» »

Transhumanizem, Biblija in Maji...

Transhumanizem, Biblija in Maji...

BigWhale ::

Saj ne vem a bi tole blo bolj za v lozo ali pa probleme clovestva kot pa sem. Je pa nekaj vmes. :)

Torej, ce na hitro povzamem, kar mi je uspelo 'navlect na usesa' o transhumanizmu. Cez N stevilo let, se bomo lepo uploadali na nek 'server' tam ziveli, nase telo oz atomi le-tega bodo pa ponucani za kaj pametnejsega. Nazadnje sem tudi zvedel, da se ne bodo mogli vsi uploadad ampak samo nekateri. Da ne bi prislo do kaos in tako naprej. Torej bo nekje nek filter, ki ti bo povedal ali si vreden uploada ali ne.

To stevilo N naj bi se zgodilo v bistvu ze relativno kmalu, baje se preden nam bo uspelo umreti. Baje.

Zdaj pa tisto kar je pa meni hecno. Khm, Biblija. :P Po Bibliji, bo prisel bog in sodil vsem ljudem, zivim in mrtvim (oz tistim, ki sedaj spijo), v njegovi sodbi bo odlocil kdo bo lahko bival na novi zemlji in kdo ne. Zato, da ne bo spet taksna stala, kot je sedaj.

Baje naj bi se to zgodilo kmalu, nekateri celo pravijo, da se preden nam bo uspelo umreti.

Pa se tretja stvar, Mayi v svojih 'bukvah' razlagajo o vesoljnih potopih in koncu sveta, ki pride vsake toliko casa, takrat ko se njihov koledar iztece. Zato, da se zemljo 'ocisti' nesnage in da se lahko zacne na novo. Koledar Mayev se bo iztekel, kmalu, za casa nasega zivljenja.

Hecna nakljucja... :)

PS: Jaz iz tega ne bom nicesar izpeljeval,
se mi pa zdi zanimivo, kako se stvari pokrijejo :)


[res bolj spada v "Problemi človeštva", saj govoriš o človeštvu in o problemih, ki jih ima / je imelo -- m.]

undefined ::

> Koledar Mayev se bo iztekel, kmalu, za casa nasega zivljenja.

Je kaj točneje določeno? Da vem kdaj se moram smejat. ;)

Thomas ::

Ja ne vem, zakaj naj bi šlo samo za N ljudi. Večkrat sem povedal, da jest mislim, da tudi Hitlerju, Stalinu, Pol Potu ... kakor vsakemu klošarju iz kamene dobe, uploadanje NE SME biti odrečeno. Če se da, seveda.

Ja ... nekateri smo veliki optimisti. Zakaj, sem že tudi dosti razlagal. Tukaj naj povem samo to, da bo computing power računalnikov, relativno kmalu presegel naš meseni computing power. Da pa kaj dosti drugega za to - ni treba.

Biblija in druge svete knjige, so to "transhumanistično stremenje" človeštva pač dokaj verno posnele. V evoluciji se je pleasure seeking razvil - in ravno ta nas tja v transhumanistično prihodnost, vleče in potiska.

Da se bo izteklo ravno na konec Mayevskega koledarja je IMO verjetnost 5 fo 10%. Še eno tako naklučje, kot se je zgodilo Aztekom. Ko se jim je iztekal koledar so prišli Španci. Tudi belopolti in primerno bradati. Ob toliko dogodkih se zgodi tudi nekaj "neverjetnih" - jasno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

IceMan,

Mayevski koledr pride na 0.0.0.0 24. Decembra 2012 :)

Thomas,

Ma, jaz ne vem, ce biblija glih 'posnema' transhumanisticno strmenje... Je pa zanimivo, da je zapisano ze tako zelo zgodaj.

PS: Sicer so pa bili Inki, ne Azteki, ki so poleg ozvezdij/planetov/zvezd opazovali tudi 'luknje' v mlecni cesti. In ko je ena taka luknja pripotovala ma doloceno mesto na nebu je pomenilo, da je cas, da bogovi zapustijo svet in da bo Viraccocha spet prisel na obisk, nekaj v tem stilu, konec sveta skratka. Prisli so spanci, Inki se niso borili, ceprav so imeli po 100 kratno stevilcno premoc in spanci so jih poklali. Enostavno so bili ti blesavi Inki prepricani, da jim je zapisano v zvezdah, da bodo umrli in so umrli.

Valentin ::

Ko že govorimo o naključjih:

Po Bibliji je Bog ustvaril vse iz nič...
Vesolje naj bi nastalo iz nič.
Predpostavlja se, da je tudi seštevek celotne energije vesolja dejansko enak nič.

Sedaj pa še ta Wolfram. Osnova našega sveta naj bi bila zapisana v par vrsticah bitne kode.
Biblija pa tudi nekje pravi: In v začetku je bila Beseda.

Pa verjetno se bi našlo še kaj podobnega.

Res zanimiva naključja ali pa so nekoč vedeli mnogo več, kot smo do sedaj mislili...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Valentin ()

Grey ::

jap za majanski koledar sm tut js slišu. Js bi jim vsaj en del tega verjeu ker se jim je velik blo že uresničl in poznal so vesolje bolj kokr evropejci. Js sm slišu da naj bi takrat človeštvo prišlo na naslednjo raven razvoja v naslednjo dimenzijo(kar je pa mal teško verjet). Lahko pa se zgodi da bomo do tistega leta prišli do transhumanizma. Vsaka napoved je približna in je v osnovi taka kakor so jo napovedali. Torej nekaj se bo zgodilo, vprašanje je kaj?

Thomas ::

Marjan je nekje dal tale LINK. Dovolj dobra zadeva, da ne bi glede Transhumanizma smelo biti dvomov, kaj to je in kaj ni.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kyon ::

Meni se zelo ne dopade, da je dokument na zgornjem linku nastal na filozofski fakulteti. No ja, saj od kaksne naravoslovne institucije tega ne bi pricakoval. Takoj sem se spomnil jamranje profesorjev druzboslovnih fakultet(kot so FDV in Filo), da studentje dobro obvladajo komaj osnovnosolsko matematiko. Da cloveku malo mislit.

LP

Thomas ::

Najdi ENO konkretno napako v njem, če moreš. Sicer govoriš v prazno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Barakuda1 ::

Meni se zelo ne dopade, da je dokument na zgornjem linku nastal na filozofski fakulteti.


:\

Ne vem kaj naj bi bilo v tem napačnega. Nasprotno. Čudil bi se, če zadeva ne bi nastala tam, oziroma o njej filozovska misel sploh ne bi razpravljala.

Drugo je a ti takšen filozofski pogled na prihodnost sprejmeš ali ne.
Pravtako je šele potrebno ovrednostiti temeljna izhodišča in se do njih opredeliti (pozitivno in negativno) kot tudi poizkati logične nedoslednosti in jih odpraviti ali na njih graditi naprej.

Skratka, čas in kraj nastanka, nam ne dasta nikakršnega odgovora o tem ali zadeva "pije vodo" ali ne.

Barakuda

p.s.

Moje osebno mnenje je sicer trenutno bolj al manj skeptično (ne v celoti - pač pa glede posameznih postavk). vendar dokler zadeve res temeljito ne razmislim bi bilo komentiranje kr tko v tri dni mal "mim"

Thomas ::

In glede česa te najbolj daje(jo) dvom(i)? :\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Konec Sveta 2012 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30227462 (16030) Zheegec
»

Ubijane v verskih knjigah...

Oddelek: Problemi človeštva
191617 (1279) Barakuda1
»

Konec vesolja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
1209089 (7098) CaqKa
»

Domače branje; nastanek biblije

Oddelek: Šola
273755 (3465) Koci
»

kako smo nastali..

Oddelek: Loža
412660 (2244) Vuco

Več podobnih tem