10 centov na tableto.
Mimovrste ima persil 5L/100 pranj za 15 eur vsaki mesec-dva.
...and it's gone.
Zdaj je cena 20 ali celo 40 EUR za isto količino (oziroma manjšo, 4L, ki je baje tudi za 100 pranj, kot prej 5L).
Ve kdo za kako ugodno ponudbo?
Omenjenih 20 EUR (na mimovrste) je sicer za silo OK, ampak ni na voljo za Sensitive varianto, ki jo iščem.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
gruntfürmich ::
vzami ekološki univerzalni ecover in je to-to.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Unava1lable ::
"blazinice" so za pralni stroj ponavadi precej dražje kot tekoči ali navadni prašek.
Mi uporabljamo tekočega Persil, v ta največji flaši je velikokrat v akciji, npr:
ali še ceneje
Vliješ toliko, kot piše na embalaži detergenta, torej cca. pol pokrovčka. Če stroj ni poln, potem ustrezno manj.
Za pomivalni so v redu kapsule ali tablete, so precej praktične. Najbolje kupiti nekaj v akciji - spet, večinoma so to večja pakiranja - to je nekje ranga 10 centov na tableto.
Mimovrste ima persil 5L/100 pranj za 15 eur vsaki mesec-dva.
...and it's gone.
Zdaj je cena 20 ali celo 40 EUR za isto količino (oziroma manjšo, 4L, ki je baje tudi za 100 pranj, kot prej 5L).
Ve kdo za kako ugodno ponudbo?
Omenjenih 20 EUR (na mimovrste) je sicer za silo OK, ampak ni na voljo za Sensitive varianto, ki jo iščem.
V torek sem bil v Ljubljani v ELeclerc in je bil Persil za 100 pranj po 15€. Se pa ne spomnem če je bila prava verzija zate :)
eEdbM ::
Ja, tudi pri nas ne velja, ce, recimo, jaz kupim kaj od tega ali preko spleta, mora biti znamka in se nekaj posebej, s cimer se ne ukvarjam, ker pac, glej... :)
gruntfürmich je izjavil:
vzami ekološki univerzalni ecover in je to-to.
Kot vidim, je še dražji. Torej kaj mi to pomaga?
Je kje na voljo ceneje? Jaz sem našel za 31 EUR / 5L
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Unava1lable je izjavil:
V torek sem bil v Ljubljani v ELeclerc in je bil Persil za 100 pranj po 15€. Se pa ne spomnem če je bila prava verzija zate :)
Sensitive nimajo, sem vmes preveril.
Drugače dobra ponudba.
Motiti se je človeško.
Klemenn ::
eh, po mojem donatorski/humanitarni izdelki, ki jih folk pojemlje in doma prodaja.
ne moreš verjet koliko teh zadev za humanitarne zadeve konča v nepravih rokah... po mojem krepko čez 50%.
ne moreš verjet koliko teh zadev za humanitarne zadeve konča v nepravih rokah... po mojem krepko čez 50%.
V zadnjem času mi je bilo razloženo, da obstaja cel 'svet' kjer se praškov ne kupuje v trgovini ampak pri raznih preprodajalcih (persil, ariel, ...)
A kdo razume, kaj je 'fora' teh prodajalcev? Od kje nižja/nizka cena? Predvidevam da tudi s to ceno še vedno nekaj zaslužijo...
Ukradena roba ali pa ponaredki. Drugega skoraj da ne more bit.
Ganon ::
Hvala za test. Torej, skupno najboljša ocena pri pomivanju in sušenju pripada Jaru. Ampak ta je tudi med tistimi, ki imajo največ kemikalij, škodljivih okolju in človeku. Najboljši kompromis je tako pronature od Somata, ki nima nobenih škodljivih kemikalij.
Tole? Naslednjič jih kupim.
Zdaj sem se spomnil, da sem vam pozabil sporočiti, kako se tablete obnesejo na dolgi rok. Porabil sem eno celo škatlo. MOČNO ODSVETUJEM. Zgodilo se mi je enako, kot kupcem na Amazonu, kjer so začeli lepiti slike. Vsi plastični deli na dnu stroja, sploh filter, so postali obdani s trdovratno rumeno maščobno oblogo. Ogabno za videti. Potem sem kupil običajne Somatove excellence tablete, drugouvrščene na ZPS testu (vsebujejo dišave, ampak to ni problematično) in potreboval sem krepko več kot 10 pomivanj, da se je stroj očistil. Katastrofa. Nikoli več eko sranja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ganon ()
Midva z mojo sva porabila 2 škatli tuševih eko tablet in sedaj dokončujeva škatlo ecoverjevih, pa ne opažam bilokakih problemov.
Morda je problem samo s somatom, tako da ne zavajaj.
Morda je problem samo s somatom, tako da ne zavajaj.
Matija82 ::
edi123 ::
Hodijo iskati na rdeči križ, karitas in podobno in potem preprodajajo? Ko so bile poplave, se je podobno dogajalo z doniranimi izdelki.
ps. Vidim, da je pol nemških. Ne vem, če so v DE zadeve tako bolj poceni, da se jim splača voziti sem.
ps. Vidim, da je pol nemških. Ne vem, če so v DE zadeve tako bolj poceni, da se jim splača voziti sem.
Zgodovina sprememb…
Horas ::
Hodijo iskati na rdeči križ, karitas in podobno in potem preprodajajo? Ko so bile poplave, se je podobno dogajalo z doniranimi izdelki.
rdeči križ ne deva takih firm detergentov!!
rdeči križ da pralni prašek, mislim da oxy. 3kg.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Kaneki kan ::
Praški takšni in drugačni ter tablete so v Avstriji in Nemčiji poceni, še posebej, če naletiš na pogoste akcije. Treba se zavedati, da nas trgovci v Sloveniji s cenami tovrstnih izdelkov ropajo pri belem dnevu. To kar pri nas stane z 40-50% popustom je pri severnih sosedih redna cena.
aborko ::
+1 Ker so tle pri nas s cenami malo kompas izgubili od letos samo še na Amazonu nabavljam, malo več da je 60€+ free shipping. Nazadnje sem nabavil tekoči Weißer riese za 100 pranj za tam 11€, zelo zadovoljen s kvaliteto, pri nas neka wannabe akcija iz 35 na 22€.
Zakaj ne bi priklopil na vročo? TČ ceneje segreje vodo kot pomivalec.
Ker efektivno peres s hladno ali pa v najboljsem primeru mlacno vodo. Preden do stroja pritece vroca voda, je stroj ze poln vode.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
Zakaj ne bi priklopil na vročo? TČ ceneje segreje vodo kot pomivalec.
Ker efektivno peres s hladno ali pa v najboljsem primeru mlacno vodo. Preden do stroja pritece vroca voda, je stroj ze poln vode.
Kar je še vedno bolje, kot če mora segrevati mrzlo. Je pa tudi odvisno od sistema. Moja kuhinja ima ca. 4m cevi do TČ.
Drugače priporočajo, da v kuhinji točiš do vroče preden zaženeš stroj. Meni se ne da, pa še na timerju je.
V najslabšem primeru je vseeno in te nič ne stane na katero cev priklopiš.
Zgodovina sprememb…
MIHAc27 ::
Moja ima zelo občutljivo kožo... smo iz navadnih pralnih tekočin preklopili na sensitive. Od Lovela je še najugodnejša in da je res ok. Pa za malo več kot 50 pranj je.
https://www.mimovrste.com/pralna-sredst...
Uporabljam pa raje tekočino. Če uporabljam prašek se zelo hitro v dozirniku začnejo nabirati ostanki in usedline. Pri tekočini pa tega ni nič.
https://www.mimovrste.com/pralna-sredst...
Uporabljam pa raje tekočino. Če uporabljam prašek se zelo hitro v dozirniku začnejo nabirati ostanki in usedline. Pri tekočini pa tega ni nič.
V najslabšem primeru je vseeno in te nič ne stane na katero cev priklopiš.
Stroj, ki je nastavljen na priklop z vroco vodo, ne segreva vode. Ce ga pa priklopis na vroco vodo in je nastavljen na hladno, pa najbrz res kaj profitiras, kak evro ali dva letno. :D
Ne vem. Na mojem Gorenje piše da ga lahko priklopiš na vročo vodo in jo segreva.
Ne verjamem trditvi, da stroj namenjen priklopu na vročo vode le-te ne segreva. Nekateri programi so do 75°C, redki to dobijo iz vodovoda, še posebej če imaš TČ za sanitarno vodo.
Zgodovina sprememb…
+1 Ker so tle pri nas s cenami malo kompas izgubili od letos samo še na Amazonu nabavljam, malo več da je 60€+ free shipping. Nazadnje sem nabavil tekoči Weißer riese za 100 pranj za tam 11€, zelo zadovoljen s kvaliteto, pri nas neka wannabe akcija iz 35 na 22€.
To je zgleda odvisno od izdelka.
Jaz sem gledal pralne praške (ter tekoče) in v tujini ni nič ceneje. Ali se razlika zgubi v poštnini.
Za pomivalni stroj pa ja, je tudi 3 krat ceneje. Recimo Finish tekočina za sijaj.
Pri nas pa so tudi gromozanske razlike. Recimo Persil Sensitive gel 5L 15 EUR pri Mimovrste, v Spar 32 EUR (v akciji 22 EUR) in podobno (te ceno so od predlani, zdaj ne vem kako je, razen da je dražje).
Motiti se je človeško.
Magic1 ::
+1 Ker so tle pri nas s cenami malo kompas izgubili od letos samo še na Amazonu nabavljam, malo več da je 60EUR+ free shipping. Nazadnje sem nabavil tekoči Weißer riese za 100 pranj za tam 11EUR, zelo zadovoljen s kvaliteto, pri nas neka wannabe akcija iz 35 na 22EUR.
Ali boš dal kak link. Kot jaz gledam na Amazon.de, so cene od 20-35EUR za 90-120 pranj. Pa dans so prime deali...
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Ja, zgleda da gre za ponudbo, ki obstaja samo v glavi OP-a...
Ali pa je šlo za neko izredno akcijo.
Ali pa je šlo za neko izredno akcijo.
Motiti se je človeško.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri pomivalni stroj? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 50084 (2080) | Jure14 |
» | Katere tablete za pomivanje posode? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18454 (3934) | c3p0 |
» | Na roke al pomivalc (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 27833 (10322) | Invictus |
» | Kje kupiti prašek za strojno pomivanje posodeOddelek: Loža | 4408 (3309) | Horas |
» | Pomivalni strojOddelek: Kaj kupiti | 7149 (6622) | BigWhale |