» »

So našli ATLANTIDO ali ne?

So našli ATLANTIDO ali ne?

cyer^3d ::

---
BTW: Tudi ti cyer3d nisi ponudil nobenega dokaza. Tisti linki ki so jih podali nekateri drugi so pa samo skupek zgodbic za lahko noč.
This wrote Jetam in 2002, about Atlantis.

cyer^3d ::

jetam...

dokazi SO:

Da so obstajali rdecebradci, omenjeni so na vseh kontinentih, kako so poucevali in potovali po morju. Dokaz za to obstaja (slike, zapisi). pika.

Arhitekturo piramid ne znamo skoperat. Dokaz so.

Piramide so po vseh celinah. Dokazi so.

Pri vseh ljudstvih, ki imajo piramide, imajo tudi razvito matematiko in astronomijo. Maji imajo koledar, koncal naj bi se leta 2012 po nasem koledarju. Ko se konca nastopi kataklizma. Dokazi so. (zapisi, koledar)

Manjse ledene dobe se ciklicno ponawlajo na 20.000 let. Leta 2012, bo zemlja v posebni relaciji z drugimi planeti. To se zgodi samo enkrat na 20.000 let. Dokazi so, to je dejstvo.

Glede na graf, ki je narejen in pristen, se nahajamo tik pred zacetkom nove ledene dobe. To je dokaz. To je dejstvo.

---------
Naprednejsa civilizacija je zivela ze pred zadnjo ledeno dobo. Zaradi ledene dobe izumrejo, ostali pa znanje o ledenih dobah, koledarje, mape...raznesejo po vseh kontinentih. V krajsem casovnem obdobju se po vseh kontinentih zacnejo pojavljati piramide, koledarji, razvijejo dokaj visoko matematiko...

Nobenih vesoljcev oz. neverjetnih stvari. just facts.

jetam ::

Peesda tako mlad pa že v družbi tako slavnih imen kot so Einstein, Kelvin, Edison...

Ampak vseeno me nekaj moti: Ti ljudje so to izrekli o odkritjih. Torej o nečem oprijemljivem. Atlantida je pa še vedno samo mit, pravljica če hočeš. Legenda brez trohice dokaza.

Grenak priokus ima ta novo pridobljena slava...

Pa v narekovaje moraš dati če citiraš!

:))

rasta ::

Here we go again ...|O

> Da so obstajali rdecebradci, omenjeni so na vseh kontinentih, kako so poucevali in potovali po morju. Dokaz za to obstaja (slike, zapisi). pika.
Ali malo bolj navedeš svoje vire. Se mi zdi, da marsikateri ugledni znanstvenik še ni slišal zanje. Al pa se mi lažejo u ibr. Aja, nisem gledal Idiana Jonesa, možn da sem tle falil ...
Nič o Atlantidi ni nikjer omenjeno vse to Platona. To so dejstva.

> Arhitekturo piramid ne znamo skoperat. Dokaz so.
Pa ne ga lomt. Civilizacija, ki je poslala raketo v vesolje, dela superračunalnike, zapisala človeški genom, klonirala, naredila atomsko bombo in zgradila veliko bolj veličastne stvari, kot eno glupo piramido, ne zna tega skopirat? Oglasi se pri otrocih v vrtcu ... lahko te z marsičim presenetijo ...

> Piramide so po vseh celinah. Dokazi so.
Mislim, da sem to zgrešil. Kje so v Evropi?
Na tistih koncih, kjer so, nimajo nič skupnega z ostlimi, razen to, da so v obliki piramide ...

> Pri vseh ljudstvih, ki imajo piramide, imajo tudi razvito matematiko in astronomijo. Maji imajo koledar, koncal naj bi se leta 2012 po nasem koledarju. Ko se konca nastopi kataklizma. Dokazi so. (zapisi, koledar)
Če nisi imel matematike, nisi gradil piramid. Zato ne najdemo aboridžinskih piramid ...

> Manjse ledene dobe se ciklicno ponawlajo na 20.000 let. Leta 2012, bo zemlja v posebni relaciji z drugimi planeti. To se zgodi samo enkrat na 20.000 let. Dokazi so, to je dejstvo.
Pa leta 2000 je blo konc sveta ... Kakšna pa bo tista posebna relacija? To, da se planeti postavijo v vrsto, je že blo (in precej nespektakularno minilo).

> Glede na graf, ki je narejen in pristen, se nahajamo tik pred zacetkom nove ledene dobe. To je dokaz. To je dejstvo.
Kateri graf pa? Kako pa veš, da ni bila ledena doba pred 20.000 leti zadnja? Ali pa da se zakasni?
Mečeš kovanec. 50 vržeš cifro. Ali lahko z gotovostjo napoveš, da bo naslednji met tudi cifra?

jetam ::

Še moj cum grano salis:

Piramide so definitivno po vseh celinah: Rasta je odlično razložil kaj in kako.

Dokazi so da so bila ljudstva inteligentna. Mi v svoji vzvišenosti jim pač ne pripisujemo, da so do te stopnje inteligence prišla sama. Morali so jim jo posredovati "bogovi" oz. "rdečebradci".

Če so Maji v tisočletjih opazovanj lahko na podlagi le-teh izrisali koledar, zakaj potemtakem dvomimo da bi lahko predvideli pozicijo planetov leta 2012? To da to prelomnico označujejo za kritično da misliti edino o njihovem verovanju in ne o kataklizmi, ki naj bi nas čakala. Poglej krščanstvo: tudi ti so mislili da je 2000 prelomno. Peesda še računalničarji ki operirajo z zelo konkretnimi zadevami so Y2K bug povzdignili skoraj v verovanje. Zgodilo se ni nič.

Kar pa se ledenih dob tiče: Lahko jutri, lahko 2012, lahko čez 100 let. V razdobju 10000 let se lahko zmotiš za 500 let pa ni nobene razlike. Napaka 5 % pri napovedovanju nečesa tako kompleksnega je enaka 0.

Če je resnično prišlo do nekega takega kataklizmičnega dogodka, zakaj, ZAKAJ ni nobenih dokazov o vsem. Že Thomas je vprašal pa bom še jaz: Odkrijemo lahko dokaze o obstoju prazgodovinskih bitij izpred več miljonov let, od bakterij do brontozavrov ne moremo pa najti niti koščka ki bi dokazoval propad civilizacije stare 10.000 let. Zaradi Ledene dobe???!

Pravljice.

cyer^3d ::

jetam...

ledene dobe niso pravljica, govoris o metanju kovanca...
zakaj je mozno da se pojavi ledena doba tocno 2012? Kaj triggerra ledeno dobo ne vemo natanko, vemo da se pojavi nenadno, hitro, v zelo zelo kratkem zacetnem intervalu. Zakaj torej je mozno da tocno 2012 brez metanja kovancev. V vesolju je veliko pojavov natanko ciklicnih, planeti potujejo po tirnicah in imajo ciklicni interval. Brez tega NASA ne bi mogla posiljati sond na Mars naprimer. Zaradi tega se lahko doloci tudi datum, kjer bo zemlja natanko takrat in takrat v korelaciji z drugimi planeti. 99%. 2012 se lahko sprozi zato proces, zaradi te relacije. Tocno 2012. Brez metanja kovancev. Grafi so povsem znanstveno opredeljeni, najdes jih lahko tudi v ucbenikih.
Torej imamo Maje, z bolj naprednim koledarjem kot ga imamo mi sedaj, kateri se konca 2012. Napovedana je katastrofa in NE konec sveta. Ne pise, da bo sel cel svet po gobe, pise samo o katastrofi. Leta 2012. In to si ni izmislil nekdo v Hollywoodu. Zal.

Alec999 ::

rasta >> joj joj joj ... dj nehi nakladat ... a Evropa pa Kitajska pa nista na iztem kontinentu al kaj !!!!!!!!!!

z drugo besedo Evrazija .... halo .... Evropo pa Azijo delimo na 2 dela samo zaradi politicnih razlogov!
Drgac je pa to ena in izta plosca ... nevem slovenskega
imena za plosco :( (drgac je pa to "FURASIAN-ska" plosca)

tok za zdele ... pa nocem nobenmu nc vsiljevt ... vsak ma svoje mnenje ... tle smo zato da kj pokomentiramo .. pa mogoce celo kj naucimo.

lp,
Alec999

P.S.
pa odgovor na prvotno vprasanje ... ne Atlantide se niso nasl dokler je pa ne najdejo je pa to samo dobra zgodba, ki jo poznamo preko Platona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Alec999 ()

sketch ::

Cyer, kar se tiče nemogoče statike piramid rahlo buče vališ, ker smo podobne stvari delali, ko smo delali tunelčke v peskovniku kot otroci.
Razpon tunelov v priamidi glede na trdnost materiala in premostitveno stojino je tako majhen, da znotraj strukture delujejo zgolj strižne sile in stvar stoji bp.

Osebno ti lahko jaz (no, 2 človeka morata bit za normalno delo) postavim bajto visoko še pa še iz suhega kamna z podobnim odnosom premostitev/teža. Gre samo za pravilen princip postavljanja raznosa (korbeling), pa gre.

Je pa res, da je piramide problem postavit zaradi magnitude - ampak ne tako zelo, ker so pomanjšane kopije piramid že uspešno postavljali. V bistvu je bil največji problem mletje lesa, katerega uporabljajo za ""kolesa" pri kamnitih blokih.
Skratka, mogoče je ob ZELO veliko dela - ampak to mislim da pri ljudeh ni problem, če so le dovolj fanatični.

Aja, arhitekturo piramid *znamo* skopirat. Mogoče ne 100% brez problemov brez uporabe modernih sredstev, ampak tudi na old-fashioned way lahko. Has been done.

(Lahko prides nasemu profesorju za statiko na pogovor, ampak riskiras bobnice :D)

Thomas, ko praviš da ni neznanih artefaktov - kaj pa sumerski računalnik (no, mehanski kalkulator - pa ne mislim abaka)?
(Vsaj najden je bol na sumerskem območju).

lp
s.
Adapt and overcome.

MadMicka ::

Atlantida je 100 posto obstjala. Kdor ne verjame, nej si prebere Marti Misterijo :D

Drugač pa (resno), če bi imel trdne dokaze, da je Atlantida nekoč obstajala, kaj bi nam to dones nucl?

Hočem rečt, če se je npr. med dvema ledenima dobama razvila napredna civilizacija in po par tisoč letih sama sebe uničila z atomskim orožjem (sej to ni tok nemogoče, gotovo se mi zdi bolj mogoče, kot obstoj boga, pa v njega verjame na miljone, v Atlantido pa par sto ljudi:) ).

No, mislte, da bi človeštvo oz. politika premogla dovolj moči in uničila atomsko orožje? Dvomim...

Alec999 ::

Robert W. Felix >> pravi da se ledene dobe ponavljajo na priblizno 11,500 let in da je od zadnje ledene dobe minilo skoraj 11,500 let .. hehe nism vedu :D

je pa jetam lepo reku da 500 let gor dol .. se sploh ne pozna .. znanstveniki, ki se ukvarjajo s tem pravijo, da je celo 1000 let + - pr taki dobi tezko dolociti, ker je to obdobje zelo mjhno v klimatografiji. Pravijo pa tudi, da ne vejo kaksen ucinek ima lahko na ledeno dobo ucinek tople grede .. tko da lohka da s tem podalsujemo prihod "hude zime".


lp,
Alec999

P.S.
pa se nikol ni zamudila svojga prihoda :D
kdo we mogoce bo pa zy nardila izjemo :\




krneki0001 ::

evo neki za vse vernike:
"Edino smiselno vprašanje okoli Atlantid in podobnih jajc je:

Zakaj ljudje masovno nasedajo in verjamejo v te reči.

Pomoje je psihološkega izvora.
Namesto, da bi videli najverjetnejše razlage iščejo tiste, ki so najmanj verjetne. No, to bi bilo še v redu.
Množica verjame pa celo v ne-verjetne stvari in jih obožuje, da se potem lahko nad nečim čudi....
jao jao..."

Zakaj nljudje verjamejo v boga in zakaj se je človek razvil iz Adama pa Eve.
Zakaj še vedno stare mame pa večina vernikov nosi denar v cerkve, če je pa dokazano da se človek ni razvil iz adama pa eve in da vas cerkev nateguje že več kot 2000 let in da je to najboljša firme(iz ekonomskega vidika gledano), ker ne bo propadla in deluje s 100% zaslužkom že več kot 2000let ter nateguje tako mlado in staro.
Ne verjamem v boga, ne verjamem v male zelene, verjamem pa da je pred nami obstajala civilizacije, ki je imela veliko znanja in verjamem da se bodo nekoč pokazali dokazi za to.
Očitno je brez veze karkoli govorit, ker si ljudje še vedno zatiskajo oči pred vsem kar bi bilo lahko zelo zanimivo. pred 5000 leti so znali graditi piramide in so risali zemljo kot da je okrogla - pred 500 leti pa je bila zemlja ravna in vsakogar, ki je rekel drugače so ga sežgali na grmadi - oči8tno je nazadnjaška cerkev še vedno tok zasidrana v ljudeh da ne morejo razmmišljat niti malo bolj odprto z malo domišljije.
LP
Nebivedu

krneki0001 ::

Še reply na tole "P.S.
pa odgovor na prvotno vprasanje ... ne Atlantide se niso nasl dokler je pa ne najdejo je pa to samo dobra zgodba, ki jo poznamo preko Platona."
Atlantido so poznale tudi drugi - Indijci(mahabharata), sumerci(klinopisi)...

Pa še nekaj za vse skeptike - nek znanstvenik je dokazal da lahko v 20 minutah zaradi ene same 80Mtonske atomske bombe pravilno postavljene na južni ali severni pol) raznese cel planet - magnetno polje.

Dokazali so tudi da lahko naredimo bojni strup, ki lahko pobije samo določene vrste živali - zakaj nebi mogli naresti tudi strupa, ki bi pobil samo ljudi in jih mogoče tudi razkrojil(men je en kreten zastrupil psa s takim strupom in je ostalo malo mesa pa malo kože - nič drugega - kot da bi mi ga polil z kislino).

Če gremo pa malo bolj v domišlijo pa lahko da je ta civilizacija še vedno prisotna - mogoče kje pod vodo in se znajo dobr skrivat pred nami in znajo zmest tut satelitske posnetke - tudi to sem zasledil v eni knjigi - kjer je človek izjavljal da nas u bistvu oni nadzirajo (z nlp-ji), da nebi mi ponovili iste napake, kot so jo oni. Čeprav v to ne verjamem tut 5% - ampak za bujne domišljije je to že kost za glodat.
LP
Nebivedu

jetam ::

Ne govorim o ledeni dobi kot pravljici ampak o faktu da bi ledena doba totalno zbrisala vse dokaze o obstoju neke napredne civilizacije. Če pa se gremo atomsko zimo potem je pa to nekaj popolnoma drugega ker preživelo bi: NIČ, zero, nada, zilč, niente... Upam da vidite poanto.

Vreme in vremenske spremembe so kaos. Kljub vsemu razumevanju fraktalov, metuljevega efekta, kaosa kot takega če hočete, je nemogoče napovedati kaj se bo zgodilo. Reči da je 2012 prelomno, da takrat se bo pa dvignil vihar v obliki 10000 letne ledene dobe in pometel z nami, je utopično. Verjet v nekaj takega pa precej butasto. Primerjati kroženje planetov in vreme??? Oh daj no cyer a res verjameš v to?

In ne mešat v to cerkve. Začetnik vsakega verovanja na zemlji je nekdo zelo otipljiv. Kristus, Mohamed, Buda. Vse to so ljudje ki so dejansko živeli. Atlantida zaenkrat brez kakršnegakoli dokaza o obstoju še vedno ostaja pravljica. Da pa so jo poznala vsa ljudstva ni nič čudnega. Verjamem da so bili bolj povezani kot mislimo oz. vemo. Alkohol tudi poznajo vsi pa kaj? Zarota višjih sil?

Bojni strup? Ja ki je potem še demoliral vso arhitekturo, zavrtel zemljino os, povzročil nastanek nove ledene dobe in šel prosvetljevat neuka ljudstva o velikih učenjakih ki so nekoč živeli na izgubljeni celini...

rasta ::

Zakaj je nekaterim tako težko sprejeti sodobna znanstvena dognanja? Sodobni znanstveni dosežki so to, npr. dokazali so da Atlantide ni in je nikoli ni bilo, da je z Zemlja okrogla, da je toplota energija in ne snov (kot so tudi mislili v 19. stol.), da se svetloba ne širi po nobeni snovi (etru).

Za vse zgoraj naštete reči, razen Atlantide, smo si enotni (jih ne prikazujejo v holiwoodskih filmih). Ampak zatakne se pri Atlantidi ...
To, da nočemo sprejet "novih" idej in da se obnoašamo kakor Cerkev v srednjem veku ... je pa joke of the day. Enako kot bi rekli, da smo idioti, ker se ne pustimo prepričati, da Zemlja ni okrogal, ampak ploščata.
Ideja o Atlandtidi je mrtva, živi samo še v filmih, ker je "great story", fikcija, nič več ...
Ampak v 19. stoletju pa je bila precej verjetna. Piramide, za katere niso vedeli, od kdaj so, za kaj so, kdo jih je gradil, so našli na več kontinentih; potem vsi so imeli za takrat nerazumljivo slikovno pisavo, vsi so se začeli "istočasno" ukvarjati s poljedelstvom ...
Tako kot se je nekoč zdela strela kot hudovanje bogov verjetna, je ta ideja zdaj smešna, ker vemo veliko več o streli kot takrat. Enako je z Atlantido, najdbe sodobnih arheologov so jo pokopale, izbrisale iz strokovnih krogov, zaprle v zgodbice in filme ...

Pa nehejte mi s tem, da sta Kitajska in Evropa na istem kontinentu. In kaj pol? Lahko navedem npr. Avstralijo, Tihomorske otoke, Severno Ameriko. Bistvo je da priramid niti slučajno ni povsod in so precej redek pojav!

Get real ...

krneki0001 ::

Ok sodobni znanstveniki so pokopali atlantido - zakaj se pa potem trudijo z odkrivanjem mest pod vodo in se za vsako tako mesto sprašujejo; "če to ni mogoče atlantida"
Pred kubo so našli avgusta lansko leto okoli 700m pod morjem celo mesto.Nkatere stavbe v tem mestu so zelo velike. Letos poleti bo šlo tja kar nekaj uglednih znanstevnikov in arheologov - in večina teh misli da so našli atlantido.

LP
Nebivedu

cyer^3d ::

se enkrat...nekoc so tole bili sodobni znanstveniki...in ce bi folx slepo verjel, kje bi bili sedaj ???

"There is not the slightest indication that nuclear energy
will ever be obtainable. It would mean that the
atom would have to be shattered at will."
Albert Einstein, 1932
---
"Louis Pasteur's theory of germs is ridiculous fiction."
Pierre Pachet, Professor of Physiology at Toulouse, 1872
---
"Heavier-than-air flying machines are impossible."
Lord Kelvin, president, Royal Society, 1895
--
"X-rays are a hoax."
Lord Kelvin, engineer and physicist (c. 1900)
---
"They never will try to steal the phonograph.
It is not of any commercial value."
Thomas Edison (c. 1915)
---
"A web of naked fancies."
A critic's reaction to the publication of physicist George Simon Ohm's theory of electricity (Ohm's law) in 1827
---
"Fooling around with alternating current is just a waste of time.
Nobody will use it, ever."
Thomas Edison, 1889

--> Bi si upali dvomiti Einsteinu??? Edisonu??? Ohmi??? A veste sploh kdo so to??? ZMOTILI SO SE. Zato se tudi danasnji znanstveniki zmotijo...in to se 2x bolj. Verjeti znanstveniku je vredno pocen gros.

jetam ::

A to je ves argument ki ga premoreš?

cyer^3d ::

Ne, to je bil samo argument na to opazko da gre verjeti danasnjim znanstvenikom. Preberi si vse moje poste, verjetno skupno zasedejo ze par strani. Sicer pa nobeden te ne sili verjeti. Preberi si pa se enkrat moja dejstva, ki sem jih nanizal, ki so utemeljena z znanstveniki, ki jim ti verjames.

krneki0001 ::

640k rama bo dovolj za vse - Bill Gates
to ste pozabil.

krneki0001 ::

Tole zadnje je šala.

Jst bom tko reku - mogoče atlantida je mogoče je ni - tega mi smrtniki očitno ne bomo nikol zvedl. Men je všeč misel da bi kej tazga obstajal - bolj kakor misel da naj bi obstajal bog.

LP
Nebivedu

krneki0001 ::

Kosti dinozavrov lahko najdejo, ker se je takrat spreminjala skorja zemlje in je celega dinozavra pokrila plast prahu.
Sej danes tudi ne najdemo veliko kosti neandertalca.

LP
Nebivedu

P.S. da mal spodbijam tisto da kosti od dinozavrov se najdejo, od možnih ljudi z atlantide pa ne.

jetam ::

ROTFL. Je zmanjkalo argumentov?

rasta ::

> Ok sodobni znanstveniki so pokopali atlantido - zakaj se pa potem trudijo z odkrivanjem mest pod vodo in se za vsako tako mesto sprašujejo; "če to ni mogoče atlantida"
Še vedno obstjajo ljudje, ki želijo izumiti perpetum mobile, najti Atlantido in podobne neumnosti. "Odkrije Atlantide" pa je novinarska raca, ker je bolje poročati o "fascinantnem odkritju davno izgubljene civilizacije" kot o "kupu črepinj 2k let pr.n.š.".
>Pred kubo so našli avgusta lansko leto okoli 700m pod morjem celo mesto.Nkatere stavbe v tem mestu so zelo velike.
In kaj zdaj? Potopljena "mesta" odkrivajo vsak dan, ker je bila nekoč pač morska gladina nižja. To dokazuje samo, kako poseljena so bil ta območja. In če je to Atlantida, kje so potem piramide?
> Letos poleti bo šlo tja kar nekaj uglednih znanstevnikov in arheologov - in večina teh misli da so našli atlantido.
Kaj res? Kdo pa so ti "ugledni znanstveniki" in iz katerih uglednih inštitutov prihajajo? Ali pa so samo lovci na zaklade?
Od kod viri, mogoče iz Lady? :D

cyer^3d: Ne mi s tamimi. Če bi pogledal letnice teh izjav, bi ugotovil, da so precej nižjo od odkritja/dokaza v nasprotno. Noben pa ni trdil, da je nekaj nemogoče, ko je bilo že dokazano, da je - to kar zdaj hočete dokazati vi, kar pa je bistveno drugače.

nebivedu: Sej danes tudi ne najdemo veliko kosti neandertalca.
Neandertalcev je bilo bistveno manj kot dinozavrov in so živeli zelo kratek čas (v primerjavi z dinozavri). Pa tudi sicer ni fosilov na vsakem vrtu, ampak za žvali, ki so nekoč živele so, čeprav malo, ampak so.
O Atlantidi, ki je gradila čudeže, pa je samo ljudsko izročilo ...

krneki0001 ::

Nekej mi ni jasno - kako so povezane piramide in Atlantida? Jst jih nisem nikoli povezoval.

krneki0001 ::

Pa še enkrat si se zmotil - nisem rekel da je atlantida gradila čudeže. Tisto prej so bili odgovori na postavljena vprašanja.
Mene atlantida bolj zanima zgodovinsko - ali je to mesto obstajalo in ne kakšno tehnologijo so uporabljali.

Glede tehnologije bi se lahko veliko več pogovarjali o majih - k so mel okoli svojih svetišč postavljene dokaj ravne piste. Mogoče za avione? Avione omenja tudi mahabharata - indiski ep, pa tega tukaj še noben ni zavrnil in ne potrdil. Nekoč se je veliko tudi govorilo da v nekem majevskem svetišču obstaja slika vklesana v steno na kateri je narisano kako se majevski svečenik pogovarja z osebo, ki je dost podobna današnjemu cloveku oblečenemu za sprehod po vesolju.

Kregamo se o piramidah, za katere sploh ni nujno da izvirajo iz znanja neke prejšnje civilizacije.

Gledano iz druge strani - nekoč so imeli Trojo za Atlantido.

krneki0001 ::

Glede tehnologije - me prav zanima kok se nam bodo zanamci smejal al pa se bodo spraševali, kaj je to, ko bodo kje kopali pa naleteli na mašino za kopanje tunela, katero so delavci zakopali v kakem stranskem tiru, ker jo je ceneje zakopati in pustiti, kot pa rastaviti in odpeljati ven iz tunela (tako so pustili 2 mašini v tunelu med Francijo in Anglijo).

LP
Nebivedu

rasta ::

Mene atlantida bolj zanima zgodovinsko - ali je to mesto obstajalo in ne kakšno tehnologijo so uporabljali.
Mesto?!! Zibelka vseh civilizacij naj bi bilo eno majhno mesto? Razvoj visoke civilizacije v majhnem (ali velikem) mestu je teoretično nemogoč. Tudi ni nobenega takega poznanega primera v zgodovini.

Glede tehnologije bi se lahko veliko več pogovarjali o majih - k so mel okoli svojih svetišč postavljene dokaj ravne piste. Mogoče za avione? Avione omenja tudi mahabharata - indiski ep, pa tega tukaj še noben ni zavrnil in ne potrdil.
Avioni, NLP v starem veku - najbolj bolna domišlija.
Ko so našli velikanske slike (se mi zdi da v Peruju) in kilometre dolge čisto ravne črte, videne samo iz zraka (letala), so pač nekateri "strokovnjaki" izjavili, so imeli tisi ljudje tam stike z NLP in da so tiste črte vzletne in pristajalne steze. Potem pa je prišla neka "neugledna" znanstvenica in v mesecu dni vse to pojasnila in s poskusi dokazala. Območje, kjer so popolnoma ravne potke, je valovito in tam so mehka tla. Torej vzletališče ne bo. Tako ravne pa so lahko naredili tako, da so osebo 2 postavili za osebo 1, tako da jo je oseba ena prekrila. In skozi vse stojišča narisali črto/potko/whatever. Nato so osebo 1 postavili za osebo 2 in postopek ponovili ...
Kroge in spirale so dobili z vrvico in količkom, ki je bil zapičen v središču. Velike slike (npr. pajka) pa so dobili s tehnikami povečevanja majših. Vse skupaj zelo enostavno - brez NLP ali česa podobnega.

Nekoč se je veliko tudi govorilo da v nekem majevskem svetišču obstaja slika vklesana v steno na kateri je narisano kako se majevski svečenik pogovarja z osebo, ki je dost podobna današnjemu cloveku oblečenemu za sprehod po vesolju.
Spet iskalci dlake v jajcu ... some pople just never know when to give up ... Tu se sedaj lahko kregamo, kaj je podobno - ali je raca podobna ribi ali ne. Jaz pravim, da je. Obe živali imata oči, ušesa, srce, hrbtenico ...

Poglejte, če bi slučajno odkrili kaj, kar bi "skoraj" dokazalo obstoj Atlantide, bi bilo to bolj zano od kamna iz Rosette. Povzročilo bi vsaj takšno razburjenje kot kloniranje ovce Dolly, če ne še večje. 99% zgodovinarjev bi bilo "nepismenih", sesulo bi se nam vse znanje do stare Grčije. Ampak ti "dokazi" so samo pravljice za lahko noč ...

>Kregamo se o piramidah, za katere sploh ni nujno da izvirajo iz znanja neke prejšnje civilizacije.
Ampak druge so pa potem vseeno učili o njihovi gradnji?

Do zdaj niste navedli niti enega argumenta, ki bi spodbil argument nasprotnikov te ideje (dokazal nesmiselnost le-tega) ... še huje, navedli ste samo nekaj domnev in "dokazov" na precej čudnih temeljih ... Niti niste našli nobene luknje v naši "teoriji", taki za katero ne bi imeli nobenega logičnega odgovora.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rasta ()

cyer^3d ::

rasta,

evo tvoje luknje:

- ne znajo pojasniti zakaj se pojavljajo rdecebradci v civilizacijah, ki so med seboj locene in se niso videle nikolo

- NAKLJUCJU pripisujejo pojav piramid v kratkem casovnem obdobju med locenimi civilizaciji

- v Egiptu so nasli sledi tobaka(med in v mumijah), kakrsnega najdemo v J Ameriki, ne znajo pojasniti

- ne znajo pojasniti arhitekturo piramid

-ne znajo pojasniti zakaj zaboga so piramide POVSOD po svetu, in nove najdbe si sledijo iz leta v leto (glej kubo)

- ne znajo pojasniti kje so civilizacije dobile tako napredno astronomijo in matematiko, za izracun TIRNIC rabis kaj vec kot golo opazovanje !

- ne znajo pojasniti zakaj se Majevski koledar konca prav 2012, ceprav lepo pise da bo takrat katastrofa, ter zakaj Majevski koledar traja ravno toliko kot je obdobje med dvema ledenima dobama

krneki0001 ::

Rasta - jst povem tukaj samo stvari, katere se ponavljajo v knjigah in dnevnikih, nekdanjih poveljnikov vojske ali pa vojaških svetovalcev - teh sem prebral že kar nekaj in veliko stvari se ponavlja iz knjige v knjigo. Vsi ti ljudje so sodelovali pri iskanjih tehnologije, najsibo zemeljskega(stare kulture in poizkusi) ali pa nezemeljskega.
In vedno se opisujejo iste točke na zemlji - bermudski trikotnik, japonsko in kitajsko morje, antarktika, kuba, egipt in latinska amerika. V enem primeru celo jadransko morje.

Klinopisi sumercev opisujejo celino, ki se je potopila ob velikem potopu in rdečebradce, ki so jih našli na obali, ko je bil potop.
Mahabharata opisuje vojno med plemenom iz celine, ki se je potem ob vesoljnem potopu potopila in drugimi plemeni.
Babilonci opisujejo trgovce z rdečimi bradami iz daljne celine.

LP
Nebivedu

P.S.
Nikjer nisem zasledil, da bi kdo opisoval nlp-je - vse naj bi bilo zemeljskega izvora

Thomas ::

- ne znajo pojasniti arhitekturo piramid

Kaj naj bi to pomenilo?

Kaj naj bi to dokazovalo, če že kaj pomeni?

Ampak vsaka tvoja alineja je ene tolkle pametna.

Dej premisli znova!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

sketch ::

Ne znajo pojasniti arhitekturo piramid? Česa natančno?
Daj, cyer, ne postavljaj argumentov na področjih o katerih nimaš vseh informacij. Piramide so skotirali, izrisali, preračunali, duplicirali z modernimi sredstvi ter izgradili s starinskimi sredstvi (csicer je bilo potrebno IZJEMNO veliko truda, ampak jim je ratalo). Česa torej ne znajo pojasniti?
Adapt and overcome.

cyer^3d ::

Tocno tako kot sem rekel. Ne znajo pojasniti tehnologijo s katero so naredili piramide. Vejo samo eno, TEZKO jih je narediti in tudi nam, ki nam je ratalo skozi skupne moci priti v vesolje ni se ratalo narediti arhitektur kot so po svetu.

Pomemben podatek je to. Tezko jih je narediti. Zakaj je to pomemben podatek?

Pravijo, da so nakljucno narejen po celem svetu. To pomeni, da so vse civilizacije doumnele nacin gradnje piramid, vsaka na svoj nacin, MI tehnolosko napredni pa ne znamo. Civilizacije stare, vsaka posebej znajo narediti in to nakljucno. Vsi so bili tako pametni? PROBLEM TE TEZEK. Ne mi govort da so pac usi kar znali. Potem bi tudi mi znali.

Pameten odgovor je, da so vse te civlizacije uporabljale ISTO tehnologijo in znanje. Iz istega korita. Zato so lahko to naredili VSI pred nami, ker so crpali iz podobnih zapiskov, ki so jih dobili vsi od neke druge civilizacije.

Pomislite, TEZKO TEZKO TEZKO je narediti pravilno piramido. In vsi so znali RAZEN nas? So bili tako pametni?...

cyer^3d ::

V piramidah ni malte, ni zeleza in stojijo ze VEC TISOC let. To ni lahko narediti. Mi ne znamo. Vsaka soba v piramidi je matematicno izracunana. Nikjer tudi ne pise kako so jih naredili. Mar ne bi glavar ponosen nase in svoje delo kje ovekocil to? Kaksno slikco kako ukazuje kako narediti? Tega ni.

Ne govoriti da znamo narediti iste piramide. Ne znamo. V tisocletih so se ugreznile zanemarljiwo malo(mm). Obdrzale so naklon. Tehnolosko so superirorne proti nasim zgradbam. Po stabilnosti, notranji ureditvi, sami legi. In uporabljajo samo KAMEN. Mi imamo malto, zelezo, masine....

cyer^3d ::

Pred leti je nekdo naredil ladjico po starih nacrtih iz priblizno 2.000 let. Z ladjico je startal iz nekje Srednje Amerike in hotel priti v Evropo. Ladjica je bil majhna. Uporabljali niso nobenih novih tehnologij. Skupaj je bila zbita z vrvmi in debli. Zmanjakalo jim je samo 60 pof** km. 60? 60 ni nic. In bili so sami. Predstavljate si 15 takih ladjic, ki pomagajo en drugemu. 100% bi preckali ocean. In znanstveniki se zmeraj trobijo da je sele Kristof Kolumb prisel prvi do Amerike. Za zjokat. Gledal sem na National Geographic tako da je pristno. Z debli zbita ladjica je to omogocala. Ampak ne....................prvi je Kolumb.

cyer^3d ::

Toliko o trdoglavosti.

sketch ::

Cyer, SFW ce ni mlate in jekla? Kaj mislis da so piramide replicirali z jeklom in betonom?
Temu postopku, torej grajenju samo s suhim kamnom, se reče "korbeling". Je eden izmed najbolj uporabljanih sistemov po svetu v starih časih (D0h ;> - glej istrske kažune, obstajajo tudi po 15x večje zgradbe), tako da to, da ni malte, sploh ni tako čudno.
Prav tako ni čudno, da stojijo že več tisoč let - obstaja še pa še zgradb, zgrajenih iz suhega kamna, ki še stojijo. vse je v izbiri materiala.
Da ne omenjam pogrezanja - če bi piramido postavili na barjanska tla, pa se ne bi pogreznila za 3 cm v 1000 letih, to bi bil ekstra čudež (če ne že antigravitacija). Da pa se na skalnih tleh ne pogreza, pa ni čudež. Tako kot se ne pogreza Triglav (erodira pa, to je pa res).
Prav tako ni čudno, da so mere tako natančne. Po moje bi te na rit verglo, če bi videl, kakšno natančnost (kot 90, 30, 60, 45; ravnine in nakloni; koti, podpore...) lahko dosežeš s 100m štrika, utežjo, loncem z vodo, parimi dilami in srednješolsko matematiko. Keep it simple ^_^
Enako velja za sobe.

Kar pa se tiče dela, pa je pri Egipčanih to povsem možno. Poglej civilizacijo, ki je obstala najdlje v zgodovini človeštva - za to je potrebna neznanska hirearhija in natančnost. Kar se odraža tudi v piramidah. Če se ti zdi, da je taka koncentriranost na gradbeni projekt (glajenje robov kamnov, brušenje pred in po prenosu, menjavanje podlog pri prevozu...) nemogoča, poglej japonske gradbenike, ki planirajo gradbeni načrt na 30s (!!!) natančno za 12 ur na dan, vsak dan, 7 dni na teden, dokler traja projekt (po učinkovitosti šibajo evropske gradbenike za okoli 80-120 %, se mi zdi). In v 90% primerov ne zaostanejo.
Imeli so pa podobno izredno strogo hirearhično kulturo kot Egipčani.

In construction nothing is impossible - it's just a matter of costs and effort.

lp
s.
Adapt and overcome.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sketch ()

rasta ::

  1. - ne znajo pojasniti zakaj se pojavljajo rdecebradci v civilizacijah, ki so med seboj locene in se niso videle nikolo
    Indianci v južni in srednji ameriki so pričakovali belega boga, kateremu je ustrezal Hernando Cortez, ki ni imel rdeče brade

    Klinopisi sumercev opisujejo celino, ki se je potopila ob velikem potopu in rdečebradce, ki so jih našli na obali, ko je bil potop.
    Mahabharata opisuje vojno med plemenom iz celine, ki se je potem ob vesoljnem potopu potopila in drugimi plemeni.
    Babilonci opisujejo trgovce z rdečimi bradami iz daljne celine.

    Po koncu ledene dobe (10.000 let pr.n.š.) se je gladina morj dvignila in potopile so se velikanske površine kopnega, po vsej Zemlji. Naključje?
    Sumerci in Indijci so bili trgovsko povezani (Svilna in Dišavna pot).
  2. - NAKLJUCJU pripisujejo pojav piramid v kratkem casovnem obdobju med locenimi civilizaciji

    Daj postavimo te piramide v čas:
    - pred 100.000 leti se pojavi sodobni človek homo sapiens sapiens
    - prva civilizacija (pisava) se pojavi 3100 tisoč let pr.n.š. v Mezopotamiji, takrat tudi zgradijo prve piramide - stopničaste templje (poznani tudi kot babilonski vrtovi)
    - okoli 2700 pr.n.š. v Egiptu gradijo piramide
    - okoli 1800 pr.n.š. v južni Ameriki gradijo piramide s ploskim vrhom
    - okoli 1200 pr.n.š. je v srednji Ameriki zgrajena prva kompleksnejša piramida, zadnja je zgrajena v 2. stol. n.š.

    - v 2. tisočletju se pojavi civilizacija na Kitajskem, imajo razvito astronomijo in matematiko, ne gradijo piramid
    - v 3. tisočletju se pojvai civilizacija v Indiji, zgradijo mesta Mohendžo Daro, Harappa, Kot Didži, imajo razvito astronomijo in matematiko, ne gradijo piramid
    - okoli 1800 zgradijo Stonehenge v Angliji, ki naj bi bil namenjen opazovanju neba, pa ne za vreme
    - piramid ni v Evropi, južni Afriki, daljnem Vzhodu, severni Aziji, Avstraliji, severni Ameriki

    Zdej pa preračunaj razlike v letih, da boš dobil "kratko časovno območje", samo par 1000 let, čist kratko ...

  3. - v Egiptu so nasli sledi tobaka(med in v mumijah), kakrsnega najdemo v J Ameriki, ne znajo pojasniti
    Tobak je lahko ponaredek, želja po provokaciji. Ena najdba ne pojasnuje ničesar. Zakaj je samo v mumijah in drugje?

  4. - ne znajo pojasniti arhitekturo piramid
    Keep dreaming ... Je pa res še nekaj nejasnosti, kako so gradili piramide. Ampak nič, kar bi napaljevalo na Atlantido.

  5. -ne znajo pojasniti zakaj zaboga so piramide POVSOD po svetu, in nove najdbe si sledijo iz leta v leto (glej kubo)
    Glej prvo točko.

  6. - ne znajo pojasniti kje so civilizacije dobile tako napredno astronomijo in matematiko, za izracun TIRNIC rabis kaj vec kot golo opazovanje !
    "V Mezopotamiji so razvili šestdesetinski sistem, v Egiptu desetinskega, Maji pa dvajsetinskega in poznali so 0.[...] Znali so seštevati, odštevati, množiti in deliti ter sestavili celo tablice množenja, deljenja, kvadratov in kubov. Znali so računati z ulomki. Znanje geometrije je obsegalo računanje ploščine in prostornine geometrijskih teles. Poznali so število π v znesku 3,1604. V okviru algebre so razvili računanje enačb prve, druge in tretje stopnje." Dovolj, da zgradiš piramido.
    "Astrolgoija in astronomija sta se razvili kot plod opazovanja gibanja nebesnih teles inpojavov. Tako so ugotovili čas trajanja dneva in leta ter sestavili prve koledarje. V Mezopotamiji je koledar temeljil na luninem letu, v Egiptu pa na sončnem. Ugotovili so, da se je neka nesreča ali vojna zgodila v času, ko se je pojavil neki komet, ali pa da se Nilove poplave prično, ko Sonce in zvezda Sirius hkrati vzideta.[...]Razvili so tudi skromne začetke astronomije ali zvezdoslovja, nauka ko nebesnih telesih in vesolju. Izračunali so celo sončne in lunine mrke, Egipčani pa so poznali pet planetov in razločevali 36 zvezd. Nebo in nebesne pojave so opazovali iz svetišč, ki so bila hkrati še astronomske opazovalnice."
  7. - ne znajo pojasniti zakaj se Majevski koledar konca prav 2012, ceprav lepo pise da bo takrat katastrofa, ter zakaj Majevski koledar traja ravno toliko kot je obdobje med dvema ledenima dobama
    Ne znajo tudi pojasniti, zakaj se Nostradamusove prerokbe končajo v 22. stol. in zakaj naj bi bilo leta 2000 konec sveta.
    Ledene dobe so trajale različno in tudi pojavljajo random (bilo pa naj bi jih 18), otoplitve in ohladitve pa se po Milutinu Milankoviću menjajo povprečno na 100.000 let.

burekar ::

sketch:
Sam še vedn pa ne znajo zgradit piramid:)
cyer:
Zavedi se, da je mnogo duš na tem forumu totalno zaverovano v tisto znanje, ki so ga pridobili v šoli. Že to, da je Kolumb prvi prišel v Ameriko je zelo dober primer. Kot da pred Grki svet sploh ni obstajal govorijo.
Pa sej ni čudno, v šoli nas učijo:
o neandertalcih, po njimi naj bi bli ljudje butasti, pol naj bi bili neki Nigerji, ki so piramide zidal tam na jugu, pol naj bi bili neki Grki( ki so že znali dost stvari, ampak so bli homiči), pol so prišli pa Rimljani in kmalu Jezus. Kot da se prava zgodovina začne le in samo v Evropi!!! Kot da se je vse razvilo le in samo iz Evrope v zadnjih 3000 letih! Točn tak nas učijo v šoli! Tak da potem sploh nisem začuden, kake izjave pol tule letijo.
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

burekar ::

rasta:
Če bi nam naši težki "znanstveniki", katerim vi vse verjamete pustili dostop do ene določene knjige, ki bi naj bila v eni piramidi(ne vem točn kateri) bi lahk točno vedeli, kako so se gradile piramide. Naši dragi Egipčani so napisali knjigo, v kateri je strnjeno skoraj vso njihovo znanje. Ampak zakaj ne pustijo nikomur dostopa do tja? Mogoče, ker se bodo določenim posameznikom porušili njihovi ideali in se bo ugotovilo, da so prevaranti?
Sej je prav, da vas večina zagovarja moderno znanost.
Ampak ne pozabit šibke točke moderne znanosti. Tisti, ki oblikujejo teorije, delajo na teh stvareh tako dolgo, da so pripravljeni prikrit določene stvari.

Če bi hoteli potrdit neko hipotezo in bi delal na njej par let, pa bi na koncu ugotovili da je napačna, a bi se sprijaznal s tem? Dosti ljudi se ni, in so v želji po lastni uspešnosti objavil stvari, ki niso resnične. In tudi dostikrat so zanikal tiste stvari, ki so bile v resnici pravilne. Dogajalo se je tudi, da so lagal, ker jim je kdo grozil, ali pa so bili podkupljeni.Zaradi takšnih ljudi je svet v kur*u.
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: burekar ()

rasta ::

Pojemo slavo piramidam ... Danes poznamo tudi kamnite moste, zgrajene brez malte, železa, betona, se pravi brez veziva, ki stojijo že par let. Pa je most - tanek lok!
Vsi današnji gradbeni projekti so na veliko bolj zahtevnih tleh in tudi niso zgrajeni za večno, za kar so bile zgrajene priamide.
Piramide pa se ne nagnejo, ker so zgrajene na popolnoma ravni podlagi. To so dosegli tako, da so okoli prostora za piramido napeljali vodo v kanalih in to je bila neke vrste "vaservaga".
Pa niso vsi uporabljali "ISTO tehnologijo in znanje", v Ameriki npr. niso poznali kolesa, zgrajene so tudi iz različno velikih kamnov ipd. Tehnelogije in znanje pa so nekoliko podobne, ker za celoten planet obstajajo iste fizikalne zakonitosti, vsi se ubadamo z isto matematiko, gledamo isto vesolje ...

Prvi Evropejec, ki je priplul v Ameriko je bil Leif Ericson, nečak Erika Rdečega.
Z ladijcami so res dokazali, da se prepluti ocean. Vendar ne vedo če so to res storili, bali so se namreč odprtega morja. Pa tudi, recimo da je manjši skupinici uspelo (zagotovo ne celemu plemenu). Da bi prinesli znanje iz npr. iz Egipta v srednjo Ameriko, bi moralo biti veliko število učenjakov oz. celo pleme. Svečeniki in vrači ponavadi niso pluli po svetovnih morjih kot trgovci, pa tudi en človek ne more prinest 75% znanja ene civilizacije, ampak zelo zelo majhen košček.

cyer^3d ::

sketch..
pokazi kje smo jih reproducirali samo s kamnom? naredili notranje sobe? pokazi mi sliko piramid, ki smo jih reproducirali? ne gre?...adijo....

rasta...
prevec grobo zavrnes dejstva.

Tobak je dejstvo. Ni izmisljotina. Ne mores ovreci. Nasli so ga ko so na novo zaceli preucevati z endoskopsko kamero. Poleg tega so nasli sledi na pljucih. Ne mores ovreci.

Ledene dona ni samo ena. Nekatere trajajo miljone let. Grobo se delijo na 4. Vsaka ima svoje lastnosti. Vse pa so ciklicne. Narobne podatke imas oz. nisi dovolj natancen.

vse ostalo... nova dejstva znanstveniki zavracajo, ker imajo vse spredalckan. Nobeden noce biti prvi in zaceti spreminjati. Ce priznajo, da Kolumb ni prvi, gre cela zgodovina pa pa. Nobeden si noce tega vzeti na pleca. Nobeden noce izgubiti ugleda.

burekar...se strinjam s teboj 100%.

Alec999 ::

>Pred kubo so našli avgusta lansko leto okoli 700m pod morjem celo mesto.Nkatere stavbe v tem mestu so zelo velike.
In kaj zdaj? Potopljena "mesta" odkrivajo vsak dan, ker je bila nekoč pač morska gladina nižja. To dokazuje samo, kako poseljena so bil ta območja. In če je to Atlantida, kje so potem piramide?
> Letos poleti bo šlo tja kar nekaj uglednih znanstevnikov in arheologov - in večina teh misli da so našli atlantido.
Kaj res? Kdo pa so ti "ugledni znanstveniki" in iz katerih uglednih inštitutov prihajajo? Ali pa so samo lovci na zaklade?
Od kod viri, mogoče iz Lady?


rasta >>
potopljena mesta ne odkrivajo usak dan .. na zalost usak dan ni Bozicek :'(

Noben ni reku, da to je Atlantida .. rekl smo samo, da to bi LAHKO bila, sam je pa zlo mjhna verjetnost , da bi res bla. Inna tvoje uprasanje "In če je to Atlantida, kje so potem piramide?" .. nebos verjel .. ampak tud tle so najdl piramide (zgradbe v obliki piramid) :)

odkritje je nasla Polsko/Kanadska oceanografska inzinirka Paulina Zelitsky.

vir: http://dsc.discovery.com/news/reu/20011...

ne v Laydi nism tega zasledu :D sm se pa s tem prvic srecal v Slovenskih novicah.

lp,
Alec999

Alec999 ::

rasta:
"Ledene dobe so trajale različno in tudi pojavljajo random (bilo pa naj bi jih 18), otoplitve in ohladitve pa se po Milutinu Milankoviću menjajo povprečno na 100.000 let."

Kot prvo ...glavne ledene dobe trajajo priblizno ENAKO in pa ledene dobe se NE pojavlajo RENDOM!!!!! ampak so zelo predvidljive.. celo po Milankovicevi teoriji .. ki jo niso hotl 50 let priznati in je bila priznan komi po njegovi smrti! .... si pa res pravilno povedu da se GLAVNE ledene dobe (delimo jih znotraj na vec delov tko k je recu cyer) se menjajo na 100.000 let .... bilo naj bi jih 17 in ne 18 sam noumo dlakocepl tle ... k lohka, da si ze naslednjo upostevu :) ... 17 naj bi jih bilo v zadnje 1,8 miljona let! sicer pa po Milankovicu in pa se nekaterih .. gre stvar takole ... 90 000 let ledena doba pol pa 10 000let toplo obdobje :) in neboste verjel ... sedaj smo v obdobju teh 10 000 let :) tko da se vztrajno priblizujemo novi ledeni dobi :(

lp,
Alec999

Alec999 ::

aja se ta filmck sm vam hotu dt>>
http://207.115.221.43:4324/ramgen/cinem...
uposteva tud Milankovicevo teorijo .. sicer ze mal stara odaja .. ampak se kr aktualna.

aja pa se tole:
http://www.museum.state.il.us/exhibits/...

http://www.homepage.montana.edu/~geol44...


lahko noc,
Alec999

nekaterim tudi .. dobr jutro

cyer^3d ::

Dobre realne informacije od Alec999.
In ne samo, da smo nekje v tistem 10.000 letnem preseku. Smo na samem koncu, cisto cisto cisto na koncu, ker 10.000 let je ze minilo od zadnje ledene dobe. Maji so trdili o katastrofi, dali so nam z njihovim bolj naprednim koledarjem tudi letnico. 2012.

cyer^3d ::

BTW znotraj teh 100.000 let...na 100.000 let se zgodijo RES RES RES velike spremembe. Manjse ledene dobe(definirajo jih do kje sezejo)...pa se menjawajo na priblizno 12.000 let. Vse pa se ciklicno ujema.

Thomas ::

Bullshit.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

burekar ::

Alec:
Zelo dober prispevek, škoda da si ga tisti s slabimi net konekcijami ne morejo dobro ogledat.
Dobra fora je tud to, ko pravijo, kak bi lahk zavlekli vse skupaj s tem, da bi bilo čim manj CO2-ja v ozračju. Kot vemo, smo na zelo dobri poti. Treba je najti nek dober način za pridobivanje vodika, pa bo.:)
"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

Tr0n ::

Jah, pa kaj niste gledali Disneyeve risanke Atlantis The Lost Empire? Seveda obstaja Atlantis :D.

Mercier ::

Pa matriarhat se grejo tam: Oriana in Katarina


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

We come in peace... (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24241523 (35127) Gandalfar

Žitni krogi, ki so postali tema o Piramidah (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
36829291 (23875) Stepni Volk
»

Zmotna prepričanja zgodovine

Oddelek: Znanost in tehnologija
71268 (1029) rasta
»

Skrivnosti PIRAMID

Oddelek: Loža
134095 (3800) Thomas

Več podobnih tem