» »

Zelena luč semaforja ne bo več utripala

Zelena luč semaforja ne bo več utripala

1 2
3
4

Tear_DR0P ::

kar se tiče primerjave med pobranim denarjem in nesrečami s smrtnim izidom lahko analizo naredi vsak sam - država redno določi v proračunu, koliko bo tisto leto pobrala iz prometnih prekrškov - statistika mrtvih na slo cestah pa tudi obstaja

aja pa mene zelena luč sploh ne moti, al utripa al ne utripa - semaforji so namenjeni večanju prepustnosti križišč in če ti za vsako rdečo daš še dvo sekundni interval, preden se opre druga pot, si na dan naredu križišče za več kot eno uro neprehodno, če zraven prištejemo še oranžno, si križišče zaprl za 3 ure (to so ocene na pamet)

jst bi rad vidu križišča, kjer ko ima ena stran zeleno ima druga rdečo in vice versa - ne pa da se na obeh straneh storji 2 sekundi - me zanima kdo bi se še potem vozu v rdečo
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

SasoS ::

Če si bližje semaforju pelji, če si bolj oddaljen varno ustavi.

Torej skočim iz avta, vzamem meter in zmerim kolk sem oddaljen? :D
No, brez zamire, ampak meni se sanja ne kolk je 26,2 m...vem pa ponavadi kdaj se avto ustavi in kdaj ne (čeprav te to zna kdaj, predvsem v zimskih časih precej presenetiti)

Myth ::

Toliko debate okoli nič.

V MB in po vsej Sloveniji(kolikor sem se vozil po njej je irelevantno) nikoli nisem naletel na utripajočo zeleno luč. Toliko o tem vašem utripanju (očitno ga samo vi (nekateri) vidite).

Glavno dejstvo je to, da ker ste ENI tak navajeni na utripajočo luč, da vam je kratkomalo že v "glavo stopla" in ste zdaj tečni, ker se pač ukinja. Če komu kaj ne paše, pa naj piše ministrstvu za promet! >:D :D :D
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

seamaster ::

@SasoS

Tud jest ne vem kolk je 26,2 m, sam kolk je pa cca. 25 m pa znam ocent. Če maš izpit verjetno tud ti. Sej če ne bi znal ocent prave varnostne razdalje,..., pol izpita nebi naredu.

LPG

Matev ::

V MB in po vsej Sloveniji(kolikor sem se vozil po njej je irelevantno) nikoli nisem naletel na utripajočo zeleno luč. Toliko o tem vašem utripanju (očitno ga samo vi (nekateri) vidite).


verjetno si tudi zelo malo semaforjev videl

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matev ()

jRk0 ::

Bad je, ker pac ravno ne ves kdajbo rumena zagorela in pol itak da dostikrat cez rumeno peljes. Res pa je, da cel Maribor, niti nikjer drugje nima utripajoce zelene luci:)
You fuck up once, you loose two teeth.

BigWhale ::

Ce ne znas dobro ocenit razdalje med samo voznjo, potem izpit ni zate. Ker potem ne znas nobenega prometnega znaka prav prebrat.

Izgovor, da ne ves kdaj je se varno ustaviti avto je butast. Ce tega ne znas, nisi za volan. Ker si neposoben kontrolirati vozilo.

jest10 ::

Rumeno luč se da dokaj lahko predvideti. Malo preden se prižge zagori pri pešcih rdeča

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

perci ::

A so za pešce tut utripajočo ukinl? Kot posledico prevelike hitrosti pešcev? ;)

SebaR ::

V MB in po vsej Sloveniji(kolikor sem se vozil po njej je irelevantno) nikoli nisem naletel na utripajočo zeleno luč. Toliko o tem vašem utripanju (očitno ga samo vi (nekateri) vidite).


Ja v Mariboru imate že dolgo časa neutripanje semaforjev. Kaj si delal drugje po Sloveniji pa jaz ne vem 0:)
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

zee ::

se strinjam z jast10.

pri približevanju križišču se splača pogledat, kakšna luč sveti pešcem. Če imajo slučajno že rdečo, je boljše previdno zavirat pa je.

zee
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

borchi ::

torej, namesto, da bi imeli nek normalen indikator kdaj bo rdeča (utripajoča zelena) bomo sedaj škilili na semaforje za pešče???!!!

dejgasrat!
l'jga

jurre ::

in kaj te stane pogledat na semafor za pešče? Jaz sem jih vcasih ze prej gledal, sedaj odkar so v Kranju to nastimal da zelena ne utripa pa vedno gledam. Vcasih je kolesar skocil na rdeco pa je zacela takoj zelena utripat, sedaj je pa par sekund vmes potem pa skoci na rumeno. In ce vidis da je kolesar oz. pesec ze rdec ves da bo kmal slo na rumeno in se hitro zbases skozi krizisce ce si tok blizu, al pa gres bol pocas in lepo ustavis..Res komplicirano..not

Dr_M ::

torej, namesto, da bi imeli nek normalen indikator kdaj bo rdeča (utripajoča zelena) bomo sedaj škilili na semaforje za pešče???!!!

jest to delam ze odkar vozim avto. :) tko ves, kdaj lohk lovis zeleno (ja zeleno, ne rumene ali rdece) in kdaj ne.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

borchi ::

tko ves, kdaj lohk lovis zeleno

in v čem je razlika, če loviš zeleno s pomočjo semaforja za pešče, od lovljenja s pomočjo utripajoče zelene?

razen tega, da je semafor za pešče nekje bolj ob strani, manjši, ne moreš vedet kakšno "časovno rezervo" ima nastaveljno...?

edit: utripajoča zelena "nosi" več informacij kot pa neutripajoča. ja al ne?
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

Matev ::

zelene se sploh ne bi smel lovit

TRIROG ::

ejte tkole vam povem ... ne vozim noro ... ampak je res da sme danes uspesno 2x prepeljal cez rumeno ... sam zadeva se je przgala v tenuku ko sme bil na crti ...

ni blo sans ustavlat ...

semafirji za poesce so tut nehal utripat ...

... zdi se mi pa da je vse skupaj postalo bistveno bolj tekoce ... ampak tak filing mam samo jst ... sicer pa ... un k vid da zelena utripa pa pohod bo zihr v rdeco zapelou ... al pa uni kreteni k pohod gas da bo zeleno ujeu, drug za njim ... pol se pa prvi premisli pa bremza na ful ... pa mu je tisti drugi hitro v riti ... zato sem proti utripajoci zeleni ...

obcutek imam da sem bolj pozoren ko se blizam kriziscu ...

Pogresam pa stevec koliko casa bo se rdeca luc gorela ... to bi bistveno pripomoglo k prepustnosti semaforjev ...

Je pa res da smo slovencki kokr zmeri ... ce je evropsko je pa ze dobr , isto s klukami, pa nalepkami, pa se marsikej ... in zdej bomo mel se evropske cene kmal ... o placah se pa nic ne govori ...

hitr se pustimo nategnt ... ce je evropsko je pa ze dobr ...

zamislimo se ...

BigWhale ::

> ampak je res da sme danes uspesno 2x prepeljal cez rumeno ...
> sam zadeva se je przgala v tenuku ko sme bil na crti ...

Pa saj s tem ni nic narobe. Ce ne mores normalno ustaviti peljes skozi. To bi moralo biti vsem jasno. Problem je samo v tem, ker se zdaj marsikdo dela tepca z izjavami, da ne ve kdaj lahko se normalno ustavi...

> Pogresam pa stevec koliko casa bo se rdeca luc gorela ... to bi
> bistveno pripomoglo k prepustnosti semaforjev ...

Kako pogresas? Ce ga sploh se nikoli nismo imel... ;>

Zakaj bi povecalo prepustnost? A mislis, da bodo ljudje zato prej speljevali, ker bo vsak gledal na stevec? Aham... prvih 14 dni mogoce, ker bi se vsem fino zdelo. Potem je pa isto kot semafor. :)

Stepni Volk ::

Nemci bodo v Hamburgu uvedli dodaten števec časa do zelene luči: KLIK.
V marsikateri državi jih že imajo za pešce. Nedavna nemška študija je ugotovila, da se pešci še naprej požvižgajo na rdečo. Navkljub temu bodo investirali 7 milijonov evrov v dodatne števce za voznike.
Zanimivo je tudi, da imajo tovrstne števce Kitajci.

Myth ::

Stepni ... in zakaj to počnejo(mo)??? Že od malih nog nas učijo in še ziher so vas (saj si malce starejši) da preden greš čez cesto pogledaš levo in desno če je fraj!! Zdaj pač pogledaš če imajo na tisti strani pa na oni strani, preko ceste ko greš, rdečo luč! :D

Ne morem pa verjeti da obstajajo taki ljudje , ko med vožnjo ne morejo videti malo dlje kot 10m naprej od svojega avta!! In zatem si mislijo, ah saj še komaj blinka zelena(je še rumena), dajmo po gasu... pa al mate vsi iq manši od kokosa ali zakaj tak butasto (pa oprostite za te izrazite) razmišljate!

Danes se je zgodilo nekaj. Z stricom (ki ima hud avtek, to je irelevantno) stojiva na križišču. On nekaj čara po avtu, ko vidim da imava zeleno, rečem spelji. V tem trenutku se iz desne strani iz Maribora pripelje drug avto (spet irelevantno) z hitrostjo (tak od oke) večjo kot 120kmh. Če bi moj stric speljal takrat ko se nama je prižgala zelena luč, zdaj jaz tega tukaj nebi pisal, to mi lahko verjamete!!

Kaj pa je moj stric naredil? Zapeljal je za njim, ga dobil in prehitel. Stopil ven iz avta ter takorekoč ustavil promet za trenutek na tistem enem pasu ter šel do voznika... jaz sem mislil da bo mu šus taki prpelal, da ga več nebi blo. Pa mu ni!! Človek se je 5min opravičeval...

in upam da bu mo to v poduk...

zdaj pa jaz vas vprašam. A je vredno vaše življenje in še koga drugega, da boste vi prevozili zeleno utripajočo, rumeno ali rdečo luč????? NE, NIKAKOR NI!!!!!

(post je pisan rahlo v jezi, zato se še enkrat opravičujem za nekosistentne izraze... pripomorejo pa k bolšem postu in poudarku da razmislite ko ga prebirate in mogoče kaj odnesete s tega foruma!!)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

seamaster ::

@ Mr|ce:

Policajev imamo v Sloveniji zadosti, ne potrebujemo še samooklicanih. Z ostalim se pa strinjam.

kopernik ::

Po par dneh vožnje po Ljubljani lahko rečem, da sem prav pozitivno presenečen. Nisem doživel niti nekih nenadnih, paničnih zaviranj(nevarnost karambolov) niti povečanega števila policajev (nevarnost kazni zaradi rumene).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

BigWhale ::

kopernik:

Jasno, da ne. Cez 14 dni bodo pa itak ze vsi pozabili, da je zelena utripala... :P

Keyser Soze ::

Prvo se podpišem po seamastra. Ne provocirajte voznik z zasledovanjem, ustavljanjem sredi ceste ipd. Sploh če nimate za to pooblastil. Kar pa dvomim, da jih imate. Ker že sama takšna reakcija pove veliko o ozaveščenosti voznika. Da ne rečem, da je to dober način, da jih dobiš na gobec.

Vse kar se je naredilo sedaj je to, da se je ukinilo tisto 2 sekundno opozorilo, ki si ga imel, da si premislil oz. presodil ali moraš ustaviti ali boš še lahko prepreljal semafor. Sedaj moram vozit tako kot vozijo tisti, ki so se zmožni ustaviti s hitrostjo 50km/h v 10. metrih. O udobni, tekoči in varni vožnji pa v tem primeru ne bi. Se lahko samo zamislim, kako vozijo ljudje, ki jim sedanji režim ustreza. Prepočasna vožnja ali pa sunkovito zaviranje sigurno ne pripomoreta k varnosti prometa. Niti k odpravljanju zastojev.

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Pojdi na parkirisce in se dejansko probaj ustaviti v 30m, ce se peljes 50km/h. Je izvedljivo brez kakrsnega koli problema in brez nekih sunkovitih manevrov.

Nehajte bluzit o nenadnem zaviranju in kaj vem kaj se vse, govorite tako, kot da se bo VEDNO zgodilo, da bos pripeljal na semafor in se bo ravno oranzna prizgala. Potem cela dilema kaj storiti? Ja, ce si dovolj blizu krizisca peljes skozi, ce nisi, pa ustavis. Sunkovito? Pri 50km/h je tezko sunkovito ustavljati. ;>

Od kar se vozim v Mb se nisem videl, da bi se kdo komu v rit zaletel. V Lj pa sem to kar nekajkrat videl, pa so tam semaforji utripali... :P

BigWhale ::

Aja, utripanje semaforjev za pesce je pa bedarija ze samo po sebi... Ker takrat ko semafor zacne utripat glih ena mamca z berglo na cesto stopi, da bo preckala... Potem pa pac cakas... :P

Keyser Soze ::

Aja, da je težko sunkovito ustavit?

Ja, ja. OK. Avto ima skoraj 160.000km. Kupljen je bil iz druge roke z 70 tisoč kilometri. Star dve leti. Pa so rekli, da bo potrebno v enem letu zamenjati zavorne obloge, ker so že bolj švoh. Ja, guess what. Ni jih blo treba še, pa so minila že skoraj 4 leta. Blazen problem zavirat z motorjem kajneda? Ker to se je prej dalo.

In vožnja po Lj je lep del vsakdanjika + avtocesta. In da, takšnega zaviranja, kot sem ga iskusil v zadnjih dveh dneh zaradi novega režima prej ni bilo. Zdej ne vem, kje se folk vozi, oz. jim je v navadi, da vozijo kot da so v bolidu, ampak tole je eno navadno sranje. Potrjeno s strani vsakega, ki sem se z njim pogovarjal v teh dneh.

Ma, saj sem že povedal. Zgleda, da so vsi vzorni (totalno by-the-book) vozniki ravno na tem forumu prisotni.

P.S.: Tisto o juhi, kuhanju in o tem kako vročo se je pa vsi razumejo.

Super Sonic ::

Zelo težko je voziti te dni po LJ.

Dva razloga:
Prvi;
Vsi tisti, ki so med previdnimi vozniki (tisti, ki so motorično omejeni, (pre)stari, neizkušeni,...) dobesedno čakajo rdečo luč na semaforju. Vozi se 5km/h + na uro in gleda semafor, nato pa skor pedalko za bremzo pusti na asfaltu.

Drugi;
Razni picamani, hitre pošte, itd. vstrajno vozjo čez rdečo (oz. vsaj oranžno luč).

Mislm, da je mal težko razmišlat v tej smeri:

Mirko: Dejmo fantje nimamo kej počet, dejte kej povedat.
Tone: Ja Mirko veš, mene pa mot da luči utripajo na semaforjih. Sem bil zdele en dan v Ameriki pa tega nimajo. Pa sm šel pol v knjigo brat, veš, pa tud pr nas v Evropi tega ne poznajo. Dej stari to ne more bit tko no. Sej nismo več na balkanu.
Mirko: Ja res je. To pa ne. Dejmo še mi tko naredit.
Tone: Pa veš kaj še? Navade jim bomo spremenil. Ja. Ne bo več balkanskega trobljenja, vožnje čez rdečo, itd.
Mirko: Ja hudo. Zdej pa mislm da sva si že zaslužla par miljončkov. Pismo si ti pametn - ampak ti pa si veš,...


Moti me predvsem, da nekak nobeden nobenmu ni obrazložil načina vožnje po novem. Pač, smo spremenil način vožnje po mestu in pričakujemo malo več nesreč kot ponavadi.

Bravo fantje.
>:D
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

Roadkill ::

Ves joke je v tem, da so nas prej učili, da pospešiš, če zelena utripa (dejansko mi je inštruktor to naročil), sedaj bojo pa morali učiti, da zmanjšaš hitrost pred semaforjem. Oziroma, da vsaj nogo iz gasa daš, da lahko prej začneš zavirat, če je treba.

Meni se ne zdi nič šokantnega, le kak mesec se bo treba navajat in malo bolj opazovat semaforje, kot to počnemo sedaj, ko se že več let vozimo mimo istih semaforjev, imamo direkt poštudirane intervale itd..

Nimam pojma, ali je bolje ali ne. Preprostavljam, da obstajajo ljudje, ki so pametnejši od mene in čisto možno je, da je imel tudi kak tak prste zraven pri tej zadevi. I'll just play along, ker se ne splača scat proti vetru pri tako banalnih zadevah.
Ü

kopernik ::

Keyser in Super Sonic, očitno ne vozimo po istih ulicah :))

Resno, jaz kakšnih sprememb sploh nisem opazil. Kolone so približno enako dolge, tako zjutraj, ko grem v službo, kot popoldan kot grem domov. Porabim približno enako časa kot prej. Res je pa to, da nekateri posamezniki potegnejo kar čez rdečo, ampak to so počeli tudi prej.

Tear_DR0P ::

zanimivo, mene so pa v avtošoli učil, da pospešuješ samo med speljevanjem, potem pa voziš s konstantno hitrostjo 50 km/h, razen, v primeru ovire na cesti, težavnega odseka ali potrebe po zaviranju. Če se pelješ proti križišču imaš 50 km/h, dokler ne prideš do dela, kjer se odcepi pas za levo, tam začneš zavirat v prieru da maš rdečo, ali pa mirno pelješ dalje v primeru da maš zeleno (seveda ob tem pozorno spremljaš cestišče in semafor) zadeva se malce spremeni od križišča do križišča, vendar deluje.

kdor pa pospešuje ob utripajoči zeleni, pa nej ve da je on eden izmed tistih, zaradi katerih so ukinal utripajočo zeleno.

P.S. aja pa še tole, ne prenašam ljudi ki na zeleni luči stojijo, ko se ti vklopi oranžna se že začni peljat, do takrat ko bo zelena, bboš ravno prevozu črto, ki nazanja vstop v križišče.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Bob Rock ::

Moti me predvsem, da nekak nobeden nobenmu ni obrazložil načina vožnje po novem. Pač, smo spremenil način vožnje po mestu in pričakujemo malo več nesreč kot ponavadi.


Jaoo, ka ces tu razlagat....ce komu, ki ma izpit, pa je prislo zdej do te spremembe ni jasno kak more od zdej naprej vozit, pol naj sploh ne vozi, ce ne zna vsaj malo s svojo glavo razmisljat.


Pa pretiravate, ko zdej iscete nacine kak zracunat, kdaj bo konec zelene, pa da mors neki gledat na semafor za pesce, pa kak bo treba zdej gledat u semafor, pa ne bos mogu na cesto...
semaforji so postavljeni tak, da ce gledas na cesto, opazis spremembo, tut ce ne gledas direkt u semafor. Ko opazis spremembo tak ves, ce ti bo ratal ustavit do semaforja al ne. Ce ne gre, se pac peljes skoz rumeno, drugac pac ustavis. To je vsa umetnost, ni neka znanost, ne neka filozofija novega nacina voznje in predvsem noben bavbav ni to. :\
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Super Sonic ::

"Ves joke je v tem, da so nas prej učili, da pospešiš, če zelena utripa (dejansko mi je inštruktor to naročil), sedaj bojo pa morali učiti"

Ja so _nas_ učili in bodo _moral_ učit.

Pa sej enako je z rondoji.
Pokažte mi človeka, ki je starejši od 30 let in ve kako se vozi po rondoju... Marsikdaj (še danes) je precej prometnih nesreč ravno iz tega razloga. Noben klinac jim ni povedu kako se vozi po rondoju in zato ne znajo vozit tam.

Enako je pa s semaforji... Se bodo do že naučil (si rečejo) in spremenijo sistem.

Problem je samo v tem, da mene ni nihče vprašal če mi je do tega, da bo promet bolj gost in da je v prvih mesecih povečena možnost nesreče (zaradi zakona).

Res pa ne vem, kaj je narobe bilo s prejšnim sistemom.


"ker se ne splača scat proti vetru pri tako banalnih zadevah"

Zadevo je treba sprejet tako ali drugače, samo glupa je.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Super Sonic ::

"Ko opazis spremembo tak ves, ce ti bo ratal ustavit do semaforja al ne. Ce ne gre, se pac peljes skoz rumeno, drugac pac ustavis. To je vsa umetnost, ni neka znanost, ne neka filozofija novega nacina voznje in predvsem noben bavbav ni to"

zadevo si močno poenostavil

Ni tako. Lahko ti povem, da opravim veliko km na dan in da se pozna razlika. Ne razmišljajo vsi ljudje tako kot ti.

Na žalost, a ne.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Keyser Soze ::

Čaki malo, kaj pravi zakonodaja? Za vožnjo skozi oranžno luč?

Pa ne pozabimo, da so policisti "izvedensko" usposobljeni za presojo. Zato sodišče sploh ne rabi izvedencev, če je priča policist, da te obsodijo.

Thomas ::

Avomatični šoferji bodo ukinili potrebo po semaforjih. Dve ortogonalni koloni bosta lahko peljali kar druga skozi drugo, pri nezmanjšani hitrosti. Hehe ...

Kar se pa tiče pešcev ... nikoli ne smejo priti na cesto. Nikoli!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Keyser Soze ::

Ja samo bo treba imet popolnoma zatemnjena stekla ali pa bit kar brez stekel. Ker bo koga kap drugače.

krho ::

Smo toliko za info Celovška ima omejitev 70km/h, oz. od odcepa za obvoznico naprej 60km/h, tudi na Tržaški, kjer se največ vozim je omejitev 60km/h.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Bob Rock ::

Ni tako. Lahko ti povem, da opravim veliko km na dan in da se pozna razlika. Ne razmišljajo vsi ljudje tako kot ti.


ja, razlika je, sam ce bi bla to res tak velika razlika, bi blo po Mariboru polno nesrec, ki bi jih povzrocil vozniki iz delov Slovenije, kjer je zelena utripala. Pa jih ni. Jaz sem prisel v MB pred sedmimi leti. Prej sem bil navajen na utripajoco zeleno. Na zacetku me je malo motilo, ni pa blo neke panike. Pa to ni taka stvar, da se je ne bi navadil v nekaj dneh.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

seamaster ::

Evo še nekaj seštevanja in odštevanja:

reakcijski čas...1 sek
čas zaviranja s 50 na 0 km/h...1,5 sek s polno močjo, s polovično močjo zaradi varnosti 3 sek

skupaj imamo že 4 sek

V semaforjih kjer je omejitev 50 km/h naj bi bil interval rumene luči 5 sekunden.

5 - 4 = 1...To pomeni, da policist odloča samo o eni sekundi. Je pa nemogoče, da policist oceni 1 sek razlike v pet sekundnem intervalu (razen s tehničnim pripomočki). Pa še v primeru če čas izmeri, je nemogoče, da v tem času določi natančno lokacijo vozila na drugi strani križišča.

Iz tega sklepam, da policisti ne bodo sankcionirali rumene luči, razen v kombinaciji s preveliko hitrostjo.

Še nekaj:

V 5 sekundah pri 50 km/h vozilo prevozi 69 m. Če v tej količini časa in prostora ne morete pravilno odreagirati, vrnite vozniško dovoljenje na upravno enoto.

Zgodovina sprememb…

Azrael ::

Če želi kdo poslušati včerajšnji svetovalni servis z RA SLO1. Gosta Bojan Žlender in Peter Dernič govorita o spremembi prometne signalizacije - ukinitvi zelene utripajoče luči, kljik (Real Media /Real Alternative format)
Nekoč je bil Slo-tech.

Super Sonic ::

O Bojan Žlender. Ne hvala.
Tipo razlaga okol, da če se vozmo 1 km na uro hitrejš od omejitve, potem imamo nevemkolk % možnosti več da se zabijemo (pa to ni on sam zračunu, ampak je ena raziskava v Nemčiji tako pokazala). He, he,...

Drugač pa sm dans testiru tile naše semaforje po trzinski obvoznici. Stvar je jako nelagodna. Omejitev je 70 in hitrost prometa je tud tam nekje, samo problem nastane ko se prižge rumena luč. No, pa imamo problem: nekateri bremzajo, drugi pa ne.

Je blo zlo zanimivo (bi mogu strokovnjake vprašat kaj bi porekli na tisto, kar se je pripetilo).

Je pa tako: Jest Maribora ne poznam nič. Poznam pa v nulo gorensko, primorsko, dolensko, pa še tole našo Ljubljano. In nikjer ni takšne krize kot ravno v LJ.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

SkIDiver ::

Mene pa zadeva sploh ne moti. Sicer pa mam vedno vse okol sebe na očeh tko, da tud mal pazm, da se mi kdo ne prbije v tazadno po nepotrebnem.

Skratka meni je takorekoč vseeno.

reber ::

@seamaster
Se zelo strinjam s tabo !!! :)

simoncek ::

Res je, da so za to krivi poslanci, sam smo si čist sami krivi saj smo jih sami izvolili. Pri njih me moti, da se nikoli ne vprašajo za določeno stvar, ali je dobra ali ne ampak jo sprejmejo zato, ker imajo tako urejene druge članice EU. Včasih mislim, da so nekatere rešitve boljše in med njimi je tudi utripajoča zelena luč. Če malo bolj premisliš ti je uripajoča zelena luč sporočala, da se ustavi če se lahko oz. če je varno. Tako da si pri rumeni vozilo že ustavil, vendar večina voznikov in poslancev drugače zastopi utripajočo zeleno luč, kar je žalostno.

Zmotili so se že okoli tablic in nalepk sedaj pa še tole. Po moje naj bi raje razpisali referendum in mislim da bi bila večja udeležba od marsikaterega razpisanega referenduma.
No glede tablic, so upoštevali nenakšno neformalno voljo ljudstva, kako bo z zeleno lučjo bomo pa videli. Saj lahko tudi sami sprožimo referendum, samo zadosti podpisov moramo izbrati. Vsaj zaenkrat še lahko.
simoncek

Keyser Soze ::

Ja no. Verjetno je tako, da si vsak razlaga utripajočo zeleno luč tako, kot jo uporablja.

Tisti, ki z njo lovijo rdečo si jo razlagajo s takšno funkcijo(logično, saj ne vedo kaj ponuja po drugi strani), tistim, katerim nam je omogočala pa mirno in udobno vožnjo, pa kot nekaj dobrodošlega.

Sedaj vemo kateri struji je uspelo spremeniti režim.:)

Nejc Pintar ::

@Simonček: rukaj se moram zelo strinjat s tabo, poslanci se ne sprašujejo kaj si želi raja, ali pa kaj bi bilo zanjo dobro, oni samo gledajo da bomo čimbolj "Evropski", čeprav bi imeli veliko večjo prepoznavnost če bi znali stvari krojiti po svoje:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

Roadkill ::

Simonček, potem mi pa povej, čemu je po tvojem menenju bila prej namenjena rumena luč:

>>"Tako da si pri rumeni vozilo že ustavil, vendar večina voznikov in poslancev drugače zastopi utripajočo zeleno luč, kar je žalostno."

AFAIK je pomen rumene luči, da opozori voznike "Izpraznite križišče" in ne "Upam, da stojite, ker bo čez sekundo rdeča"...?
Ü

Matev ::

meni je pomenila zelena luč opozorilo da pospešim da pridem v križišče in ga prevozim
na misel mi ni prišlo da bi bremzal takrat

sedaj je nekako lažje - greš pač počas do križišča in ga prepelješ če je zelena oziroma rumena

Myth ::

meni je pomenila zelena luč opozorilo da pospešim da pridem v križišče

Seveda. Ti se kar z 90kmh not peli. Pol pa ko bos enkrat pokno, bodo pa tebe v bolnico pelali ali pa še huje, na pokopališče.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Laganje policistov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11513621 (9843) Unknown_001
»

Voznja v rdeco luc... (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9919130 (15419) anketar
»

globa za prekršek...mnenje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9020392 (18512) Roadkill
»

Sistem za detekcijo prevožene rdeče luči je mogoče zlorabiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
5910251 (7757) poweroff
»

Ponovno utripajoča zelena?

Oddelek: Loža
362619 (1823) Roadkill

Več podobnih tem