» »

Kateri pralni stroj

Kateri pralni stroj

c3p0 ::

http://www.samsung5letgarancije.si/

Pod 5 let garancije ne bi jemal stroja, Gorenju ne zaupam več, Beko mi že na prvi pogled deluje cheap.

RejZoR ::

Mene ful zanima kaj folk tolk odvrača od Gorenja. Al gre zgolj za vzorčno maso, ker se jih največ proda se posledično pojavi tud največ problemov in pol folk iz tega potegne "ugotovitev", da pa se ful kvarijo (v primerjavi z znamko, ki jih proda 3/4 manj in posledično tud redko ujameš pokvarjenega). Če znaš sam kej pošraufat je Gorenje zakon. Na njihovem servisu dobiš kakršenkoli del si zamisliš, kadarkoli. Kar za druge ne moreš rečt.

Btw, Beko je cheap, ampak samo če gledaš cheap modele. Tisti višji z inverterjem so na nivoju vseh ostalih oz so pri določenih stvareh precej pred ostalimi.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

c3p0 ::

Če kaj sovražim, so to programirane okvare, pri Gorenju sem osebno to žal dvakrat doživel. Mogoče pa imam tako nesrečo, da v roku pol leta po starosti 5 let in poteku garancije, nekaj večjega crkne in se ne splača popravljat.

...:TOMI:... ::

Gorenje stroja nimamo več, ker je odslužil svoje, imamo pa druge aparate.

Treba je vedet, da gorenje večino izvozi in se jim jebe za domač trg, če ga kdo kupi ali pa tudi če ne. Najbolj me moti pri njih to, da samo rebrandajo made in china robo. To so počeli že s TVji včasih. Pa danes tudi s klimami ipd.

Kupim mikser in je gorenje kitajc. Hvala za tak nateg. Raje kupim bosch made in slovenia (bsh). Tudi dele se dobi brez težav. Cena je pa ista.

Sploh ne vem, od kje obsedenost z rezervnimi deli. Danes se itak dobi vse kose, za vse znamke, sploh uveljavljene.

Gorenje ni nek presežek. Sploh, ker v cenovnem razredu, kjer je (sicer ima širok spekter), ni vreden denarja, v primerjavi s konkurenco.

Ko smo še imeli stroj, je imel kar veliko težav, ki smo jih sicer odpravili, vendar je bila to napaka, ker se nam nikakor ni izplačalo vlagat vanj, pač pa smo že toliko vložili, da je bilo škoda zavreči ves denar in trud. No, potem smo temu naredili konec in življenje je lepše.
Tomi

darkolord ::

...:TOMI:... je izjavil:

Gorenje ni nek presežek. Sploh, ker v cenovnem razredu, kjer je (sicer ima širok spekter), ni vreden denarja, v primerjavi s konkurenco.
Na primer? Kaj dobim za 400 eur pri konkurenci?

RejZoR ::

Morate razumet par stvari...

Gorenje je proizvajalec bele tehnike. Malih aparatov ne proizvaja ampak so vsi narejeni preko OEM-ov (nekako po sistemu, imamo take zahteve, vi nam pokažte kaj ponujate s takimi lastnostmi in dajte naše ime gor, ko izberemo nekaj kar nam odgovarja). Zato so vsi Made in China in ste lahko ziher, da Gorenje dobi vzorčne naprave, ki jih stestirajo v njihovem razvojnem centru/laboratoriju, ki ga imajo. Kar pa ne pomeni, da je zadeva nujno slaba ker je Kitajska. Roko na srce, 90% vsega se verjetno naredi tam, najbolj priznani brandi na svetu, ki obračajo miljarde. Npr sesalnike vem da so pred leti delal v isti tovarni kot Electrolux. Lahko da se je zdej kaj spremenilo ampak ti da mal za mislit, da napis kje je narejeno (država) ne pomeni vsega. Pa tud sicer sem od Gorenja videl kar nekaj precej dobrih malih aparatov, ki so peljal scat vso konkurenco.

Še bolj ti to postane jasno, ko vidiš, da tud Bosch ne dela vsega v Sloveniji. Mešalnike, palične in MUM robote ja, boš pa obrnil blender Bosch MMB42GOB pa se spodaj sveti napis Made in PRC. Oz da stvar obrnemo, Bosch plant v Nazarjih dela male aparate za praktično celo Evropo. Predstavljaj si eno švabo, ki vidi na aparatu "Made in Slovenia". Mu to daje neko garancijo al tretira napis kot mi tretiramo "Made in PRC"?

Nekak država porekla nima več nekega bistvenega pomena, važen je nadzor proizvodne linije in samega dela. Če imaš to pošlihtano v nulo lahko delaš v Kambodži, pa bojo aparati prvovrstni. Zato so npr Bosch mali aparati narejeni pri nas dost cenjeni po Evropi. Ne zato ker piše gor Bosch ampak zato ker so kvalitetni.

Btw, še vedno mi je hecen folk, ki pričakuje, da bojo pralni stroji za 350€ delali 20-30 let tko kot včasih, ko si zanj dal 3 plače. Morate razumet da vsi proizvajalci klestijo kvaliteto, da dosegajo ugodne cene z minimalnimi stroški proizvodnje. Delo in pot serviserja stane nekaj, pa rezervni del in se nakoncu vprašaš če se splača popravljat. Za to ni kriv Gorenje, ker bi bil škrt ampak ker jih je v to prisilil trg. In ker jih je trg prisilil v to, so manjšali stroške z uvedbo plastičnih kadi pri pralnih strojih. Vbistvu z njimi ni nič narobe, ampak ko mora menjat ležaj moraš podret cel stroj, ker je pač tko zasnovano (in Gorenje ni edini ali posebna izjema). In tle pride ta začaran krog stroškov.

Da pa stvari načeloma crknejo pa ni elektronsko sprogramirano ampak mehansko. Vsi materiali pri VSEH proizvajalcih se slabšajo in cenijo do točke ko načeloma zdržijo garancijsko dobo, naprej pa ti je vse podarjeno. Pol pa normalna uporaba naredi svoje do točke ko pač neki škripne. Again, da je prišlo do tega je kriv trg, Gorenje se je moral samo prilagodit, kot vsi proizvajalci. Po drugi strani pa s(m)o krivi tud uporabniki in sami trendi. Recimo eden izmed razlogov zakaj ležaji zdej dost pogosteje crkavajo kot včasih. Razlog ne leži v tem, da zdej dajejo not neke cheap ležaje ampak da naše cunjce peremo na 40, največ 60°C. Kar je nehote privedlo do tega, da se prašek začne nabirat na semeringu ležaja, ga požre, raztopi maščobo v ležaju (lets face it, praške delajo, da odstranijo mastne madeže) in pol zadeva zariba. Včasih, ko se je skor vse pralo na 90°C tega problema skor ni bilo, ker je vroča voda vedno sprala ves prašek iz delov stroja in je morala samo voda požret semering. Slednja pa ni glih blazno agresivna.

Tud za dele se nekak ne bi čist strinjal. Gorenje je edini, ki sam vodi mrežo. Vsi ostali proizvajalci imajo samo pogodbene serviserje. Načeloma s tem ni nič narobe, ampak močno dvomim, da so lahko tolk odzivni in s takim sledenjem ter podporo kot proizvajalec sam. Lahko da se motim, ampak smo imel druge znamke, pa so dostkrat neki cincal pri delih al pa je bilo za čakat kar neki časa. Pri Gorenju pa do zdej pri 3 aparatih nobenega problema. Prideš tja al pa po telefonu, poveš artikel in serijsko aparata, poveš kateri del rabiš in ti ga v 1-2 dneh zrihtajo. Karkoli. Kakšne splošne malenkosti imajo pa celo na zalogi. Če znaš sam nardit diagnostiko in pošraufat je to zlo privlačna lastnost.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

...:TOMI:... ::

Vsakemu svoje, vendar jaz se izogibam gorenja. Žal me je trg prisilil v to, tako, kot je trg prislil gorenje v te ukrepe, ki jih navajaš.

Ne bluzi mi s temperaturo pranja in ležaji. Ne vgradijo SKF ležaja, pač pa nek poceni made in prc ležaj.

Poglej, tudi če testirajo proizvode tukaj, to ne pomeni, da so dobri. Raje vzamem "original kitajca" kot pa slovenski rebrand kitajca.

Primer: raje imam gree klimo, kot gorenje klimo.
Tomi

c3p0 ::

Moj Gorenje stroj je imel inverter in inox kad, original cena 700€, dobil sicer ceneje v akciji. Mu ni nič koristilo, ker elektronika ni vzdržala. Nadomestna slabih 200€ (nek španski proizvajalec, če se ne motim), še menjat ležaje, ki že malo škripljejo in delo, in smo na 300€. Tako je rekel serviser, v isti sapi naj ga raje vržem stran. Zaračunal ni nič, tako da mu verjamem.

300€ je pa cena novega Samsung stroja s 5 let garancije, a brez inverterja.

//OT: stroj sicer še imam in bom elektroniko poskusil sam popraviti, ko bo enkrat čas, možno da je crknil le mosfet IC, ki driva motor.

RejZoR ::

...:TOMI:... je izjavil:

Vsakemu svoje, vendar jaz se izogibam gorenja. Žal me je trg prisilil v to, tako, kot je trg prislil gorenje v te ukrepe, ki jih navajaš.

Ne bluzi mi s temperaturo pranja in ležaji. Ne vgradijo SKF ležaja, pač pa nek poceni made in prc ležaj.

Poglej, tudi če testirajo proizvode tukaj, to ne pomeni, da so dobri. Raje vzamem "original kitajca" kot pa slovenski rebrand kitajca.

Primer: raje imam gree klimo, kot gorenje klimo.


In kaj ti bo SKF ležaj pomagal, ko slednji ostane brez maziva (ker ti ga je prašek vestno odstranil, ker je to vbistvu njegova naloga pri cunjah), ki ga nato goniš pod obremenitvijo na visokih obratih in konstantno zalivaš z vodo? Še ure kjer uporabljajo rubine in kjer skor ni nobene obremenitve, pa morajo bit ležaji podmazani, teb bo pa nek SKF rešil vse tehnične težave. Mater si optimist. Just saying.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

RejZoR ::

Heh, glih zdele vidu enga strica, ki je bentil nad Gorenjem. 2 leti nazaj je kupil njihov sesalnik, v garanciji se je neki pokvarlo in je tolk časa odlašal, da je bil iz garancije. Pol ga je pa nesu na servis in so mu hotel zaračunat 30EUR za pregled. Zloben Gorenje, je reku, da ne bo nikol več kupil ničesar od Gorenja. Ker očitno je odlašanje do poreteka garancije krivda Gorenja. Grem stavt da je cel kup tazga folka. Nasplošno pri okvarah/reklamacijah, ne samo pri Gorenju. Oh well, kaj vse ne vidiš...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RejZoR ()

D3m ::

He what?

Ufff dobra. :))
|HP EliteBook|R5 6650U|

darksamurai ::

RejZoR je izjavil:


Bosch MMB42GOB pa se spodaj sveti napis Made in PRC. Oz da stvar obrnemo, Bosch plant v Nazarjih dela male aparate za praktično celo Evropo.


BSH (Bosch) ima lastne tovarne tudi na Kitajskem. Glede malih aparatov pa so Bosch aparati razviti v lastnem razvoju in niso kupljena Kitajska roba.


Razlog ne leži v tem, da zdej dajejo not neke cheap ležaje ampak da naše cunjce peremo na 40, največ 60°C. Kar je nehote privedlo do tega, da se prašek začne nabirat na semeringu ležaja, ga požre, raztopi maščobo v ležaju (lets face it, praške delajo, da odstranijo mastne madeže) in pol zadeva zariba.

Ležaji so cheap, to je dejstvo. Sem jih lastnoročno zamenjal z SKF in so zdržali 3x dlje, pa še ceneje sem jih dobil. :) Rezervni deli imajo pač navito ceno.
Glede praška pa je res, da se ga nabere. Glavni krivec za to je navada Slovenskih mamic in babic, ki so še navajane doziranja slabih praškov iz starih časov. Novi A+++... stroji pa porabijo manj vode + nižja temperatura in vse skupaj privede do nabiranja praška.

Popravek: Cheap ležaje ima večina proizvajalcev.

Zgodovina sprememb…

Gambino ::

...:TOMI:... je izjavil:

Gorenje stroja nimamo več, ker je odslužil svoje, imamo pa druge aparate.

Treba je vedet, da gorenje večino izvozi in se jim jebe za domač trg, če ga kdo kupi ali pa tudi če ne. Najbolj me moti pri njih to, da samo rebrandajo made in china robo. To so počeli že s TVji včasih. Pa danes tudi s klimami ipd.

Kupim mikser in je gorenje kitajc. Hvala za tak nateg. Raje kupim bosch made in slovenia (bsh). Tudi dele se dobi brez težav. Cena je pa ista.

Sploh ne vem, od kje obsedenost z rezervnimi deli. Danes se itak dobi vse kose, za vse znamke, sploh uveljavljene.

Gorenje ni nek presežek. Sploh, ker v cenovnem razredu, kjer je (sicer ima širok spekter), ni vreden denarja, v primerjavi s konkurenco.

Ko smo še imeli stroj, je imel kar veliko težav, ki smo jih sicer odpravili, vendar je bila to napaka, ker se nam nikakor ni izplačalo vlagat vanj, pač pa smo že toliko vložili, da je bilo škoda zavreči ves denar in trud. No, potem smo temu naredili konec in življenje je lepše.


To delajo vse firme. Ta cenejše vstopne modele se proizvaja na kitajskem. Ta boljše pa pri nas. Problem je strošek dela, ki za ta pocen robo pač ne prideeš skos. To počno vse večje firme od BOSCHA do GORENJA.

c3p0 ::

c3p0 je izjavil:

Moj Gorenje stroj je imel inverter in inox kad, original cena 700€, dobil sicer ceneje v akciji. Mu ni nič koristilo, ker elektronika ni vzdržala. Nadomestna slabih 200€ (nek španski proizvajalec, če se ne motim), še menjat ležaje, ki že malo škripljejo in delo, in smo na 300€. Tako je rekel serviser, v isti sapi naj ga raje vržem stran. Zaračunal ni nič, tako da mu verjamem.

300€ je pa cena novega Samsung stroja s 5 let garancije, a brez inverterja.

//OT: stroj sicer še imam in bom elektroniko poskusil sam popraviti, ko bo enkrat čas, možno da je crknil le mosfet IC, ki driva motor.


Evo, stroj sem popravil za cca. 10$, kolikor stane Infineon CIPOS IC iz aliexpressa, in ne 300€. Ko sem ga vzel dol iz plošče, sem videl, da se sploh ni več prav držal hladilnika, poceni izolacijska pasta se je v par letih čisto strdila in počila, IC se je pregreval in končno spustil dušo. Šlamparija iz strani proizvajalca elektronike, so pa prišparali tistih "10c", kolikor bi jih prišla boljša pasta. QC jim šepa, Gorenja pa to očitno ne moti.

Če ne druga, zdaj vsaj lahko peremo z dvema strojema hkrati :)

RejZoR ::

Če znaš kej sam pošraufat lahko orenk prihraniš.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

zmaugy ::

Gorenje. Sicer nimam nekih težav z Boschem pri pralnem stroju, sem pa imel težave pri pomivalnem. In to težave, ko vidiš da gre za planirano zadevo, ker imaš na drugi lokaciji 10+ let staro varianto stroja nekaj nižjega cenovnega razreda, ki nima nobenih težav kljub enako intenzivni uporabi.

737 ::

Planned obsolescence se reče tej nerodnosti s slabo termalno pasto.

Planned obsolescence @ Wikipedia

...:TOMI:... ::

Gorenje pomivalne stroje delajo švabi. Vsaj včasih so jih, recimo vgradne. In je isti, kot bosch, siemens...

Rejzor, sam sem razstavil sigurno več strojev kot ti. Tudi popravik sem jih sigurni več, kot ti. Izpiranje masti iz ležaja... Pa ti nisi gladek. Pri prvem pranju bi ti izpralo vsak ležaj, obrnjen proti curku vode in praška.

Sploh ne vem, kaj ti ni jasno.
Tomi

darkolord ::

Čisto v redu je napisal, samo nisi dobro prebral ali pa ne razumeš.

Med ležajem in curkom vode in praška je semering (aka radialna tesnilka gredi).

Ležaj zariba, če do njega mimo semeringa pride voda s praškom. Da bi zaribal kar tako, sredi lepega, pa še nisem videl.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

perci ::

...:TOMI:... je izjavil:

Gorenje pomivalne stroje delajo švabi. Vsaj včasih so jih, recimo vgradne. In je isti, kot bosch, siemens...

Rejzor, sam sem razstavil sigurno več strojev kot ti. Tudi popravik sem jih sigurni več, kot ti. Izpiranje masti iz ležaja... Pa ti nisi gladek. Pri prvem pranju bi ti izpralo vsak ležaj, obrnjen proti curku vode in praška.

Sploh ne vem, kaj ti ni jasno.

Gorenje pomivalce delajo kar lepo v Velenju. Enako velja za ASKO. In niso isti kot Bosch Siemens.

RejZoR ::

perci je izjavil:

...:TOMI:... je izjavil:

Gorenje pomivalne stroje delajo švabi. Vsaj včasih so jih, recimo vgradne. In je isti, kot bosch, siemens...

Rejzor, sam sem razstavil sigurno več strojev kot ti. Tudi popravik sem jih sigurni več, kot ti. Izpiranje masti iz ležaja... Pa ti nisi gladek. Pri prvem pranju bi ti izpralo vsak ležaj, obrnjen proti curku vode in praška.

Sploh ne vem, kaj ti ni jasno.

Gorenje pomivalce delajo kar lepo v Velenju. Enako velja za ASKO. In niso isti kot Bosch Siemens.


Ne vse. Leta nazaj so jih delali v Španiji. Potem nekaj časa v Italiji. Nove generacije z rdečimi blazinicami na vratih pa delajo v Velenju. Imajo pa še posebno linijo, gre za njihov top of the line, ki jih delajo na Švedskem (bivši Asko, jih je kupil Gorenje).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

gruntfürmich ::

mislim da je gorenje samo zadnje leto začel delat pomivalce v sloveniji...?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

...:TOMI:... ::

Bom prilepil tablico s podatki cez 14 dni, ko se vrnem, boste videli gorenje made in germany pomivalca.
Tomi

gruntfürmich ::

a niso nekaj reklamirali da bodo nek model pa delali v sloveniji?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

RejZoR ::

Vsi z rdečimi penastimi blažilci na vratih so narejeni pri nas.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

perci ::

Ne bom trdil za vse modele, ampak pred kratkim (manj kot mesec nazaj), sem bil v Velenju in so se notri na liniji lepo delali Gorenje in Asko pomivalci. Tako, da se ZAGOTOVO precejšen del Gorenje pomivalcev naredi v Velenju.

sotler19 ::

Še nekaj o pralnih strojih Gorenje: pred 7 leti smo kupili model WA 64143 - 6kg, 1400 obratov, cena v akciji okoli 700€ - malo boljši, da bo pač dlje zdržal (ima INOX kad). Po 2 letih brezhibnega delovanja se je začel oglašat ležaj. Izjava serviserja: preveč ste prali... (oprosti ker otroči umažejo cote....). Mimogrede: v njemu peremo perilo 4 članske družine; starša imata svoj stroj; prav tako ima za delovna oblačila še en star stroj). Po tej menjavi je spet deloval brezhibno naslednje 2 leti. In spet ležaj. Serviser je takrat ugotovil tudi, da elektronika crkuje in je še tisto menjal (k sreči je še bil v garanciji). In sedaj po 7 letih spet ležaj. Ker pa ni v garanciji, sem se odločil zadevo sam menjat. Dobil sem dele (2x ležaj + semering), odprl stroj in glej ga zlomka: križ se ne da odpret (gedora je počila...). Ja nič: pokličimo servis (če imaš dele stane 40€ menjava). Pa tudi on ni mogel odpret vijakov na križu... Ob tem je še ugotovil, da je tudi os bobna izrabljena. Po domače povedano: ne da se popravit. In s tem se zgodba z Gorenje pralnimi stroji pri nas konča.
Kaj ti pomaga servis v bližini. Saj ne kupujem stroja zaradi servisa. Bomo kupili Beko za 300€ in 5 let garancije - pa da vidimo kako to dela.

RejZoR ::

Se pravi je zdej Gorenje kriv, ker je vijak zarustal (gedora počila? How?) na križu bobna 7 let starega stroja, ki ima za sabo kar nekaj kilometrine...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

...:TOMI:... ::

Jap, Gorenje je kriv. Zakaj pa.ne namažejo vijakov, preden jih zategnejo skupaj v tovarni.

Nima veze kilometrina. Jajca so, kakorkoli obrneš.
Tomi

RejZoR ::

Ehm, um, ok...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

korenje3 ::

...:TOMI:... je izjavil:

Gorenje pomivalne stroje delajo švabi. Vsaj včasih so jih, recimo vgradne. In je isti, kot bosch, siemens...

Rejzor, sam sem razstavil sigurno več strojev kot ti. Tudi popravik sem jih sigurni več, kot ti. Izpiranje masti iz ležaja... Pa ti nisi gladek. Pri prvem pranju bi ti izpralo vsak ležaj, obrnjen proti curku vode in praška.

Sploh ne vem, kaj ti ni jasno.


pomivalni stroj nima ležajev.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

RejZoR ::

...:TOMI:... je izjavil:

Gorenje pomivalne stroje delajo švabi. Vsaj včasih so jih, recimo vgradne. In je isti, kot bosch, siemens...

Rejzor, sam sem razstavil sigurno več strojev kot ti. Tudi popravik sem jih sigurni več, kot ti. Izpiranje masti iz ležaja... Pa ti nisi gladek. Pri prvem pranju bi ti izpralo vsak ležaj, obrnjen proti curku vode in praška.

Sploh ne vem, kaj ti ni jasno.


Ne vem kakšne pralne stroje si razdiral ti ampak očitno nimaš blage veze kaj si razdiral. Ja, voda začne zamakat v ležaj čez iztrošen/poškodovan semering, mu pobere mazivo (oz ga razbije ker so detergenti po naravi namenjeni razmaščevanju) in ležaj zariba. Kateri del od osnov ležajev ti ni jasen? Fak. In ti si mi nek jaki mehanik, ki se hvali kolk več strojev si odprl in popravil od mene. Jezst sem samo enega, pa mi je vse jasno zakaj je ležaj zaribal. Teb pa po celem kupu razdrtih strojev več kot očitno še vedno ni...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

AgiZ ::

Bolj smiselno vprašanje je: ali kateri pralni stroji slabše ščitijo ležaj in je posledično popravilo bolj pogosto kot drugi? Namreč nekam pogosto omenjate te ležaje, pa me zanima če je to normalno.
Pri nas AEG služi že kakih 20 let. Par let nazaj je dpovedal rele (sami popravili z zamenjavo releja za 3eur) in boben je "padu dol" ker so šparali na vzmeteh, kar sem enostavno popravil - druga luknja. No, ostalo kot se spomnim dela bp (mogoče grelec, se ne spomnim več).

RejZoR ::

Jah, v pralni stroj za 400€ garantirano ne bojo šli vgrajevat najkvalitetnejše vodoodporne ležaje, v to si lahko zelo prepričan.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

AgiZ ::

Zgoraj opisuje 700€ pralni stroj, ki se je stalno kvaril.
Od kje si pa prišel do tega zaključka? Ležaj je par € pri celem stroju.

korenje3 ::

cena ležaja pri pralnem stroju je 2EUR (toliko plača podjetje). inox ležaj za isto nosilnost bi bil ~20EUR.
nam se zdi zakaj ne še 5EUR, pa ležaj s 3x večjo nosilnostjo... sam ko se gre za milijonske serije je vse v piko. nič več materiala kot je potrebno.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()

krepki ::

Imam Samsung pralni stroj Add Wash WW80K5410UW.
https://www.mimovrste.com/pralni-stroji...
Pralni stroj je drugače super lepo pere ampak problem je glasnot centrifuge,saj začne ob zmanjšanju obratov ropotat,ko doseže polno hitrost ne ropota.
Pralni stroj še ni star dve leti,zato me zanima ali je možno,da so šli ležaji v tako kratkem času,pere se enkrat na dan centrifuga je zmerom na 1400 obratih.
Sicer ima garancijo 5 let in tudi servis smo že obvestili,so pa nam svetovali da do prihoda serviserja naj več ne peremo,ampak to bo malo bolj težko,saj je že en teden mimo pa nobenga od nikoder.
Problem pri teh strojih je ker so samo tri pooblaščeni servisi v Sloveniji in to v Mariboru,Ljubljani in Murski soboti in če glih nisi blizu tega mesta pač čakaš.

Okapi ::

Če ropota centrifuga, je bolj verjetno težava v amortizerjih.

krepki ::

Tudi možno

gruntfürmich ::

vrteči stroji vedno ropotajo ko pridejo v območje resonance, pod in nad tem območjem pa ne več. lahko da je to-to in tega ne boš odpravil ampak samo omilil z raznimi ukrepi.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

krepki ::

To se je pojavlo pred par meseci,nov ni ropotal v nobenih pogojih,je pa kar glasen ko je noter mokro perilo,če zalaufaš praznega manj ropota ampak še vedno.

pirlo ::

Kaj pravite na Candy Bianca? Se splača za 370, glede na to da še je 10% popusta?

steev ::

Po moje raje dodaj 100-200 eur in kupi nekaj z inverterjem in 5 let garancije.
:|

pirlo ::

steev je izjavil:

Po moje raje dodaj 100-200 eur in kupi nekaj z inverterjem in 5 let garancije.

Inverter je in 5 let garancije. Druga opcija je Beko, ki je tudi inverter in 5 let garancije. Čeprav ne vem koliko se sploh splača inverter, je vreden 100 eur več?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pirlo ()

D3m ::

pirlo je izjavil:

Kaj pravite na Candy Bianca? Se splača za 370, glede na to da še je 10% popusta?


Se. Ima inverter motor. Pa če registriraš izdelek preko spleta se ti garancija podaljša do 5 let.
|HP EliteBook|R5 6650U|

pirlo ::

Hvala. Upam da ne bo težav z elektroniko, to še me najbolj skrbi ko vidim vse "smart" :P

D3m ::

Imaš akcijo 10 let garancije za Bianca (šele včeraj opazil).

Pač novi model. Jaz bom počakal, čez par let bodo že izboljšali elektroniko.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

pirlo ::

Pa res zdaj vidim da je 10 let garancije na elektroniko, hvala. Tu gledam pogoje in so malo čudno napisani:
POGOJI
Vključeni deli
o Omejeno jamstvo na plošči z elektronskim vezjem vključuje naslednji plošči z elektronskim vezjem:
- Upravljalna ali glavna plošča s tiskanim vezjem
- Plošča s tiskanim vezjem uporabniškega vmesnika

OMEJENO JAMSTVO NA PLOŠČI Z ELEKTRONSKIM VEZJEM VKLJUČUJE
Nove in originalne plošče z elektronskim vezjem v primeru okvare in/ali nepravilnega delovanja omenjenih plošč z elektronskim vezjem, nameščenih v izdelku BIANCA, ki se pojavi od 25. do 120. meseca od datuma nakupa.

OMEJITVE OMEJENEGA JAMSTVA NA PLOŠČI Z ELEKTRONSKIM VEZJEM
- delo, stroški prevoza in vsi drugi stroški, povezani s servisiranjem in popravilom elektronske plošče niso vključeni v promocijsko jamstvo.


Se pravi da vsi stroški s servisiranjem niso vključeni. Se ne izključuje malo to?

D3m ::

Da ti razčlenim. Imaš 100% garancijo brez dodatnih stroškov do 2 let nato pa garancijo na elektroniko (brez stroškov) do 10 let, če od 2. do 10. let ni nič od elektronike je pa strošek rezervi deli (pumpa, motorček, itd.) in delo serviserja.

Bianca si bom enkrat umislil ampak kaj, ko trenutni Candy noče crkniti. ;((
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

pirlo ::

D3m je izjavil:

Da ti razčlenim. Imaš 100% garancijo brez dodatnih stroškov do 2 let nato pa garancijo na elektroniko (brez stroškov) do 10 let, če od 2. do 10. let ni nič od elektronike je pa strošek rezervi deli (pumpa, motorček, itd.) in delo serviserja.

Bianca si bom enkrat umislil ampak kaj, ko trenutni Candy noče crkniti. ;((

Hvala 👍


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Loža
782182763 (2970) dope1337
»

Pralni stroj Beko - izkušnje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6224271 (2521) MIHAc27
»

Pralni stroj je crknil

Oddelek: Kaj kupiti
244523 (3557) darkolord
»

Nakup pralnega stroja BEKO (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5930239 (24761) anjabebler

Več podobnih tem