Forum » Loža » prašek, tekoči ali tablete??
prašek, tekoči ali tablete??
BigWhale ::
Jaz sem zdaj ze nekaj casa na tem prasku, 10 ml za pranje skodelic, kozarcev, kroznikov, ki niso blazno umazani. 15 ml za standard pranje, in 20 ml za res umazane stvari. Za 15 EUR imam praska za celo leto.
https://www.dm.si/p/d/1673885/denkmit-p...
velikBrokoli ::
Jaz kupim tekoči gel iz Hoferja, deluje super, tudi cena je dobra v primerjavi z ostalimi.
MrStein ::
Jaz pa tale prašek: https://www.amazon.de/dp/B00Q8QHEAE?
Finish powder... 3 EUR/kg
Finish powder... 3 EUR/kg
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Ne drži. AI si je gladko izmislil rezultat.
Drži. Točno tako je KOT PRAVI AI. Lahko dam sliko, da ne boš vztrajal pri neresnici.
Edit: ker je bilo nejasno
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
OutOfTheBox ::
Jaz sem zdaj ze nekaj casa na tem prasku, 10 ml za pranje skodelic, kozarcev, kroznikov, ki niso blazno umazani. 15 ml za standard pranje, in 20 ml za res umazane stvari. Za 15 EUR imam praska za celo leto.
Tega si že poskusil?
Brez konzervansov, barvil, parfumov in fosfonatov
Jaz še svojega trenutnega iz lidla porabim in potem grem na tega.
Nimam pa pojma kakšna je učinkovitost pri pranju. Lidlov mi je vedno dobro opral, ampak nikoli nisem razmišljal o potencialnih stranskih učinkih teh praškov (na okolje in zdravje).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Saj Lidl W5 All in 1 Power ima dobro oceno glede kemikalij.
Motiti se je človeško.
delavec44 ::
Ne drži. AI si je gladko izmislil rezultat.
Drži. Točno tako je. Lahko dam sliko, da ne boš vztrajal pri neresnici.
Pa kdo kaj vztraja? Še napisal sem, "AI je rekel, če mu je za verjeti".
Pošlji na ZS, če že ponujaš. Ostali nekam skrivajo :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Sem popravil, še enkrat poglej.
Motiti se je človeško.
Motiti se je človeško.
Jaz sem kar na te prešaltal
https://online.spar.si/p/splendid-table...
So že dražje kot na testu...![]()
Niso, tle jih je 100.
Vprašanje za vse, ki uporabljate prašek ali gel. To imate stroje z dozatorji ali morate pred vsakim pranjem odmeriti dozo in dati v stroj?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Ja, tam pa 60 tablet za 4,99 EUR
Eh, ti detajli...
Eh, ti detajli...
Motiti se je človeško.
BmoQuh ::
Vprašanje za vse, ki uporabljate prašek ali gel. To imate stroje z dozatorji ali morate pred vsakim pranjem odmeriti dozo in dati v stroj?
Povečini se ima kakšna merica za to - automagični dozatorji so dokaj redki - večina pa je lenob - vdanejo tableto (katerokoli, briket ali pa tisto multi-contents) in je tudi ok.
"na oko"
Posodica v stroju ima sicer oznake, ampak jaz dajem "po občutku".
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
starfotr ::
Kul.
Kot pravim, jaz vzamem pakungo 100 tablet za 6€ in dam gor 25% kupon. Pride potem 0,045€ na pranje.
Kot pravim, jaz vzamem pakungo 100 tablet za 6€ in dam gor 25% kupon. Pride potem 0,045€ na pranje.
kokos ::
Nisem šel vsega brat, tako da se opravičujem če se je že kdo pridušal čez marketinško nrav tabletk...
Moja prva misel ob tabletkah za pomivalca ki so, vsaj na začetku širjenja novega evangelija, vse po vrsti kot glavni "benefit" v glavnem propagirale razne kroglice, perle, večslojno strukturo tablete ki se "stopi v pravem trenutku"... je še vedno: Stroj ima svoj rezervoar s tekočino za izpiranje, lesk in pamet da to dejansko uporabi v pravi količini in pravem trenutku v izbranem ciklu pranja. Pustit se prepričat da bo "perla" v tabletki naredila isto... malomorgen.
So pa malce praktičnejše od praška ali gela, sploh tiste ki jih ni treba odvijat. Če bi propagirali samo to, me sploh ne bi motile.
Moja prva misel ob tabletkah za pomivalca ki so, vsaj na začetku širjenja novega evangelija, vse po vrsti kot glavni "benefit" v glavnem propagirale razne kroglice, perle, večslojno strukturo tablete ki se "stopi v pravem trenutku"... je še vedno: Stroj ima svoj rezervoar s tekočino za izpiranje, lesk in pamet da to dejansko uporabi v pravi količini in pravem trenutku v izbranem ciklu pranja. Pustit se prepričat da bo "perla" v tabletki naredila isto... malomorgen.
So pa malce praktičnejše od praška ali gela, sploh tiste ki jih ni treba odvijat. Če bi propagirali samo to, me sploh ne bi motile.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kokos ()
Tablete so naredili, da ti prodajo isto količino pralnega sredstva za več denarja. Prav tako so z raznimi marketinškimi akcijami prepričali ljudi v neke kvazi super lastnosti teh pralnih sredstev. Dodali so žive barve, oblike itd. Skratka dobesedno drek zavit v celofan. Vse kar rabiš je učinkovit prašek brez vonjav in brez barvil in brez nepotrebnih škodljivih snovi. Ampak tega ne moreš zaračunat mastno, kot lahko to narediš s superlativnimi tableti.
Vse kar rabiš je učinkovit prašek brez vonjav in brez barvil in brez nepotrebnih škodljivih snovi.
Maš kak link do kakšnega takega?
(se opravičujem če je že bilo objavljeno :) )
Zgodovina sprememb…
Ne, ker unicorn ne obstaja.
Je pa že bila omenjena alternativa tabletam:
https://slo-tech.com/forum/t810130/p876...
Je pa že bila omenjena alternativa tabletam:
https://slo-tech.com/forum/t810130/p876...
Jaz sem si sprintal skatlo za prasek in zlico za doziranje. Drugace pa lahko vzames katerokoli merico, ki se uporablja za peko al pa kuhanje.
OutOfTheBox je izjavil:
Tega si že poskusil?
Ne se, tablete sem nehal uporabljat ravno zato ker jih ne mores dozirat. Pa prelen sem, da bi jih lomil na pol. :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
Hm,zanimivo. Nikoli nisem pomislil, da je lahko tablete preveč. Zakaj pa bi bil to problem oz. kje si opazil problematiko? (vedno sem mislil, da je snovi v tabletah ravno dovolj za eno pranje nabito polnega stroja)
Zgodovina sprememb…
Za pranje povprecno umazanega stroja je dovolj med 10 in 15 ml praska. Ce je detergenta prevec ni nic blazno narobe dokler nimas kakih usedlin in ostankov praska na posodi.
Sam pac, zakaj bi pral s prevec praska?
Sam pac, zakaj bi pral s prevec praska?
Saj tableta ima pa 15-18g kar se menda pretvori v 18ml praška. Pa so verjetno še druge stvari zraven, tako da je enako?
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Katere tablete za pomivanje posode? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 24307 (4140) | Ganon |
| » | Na roke al pomivalc (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 38546 (21035) | Invictus |
| » | Kje kupiti prašek za strojno pomivanje posodeOddelek: Loža | 6527 (5428) | Horas |
| » | Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 178042 (18500) | IL_DIAVOLO |
| » | Pranje perila v stroju :) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18036 (15140) | GenZNPC |