» »

Čefurjada v GTI-jih

Čefurjada v GTI-jih

Val202 ::

Nastavil sem malenkost pojemljiv naslov, ravno zato, ker mi je danes vrglo plafon ven na cesti. Ker to ni bila edina taka situacija, sem se odločil, da vprašam anonimno spletno inteligenco (kot ji pravi Šalehar), ali se to dogaja samo meni, ali podobne stvari opažate tudi drugi.

Torej, danes stojim na križišču pri Aleji in čakam, da zavijem desno na Celovško cesto. Ker sta tam prehod za pešce in kolesarska steza je ponavadi kar nekaj časa za čakati, da lahko spelješ, pa še takrat moraš pred zavijanjem čakati, da je semafor rdeč, sicer je preveč prometa da zapelješ na Celovško. Kakorkoli že, čakam, da se pešci končajo in pred mano sta ravno dva pešca, ko mi zadaj v VW Golf GTI (!!!) en mladenič (ja, mladenič! Tako sem že star, da lahko imenujem take ljudi 'mladeniči') nervozno potrobi, češ kdaj neki bom speljal. Ali naj kar povozim ljudi pred seboj, da gospodu ne bo potrebno malce počakati, ali pač? No, pešči se končajo, speljem na Celovško in želim zamenjati pas. Vklopim levi smerokaz in želim zamenjati pas, ko čefurček v GTI-ju skoči takoj na levi pas in z vso hitrostjo mimo mene po levi. Je prišlo skoraj do nesreče. Mu potrobim in poblendam s lučmi. Sva šla potem še isto pot in ko sva čakala na rdečo luč, sem bil prepričan, da bo še stopil iz avta in imel kaj za povedat - vendar ni imel. Bi ga bil sposoben tudi okoli kepe mahnit!

To pa seveda ni bil edini podoben primer. Pred časom stojim pred semaforjem pri rdeči (kot pešec) in čakam na zeleno luč. Avti se ustavijo, jaz se pripravim, da bom stopil na prehod, takrat pa mimo dveh stoječih avtomobilom pripelje 'mladenič' (aka. čefur) v (seveda) VW Golf GTI (!!!) in zapelje mimo obeh že stoječih pred semaforjem in lepo, tebi nič, meni nič, čez rdečo luč v križišče in naprej po svoji poti. Kot da pravila zanj ne obstajajo.

Sedaj pa se sprašujem, ali ima to kaj s tem, da so ti vozniki:
1) mladi in neizkušeni, ter absolutno nedorasli za vožnjo po cesti
2) neumni in vase zagledani
3) čefurji (kar sicer združuje točki 1 in 2)

Pravim čefurji, ker vsi izgledajo kot čefurji. Kratka frizura, trenirka in (po vsej verjetnosti) pedertaška na boku.

Res, prosim za pomoč in pojasnilo, kje je problem. V meni ali v drugih? Zelo rad bi rekel, da v meni, ker bi mi bilo lažje za vse ostale na tem svetu, ki se morajo tudi baviti s takimi in podobnimi osebki na cesti.

/rant off
  • zaklenil: bluefish ()

Tidule ::

V tebi je problem v toliko, da te taki idioti nervirajo in se s tem dejansko obremenjujes.

Jaz take umske invalide pozabim preden mi izginejo iz vidnega polja tako da se mi tudi sanja ne v kaksnem avtu je bil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

celje ::

zanimivo koliko problemov imate eni

PacificBlue ::

Prva možnost, si zapomneš reg. stevilko in pokličeš policijo, da "čefur"v VW gtiju ogroža prometne udeležence.

Druga možnost, ustaviš avto pred njim, izstopiš z bejzbol palico ali sekiro, mu razbiješ šipe in polomiš ude.

Tretja možnost, lagano se pelješ dalje.

Pa še četrta možnost, se jeziš in ga miselno pribijaš na križ in hkrati svoja prometna čustva izliješ na forumu.

Jaz sem že tako znerviral idiotskega voznika, ki ni znal drzat varnostne razdalje, da je sredi križišča izstopil iz avta in začel nekaj klatiti proti meni. Pa sem se mu sam smejal in nakazal, da mu manjka kolešček, pa se odpeljal dalje. Me ne gane.

Blinder ::

Ta prvega si verjetno znerviral, ker si "spal" za volanom.
Ta drugi - tisti, ki je sel skozi rdeco - pa bo pogosto placal kazni, ce bo take zganjal. Vec kazni placa, vec $$ gre v drzavno blagajno, tako da they're welcome.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Sc0ut ::

Tidule je izjavil:

V tebi je problem v toliko, da te taki idioti nervirajo in se s tem dejansko obremenjujes.

Jaz take umske invalide pozabim preden mi izginejo iz vidnega polja tako da se mi tudi sanja ne v kaksnem avtu je bil.

Ni problem v temu da bi ga pozabil. Problem je v tem da se divjaku nic ne zgodi, dela kar hoče, dokler se ne zgodi tragedija.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Bolt ::

celje je izjavil:

zanimivo koliko problemov imate eni

Tidule je izjavil:

Zaradi takih pussyev, kot sta vidva, je tak problem s to čefurjado, ja.
Verjetno čefurja.
Ne misli, da si dober, če si najboljši med najslabšimi.

janezvalva ::

Val202 je izjavil:

Nastavil sem malenkost pojemljiv naslov, ravno zato, ker mi je danes vrglo plafon ven na cesti. Ker to ni bila edina taka situacija, sem se odločil, da vprašam anonimno spletno inteligenco (kot ji pravi Šalehar), ali se to dogaja samo meni, ali podobne stvari opažate tudi drugi.

Torej, danes stojim na križišču pri Aleji in čakam, da zavijem desno na Celovško cesto. Ker sta tam prehod za pešce in kolesarska steza je ponavadi kar nekaj časa za čakati, da lahko spelješ, pa še takrat moraš pred zavijanjem čakati, da je semafor rdeč, sicer je preveč prometa da zapelješ na Celovško. Kakorkoli že, čakam, da se pešci končajo in pred mano sta ravno dva pešca, ko mi zadaj v VW Golf GTI (!!!) en mladenič (ja, mladenič! Tako sem že star, da lahko imenujem take ljudi 'mladeniči') nervozno potrobi, češ kdaj neki bom speljal. Ali naj kar povozim ljudi pred seboj, da gospodu ne bo potrebno malce počakati, ali pač? No, pešči se končajo, speljem na Celovško in želim zamenjati pas. Vklopim levi smerokaz in želim zamenjati pas, ko čefurček v GTI-ju skoči takoj na levi pas in z vso hitrostjo mimo mene po levi. Je prišlo skoraj do nesreče. Mu potrobim in poblendam s lučmi. Sva šla potem še isto pot in ko sva čakala na rdečo luč, sem bil prepričan, da bo še stopil iz avta in imel kaj za povedat - vendar ni imel. Bi ga bil sposoben tudi okoli kepe mahnit!

To pa seveda ni bil edini podoben primer. Pred časom stojim pred semaforjem pri rdeči (kot pešec) in čakam na zeleno luč. Avti se ustavijo, jaz se pripravim, da bom stopil na prehod, takrat pa mimo dveh stoječih avtomobilom pripelje 'mladenič' (aka. čefur) v (seveda) VW Golf GTI (!!!) in zapelje mimo obeh že stoječih pred semaforjem in lepo, tebi nič, meni nič, čez rdečo luč v križišče in naprej po svoji poti. Kot da pravila zanj ne obstajajo.

Pravim čefurji, ker vsi izgledajo kot čefurji. Kratka frizura, trenirka in (po vsej verjetnosti) pedertaška na boku.

Res, prosim za pomoč in pojasnilo, kje je problem. V meni ali v drugih? Zelo rad bi rekel, da v meni, ker bi mi bilo lažje za vse ostale na tem svetu, ki se morajo tudi baviti s takimi in podobnimi osebki na cesti.

/rant off

mi posodiš 5€? žicam za dva litra.
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

Bela_Krajina ::

Oprostite, ampak tole moram pokomentirat z namenom, da bi bilo tega manj. Tudi men osebno taksno obnasanje dolocenih ni vsec, ceprav priznam, da sem v mladosti tudi sam pocel dolocene vragolije, sicer nisem trobil drugim ampak druge stvari. Vozil prehitro. Mal sem raziskoval, zakaj nekateri mladenici to pocnejo.

Na wikipediji sem naletel na takoimenovan "Signalling theory" oziroma kako si nekatera bitja v zivalskem oziroma primitivnejsem svetu signalizirajo drug drugemu z dolocenimi vedenji in pocetjem. Vse z namenom ohranjanja svoje vrste in razmnozevanja. Je pa opisano tudi nekaj primerov za clovestvo.
Signalling theory @ Wikipedia

Young men may take part in risky sports like motorcycle racing to signal their strength and skill.

Na wikipedji pise, da nekateri mlajsi moški, recimo, tisti, ki dirkajo po cesti, ki tvega fizično, pošilja sporočilo, da ima dovolj moči in spretnosti, da preživi izjemno nevarne dejavnosti. Ta signal je usmerjen na vrstnike in na potencialne partnerje (zenske). Pise tudi, da se fizicno tveganje na podrocju jemanja drog ni tako cenjeno. Je malo bolj razlozeno, kaksno tveganje, oziroma junastvo se ceni. Junastvo ni, kadar se recimo spravis na nekoga recimo na starejsega ali pa na zensko in otroke.

Kaj narest, da bo tega manj na cestah? Enostavno, usmerit mlade fante v sport, da tam porabijo odvecno energijo, testosteron in se tam dokazujejo med vrstniki. Tist, ki bo uspesen pa bo zanj zvedela tudi kaksna potencialna partnerka. :)

mr_chai ::

Ah, to čefurjadsko mladino opažam dnevno. Če bi jih rad videl v elementu, se zapelji enkrat zvečer v BTC Mcdonalds, zaokroži malo mimo koloseja in se ustavi na parkirišču pred Atlantisem in boš vidu ta mlada vase zagledana teleta vsvojih GTI-jih in BMw-jčkih, kako nažigajo po cesti in kurijo gume...no to me še ne moti, kar me najbolj moti pri teh neotesancih, je to, da za sabo pustijo največjo svinjarijo. Nič ne odpeljejo s sabo, ampak vse od McDonaldsa pustijo na parkirišču. Papirčki, krompirčki, burger embalaža, kozarci... ni da ni. Naserjejo se ko največji prašiči.

Mislim da je to del neke balkanske mentalitete, ki uči, da je posameznik center sveta in da se mu morajo vsi samo klanjati.

BorutO ::

Val202 je izjavil:

/rant off

Najboljši so oni ... ko se pelješ lepo 50 po nasleju, pa za tabo pripizdi en smrkolin, ki je glihkar izpit naredil ... cel živčen te prehiti in na koncu, ko misliš, da bo potegnil črto dalje, se pred tabo skoraj ustavi in cel čas pelje 30 ali pa še manj, češ, da bo kaj s tem dosegel ... Mam čas, zaradi mene se lahko oba 10 peljeva ... ali pa še manj.

mr_chai ::

@Bela Krajina, poglej si še https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articl...

Na kratko: Toxoplasma je zajedalec, ki se najbolje počuti v mačjem črevesju.
Znan je po tem, da vpliva na svojega gostitelja. En način kako vpliva na miši, je tako, da se miš ne boji več mačk in potem hitreje postanejo žrtve, ter tako toxoplasma pride v črevesje mačk.

Pri okuženih ljudeh, ki imajo toxoplazmozo, pa obstaja večji riziko, da povzročijo prometno nesrečo. Parazait naj bi vplival na človeške možgane tako, da izgubi strah pred smrtjo in tako dobimo cestne dirkače, ki močno precenijo svoje sposobnosti in na koncu povzročijo nesreče s smrtnim izidom.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Voznja v rdeco luc... (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9923825 (20114) anketar
»

Kolesarji in voznja v rdeco luc (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
23343817 (39876) jype
»

Prevožena rdeča luč (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26097083 (85486) fosil
»

Dogodki na cestah (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Na cesti
72249548 (24236) flipflop
»

Zelena luč semaforja ne bo več utripala (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18816279 (12750) BigWhale

Več podobnih tem