» »

Birokracija

Birokracija

mp218 ::

Se je kdo vprasal, a je sploh mozno realno sprejet antibirokracijske ukrepe. Ali pa je B ze definiciji zakomplicirana in odvečna.

Ko kdaj pa kdaj naletim na EU in vso njihovo silno birokracijo se vprašam, ali je boljša od Beograjske(pa ne da bi jo poznal) in današnje Ljubljanske.

V principu so vse iste.


lp, M

MadMicka ::

Birokaracija je sestavni del razvite države. Treba je sam pazt, da se ne razširi preveč :)

Tody ::

Problem je v tem da mamo ostanke še iz prejšne države in uslužbenci so tud še od tam :D

DavidJ ::

Meni je dejansko šlo na bruhanje, ko sem bil v sredo v pisarni za študentske domove v Rožni. Tam sem bil pol ure, ženska se je komaj zmenila zame, bila skrajno neprijazna in ... |O

Pozdravila me je z besedami: "Kwa b' r'd?!"
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

undefined ::

> Pozdravila me je z besedami: "Kwa b' r'd?!"

Bodi še ti v povratek neprijazen, pa jo pošlji v 3 Pisane Marjetice. Po nekajkratnih takšnih reakcijah, ji bo pa že šinilo v glavo do tiste male celice imenovane možgani, da se mora morda le poslužit boljšega postopanja z ljudmi. :)

bili_39 ::

Ne, mislim, da se ne bo spremenila kar tako. Ljudje smo v glavnem takšni kakor smo.
Zame je najboljša obramba pred zadrtimi birokrati "ignor". To tipko bi morali imeti pred vsakim okencem na strani stranke - ne pa znotraj.

undefined ::

> Ne, mislim, da se ne bo spremenila kar tako. Ljudje smo v glavnem takšni kakor smo.

O verjemi, ko bi jo dnevno poslalo ducat dijakov v 3pm, bi to že precej vplivalo na njeno psiho. Potem pa bi imela izbiro menjave službe, ali pa prilagoditve. Pa kje nekateri živijo, dijaki se morajo prilagajat, birokratom se pa ni potrebno? My ass.

> Zame je najboljša obramba pred zadrtimi birokrati "ignor". To tipko bi morali imeti pred vsakim okencem na strani stranke - ne pa znotraj.

Zakaj ignore? Potemtakem ti sploh ni potrebno z njim/njo načet pogovora, pa je že ignor v istem smislu. To pač ne gre, ker vsak tak človek opravlja pomembno funkcijo, ki zahteva komunikacijo z ljudmi. Vendar je takšen nastop več kot dokaz, da za določeno delo ni sposoben in vsak odgovoren direktor bi takšnega delavca odpustil, ko bi mu to prišlo na ušesa. Torej, pritožbe nadrejenemu včasih le niso zaman. :)

Thomas ::

> "Kwa b' r'd?!"


A ni to lepo? Potem si lahko povedal, kaj bi ti rad! Kwa pa b' ti r'd?! :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

> A ni to lepo? Potem si lahko povedal, kaj bi ti rad! Kwa pa b' ti r'd?!

Thomas, spet preveč pira? >:D

DavidJ ::

Vsekakor me je v prvi vrsti motil njen odkrito poniževalen in zaničevalen odnos do stranke.

Če je kdo kdaj klical v Pisarno za študentske domove, mu bo takoj jasno o čem govorim. Formularji za oddajo prijav so zelo nejasni. Na obrazcu je še telefonska številka, kamor lahko pokličeš v času uradnih ur (dejansko je le ena) in ti bodo nudili 'strokovno' pomoč (verjetno je operaterka pisala disertacijo iz izpolnjevanja teh obrazcev...). Kličem gor in se nihče ne oglasi. Nič ... Dobro, da imamo isdn in je bil redial hiter. Klical sem skoraj celo uro, da je nekdo dvignil slušalko. Potem pa mi še točno ni znala povedat kako in kaj. V glavnem, vloga je bila oddobrena in zadnjič sem šel tja, da sem jo še podpisal. Zdaj mi je postalo vse jasno. Ta folk se ne zmeni za telefone. Zvonijo v prazno. Kot da jih ne bi bilo. V času moje navzočnosti so se odzvali na en sam klic -- telefon je sicer zvonil nenehno.

IceMan, lahko bi jo poslal v 3 *marjetice. Nisem takšne vrste tip. Gledam grdo in navadno molčim. In to mnogokrat zaleže. ;)

Na tisti "Kwa b' r'd?!" sem hotel "odgovoriti" v celjski štajerščini s pridihom zasavščine, a sem se raje zadržal. Z ljudmi, ki se srečujejo z osebami iz celotne Slovenije, bi pričakoval komunikacijo vsaj v knjižno pogovornem jeziku. Pa si bodi v Ljubljani ali v Soboti.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DavidJ ()

undefined ::

> IceMan, lahko bi jo poslal v 3 *marjetice. Nisem takšne vrste tip. Gledam grdo in navadno molčim. In to mnogokrat zaleže.

Eh eh. To znajo ljudje le izkoristit, pa se te še bolj "polastit" naslednjo rundo. Lahko pa bi ji čisto civilno rekel nekaj v smislu: "Gospa/Gospodična, ste vi že opravili pouk slovenskega knjižnega jezika, ali to mogoče šele sedaj opravljate poleg službe kot večerno šolo?" ;)

Thomas ::

> Thomas, spet preveč pira?

IceMan. Zelo redko jest preveč pira in sploh se ne spomnim, da bi kdaj popil več od litra te tekočine v enem dnevu. Kar se vina tiče, ga največ dva litra požulim v enem tednu, močnejših zadev pa praktično ne okusim več kot parkrat (max 5) letno. Po kozarec.

Tko, da se ne bo ustvarila kakšna fama, da ga cukam. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bron na računalniški olimpijadi

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
54223 (3544) elKaktus
»

Google gre v četrti razred

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
124505 (3144) boss-tech
»

Rabim pomoč C++

Oddelek: Programiranje
81415 (1198) nuclear
»

Najboljši film ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
586791 (6128) Nemelk
»

Radostna Destrukcija II ?

Oddelek: Loža
301308 (1063) Caboose

Več podobnih tem