» »

prašek, tekoči ali tablete??

prašek, tekoči ali tablete??

1
...
3 4
5
»

floyd1 ::

Fotke žal nimam, ampak... ...poklicna deformacija, delam v tiskarni 8-). Sken in potem ponoven odtis (čeprav profi) se pač vidi, sploh na teh etiketah, kjer je polno barvnih prehodov. Originalni prehod je "gladek", etiketa ima ostrino, falšak malo bolj "zrnat" in malo "zbluran". Barve so sicer tudi na ponarejenih precej dobre, to ni problem naredit.
Pa znanec je enkrat ponujal te "originale" in sem bolj iz radovednosti kupil veliko pakungo "Ariela" za 10EUR. Nič slabši ni bil od kakega Hoferja, Lidla... je rekla moja šefica gospodinjstva 8-), ni pa to Ariel. Meni je itak vse isto :D.
Jaz na MB bolšji sejem rad grem, da se malo nasmejim, kupim pa bolj malo. Kak mesec nazaj so tam imeli 2 veliki stojnici teh praškov, največ Ariela. Izključno velike pakunge.
Za tiste v zg. linku sem zato prepričan, da niso originali.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: floyd1 ()

socialec ::

floyd1 je izjavil:

FPa znanec je enkrat ponujal te "originale" in sem bolj iz radovednosti kupil veliko pakungo "Ariela" za 10EUR. Nič slabši ni bil od kakega Hoferja, Lidla... je rekla moja šefica gospodinjstva 8-), ni pa to Ariel.

Prosim, vprašaj gospo nadšefico še, če bi to sama prostovoljno kupovala in uporabljala in se ji zdi cena sprejemljiva v primerjavi z originalom. Mogoče ni potrebno, da se etiketo sploh gleda, da ni Ariel, se da razumeti. Sem šel pogledat, imamo nekaj teh Ariel kanistrov ampak meni (neukemu) se zdi original, se mi pa zdi, da včasih res neke naročene pošiljke pridejo po 5l za 100 pranj parkrat letno... Izgleda brez ene slovenske besede, samo de-fr (de-ch-at) - to je ta falšarija?

Groot ::

floyd1 je izjavil:

Klemenn je izjavil:

Kako napr. oni pridejo do teh cen?

Saj vsi vemo - s "falšaki". In tega je že toliko, da me prav čudi, da velike firme še niso začele malo bolj resno reda tu delat.

Oh so so, verjemi ;) Nekatere zna v kratkem precej boleti glava zaradi težav, ki si jih bodo nakopali s takšnim poslovanjem.

socialec je izjavil:

floyd1 je izjavil:

FPa znanec je enkrat ponujal te "originale" in sem bolj iz radovednosti kupil veliko pakungo "Ariela" za 10EUR. Nič slabši ni bil od kakega Hoferja, Lidla... je rekla moja šefica gospodinjstva 8-), ni pa to Ariel.

Prosim, vprašaj gospo nadšefico še, če bi to sama prostovoljno kupovala in uporabljala in se ji zdi cena sprejemljiva v primerjavi z originalom. Mogoče ni potrebno, da se etiketo sploh gleda, da ni Ariel, se da razumeti. Sem šel pogledat, imamo nekaj teh Ariel kanistrov ampak meni (neukemu) se zdi original, se mi pa zdi, da včasih res neke naročene pošiljke pridejo po 5l za 100 pranj parkrat letno... Izgleda brez ene slovenske besede, samo de-fr (de-ch-at) - to je ta falšarija?

Mi smo ga porabili in je bilo OK, kupovat pa tega več nočeva, ker je vseeno nekaj neznank tu. Po ceni se takoj vidi, jaz sem dal za 5L (100 pranj) 10€, v trgovini je npr 30 tudi do 45€. Saj veš tisto, če je predobro, da bi bilo res...
Poglej, če je na etiketi opazna razlika v ostrini logotipov npr. na Arielu so P&G, Bosch Miele... v primerjavi z napisi kot so "100 Wäschen" in kaki drugi manjši teksti okoli. Logote verjetno poskenirajo, napise pa na novo pretipkajo, ko delajo etiketo. Pri originalnih etiketah je vse našteto 100% vektorska grafika torej max možna kvaliteta.

Kak cenejši prašek zdaj raje kupiva kar v bližnjem Hoferju, tudi Eurospin ima presentljivo dobra vsa čistila in praške za tako ceno. Trgovina ima vseeno malo več kontrole kot ta "od vrat do vrat" prodaja. Upam.

Groot je izjavil:

floyd1 je izjavil:

Klemenn je izjavil:

Kako napr. oni pridejo do teh cen?

Saj vsi vemo - s "falšaki". In tega je že toliko, da me prav čudi, da velike firme še niso začele malo bolj resno reda tu delat.

Oh so so, verjemi ;) Nekatere zna v kratkem precej boleti glava zaradi težav, ki si jih bodo nakopali s takšnim poslovanjem.

O tem še nisem nič slišal, razen pri oblačilih. Se pa tudi tu po mojem kar konkretni denarci obračajo in bo res prej ali slej počilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: floyd1 ()

floyd1 je izjavil:

Mi smo ga porabili in je bilo OK, kupovat pa tega več nočeva, ker je vseeno nekaj neznank tu. Po ceni se takoj vidi, jaz sem dal za 5L (100 pranj) 10EUR, v trgovini je npr 30 tudi do 45EUR. Saj veš tisto, če je predobro, da bi bilo res...
Poglej, če je na etiketi opazna razlika v ostrini logotipov npr. na Arielu so P&G, Bosch Miele... v primerjavi z napisi kot so "100 Wäschen" in kaki drugi manjši teksti okoli. Logote verjetno poskenirajo, napise pa na novo pretipkajo, ko delajo etiketo. Pri originalnih etiketah je vse našteto 100% vektorska grafika torej max možna kvaliteta. Kak cenejši prašek zdaj raje kupiva kar v bližnjem Hoferju, tudi Eurospin ima presentljivo dobra vsa čistila in praške za tako ceno. Trgovina ima vseeno malo več kontrole kot ta "od vrat do vrat" prodaja.

Se opravičujem, sem dal gor očala 1,5+ in 2,0+ in ne vidim nič posebnega. Imajo neke črtne kode in različne oznake proizvodnih lotov in različne datume v 2026, lepo čitljive... Je smiselno, da pofotkam na najvišji resoluciji in pošljem? Kar se mene tiče, ni nič nekih nazobčanih krivulj in pack ampak je vse 'gladko' in čisto.

Zakaj sprašujem, bilo bi zelo ironično, če bi naša nadšefica nabavljala ponaredke - je neupravičeno nezaupljiva in se izogiblje slovenskim dobrinam, menda je videla enkrat, da je neko dekle reklo, da je Slovenija prerevna država za njih in da grejo najprej, tudi Britanci pa imajo precej slabo mnenje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

Če se tam nič ne vidi in imajo različne lote... mogoče je res original, malo dvomim da bi se pri ponaredkih kdo ukvarjal še s tem. Tak dotisk spet nekaj stane. Nisi povedal, kaka je cena, ta ti (lahko) pove veliko.

Fotka bi verjetno skrila ravno tiste podrobnosti, ki so najbolj zanimive. Lahko pa probaš, fokus u nulo, čim boljša osvetlitev in po možnosti kake "macro" nastavitve na fotkiču.

Sem šel še enkrat pogledat, oba de-fr (uvožena, farbschutz, 100x) IZGLEDATA pristno, vse ostro, nič pack, lep bralen tisk, ozke črke, loti na zeleni podlagi, exp-datumi konec 2026 (!) - garantirati ne morem, ker nisem sprufan. En color (70x), najbrž kupljen v Sloveniji v trgovini in izgleda jezikovno za ee-market, pa je res videti bolj švoh, lot ima izpisan na črni podlagi, prod-datum konec 2024 - saj se vidi ampak se moraš potruditi. Se ne spomnim, koliko so, 10EUR najbrž kar niso in zdaj na pamet je težko, žal nisem spomladanski pišček.

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Kaj pa če ti v trgovini prodajo ponaredek po polni ceni? Kot je treba paziti pri olju za avto.

V bistvu je možno ampak vseeno manj verjetno. Žal sam nimam kapacitet, da bi ugotovil, katera dobrina je originalna, zato navadno že vnaprej vkalkuliram ponaredke :D

BigWhale ::

delavec44 je izjavil:

BigWhale je izjavil:

Who cares. Za pomivalec kupis prasek v DM, 4 EUR za 100 pranj. Sem nasel njihov prasek pred nekaj casa in sem preklopil iz gela na prasek.

To ga daš v predalček za tablet ali direkt v stroj?

Nekaj direkt v stroj, da ze predpranje nardi s praskom, 80% pa v predalcek, za glavno pranje.

Klemenn ::

MrStein ::

Hmm po članku sodeč državo (zakonodajalca) nič ne moti za goljufija.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein je izjavil:

Zakaj pa bi državo to motilo? Stvar izvirnih proizvajalcev je, da uporabijo pravna sredstva za zaščito pred ponaredki. Kaj ti pričakuješ da te bo država pri vsaki stvari za rokico držala?

starfotr ::

https://slo-tech.com/forum/t810130/p824...

Saj to je znano že dolgo.

Zakaj pa bi državo to motilo?

Zaradi DDV-ja? To se prodaja od vrat do vrat, na bolšjakih...

V nedeljo sem se spet po bolšjaku sprehajal z boljšo polovico, en mali štant s temi praški je še vedno tam, a na drugi lokaciji kot ponavadi in precej manj je bilo "robe" okrog naložene. Mogoče pa jih bodo začeli res malo "šraufat", to se je po mojem kar precej razpaslo...

Sestavine detergentov so precej poceni. Multinacionalke služijo mastne denarje z blagovnimi znamkami. Ljudje so pač napaljeni na persil, ariel, silan itd. kjer jih nategujejo z visoko ceno za južne in vzhodne trge, hkrati je pa kakovost slaba v primerjavi z zahodnimi trgi.

Medtem imamo v Sloveniji dovolj kakovostne in cenovno dostopne ponudbe lokalnih proizvajalcev.

Te ponaredki ali pa ukradena roba je pa samo podpiranje raznih kalibrov. Hkrati pa kupci govorijo o tem, kako v državi vsi kradejo. Sami niso pa nič boljši, saj podpirajo kriminalce.

delavec44 ::

Če imajo pa vsake pol leta novo formulo, ki opere 40% boljše in 50% več kot prejšnja zastarela. Hkrati je pa še prijazna do okolja.

Če bi verjeli reklamam.

MrStein ::

Groot je izjavil:

MrStein je izjavil:

Zakaj pa bi državo to motilo? Stvar izvirnih proizvajalcev je, da uporabijo pravna sredstva za zaščito pred ponaredki. Kaj ti pričakuješ da te bo država pri vsaki stvari za rokico držala?

Hecno, če sosedu ukradem avto, državo to moti.
Če ga pretepem, moti.
Če ga goljufam za denar, jo moti.
Čudna država...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Pri nas obstaja vse selektivno. Odvisno je od tvojega imena in statusa.

Ja, država je čudna. Ker ne preganja sive ekonomije, prav tako ne zapre očitnih kršilcev zakonov. Stanje selektivne anarhije.

Mene nekako moti gumb na pomivalcu pri brhki sosedi, ki z napisom 1/2 menda pač pomeni pomivanje polovico robe v eni polovici, zgornji, spodnji? Domnevam, da ni deljeno 1/4+1/4, po možnosti še diagonalno? Je to dobro koristiti, verjetno pomeni neko zeleno marketinško malenkost manj vode inu energije? Sicer bi oboje prišlo prav, ni videti izbirno.

Zgodovina sprememb…

velikBrokoli ::

Verjetno pomeni "half load", da nisi celega stroja napolnil in potem hitreje in z manj vode opere zadevo.

BigWhale ::

Nekateri moralo v prirocnik pogledati razlago simbola za rocno zavoro, nekateri pa za razlago simbola za polovicno napolnjen pomivalni stroj. Tako je to v zivljenju.

tikitoki ::

Nekateri pa mislijo, da jim je jasno, četudi jim vsaj kdaj ni.

"V navodilih za stroj Gorenje piše v zgornjo košaro. Preveri, kje piše za tvoj stroj."

In še ena koristna tema izgubljena zaradi preziranja socialcev s strani moderatorjev.

Zgodovina sprememb…

Ganon ::

Ali gre za posebno vrsto trolanja ali kakšno motnjo, da v vsakem komentarju poudariš, da si socialec?

Žal me precenjuješ, sem samo navaden socialec, niti približno toliko pameten in situiran kot večina tukaj vsak ljubi dan z vsemi svojimi računi, vsakič znova.

matobeli ::

Ganon je izjavil:

Ali gre za posebno vrsto trolanja

Temu boomerji pravijo "humor". Nankar karjole če mene vprašaš.

Kaj hočeš, tako to pač je, forumski bogataši ne razumejo težav forumskih socialcev, še posebej ne moderatorji.

Ganon je izjavil:

Ali gre za posebno vrsto trolanja ali kakšno motnjo, da v vsakem komentarju poudariš, da si socialec?

Trol in to zelo slab trol.

Moderator, daj uredi temo, vidiš, kakšno zmedo si naredil, ko si se nekaj posmehoval? Sem čisto zares socialec, tole o trolanju pa je zdaj zato, ker eni pač ne verjamejo, je na forumu preveč napihovanj z raznimi bogatijami, lahko uradno dokažem, torej po definiciji ne morem biti trol, zna biti zanimiv razplet. Poskusimo :D

Ganon ::

Nemška potrošniška organizacija Stiftung Warentest je preizkusila detergente, za najboljše pa so se izkazali ravno najcenejši, poroča portal Fenix Magazin.

Najboljši detergenti v prahu

Domol (Rossmann) - Ocena: dobro. Izkazal se je za izjemno učinkovitega, hkrati pa je cenovno ugoden, saj stane samo 16 centov na pranje. Odličen za belo perilo, a neprimeren za volno in svilo.

Tandil (Aldi) - Ocena: dobro. Deluje že pri 20 °Celzija, embalaža je okolju prijazna (brez plastike), cena na pranje pa prav tako znaša 16 centov.

Persil Megaperls (Henkel) - Ocena: dobro. To je najbolje ocenjena znamka med znanimi proizvajalci, a s ceno 34 centov na pranje.

Najboljši tekoči detergent

Tandil Ultra (Aldi) - Ocena: dobro. To je hkrati edini tekoči detergent s tako oceno, še posebej pa izstopa pri zaščiti tkanin. Cena na pranje znaša 16 centov.

Imajo pri nas v Hoferju Tandil ultra?

Kot s-c----c ugotavljam, da ja, v nekakšni obliki že, vsaj pred pet leti, vmes se je veliko spremenilo, ne na boljše.
1
...
3 4
5
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere tablete za pomivanje posode? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8419534 (5014) c3p0
»

Na roke al pomivalc (strani: 1 2 3 4 5 )

24330035 (12524) Invictus
»

Kje kupiti prašek za strojno pomivanje posode

314886 (3787) Horas
»

Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

358164836 (5294) IL_DIAVOLO
»

Pranje perila v stroju :) (strani: 1 2 )

8014487 (11591) GenZNPC

Več podobnih tem