» »

Kateri pralni stroj

Kateri pralni stroj

Okapi ::

Na primeru Gorenja sem dobila vtis, da noben od strojev, dražjih od recimo W8544N/I (verjetno ga dobiš za 500 EUR) ne more pokazati kakršnegakoli aduta (in to niti ne pomeni, da cenejši stroji niso ok). Oz. sem dobila vtis, da trg ni pripravljen kupovati bistveno kvalitetnejših dražjih strojev, ki bi tudi zdržali temu primerno dlje časa, zato takih ne proizvajajo več.
Predvsem je pa tehnologija pranja v pralnem stroju taka, da nimaš praktično nobenega pravega manevrskega prostora za dejanske izboljšave. Imaš posodo za perilo, ki se vrti. Vanjo priteka in odteka voda, skupaj s pralnim praškom. In to je v glavnem to. Še zlasti, ker je čedalje več tkanin takih, da jih itak ne smeš prati pri višji temperaturi.

Bi rekel, da je več možnosti za izboljšave pri pralnih praških, kot pri pralnih strojih.

In potem morajo pač proizvajalci pralnih strojev uporabljati različne trike, da upravičijo več kot minimalno ceno za tisti vrteči boben.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

darkolord ::

mojca je izjavil:

recimo W8544N/I (verjetno ga dobiš za 500 EUR)
Še precej manj:

cekr ::

Še to:
pralni stroj je najbolj primitiven aparat v hiši. V toliko letih, odkar obstaja, je praktično enak. Nobenega napredka.
Najbolj bode v oči primitiven način dodajanja praška.
Povsod imamo vgrajeno avtomatiko. Običajno še prav za bizarne zadeve.
Ne morejo pa narediti nekega avtomatskega doziranja praška po potrebi. To velja tudi za pomivalni stroj. Ravno na ta način bi se veliko privarčevalo pri čistilih, saj nikoli ne moreš biti 100%, če si dal premalo ali preveč praška. Da o čisto ekološki temi sploh ne bi govoril.

No, lani sem enkrat videl Boschevo reklamo za avtomatski dozator, ki pa je potem hitro izginila.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

No, avtomatsko doziranje seveda obstaja, ampak je rezervirano za višji cenovni razred, 1.000-1.500+ eur.

koyotee ::

Sploh pa morš itak cunje not nabasat, res ni problem vsut še malo praška ane.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

cekr ::

koyotee je izjavil:

Sploh pa morš itak cunje not nabasat, res ni problem vsut še malo praška ane.

Zaradi takšnega razmišljanja nam lahko prodajajo stare kante. Nihče se ne ukvarja z razvojem. Samo dodajajo neke lučke in ekrane, ki pa pri pranju ne prinesejo nič. Seveda z lučkami navijajo ceno za navidezno superiornost.

Kakšen bi bil pa telefon, če bi šel razvoj s takšnim tempom?
Verjetno bi bil še na ravni štrika in dveh piksen na vsaki strani.

Če bi se le delček tistega, kar se vlaga v novodobne bedarije, vlagalo v razvoj aparatov za vsakdanjo uporabo, bi bili že zdavnaj na tem, da bi cunje samo zmetal v koš, na drugi strani bi pa ven vzel zlikane. In to brez razmišljanja, kaj paše skupaj. Vendar to nikogar ne zanima, saj se ne prodaja v milijonskih količinah in se jih dobi na obroke pri mobilnem operaterju. Kaj pravite na pralni stroj z velikim odgriznjenim zabolkom? Bi to šlo? Njet.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

mojca ::

Mielejev stroj (najcenejši je WKG130 TDos) z avtomatskim dozirnikom stane 1300 EUR brez popustov. Kdo pravi, da takih strojev ni? Seveda podobnega stroja verjetno ni v cenovnem razredu za 400 EUR. Še bolj pa je res, da je to sicer priročen bombonček, nima pa to nevemkoliko hude dodane vrednosti, da bi bili ljudje odšteti visok dodatek za ta prestiž, dokler moraš perilo še vedno sam sortirati, zložiti v stroj in iz njega. Ko mi bo stroj perilo še zlikal in zložil ...
Sicer bodo verjetno še nekaj časa proizvajalci strojev avtomatski dozirnik tržili kot prestiž, potem se bo pa počasi stvar pocenila in razširila.

Stroju enkrat poveš, kako trdo vodo imaš, potem pa dozira glede na označeno stopnjo umazanosti, barvo perila (belo/barvno), ne vem, ali dejansko tudi tehta vsebino bobna in dozira glede na to.

"Problem" v "boju" oz. primerjavi pralni stroj vs. telefon je, da so pri mobilni telefoniji našli fenomenalno formulo za hiter napredek branže. Plačuješ super drago mesečno naročnino in telefoni so tipično stvari, ki padajo iz rok, se polivajo s tekočino, ... medtem ko pralnemu stroju v kotu ni hudega in lahko zdrži 10-20 let. Štiričlanski družiti ni problem odšteti 4 x 20 EUR / mesec in v tem znesku ti brez problema z nekaj doplačila subvencionirajo še en spodobno drag telefon. Morda to res ni povprečje, ampak ena štiričlanska družina, ki ni ravno na minimalcu, lahko v desetih letih za telefonijo brez težav zmeče 10 kEUR (ali 20 kEUR). Če kupiš pralni stroj za 1 kEUR ali bognedaj za 2 kEUR, si pa čudak na kvadrat.

Stavim, da bi skoraj sleherna gospodinja brez obotavljanja plačala 50 EUR mesečne najemnine na pralni stroj (tudi za 200 EUR bi redki prali na roke), če stroja ne bi bilo moč kupiti/dobiti drugače. Potem pa bi si lahko privoščili hitrejši napredek tehnologije. Ampak šment, proizvajalci strojev tega niso dovolj hitro pogruntali :)

Kaj pravite na pralni stroj z velikim odgriznjenim zabolkom? Bi to šlo?

Ne vidim (dovolj visoke) dodane vrednosti. Apple bi bil kvečjemu kandidat za "šivalni stroj". V trgovini izbereš ali v programu zdizajniraš obleko na 3D model svojega telesa, odobriš plačilo in stroj ti v roku ene ure sešiva & pljune ven unikatno obleko (poljuben material in barve). E ... tole bi bila pa zlata jama za služenje.

Če kupiš pralni stroj za 1 kEUR ali bognedaj za 2 kEUR, si pa čudak na kvadrat.
Čudak si predvsem zato, ker pralni stroj za 2 jurja ne opere perila nič bolje kot stroj za pol jurja.

Kje je recimo kakšen pralni stroj, ki bi pri pranju uporabljal tudi ultrazvok?

gruntfürmich ::

Okapi je izjavil:

Ja, to je značilna zabloda potrošniške družbe.

potem pa predlagaj matrixovega za 150€. jst ga ne upam.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Invictus ::

Okapi je izjavil:

Čudak si predvsem zato, ker pralni stroj za 2 jurja ne opere perila nič bolje kot stroj za pol jurja.

Saj je telefon za 100 EUR ravno tako dober kot tisti za 700. Kaj bi rad povedal?

Okapi je izjavil:

Kje je recimo kakšen pralni stroj, ki bi pri pranju uporabljal tudi ultrazvok?

Veš, da tega ne bo... ne sanjaj...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

ttommy ::

V zadnjem katalogu Pošte Slovenije je Indesit pralni stroj za 299€ z inverter motorjem in 8 KG zmogljivostjo pranja. Razred A+++ in 1400 obrati na minuto. Je kje sploh kaj ugodnejšega?

https://www.mojpaket.si/pralni-stroj-in...
Gamer

Zgleda v redu, ima pa samo 2 leti garancije. Za 100 eur več dobiš npr. Gorenje, ki ima 5 let garancije.

D3m ::

Za 300€ dobiš Beko s 5 let.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Ne z 8kg/inverter/1400

perci ::

Pralni stroji se itak začnejo kvarit tam nekje po petem letu (če pereš vsak dan) - imajo proizvajalci to naštudirano. Minimalno se jih pokvari po treh letih delovanja.

Pri nas peremo dvakrat na teden in v desetih letih z nekim običnim Whirlpoolom še ni bilo problemov.

perci je izjavil:

Pralni stroji se itak začnejo kvarit tam nekje po petem letu (če pereš vsak dan) - imajo proizvajalci to naštudirano.
Ja, tisti, ki imajo 5 let garancije.

Za Indesit imaš na netu polno zgodbic, kako se začnejo kvariti po drugem letu :)

Blazz ::

no, pa je nam šel 18 let star gorenje. Budgeta mam 1k eur, rad bi A+++, čimtišji, tople vode ni tam kjer je pralni stroj tako da mi to ni pomembno, vsaj 5 let garancije, standardnih dimenzij, brez sušilca. Tudi 10 kg robe ne rabim, smo samo 3je, 5kg je že čist ok. Touch panela nebi, torej klasične knofe čist ok. Gledam tele samsunge? a je to sploh za kej al naj se raje držim švabov/gorenja? Kaj bi bil best buy? na kaj naj bom pozoren, namreč jaz perem takorekoč ne, morm pa kupt neki...

Silvo ::

Blazz..tega na linku dobiš na spletu tudi za cca 350€ in je preverjeno zelo tih,pere super in še naše gore list:)
http://www.gorenje.si/izdelki/veliki-go...
Silvo

smacker ::

Sam gorenja ne... Novi so žal zanič (ni za več kot 5 let) pa težko dobiš rezervne dele.
Kak bosch serije 6 se dobi za 400-600eur, ponuja pa inverter motor (varčen, tih), veliko programov (puh, jeans, svila,...) in možnost doplačila za 5let garancije ;) Dražji modeli majo še protipoplavne zaščite, ampak če maš sifon v kopalnici nima smisla doplačevat.

Silvo ::

smacker je izjavil:

Sam gorenja ne... Novi so žal zanič (ni za več kot 5 let) pa težko dobiš rezervne dele.
Kak bosch serije 6 se dobi za 400-600eur, ponuja pa inverter motor (varčen, tih), veliko programov (puh, jeans, svila,...) in možnost doplačila za 5let garancije ;) Dražji modeli majo še protipoplavne zaščite, ampak če maš sifon v kopalnici nima smisla doplačevat.

Saj ta na zgornjem linku ima vse to kar si ti naštel,pa še garancija je brez doplačila 5 let.O dobavljivosti rezervnih delov in številu servisov za Gorenje v SLO pa res ne bi :)
Sicer pa naj vsak kupi kar mu paše.
Silvo

kosta ::

Ob takem budgetu najprej poglej za Miele. Če ni predrag ne morš falit.

fosil ::

smacker je izjavil:

Gorenje ima brez dvoma daleč najboljšo dobavljivost rezervnih delov od vseh znamk v Sloveniji.
Glede na to je jasno, da ni za verjeti nobeni tvoji izjavi.
Tako je!

DeeJay ::

smacker je izjavil:

??
Mam Gorenje in dela 3-4 pranja na teden že 3 leta brez kakršnih koli problemov.
Ima še 2 leti garancije, takrat dal za njega 400€. Vem pa, da je utopično pričakovat, da bo delal 20 let.

kuglvinkl ::

ne vem, od kje pobirate pricakovanja za dvajest let za 400 evrov. ta znesek je znesek hrane za 2,5 clansko druzino za mesec in pol. se pravi nerelevanten znesek.
Your focus determines your reallity

perci ::

Ja, sej hec je, da tud za jurja ne bo 20 let :).

AgiZ ::

Jaz bi pa vprasal iz drugege strani:
Kje preveriti ali se dobijo rezervni deli za dolocen model, ali je razsirjen? Ali so poceni? Se dobi kakega za vec kot 5 let garancije?

Blazz je izjavil:

no, pa je nam šel 18 let star gorenje. Budgeta mam 1k eur, rad bi A+++, čimtišji, tople vode ni tam kjer je pralni stroj tako da mi to ni pomembno, vsaj 5 let garancije, standardnih dimenzij, brez sušilca. Tudi 10 kg robe ne rabim, smo samo 3je, 5kg je že čist ok. Touch panela nebi, torej klasične knofe čist ok. Gledam tele samsunge? a je to sploh za kej al naj se raje držim švabov/gorenja? Kaj bi bil best buy? na kaj naj bom pozoren, namreč jaz perem takorekoč ne, morm pa kupt neki...

ugotovil sem, da mi teli novi aparati s standardno globino 60cm in več ne ustrezajo saj so veliko večja vrata in nimamo prostora (torej odpade Gorenje). Zato iščem takega ki je malo krajši v globino... zaenkrat sem nagledal tegale AEGja:

https://www.bigbang.si/pralni-stroji/l7...

težko najdem sploh spletno stran kjer lahko filtriram ven pregloboke, razen na geizhals...

mojca ::

Pri Gorenju lahko izbereš dimenzijo 44 cm globine in vrne pet modelov.

Recimo W6523/IS. (5-kilski so vsi pod 300 EUR.)

Na ga.si lahko filtriraš po celem kupu parametrov, vključno z višino, samo po globini ne gre, kar je skrajno nelogično.

mojca je izjavil:

Pri Gorenju lahko izbereš dimenzijo 44 cm globine in vrne pet modelov.

Recimo W6523/IS. (5-kilski so vsi pod 300 EUR.)

Na ga.si lahko filtriraš po celem kupu parametrov, vključno z višino, samo po globini ne gre, kar je skrajno nelogično.

ja sam vsi te gorenje 44 cm so preslabi za moje želje. na GA.si sem pa to videl ja in mi tist nič ne pomaga.

lolipop2 ::

Tudi pri nas moramo kupiti nov pralni stroj. Odločitev pa težka, preveč izbire.

Recimo, da nismo zahtevni, ne rabim touch screen, pa sušenja.... kako si sledijo znamke po kvaliteti, če bi npr izbiral mend Bosch, Beko in Gorenje? Da vsaj vem malo zožati izbiro.

Kar ponuja največ garancije.
|HP EliteBook|R5 6650U|

lolipop2 ::

Ima katera trgovina možnost, da sortiraš tudi po tej kategoriji, koliko garancije je?

lolipop2 je izjavil:

Tudi pri nas moramo kupiti nov pralni stroj. Odločitev pa težka, preveč izbire.

Recimo, da nismo zahtevni, ne rabim touch screen, pa sušenja.... kako si sledijo znamke po kvaliteti, če bi npr izbiral mend Bosch, Beko in Gorenje? Da vsaj vem malo zožati izbiro.
Jaz bi Beko dal na tretje mesto. Daleč od tega da so slabi, ampak pred časom so za isto ceno ponujali precej več kot ostali (zaradi česar so postali tako popularna izbira), danes pa kvečjemu enako ali manj.

Bosch ima ponavadi 2 leti garancije, Gorenje pa 5.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

gruntfürmich ::

slovenskega itq
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

okidoki ::

Pozdravljeni, odločam se med Gorenje W6523/IS in Candy MCS41278D3/2-S. Med njima je 100 eur razlike - kaj pa kvaliteta? Kaj mi priporočate?

Koliko ima Candy garancije?
|HP EliteBook|R5 6650U|

2 leti.

Gorenje ima 5, kar je po moje velik plus.
Tako je!

Precej je odvisno tudi od tega, koliko bo uporabljan. Je precejšnja razlika, če pereš enkrat na teden ali dvakrat na dan.

Smo trije ... Rad bi mnenje ali je Candy primerjiv Gorenju ... Je inv. motor prednost?

Da.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

RejZoR ::

D3m je izjavil:

Candy ima 2 leti "out of the box", ko se registriraš na Candy spletni strani dobiš 40 mesecev garancije (kar je cca 3,5 leta). Posamezni modeli aparatov imajo lahko 5 let garancije (spet z registracijo). Npr zdele imajo vse hladilnike s 5 let garancije, vgradne aparati Candy imajo pa že skoz 5 let garancije. Ja, vem, mal glupo za folk namesto da bi bilo 5 let za vse pa je mir. Ampak tko pač imajo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

RejZoR je izjavil:

D3m je izjavil:

Candy ima 2 leti "out of the box", ko se registriraš na Candy spletni strani dobiš 40 mesecev garancije (kar je cca 3,5 leta). Posamezni modeli aparatov imajo lahko 5 let garancije (spet z registracijo). Npr zdele imajo vse hladilnike s 5 let garancije, vgradne aparati Candy imajo pa že skoz 5 let garancije. Ja, vem, mal glupo za folk namesto da bi bilo 5 let za vse pa je mir. Ampak tko pač imajo.

Hvala za info.
|HP EliteBook|R5 6650U|

BlaY0 ::

fosil je izjavil:

Gorenje ima 5, kar je po moje velik plus.

Ne nujno. Mi imamo čudne izkušnje z njihovim servisom in Gorenjem nasploh - recimo en primer bi bil, da so nam priznali stvarno napako a nam niso želeli zamenjati stroja z novim. Ti nič ne pomaga 5 let garancije, če si pa vsakič ko se pokvari potem ene mesec brez pralnega stroja. Ali pa da se ti pokvari, ti ga popravijo, potem se pa vsak mesec kvari in si vsak mesec tako rekoč vsaj par dni, če ne celo cel teden brez pralnega stroja.

Glede na to da so lokalci, bi od njih pričakoval, da vsakič za čas popravila pri meni pustijo nadomestni stroj, če popravilo traja več kot en dan (po navadi ne traja, traja pa vsaj par dni da serviser sploh pride do tebe).

Ne vem, mogoče ima pa z njimi kdo odlične izkušnje...

Ne vem. Imam trenutno Candy pa je uradni serviser samo čez hrib in mi je tudi že hitro popravil zadevo.
|HP EliteBook|R5 6650U|

BlaY0 ::

Gorenje ima uradni servis (oziroma serviserja) v vsaki malo večji vasi, pa njihovim strankam to očitno nič kaj dosti ne pomaga ;((

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BlaY0 ()

Tako, odločitev je padla. Candy MCS41278D3/2-S! Garancija 40 mesecev. Upam na najboljše za 269 euro. Če kdo najde realno ceno aparata bom vesel, ker na mimovrste piše ca 500 € - torej znižan 40 +% :) :)

Realna cena je 269 €.
Tako je!

Master_Yoda ::

Ima kdo izkusnje s Samsung pralnimi stroji ? Ta ki ga gledam ima 10 let garancije na motor, nikjer pa ne pise koliko garancije je na druge dele - elektronika najveckrat crkne v pralnih strojih kolikor berem. Potemtakem se mi verjetno bolje splaca vzeti kaksnega bekota ali pa gorenje ki imata 5 let na vse ?

RejZoR ::

Na inverter motorje skor vsi dajejo 10 let garancije, ker je skor nemogoče, da bi crknil prej. Kakor vem Samsung daje 2 leti garancije na sam aparat. Razen če so kej spremenil nedolgo nazaj.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

Oddelek: Loža
1026217220 (935) MrStein
»

Kateri sušilni stroj kupiti (strani: 1 2 3 4 )

16462109 (1381) EvolutionX
»

Pralni stroj Beko - izkušnje (strani: 1 2 )

6226605 (4855) MIHAc27
»

Pralni stroj je crknil

Oddelek: Kaj kupiti
244774 (3808) darkolord

Več podobnih tem